Pokaži Full Verziju : Hajde da se zalimo!
Strane :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
VUNIMRAV
27.07.2013, 12:39
Pa to se taman ne slaze,tebi treba "tiha voda"-Bacvanka,ili Banacanka i Bacvanka pa da "snimak" bude u stereu!
Ama nekako mi te "preravne", isto kao i lokalitet odakle dolaze... =))=))=))=))
Pa nije baš sve tako ravno... Ima i poneko brdo ;)
Ima, ima... stanes na kemen i vidis Bec... =))=))=))=)) ...a pogotovo oko Vrsca, Ecke i Zrenjanina... =))=))=))=))
Nemoj tako, imaju oni i Frusku Goru, pa do Slovacke nema vece uzvisine nego kad se popnes na "lojtre" da namjestis antenu. Inace, moze tebi sjest neka Duvanjka, samo ne znam bas jesu li one Hercegovke, tu mi granica bas nije ostra kao recimo Ivan Sedlo, Makljen ili Tjentiste. Po govoru su ciste Bosanke :D
Ama nisam ja bas toliko probirljiv, progledacu kroz prste :lol::lol::lol::lol:
sale_band
27.07.2013, 16:50
Ali je ipak cinjenica da su se te krsne hercegovke uglavnom palile na nas iz centralne Bosne, pa vi vidite sad.... ;)
I tu imam alternativu, sva rodbina mi je u centralnoj Bosni, pa je i meni tamo domicil... ama k'o kameleon :lol::lol::lol::lol:
sale_band
27.07.2013, 17:12
Nemoj tako, imaju oni i Frusku Goru, pa do Slovacke nema vece uzvisine nego kad se popnes na "lojtre" da namjestis antenu. Inace, moze tebi sjest neka Duvanjka, samo ne znam bas jesu li one Hercegovke, tu mi granica bas nije ostra kao recimo Ivan Sedlo, Makljen ili Tjentiste. Po govoru su ciste Bosanke :D
Kad su zene u pitanju, nije bitna "dikcija", a, Tranzite? Haha
Ama moze i da laje ako bas hoce... je*e se meni... more se pjeni... :lol::lol:
Jbg.zadnji u temi ajde da se falimo,pa moram i ovdje da napisem a ima tu sta da se i pozali svakako..Pala 4.na lottu,priblizavam se polako 6.:D
Sale, sjedni 1, kod nas je i dalje aktualna ona iz Kaknja ako ti se ne gadi :lol: :lol: :lol:
nesaband
28.07.2013, 01:55
jel ovo tema "hajde da se zalimo",......ili?=))
Dodato:
Evo ja cu malo da se zalim.Nasvirao sam se danas onako zestoko,od 15h-24h sa samo jednom pish pauzom,vapio sam da dodju trubaci ali jok,danas ih nije bilo,izgleda da su nasli jagnje.:(
Kako si rijesio problem sa cigarama za to vrijeme ?
nesaband
28.07.2013, 02:45
Piksla je uvek pored mene tako da za to nije bilo problema.:">
Ma ja bih imao uvijek sta da se zalim,samo nema mi pomoci ni pomocu trikova:lol:
evo da se pozalim i ovde,ne samo na face-u,ako je to za zaljenje uopste,mada opet baceni novci po meni,iako ih nije bilo puno,ruku na srceB-) Kupio sam Dynacord pm 1600...svima vama koji mozete da radite na ovom ogavno mutnom zvuku, na ovim uzasno muljavim efektima, i do j*ja nepreciznim predpojacalima, SVAKA CAST NA HRABROSTI:lol:...zadrzacu ga,jer vokali s kojima radim mnoooogo vole kad ga upalis a ono zasija legendarno 5-55,a nakon toga test,test,test,est.est.est.st,st,st,t,tt t t t t t tt i tako do sutra,pa kad ovaj rasipajuci hall u kombinaciji sa kilometarskim ehom pokrije i neki fals u pevanju,pa njihovoj sreci nema kraja=)),,,soundcraft feat lexicon konZa..pozz svima
Milane, druze, brate, svaka ti čast, kao da sam ja pisao post za Dinacord :) samo tebi svaka čast sto ces ga zadrzati... Meni sreca retko kad se desi da moram da radim na Dinakordu, uopste se ne stelujem, ne vredi... Kad dam bas on podigne sve moguce i nemoguce niske frekvencije, dobijem samo brum, kad mrdnem srednje iz momenta dobijem pleh, serpe, lonce i kompletno kuhinjsko posudje a od visokih nema ni V, samo neki srednji visoki i oni "prljavi" visoki... Ukratko-jednom nakazna serija mixera, Bože sacuvaj.
Sent from S⁴
Vex:
"kad mrdnem srednje iz momenta dobijem pleh, serpe, lonce i kompletno kuhinjsko posudje" ... Objasnio si!
Potpuno razumijem kako ti je Milane, jer radim na njoj dugo (nije moja), skoro sam radio svirku na yamahinoj mixeti ( ne mogu se sjetiti serije ) bio sam odusevljen zvukom. Potpuno druga zvucna slika. Mogu dati savjet svima dobronamjeran -- ZAOBIDJITE DYN PM --
Primite obojica moje iskreno i duboko saucesce za pretrpljene muke =))=))=))=)) Uskoro ce ljudi poceti da traze od Dynacorda, novac za odstetu tj. nanosenje tjelesnih povreda.
Sve sto rekoste drugari,je ziva i tuzna istina o dynacordu,a da ne poverujes da je najskuplji u klasi powermixera, mada i nije neka konkurencija,ali ovaj prednjaci s cenom,a za sta? za jedno veliko nista od zvuka...sto ga vise slusam,sve vise mi se cini da ce ipak na tender...:mad:
mirandess
30.07.2013, 10:48
Milan$ Ni klavijature bez Nord-a ni miksete od Dynacord-a :D Ti su mi najjaci "zamrce"(herc. izraz za zatamnjeno) eq k'o da iz bureta pjevaju a ne iz kutija, a o delay-u da ne pricam. Kad kazu test, mozes otic iz Mostara u Jablanicu na janjetinu i vratit se jos ce ostat ono st st st st st :D
Dobio samo 32 eura na lottu a pogodio 4 broja:(Neki dobiju i 60 eura a ja samo toliko.Kad god ja nesto dobijem,uvijek bas meni najmanje.Koje sam srece mislim i 6 pogodaka kad bi dobio ja bi opet najmanje dobio a treba i 4 broja pogodit i to nije lako.Nadam se da ce uskoro i 6.da pukne pa kupujem neku jahticu i odo na more.Napustam njemacku sad pa sad:lol:
A sto je najgore pogodio 4 broja a peti poredm umjesto 31 ja krizao 32 pff.Odmah sam morao sljustit jedno pivce da se smirim hehe
Ponasao sam se kao onaj iz serije "Tjesna koza"kad je igrao sporsku prognozu:lol:
harepa50
09.08.2013, 01:39
Momci sa Dynacordom, moje iskreno žaljenje :( :lol:
Ne reče Milane koja je generacija Powermate-a (I, II, III), mada nije ni bitno, svaki je isti :lol:
Dobio samo 32 eura na lottu a pogodio 4 broja...Moj Zeljko, kakve si q**te srece, ti da se i za onu stvar uhvatis i ona bi se sasusila... gledaj da nadjes neku (ali mladju) koja ce to da obavlja za tebe kad prituzi... nemoj niposto da rizikujes, veliki si baksuz =))=))=))=))
:lol:Ma polako tek sam poceo od skora da igram Lotto i vec dobivam.Do sada sam po mom proracunu dobio ipak svoje pare Koje sam uplacivao nazad i to je nesto.Ja Imam neki osjecaj da ce uskoro da pukne 6.ako prije Toga ne dobijem rak pluca od pusenja pa me zezne a Imam kombinaciju koja mora sigurno izaci kad tad:lol:Svake subote popijem 6 piva i koji brojevi budu u cepu unutra te igram:lol:
Hahahahaha... ti si neponovljiv.
dynacord je prva serija,mada probao sam skoro i pm1000/2, da izvines isto sr***e,samo drugo pakovanje, malo cistiji zvuk,i za nijansu bolji efekti...sve u svemu-mnogo para za malo kvaliteta,,,
nesaband
09.08.2013, 07:00
Dinacord je Dinacord,mozete vi da se zalite koliko hocete.Jos uvek mi se nije desilo da mi ton na bilo kom dinacordu bude los.Tek prica o tome da Dinacord ima lose efekte,e tu ste bas preterali.
Hahahahaha... ti si neponovljiv.:-??
sale_band
09.08.2013, 11:40
Dinacord je Dinacord,mozete vi da se zalite koliko hocete.Jos uvek mi se nije desilo da mi ton na bilo kom dinacordu bude los.Tek prica o tome da Dinacord ima lose efekte,e tu ste bas preterali.
Sve zavisi šta se podrazumeva pod "loš ton" ili "dobar ton"
Ja ne bih dinakorda niposto... Moj A&H zed 18 u kombinaciji sa lexicon mx300 i behringer ultragraph pro, jede dinakorda za večeru, a cena ove dve kombinacije nije ni blizu...
Sent from my HTC One XL using Tapatalk 2
Ja sa Dynacord mixetama nemam lose iskustvo, jeste da imaju mnogo drugaciji zvuk od npr Yamahe, (mislim na EMX5016cf, sa njom sam skoro radio jednu svirku i bio sam vrlo zadovoljan), ali bas ne bih to tako nisko ocenio. Dugo sam radio sa kolegom koji je imao PM1600/1 i nikad nisam bio razocaran njenim zvukom. U poredjenju ove dve mixete koje sam naveo, sasvim razlicit sound, ali nikako jedan bolji ili losiji od drugog.
A i da se zalim malo. Nocas sam dobio staklo u oko, razbila stoka casu u stub koji je stajao na metar od mene i mene parce pogodi pravo u oko. Na svu srecu, malo je suzilo proslo, bez ikakvih posledica. Odmah smo prekinuli svirku, inace je bilo 3 sata ujutru, postalo vec gnjavljenje. Drustvo je bilo ok, posle mi se izvinjavali, odvezli budalu kuci, svi su bili normalni, samo jedna budala pokvari slavlje.
Uvijek ima ta jedna budala ...
Lele kad mi potraze Vranjanku vise puta u jednom danu... Jos mi ne daju da je sviram u rumbi, nego mora smaracina.... Strašno! Ispiranje mozga od pesme.... Zakonom bi je zabranio... Nju i Zajdi zajdi.... Eventualno bi dozvolio na pomanama, za to su extra, za veselje nisu!
Sent from S⁴
Sto bi rekao moj ucitelj harmonike Ramazan pjesme - nikad da zavrse :lol:
Inace, da je meni svirat te pjesme preporodio bih se, da vidis sta se u Hercegovini svira...
Bolje sto ne znam tu hercegovacku egzotiku :-)
Sent from S⁴
Cini se, da se ni muzicari ne mogu pohaviliti nekom posebno visokom muzickom kulturom. Cudno neko vrijeme doslo.
Znao sam da ces se ubaciti Tranzit sa tom pričom.... Lako je tebi da se praviš pametan iz studija, izadji malo na teren da ti ispiraju budale mozak, pa ce ti pesme dobiti skroz neku drugu dimenziju, veruj mi, taj aspekt koji si pomenuo ti neće pasti na pamet. Pitaćes se samo dal su ti neki gosti normalni, i slično, više ćeš se baviti psihologijom pijanog gosta balkanca nego bilo čim drugim. Tako da, iako si mozda ranije tezgario, sad mislim da je bolje da mi ne staješ na muku sa tim tvojim pričama.
