Ljudi pozz...Imam problem sa Presonusom, moeel je 16.0.2. Naime, kako sam primetio mixer je jako osetljiv na losu struju, kad kazem losu struju ne mislim samo na slab napon, vec i na.sve smetnje koje tu idu uz losu struju, nema uzemljenja, neka zujanja, brujanja, cuda, i ne znam sta.vise...Ta losa struja u velikoj meri utice na kvalitet zvuka kod ovog mixera, i to je vrlo cujno...kad je losa struja, odmah je zvuk nekako prstav, ostar, bije na.neke.prastave srednje i visoke, i ne mogu da ga ustelujem ljudski nikako...Evo situacije od sinoc..Stelujemo se pre svirke, gitaristi prsti gitara ubija, kao da je pocepan zvucnik, meni na klavijaturi sve sve, al kad cujem solo boje da prste da biju na neke.nedifinisane.srednjake, a kanal stavljen na 0, sto bi rekli, a izlazi nekako,cudno, vokali prste na.sibilante, kao da su visoki odvrnuti do kraja, i znao sam odmah da je struja ne daj boze...elem ustelujemo se mi nekako, jedva, mada opet ceo zvuk generalno, fuj...elem u toku veceri, preko klavijature udara me struja odjednom, ama sve sam zvezde vido, istovremeno gitaristu udara preko zicanog mikrofona, vokalima nista..i nista, stajemo, jer sam ceo iskrivio u momentu od onog udara, i ne smemo nista da pipnemo, da ne zaginemo ...Ocigledno da tu odakle smo vukli struju uzemljenja uopste i nema, jer da ima ovo se.ne.bi desilo...Elem vidimo s gazdom da dovucemo struju sa nekog drugog stekera produznim, nadjemo jedan tu na 5,6 metara od nas, neka lampa bila tu ukljucena, ukljucimo se mi tamo, popalimo instrumente.sve ok, i kad smo krenuli da sviramo, bum, ceo zvuk je odjednom isplivao tako lepo, da.nismo mogli da.verujemo, kao da smo doneli drugo ozvucenje, ama nista ne prsti, ne zuji, ne bruji, ma prosto neverovatno, a pre toga sam celo vece proveo nad mixerom, ne.bi li ga ukrotio...Znaci stvarno je vrlo osetljiv na losu struju, meni on nikad za 2 godine nije zamrzo ili bilo sta, stvarno ne mogu da se pozalim na takve stvari,ali mu losa struja stvarno utice.na.zvuk...Korektor napona uvek nosimo sa sobom,ali on nije uvek od pomoci, pegla on napon, to je ok, al smetnje koje idu uz struju ostaju, ti brumovi i slicna cuda, i ako je lose uzemljenje ili ga nema uopste, tacno znam i pre pocetka svirke kakvu cu muku da imam celo vece oko stelke...Jel ima jos neko slicna iskustva sa presonusom, i kako resiti opisani problem, ako ga vec cesto ni sam koreltor napona.ne.moze resiti??Ima li leka? mixerom sam generalno zadovoljan i ne bih ga menjao zbog ovakve stvari, ali ako u krajnjoj instsnci nemam drugog izbora, onda...Dajte predloge, iskustva...hvala i pozz
pozdrav svima...
imam pitanje oko SX300 kutija... naime... posjedujem iste međutim tu je već na samom startu netko mjenjao zvučnike u njima... meni je u međuvremenu jedan isto riknuo pa sam isto stavio zamjenski... radi to solidno ali mi je na jednoj kutiji slabiji bass... e sad...
htio bih kupiti dva nova zvučnika a zapeli su mi za oko Eminence Delta-12A ali oni su 400w...
dali bi to radilo kako treba u kutijama ili imate neki drugi prijedlog (neki drugi zvucnik) osim original EV-a jer su preskupi...
uglavnom htio bih da mi da dobar bass za manje prostore ako je to moguće...
Pozz, uzimam si opet naglavni, nedavno stigao iz Thomanna AKG520, na Thomann recenziji jedan kupac napisao da je na njemu sound jako jeftin i da nije kao AKG520 koji se prodavao prijašnjih godina, kolega mi rekao da je ogromna razlika između AKG MADE IN AUSTRIA što se prije prodavao i ovaj što sam ja dobio, MADE IN CHINA... prije par godina posjedovao sam dva AKG-a kada sam ovoga probao na prvoj svirci uvjerio sam se da je taj mikrofon doslovno neupotrebljiv, odmah na REFOUND i poslan nazad za Thomann.
Obzirom da je za naglavne stara tema, da li netko koristi Shure Betu 54 što mi se čini kao najbolja opcija da radi kao 58A, jedino me brine što je SUPERCARDIOD zbog mikrofonije?
CROWN311 ne bi uzeo bez obzira na njegovu kvalitetu, možda i bi da nema takvo loše kačenje i da ne izgleda kao noćna lampa.
Otvaram ovaj thread za razmenu informacija svih onih koji su zainteresovani ili su vlasnici ovog uredjaja.
Diskusija na temu neka zapocne mojim zapazanjima:
Mikser je mali, kompaktan, lagan, ima odlicnu software podrsku za kontrolu (PC/iOS/Android/Linux) , odziv je trenutni .
povezivanje :wireless/LAN za kontrolu (3 moda rada) i USB za snimanje (naravno visekanalno).MIDI i Power Play Monitoring prikljuci.
MIDAS preampi , dva Hi-Z ulaza za direkt analogni instrument (Bass/Gitara) , sve COMBO ulazi ( 6.35mm ili XLR).U stvari 16 COMBO i dva LINE 6.35mm kao stereo ulaz.
