YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Ritmovi (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Ritam za nediraj mi noci - A. Pejovic (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=14566)

dexter 20.07.2010 16:19

Ritam za nediraj mi noci - A. Pejovic

Ritam za nediraj mi noci - A. Pejovic KORG Pa bilo koji

Hvala

Milivoj 20.07.2010 16:51

Rumba je to pozz

EmirTotic 20.07.2010 17:17

Brale sto rece Milivoj, rumba a za strofu ti je rubato, ugasis ritam i drzis akorde, sad ne znam koju klavijaturu imas ali rubato i rumba ti je za to...

marco 20.07.2010 17:49

A ne, ne moze tu bilo koja rumba. To mora da bude specijalna, da vuce bas kao u pesmi sto je snimljeno. Inace propade svirka...

milepsr 20.07.2010 19:51

@marco
Ja se izvinjavam, ali mislim da nema potrebe za sarkasticnim komentarima... Ipak je ovo tema " Treba mi!!!(Ritmovi, samplovi, boje...)"

Ovo moze da se odsvira u rumbi bilo kojoj bez problema.

Ali varijacija koja ide od 0.28 sekuni

click here to watch the video
You need to upgrade your Flash Player

moze da se koristi u dosta pesama...

Npr, evo ti ruka ciganko...

Ja da imam aranzer ja bih ritam drzao u klavijaturi, kao jedan od univerzalnih...

milanceshow 20.07.2010 20:37

U potrazi za novim ritmovima "aranzeri" (ljudi koji prave muziku :) ) kombinuju elemente raznih stilova muzike.

Nediraj mi noci ima bas takav izkombinovan ritam.

Bass i gitare spanska rumba.
Bubanj - rock

marco 20.07.2010 21:31

@milepsr, ja smatram da ima.
Kolega dexter bi, ako je vec poceo da se bavi ovim poslom, trebalo da prepozna bar "osnovne" ritmove. Ako ne moze da prepozna da se u ovoj pesmi radi o dva ritma, odnosno o rubato delu, i posle o rimbi, ili ako mu je ovaj forspil od dva ipo tona problem, onda bolje da odmah zabatali svirku.
Za ovu pesmu moze da iskoristi ritam i od "Samo korak deli me od nje", recimo...
A moze da ga odsvira i sa bilo kojom "srpskom" rumbom...

milepsr 20.07.2010 23:19

Naravno da moze, i Aco Pejovic kad svira uzivo svira u rumbi obicnoj. I ja sa bendom sviram obicnu rumbu.

Ali ritam u originalu je specifican.

Mnogi traze i prave JV ritmove da zvuce sto originalnije, iako sve to moze da se odradi sa univerzalnim... A ni JV na koncertima nije koristio elektronac i onaj emu sempler... (koliko ja znam, i koliko sam gledao snimke)

Onda i za pola foruma treba reci to isto.

Postujem ja vas, kao starijeg i iskusnijeg kolegu, i znam da je bilo sve ovo sa namerom da kolega nauci nesto, ali to moze na mnogo lepsi nacin da se kaze.

Ja sam prvi za to da se vise treba usresrediti na svirku, nego ne neke nebitne sitnice na koje publika nece ni obratiti paznju. Kao kad bi im pustio obicnu rumbu i original ritam, ili razliku izmedju dve dx boje...

Enes-am21 22.07.2010 18:58

postoji jos jedna verzija ove pjesme, koja ide u rumbi,..zato pejovicev bend uzivo svira rumbu, jer je to ta verzija i taj forspil...

Trenutno vrijeme na Forumu 07:53

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org