Sent from S⁴
Boban010
30.08.2013, 11:29
Ne znam,ali mislim da je vrlo "pohvalno" sto se sve vise insistira da se pesme sviraju onako kako treba,to jest da se obraca paznja na nacin sviranja.Svirati ovako legendarnu pesmu u rumbi je u najmanju ruku pishanje na sve sto je vredno u narodnoj muzici.
Priznajem, i ja sam sviram ponekad,par sporih pesama u rumbi ili disko ritmu ali na ovaj nacin sami sebi skacemo u stomak.Pretrcimo preko onog sto je lepo a istichemo i akcenat stavljamo na bljuvotine i od muzike i od pesama....
Ma pesma brate tako ide i kraj,ako mu se ne svidja neka je ne narucuje.Ovo naravno ne moze uvek da upali ali treba pokusati uvek iskoristiti priliku,ispostovati takve ljude i sa zadovoljstvom odsvirati pesmu na "izvorni"nacin.
Nisam ja izmislio to pishanje uz vetar.... Ovo se juce desilo posle 100 godina da mi traze "normalno" inace ,svi sto je narucuju hoce da je cuju,ali brze...i ajde sad...ako sviram normalno ,smaraju se i bune se ,svi hoce veselo... Tako da, kazem... Sve ja to znam i postujem... Ali sam video da nema vajde od prevaspitavanja ljudi po veseljima.
Boban010
30.08.2013, 11:57
Potpuno te razumem druze.To sto ti se desilo da posle 100 godina traze da se pesma odsvira na pravi nacin bi trebalo da predstavlja pravo zadovoljstvo i osvezenje a nikako smaranje i davljenje.Ovo pokusavam primeniti prvo na sebi a to savetujem i drugim kolegama.
Ne treba mi nikoga da prevaspitavamo,treba mi muzicari da budemo malo vaspitaniji a lako ce to vaspitanje preci vremenom i na publiku.Nije fazon da sve skenjamo,treba ostaviti nesto i buducim generacijama,a ovo vazi ne samo za muziku vec i daleko sire...
Vex, naravmo da cu da reagujem na pisanje muzicara da ga "smara" Vranjanka u originalnom izvodjenju i da preferira Vranjanku u rumbi. Nisi ti ni prvi ni posljednji od koga sam to cuo. Imao sam prilike da cujem i "U lijepom starom Visegradu" u rumbi i desetine slicnih mutanata. Mislim da je Boban sve napisao sto se napisati i reci treba, a tvoje price o "terenskom radu" i "studijskom radu" s tim nemaju nikakve veze. Na kraju, mi sami dopustamo da nas publika pravi majmunima, a onda se zalimo i kukamo. Ne stajem ja tebi na muku, nego ti, odnosno muzicari, sami sebi stvaraju tu muku. Tek za tvoju informaciju, nemoj misliti da sam se ucahurio u nekakvoj studijskoj reziji i ne izlazim iz nje, mnogo vise imam veze sa tim "terenom" nego sto mozes i da zamislis. Skranavljenje je muzike svirati Vranjanku u rumbi, koliko god to neko tamo trazio. Nije mi uopste cudno sto to publika trazi, u odredjenim momentima jednostavno moramo uraditi nesto sto nije bas za pohvalu, ja se samo cudim da je i muzicarima takvo sviranje draze, bar prema tvom pisanju. Pogotovo me to cudi cuti od tebe, s obzirom da vrlo visoko kotiram tvoje sviranje i uvjeren sam da si odlican muzicar. Valjda ne treba da te citiram, bilo je to samo prije tri, cetiri posta.
Ja to sve razumem, meni je to sve jasno, i sto ti pišeš i sto Boban piše... Nema tu sta da se objašnjava... I ja sam svestan svega toga... I cinjenica je da se zastranilo na tom polju. Ja lično izbegavam Vranjanku i ne sviram je nikako ako ne moram... I sve mi je posle 15 godina tezgarenja jedno kako cu je svirati... Mogu je svirati u originalu, mogu u rumbi, mogu i u dubstep varijanti ako treba... Udovoljavam svima, i ko postuje kulturu i ko hoce da se veseli i ko hoće remix :) ali kad se neko izivljava za sitne pare, trenira ti zivce na svirci, da par puta trazi jednu istu pesmu, pa presedne mi i Vranjanka i sve pa moze da bude najbolja pesma na svetu.
Sent from S⁴
Dodato:
A da dodam, konkretno, sa "Visegradom" se nikad ne bih zezao.
Sent from S⁴
Mali je korak između Vranjanke i Višegrada ;)
Izašo mi čir ispod pazuha majku mu. Već 4 dana ga trpim. Dala doktorica prvi dan antibiotike i rekla da ako se ne otvori da dođem danas. Bio sam i nožem ga je rasjekla,umalo se nisam onesvjestio od bolova. Sad je bolje. :)
sale_band
30.08.2013, 14:30
Uh, i ja sam imo jednom ispod guzice, nema ništa gore... Kad sam ga napokon istisnuo, bilo mi je bolje nego da sam svršio :D
moram da se žalim inace ce mi cir puknut opet majko moja kakvi sve mladenaca ima kaže ovako hoce repertoar starogradske zabavna tamburaska narodna stara naravno i ja kažem može međutim salju spisak svojih pjesama koje smiju koje nesmju kaže evo samo par primjera da neduljim može:mile voli disko,hajde da se volimo,duge noge,mi se volimo.kad sam djecak bio, kaže nemože pazi sad:put me zove moram poci,sta je to u tvojim venama,pozdravi je pozdravi,ćaše od kristala.kad cujes tambure,na kraj sela cađava mehana,jutro je bekrija mislim sta je pisac htjeo da kaže majko moja mila uhhh......
Konkretno, ja sam jos neiskusan pa bi i meni takvo sto mladenci napakovali bez problema. Medjutim, imam nekolicinu kolega koji to na ugovaranju svatova razjebu iskustvom samo tako. Dodje mlada i tako spisak donese, onda ovaj baci pricu lijep spisak skroz, svaka vam cast ovo je odlicno, ali ipak mislim... I tako se izbjegnu komplikacije i za muziku, a najcesce i za mladence koji tako uniste sebi svatove.
@dado123
Moj bend dobija stalno takve zahteve,nista to nije cudno,naviknes se vremenom...B-)
sale_band
06.09.2013, 12:54
I ja juče dobio spisak... Sve što je izašlo iz Granda zadnje 2 godine... Jbt
nije problem spisak nego ovdje u mom kraju srednja bosna pjesme tipa pozdravi je pozdravi,čaše od kristala,put me zove moram poc dizu raju i onu babu od 93 godine i ono u kolicima bebu sto spava a njih su izbacili a ubacili kao fol onu volime cuvaj me duet tebi moja mazo im sl...
sale_band
06.09.2013, 16:56
Inace, ja ponesem taj spisak i stavim na klavijaturu cisto da imam dokument ako zatreba a sviram i pevam po svom (ili po onom ko daje baksis) a spisak u medjuvremenu. Cim nema naruceno "za mlaaaadu specijalno" sa spiska...
Pocelo me to sve opasno nervirati, jos malo pa ce praviti spisak ko ce sta i kad da jede i pije na svadbi, i cak kad ce ko u wc da se stvara guzva...
Ništa nidjo samo joj reci da će te té pjesme svirat čitavu noć.
Gdje ste sutra?
Ako ste u blizini navrnite do fisa.
Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
mlađo u hotelu(vitez) prva svadba s novim bendom ma ima pjesama nije frka nego nisam dugo ovako nesto doživio da one udarne pjesme nece da se svira al eto sto ljudi sto cudi sto zena dvjesto s...!!hahahah
Rudiiiii
07.09.2013, 19:31
... a tek kad poslije krene prica: muzika nema pojma, ne znaju one prave pjesme, samo neke mrtve ... :mad:
... a tek kad poslije krene prica: muzika nema pojma, ne znaju one prave pjesme, samo neke mrtve ... :mad:
a znas sta bi ja voleo da znam??? Voleo bi da znam gde radi taj neko ,da odem ja kod njega na posao da malo ja njega smaram i da mu pricam kako ne zna svoj posao...da ga udavim kao shtrk zabu,da vidi kako to izgleda... i ne samo togh nekog ko tako nesto komentarise,nego bi voleo da odem na posao sutradan kod svakog pijanog daveza,cisto da probam da im docaram kad ih neko **** u mozak na poslu. ;)
vex ta ti je na mjestu.
saaaka cast!!!
Pravi muzicar, profesionalac, takvo sta nece nikada uraditi, to je vjerovatno neki seronjica, koji bi sebi da napravi mjesto i autoritet, time sto pljuje po kolegama i stavlja ih u neugodnu situaciju. U grabljenju za tezge i posao, takvi ljudi upotrebljavaju i najnecasnije metode i sluze se najprljavijim udarcima. Uglavnom su to misevi od ljudi, sitna buranija, koja nije vrijedna paznje. Ne treba se spustati na njihov nivo, pljunes i zaboravis jer cak ni razmisljanja nisu vrijedni.
Pljuni i zapjevaaaaaaaaaaaj moja jugoslavioooo:D
vex:to nebih nikad uradio mislim da nije uredu ako cemo biti profesionalci rekao sam sto ljudi sto cudi ipak smo mi balkan jooooš dugoooo i j....a....
mlađo:ipak je bilo kako sam im i rekao da je svadba ipak za goste i tako je bilo zivo i veselo do ranih jutarnjih sati i sve je se sviralo i sve je bilo ekstra!!!
dabogda ovako svaka bila svima cak je i bakšiša bilo što se nisam nadao heheheh :) :)...
@tranzit i @dado123 : nisam rekao da bih to stvarno uradio ,nisam tolika dileya ,sto bi se reklo ;) :) ,niti sam se ikad spustao na takav nivo,niti cu ;) ...to je bilo ono vise moje unutrasnje razmisljanje u tim nekim trenucima ;)
vex ma nisam ni mislio da bi ti to uradio rekao sam opcenito za sve nas da normalni ljudi a pogotovo mi koji imamo non stop kontakta sa svakakvim ljudima nebi trebali to uraditi :)
Meni opcenito nisu jasni ljudi koji recimo uzmu mikrofon i dernjaju se na njega a ne znaju. 'Ajde dobro dreci jednu pjesmu, ali sta ti je zanimljivo da mi citavu svirku smetas, eto ti mikrofon kuci ga nosi.
Tu je Vex apsolutno u pravu, 'ajde da ti dodjem ja sutra na posao pa da ti ja malo smetam ;)
da neduljim može:mile voli disko,hajde da se volimo,duge noge,mi se volimo.kad sam djecak bio, kaže nemože pazi sad:put me zove moram poci,sta je to u tvojim venama,pozdravi je pozdravi,ćaše od kristala.kad cujes tambure,na kraj sela cađava mehana,jutro je bekrija mislim sta je pisac htjeo da kaže majko moja mila uhhh......
Obrazac po kojem je mladneka napravila play listu je jednostavan i potpuno shvatljiv za "jednu mladenku" (vjerojatno je u blaženom stanju :D). Ne želi pjesme s "tužno ljubavnim" karakterom, a potencira ove poput "hajde da se volimo".
Isto mi se događa u zadnjih par godina skoro svaku drugu svadbu. Kad je krenulo to s tim playlistama, bio sam lud, opterećen, napet kako će proći svadba. "Ona bi" htjela Olivera, Gibbonija, Vannu... niti slučajno Sevku, Rozgu, Stavrosa ... Ha ha ha, moš mislit. Sada sam potpuno imun na to, klimam glavom i kažem, nema problema. Unaprijed znam da će proći baš ovako kao što se tebi dogodilo.
dabogda ovako svaka bila svima cak je i bakšiša bilo što se nisam nadao heheheh :) :)...
