|
|
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
S godinama čovjek sve manje svira sa srcem, a sve više zbog para. Eto, tolike godine sviram, gaže, tezge, svadbe, koncerte i sl. pizdarije (rođendane, firme, razne proslave) i samo zbog prebukiranog kalendara znade se desiti da svirku odradim preko one stvari. Pogotovo mi pokvare raspoloženje i volju ljudi koji na svirci samo sjede i plješću a ne vesele se. Ono, kisele face, snobovsko ponašanje ili pak kad mi dođe neki kokošar pa mi lijepi novac na čelo a znam da iduće jutro neče imat nit za pola kruha i paštetu. Takove mi se stvari gade i dođe mi da nakon svih godina stjeram sve u 3PM i kažem jednom za svagda DOSTA.
A s druge strane o tim krvavo zarađenim novcima opet koliko toliko ovisimo. I pored dobre plaće čovjek ima snove pa sad želio ovo, ono a viška vremena. Ono razmišljaš zašto ne bih donio nešto para sa strane u kuću. Nikad nije na odmet. A sviranje sa srcem ... Najdraže mi je kad sam sam samcat kući, kad oko mene nema nit žene ni djece, pa otiđem u podrum natočim litru vina i uzmem kiselu vodu pa uz gemište zasviram sam sebi za svoju dušu. Znade tako proč i 5-6 sati da ne primjetim, ali poslije sam ko preporođen. Ono srce puno miline i sreće. To je neopisiv osječaj. Nije bitno dal je harmonika u rukama ili synth, glavno je da odsviram svoje najdraže pjesme. Te najdraže pjesme najbolje se osjete na svirci. Kad sviramo neku svadbu uvijek s puno više volje, srca i gušta odsviram određene stvari, jer ima pjesma koje poistovječujem s pojedinim razdobljima svog života, od zavičaja, nesretne ljubavi, trenutnih osječaja. Eto, mene osobno ubija vama večini ovdje totalno nepoznata stvar al "himna" mog zavičaja. Pjesma od Kvarteta Gubec i Adama Končića - Ak sem ti srčeko ranil. U žargonu je zovemo "Spoved" (Ispovjed). Lijepi lagani kajkavski english valcer, ali riječi ubijaju samo tako ... Svaki put kad je čujem suza iz oka samo tako poteće. Jer u toj pjesmi sam našo dio svog životnog puta. Evo i riječi : Ak sem ti srčeko ranil - Kvartet Gubec 1. Ak sem te ikada fkanil, Ak sem i prešel vu kvar, Ak sem ti srčeko ranil, Pozabil te nebum nigdar .Intro : 2. Ak sem i druge gledal Ak sem i kušleca dal O tem ti nisam povedal, Da potem ti ne bude žal Intro : 3. Ak sem z pajdašima ostal Ak sem te v noči zbudil, Popevke te semu su krive I vince kaj v srcu goriI ntro : 4. Ak ti i nisem došel, Ak sem pozabil te zvat, Ja ti se znova kunem Zatajil te nebum nigdar
![]() Promijenjeno od kreso (29.04.2008 u 09:23 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
Prija sam sviro iz srca ali sad vise zbog para mada me nekad ponese atmosfera pa mi se srce otvori i onda me svi clanovi iz benda gledaju
pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
meni dodje da sviram iz duse...ali se to može odraziti samo na harmonici...
![]() a kad je onaj period, gluho doba za muzičare poslije nove godine i tak.....ako nemam tezgu u roku od mjesec dana....jednostavno pokupim instrumente i odem u jedan kafic,reknem gazdi da mu tu večer sviram džaba...i onda je to ona svirka...iz snova
![]() |
#4 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 13.09.2007
Downloads: 1072
Uploads: 10
Rekao HVALA: 2
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: G1000
Interesi: Sve sto je vezano za tehniku..
![]() |
![]()
Iz duse sviram samo gitaru..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
|
![]()
uuu jebote sta bi od ode teme.rasplako sam se sve mi nesto oko srca mješa.
svaka vam cast kreso i svirko sto ste ovo podjelili sa ostalim clanovima. zelim vam sve najbolje i nedajte se. pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 23.10.2007
Downloads: 615
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 5 puta u 4 Postova
![]() |
![]()
nedajte se zivot ide dalje !!!
