![]() |
Beograd - Vicenza - kolima?
Pozzz svima...Trebam uskoro na neki kratak put u Vicenzu, ali je frka sto trebam da stignem nazad u Srbiju na neku tezgu, pa da pitam sledece...Vdim po mapama da je razdaljina BG -Vicenza 750-800 kilometara, varira po sajtovima...Islo bi se dakle Beograd-Zagreb-Ljubljana-Trst-Vicenza,tj. u povratku obratno i kako sam skontao, to je sve vreme autoput, daklem konstantna voznja prosecnom brzinom 130-140 na sat...Zanime me otprilike vreme trajanja ovog putovanja, otprilike naravno? Ima li u ovom periodu guzve na hrvatskoj i slovenackoj granici, posto kako sam skontao izmedju Slovenije i Italije granice nema? nije sezona, vec bas neki prelazni period, pa verujem da guzve nema, ali ako neko iz prvu ruke moze da kaze jos bilje :) Inace iz Vicenze za BG bi se krenulo u subotu oko 4 izjutra...Trebalo bi za 7-8 sati da se stigne u BG-? nadam se oko 12,13 h :) Ja tog dana u 19 h uvece moram da se stvorim u Nisu kako znam i umem :)
|
Milane,išao prošle godine svirao u Vi i Bo i onda produžio za Bijelu.Ne brini,sam put je uživanje!!!!Putevi-jedni od najboljih u Evropi,nemoj baš prekoračivati brzinu i PAZIIIII na saqmom ulasku u Slo obavezno kupi na prvoj pumpi(par km od ulaska) vinjetu jer te odamh čekaju putari i plaćaju se drastični kazne!!!Ja sam školu polatio!!!!!
Sem toga putovanje treba da ti je stvarno uživancija,srećno i veselo!!!! |
Ne bi trebalo biti problema ako se kreće u 4 ujutro.
Prelaska granice između I i SLO nema, to teče bez prekida. Ulazak u HR (Bregana) je problematičan u sezoni godišnjih odmora (ljeto-more, zima- skijanje) tijekom vikenda ali to počinje vrijediti tek početkom 7. mjeseca. Ako ideš s instrumentima, računaj na proceduru s ATA carnetom, tu gubiš do sat vremena. Tako je VUNIMRAV, dobro zboriš i za brzinu i za SLO Vinjetu. |
e hvala ljudi puno...Kroz Sloveniju nisam skoro prolazio, a citam nesto po forumima, i svi su mi skrenuli paznju za te vinjete, tako da kupicemo to obavezno...Inace idemo s instrumentima...Skoro kad smo isli za Split, inace divan grad :), zadrzavali smo se oko Ata karneta po nekih 15-20 minuta na hrvatskoj i nasoj granici, nista preterano, oni i ne gledaju instrumente u autu, samo nam overe one papire i vozi...I recite mi jel mi trebamo ata carnet da overimo i na slovenskoj granici,kad predjemo iz HR u SLO, ili samo kad udjemo u Hrvatsku iz Srbije i to je to?posto je to vec sve tamo evropska unija :) hvala ljudi i pozz
|
ATA carnet ovjeravaš samo kada izlaziš/ulaziš u Srbiju. Između SLO i HR samo provjeravaju putovnice jer još nismo ušli u Schengen, a instrumente (ATA carnet) ne trebaš prijavljivati.
Vinjetu možeš kupiti odmah na carini, čim prođeš kućice i uđeš u SLO, s desne strane se nalazi objekt u kojem se prodaju naljepnice. |
E hvala puno Casper, u sustini, jos bolje, znaci na granici sa Slovenijom ce biti minimalnog zadrzavanja, cim nema petljanja s Ata carnetom...Vinjete kupujemo obavezno, da ne nagrabusimo :) Inace,ima li jos nesto karakteristicno sto bi trebali znati, oko SLO i IT u vezi putovanja? za HR uglavnom znam.pozzz i hvala jos jednom
|
Nema ništa drugo, samo vozi.
Ne isplati se jedino preko 150km/h jer je dobitak na vremenu minimalan, a presretači vole loviti strane tablice. |
ok, a do 150km/h ne cimaju?
|
Smije se 10% brže od dozvoljene brzine, na autoputu je 130 ograničenje, sat laže +10km pa se ja onda ležerno vozim na 150. :D
|
ok, to je to, vise nam i ne treba, sasvim dovoljno :) hvala jos jednom:)
|
Trenutno vrijeme na Forumu 04:23 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org