Korisničko Ime
Lozinka
Registracija


Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Odgovor
 
Alati tema Display Modes
Star 18.11.2017, 02:12   #1
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 5.173
Downloads: 334
Uploads: 21
Rekao HVALA: 48
Zahvalili mu 1.754 puta u 1.310 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Pfeil Genos - recenzija

Dojmovi su se slegli, informacije prikupile, klavijatura se čeka. Vrijeme je da malo "ubijem" dosadu i kažem koju pametnu. Oslonit ću se prvenstveno na tehničke podatke ali neizbježan je i moj osobni dojam i kako sam doživio Genosa. Pokušat ću biti što objektivniji. Klavijatura mi djeluje elegantno i lijepo. Oblik "čamca" koji se vidi iz potpuno frontalne perspektive se ne primjećuje jer je veoma rijetka situacija da slušatelj stoji baš u takvoj poziciji. Iz svih ostalih kuteva gledanja Genos izgleda moćno i profesionalno, a odlično mu pristaje crno - siva kombinacija jer tako djeluje tanje i elegantnije. Ovaj estetski dojam, na sreću, prati i stvarna težina. Trinaest kilograma u klavijaturi sa 76 tipaka je karakteristika koju vole mladi, a pogotovo oni "stari". Površina na panelu klavijature mi izgleda dovoljno kvalitetno i nadam se da se neće pokazati tragovi korištenja. Mrzim one izlizane fleke na crnoj mat plastici. Svjetleći gumbi reagiraju mnogo prirodnije nego kod Tyrosa. Nešto su kraćeg hoda i imaju ugodniji klik. Ekran je postavljen pod dobrim kutem, matirana površina smanjuje odbljesak i nakon par sati svirke, moram priznati da mi uopće ne nedostaje onaj "nagibni" od Tyrosa. Tastatura je dovoljno brza dok tipka istovremeno pruža optimalan otpor koji je potreban da prsti imaju osjećaj sviranja. To je negdje između Tyros5 i Montage7 i mislim da će odgovarati većini svirača. Klizači i potenciometri djeluju kvalitetno i pod prstima dobro reagiraju.

O promjenama koje su se dogodile "ispod haube" sam već pisao. Zahvaljujući njima, s Genosom dolaze neke sasvim nove i korisne mogućnosti čiji opis slijedi, možete i pogledati video koji to prikazuje.Revo drum je prva stvar koju ću istaknuti i zahvaljujući njoj bubanj zvuči mnogo realnije i bolje nego na Tyros seriji. O čemu se zapravo radi? Ako je doboš odsviran istom dinamikom desetak puta, svi udarci neće zvučati identično kao što je to bio slučaj kod prijašnjih klavijatura. Skripta koja kontrolira informacije, na nekima od ovih 10 udaraca će "odsvirati" nešto drugačiji sample. Time ćemo dobiti ritam koji zvuči prirodnije, kao kada bubnjar svira u živo. Da bi ovo funkcioniralo, potrebno je imati što veći broj uzoraka samplova na jednom elementu. Kod Tyrosa ih je moglo biti maksimalno 8, a tu je karakteristiku imalo svega par kitova poput Real druma i to na samo par elemenata. Kod Genosa može biti 27 layera i to je glavni razlog zašto na nekim ritmovima Genos stvarno zazvuči odlično. Genos ima novih
10 Revo drumsa i time pokriva sve bitnije žanrove glazbe. Očito je Yamaha napustila dosadašnji koncept Audio stylova (Tyros5, PSR Sx70) i krenula ovim putem. Međutim, i dalje je ostavila mogućnost korisnicima da sami izrađuju audio loopove i stavljaju ih u Style. Tim više, na službene stranice je postavila sve Audio Stylove od Tyros5. Njih se može skinuti kao Bonus Audio Style Pack (Country, Dance, Latin, Movie&Show, Pop, R&B, RetroPop, Rock) i ugraditi u Genosa. Ovime su napravili odličan posao. Proširen je broj originalnih ritmova i istovremeno osigurali da vlasnici starijih modela mogu "bezbolno" napraviti "nadogradnju" i kupiti Genosa. I usput potrošiti malo novaca.