Zato samo opušteno, živce treba čuvati za neke ozbiljnije trenutke.
ma samo opusteno puko mi je cir prije 6 mjeseci nisam ni znao ni da ga imam ni da mij je puko iskrvario sam bio skoro skroz, ležo u bolnici 10 dana i još kod kuce mjesec dok sam se oporavio i od tad nedam na zivce nikome samo opusteno i :) na lice
@tranzit i @dado123 : nisam rekao da bih to stvarno uradio ,nisam tolika dileya ,sto bi se reklo ;) :) ,niti sam se ikad spustao na takav nivo,niti cu ;) ...to je bilo ono vise moje unutrasnje razmisljanje u tim nekim trenucima ;) Ama znam da ti to ne bi uradio, ne beri brigu. Ponekad i sam reagujem na isti nacin, kao i ti u ovom slucaju, valjda u ljutnji i frustraciji sto uopste postoje takve spodobe.
^^^ Upravo tako ;-) .
Sent from S⁴
beronjan
29.09.2013, 03:10
Upravo sam zavrsio svirku... Nikad losije nisam svirao, racunajuci i pocetnicke dane... Uh, samo kad je proslo...
To ti tako vidiš i gledaš, ma gostima je bilo super veruj mi.... Šta zna dete šta je 100 kila. To bih i ja rekao za sebe ( petak - Aqua Cafe u NS) ... humanitarna svirka je bila u pitanju, ali kada sam pitao moju gospođu koja je bila tamo, kaže bilo je super ( ocenjujući repertoar a ne samu svirku ). Gledaj to sa vedrije strane, svaka sledeća će ti biti super naspram ove ;)
beronjan
29.09.2013, 12:21
Sinoc je bio jedan od onih momenata kad bas nista nije bilo kako treba... Stisnem mol, cuje se dur :D
@rolandx
Moja ekipa je sinoc bila kod mene na svirci i niima je bilo super! Jos me oni posle zezali da sam jako ozbiljan dok sviram, a ja ne znam gde udaram :D I u pravu si, sledeca svirka tesko da moze da bude losija, pa cu valjda povratiti malo samopouzdanje :D
Poznat osjećaj. Pogotovo kada je zasićenost zraka mlatimudanima prevelika u kafani ili gdje već sviraš pa ti kao sviraču ništa nije dovoljno dobro i to te muči cijelu večer pa ti sve krene nizbrdo... Drž se, iduća svirka će sve popraviti, ti ćeš biti isti a zvučat ćeš sam sebi super kao i sinoć što si zvučao samo nisi to znao na račun tih nekih faktora oko tebe koji su te s*ebali. Pozz. :)
beronjan
29.09.2013, 13:30
Vala bas! :D Fala na recima ohrabrenja :)
Rudiiiii
29.09.2013, 16:03
Nisam (ovaj put) mislio na muzicare nego na goste koji se zale ako slijedis "spisak". Nekad pretjeraju sa "spiskom" i kvantitativno i kvalitativno tako da bi ga trebalo ograniciti na 2-3 pjesme. Skoro sam svirao pred nekih 60-70% istetoviranih i i mozete zamisliti repertoar. E onda se pojavi neki veteran sa zeljama za malo sevdaha i sl. Izvrdao sam da mi to ne lezi itd. a on ce kao iz topa da imaju oni svog covjeka koji ce pjevati i "on ce povesti" a ja samo da "za njim" i bice u redu. I poveo je dvije pjesme kad je htio i trecu dao sam mu "spisak" i upitao zna li koju od tih pjesama, jedva je procitao, nesto kao Ekrem Jevric i opet htjede po svom van spiska. Rekoh da se moram pridrzavati spiska i da on nastavi poslije kad se svi iznapijaju.
A sto se tice muzicara koji "potkivaju", ima ih ....:D Jedan clan foruma kad ga zoves na zamjenu svira kao da mu je zadnje u zivotu: forspil pet minuta, imrovizacija 10 tako da za sat vremena jedva skupe 4-5 pjesama. Onda ganja konobare da ga preporuce kod gazde .... a gazda sutra pita gdje nadjoh "ovog" i da tako ne mozemo raditi. Ima jos jedan interesantan lik sa foruma: njemu je prvo pitanje gazdi koliko placa muzicara :-O Onda vadi kalendar sa slobodnim terminima, kao udostojice se da dodje ponekad (kad se smiluje). Ma ima toga, ali vec sam oduzio ....
harepa50
30.09.2013, 02:55
...Stisnem mol, cuje se dur :D
A da nisi pio šta jače od vode tu noć hahaha :D
Ma samo lagano, ne treba se sekirat radi tih sitnica.
beronjan
30.09.2013, 05:26
Hahahahaha :D Verovao ili ne, nisam! Popio jedno pivo za celo vece :)
mirandess
30.09.2013, 10:52
@Beronjan bolan sve je to dobro! Uvijek ce se naci netko kome neces valjati i trazit ce ti dlaku u jajetu, al u sustini cim si ti pripremio pjesme i drzao se redosljeda mora to dobro zvucat!
Ja sam nedavno prekinuo suradnju sa bendom jer ne mozes sa svakim raditi, hej odradio svadbu 400 ljudi i jedna moja jedina greska sto sam slucajno sa disco ritma prebacio na neki drugi(kad sam odabrao boju u performanceu povukla i ritam) ali sam brzo vratio! I kao mladozenja nije bio zadovoljan(tako pjevac rece) zbog toga bla bla bla a cijela vecer bila odlicna! Dao momcima sto savjeta oko razglasa, isao i zvao ljude koji se malo profesionalnije bave sa ozvucavanjem za savjete(kazu znali smo mi to sve i bez tebe, a kad sam vidio kako spajaju razglas 4ohma+8 ohma u jedan kanal i tako isto 4ohma+8 u drugi, pa dobro pokacala nisu izdusila), nosio svoje pojacalo u svadbu. Ali najjaca stvar sviramo neku pjesmu (meni monitoring uzasan i ne cujem nista a crown xti 4000 clipa li ga clipa) pitam ja gitaristu odakle svira kad ono paff kaze meni ne znam i vidim ja smanjio se i ko fol svira. Ja samo sto nisam opalio glavom u klavijaturu kad sam to vidio. I naravno sve su se njihove greske pribrojile meni kao ja kriv... Da ne sirim dugo bilo je tu jos svasta nesto sto se meni pribrojilo a uopce nema veze samnom... Da ne govorim o stimanju razglasa iza kutija, totalno ne profesionalno i amaterski(stimaju vokale iza kutija), ja govorim treba se malo nasmijati u svatovima da budemo veseli, kaze pjevac nije to bitno tko je dosao nadrkan ne moze ga moj osmjeh oraspolozit hahahaa jos jedan -. Kaze mi pjevac na kraju mislim da ti nisi zasluzio ovu dnevnicu ja govorim to ti samo mislis, pokupio pare dao njima nogu i vec sutra sa starim pjevacem kojim radim dogovorio 10 svirki :) i presretan sam nije ovo bas za zalit se nego pohvalit se :)
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free (http://tapatalk.com/m?id=1)
sale_band
13.10.2013, 10:53
Sinoć svirka, preko 300 ljudi... Ugodjaj do J....
Problem, došao "pevač" (samoproklamovana zvezda), pojačao se do oblaka i celu noć u "crvenom"...
Jadni moji PRX615, sto puta su ih limiteri spasavali pri urlicima "'ajmooo, tokio, opaaa, itd..."
Ne možeš čoveku objasniti da je prejak, a kad ga u pauzi smanjim, odmah dođe i pojačava se... Ne znam koji je k**** takvim tipovima...
Ima leka i za takve ;-) dajes mu stalno više intonacije za stepen, stepen i po pa ce ili da batali ili da se smiri ;-) :-D
Sent from S⁴
Prošli tjedan na svadbu krenuli i imali udes na 150m od hotela,malo je falilo da ne stignemo na svirku.
Morali smo za 20min iznijet i sve nastimat,odradili smo sve samo nismo probali ništa nego samo pali i sviraj.
Dodato:
Dobro smo proslu,covijek nas udario od pozadi gdje je bila sva oprema,na svu sreću samo je stradao sarkofag gdje nam stoje kablovi stalci i tako te stvari.
beronjan
13.10.2013, 12:50
Ima leka i za takve ;-) dajes mu stalno više intonacije za stepen, stepen i po pa ce ili da batali ili da se smiri ;-) :-D
Sent from S⁴
Kako se toga nisam ranije setio!? Imao sam i ja jednog takvog, ali smo se mi pokačili na svirci! Puko mi film, nisam mogao više da izdržim! Izdero se na njega, zapenio, i posle toga sve bilo OK :D
sale_band
13.10.2013, 13:32
Ma, ja sam to drugačije... Držim svoj volume na normalu pa kad se on dere ne čuje se muzika, posle izvesnog vremena mu je sve bilo jasno....
A, sto se tiče intonacije, kaže "ajmo majstore Fmol" i kreće da peva, a ja dok prebacim ritam i krenem, vidim da u stvari peva Amol pa na visokim deonicama hoće da se usere...
Kako se toga nisam ranije setio!?
Iskustvo ;-) :-)
Sent from S⁴
harepa50
13.10.2013, 14:27
Dobar trik, ali ja to češće rješavam na nasilan način. Jebiga.
Problem, došao "pevač" (samoproklamovana zvezda), pojačao se do oblaka i celu noć u "crvenom"...
"Velike zvijezde" najčešće nemaju pojima čemu služi mali crveni potenciometar na kojemu piše GAIN. ;) Što on više "urla" ti mu više okrećeš "mali crveni" u lijevo (uostalom, "mali crveni" i jest za to namjenjen, za nivo ulaznog signala).
Pa nek onda diže volumen do maximuma ako želi. :D
harepa50
13.10.2013, 16:02
Ili mu nakačiš kompresor, pa nek urla do sutra :D
sale_band
13.10.2013, 16:33
Ovaj se kao pomalo razume u te stvari (nekad je svirao gitaru) pa on "sam sebi najbolje namesti"...
Nisam imao slobodan kompresor, inace bih :)
Za takve je digitalni mixer rješenje svih problema!
Namjestiš ton na početku i onda uđeš u neki "lijevi" program a on neka diže potenciometar do sutra... ;)
Prvi put u 4 godine sviranja tezgi, jucer me uhvati proljev na momackoj. Akustika je bila, rekao gitaristi i tamburasu momci pauza i trk klonja :lol: Para je Bogu hvala bilo, ali to je vec za hvaljenje.
Neka si se ti nama usro. :D I ja sam proslo ljeto imao slucaj. Jako neugodna i za*ebana situacija. Udri po pelinkovcu i trpi...
Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk 2
beronjan
14.10.2013, 01:00
Meni se pre par nedelja desila slična situacija, samo što se meni šoralo, al to već negde pred kraj svirke pa reko ajd, izdržaću do kraja, mada je već bilo poprilično gusto. Poslednja pesma, dolazi gazda i zamoli nas da produžimo još pola sata :D Kad nisam umro! :D
Takodje da se i pozalim..Razbi mi neka budala svabska Auto na parkplacu i to Totalschade je..Sto znaci da nije za popravku a niti za voznju:(Sad cekam lovu od osiguranja ali nisam zadovoljan koliko cu dobiti za moje Auto,jer meni je vise vrijedio i puno sam u njega ulozio i mnogo novih dijelova i stvari popravio.Samo nove gume,Waserpumpa,zubcasti remen itd.Sad ne znam sta da kupim sve mi skuplje ono sto mi se svidja a nemam puno vremena,posto zahtjeva osiguranje da nadjem zamjenu za 5 nedelja a ako ne nadjem za to vrijeme 1000 eura koju sam dobio navodno vise za moje Auto mi ne pripada.To je suma koju placaju dane od kako se desio unfal do cekanja para od osiguranja tj takozvani "Ausfallgeld":(
Evo slika
VUNIMRAV
23.10.2013, 22:07
Uh valjao bi mei za delove!!!!!!!
