|
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 13.09.2007
Downloads: 2203
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
![]() |
![]()
Mislim da je potpuno ok ocekivati i zeljeti novi instrument (aranzer) bez obzira koliko bio dobar (los) iako nije zabranjeno svirati ni na Farfisa b4r5
![]() Citav Ketron koncept mi je malo sumnjiv, jedan covjek razvija software, a ko ga testira na kraju? Plus taj audio jeste da zvuci super ali to nije sve. Korg koncept je isto u najmanju ruku cudan i treba da budu sretni ako im se na vrat ne natovare advokati. Roland je onomad imao problem sa maticnom u Fantomu i da bi izbjegli sudske procese pristali su na besplatnu zamjenu. Trik je bio da je nadjen postupak koji se mogao ponoviti i tu je navodno i poceo sunovrat Rolanda jer su izgubili puno para iako bi se reklo: maticna neka kosta 100 Eura i to nisu neke pare, jeste ali u k. I moj Fantom je bio pogodjen a Roland je sretan jer neki nisu ni znali a nekima nije ni smetalo sto ponekad zazuji i zasumi ![]() Moj najbolji koncept bi bio VST, slicno kao Akai MPC 61 ali je najvjerovatniji problem sa licenciranjem a i sa hardware, iako neki dobar VST kosta 100 Eura ne znaci da bi licenca za aranzer bila 10 eura ... pa taj koncept za sad nece ici ... Trazim neki Genos jeftino ali ne ide bas, nasao jedan Tyros 5 ali ode ... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Nisam niti ja sklon firmama u kojoj proizvod ovisi o jednom čovjeku ili malom timu ljudi. Ne mora značiti da je on (klavijatura) loš ali takva politika često rezultira nestankom proizvodnje istoga. Lionstracks, Gem i Technics su primjeri (i neke vrste svemirskih super svirala
![]() ![]() Cijene ... sve je otišlo u nebo. Da mi je netko rekao da će se novi automobil čekati 6 mjeseci, godinu dana, rekao bih da je lud. Ali tržište je takvo kakvo jest i za Genosa mogu dobiti skoro isti novac sada, nego prije 5 godina kada sam ga kupovao. Ali to je neka druga priča. Rudiiiiiiii, a s čim si tjerao te VST instrumente? Ajde otkrij nam tajnu svemira. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Mislio sam rec sta bi bio moj idealni aranzer, ponekad ponesem obicni Macbook za VST kad sam raspolozen, plus interface plus mnogo kablova pa obicno nisam toliko raspolozen.
Nego kako zavrsi diskusija o sync start-stop kod Genos ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Synchro Start stop je kod Yamahe uvijek bio isti. Ne znam na što točno misliš.
Ako svirač želi, lijevom rukom može stati (prekinuti ritam) u bilo kojem trenutku. Podešavanjem se može odrediti nakon koliko vremena će ritam nastaviti svirati kada dignemo lijevu ruku. U stvari, ne radi se o vremenu nego o trajanju nota. Ako je ta vrijednost podešena recimo na osminki, držanje akorda koje je duže od osmikne rezultira time da ritam ne staje kada podignemo lijevu ruku. Dobro,malo je teže to objasniti riječima ali syncro start/stop kod Yamaha radi sasvim dobro i očekivano. To što neki kažu da ne valja jer očekuju da radi kod Korga nije problem Yamahe nego tih korisnika i njihovih navika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Upravo to, vrlo jednostavno i zacudilo me sto su neki tvrdili da ne moze nikako,
a sve postavke su na drugoj stranici (sub)menu i jedino nisam vidio da li se te postavke pamte za svaki ritam pojedinacno ili se nekako drugacije memorisu ... ali skoro sam pa povjerovao da to ne moze ![]() Trenutno sam nasao najnizu cijenu oko 3700 Eura ali ne zurim, mozda padne na 3695 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
casper, genos, recenzija, yamaha |
|
|