|
|
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Pozzz svima...Trebam uskoro na neki kratak put u Vicenzu, ali je frka sto trebam da stignem nazad u Srbiju na neku tezgu, pa da pitam sledece...Vdim po mapama da je razdaljina BG -Vicenza 750-800 kilometara, varira po sajtovima...Islo bi se dakle Beograd-Zagreb-Ljubljana-Trst-Vicenza,tj. u povratku obratno i kako sam skontao, to je sve vreme autoput, daklem konstantna voznja prosecnom brzinom 130-140 na sat...Zanime me otprilike vreme trajanja ovog putovanja, otprilike naravno? Ima li u ovom periodu guzve na hrvatskoj i slovenackoj granici, posto kako sam skontao izmedju Slovenije i Italije granice nema? nije sezona, vec bas neki prelazni period, pa verujem da guzve nema, ali ako neko iz prvu ruke moze da kaze jos bilje
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
![]() |
![]()
Milane,išao prošle godine svirao u Vi i Bo i onda produžio za Bijelu.Ne brini,sam put je uživanje!!!!Putevi-jedni od najboljih u Evropi,nemoj baš prekoračivati brzinu i PAZIIIII na saqmom ulasku u Slo obavezno kupi na prvoj pumpi(par km od ulaska) vinjetu jer te odamh čekaju putari i plaćaju se drastični kazne!!!Ja sam školu polatio!!!!!
Sem toga putovanje treba da ti je stvarno uživancija,srećno i veselo!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.824 puta u 1.359 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Ne bi trebalo biti problema ako se kreće u 4 ujutro.
Prelaska granice između I i SLO nema, to teče bez prekida. Ulazak u HR (Bregana) je problematičan u sezoni godišnjih odmora (ljeto-more, zima- skijanje) tijekom vikenda ali to počinje vrijediti tek početkom 7. mjeseca. Ako ideš s instrumentima, računaj na proceduru s ATA carnetom, tu gubiš do sat vremena. Tako je VUNIMRAV, dobro zboriš i za brzinu i za SLO Vinjetu. Promijenjeno od casper (25.03.2015 u 07:59 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
e hvala ljudi puno...Kroz Sloveniju nisam skoro prolazio, a citam nesto po forumima, i svi su mi skrenuli paznju za te vinjete, tako da kupicemo to obavezno...Inace idemo s instrumentima...Skoro kad smo isli za Split, inace divan grad
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
ATA carnet ovjeravaš samo kada izlaziš/ulaziš u Srbiju. Između SLO i HR samo provjeravaju putovnice jer još nismo ušli u Schengen, a instrumente (ATA carnet) ne trebaš prijavljivati.
Vinjetu možeš kupiti odmah na carini, čim prođeš kućice i uđeš u SLO, s desne strane se nalazi objekt u kojem se prodaju naljepnice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
E hvala puno Casper, u sustini, jos bolje, znaci na granici sa Slovenijom ce biti minimalnog zadrzavanja, cim nema petljanja s Ata carnetom...Vinjete kupujemo obavezno, da ne nagrabusimo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Nema ništa drugo, samo vozi.
Ne isplati se jedino preko 150km/h jer je dobitak na vremenu minimalan, a presretači vole loviti strane tablice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
ok, a do 150km/h ne cimaju?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Smije se 10% brže od dozvoljene brzine, na autoputu je 130 ograničenje, sat laže +10km pa se ja onda ležerno vozim na 150.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
ok, to je to, vise nam i ne treba, sasvim dovoljno
![]() ![]() |
![]() |
![]() |