![]() |
#7 |
Švaler Veteran
Registrovan/a dana: 23.07.2007
Mjesto: u blizini
Godina: 57
Downloads: 614
Uploads: 26
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 77 puta u 71 Postova
Instrumenti: Korg PA 500, Korg TR-61
Interesi: muzika, rad na PC
![]() |
![]()
Pa evo kolege moje, hvala vam svima na podršci, ja se konkretno nedam, a vjerujem niti kolega Krešo. Drago mi je da to mogu podijelit sa ljudima dobre volje, sa svih strana.
Eto,nismo planirali od ove teme napravit " rame za plakanje ", ali šta češ... Život su suze i smijeh, veselje, tuga, bol, radost, patnja...al svejedno mora se živjeti. I svirati. Radi naše dječice. Pozdrav svima, Svirko |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 23.10.2007
Downloads: 615
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 5 puta u 4 Postova
![]() |
![]()
svirko prijatelju ovo si dobro obrazlozio slazem se sa tobom podpuno !!
![]() |
#9 |
Vredan član društva
|
![]()
Postoje pjesme koje su se svirale dok sam ja jos bio djete..Cuo sam ih tada i do dan danas su mi ostale u sjecanju i rado ih osviram..samo neke od njih su Zlatne strune, Ne klepeci nanulama itd..
@Kreso i Svirko, postoje dani koji su teski u zivotu i koje treba proci. Svakako da nam tada nije lako..Ali uz vas su svi, od prijatelja,rodbine pa i kolega sa Yu midija...ali uz vas , pa i sve nas je nesto sto nema svatko..to ja dar za muzikom i sviranjem koji nam je dan i vjerujem da kod nas muzicara bilo koji teski trenutak u zivotu moze barem malo zalijeciti kada sjednes za svoj instrument i zasviras sebi za dusu i srce..e tada mislim, da kako god mi svi govorili najlijepse i najbolje sviras..
![]() |
#10 |
Švaler Veteran
Registrovan/a dana: 23.07.2007
Mjesto: u blizini
Godina: 57
Downloads: 614
Uploads: 26
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 77 puta u 71 Postova
Instrumenti: Korg PA 500, Korg TR-61
Interesi: muzika, rad na PC
![]() |
![]()
Pozdrav svim kolegama!
Ja sam evo već preko 20 godina na pozornici, i evo moram reći da se u potpunosti slažem sa kolegama No.1 i Krešom!! Počeo sam svirati po svadbama ( doduše ne sam nego u bendu ), krstitkama, svemu mogućem sa 13 godina, i nije mi bilo važno šta se svira, gdje se svira, od koliko do koliko vremenski, vani ili u zatvorenom, a čak niti jel džabe ili dobiješ nešta, glavno da te ljudi vide i da sviraš sa veseljem, sa guštom, da se veseliš i naroljaš ako treba sa ljudima u masi ili svojim kolegama, pa da te i iznesu van mrtvog pijanog. Bila su to luda vremena, kad su se svi veselili, i stvarno sam išao svirati sa srcem. S godinama, eto više to jednostavno ne ide. Dođeš na svadbu, očeš se razmetat od sviranja, nema šta ne sviraš, a ono 200 ljudi sjede i zure u tebe ko telad u šarena vrata, ili kad je 299 ljudi veselo i prezadovoljno, ali onaj 300-ti te j..e cijelu večer, ili kad sviraš bez prekida dva i po, tri sata i onda zadnjih deset minuta prije nego staneš odnekud naiđe neki majmun i hebucka te da šta smo stali.Pa j..o bi mu mater i sve po spisku, uzeo klavijature sa stalka i nabijo mu tipku po tipku u guzicu!!! Što kaže kolega Krešo, jedino što sa srcem sviram kad se zatvorim u sobu, upalim syntove, slušalice na uši i operi. Prođe po par sati da se ne skidam, ali stvarno onda i sviram od srca. Opet, nemogu reć da na svirku dođem tek tolko da odradim, i da ću to odsvirat preko k...a, a niti ja nemogu sve odsvirat da sam mrtav-ladan,ima pjesama koje te nekako raznježe i daju ti toplinu, a i ima pjesma koja mi stisne grlo i zamuti oči od suza tako da je više ni ne pokušavam pjevat ( Spomenar od Šekija Turkovića ). I eto na kraju, svim onim mlađim kolegama::: Uživajte dok ste još mladi, dajte sve od sebe, jel poslije će vam sve ić na živce ma kolko se vi trudili suprotno. Pozdrav svima, Svirko |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
srca, svirate |
|
|