I sta bi ti sad da ti ga posaljem nekako postom u paketu =))=))=))Jbt.ja se zalim kako sam najebo a ti mi stajes na muku.Cuj njemu bi valjao za dijelove hahahahah.Vic dana.Znas li ti koliko traze ovdje za ovakvo Auto iako je preko 10 godina kad hoces da kupis?
1999 godiste Quatri 2.4 litra puni austatung sa kozom i ovako ocuvan kao sto je bio moj:D
Dodato:
Malo presao itd
Dodato:
Ne mozes lako vise ni d aga nadjes a da je schalt getriba i da nije automatik
Dodato:
Ja ga nisam nasao ispod 6000 pa cak i do 8000 majmuni traze a ja cu dobiti od osiguranja ukupno 5300 za ovaj moj pa ti vidi sad kako da nadjem bar da je isti i sa istom kilometrazom 155000 km
Dodato:
Jos mi unistio i stolice ove sto su unutra..I one vrijede bar 200 eura a Niko to ne spominje da plati heheh...A zu to jos ni krivom ni duznom,bio sam u stanu i spavao kad se to oko 2 sata ujutru desilo.Od onolikih auta na ulici zavali bas u moj
Dodato:
Svi drugi zaradise i policija i osiguranje,pa i advokati jedino ja ne...Bas fino!I ja bi volio kad bi mogao nekako da se uclanim u masoneriju pa da varam ovaj napaceni narod i da im odredjujem koliko ce zaraditi i koliko ce izdavati i da gledam da jedva samo prezive a da meni bude bolje i da snjiram lovu na od nekih svajcarskih banki,a jos bolje u onu banku u rimu gdje Papa steka lovu=))=))=))
Dodato:
Sve go lopov do lopova
Dodato:
Smijem se usudit da kazem
Dodato:
Da su mi dali 8000 eura cutio bih i ne bih ich ogovarao ovako javno hehehe
Dodato:
Kad sam rekao popravite mi..Kazu uhh nece ici posto suma popravka prelazi vrijednost auta a popravak bi izasao oko 11,000 eura
Dodato:
Sto ispade po njihovom.Zeljko mi rekosmo svoje a ti sad pjevaj nekom drugom
Dodato:
Tolike godine placam osiguranje i nikad nisam imao udes da sam ja kriv a oni sad tako...Sledeci put cu i ja kupiti neku krmtiju i zaletit se namjerno u neko novo Auto i razjebat ga.Kupim nesto za 500 eura pa mi nece biti zao kad ga natjeram na neko novije Auto Koje se nalazi na parkplacu.Kad me budu pitali kako se desilo,a ja Kazem zaspo za volanom Entschuldigung =))
zeljko ovo kod nas u Srbiji znaci lakse ostecen,ili ocesan :D....tek kad ga nema pola auta,motor izleteo, gume skinute i sl,onda nije za voznju....:D
Hehehe.Pa jest bas tako i ovaj ce zavrsiti negdje dole.Kupio ga bas jedan iz sabca.
Ma kupim sebi sad biciklo i onu korpu sto se kaca nazad za 200 eura,imam da se vozam po gradu i dovoljno da odem do prodavnice da kupim pive.Kad se negdje napijem mogu i da guram bicklo do kuce a Auto ne mogu:lol:
Sinoc sam pao sa stolice i razbio se ko zvecka:lol:
EmirTotic
09.11.2013, 19:06
Evo i mene. Sinoc sam radio svirku i u punoj diskoteci u pola 11 mi stane tyros i nije bio sposoban za svirku. Resio sam da uzmem drugu klavijaturu nakon servisiranja ove. Danas krenem za Cacak kod majstora i slupam auto na Ibarskoj magistrali. Tako da drugari, nemojte ocajavati ma sta da se desi setite se onoga - Dobro da nije neko vece zlo. :) Veliki pozdrav za sve forumase od mene.
Šta je reci za tyros?
EmirTotic
10.11.2013, 13:00
Crkao mi je hard disk. Upravo ga menjam, uzeo sam novi. Dobro je da nije nista strasno. :)
VUNIMRAV
10.11.2013, 17:43
Jbg,a sta reci!!!Jeli velika steta na autu_Koliko ce te kostati HD_
Dobro je da si ti ostao nepovredjen!
EmirTotic
11.11.2013, 03:13
Hard disk za Tyrosa sam resio, nasao sam od starog lap topa ATA hard disk 60gb i uzeo ga za 25,jefitno sam prosao. Odradio sam veceras svirku. U petak stize nova klavijatura, vreme je da se ponovim sa opremom, tyros 2 takodje ostaje. :)
Sto se automobila tice, pukao je zupcasti kais i pokrivio mi neke ventile, bregasta neka cuda tamo sta znam, ne razumem se u to, ne znam koliko ce izaci. To je mehanicki, a posto mi se volan zakljucao i bio sam u krivini jedva sam uspeo da nekako skrenem da ne udarim u stub, bankina me je spasila, ima da se radi na limariji ali ne toliko mnogo. Bitno je da se meni i matorom nista nije desilo i da nisam jurio. Samo zdravlja da bude, lako cemo za ostalo. :)
Emire koja klajve stize posle tyrosa?
Ako s autom prodes ispod 400€ kontaj da imas srece jer polomio si skoro pola price unutra. Sretno.
EmirTotic
11.11.2013, 15:55
Stize mi pa3x u petak.
A za renault, 665 evra mi je izaslo sve da sredim. Hvala Smuchac, imao sam srece sto sam prosao bez ogrebotine, sve sto moze parama da se resi izgurace se. Boze moj, idemo dalje, bitno je da se radi i da smo zdravo. :)
Amater_svirac
11.11.2013, 16:41
Emire dobro si prosao a autom, ne smem ni da zamsilim koliko bi pukao para ovde kod mene da ti se tako nesto desi. Ne znam kojeg je godista tvoj auto, ali koliko sam cuo od mog mehanicara vecina automobile proizvedenih u drugoj polovini 90'tih ima malo podignute ventile tako da pucanje vremenskog kaisa ne dovodi do kolizije sa ventilima.
Da sam znao da je Renault,rekao bih vecu cifru jer ga i sam vozim. :) Bitno da je glava na mijestu.
Ode PA60 :( Fino je odradio posao i malo mi je žao što sam ga prodao. U petak ću se, nadam se, oglasiti u temi ,,Ajde da se hvalimo'' :D
Koja je sljedeca zvijer na redu?
Sigurno neka od azdaha kao sto je npr.Pa 600 hehehe
Hahahaha... e, bas nadje zvijer... hahahaha... cuj PA600. Zeljko, je l' tebi dobro sine, da nisi fasovao kakvu groznicu, varljivi su ovo dani, pokrivaj se kad spavas... =))=))=))=))
Hahaha pa to je moja curica,moram je hvaliti hehe
Koja je sljedeca zvijer na redu?
Nije zver, PA500 :D Želja mi je da u narednom periodu pazarim Tyros 2 ili možda Tyros 3, najviše mi se sviđa njihov zvuk. Svestan sam da nije ,,mastan" kao Korg, ali jbg :D :D :D
Haha "mastan" zavisi ko ga je svirao ranije. Moj tyros je najmasniji. Zato sto ne pravim pauze dok sviram, ni da jedem, pa onda moram da jedem na tyrosu.:-D:-D:-D
Kad neko napiše da je zvuk mastan mene odmah asocira na ovo što si napisao :D
Pa sto se tice nekih klavijaturista koji "brinu" o svom instrumentu, za zvuk ne mogu da potvrdim da im je "mastan", ali za dirke mogu 100% ;)
Pa sto se tice nekih klavijaturista koji "brinu" o svom instrumentu, za zvuk ne mogu da potvrdim da im je "mastan", ali za dirke mogu 100% ;)
Haha pogotovo dirke. Al onda nije lose ni malo torte jesti na dirkama. Da dobijemo sladak ton.:-D:-D:-D:-D
Slatki trileri:-D
Juče svirao u jednom novootvorenom klubu i pred montiranje sam pitao odgovorne rekli su mi da je celi klub ozvucen-povezan MONO... Strašno.
Očekuje se Tranzitov odgovor... :D :D :D
acakasper
25.11.2013, 09:19
zdravo ljudi,ovih dana uopste nemogu da otvorim stranicu facebook,znaci sve druge rade normalno osim nje,ima li neko slican problem ili jos bolje resenje.
i ja imam slicnu muku,nmg da pustim nista preko Yt a da mi ne secka svaki sekund :-O sve ostalo mi super radi,samo mi ovo pravi problem vec 3-4 dana ...
Ne mogu da nadjem pristojnu pevacicu.
skoricnik
10.12.2013, 23:47
Ne moze niko...
Sent from my iPhone 5 using Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1)
Juče svirao u jednom novootvorenom klubu i pred montiranje sam pitao odgovorne rekli su mi da je celi klub ozvucen-povezan MONO... Strašno.
Vex, ni da sanjas ne mozes, koliko te zalim. Kakav je to idiotluk i idiot, koji je ozvucavao jedan objekat gdje ce se svirati/slusati muzika. To samo moze da uradi vrlo talentovan kreten.
@skoricnik
Nije mi jasno samo u cemu je problem. Jel ja nekoj od njih trazim da izdvoji 2-3000e za mikrofon ? Ne trazim... Jel trazim da se **** sa gostima ili da trpi neke druge neprijatnosti ? Ne trazim... A delimo pare na ravne casti...
I da, danas otisao u studio za tonske probe da cujemo neke dve pevacice. Od opreme power mate i 2 EV ZX4, povezane mono...
Pa normalno je to, gdje si čuo da jedan vokal može zvučati stereo .... =))
Šalim se, naravno. ;)
.... Nisam za deljenje novca na iste časti sa pevačicom... Bar sa onim pevačicama koje su mene zapadale....
Po meni pjevacica je vaznija od klavijaturiste,dovoljno je da je samo gledam kako se uvija u minicu i zategnutim grudnjacima,nemora ni da pjeva a kalvijaturista moze i da svira napolju,da ga nevidim meni sve jedno,vazno je da je pjevacica i zvucnici unutra u kafani.Prema tome treba dijeliti s pjevaljkom pola pola:lol:
Kako god ali moracemo prihvatiti zakon ponude i potraznje. Pjevacice su skuplje jer vrlo dobro znaju da ih je manjak na trzsistu, a da su veoma trazene. Na ovaj nacin i dolaze kojekakve kokoske na binu, to jest ljudi su prinudjeni da ih angazuju jer bolju nisu mogli da nadju. To je nas usud i kletva i sa tim se treba pomiriti, bar do momenta kada ponuda bude bila daleko veca no potraznja, onda se stanje u potpunosti mijenja... al' hajde docekaj ti to !!!!! Mene licno manje interesuju njene duge noge, i sve ostalo sto ide uz to, a sto ovakvi pastuvi kao sto Zeljko drze za primarno, sto naravno nije ni pogresno jer i gosti to isto stavljaju u prvi plan ali bar prosjecno pjevanje je neki prag koji bi morale da preskoce.
Ali to vazi samo kad sam pripit tj.malo vise cugno:)
Dodato:
Jbg.onda volim da ich gledam a kako pjeva necujem nista u Tom stanju hahaha
Dodato:
Muski pjeavci moraju da znaju bar kao Saban Saulic da pjevaju normalno,bio pijan ili ne hehe,ovo samo vazi za pjevacice i to one Koje imaju dobru guzu i velike sifone:D
....Cilj opravdava sredstva.... Što kaže Tranzit da bar zna kako tako da otpeva pa hajd... Jeste teško naći pevačicu a i kada čovek naleti na nešto da je da kažemo ,,može da prođe" kao da sam naleteo na zvezdu granda. Nos u nebesa a mikrofon kao da je u njenim rukama 100 000 evra...