Duga važna promjena se dogodila u segmentu DSP-a (Digital Signal Processing). Ugrađeni su efekti najnovije generacije koji se koriste Yamahinim digitalnim mikserima (ovo je informacija dobivena od prezentatora). Posebna novost je ta što se istovremeno može aktivirati 28 komada. Za usporedbu, kod Tyros 5 je maksimum 9 DSP-a od čega je jedan išao prema mikrofonu, dva prema Stylu, a ostali na song i desnu ruku. Kod Genosa je raspodjela ovakva. Na Song i desnu ruku odlazi 19 komada. Dvadeseti je za mikrofon, a oni od 21 do 28 idu prema Stylu. To praktično znači da svakom kanalu možemo dodijeliti jedan efekt. Međutim, tu veselju nije kraj. Moguće je jednom kanalu dodati više insert efekata, tj. onoliko koliko dopušta grupa. Primjera radi, bubnju možemo dodati 4, bas gitari 2 i ostaje nam još 2 komada za gitare u pratnji. Ili, jednom zvuku u desnoj ruci dodamo svih 19 dostupnih. Kvalitetu preseta, kao i mogućnosti edita ne treba opisivati. Ovo je sigurno najjače oružje koje se nalazi u klavijaturi, a da toga mnogi svirači nisu niti svjesni. Pored ovih 28 insert DSP-a, postoje još System Effect (Reverb i Chorus), te jedan Variation Effekt kojem možemo odrediti status da li će raditi u sistemskom ili insert modu.

Treća bitna stvar koja Genos razlikuje od prethodnika je "personalizacija klavijature". Pod ovim pojmom podrazumijevam mogućnost da instrument prilagodimo vlastitim potrebama. Prije svega mislim na Live control, dio panela gdje imamo 6 potenciometara (knob) i 9 klizača (slider) ali i na još neke specifičnosti koje nismo vidjeli kod Tyros serije. Šest potenciometara kod Live Control imaju tri različita statusa i njih mijenjamo gumbom KNOB ASSIGN. Tako u jednoj postavci možemo dobiti 18 različitih funkcija i njima kontrolirati sve parametre na soundu (Attack, Resonance, Reverb ...), karakteristike za Arpeggio (Velocity, Gate Time, Volumen ...) ili kontrole poput tempa, balansa VH, volumena, panorame, reverba i chorusa. Devet klizača imaju isto tri statusa od kojih je prvi uvijek isti (Balance), a na druga dva sami određujemo karakteristike. Njih izmjenjujemo gumbom SLIDER ASSIGN. Presetom (Balance) uvijek djelujemo na volumene kanala u Stylu i mikrofon, dok druga dva statusa možemo podešavati po želji. Možemo im dodijeliti sve kontrole koje se nude u klavijaturi, od šibera za orgulje, rezonance u soundu, do volumena svakog kanala pojedinačno. Sve vrijednosti Live Control panela možemo pratiti na malom pomoćnom ekranu. Pored Live Controla, na raspolaganju imamo i 6 prilagodljivih gumbi (Assignable buttons A, B, C, D, E) kojima možemo direktno otvarati prikaze na ekranu koji najčešće koristimo. Njima u stvari radimo prečace (shortcut) do željenih menija i tako brže dolazimo recimo do prikaza teksta, nota, mixera, raznih postavki za zvuk, ritam, vocalist ... Postoji još jedan sličan gumb koji se nalazi iznad Joysticka i njime možemo djelovati na Rotary efekt (preset) ili mu dodijeliti funkciju po želji (Fade in/Out, VH on/Off, Arpeggio Hold, Style Start/Stop, Fill Down ...). U donjem se dijelu glavnog ekrana se nalazi 6 polja (Home Shortcuts). Njima možemo po vlastitoj želji dodijeliti da otvaraju neke funkcije poput Tempa ili prikaze ekrana za Mikser, LiveControl, VocalHarmony ... Imamo i mogućnost stvaranja Favorita. Radi se o jednom gumbu na ekranu unutar Style ili Voices koji nam služi da preset ritmove i zvukove "izdvojimo" kako bi ih poslije lakše i brže birali. A sad se prisjetimo Tyros serije. Imali samo jedan prilagodljivi slider i samo četiri gumba kojima smo dolazili do željene lokacije. Kod Genosa možemo klavijaturu maksimalno prilagoditi vlastitim potrebama, a gore nabrojanih 50 "prilagodljivih točaka" to i omogućuje. Treba napomenuti da se jednim potezom sve nabrojane kontrole mogu pohraniti u samo jednu registraciju. Nova registracija može biti potpuno novi postav, ako mi to želimo.

