|
![]() |
#21 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 28.05.2008
Mjesto: Preko sedam mora
Downloads: 1025
Uploads: 5
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 62 puta u 54 Postova
Instrumenti: KORG pa50,Futura nordiska piano,Classico gitara,Weltmeister Stella
Interesi: Muzička i video produkcija,razglasi,rasvjeta,stage
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
ja sam gledao uzimat neku solo klavijaturu kasnije (naravno kad bude para) pa se sad dvoumim izmedju tr i extrema. Tr je dobra klavijatura i dosta je ljudi koristi a bogami sluso sam kako svira, bas lijepo zvuci. Kad govorim o Extrem-u klavijatura je skuplja (iskreno neznam kolko se krecu cijene novog Extrem-a) ali je jako dobra. Trenutno neznam sta bih uzeo niti imam para da kupujem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
Zeko prijatelju evo ti moja iskustva ...
Meni osobno NE VALJA niti jedan nit drugi. Oba očitavaju samplove do vječnosti, a kad i očitaju nedaj Bože da slučajno nestane malo struje (čak ni milisekund) i onda opet Jovo nanovo s očitavanjem. Taj KORG-ov sistem očitavanja samplova ne valja što je pod noktom crno i samo zbog toga što mi se je desilo na jednoj zabavi (imo sam Tr-a čitavih 7 dana) kad je zbog loše urađene strujne instalacije na tom društvenom domu ostao Tr u pola pjesme bez glasa jer je malo pao napon (naravno, treba mu opet 20 minuta da nanovo očita sve samplove). Zato sam ga prodao u rekordnom roku. Znao sam da ima isti sistem očitavanja samplova kao i LE, da je samo trunčicu poboljšan, no ipak nadao sam se da s obzirom na duplo veči RAM da brže čita i da ako već i čita samplove s SD kartice da ih pročita maksimum do 5 minuta čekanja. Šipak ![]() Moj ti je savjet da za tih 700 € ubodeš Yamahu EX-7 koji je kao sampler svemirski brod za LE-a i Tr-a u svim segmentima hočeš od kvalitete izrade, tipke, memoriji, a i dan danas EX serija još uvijek bolje zvuči od pojedinih Motifa,pa čak i Extrema, a da ne pričamo o jadnicima kao što su LE i Tr. Ako ti je sila uzmi, samo ja kao stari KORG-ovac sam ovaj KORG-ov "okot" prokleo za sva vremena. Činjenica je da se od KORG-a ne isplati ništa jeftinije od 1.500 € (kao novo) kupovat. A ti sad misli. Or rabljenih se solo samplera isplati uzet Extreme il Studio, al jakooo teško češ ih ispod 1.250 € uopće nač.
![]() Promijenjeno od kreso (09.02.2009 u 12:28 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio kreso za ovaj koristan post: | zeko (09.02.2009) |
![]() |
#23 |
Vredan član društva
|
![]()
Tnx Kreso..Ma za te stvari znam...ali trebutno sam u par kombinacija....pa evo trazim savjete, pa cu sam sa sobom sjesti i razmisliti..
A sve mi se nekako cini da cu kupiti samo jedan bolji aranzer od mog pa 80 ( naravno Korgov ![]()
![]() |
#24 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 25.03.2007
Downloads: 729
Uploads: 2
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
![]() |
![]()
Onda pa1x pro
![]() |
#25 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
kreso nije valjda da svaki put kad upalis sint moras da cekas 20min da ucita semplove? posto i ja planiram da uzmem TR pa me zanima a ako je tako to je bas dosadna stvar?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Moderator
|
![]()
Ma nije brate 20min nego je otprilike od 7-10...
Sledeći član vam se zahvalio skoricnik za ovaj koristan post: | mimiki (09.02.2009) |
![]() |
#28 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
sad mi je lakse,posto sam vec poceo da se premisljam sta da radim a bas sam se zagrejao za tr,hvala vam ljudi sad je lakse jer mi je 20min bas mnogo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Ja sam ti PRVI spomenuo da se ne brukaš i lupetaš p oglavi oko LE-ja i TR-a...Le ima za 400eur ko NOV,moj koelga Sinan ga prodo prije par mjeseci a TR je oko 650-700eur...Ma ne vrijedi tih para...Sad kad bi napiso da je krntija i kanta pojavila bi se masa ljudi i mnogi od njih bi rekli da je TR bolji i od Extreeme što ga imam...Međutim Krešo ti je spomenuo Yamahe...Ja vala nebi Yamahe nikad uzo prosto jel sam naviko na Korgov sound,njegov editing,i design...A ti vidi ako imaš viška para kupuj TR,ali ništa osim crne boje nećeš s njim dobiti...Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 06.02.2008
Godina: 41
Downloads: 2044
Uploads: 3
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
![]() |
![]()
Svi po malo lupetate. Tr ucitava set od 64mb za 10-11min. Niti 4 a ni 20 min. Manji set ucita brze. A 20min to je cisto lupetanje!
Za lupetanje češ prema pravilniku malo ohladiti. Promijenjeno od kreso (10.02.2009 u 11:18 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|