EmirTotic
13.12.2013, 02:25
Jesi li ti ok Milenzi? :) Nemo' neko pa2x da dirne, taman sad kad treba da stasa za prodaju! :)
P. S. Poslednjih cetiri ili pet 18ih rodjendana koje sam radio izbila je tuca. Sta je sa ovim ljudima...?!
Ja sam ok, srecom nista od opreme nije dospelo u kontakt sa stokom. Vidis, zato mi i treba manja klavijatura, pod misku i strafta =)) Ali lokal urnisan. Leteli barski stolovi, case, flase, razbili izlog...
nesaband
13.12.2013, 17:02
Mile,javi se pa cemo da sredimo nesto za neku manju klavijaturu.:lol:
Radim na tvojoj potrazi za pevacicom.Imam jednu malu ali nikako da mi dodje u restoran a ja nemam njen telefon.
riba je ko avion a i moze lepo da peva.ima materijala mada do sada nije pevala.Pocetnica je.
Opcenito tema je za pohvalu, odradili smo s bandom prve svatove uvecer - u sali. Ali, ono zbog cega sam se dosao pozalit je to da sam svirao bas na klavijaturi i solo. Basiste nemamo, ali vec iduci tjedan ga trazimo, jer je bas+solo, prateci vokal i pjevat neke pjesme toliko naporno psihicki da to nije normalno. Prije nesto jace od pola godine kad smo poceli tako radit bilo mi je drago, kontam fazon Krecar-Kosmajac pa sam bio klinacki nalozen, ali nema vise :lol: :lol: :lol:
sale_band
05.01.2014, 16:23
P. S. Poslednjih cetiri ili pet 18ih rodjendana koje sam radio izbila je tuca. Sta je sa ovim ljudima...?!
Fali im vojska da ih dotera u red... Pomahnitali klinci misle da su izmislili svet...
Sent from my HTC One XL using Tapatalk
Dosadilo im sve imaju pa neznaju sta ce od muke i dosade.Ma nek se tuku pitace ich Starost gdje je bila mladost hehe
Dok sam gledao i citao(i napisao par recenica)kolegu koji peva lezeci u krevetu,resio sam da se zalim i to iz razloga sto pretpostavljam da niko jos nije izmislio LEZECI stalak za klavijature.To bi bio revolucionaran pronalazak(isto kao krevet).Zamisljam kako lezim u krevetu,pored pivo,grickalice,TV a iznad klavijatura,a ono lete skale,trileri samo tako.Mislim da bih postao virtuoz za kratko vreme.A ovako moram da se mucim i krivim kicmu kad treba da vezbam(doduse sve redje) sto je posebno nezgodno za nas starije.Zbog toga apelujem na kolege,proizvodjace,prodavce muzicke opreme da pod hitno izmisle(naprave) lezeci stalak za klavijature,i svecano izjavljujem da cu biti prvi kupac,a kad se to desi(ubedjen sam da hoce) prelazim na drugu temu(da se hvalim),a mozda postavim i neku fotografiju.Ipak je ovo 21 vek!
sale_band
24.02.2014, 07:30
Moram da podelim sa vama frustraciju oko starog i poznatog problema "ozvučenja i pevača"
Elem, prošli vikend, svadba, nabeđeni pevač kom smeta što nije dynacord, koji se žali da ima dosta "metala" na svom kanalu, koji se žali da se "gubi" ako se "prodere" malo jače pa se ljuti kad mu kažem da je preglasan i čim ode "u crveno" limiteri ga seku da se nebi oštetili zvučnici, onda kaže da se ne čuje kad ode "među raju" 10-20 metara od bine itd...
Ne znam za vas ali ja sam počeo opasno da gubim živce sa ovakvim tipovima
Mislim da to nema veze sa miksetom već sa PLOMBAMA u zubima =))=))=)) Sa takvima ja radim stalno. Kada zapeva mogu opusteno ugasiti ritam i sacekati da zavrsi strofu i refren pa nastaviti i tako u pauzama... To i nije tako loše... :D Ja za sebe mogu reci da sviruckam ali oni za sebe nebi smeli da kazu da su ikada uzeli mikrofon u sake. Covek kada nema osecaj sta je preglasno i kada nema meru za jacinu efekta ta ta ta ta ta ta ta ta ta ta ta ta ta ....TA , ne da nije moguce da uzme mikrofon , vec ni da ga pogleda, pa ni krišom. Umislili da su Šerif Konjević i da to mora da puca. Ne znaju koliko je naš sluh nama dragocen.
nesaband
24.02.2014, 08:02
Imam resenje za tebe....ili pevaca ne konstatujes....a to nije lako ili....kupis Dinakord ....mada pevaci ko pevaci oni uvek zakeraju....takva im je sorta..
Ima jos jedno resenje...posto vec pevas onda otkacis pevace i radis sam.
sale_band
24.02.2014, 08:21
Obojica ste u pravu, jedino, dynacorda iz inata necu nikada kupiti jer nije problem u mixeru vec, kao sto kolega rolandx rece, u plombama.
Pa, radim sam vecinom i nikada nemam problema ni sa limiterom ni sa EQom ni sa cim uopste, ali, ponekad padne neka tezga sa nekim pevacima i eto problema. Ne razumem samo kako ne primeti da je toliko glasan da se, dok peva, ne cuje nista drugo sem njega. Kao sto kolega rece, komotno pauza...
Dodato:
Ali, zato im vratim na drugi nacin, jer obicno neko iz mase trazi da i ja otpevam koju, nije sad da sam neki pevac ali im samo objasnim kako bi to trebalo da bude.
Kao ovaj, kaze, ajde "zenim se" od N. Postara i mi krenemo, a on kao da peva romanijsku Garu, pa jos u forspilu dodje i kaze "izvini, ja to pevam na drugi nacin" ....
Ima na e-bay finih dynacord naljepnica za siću. Trčao bi taj predamnon 200m s preprekama u rikverc....
Sent from my HTC Sensation using Tapatalk 4 Pro
sale_band
24.02.2014, 08:46
Ima i to, @smuchac Bas cu da narucim prvom prilikom da vidim sta ce reci gospoda
martinez
24.02.2014, 11:28
U istinu ima bolesnih likova.
Doživljavamo to stalno sa umišljenim veličinama naučio sam se da ih ne doživljavam.
Radimo sa pevaljkom ništa joj ne štima ja puko a brat malo mudriji od mene kad ona kaže daj ovo daj ono on samo pipne miksetu i ona ko zadovoljna a ništa radio nije.
Onda dođu likovi pa im ne valja kako se svira nije orginal nije ovo ono onda im pustimo matricu ako imamo ili midi e evo ti ajd sad većinom ni to ne odgovra u biti to su bolesni likovi i ne vrijedi zbog njih razbijati glavu ili ih ignorirati ili im podilaziti i hraniti njihovu taštinu nema druge .
Ja ih najčešće ignoriram i teram po svom.
sale_band
24.02.2014, 14:57
Ja sam siguran da takvim stavom tj. okrivljujući ozvučenje itd. pokušavaju naći pokriće za svoje lične nedostatke kojih su svesni a neće da priznaju.
Aaaaaaa ne, da su toga svjesni tu problema ne bi bilo, sjecam se kad sam dosao na prvi sat harmonike kod mog ucitelja i kad mi je rekao za 3 kineske poslovice:
1. Ako neko ne zna i svjestan je da ne zna, dijete je - pomozi mu.
2. Ako neko zna i svjestan je da zna - to je genije.
3. Ako neko ne zna, a misli da zna - budala je, bjezi od njega.
Au brate koliko budala onda ima. :-)
Neki dan bio u nekom kineskom dućanu malo njuškao dok sam čekao curu dok prekoputa nišani neke cipele i bilo mi neugodno da se muvam pa reko da kupim nešto... Uzeo sam neke jeftine šminkerske kapice za ventile na autu iz za*ebancije. Stavio ih i 4 dana su izdržale. Jučer ih nije više bilo ali to sam i očekivao pa sam sačuvao one originalne i sad su opet na autu. Stoka za 16kn (4KM,2 EUR...) ide krast komad smeća s auta...
Nađem li ih na nekom autu ili motoru,idu garant na lakiranje i on i gazda...
sale_band
20.03.2014, 13:00
To su verovatno neki klinci...
Secam se, kao mali sam sa drustvom isao oko zgrada I skidao macije oci sa registarskih tablica ;)
Ili Mercedesov znak sa haube ... Xoxoxoxoxo to je malo više vlasnicima pre 25 godina čuvenim 123-kama teralo paru na uši. Šta dete zna šta je 100 kila...
Znat ce sta je 100 kila ako naidem na kapice. Naspram znaka s mecke,ovo je nula bodova i opet kradu. Ovo mi je druga garnitura vec...
Ja vozim Mercedes 190 i nije mi ni malo smijesno kad mi neko polomi znak na njemu.
Kod nas su pre klinci krali antene sa automobila, sad kradu automobile bez antena. Evolucija.
7133
Definitivno trebaju promijeniti slogan "Idemo prvi, dajemo vise" !
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 5020X using Tapatalk
Ne mogu da vjerujem da ove nazovi "drzavne" mreze jos rade internet i telefoniju. Kod nas su u Mostaru, a mislim cak i za Sarajevo, svi presli na Telemach. 16 Mbits/s internet sa flatom, fiksni telefon gdje samo placas uspostavu poziva i digitalna tv za 50 maraka. Ja jos nikad nisam imao problema sa njima, a evo vec godinu dana koristim.
Ma ovi su totalno neprofesionalni, debili teski moram se tako izraziti.
Pa je*em mu majku valjda kada se prijavi kvar treba doci u roku dan-dva i napraviti to, a ne cekati cijelu vječnost
Imam ADSL već 8 godina kod istog provajdera. U Srbiji ima i loših ali ima i odličnih. Bez ugovora koji nisam želeo da potpisujem po isteku starog... ipak imam 12Mb download za 12 eur kao njihov dugogodišnji korisnik. Malo li je. Nikada i jedan prekid ili kvar nisam imao... nikada. Uvek maksimalna brzina uvek sve super. Živeli oni mei jos 100 godina.
U sustini i jeste malo tih 12Mbps downloada za 12 eura mjesecno, ako je na primjer, moja tarifa 100Mbps downloada za 20 eura, a jos je manje, ako se zna da si ti u Srbiji, a ja u Njemackoj. Sve u svemu, uzasno visoke cijene s obzirom na standard Balkana uopste.
Rodjeni brat moje zene zivi u Balingenu, isto ima 100 Mb po ,,normalnoj " ceni. Jedino je ovde nama 10Mb puna kapa. E muko moja...
Ja za 20KM dobijam 5Mbps. Tuga...
beronjan
23.04.2014, 14:47
Prethodnih nedelju dana: Crko mi TV, crko mi desktop (ne skroz, ali blizu je), zveknuli mi 2.1 zvučnici, i kao šlag na tortu, juči me zvekne pumpa za gorivo na Hyundaiu... SUPER!
leon.pezic
23.04.2014, 15:04
evo i ja da se pohvalim da jutros silazim niz stepenice i okliznem se ko konjina i ništa,uhh reko sreće nisam ništa polomio,i krenem u grad i na pješačkom me zvekne baba sa autom i polomi mi ruku -.-
pa ja nemogu vjerovat kakav sam ja baksuz.
Bas baksuz! Da te udarila neka dobra zemska, pa da se dogovoris na licu mesta, ovako baba...
leon.pezic
23.04.2014, 19:18
Kažem ja,i još oba traži odštetu od mene ahaha
Sent from my iPhone using Tapatalk
Preksinoć su mi ukrali bicikl ispred zgrade, dvorišna zgrada. Ovo je trece po redu :mad: Jesam se pretplatio na njih ,... strašno. Al neka ga služi sa srećom. Malo je mesto, verovatno znam i ko je al dokaza nema. Stalno parkiram u garaži, jednom zaboravio i eto.... Nije nešto puno para... 100e , i ja sam ga polono kupio ali je BILO super, nadam se da će ga novi vlasnik održavati kao što sam i ja.... =D> cestitam novom ponosnom vlasniku.
leon.pezic
26.04.2014, 11:13
Eh bas si baksuz,a opet,sad malo gledaj,mozda ga negdje i vidiš
Svadba danas od 15 h a ja zamukao progovotiti ne mogu....imal sta gore????
