|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 21.10.2010
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
cao drugari,treba mi pomoc.Uzeo sam yamahu emx5000 i sad mi treba objasnjenje kako da podesim da mi izlazi budu mono ustvari da na jednom i drugom zvucniku baca isti hal i exo.Mikseta iznad limitara ima neke prekidace al ne bi bas to da cackam dok ne pitam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 30.09.2009
Downloads: 767
Uploads: 5
Zahvalili mu 10 puta u 9 Postova
![]() |
![]()
taj prekidač treba da stoji na ST(LR) SVE SU OSTALO OPCIJE KORIŠTENJA IZLAZA to nema nikakve veze sa efektima ,ja sam koristio takvu miksetu i tu nema nikakvog štimanja kad uključiš efekte oni moraju da rade ako su ispravni.Ja sam imao taj problem sa drugom miksetom ali to je bilo do procesora u mikseti tako da se nije isplatilo popravljati pa koristim dodadtni efekat.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 28.05.2008
Mjesto: Preko sedam mora
Downloads: 1025
Uploads: 5
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 62 puta u 54 Postova
Instrumenti: KORG pa50,Futura nordiska piano,Classico gitara,Weltmeister Stella
Interesi: Muzička i video produkcija,razglasi,rasvjeta,stage
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Hal i eventualno eho su stereo efekti. Nije mi jasno zašto bi bilo problema. Koje tačno efekte koristiš?
Kada spajaš u bridge modu pojačalo izbaci svoju punu snagu ali tada nemaš stereo sliku. Koliko znam, tada iz kanala A ide jedna kutija i na nju nadovežeš još jednu kutiju. U tom slučaju ti trebaju najmanje 8omske kutije. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Prvi efekat mi je hall pod rednim brojem 3,a drugi je deley pod rednim brojem 9.Dalas sam malo cackao miksetu u sobi i primetio sam da mi hall na oba izlaza radi jednako al exo je na izlazu A 50% slabi nego na izlazu B.Cuje se al je slabi.I kazite mi zasto mi kuler ne radi kad upalim mixer,bar ga ne cujem da zuji
![]() Dodato: Jos da kazem kad prebacim dugme na opciju A B mono brige onda dobijem efekte i na A i na B izlazu iste,znaci ima i exa i hala.pa sam hteo da pitam jel smem tako da sviram tezge? Dodato: I jel to opterecenje za mikser? Promijenjeno od Korg60 (29.12.2011 u 02:07 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Nemoj tako da sviras tezge. Objasnili su ti momci kako i sta treba da se uradi i upravo tako i uradi. Harepa50 ti je napisao da gubis stereo sliku ako radis u Bridge modusu i samim tim ni taj hall, a ni delay, nemaju smisla jer oni su prostorni efekti a ti bas taj prostor ubijas u mono, dnosno Bridge modusu. Pises o delay efektu gdje ti je na jednom kanalu on jaci, pogledaj da nisi eventualno izabrao neki Ping-Pong Delay. Odaberi sasvim normalni Stereo Delay. Hladnjak se preko tzv. termo-kondenzatora i releja aktivira kada masina dostigne odredjenu temperaturu, inace je miran k'o bubica, to ne treba da te zabrinjava.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Hvala kolege.Izvinite sto 2 puta postavljam isto pitanje.kazite mi jel smeta nesto miseti ako bi nekim slucajem radio u A i B BRIGE MONO,jel nesto opterecujem tu miksetu sa tom opcijom?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banovan!
![]() |
![]()
Badava mi tebi izgleda pisemo, ti namjerio da radis u mono pa Bog. Ne smeta masini a sto bi i smetalo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Kolega TRANZIT izvinjavam se nismo se razumeli.U svakom slucaju hvala vam na pomoci puno i tebi i ostalim kolegama
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 114 puta u 108 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
![]() |
![]()
Posto je tema EMX5000 imam i ja jedno pitanje:
Imam dva aktivna Behringer zvucnika "EuroLive B215D"" (2 X 550Wat).Do sada sam direktno koristio Tyros3 u njih,a sad sam nabavio EMX5000 u prikljucio ih u mixetu! Posto je mixeta powered da li postoji neki odredjeni nacin da se aktivni zvucnici prikljuce u nju? Probao sam AUX in i naravno zvucna slika je nikakva. Inace kompletno zvucna slika je odlicna. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banovan!
![]() |
![]()
Preko ST OUT izlaza sa EMX5000 i iskljucivo tako.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post: | tyros2 (12.10.2012) |
![]() |
Favoriti |
|
|