|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
|
![]()
Ritam za nediraj mi noci - A. Pejovic KORG Pa bilo koji
Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Drugar foruma
|
![]()
Rumba je to pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Brale sto rece Milivoj, rumba a za strofu ti je rubato, ugasis ritam i drzis akorde, sad ne znam koju klavijaturu imas ali rubato i rumba ti je za to...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
|
![]()
A ne, ne moze tu bilo koja rumba. To mora da bude specijalna, da vuce bas kao u pesmi sto je snimljeno. Inace propade svirka...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 29.03.2007
Mjesto: Beograd
Godina: 38
Downloads: 3442
Uploads: 19
Rekao HVALA: 41
Zahvalili mu 73 puta u 69 Postova
Instrumenti: Korg PA3X
Interesi: Mene me zanima, gde ima da se kupi jevtina kavurma i cvarci...
![]() |
![]()
@marco
Ja se izvinjavam, ali mislim da nema potrebe za sarkasticnim komentarima... Ipak je ovo tema " Treba mi!!!(Ritmovi, samplovi, boje...)" Ovo moze da se odsvira u rumbi bilo kojoj bez problema. Ali varijacija koja ide od 0.28 sekuni moze da se koristi u dosta pesama... Npr, evo ti ruka ciganko... Ja da imam aranzer ja bih ritam drzao u klavijaturi, kao jedan od univerzalnih... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nishki
|
![]()
U potrazi za novim ritmovima "aranzeri" (ljudi koji prave muziku
![]() Nediraj mi noci ima bas takav izkombinovan ritam. Bass i gitare spanska rumba. Bubanj - rock |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
|
![]()
@milepsr, ja smatram da ima.
Kolega dexter bi, ako je vec poceo da se bavi ovim poslom, trebalo da prepozna bar "osnovne" ritmove. Ako ne moze da prepozna da se u ovoj pesmi radi o dva ritma, odnosno o rubato delu, i posle o rimbi, ili ako mu je ovaj forspil od dva ipo tona problem, onda bolje da odmah zabatali svirku. Za ovu pesmu moze da iskoristi ritam i od "Samo korak deli me od nje", recimo... A moze da ga odsvira i sa bilo kojom "srpskom" rumbom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 29.03.2007
Mjesto: Beograd
Godina: 38
Downloads: 3442
Uploads: 19
Rekao HVALA: 41
Zahvalili mu 73 puta u 69 Postova
Instrumenti: Korg PA3X
Interesi: Mene me zanima, gde ima da se kupi jevtina kavurma i cvarci...
![]() |
![]()
Naravno da moze, i Aco Pejovic kad svira uzivo svira u rumbi obicnoj. I ja sa bendom sviram obicnu rumbu.
Ali ritam u originalu je specifican. Mnogi traze i prave JV ritmove da zvuce sto originalnije, iako sve to moze da se odradi sa univerzalnim... A ni JV na koncertima nije koristio elektronac i onaj emu sempler... (koliko ja znam, i koliko sam gledao snimke) Onda i za pola foruma treba reci to isto. Postujem ja vas, kao starijeg i iskusnijeg kolegu, i znam da je bilo sve ovo sa namerom da kolega nauci nesto, ali to moze na mnogo lepsi nacin da se kaze. Ja sam prvi za to da se vise treba usresrediti na svirku, nego ne neke nebitne sitnice na koje publika nece ni obratiti paznju. Kao kad bi im pustio obicnu rumbu i original ritam, ili razliku izmedju dve dx boje...
![]() Promijenjeno od milepsr (20.07.2010 u 23:23 sati) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banovan!
|
![]()
postoji jos jedna verzija ove pjesme, koja ide u rumbi,..zato pejovicev bend uzivo svira rumbu, jer je to ta verzija i taj forspil...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|