Gesendet von meinem iPhone mit Tapatalk
al bundy
26.04.2014, 12:56
Ima nurfete.
Svadba i vozis dva sata.dodjes u salu,pocnes da istovaras....i onda skontas da si kistru sa kablovima zaboravio kod kuce.
Ajoj.druze nije lose ni to uh.....
leon.pezic
26.04.2014, 15:30
Kad procitam,vidim da nisam jedini baksuz tu
Svadba danas od 15 h a ja zamukao progovotiti ne mogu....imal sta gore????k+
Ne verujem da ces procitati na vreme ali BELI SLEZ , prokuva se voda i u HLADNU vodu stali se beli slez da odstoji 2 sata ( 2 dcl) . Pijucka se dva minuta po malo. Bez secera. Posle druge solje kao da nisi bio promukao..... Sve sam probao ali mi je samo BELI SLEZ pomogao. Cudo od biljke. Oblaže glasne zice i vraca ih iz mrtvih.... Super deluje ;)
Samo cu reći jednu reč : pevačice :-(
@Vex o daaaa... Mislim da te bar veci deo kolega razume :/
Eto ja ne razumijem Vex-a sta je mislio, Rolandx hvala ti na savjetu probacu ovaj recept, prezivio sam nekako uz neke tablete mogu reci vrlo dobre.
Nurfet, tebi je ili zena pevačica ili slabo saradjujes sa njima...
Sad te razumijem....
https://www.youtube.com/watch?v=hw4YdtPYtL0
Kako sam ja alergican na ove stvari :@
Kaze Gospodin Aca Lukas da kandidata broj 2 pusta na osnovu toga sto je "smeker" i sta reci na ovo ?
Jasmin Hasic po meni pjeva odlicno,sto je i Bosanac rekao i objasnio.Istina nije bas Zavet otpjevao kao Topalko,ali realno gledajuci ostale je pjesme je razvalio.Ja stvarno ne znam sta je ovom ziriju :rolleyes::-O izgleda da oni ne ocjenjuju pjevanje nego koliko je ko lijep, koliko ko ima dobar stajling itd... izuzev Bosanca, on samo gleda na pjevanje :)
@Belmo
Jasmin je bio jedan od mojih favorita od samog pocetka. Steta sto je ispao, bio je bolji.
Spomenuo si Zavet i Topalka, meni se recimo mnogo vise svidja kako je otpevao Sasa Matic, koji igrom slucaja nije uzeo pesmu za sebe...
Ma vratiti ce se on u baraz ;) Samo mi je krivo, ne volim nepravdu i glupe razloge.
A sto se Zaveta tice nisam slusao tu verziju od Sase Matica.Moze link ?
Meni se svidja kako je Mirza Selimovic to uradio :)
https://www.youtube.com/watch?v=IyPFGvESh3Q
Evo Sasina verzija:
http://vbox7.com/play:e5c19f2a75
Mile super je ova verzija, samo me zanima sto je Sasa nije uzeo :)
Evo da se jos zalim.
Prije 2 sedmice sam morao svirati u skoli sa subfebrilnom temperaturom.
Dosao gore pita me profesorica "Sto si blijed Belmine" ma rek'o onako malo da promijenim boju.Kakva bi ti bila boga ti da si bolesna :D
@Belmo
Šestog marta 2010. godine Milan Topalović Topalko postao ukupni pobednik trećeg "Axel Grand festivala", sa pesmom "Zavet" koja je osvojila sve simpatije publike.
"Uopšte nisam očekivao da ću pobediti. Moj favorit bio je Saša Matić. Kad sam prvi put čuo pesmu "Zavet", pozvao sam ga jer sam želeo da je on otpeva na festivalu. Međutim, on se nije javljao jer je bio u Bosni, a kad me je kasnije pozvao, bilo je kasno jer sam je u međuvremenu prihvatio – kaže Topalko.
eeee druze danas se sve vise gleda nego slusa, tj. sve se drugo ceni nego sama svirka... gazdi je bitno kako ti na bini kao bend izgledate, da li ste svi skocnaki na binu kao za svadbu, da pevacica ima sto kracu suknju, da je pevac u retro fazonu i da ko majmun skace po bini i dize masu, da imas rasvetu ko za koncert na bini, ako si slucajno imao los dan,pa ti nije do smejanja i budes 2 minuta mrgud ,ili ti dusa iskoci od secanja opreme uz neke stepenice pa se smoris do daske na bini odmah si ovakav, onakav, pevacica ako ne ume da izvodi trbusni ples da bini i da je bar pola lokala u tom momentu ne snima mobilnim, onda veze nema, ako na posterima nemas pogled Bred Pita, to ne valja, i sl. sl. sl....svasta sam do sada cuo, ima toga jos mnogo,mnogo :)
acakasper
04.05.2014, 14:21
Nervira me sto na nasem popularnom sajtu YT,ljudi uzmu tudj set,tudju muku i rad,i promene imena nekoliko ili ni jednog ritma,boja,i daju nazive MIKS,NIKS,ZIKS,TRTA,MRTA......i ostali drugi setovi,a najgore je od toga,ne bih da imenujem o kome se radi i o kom setu,znam da je jedan covek koji je ovde deo foruma,pravio stvarno vrhunski set,i znam kolko je truda ulozio u to,i jedan lik se dokopao nekako tog seta,ali ko zna i dali je original,i kune se u sve najmilije da je to on pravio set,ama treba uvesti muzicku inspekciju.
donniefalcone
04.05.2014, 15:39
Ja stvarno ne znam zasto to ljudi rade... Ako se netko trudio toliko da napravi set ili ritam, a svi znamo da za to treba dosta dosta truda, zasto netko mora bit toliko govno pa da uzme tudji set i tvrdi da je njegov.... Kao da se ta prevara nece razotkriti... Stvarno ne razumijem zasto ljudima treba to u zivotu, da kradu tudju muku i rad... I sto je najgore, ti sto su ukrali set neciji i tvrde da je njihov,pocnu prodavati taj set i zaradjivat od njega, a ta osoba koja je u stvarnosti napravila set i trudila se i mucila, ta osoba ne dobije nista... Cak joj se ime ne spomene.. Pa to je tuga... Kao sto kolega kaze, definitivno treba uvest neku vrstu inspekcije
Ma problem je u onima sto su gluvi i ne prepoznaju koji je ciji rad ;-)
acakasper
05.05.2014, 14:10
ljudi,administratori,dali ste primetili da neki clanovi odavde prenose materijal iz Downloada na one grupe na Facebook stranicama,predlazem da se uvede neka mera protiv toga.
Banda. Katastrofalno je da ljudi ne cene ovaj forum po njegovom sadržaju i članovima koji stručnim i korisnim komentarima direktno pomažu kako članovima tako i posetiocima svojim korisnim postovima. Download jeste privilegija ali nikako i primarna važnost ovog foruma. Nije prvi put da novi članovi ogorčeni nemogućnošću downloada, ulaze u žučne rasprave sa ostalim članovima. Treba razotkriti administratore facebook stranice i primereno kazniti.
Pa slušajte, lično mislim, ako cemo pošteno, da je mrtva trka. Nesto materijala ide odavde tamo, a takodje i odande se uploaduje materijal i na ovaj sajt, tako da, te stvari ne mozete meriti na kantar. I većina ljudi koji kace te materijale nemaju nikakve dodirne tacke sa tim osim sto se bave distribucijom istih, tako da, tu generalno vlada kaubojstina i tu pomoći nema.
srki Fantom
06.05.2014, 10:10
Evo da se i ja malo pozalim.Ljudi moj sin koji nema jos ni 2 god.naucio da upali i da ugasi klavijaturu i to uglavnom radi kad ja sednem da sviram,posle moram da cekam 10 min dok mi ucita set !
NikolayTheM
16.05.2014, 16:42
Evo i ja da se pozalim, juce mi je voda poplavila celo imanje i kucu.... :(
Послато са GT-S5360 користећи Тапаток 2
Kolega,
drzite se tamo ,cuvajte se ...
Evo i ja da se pozalim, juce mi je voda poplavila celo imanje i kucu.... :(
U pm. Ceo zivot kupujes stedis ulazes i onda sranje ti sve odnese..... gde si, šta si... ???? Strasno , nedao Bog nikom. Da covek izgubi volju za sve. Tuga,.. a posle pet dana sunce. A ti sve mozes da pobacas.... a ono sto e odnela voda nikom ništa.
srki Fantom
16.05.2014, 18:56
Tragedija moj grad je ceo pod vodom nemogu nikog da dobijem,roditelji su mi kuci gledam samo ove vesti i jedem se,ovo je kao neka nocna mora,sta bih dao da sam sad tamo snjima.
NikolayTheM
16.05.2014, 21:36
Srecom nije bilo toliko lose, bilo je oko pola metra vode u dvoristu, jedva sam uspeo da podignem svu opremu da se ne nakvasi... Bunar pun prljave vode, po celoj kuci blato i mulj, ovo je prvi put u istoriji da se kod mene desava.... Uzas :/
beronjan
16.05.2014, 22:09
Strašno... Meni je strašno ovde kad gledam šta se dešava, ne mogu ni da zamislim kako je tamo... Mogu samo da vam pružim reči podrške!
NikolayTheM
16.05.2014, 23:34
Gledam na TV-u kako su drugi prosli, ovo kod mene nije nista... Situacija se polako stabilizuje....
srki Fantom
17.05.2014, 00:00
Gledam na TV-u kako su drugi prosli, ovo kod mene nije nista... Situacija se polako stabilizuje....
Moji su Obrenovcu mozes samo da zamislis
Srasno..... Kao iz horor filmova. Sve pod vodom. Nema tu vise zivota za jedno 5 do 10 godina da se sve dovede u red i ocisti..... Haos. Meni je zao zivotinjice a ne ljudi...... Ceo zivot kao hrčak vuces i ulazes, kupujes na cekove, na rate, unosis u tu kucu.... i za jednu noc ode sve u materinu. Ni krivi ni duzni..... e zivote.............
NikolayTheM
17.05.2014, 09:41
Izgleda da Obrenovac nece biti naseljen duze vreme jer je koliko vidim ceo poplavljen. Trebace godine da se zivot vrati u normalu...
Au,ovo nije normalno. Drzite se ljudi. Bog neka je sa nama samo.
Sava i Dunav nadolaze u Srbiju..... Drzi te se i evakuišite porodice..... Kurir je otvorio stranicu da se obezbedi smeštaj raseljenim porodicama : U komentarima su ljudi ostavili svoje adrese, svi koji imaju gde da smeste ljude..... http://www.kurir-info.rs/komentari/imate-slobodan-smestaj-za-evakuisane-iz-poplava-ostavite-kontakt-u-komentarima-clanak-1372769
Ima ljudi dobrog srca.....
srki Fantom
17.05.2014, 21:37
Secam se da sam ucio u skoli da je tacno tu gde je Obrenovac nekada bilo panonsko more,izgleda dase istorija ponavlja.
Molim sve ljude koji mogu da se prijave kao dobrovoljci da to i urade, da zajedno izbavimo zemlju iz ovoga. Šaljite SMS na 1003!
Послато са LG-P760 уз помоћ Тапатока
Ja sam poslao. Jedino za BIH ne mogu pozivom na broj nista jer mi kaze da se broj ne koristi. Pocinje s 092. Ima li neka dtuga sema?
