Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 09.08.2007, 16:41   #11
blatusan
Suludi Moderator

blatusan's Avatar

Registrovan/a dana: 08.12.2005
Mjesto: Stuttgart
Godina: 37
Downloads: 631
Uploads: 13
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 12 puta u 10 Postova
Instrumenti: Korg pa2x, Korg Pa4x, Korg triton classic ( sa moss )
Interesi: Muzika, Fudbal,Zene,Pive
blatusan ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
blatusan pošalji poruku preko MSN messengera blatusan pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Nije kvalitet! Al pardon sto se mjesam ignorisite me!
blatusan je offline   Reply With Quote
Star 09.08.2007, 18:40   #12
DinO74
Odomaćeni član

DinO74's Avatar

Registrovan/a dana: 07.11.2004
Mjesto: Mumiland
Godina: 50
Downloads: 805
Uploads: 4
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 48 puta u 43 Postova
Instrumenti: Pa1XPRO, M1, 01W/FD, Microkorg, Fantom X6,D50,D10,JX-8P, Gaia, SY77, DX7, CS1x,Mininova, K2000
DinO74 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
DinO74 pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Alene konjko,,, nasmijo si me sa tom izjavom... buahhahaa
DinO74 je offline   Reply With Quote
Star 09.08.2007, 19:11   #13
blatusan
Suludi Moderator

blatusan's Avatar

blatusan pošalji poruku preko MSN messengera blatusan pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Hehe, tako je ha ja!
Star 09.08.2007, 19:24   #14
Alix
Stvarno kod kuće

Alix's Avatar

Registrovan/a dana: 14.02.2006
Mjesto: Ispod Kestena
Downloads: 363
Uploads: 2
Zahvalili mu 19 puta u 17 Postova
Instrumenti: Žene
Interesi: Kompjuteri,RC sistemi,Videonadzor
Alix ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Alix pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

La Alene ti što me nasilješ to više svjet nije vidio...Al doduše i financije su u pitanju...Znaš kod nas ma jedan vrlo jki muzičar koji svira na 2 obične kante prije drugog svjetskog rata,cjela Slovenija ga poznaje....Sa Soltonom MS5 i Yamahom DX11...Doduše na to čandrka već preko 10 godina a nije bio u stanju da sebi priušti neki bolji instrument...E sad pare nisu bile pitanje već et jednostavno mu se ne da nabavljati nove klaviature...Možda je i ovako u tom primjeru...Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu...
Alix je offline   Reply With Quote
Star 09.08.2007, 19:27   #15
blatusan
Suludi Moderator

blatusan's Avatar

Standard

Dobro necu dalje da nabrajam al ovaj je za mene fajlas i nek mi se neobraca imam svoje razloge a necu da govorim jer nije do mene. Neka jaro samo ti turaj diskete sa (.midi) Al to ti nekoristi jaro moj!
Star 09.08.2007, 23:11   #16
Millan
BANANOVAN na sopstveni zahtev!!!

Millan's Avatar

Registrovan/a dana: 06.12.2004
Mjesto: Sabac
Downloads: 688
Uploads: 14
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 42 puta u 39 Postova
Millan befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ma midi fajl je iz raja izaso, bar ne moram da skidam ove glupave pesme sto traju 2 meseca. Ajd nisu teske, 3-4 akorda i to je to, nego sto su mi sve iste, svaka lici na drugu, pa nikako da upamtim...
Sto se tice ljudi koji pustaju fajlove, a ne znaju da sviraju, pa neka ih, i oni moraju od necega da zive, snalaze se ljudi, treba i imati onu stvar da odes tako na svirku, ja im skidam kapu. :wink:
Inace, dobar i kvalitetan muzicar ne treba da se plasi midi fajlova uopste, za njega uvek ima posla... :wink:
P.S Ovo je samo moje licno misljenje, bez namere da ikoga vredjam i ulazim u dalju polemiku.
Pozdrav
Millan je offline   Reply With Quote
Star 09.08.2007, 23:31   #17
blatusan
Suludi Moderator

blatusan's Avatar

Standard

Normalno care! Ja ih se neplasim! Ja ih sazalijevam i gade mi se, to je to!
Pozdrav,Alen!
Star 10.08.2007, 00:16   #18
No.1
Odomaćeni član