6 BUS izlaza (XLR) za monitoring.
2 XLR (L&R) Main Output
1 6.35mm izlaz za slusalice i jedini kontrolni potenciometar na celoj spravi je Volume za sluske.
Gomila mogucnosti i odlican kvalitet zvuka.
4 efekta odjednom (true stereo ili 8 mono) , svaki kanal bira jacinu svakog efekta za sebe (normalno) i slanje efekata na buseve
2 moda rada efekata (INSERT i normal)
Mogucnost eliminisanja feedbacka zbog jako kvalitetnih EQ i RTA (verujte mi radi)
nezavisno od efekata kojih ima preko 20 , svaki kanal ima Limiter,Compressor,Gate, Filter i naravno EQ
Mogucnost snimanja postavljenih parametara kako kompletnih scena, tako i posebno podesavanja kanala, efekata itd
...i jos mnoooogo ali procitajte na sajtu.
Wireless konekcija sluzi samo za kontrolu uredjaja i do sada nisam imao iskustva sa prekidom veze u built-in-router modu , a i da se desi , mikser naravno nastavlja da radi po poslednjim podesavanjima.Moze cak 4 uredjaja odjednom da podnese , tako da smo testirali sa Windows i Android platformom odjednom , i odziv je u relanom vremenu cak i za virtualne fadere koji se nalaze na drugom uredjaju (recimo ja pomeram fader na Win i odmah se reflektuje promena na Androidu).Treba malo da se navikne na koncept software interfejsa , ali jednom kada se to prevazidje i spozna sprava, moze cudo da se napravi od zvuka.
To je bio kao neki teaser...sada vi slobodno pitajte sta vas interesuje ili podelite vasa iskustva.
Hvala!
Pojavom novijih Yamahinih aranzera Psr S serija Yamaha se odlucila da implementuje u iste "Expansion" odnosno Custom voices.
U zadnjim serijama S-750,S950,A-2000 ...... i slicno mogli su se ubaciti Pack-ovi koje yamaha pravi.Nije bilo moguce ubaciti osobne Custom voices kao sto je moguce kod Tyros serije.
U ovom trenutku Yamaha izbacuje novi aranzer nize klase PSR S-670 i najavljuje nove S serije....
Po ovome kako am ja procitao,Ova klavijatura ce raditi uz isti YEM kao i Tyros5,sto znaci da ce se moci kombinovti i Custom sa tyrosa.
Yamaha je u poslednje vrijeme veoma aktivna u razgovoru sa "musterijama" (znam iz licnog iskustva),direktno ili indirektno.Prate pomno forume.
Licno meni su pomogli u otklanjanju i najmanjih problema uvezi rada sa YEM-om i uputili me u potpuno pravilan rad sa ovim programom.
Takodje bi se trebao pojaviti novi YEM update 2.3 pa cemo vidjeti sta ce sve da nam donese.
Prodao sam svoj BOSS VE-5 i kupio TC Helicon VoiceLive Touch 1.
Ukratko... prodao sam ga posle nedelju dana jer nije to to.
Svasta nesto nisam mogao da namestim a i nije zvucalo tako dobro kao moj stari VE-5.
Sve durske i molske presete na VE-5 sam mogao snimiti i koristiti a ispade da na Touch 1 ne mogu sve memoristati onanko kako mi treba vec samo u tih 5 memorija...
Sada razmisljam da uzmem BOSS VE-2 ali me bas skenjalo to sto kolega pise da nema MOLSKE presete.
Treba mi harmonajzer samo da ide na mikrofon i da kao na VE-5 zadajem iz kog dura ili mola je pesma.
Kupujem miksetu Powermate 1000.1 do 600 eura ili Powermate 1000.2 do 900 eura. Iskljucivo u odlicnom stanju,
Ponude u inbox ili na broj 066/22-44-56 Zoran - Beograd
Kolege…Dajte komentare, naravno iskrene i imajte u vidu da sam prvi put pevao i da zaista pojma nemam oko pevanja.
Voleo bih da čujem vaše mišljenje o svirci, miksu i masteringu, temi…itd
Kolege imam jednu nedoumicu,dakle imam Korg is35,i sad,radim sa njim tezge itd,prvo sam ga povezivao na dva kabla,pa onda na jedan kabal na izlaz phones,ali nikako da ga namestim da mi zvuci preko razglasa isto kao na njegovim zvucnicima,pravim set za njega,ovako kada se slusa ujeda bolje od pa50 zvuci,a kad ga stavim na razglas,nije to to,aranzer super ali desna strana mnogo piskava,kad smanjim visoki ton onda mi je bubanj gluv,kako je najbolje povezivanje po vama,ima li neki poseban parametar?
pozdrav svima...
imam pitanje oko SX300 kutija... naime... posjedujem iste međutim tu je već na samom startu netko mjenjao zvučnike u njima... meni je u međuvremenu jedan isto riknuo pa sam isto stavio zamjenski... radi to solidno ali mi je...
[dalje]
Kupujem miksetu Powermate 1000.1 do 600 eura ili Powermate 1000.2 do 900 eura. Iskljucivo u odlicnom stanju,
Ponude u inbox ili na broj 066/22-44-56 Zoran - Beograd
Pozdrav ljudi, živ sam, zdrav sam (nek ne brine) :-D
Imam jedno pitanje, kolega mi je dao jučer Digitech Workstation da ga sredim. Pokušao sam da ubacim presete od branoya iz naše download sekcije za VHM5 na isti način kao što sam nekad i...
[dalje]
Dobio sam od prijatelja Shure WH20 zicani pilot mikrofon.
Ne znam nista o njemu a na netu osim da je za live nastupe i da je dinamicki nema nista drugo, niko nije pisao o iskustvu sa njim,
Neko da mi kaze kako se pokazao, koja mu je...
[dalje]