Gledam danas malo po oglasima i ne verujem ocima,
Korg triton le 500-550-600 eu :-O. Pa dobro ljudi jel od zlata??
Ja sam svoj prodao pre godinu i po dana za 400 sa dve mem. kartice i citacem kartica. Da je dugmetarac nebi me cudilo ali obican klavirski 64 mislim da je ipak previse.
acakasper
01.06.2014, 13:32
njegovo je da ceni,a pitanje je dali ce da proda.verovatno mu nije za prodaju.
E ja mislim, kao i svi koji su gledali utakmicu sinoć, da nije bilo penala, da je sudac upropastio dobru utakmicu i to me strašno nervira.
Uh, sve sam sapsovao jucer... Sramotna odluka sudca. Ae, kasnije onaj ponisten gol, jeste bila ruka Olica na golmanu, ali onaj penal i simulacija Freda... Smijurija od zemlje, od prvenstva i organizacije i na kraju smijurija od reprezentacije. Stiskali smo ih drugo poluvrijeme, ostavljali bez lopte. Nece Brazil proc osmine finala.
Ma gadi mi se, također kod trećeg gola brazilaca, prekršaj na rakitiću, a sudac pušta utakmicu i primimo gol. Očekujem od onog suca da uradi harakiri jer ono nije bilo nimalo časno.
beronjan
27.06.2014, 18:37
E, ovi iz Telenora ovde kod nas nisu normalni, majke mi! Aktivirao sam neki internet dodatak, i dobijem potvrdu da je aktiviran i odem na net, surfujem, i posle dva dana mi stigne račun od nekih 300e. Odem kod njih da proverim i tamo mi kažu da taj internet dodatak uopšte nije aktiviran i da ne mogu ništa da urade, ali eto smanjiće mi račun za 40e. Oterao sam ih u tri lepe i sad se ganjam sa njima i njihovim službama za reklamacije... Šta da radim!?
Bezi iz Telenora prvom prilikom... Ja bi to...
U kom formatu si dobio potvrdu da si aktivirao uslugu ?
I ja se ganjam sa njima, ali u vezi drugih stvari. Sacuvao sam prepiske mailom sa njihovom sluzbom za reklamacije, snimao sam razgovore sa njihovim call centrom, naveo sam im tacke iz zakona o zastiti potrosaca po kojima su duzni da rese problem a ne da mi potrazuju novac i ne vredi...
Cak sam im jednom prilikom rekao: Da li ja moram da dodjem kod vas u sediste firme, ponesem kantu benzina, polijem se i zapalim da bi neko od vas shvatio da imam problem i da ste duzni da ga resite ?
Naravno, nisu imali nimalo sluha :)
Rekao sam im posle svega da me slobodno tuze. Imam dokaze da su krsili zakon tako da mogu samo da ga duvaju. Ubedljivo najgori operater.
Ja bih ti dao isti savet kao Vex, da istih problema nisam imao ili video kod drugih i sa Vipom i MTS-om.
Lično MTS i Telenor, ortak Vip.
Sve je to ista bagra i iste lopine.
Oni nisu jedni drugima konkurencija, nego zajedno rade protiv nas.
Ozbiljno se razmišljam da dresiram goluba pismonošu. :))
Ako nemaš sačuvan SMS da ti je aktiviran taj tarifni dodatak zaboravi da ćeš išta uspeti.
beronjan
27.06.2014, 19:31
Ne šalju ti SMS, već ti pošalju samo obaveštenje i ti kad odeš na net tamo sve odradiš i to je to. Jedino da prelistam History na browseru da vidim da li možda tamo ima nešto o tome... Jbm li ga, nemam pojma ni ja... Imam ugovornu obavezu još par meseci kod njih i posle toga ću da ih oteram u tri lepe i da bežim što dalje od njih. A nije samo moj slučaj, ima gomila ljudi koji su mi se javili sa sličnim probelima ili drugim negativnim stvarima... Nemam pojma, videću šta ću...
Nema SMS-a?
Dakle, od njih korisnik ne dobija nikakvu pisanu potvrdu da je kupio nešto?
Jedino po tom osnovu može da se pokrene neka parnica, ali šanse za uspeh su mikronske.
Borba sa vetrenjačama...
Ja sam se sa mts-om tako rvao neko vreme, i na kraju platio račun od 100e.
Ortak se sa Vipom cimao, naplatili mu roaming u sred Srema.
Oni u fazonu, jasno se vidi da ste tada i tada bili u roamingu.
Nisu hteli da prihvate da je njihova greška.
Pogledamo listing, a po njemu jedan razgovor u roamingu, jedan ne.
Oni i dalje tvrde da je to moguće.
Jedva nekako uspemo da ih ubedimo da pogledaju sa kojih su baznih stanica bili pozivi, i ima šta da se vidi.
Njihova greška.
Jedva priznali i smanjili račun.
beronjan
27.06.2014, 19:42
Znaš šta, nije meni toliko problem ni do tih 300e, već je problem u tome što te prave majmunom! Kontaktirao sam neke ljude iz Udruženja za zaštitu potrošača, imam tamo neke veze, pa ću da vidim sa njima šta mi je činiti... A da, sad su me i blokirali na FB stranici, i izbirsali sve moje postove i sve moje kritike koje sam im uputio, a na poruke mi ne odgovaraju.
To im je standardna procedura.
Stoka...
Moj kolega je imao isti problem s internetom, za sat vremena surfovanja doslo mu je da plati oko 400 evra. Naravno nije hteo da plati. Broj su mu ugasili, i nemaju nacina da vrse potrazivanja. Prema listingu za 400 evr aje downloadovao fotografiju... To na sudu pada u vodu. Tako da su ga zvali i molili da uplati a on ih je svaki put oterao ... .
Mojoj zeni su poslali aneks ugovora da potpise na kvarno brzom postom. Jedva sam ga raskinuo. Toboz dobila je 50 minuta vise prema svim mrezama ali je potpisala da ce biti njihov korisnik jos godinu dana ( isticao joj je ugovor od 2 godine) a da se time odriče telefonskog aparata koji je sleduje ukoliko redovno potpise ugovor).
Zakon o zastiti potrosaca je tu jasan, ali osobe koje su tu u sluzbi gradjana nemaju tri blage veze, a pravnici su. Podneo prijavu ( reklamaciju) pozvao se na nasrtno poslovanje ( zvali su je nekoliko puta telefonom iz Telenora), na nejasnoću ugovora ( ne informisanost potrosaca) jer svaki aneks ugovora mora da ima odredjeni vremenski rok za zalbu. To na ugovoru nije navedeno, niti je potrosac obavesten. Treca stvar je ta sto zakon o zastiti potrosaca moze da se tumaci na vise nacina ali sto se tice ugovora i aneksa je decidan i jasan.
Tvoj problem je sto nisi bio OBAVESTEN sa njihove strane o uslovima korišćenja. Tačno je da to stoji na njhovom portalu ali ti nisi pozvan i upicen gde treba da se informises. Nisi u obavezi da budeš ,,inteligentan" i ,,uspesan - vešt" u radu sa racunarom - te da se sam informises o uslovima korisćenja. Svaka usluga koja se naplaćuje, korisnik - kupac mora biti jaso informisan o uslovima korišćenja.
Uslovi pod kojim si pristupio njihovoj internet usluzi su nejasni i nedovoljno predstavljeni tebi kao korisniku. Moglo ti je doci i 1500 evra, da li bi ti to platio. Jeste gospodine da ste potrosili i vi to morate da platite. Na nasem portalu stoji cena usluga... bla bla bla... Za korisćenje njihovih usluga moras biti i pismeno obavešten... informisan. Pogledaj ugovor koji si potpisao sa njima. Da li je navedena cena njihovih usluga. Po zakonu republike srbije ( Zakon o zastiti potrosaca) za takav vid usluge, duzni su da te pismeno obaveste o ceni takvih usluga.
Na kraju krajeva, nemaju nacina da naplate. Procitaj Zakon o zastiti potrosaca.... Mogu da zovu i dosadjuju jedno vreme... VEOMA VAZNA STVAR. Kada im spominjes Zakon u kontekstu.... Oni ga tumace sa svoje tacke gledista ( korisnika usluga) a ti ga tumacis sa gledista potrosaca , ako cemo realno oboje ste upravu, ali ukoliko ne platis opet je zakon na tvojoj strani.
Da razjasnimo, nisu prekrsili zakon, nego POVREDILI Zakon Republike Srbije.
Mrzi me sada da ti nabrajam tacke zakona ali skini sa interneta i prelistaj taj eo od svega nekoliko stranica u vezi pruzanja takvog vida usluga ( ugovorna obaveza i usluge).....
beronjan
27.06.2014, 20:37
Hvala ti drugar na iscrpnom obaveštenju :) Jošću se ja informisati oko svega pa ću videti šta i kako dalje, ali da im platim, NEĆU! :D
Mene je muka naterala ( Erste banka, Rodić, Telenor, Orion telekom,....) da Zakon O Zastiti Potrosaca proucim od korice do korice.... Banka mi je platila zadnju ratu kreditajer mi je vec izdala potvrdu da sam isplatio, a mene zove kreditni biro... Stvarno sam ostao duzan ali je banka kriva... izvinjavali se i platili mesto mene. Rodic zbog zavlacenja zbog laptopa koji je crkao nakon 10 dana, Orion koji mi je podigao cenu usluga u ugovornoj obavezi pa sve lepo vratio nazad i spustio cenu,.... Telenor ( aneks moje supruge, pokvareni tel koji sam dobio od njih,.. dobio posle mesec dana 5 puta bolji koji im nisam vratio jer nisam zakonom u obavezi - nema odredjeni vremenski period naveden do kada moram da im vratim zamenski telefon dok moj ne poprave..... rupa u potpisanom ugovoru o popravci telefona i dobijanja zamenskog). ... itd....
Ja sa mojim paketom "Prenesi i surfuj" u telenoru nemam tih problema ...imam besplatno 500mb mesecno i nakon sto to potrosim samo se uspori net na 64kb/s i to je to, nastavljam da surfujem bez ikakvih naknada , tako da nemam neke bojaznosti da ne prekoracim nesto ...
Ali da su bezobrazni sa cenama jesu ...slicni paketi kod drugih operatera su skoro pa duplo jeftiniji ...
@rolandx Mogu da pokrenu privatnu parnicu za prinudnu naplatu.
Meni je mts pokrenuo za 1,18 dinara, verovao ili ne, i to nakon što sam uredno izmirio sva dugovanja i raskinuo ugoor sa njima.
@Vaxter i kad si im uplatio 2 dinara jesu ti vratili kusur od 82 pare!? Mi smo jedina drzava na svetu gde 1dinar ima 100 para, a para uopste nema u opticaju. Nije stvar u tome koliko je smesna para, stvar je u principu. Izvanjavam se na malom off topicu ali to ti govori gde zivimo i sta nam je ciniti u ovakvim sutuacijama. :)
beronjan
28.06.2014, 15:27
Veljo, potpuno se slažem sa tobom! Stvar je u principu! Inače, juče sam kontaktirao i Asocijaciju za zaštitu potrošača, u sad čekam njihov odgovor. Proveravao sam opet poruke, ni u jednom slučaju, nikad, nigde nisam dobio SMS sa potvrdom za aktivaciju ili deaktivaciju tog KLIK dodatka. Znači, pronašli su modus kako mogu da te zajebavaju a da ti nemaš nikakvih dokaza da je bilo suprotno od onoga što oni tvrde...
Meni su greškom isključili broj, ja otišao da se žalim, aktivirali mi ponovo i na kraju meseca mi je stiglo da platim i uslugu aktivacije. Sa druge strane imam i sa Telekomovim internetom problema, a prethodnom ruteru mi je wi-fi bio skroz slab, zamenili su mi novim, radio je super jedno 2 nedelje, i sada evo nestaje mi na pola sata. Lopovčine!
