|
|
Zvučnici Ono što treba da da dobar zvuk |
Pokaži Rezultat Ankete: sta najbolje radi posao za aranzersku svirku? | |||
JBL EON 1500 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 45,45% |
EV SX 300 |
7 | 31,82% |
RCF ART 300 |
5 | 22,73% |
RCF ART 315 |
0 | 0% |
Glasanje sa više izbora Glasač: 22. U ovoj Anketi ne možete više glasati |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#11 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 15.03.2007
Downloads: 1023
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 105 puta u 92 Postova
![]() |
![]()
Za rokanje treba i pojacalo, slazes se samnom Aleksandar72?
![]() Ako koristi drugar doticnu Yamahu, moze da kupi sta hoce od pasivnih kutija, tu nema rokanja. Slazem se sa tobom ali za tu snagu i taj mixer, ponudjene kutije su taman. 15" je sigurno bolje za aranzersku svirku, i tu se slazem ali ono sto bi ja preporucio nije ponudjeno a to je Zx4. ![]() A aktiva je odlican predlog... Pozzz
![]() |
#12 |
Nishki
|
![]()
On covek ne drzi koncerte na otvorenom.Njemu treba pouzdane petnestice,jer aranzer zahteva 15" i to je to.A Yamaha ce zavrsiti posao!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Odomaćeni član
|
![]()
@Beethoven:Za rokanje treba i pojacalo, slazes se samnom Aleksandar72?
Svaki put kad treba zdrav i masan ton,ne moze bez externog pojacala ali powermiksere nisu ni predvidjene za "rokanje". Nego da te i ja nesto zapitam...kako moze Powermate da "roka" sa 6 kutija a Yamaha ne bi mogla sa 4? (uzevsi u obzir da znamo gde se upotrebljavaju powermikseri) btw,jel si probao ikad doticnu Yamahu? Pozdrav
"Why there is no such thing as RMS watts or watts RMS' and never has been" Promijenjeno od aleksandar72 (10.06.2010 u 23:43 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 15.03.2007
Downloads: 1023
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 105 puta u 92 Postova
![]() |
![]()
@milanceshow
Slazem se potpuno. @aleksandar72 - Ti si pomenuo "rokanje" sa tom Yamahom i 15"... - Nisam nigde pomenuo da PowerMate moze da "roka" a Yamaha ne. Ni sa 6 ni sa 4 kutije. - Nisam probao doticnu Yamahu. Pozzz P.S. Uvek mi je sladje kad sviram za Zx4 nego sa Sx300 pa se zato i slazem sa vama da su 15" bolji izbor za to sto kolegi treba ali ne bi mu preporucio nista od navedenih 15". A sto se tice "rokanja" hteo sam samo da kazem da ce rokati onoliko koliko mu dozvoli mixer sa malom razlikom u izboru kutija (sto vise dB-a, vece rokanje... ). Najbolje je da proba covek, sta mu legne to kupi i tu se cela prica zavrsava. Mozemo da ga tup.imo koliko hocemo, neko bude necim odusevljen, neko necim nije sto se celom svetu svidja... Pozzz
![]() |
#15 |
Odomaćeni član
|
![]()
@Beethoven:
- Ti si pomenuo "rokanje" sa tom Yamahom i 15"... Mozes i sa 2 x 200W RMS da "rokas" u nekom kaficu 15x15m... a zna se za koje svrhe se upotebuje powermikser. - Nisam nigde pomenuo da PowerMate moze da "roka" a Yamaha ne. Ni sa 6 ni sa 4 kutije. Ako PMu okacis 6 kutija,onda treba da se roka,ili??Po meni,ako sviras u mestima,gde je predvidjen powermikser,nema potrebe od 6 kutija,ili? - Nisam probao doticnu Yamahu. A zasto onda odmah negativan komentar?? Jel nije objektivnije da se nesto proba,pre nego sto se komentarise? @Beethoven:Ako koristi drugar doticnu Yamahu, moze da kupi sta hoce od pasivnih kutija, tu nema rokanja
"Why there is no such thing as RMS watts or watts RMS' and never has been" Promijenjeno od aleksandar72 (11.06.2010 u 16:51 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 25.11.2008
Downloads: 530
Uploads: 5
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
![]() |
![]()
Pozz ljudi . posto vidim da najvise glasova ima JBL EON 1500 . Preporucio bih jos nesto od Jbl . starije ali mislim da je od 15" za "rokanje" dobar izbor.
radi je o starim jbl m350 kutijama. imaju 15" i mislim 1" hf driver. kad sam to cuo iznenadio sam se . Tonski bas nije neko dobro rješenje ,ali ako mislis rokat onda je to prava kutija . Tonski neces bit zadovoljan , svaka kutija ce promjenit ton kad radi preko 80% snage ( izuzetak kutije koje kostaju 1000..€) u ponuđenim kutijama ce se ovo desiti . jbl ima 350 w,Ali je cudo za dB . Ovo je moj prijedlog. ako hoces mozes poslusat ako ne idemo dalje . valjda ce kolega "aleksandar 72 " nać pravo riješenje . pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Odomaćeni član
|
![]()
@pa1x pro elite:valjda ce kolega "aleksandar 72 " nać pravo riješenje . pozz
Ima resenja,kako da ne,evo jedno: RCF C5215L E sad ostaje na tebe da pomognes kolegi mimiki oko finansija ![]() Inace je JBL M350 jako sterilna kutija ali zato precizna i pravi "galamu",ali mislim da to ne treba kolegi...ipak je to zastarela tehnika.
"Why there is no such thing as RMS watts or watts RMS' and never has been" Promijenjeno od aleksandar72 (12.06.2010 u 13:25 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 14.08.2007
Mjesto: Babušnica
Godina: 42
Downloads: 2733
Uploads: 14
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 12 puta u 12 Postova
Instrumenti: Svašta nešto...
![]() |
![]()
Imao sam sve od gore navedenih kutija(osim art 300), moja preporuka je rcf art315(jos bolje 325) ili ev zx4. To su neke varijante do 1000e.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|