Playliste su nova mogućnost koju možemo koristiti u Genosu. Sam pojam govori o njihovoj osnovnoj namjeni, njima možemo izrađivati i slagati vlastite popise pjesama. Na neki način, Playliste su zamjena za Music Finder ali s novim mogućnostima i širim opsegom djelovanja. U njih možemo unositi sadržaje MF-a iz prijašnjih modela klavijatura ali njihova osnovna namjena je da Banke s registracijama slažemo po vlastitoj želji. Zato možemo reći da su Playliste baza podataka svega što se nalazi u klavijaturi. Mogu se kategorizirati po više zadanih kriterija pa onda pretraživanjem brže i lakše dolazimo do onoga što nam treba. Odličan potez Yamahe kojim se rješavaju svi nedostaci koje je imao Music Finder, a Registracije dobivaju "jačeg brata" i tako se dodatno olakšava rukovanje instrumentom.

Arrpegatori je isto tako novina koju nismo do sada imali kod Yamahinih aranžera. On je uobičajena na workstationima, a Yamaha ih je u stvari "kopirala" iz najnovije Montage serije. Genos ima preko 200 različitih vrsta koji su smješteni u 11 kategorija. Kada koristimo funkciju kvantiziranja možemo ih uskladiti s tempom Styla ili Songa. Isto tako pedalom možemo djelovati da se čuje i nakon podizanja desne ruke s tipaka. Ako se arpegator pravilno iskoristi može postati dobar alat za nadopunu live svirke.

Podešavanje bubnja (DRUM SETUP) unutar edita Styla je nova i nadasve korisna funkcija koju nalazimo u Genosu. Tyros5 je nema ali kod generacijski mlađih i jeftinijih modela PSR Sx70 ona postoji. Pomoću DRUM SETUP-a je moguće kombinirati elemente bubnjeva iz različitih kitova i njima podešavati karakteristike po vlastitoj želji. Svakom pojedinom elementu možemo podešavati Pitch, Cutoff, Resonance, Attack, Decay1 i 2, Level, Panoramu te količinu master Reverba i Chorusa. Ove promjene pohranjujemo u samu strukturu Styla i one u njemu ostaju trajno zapisane. Praktički, svaki Style koji je obrađen na ovakav način može imati vlastiti i specifičan zvuk bubnja koji mu je maksimalno prilagođen. Ovo je odlična mogućnost koju smo dugo čekali na Yamahinim aranžerima.

I registracije su dobile neke nove i vrlo korisne karakteristike. Odmah primjećujemo na ploči klavijature da jedna banka ima dvije registracije više. Sada se u banci nalazi 10 mjesta, umjesto prijašnjih 8. Omogućeno je pretraživanje sadržaja i to na dva načina. Možemo jednostavno upisati pojam u Find traku i rezultat će izlistati sve banke ili registracije koje imaju identičan naziv. Mnogo preciznije rezultate dobivamo kada koristimo pretragu putem filtera. Tako možemo odabrati da li nas zanimaju Songovi, Stylovi, Tempo ali možemo i sami unositi pojmove po kojima želimo raditi pretragu. Željeni pojam unosimo kao tag i prilikom pretraživanja čekiramo one koje želimo pronaći. I treća dodana mogućnost će neke svirače itekako obradovati. Tijekom sviranja možemo izrađivati nove registracije, on the fly. Ovo je vrlo korisno kada je potrebno brzinski memorirati trenutni setup.

Do sada sam opisao veće i bitnije promjene koje su se dogodile kod Genosa, a u odnosu na Tyros seriju. Pored toga ima još detalja koji ovu klavijaturu bitno razlikuju od prethodnika. Genos pored AWM Stereo Samplinga koristi i AEM tehnologiju, polifonija mu je dvostruko povećana na 256, dolazi s ugrađenim RAM-om od 1,8 GB te s Wirelessom i Phantom Powerom na mikrofonskom ulazu, ima 3 Artikulacije na SA soundovima, digitalni izlaz, dodana je Half Bar Fill In i Mono-Legato funkcija ... Ima tu dosta sitnica koje "život znače". Za kraj "prvog dijela" ću još samo spomenuti povezivanje s tabletom i SongBook+ aplikacijom. Moguće je bežično "komunicirati u oba smjera" te na tabletu dodavati note, slike ili dokumente, u njih unositi komande i pritiskom na površinu tableta kontrolirati rad Genosa. Nisam to još probao u praksi ali vjerujem da stvar funkcionira dobro.


