|
|
Akordi i partiture Akordi pesama i partiture sa notama |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#11 |
Kao kod kuće
|
![]()
Hm,Enes je uvek do sada napisao ispravne harmonije,a kada sam pogledao tvoje postove ispravio sam ti Ivanu od Medenog Meseca,jer nije tacna harmonija koju si napisao,stoga sam shvatio iz posta pre ovog da bi mogao otvoriti sa Enesom temu o harmonijama,a mislim da treba zakociti malo na vreme,Enes moze.I ako se ispisuju nekom akordi mora se biti potpuno siguran da je tacno,jer nije fer prema onom ko je trazio.Pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banovan!
|
![]()
ljudi, tema o harmonijama se tesko moze otvoriti, jer je termin HARMONIJA opsiran do nebesa... s toga, kad neko trazi akorde neke pjesme, ako neko zna nek napise i nemojte prcat jedni druge glupostima, jel trazena pjesma ima 3 akorda ili 23, stvarno nije bitno... ko zna nek napise... jel posteno??? ja ovu pjesmu ne znam, znaci nikad je nisam cuo, i ne mislim je ni slusat, tako da od mene u ovom slucaju necete moci dobiti pomoc.. sorry...
pozdrav... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Svrakane, ako si ovim mislio dotaknuti moje znanje iz harmonije recu ti da nisam isao u srednju skolu i da nisam imao taj predmet. To sto si ti ispravljao harmoniju od ivane nema veze nikakve. Kao prvo postoje ukusi u harmoniji, nekome se svidja onako a nekome onako. Od harmonije se uvijek moze oduzimati, a moze i nadodavati, ja bih se nadovezivao u toj temi na ono sto znam, a ne bih se uplitao u ono sto ne znam. A to sto si ti ispravljao ivanu ili bilo koju drugu pjesmu sto sam ja skidao nema veze sa tim ili si ti mislio time suptilno rec da ja o tome pojma nemam? Ponovicu ne znam mnogo toga, ali neke osnove znam pozz
![]()
![]() |
#14 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
@Enes
Potpuno ispravno razmisljanje i konkretan odgovor. Ja sam svojevremeno,jednom prilikom,u namjeri da pomognem,naravno, napisao harmoniju za pjesmu koju sam tek bio skinuo sa neta.Preslusao je par puta,i to u neko doba noci i napisao.I desilo se naravno da sam pogrijesio,jer pjesma mi nije usla dovoljno u uho,ali to mi nije opravdanje.Moja greska....U tom svom postu sam ostavio mogucnost da me svi drugi isprave,i ispravljeno je-i ja tu nemam sta dalje polemisati,jer nisam sujetan.Ali,takvu stvar nemam vise namjeru raditi....osim eventualno,kada sam stvarno apsolutno siguran. A sasvim je svejedno,koliko pjesma ima akorda,ako je neko raspolozen neka pise. Ipak postoji podforum akordi,i da bi on funkcionisao pisu se i harmonije. Ali,nekada se primjeti da isti ljudi traze da im se ispisu akordi,ali nebitno.... @Delboy Momcino,nemoj slucajno da se ljutis,ali ja mislim da si ti ipak previse mlad i nedovoljno iskusan da postavis temu harmonija.To je jedna nepresusna tema,koja trazi ili dobru teoretsku potkovanost ili veliko prakticno sviracko iskustvo. Ovo ti govorim dobronamjerno,jer ja nisam osoba koja bilo koga podcjenjuje, i svakoga cijenim,prvo ako je dobar covjek,a onda muzicar.Vrijeme je pred tobom i svasta nesto ces ti jos nauciti. U ovoj prici sebe ne pominjem nigdje,jer mi je muzika samo hobby,tako da nebi bio pogresno shvacen. Pozdrav, |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Kao kod kuće
|
![]()
Naravno da nisam hteo da uvredim nikog,samo stojim iza toga da ako neko trazi pesmu treba napisati ili kako ide ili ne napisati,a ti momak si stvarno talentovan i vec si sada dobar,ali procitaj svoje postove prvo si napisao da bi mogao otvoriti temu za Harme, a u sledecem pises da nisi imao taj predmet,i ponavljam ja ne mislim da ti nemas poima,daleko od toga,samo treba znati u svakom momentu gde si,a ne ponekad istrcati pred rudu.A i vidim da si jako mlad,vreme je pred tobom,pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
u tom smislu i nisam napisao da je sam otvorim, nego da se nadopunjavam ne kao neko specijalan vec kao i svi ostali da se mogu nadopunjavati na enesa posto je na akademiji, isto kao sto sam se nadopunjavao u septakordima, a daleko od toga da sam ja neki skolovani muzicar, osnovna mi apsolutno nista ne znaci i ono sto sam trebao naucit nazalost sam propustio, nisam nastavio srednju
![]() ![]()
![]() |
#17 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Pozdrav raja,ne bi da se mesam u vase stvari ali ovo me je malo dotaklo.Nikad nisam nikom pisao harmonije jer kao sto kaze mladi kolega nije fora rec nego da taj neko skine sam.A sto se tice harmonija i tu se slazem da je sirok pojam,ali ako pesma ima tri akorda zasto bi pisali coveku harmu koju mi volimo ili koju smo skinuli od nekih nazovimo zvezdama koje smo mi sami napravili,nego napisi kako ide i ako niste sigurni preslusajte je ponovo pa napisite samo tako se nekom moze pomoci.
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Zašto se uvek oko akorada lome koplja?
Drugari ajde da prekinemo glupu priču...ako neko zna neka napiše kolegi akorde a ako ne da ne nastavljamo ovu temu više? |
![]() |
![]() |
#19 |
Banovan!
|
![]()
Slazem se sa drugom desetarom...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |