YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Svirate li od srca? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=4466)

No.1 29.04.2008 00:18

Svirate li od srca?

Poznato je da svi volimo muziku, al nazalost moram reci da nije to ono sto bilo nekad...
Bar se ja tako osecam.
Svi sviramo zbog love i kad nema posao neko vece u kafani kazes " jebem ti muziku ".
Radim 10 godina aktivno po tezge i moram reci da u zadnje vreme
nisam osetio onu zelju da se "iznasviram".Samo pare i cao.
Mozda takvo lose vreme, mozda dosadi se sa godine....mozda...?
Svirate li vi od srca?

Darko88 29.04.2008 00:25

Ja licno imam volju za svirku jer radim u kraju gde ljudi prihvataju nas repertoar. tu ima svega uglavnom sviramo kroz neki rock fazon i tako to me vadi kada bi bila ortodoxno narodnjacka svirka bilo bi ono sto i teebe muci. Tesko je svirati preko kurca jer publika da se tako izrazim nekako oseca tu negativnu energiju

branoy 29.04.2008 00:44

Ja sviram za pare i radi ribica... mislim da se ne lazemo.... hehe... (od srca sviram samo u studiu kad radim muziku)....

BasariStudios 29.04.2008 02:19

Ja sviram cisto iz srca i za dusu jer uzivo sviram jednom u 2 godine a planiram uskoro
da to vise nikad i ne vidim da uzivo sviram opet...bjez budala raznih uh.

nele1 29.04.2008 02:32

ma kad se svira

svira se iz muda
saleo sam se

ma jos malo cemo svirati al zamalo
pozdrav

milanceshow 29.04.2008 04:16

Ja ljudi sviram iz srca.Posle 4-5 dana svirke ,ja u ponedeljak izvadim klavijature i sviram neke stvari koje ja volim.
Sviram ja i bez para ,ali sam ljude ispostovao i posle sam 10 puta vise uzeo para.
Nije ljudi sve u parama,ima nesto i u zlatu......;) Novac ce uvek biti papir,a zlato ce uvek biti zlato...:D Salim se ja malo.....ali je tako.......!

Srce svira i srce peva......,a to ljudi osecaju....
Da ne filozofiram vise ....bla ....bla,bla.......
Pozdrav!!!

No.1 29.04.2008 04:37

=))Dobro ti ovo sa zlatom.
Sviram svadbe i ostale veselje za jedan zlatni lanac.=))

blatusan 29.04.2008 07:26

Mnogi koji me znaju, znaju i da iz srca sviram 100%! Dakle u kuci kad sam kad vjezbam ko fol tehniku pustim mastu i nema sta tu neizlazi i tako prodzu jakih 6 sati minimalno i kroz tih 6 sati prodze me milion puta: tuga, sreca,nostaligija, ma sve moguce. A da sviram uzivo, sviram i to je ono sto me najvise motivise, jer onaj adrenalin bar sto ga ja dobijem uzivo kad vidim raju kako podivljaju uz pjesmu il improvizaijcu cini me sretnim jako sretnim i dodze mi da podivljam ko konj! A moram rec da me muzika dakle sviranje od svega i svasta do sad spasila, hvala Bogu sto postoji! Sviram 100% samo iz osjecaja ni radicega drugog!
Pozdrav,AleN!

kreso 29.04.2008 09:20

S godinama čovjek sve manje svira sa srcem, a sve više zbog para. Eto, tolike godine sviram, gaže, tezge, svadbe, koncerte i sl. pizdarije (rođendane, firme, razne proslave) i samo zbog prebukiranog kalendara znade se desiti da svirku odradim preko one stvari. Pogotovo mi pokvare raspoloženje i volju ljudi koji na svirci samo sjede i plješću a ne vesele se. Ono, kisele face, snobovsko ponašanje ili pak kad mi dođe neki kokošar pa mi lijepi novac na čelo a znam da iduće jutro neče imat nit za pola kruha i paštetu. Takove mi se stvari gade i dođe mi da nakon svih godina stjeram sve u 3PM i kažem jednom za svagda DOSTA.
A s druge strane o tim krvavo zarađenim novcima opet koliko toliko ovisimo. I pored dobre plaće čovjek ima snove pa sad želio ovo, ono a viška vremena. Ono razmišljaš zašto ne bih donio nešto para sa strane u kuću. Nikad nije na odmet.
A sviranje sa srcem ... Najdraže mi je kad sam sam samcat kući, kad oko mene nema nit žene ni djece, pa otiđem u podrum natočim litru vina i uzmem kiselu vodu pa uz gemište zasviram sam sebi za svoju dušu. Znade tako proč i 5-6 sati da ne primjetim, ali poslije sam ko preporođen. Ono srce puno miline i sreće. To je neopisiv osječaj. Nije bitno dal je harmonika u rukama ili synth, glavno je da odsviram svoje najdraže pjesme. Te najdraže pjesme najbolje se osjete na svirci. Kad sviramo neku svadbu uvijek s puno više volje, srca i gušta odsviram određene stvari, jer ima pjesma koje poistovječujem s pojedinim razdobljima svog života, od zavičaja, nesretne ljubavi, trenutnih osječaja. Eto, mene osobno ubija vama večini ovdje totalno nepoznata stvar al "himna" mog zavičaja. Pjesma od Kvarteta Gubec i Adama Končića - Ak sem ti srčeko ranil. U žargonu je zovemo "Spoved" (Ispovjed). Lijepi lagani kajkavski english valcer, ali riječi ubijaju samo tako ... Svaki put kad je čujem suza iz oka samo tako poteće. Jer u toj pjesmi sam našo dio svog životnog puta.

Evo i riječi :

Ak sem ti srčeko ranil - Kvartet Gubec

1. Ak sem te ikada fkanil,
Ak sem i prešel vu kvar,
Ak sem ti srčeko ranil,
Pozabil te nebum nigdar

.Intro :

2. Ak sem i druge gledal
Ak sem i kušleca dal
O tem ti nisam povedal,
Da potem ti ne bude žal

Intro :

3. Ak sem z pajdašima ostal
Ak sem te v noči zbudil,
Popevke te semu su krive
I vince kaj v srcu goriI

ntro :

4. Ak ti i nisem došel,
Ak sem pozabil te zvat,
Ja ti se znova kunem
Zatajil te nebum nigdar

maricm 29.04.2008 10:12

Prija sam sviro iz srca ali sad vise zbog para mada me nekad ponese atmosfera pa mi se srce otvori i onda me svi clanovi iz benda gledaju

pozdrav

Trenutno vrijeme na Forumu 04:05

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org