Promijenjeno od casper (19.11.2017 u 13:02 sati)
casper je offline   Reply With Quote
Ćlan 6 Vam se zahvalio, casper, za koristan post:
Bokic (18.11.2017), milepsr (20.11.2017), sinisa (18.11.2017), tyros2 (18.11.2017), Vex (22.11.2017), Vlado (18.11.2017)
Star 18.11.2017, 02:17   #2
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 5.173
Downloads: 334
Uploads: 21
Rekao HVALA: 48
Zahvalili mu 1.754 puta u 1.310 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard još samo par riječi ...

Kako su se razvijali Tyrosi od prvog modela do zadnje petice? Bilo je nešto značajnijih promjena poput RAM-a koji je bio brži, načina upisivanja samplova, boljeg vocalista VH2 ili dodanih Audio Stylova kod "petice". Ipak, suština promjene je bila u samom soundu i to samo zahvaljujući većem broju novih SA, Mega Voice, Sweet, Cool, Live soundova, te novih kitova bubnja poput Real Druma. Pogledajte tablicu i možete uočiti da Genos nastavlja taj niz.Međutim, sve ono što sam naveo u prvom postu ove teme, Genosa izdvaja i stavlja daleko ispred Tyrosa. Pored bitno superiornijeg sounda tu su mnoge nove mogućnosti koje idu u prilog ovoj tvrdnji. Samo oni koji su neupućeni i loše informirani mogu tvrditi da Genos nije donio ništa novo i da je on Tyros6 s drugačijim imenom. Možemo čuti negativne komentare da je Genos ružan i da liči na čamčić, da je to klavijatura namijenjena za DJ nastup, da sound nije dovoljno uvjerljiv za live svirku ili da za te novce treba imati još mnogo više mogućnosti. Izgled može biti i stvar ukusa ali generalno, takva razmišljanja me više podsjećaju na onu narodnu (rđavom ku*cu i dlaka smeta), nego na stvarno stanje stvari. Jer, Genos je izrađen na potpuno novoj platformi i otvara put u novu generaciju Yamahinih aranžera.

Kao što možete primijetiti, dobro sam izanalizirao klavijaturu i uočio sve njene prednosti. Bilo bi nerealno očekivati da ne postoji i ona druga strana, tj. nedostaci. Istaknut ću stvari koje bi mogle biti dorađene i mogućnosti koje bismo željeli imati u nekom budućem Genosu2. Navest ću par stvari koje bi po mom mišljenu trebalo dodati ili promijeniti. Trebalo je ugraditi beskonačne potenciometre na Live Control i time bi izbjegli problem koji se javlja prilikom njihovog aktiviranja. O čemu se radi? Kada promijenimo status gumbom KNOB ASSIGN, pozicija potenciometra nije u skladu s vrijednosti na ekranu. Zbog toga može doći do naglih promjena u zvuku dok se pozvana funkcija ne "uskladi". Da su ugradili beskonačne potenciometre, ovaj problem bi bio lako rješiv na softwareskom nivou. Isti problem se javlja s klizačima, međutim, motorizirani faderi bi sigurno utjecali na cijenu. Kada razmišljam o rasporedu kontrola na ploči, mislim da je bilo boljih pozicija za neke od njih. Dial up je previsoko i za rad kod kuće nije problem ali za live nastup nije na zgodnom mjestu. Ista je stvar s kontrolama za vocalist. Zar ih nisu mogli spustiti niže, a ove "jako bitne" sequencere staviti iznad? Kad sam već kod konstrukcije, zašto nisu skratili desnu stranu na kojoj ionako nema ništa osim USB utora. Time bi dobili još par centimetara kraće kućište. Dobro bi došli balansirani izlazi ili da vanjski ekran može funkcionirati kao Touch. Bilo bi praktično da se na USB može spojiti tipkovnica ili još bolje da ide preko wirelessa. Jedna stvar koju svi priželjkuju je bolji style editor s većim mogućnostima ali da bude u klavijaturi, a ne da se moramo spajati kompjuter kada želimo zagrebati dublje u Style. Forumaši me znaju kao zagovornika Yamahe koji nikada nije prigovarao na koncept Tyrosa pa će se možda iznenaditi da kritiziram ono što sam prije pokušavao opravdavati. Nije se ništa promijenilo, meni taj alat stvarno ne treba u klavijaturi. Samo pokušavam biti dosljedan i opravdati četvrtu rečenicu prvog posta gdje spominjem objektivnost. Da, ima još detalja koji bi se mogli poboljšati, recimo mogli bismo raditi vlastite arrpegatore. Bez obzira na sve, činjenica je da Yamaha ima odličan proizvod i da će on pronaći svoje kupce. Uostalom, jasno je zašto Genos nema sve ono što očekujemo. Pa i Yamaha mora misliti na svoju budućnost. Genosi sljedećih generacija i brojevnih gradacija trebaju opet dobiti nešto novo i bolje pa nema (poslovne) logike da nam sve to ugrade sada. Taj obrazac već gledamo dugo, dugo godina. Na nama je da se konačno na njega naviknemo i prestanemo gunđati da nas kradu, da podvaljuju muda pod bubrege i da nama jadnima zarađuju. Onaj tko ima rezona i love, nek ga kupi i svira, a tko ne, nek gleda demo na Youtube. Na kraju odoh malo van teme, pa koristim rimske šeme, a bolje bi bilo da odem spat i da konačno prestanem sr**.