No.1's Avatar

Registrovan/a dana: 03.04.2007
Godina: 41
Downloads: 1585
Uploads: 6
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: pa3x
No.1 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
No.1 pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Pa i midi treba da zvuci.I to treba da se odradi.Mozes da napukas midi sa tako dobre semplove i loopove da bude bomba, pa imas plus performans sviraj i nesto ti, dodaj svoj stil.
Kod nas su 95% fajlase, i to ne kvalitetne.Ovaj ************ cini mi se da od Makedonije samo zivi.
Ja isto koristim neki fajl al volim da ga dobro sredim i da ga iskombiniram sa neki loop.I sviranje sa aranzerom pa i nije nesto bog zna sta.Imamo sve ritmove sa introm, ending...tako dobro da je slicno kao midi fajl.Mnogi svire aranzer pa svaki forspil je na intro, i to nije fajlas???
Mala razlika.
Ko zna svirat vidi se u kompletnom bendu total in live.Samo to postujem.Al jebiga muzika stanuje sve poneplacena pa tako da sve orkestre stesnuju se na aranzere, a neki jos gore, sa lap-top.Evo vam jedan paradoks.
Razmislite????
No.1 je offline   Reply With Quote
Star 10.08.2007, 08:26   #19
Alix
Stvarno kod kuće

Alix's Avatar

Registrovan/a dana: 14.02.2006
Mjesto: Ispod Kestena
Downloads: 363
Uploads: 2
Zahvalili mu 19 puta u 17 Postova
Instrumenti: Žene
Interesi: Kompjuteri,RC sistemi,Videonadzor
Alix ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Alix pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

MILANE---Prijatelju moj danas malo koji gazda zna da cjeni PRAVOG muzičara...Ja se sjećam da sam ponekad imo par ponuda svaki vikend...Čak sam neke moro vulgarno da odvraćam...Poslije nekog vremena spalo da NIGDJE nema tezge...Đe god odem da vidim,gazda se pozdravi,nešto popijemo a ono fajlaši na svakom koraku...I jedan moj veliki drugar (imena neću da spominjem) kaže meni da mu se ne isplati imati uživo muziku...Ko veli "živi" muzičari traže velike cifre od 70-80eur pa nagore a njemu dođe čovjek da "SVIRA" i "PJEVA" za 50 ili 80eur...I ja mu kažem da se uživo ne može porediti sa fajlašima a on meni kao iz svega poštovanja,ali njemu je važnije da jeftinije prođe i da je narod zadovoljan...A jebo ti naš narod,kad se napije njega boli kita kakva je muzika.nego samo da se on može da isprsi pred društvom i bajagi pravi lom...Mi smo inače poglup narod komplet balkanci---Ja nebi mogo otići u kafanu i slušati nekog fajlaša kako glumi i vuče bakšiš,a neki veliki muzičari sjede kući jer ne mogu ići ispod cjene.Sva sreća što sam se sad spojio s jednim dobrim pjevačem i hvala Bogu uvjek ima svirke,on to sređiva,njuši pogađa,dogovara al bogami bila je kriza pogolema,sve neki glumatori i šupci,kad ih vidiš oni jadnici satraše se od sviranja a jedan obični C-dur ne znaju da pritisnu sa tri tipke...Svi znate šta to znači,Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu...
Alix je offline   Reply With Quote
Star 10.08.2007, 08:35   #20
blatusan
Suludi Moderator

blatusan's Avatar

Standard

Ma Almire jarane nemoze drugacije. Ja ove tezge sto sam do sad imo, nisam nikad ubacio midi a znas sta sam u muzici i na kojem sam mjestu, dakle kad meni nije trebalo a znam sta je to!! Netreba! Uredu je koristit midi fajlove da se prave ritmovi i sta ja znam ali na svirkama sto kazes muzicarima koji mogu zapalit kafanu atmosferom to puno znaci. Sjedi u kuci suti i ko te jebe. Imo sam jednu priliku mozda sam ti i prico. Izgubio sam bas kafanu radi fajlasa. Sef zove i kaze dodzi po instrumente naso sam boljeg, kontam sta cu kupi prnje i put pod noge! Pokupio sam ja i dolazim u petka da vidim kolko je bolji. Kad vidim korg pa1x reko ovo je opasan. Pocinje sa programom cacka nesto po X i poce ritam i sta je aznam a on mikrofon drzi sa sa dvije ruke ustaje i pjeva i igra a niko za klaviajturom. Imo sam cast da to gledam svu noc. Ali ko sto je kod mene poznato ja sam priso i propito ga kako dze svira i sta ja znam. Kad je skoto da imam 5% pojma o muzici poce se ironicno smijat i kaze." vidis majmune ja za 100eura pusti midi da tandrce a ti se sjeba, ko te jebe glupog!" Nije mi trebo nista govorit jebo sam mu majku. I sad da ja tolerisem fajlase, nema sanse, za mene ste svi kukavice velike kukavice. Lakse bi mi bilo kad se ufatili pravog DJ biznisa sa Dj opremom a ne uzet pa1xpro ili sta ja znam i zvat se "Dj- fajlas" Naprimjer!!! :evil: :evil:
Odgovor

Favoriti

Oznake
fajlova, midi, ubacivanje

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 08:46

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije