![]() |
Snimanje podesavanja pa50
Postovani muzicari imam pitanje oko pa50. Znam da kada neko postavi pitanje pisu odmah to je vec pisano potrazi malo po forumu , ali ja ovo stvarno nisam nasao! :-O
Interesuje me kako da kada nabacim set i terce mi budu rastimane kako kad ih sredim na podesavanju za skale kako to da snjimim write disk in use nemoze on hoce odmah da mi stavi tu boju tj. tercu na sts 1-4. U globalu ide tamo se moze snjimiti podesavanje, ali ja tercu moram nastimati na (meni-page5-tuning: scale) i onda snjimiti. To me interesuje, ako moze neka mi neko molim vas pomogne i interesuje me kada neku boju hocu da doradim na pocetnoj stranici tu mogu pojacati ritam smanjiti, bas, acc itd. kako mogu kada npr. uzmem harmoniku iz performanse kada joj iz programa dodam neki klarinet kako to da snjimim da mi ta boja ostane tako. Hvala :confused::confused::confused::confused: Dodato: pa ljudi jel niko bas nezna ili vam se neda pisati pa i vi ste jednom trebali pomoc. |
Pozdrav.
Koliko sam ja shvatio, ti hoces da doradis boju, pa da je snimis. Za snimanje ides po sljedecem postupku: Dugme write/ disk in use ( to ti je isto dugme), kliknes na njega, pa kad ti se otvori novi ekran, na prvom drugom mjestu su ti podesavanja gdje ces sta snimiti. Znaci jedno je za mjesto gdje snimas ( koji performance, koji broj), a drugo ti je ime. Kad to odaberes samo save, i dva puta yes i to je to. Tako je koliko ja znam, tacno je 99 posto, jer mi nije klavijatura tu, pa ne mogu ti tacno 100 posto reci ;) |
Hvala to sam skontao, ali me interesuje zasto su mi terce rastimane kako da ih nastimam da budu ok?
Moze li pomoc milim vas!!! |
O terce je pisano, pisano, pisano stvarno mnogo!
Evo ti par teme: http://www.yu-midi.org/forum/showthr...ighlight=terce http://www.yu-midi.org/forum/showthr...ighlight=terce http://www.yu-midi.org/forum/showthr...ighlight=terce Inace molske terce nikada nece ti biti tacne, uvjek po neki ton svira fals, osim ako ne koristis MIDI terce. |
Bitte
Sa tim MIDI kablom zvuce li terce bolje nego ovako kada se ubace sa seta bez kabla. SKidao sam dosta ovde setova ubacivao ih sve kompletne sa globalom ali su mi terce uvijek rastimane naprimjer skoro sve crne tipke budu rastimane. kada svira, a i g crne okolo mi istu zvuce a kada nastimam to na podesavanju za skale i stavim (Stretched) ili neki drugi onda mi npr. bude "c" i "f" budu rastimani u pola tona. Sada me interesuje jel se bolje cuje kada ukljucim taj midi kabal iz out u in samo terceili i ostale boje? Zivim u Nemackoj neznam gde da kupim taj MIDI kabal a treba mi do petka posto idem dole kuci pa hocu da ponesem kljavu. Ja sam pocetnik ucim polako imam zelju ali mi treba pomoc pa ako moze vi strucnjaci pisite mi da nas za jedan ima vise :-)
|
Ako su to MIDI terce naravno da ti treba MIDI kabal, a njega mozes da kupis u svakoj trgovini muzicke opereme i instrumenata, kod nas kosta oko 4 eura.
Pozdrav ;) |
Probao sam to sa kablom i sa tim midi tercama ali opet rastimane stavim novi os i onih 5 disketa ucitam set global jos jednom i opet rastimano nastimam jedno drugo se rastima kao da npr. uzmem tercu am i sviram u C. E tako zvuci. Znam da dosta ljudi ima pa50 i da ima terce de neka mi neko javi koje su dobre pa da ih skinem i probam sta da radim please please please :S
|
Imaju ovdje na sajtu Midi terce i njih skini, ja sam ih koristio malo, i super su, ma da ja to slabo koristim.
A imas i u mom setu nadi ovdje, terce bez midi kabla, ima harmonika, a po potrebi mozes da mijenjas skalu i boje koje ce ti svirati. Pozdrav ;) |
Hvala
Ti si pravi drug hvala ti!!!!
A sta bolje zvuci obicne terce ENSENBLE ili MIDI terce sa tim kablom? |
Ja vise volim ove ENSEMBLE terce jer nemas nikakvih problema s njima, a midi terce mogu da zezaju i tako ;)
|
Trenutno vrijeme na Forumu 11:50 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org