Laku noć vam želim.
casper je offline   Reply With Quote
Ćlan 3 Vam se zahvalio, casper, za koristan post:
andjela987 (19.11.2017), Bokic (30.09.2018), milepsr (20.11.2017)
Star 18.11.2017, 03:05   #3
mikimiki
Odomaćeni član
 
Registrovan/a dana: 15.08.2006
Postovi: 594
Downloads: 1068
Uploads: 3
Rekao HVALA: 40
Zahvalili mu 80 puta u 74 Postova
Instrumenti: TYROS5,BEHRINGER X32 PRODUCER,YAMAHA DSR112,JBL 618S XLF,ELECTRO VOICE ZLX12P......ITD...
mikimiki befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Casper odlican review.
mikimiki je offline   Reply With Quote
Star 18.11.2017, 10:09   #4
romario
Stvarno kod kuće
 
romario's Avatar
 
Registrovan/a dana: 22.12.2004
Mjesto: Vinkovci
Godina: 52
Postovi: 1.294
Downloads: 1936
Uploads: 8
Rekao HVALA: 113
Zahvalili mu 111 puta u 107 Postova
Instrumenti: cantus IV
romario befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
romario pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Casper,
vezano za efekte ...dali je i dalje reverb ,chorus i jedan dsp istovremeno?

Promijenjeno od casper (18.11.2017 u 11:11 sati) Razlog: skinut nepotrebni citat
romario je offline   Reply With Quote
Star 18.11.2017, 11:02   #5
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 5.173
Downloads: 334
Uploads: 21
Rekao HVALA: 48
Zahvalili mu 1.754 puta u 1.310 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard


@mikimiki - hvala

@romario - Da, postoji i taj jedan Variation DSP. Zaboravio sam ga spomenuti u recenziji (pa sam to ispravio sada).

Koncept je ostao isti kao kod dosadašnjih Yamaha, jedino je povećan broj insert efekata.

  • System Effect - po jedan Reverb i Chorus kojeg možeš količinski dodavati svim kanalima
  • Variation Effect - jedan efekt kojem možemo birati da li će biti pridružen kao sistemski ili insert
  • Insertion Effect - svakom kanalu je dodjeljen po jedan efekt, ukupno njih 28


Ovih 28 DSP insert efekata je grupirano

  • 1-19 - dodjeljujemo zvukovima desne ruke i songu
  • 20 - ide na mikrofon
  • 21-28 - se koristi na Style

Iako u manualu piše da je svaki efekat pridružen jednom kanalu (Part) u praksi ih možemo dodati više, ali do onog broja koliko je određeno "grupom". Tako na Style možemo raspodjeliti 8 komada. Pored dva sistemska, možemo mu dodati i ovaj Variation. Praktički 9 insert efekata za 8 parta u Stylu.

Promijenjeno od casper (19.11.2017 u 13:48 sati)
casper je offline   Reply With Quote
Star 18.11.2017, 11:22   #6
romario
Stvarno kod kuće
 
romario's Avatar
 
Registrovan/a dana: 22.12.2004
Mjesto: Vinkovci
Godina: 52
Postovi: 1.294
Downloads: 1936
Uploads: 8
Rekao HVALA: 113
Zahvalili mu 111 puta u 107 Postova
Instrumenti: cantus IV
romario befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
romario pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Znači, zvukovi npr. sa desne strane mogu imati istovremeno reverb,chorus. Delay.phaser,distorziju i još 20-ak ?

