|
|
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Vredan član društva
|
![]()
Jos jedno pitanjce za one koje znaju vise...Nisam do sada svirao workstation, pa i ne znam..
Koliko vidim ( po specifikacijama sa sajta) , ove dvije klavijature su vrlo slicne, znaci Tr je malo obnovljeni i prefarbani LE ![]() To znaci da set iz jedne pase u drugu bez problema itd.i cijene su im tu negdje.. E sad, dali sam u vezi svega ovoga pogrijesio ili mogu kad budem uzimao mogu uzeti koja mi bude tada bolja / povoljnija? Hvala...
![]() |
#2 |
Pravi prijatelj foruma
|
![]()
Skoro su ista oba sa tim sto ti je TR noviji i sto ima drugu karticu za semplove koja se lakse nalazi .Na Le imas smart media i nju je tesko naci u prodavnici .Sto se tice semplova isti su odnosno pasu sa jedne na drugu .Moj bi izbor ipak bio TR prije nego Le.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio fico za ovaj koristan post: | sladykorg (08.02.2009) |
![]() |
#3 |
Švaler Veteran
Registrovan/a dana: 23.07.2007
Mjesto: u blizini
Godina: 57
Downloads: 614
Uploads: 26
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 77 puta u 71 Postova
Instrumenti: Korg PA 500, Korg TR-61
Interesi: muzika, rad na PC
![]() |
![]() ![]() ![]() prijatelju, evo opet mene k tebi! Gledaj ovako, TR je poboljšana verzija LE-a, prefarbana ![]() Ima više mogućnosti sa mim tim, a i koristi recimo SD karticu, do 2 Gb, koja košta otprilike manje od 100-njak kuna, dok LE koristi Smart Media kartice, kojih baš nepšto više i nema, a ako i ima, nda su ohoho skupe ( između 300i 400 kuna ). Mislim da nečeš ništa pogriješit ako naiđeš i na dobro sređenog LE-a Ipak, TR je novija sprava. Srdačan pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
|
![]()
Hvala Fico...dobar, kratak i pametan odgovor...
Ima li jos netko koji + ili - za ove klavijature? Dodato: Svirko uvijek dobrodosao ![]() Hvala prijatelju..Iako sam mlad, ali vec slabije vidim na ovoj tvojoj slicici avatara, nije li gornja klavijatura bas TR? ![]()
Korg pa80 Promijenjeno od zeko (08.02.2009 u 15:34 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BANANOVAN na sopstveni zahtev!!!
Registrovan/a dana: 06.12.2004
Mjesto: Sabac
Downloads: 688
Uploads: 14
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 42 puta u 39 Postova
![]() |
![]()
Tr ima duplo veci ROM od Le, ali za nas Balkanske muzicare i muziku je to zanemarljivo, jer se uglavnom koriste semplovi.
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Millan za ovaj koristan post: | zeko (08.02.2009) |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Eto, sve su kolege iznad rekle, ja mogu samo to da potvrdim
![]() Znaci... TR je ista prica kao i LE, samo sto ima duplo veci ROM (ne RAM nego ROM! (interne boje)), cita SD kartice dok LE cita SmartMedia, crn je dok je LE standardno beo (ima i crnih verzija) i sve u svemu NOVIJA je klavijatura... Pozz
![]() |
#7 |
Švaler Veteran
Registrovan/a dana: 23.07.2007
Mjesto: u blizini
Downloads: 614
Uploads: 26
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 77 puta u 71 Postova
Instrumenti: Korg PA 500, Korg TR-61
Interesi: muzika, rad na PC
![]() |
![]()
Pozdrav prijatelju Zeko!!
Jeste, gornji je TR-61, i da, zaboravio sam napisati, a šta je kolega Millan napisao, da TR ima duplo veću ROM memoriju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 26.10.2008
Mjesto: vojvodina
Downloads: 494
Uploads: 10
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 26 puta u 25 Postova
Instrumenti: nekoliko vrsta instrumenata
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Eto sve ti je u predhodnim odgovorima rečeno uvezi TR i Le.Možda mala dopuna
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Prijatelju jedno iskustvo našeg šerifa...
Prodo je Korg Triton LE i kupio Triton TR-a... Totalno se razočaro jel to jedno te isti sr... Dakle interne ROM boj eupošte nisu važne a ono što oba nude oko obrade semplova je 100% isto...Ti sad vidi dal ti se isplati kupiti LE za 350-400eur ili TR-a za 600eur a nije toliko bolji da je skuplji...Da si spomenuo Triton Studio ili Extreeme onda je top razlika nebo-zemlja ali ove dvije-minimalna razlika...A što se kartica tiče-obično kad ti neko proda LE-ja uz njega ti i predloži karticu (danas ih 80% ljudi daju uz sinth)...pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 06.02.2008
Godina: 41
Downloads: 2044
Uploads: 3
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
![]() |