YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Mixeri (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Yamaha emx 5000 pomoc! (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=21050)

Korg60 28.12.2011 19:10

Yamaha emx 5000 pomoc!

cao drugari,treba mi pomoc.Uzeo sam yamahu emx5000 i sad mi treba objasnjenje kako da podesim da mi izlazi budu mono ustvari da na jednom i drugom zvucniku baca isti hal i exo.Mikseta iznad limitara ima neke prekidace al ne bi bas to da cackam dok ne pitam :).ovako mikseta je namestena na ST R i L,kad ukljucim dve kutije i upalim efekte na jednu mi baca exo a na drugu exo i hall.Kad se prebaci prekidac na polje 2 to je aux1 i mono onda mi radi samo 1 izlaz,polje 3 su aux1 i aux 2 onda ne radi nista i polje 4 su A i B mono bridge onda oba izlaza rade jednako.E sad sta je BRIDGE?negde sam cuo da je to opcija za udvistrucavanje snage?meni treba samo pomoc kako da podesim mixer da mi i na levom i desnom izlazu baca isti efekat :).Hvala svima koji se jave

riba_72 29.12.2011 00:15

taj prekidač treba da stoji na ST(LR) SVE SU OSTALO OPCIJE KORIŠTENJA IZLAZA to nema nikakve veze sa efektima ,ja sam koristio takvu miksetu i tu nema nikakvog štimanja kad uključiš efekte oni moraju da rade ako su ispravni.Ja sam imao taj problem sa drugom miksetom ali to je bilo do procesora u mikseti tako da se nije isplatilo popravljati pa koristim dodadtni efekat.

harepa50 29.12.2011 00:54

Hal i eventualno eho su stereo efekti. Nije mi jasno zašto bi bilo problema. Koje tačno efekte koristiš?
Kada spajaš u bridge modu pojačalo izbaci svoju punu snagu ali tada nemaš stereo sliku. Koliko znam, tada iz kanala A ide jedna kutija i na nju nadovežeš još jednu kutiju. U tom slučaju ti trebaju najmanje 8omske kutije.
Pozdrav

Korg60 29.12.2011 02:04

Prvi efekat mi je hall pod rednim brojem 3,a drugi je deley pod rednim brojem 9.Dalas sam malo cackao miksetu u sobi i primetio sam da mi hall na oba izlaza radi jednako al exo je na izlazu A 50% slabi nego na izlazu B.Cuje se al je slabi.I kazite mi zasto mi kuler ne radi kad upalim mixer,bar ga ne cujem da zuji :),ili se on aktivira tek kad se mikseta zagreje,jel moze neko da mi objasni?
Dodato:
Jos da kazem kad prebacim dugme na opciju A B mono brige onda dobijem efekte i na A i na B izlazu iste,znaci ima i exa i hala.pa sam hteo da pitam jel smem tako da sviram tezge?
Dodato:
I jel to opterecenje za mikser?

tranzit 29.12.2011 02:19

Nemoj tako da sviras tezge. Objasnili su ti momci kako i sta treba da se uradi i upravo tako i uradi. Harepa50 ti je napisao da gubis stereo sliku ako radis u Bridge modusu i samim tim ni taj hall, a ni delay, nemaju smisla jer oni su prostorni efekti a ti bas taj prostor ubijas u mono, dnosno Bridge modusu. Pises o delay efektu gdje ti je na jednom kanalu on jaci, pogledaj da nisi eventualno izabrao neki Ping-Pong Delay. Odaberi sasvim normalni Stereo Delay. Hladnjak se preko tzv. termo-kondenzatora i releja aktivira kada masina dostigne odredjenu temperaturu, inace je miran k'o bubica, to ne treba da te zabrinjava.

Korg60 29.12.2011 02:46

Hvala kolege.Izvinite sto 2 puta postavljam isto pitanje.kazite mi jel smeta nesto miseti ako bi nekim slucajem radio u A i B BRIGE MONO,jel nesto opterecujem tu miksetu sa tom opcijom?

tranzit 29.12.2011 03:38

Badava mi tebi izgleda pisemo, ti namjerio da radis u mono pa Bog. Ne smeta masini a sto bi i smetalo.

Korg60 29.12.2011 03:45

Kolega TRANZIT izvinjavam se nismo se razumeli.U svakom slucaju hvala vam na pomoci puno i tebi i ostalim kolegama :)

tyros2 11.10.2012 23:05

Posto je tema EMX5000 imam i ja jedno pitanje:

Imam dva aktivna Behringer zvucnika "EuroLive B215D"" (2 X 550Wat).Do sada sam direktno koristio Tyros3 u njih,a sad sam nabavio EMX5000 u prikljucio ih u mixetu!

Posto je mixeta powered da li postoji neki odredjeni nacin da se aktivni zvucnici prikljuce u nju?

Probao sam AUX in i naravno zvucna slika je nikakva.

Inace kompletno zvucna slika je odlicna.

Hvala!

tranzit 11.10.2012 23:27

Preko ST OUT izlaza sa EMX5000 i iskljucivo tako.

Trenutno vrijeme na Forumu 08:30

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org