To je falilo.

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk

Promijenjeno od romario (18.11.2017 u 11:25 sati)
romario je offline   Reply With Quote
Star 18.11.2017, 11:29   #7
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 5.173
Downloads: 334
Uploads: 21
Rekao HVALA: 48
Zahvalili mu 1.754 puta u 1.310 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Da. Ako ne koristimo Song, onda na Right 1, 2 i 3 možemo rasporediti 20 insert efekata.
casper je offline   Reply With Quote
Star 18.11.2017, 12:30   #8
romario
Stvarno kod kuće
 
romario's Avatar
 
Registrovan/a dana: 22.12.2004
Mjesto: Vinkovci
Godina: 52
Postovi: 1.294
Downloads: 1936
Uploads: 8
Rekao HVALA: 113
Zahvalili mu 111 puta u 107 Postova
Instrumenti: cantus IV
romario befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
romario pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Za mene je to recimo konkretno bitna stvar.
Naravno da nije potreban toliki broj insert efekata,ali jedan,kao do sada je bilo nerealno.

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk
romario je offline   Reply With Quote
Star 19.11.2017, 17:51   #9
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 5.173
Downloads: 334
Uploads: 21
Rekao HVALA: 48
Zahvalili mu 1.754 puta u 1.310 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ima interesantnih video klipova i na temi koja predhodila ovoj.

Za nedjeljno popodne i uz laganu kavicu izdvajam jedan koji me se posebno dojmio. Njega treba (po)slušati po mogućnosti na što bolju opremu ( ne na nekom skupom mobitelu ) ali uz to i gledati poteze koje radi svirač.
Odlična prezentacija mogućnosti koje se nude u Genosu, od Live control, OTS, Free styla do Multipadova.

casper je offline   Reply With Quote
Star 21.11.2017, 04:01   #10
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 5.173
Downloads: 334
Uploads: 21
Rekao HVALA: 48
Zahvalili mu 1.754 puta u 1.310 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Situacija s terena je slijedeća.

U DRUM SETUP-u nije moguće dodavati vlastite kitove već samo presete. Ne vidim to kao nekakav problem jer je kvaliteta bubnjeva koji se nalaze u Genosu predobra, a količina sasvim dovoljna da pronađemo ono što nam odgovara.
Više nije moguće mijenjati banke ako je na ekranu prikaz registracija. Moramo prvo zatvoriti prozor u kojem vidimo nazive registracija i tek onda birati nove banke. Nezgodno za sve one koji su navikli na ovakvo "pregledavanje u letu", a ja sam jedan od tih koji povremeno ovo koristi. Na sreću, postoje playliste s kojima je traženje i pregledavanje registracija dobro riješeno. Ipak, trebat će neko vrijeme da se i to složi i postavi na odgovarajući način. S ovim "problemom" neće imati problema svi oni koji su registracijama pristupili kao @tyros2, tj. da je svaka banka jedna pjesma.
Na žalost, nije riješen Seamless sound switching. To je stari problem koji se manifestira tako da se prilikom promjene sounda, a dok s istim sviramo, čuje onaj grubi prelazak. Iako smo se već navikli kako treba mijenjati soundove, a da se ovo ne čuje, stvarno je čudno i velika je šteta da ovo nisu riješili.
Mono legato opcija funkcionira odlično. Sad tek vidim zašto je insistirano da se ona ugradi kao recimo na A3000.
Tipka je odlična. Potvrđeno i od drugih koji su na licu mjesta svirali na Genos.
Upisivanje Packa od 60Mb traje 1 min i 30 sec + 25 sekundi za podizanje sistema. Za 1,4Gb je potrebno 12 minuta.
Svi materijali s prijašnjih modela sviraju odlično. Omjeri među kanalima su isti i neće biti potrebna nikakva dodatna podešavanja, osim u slučaju ako želimo još nešto doraditi kako bi izvukli maksimum koristeći nove Genos zvukove. Čini mi se kao da postoji nijansu više efekta ali treba uzeti s rezervom jer sam svirao na slušalice na koje niasm navikao.

Eto, to je to za sada.


casper je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Oznake
casper, genos, tyros, yamaha aranžer

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled


Trenutno vrijeme na Forumu 03:06


Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije