|
|
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 10.05.2008
Mjesto: Hadžići, Sarajevo
Godina: 31
Downloads: 1198
Uploads: 8
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 33 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg Pa50 i Yamaha Psr 620, Alesis QX49 midi controler
Interesi: Svirka, Računari, Tehnologija
![]() |
![]()
U mom setu je jedna terca harmonike, i kad mi treba neka druga boja, izmjenim sve fino boje, uradim skalu koja mi treba i sacuvam nema muke.
Probaj ![]()
![]() |
#2 |
Drugar foruma
|
![]()
Kolega je skoro napisao i HVALA MU P U N O tako sam uradio ali opet nije to to jeste bolje ali nije to to. Ako imam npr 4 terce i kada ja snjimim i nastimam tu skalu jel to za sve terce onda ili samo za tu za koju sam snjimio. Ja sam digao bio cis, fis i H na 99+ ali je onda bilo totalno rastimano terca Gm i Key "G"!!!
Ima li neko neku ideju ????????????????????????? H V A L A |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Druze ovo je stimanje skalu za molsku tercu. E sad ako hoces za Cm postavi key na C i memorisi performans. Ako hoces za Gm, Namesti key na G i memorisi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Drugar foruma
|
![]()
Cis, Fis i H ostaju uvijek na 99+ to se ne mjenja, samo Key se menja sa obzirom kojaterca Gm, Am....?
I kada to tako snimim jel to za sve terce ili samo za tu na kojoj sam snimio Dodato: I jel tako ili??? ![]() Promijenjeno od boris-366 (13.07.2010 u 15:43 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
White Noise
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Tako druze! Dirke ne menjaj, menjaj samo key ako hoces terca za druga skala.
I namesti na C, i memorisi jedan performans "Terca C dur", pa namesti na D, pa Memorisi drugi performans "Terca D dur" I tako za sve skale. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Drugar foruma
|
![]()
Hvala druze!!!
![]() Dodato: Druze ja to tako kad namjestim meni je kljava tek onda rastimana i to znas kako!!! Jesi li ti siguran za to da se to tako radi jeli taj stimung za molske ili durske terce sto si mi rekao za Cis, Fis i B??? Ako ti nebi bio problem mozes li mi poslati jos jednom kako durske a kako molske da stimam? Sta je sa globalom ja sam tamo na ENSAMBLE nariktao dual i ono 3+ treba li tu jos nesto cackati? Kada nastimam kako si ti rekao onda su mi bele rastimane kada stavim sve na 0+ onda je ok ali opet neki nisu 100% tacni... kod mene npr namjestim Key na C i Am terca mi zvuci isto kao i da je Key na A... OS sam vec stavljao novi koristim razlicite terce iz razliciti setova i uvijek isto... Mogu li uopste terce na pa50 biti 100% tacne? Stabi to moglo biti??? P O M A G A J T E Lj U D I ! ! ! ! ! ! ![]() Hvala na strpljenju oko ovoga mog problema al pomozite da to izguram do kraja..... Promijenjeno od boris-366 (13.07.2010 u 17:23 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
White Noise
![]() |
![]()
Pre svega terca neces imati skroz tacna. Imaces ispravna terca samo na dirke koje pripadaju na tu skalu.
Ajde ovako ...... Stavi na upper 1 harmoniku a ostale upper-e stavi na mute. Idi menu pa keyboard/ensemble. Odaberu DUAL i stavi note transpose na +3. Upper1 neka ti bude na Normal. A ostali upper-i na Off. Izadji iz Keyboard/ensemble i idi u User scale. Namesti Key na C. - Ako pravis durska terca, stavi dirke Dis, Gis i Ais na +99. I to ti je terca za C dur. Sviraj u C dur i terca ce ti biti ispravna. Naravno da dirke Cis, Dis, Fis, Gis i Ais su rastimane al oni i onako ti ne trebaju jer sviras u C dur. Memorisi tu tercu u performans pod imenom recimo "Terca C dur" I kad sviris u C dur ukljucis nje. Stavi sad Key na D i dobijas terca D dur. Memorisi nov performans "Terca D dur". Kad sviras u D dur odaberi taj performans. Ako hoces opet u C dur opet izaberi onaj prethodni Performans "Terca C dur". Napravi si performanse za sve skale. - za Molska terca user skalu namestis dirke: H, Cis i Fis na +99. Key stoji na C i to ti je terca za Cm. Ako hoces za Dm namesti key na D. Memorisi sa key na C performans "Terca Cm". Memorisi sa key na D, "Terca Dm". Kad sviras u Cm izberi "Terca Cm", kad sviras u Dm izberi drugi performans "Terca Dm". I tu imaces opet rastimane tipke, ali tipke koje spadaju u Cm skalu necu biti rastimani. A one koje ne pripadaju nema sto da te zanima dali su rastimani ili ne. Jel jasno sad? Pozdrav ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|