@velja87 Ma da sam znao dao bih im usrana 2 dinara, nego mi mts nikada nije ni poslao obaveštenje da im išta dugujem.
Još uvek me ni sud nije obavestio.
Za parnicu sam slučajno saznao, da ne pišem kako.
U svakom slučaju, jasno je i čemu pričaš.
Mi smo jedna porobljena država, iako zvanično slobodni.
Tačnije, sve ovde prisutne države i uža okolina su u istom sosu.
Samo je pitanje koliko je stanovnika gde skapiralo.
Najtužnije je što ne samo da nigde nismo spremni na ustanak, nego neki još ljube zadnjice velikoj "Evropi" i plaču što Srbija nije deo unije.
Jebala ih ona, kada moram da psujem.
Eto, da se i ja požalim, kada se već žalimo...
MOgu da pokrenu prinudnu naplatu ukoliko stvarno imaju crno na belo... kao sto su potrošeno a neplaćeno... Naravno, Ali sto se tice ugovora i usluga kojima se ogradjuju ugovorima stetnim po drugu ugovorenu stranu... tu idem do kraja. Recimo: Ugovor sa Telenorom potpisan na dve godine paket od 600 dinara ( najmanji paket prenesi... ) Nakon samo godinu dana preimenuju paket u 700 dinara i takav mi racun posalju. S obzirom da sam potpisao na 600 dinara 2 godine, povredili su ugovor. Ja se pismeno nisam slozio o povecanju pretplate. Nazvao ih , objasnio im Zakon o zastiti potrosača, jer su morali da posalju aneks. Njihov odgovor je bio: gospodine imate pravo da se nesložite sa time, i da raskinete ugovor bez naplate ostalih 12 preostalih meseci, vec samo koliko ste u poslednjem mesecu potrosili. Dakle nisu smeli da povrede ugovor koji je potpisan. E sada ima 90 % stvari u kojima im ne mozes nista naravno. Ipak su potkovani. Ali me nisu obavestili o mojim pravima, vec samo poslali racun. Ja sam jedan od njih 1000 koji je nazvao i opet nisam raskinuo ugovor. Zbog broja. Hteo sam da vidim ko koga ovde za*ebava, i ima li spasa od harača na ne dozvoljen zakonski način....
Moj brat prestao je da placa kredit Raifaisen banci nakon 2 i po godine ( od 7 godina ukupno). Trazili, zvali, i prestali... Snimi li su ga da je u Srbiji nakon 3 godine, prosledili sudu i sada ide prinudna naplata sa kamatom. Da ima neku nekretninu na njegovom imenu otišla bi glat. Ali ovako moraju da cekaju kada ce mu plata krenuti preko racuna da mogu da skinu 50 % od svake... u medjuvremenu mora da uplauje po sistemu daj koliko daš... Ali im mora vratiti. To se ne zaboravlja.
NikolayTheM
12.07.2014, 23:44
Upravo sviram vasar.. Napon ocajan, moj LE se samo utisava i gubi snagu... :mad:
Evo da se i ja pozalim, u svojoj 28 godini dobio sam vodene ospice. Temperatura me puca do 40 C*. Sav sam se osuo, sinoc pod temperaturom svirao svadbu, tri puta pio tabletu za snizenje temperature.
Strasno
Poslato sa mog iPhone-a koristeci Tapatalk
Sinoc nakon utakmice legao i kao da cu zaspat kad krene zub *ebat. Inače ne pijem nikakve tablete pa nisam ni noćas,reko proći će al đaba... Nije to strašno bolilo al taman da ti ne da zaspat. :D
Do posla sam zaspao možda sat vremena. Ošo na posao i oko 11 popizdio i ošo zubaru. Bušilicom ga je otvorio i odmah je bilo lakše. Reče mi da dođem sutra da ga slikam i da on ide van definitivno. Ja odem,napravim kilometar s autom i opet boli ko svi vrazi. Ništa,rikverc kod njega i odmah slikat i vadit. Osmica,na samome kraju svih zuba. Da samo vidite čime ga je vadio ukakili biste se odmah. Neka ručka ko šaka debela i na kraju kao da je svrlo za drvo s nekom rogatim krajevima i na kraju kliješta neka opasna... Dvije injekcije anestezije i deri. Ostala rupa za parkirat stojadina a od anestezije mi još gubica stoji krivo. Sad je tek popustilo i opet malo boli. Pljuvam krv cijeli dan,ne mogu usta otvorit,ubio sam Boga u sebi za nešto pojest. Dernek. :D
Kolege sinoc sam svirao maturu i u 15 do 1 pijani gost mi padne preko miksete i mikseta prestane da radi. Ja se izvinim gostima i objasnim o cemu se radi da bi potom bio verbalno napadnut od strane jednog gosta koji je inace policajac. Napao me je verbalno i pretio mi batinama i nije dao organizatoru skupa da mi isplati moju dnevnicu. Danas sam protiv istog podneo prijavu komandiru policijske stanicei sada cekam sta ce se desiti. A popravku miksete (powermate 3 1000) cu naravno da platim ja ni kriv ni duzan.
E to ti je taj nas posao niko ti ne garantuje bezbednost ni glave ni opreme.
Napao me je verbalno i pretio mi batinama i nije dao organizatoru skupa da mi isplati moju dnevnicu. Danas sam protiv istog podneo prijavu komandiru policijske stanice i sada cekam sta ce se desiti.
Ako nije bilo fizičkog obračuna, okači to mačku o rep. Sve je to ista banda... Njegova reč protiv tvoje, čak će biti da je on imao više svedoka, ali šta ćeš kad muzičari nemaju nikakva prava.
Čekalo me je iznajmljeno ozvučenje u inostranstvu. Svirka na otvorenom, a oni iznajmili dve RCF 310 ( aktivne) i PM 600-1. Odlepio sam. Da stvar bude gora, jedan zvučnik prestane da radi. Gasio , palio, menjao kablove, output sa miksera... ma jok. Stalno je svetlela ona crvena lampica iznad zelene na kutiji iza. Katastrofa. Al završi se i to. Objasnio sam da nije do mene i da ja tu ništa ne mogu. Ali me je lepo krenulo još na granici kada sam išao ( Horgoš). Mađar video lepe dve flaše rakije ( u ukrasnoj flaši sa krstom u njoj)... kaže lola, hvala , hvala... Reko derane, to nije za tebe to je poklon koji nosim. Kaže on, lep poklon, hvala. Kada je skontao da nedam, kaže, parkiraj tamo i sve napolje. 20 minuta je sve trkeljisao i naravno nije našao ništa. Klavijatura ga nije zanimala jer sam na našoj prijavio da je nosim. ... Para je bilo ali maler za malerom. Spadne nam na našoj granici pre tog mađara, crevo sa hladnjaka i iscuri antifriz. Nema klešta , našli konbinovana iz jednog busa ali nemogu da dohvate, šira je šelna... Pa navuci kako može sipaj vode i kontroliši. Pre Beča, crkne navigacija. SD kartica u njoj na kojoj je bio program, crkne. Nijke da nisam tu prolazio ali nije opet lep osećaj ( nisam ja vozio, koleginim kolima smo išli... ) Jedino kada smo se vraćali bilo je OK.... Strašno.
Dodato:
.
.
Nisam spomenuo da je izvetela guma iz šofer šajbne sa leve strane. menjao je šoferku i gumu su mu okrenuli naopako.. majstori... Pa lepi krep trakom koju je imao u kolima... To je bilo putovanje :mad:
@rolandx tebe je bas krenulo na tom putovanju. strasno.
@gitar to nije prvi slucaj prijavljivanja tog istog policajca, kada sam se malo bolje raspitao saznao sam da se puno ljudi zalilo na njegovo bahato ponasanje cak i van njegovog radnog vremena, ali eto, nek bar budem jedan od njih i nek ostane zabelezeno da sam se i ja zalio, bolje je i to nego nista. Valjda ce to nekad nekome znaciti i mozda ce uspeti nekad da se zavede red. Do tad, nazalost, moramo svi da trpimo razna izivljavanja.
@rolandx tebe je bas krenulo na tom putovanju. strasno.
@gitar to nije prvi slucaj prijavljivanja tog istog policajca, kada sam se malo bolje raspitao saznao sam da se puno ljudi zalilo na njegovo bahato ponasanje cak i van njegovog radnog vremena, ali eto, nek bar budem jedan od njih i nek ostane zabelezeno da sam se i ja zalio, bolje je i to nego nista. Valjda ce to nekad nekome znaciti i mozda ce uspeti nekad da se zavede red. Do tad, nazalost, moramo svi da trpimo razna izivljavanja.
Ma treba njega prebiti.Umjesto da stiti stanovnike svoje drzave on ih napada.Eto gdje mi zivimo.
Kako je naporno raditi bolestan... Jedva sviram danas... Kako li je pevačima kad imaju bronhitis??? :-(
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
EmirTotic
24.07.2014, 22:00
Odem na par dana iz Pazara, u medjuvremenu je bilo nevreme. Iz stana iznad mene je prokisnjavalo i sve mi je poplavilo u dnevnoj sobi. Crkao mi je lap top, tv, itd... Poludeo sam i ne znam sta da radim! :(
Послато са LT18i уз помоћ Тапатока
joj... ma nek je zdravlja, pa ces kupiti novo i bolje. Svirka za svirkom, polako i bice sve :)
To je ružan osjećaj, da poludiš.
Ne znam kako je kod tebe ali svaka zgrada mora imati osiguranje koje pokriva takvu štetu. Ako nemaš vlastitu policu za stan, pitaj predstavnika stanara (kod nas se tako zove osoba koja zastupa suvlasnike) i možda se može nadoknaditi dio štete koja je nastala.
A za utjehu, kao što kaže velja, samo da je zdravlja, zaradit će se para i kupit novo i još bolje.
Kupio sam pretprosle godine Intexov krevet za napuhavanje. Stvar je bolesno dobra i ima pumpu u sebi. Samo ukopcas u struju i pumpa se sam vrli brzo. Uzeo sam za dvije osobe i na njemu spavam u studiu ljeti jer je u kuci ubitacno vruce. E sad... Stvar ima 7 komora i cetvrta se odljepila iznutra i sad imam uzduznu grbu na sredini i moze se spavat ili skroz lijevo ili skroz desno sto mi nije bas napeto. Platio sam ga s dostavom skoro 100 eura majku mu... Sreca je grba na sredini i moze pomoc kad dode cura da mi se ne muva po teritoriju... 😁
Valjat ce narucit novi. Mislim se uzest za jednu osobu... Bas mi ga zao sto je imao unutarnje krvarenje. Ne pusta ali je skoro neupotrebljiv ovakav...
Ja neznam treba li da trazim logiku u telekomunikaciskog operatora ili je suludo al naplacati 1 euro plus za identifikacije poziva (Caller ID) u ovo vreme je totalni apsurd.... Placam 20 i kusur 30 eura mesecno, napravim 50-100gb internet promet mesecno i jos duplo vise sa dva IPTV aparata i pored toliki protok, preko 300Gb podataka njima stalo do 1 euro plus za Caller ID. :?
Dinar po dinar - palata.
Kurac po kurac - bunda! :))
Vidi koliko korisnika imaju * 1e i biće ti jasno.
Igra velikih brojki je zezuta stvar.
Haha, to jesi u pravu al mogli su brate da ubace u redovnu cenu i ovo, da ne pominju, da se ne brukaju... a ovako kad pogledas detalje u racun imas recimo 20e + paket usluge + 1e identifikacije poziva.
Svaka im cast, Video On-Demand arhiva i one glupe TV aplikacije se ne doplacaju, identifikacija na poziv se doplaca. :lol:
XYZ-ti put PA3X zabode u style record-u. Ovaj put posle 20 minuta rada u event editu...
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.