YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Zvučnici (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=50)
-   -   izbor kutija velika nedoumica (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=14191)

mimiki 07.06.2010 21:55

izbor kutija velika nedoumica

au ljudi nema kad i gde da probavam kutije i nikako ne mogu da se odlucim sta da uzmem,za sad su opcije:
art 300,art 315 ,jbl eon 1500 ,ev sx 300
sviram aranzer i pevam,ajde recite mi iz iskustva sta najbolje radi posao :confused:stvarno ne znam:confused: mozda ima jos neka dobra kutija u ovom rangu ali ja ne znam koja bi mogla biti,nadam se da ce se jednom usaglasiti bar malo misljenja i olaksati mi muke:)

skoricnik 08.06.2010 21:33

Moje licno iskustvo:

RCF Art 300/315 sam probao, i nije mi se svideo zvuk kada poredim sa EV-om.
Od ova 4 modela koja si naveo, moj glas ide EV SX300.
JBL nisam probao, tako da ne mogu da sudim o njemu, ali EV SX300 vise prija mom uvetu od RCF Art.

Pozdrav

jeftabgd 08.06.2010 21:49

Kao sto je vec slucaj sa slicnim temama i ovde ce svako imati svoje misljenje.Od ovih gore navedenih kutija sam imao dobra iskustva i sa Rcf i Ev ali osim njih mnogo mojih kolega je prezadovoljno kvalitetima Fbt max-4,a nisam nikad radio na Dynacord 12/3 D-lite,ali mogu da zamislim da to opasno radi.

mimiki 08.06.2010 23:05

naleteo sam na art 300 ocuvan,ali menjana elektornika unutra pre godinu dana u rcf-ovom servisu ,recite mi kad se to stavi novo jel to utice na rad zvucnika i jer rade losije nego pre kad se to zameni?

Beethoven 08.06.2010 23:33

Ako se zameni u RCF servisu i stavi isto sto je bilo i ranije, ne vidim razlog zasto bi radilo losije ili bolje? :) Isto je to... Mada, ja uvek bezim od takvih radnji... :)

Razmisljao sam dugo sta da ti predlozim bojeci se da cu biti pogresno shvacen... ;) :)

Sta bese, koji mixer imas? Yamaha nova?

mimiki 08.06.2010 23:36

yamaha 5014c

aleksandar72 09.06.2010 01:56

Ako je zvucnik servisiran u RCFu,nije problem ako se promenio neki elektronski deo,a vlasnik bi trebao da ima fiskalni racun od RCFa....problem je amortizacija zvucnika,znaci kazem zvucnika,ne kutije!...a znamo od kad se ART300/500 vise ne proizvodi ;) Pa sad recunaj....

Beethoven 09.06.2010 06:42

Ja tebi preporucujem da uzmes Sx100+. :) NOVE !!! :)

Ali stvarno... Jedino sto je izmedju Sx100+ i Sx300 mala razlika u ceni pa svako, zbog toga, preporuci pre Sx300. Ide se na Sx300 i zbog razlike u 12" ali moje iskustvo ipak govori drugacije. :) Jos jedna stvar, Sx300 se i lakse prodaje.

Ja sam imao Sx100+ i slatko se nasvirao sa njiima. Razlika je u 12" (Sx 300 ima DL 12BFH a Sx100+ ima "EV woofer"), u znazi (Sx100+ ima 200w RMS a Sx300 ima 300w RMS) i 1dB manje u osetljivosti (sto je neprimetno). Drajver visokotonca je isti (sto je ustvari glavna fora kod tih kutija koliko sam ja primetio) i sve ostalo potpuno isto (oblik).

Medjutim, Sx100+ je meni mnogo bolje zavrsavao posao a evo i zasto.

U to vreme sam imao PM 600/2 (2x300w/4oma) i to je bila taman odlicna snaga za Sx100+, za Sx300-malo. Jos sam i primetio, sto je najinteresantnije da sam uvek imao lepsi zvuka sa Sx100+ nego sa Sx300 jer mi je bass bio mnogo "mirniji" i "precizniji", nisam imao smetnje u vidu nekog "mumlanja" i "nedefinisanosti" a bassa taman koliko treba. Znam sve to zato sto je kolega koji je svirao samnom imao u to vreme Sx300. Mi smo slusali i ubijali se ali razliku izmedju tih kutija nismo culi (osim ove koju sam naveo a koja ide u korist Sx100+).
Jos sam par puta koristio i CP 2200 snagas (2x800w/4 oma), gurao Sx100+ i to je sve radilo odlicno, bez problema.

Lepa stvar u svemu ovome je sto ih mozes kupiti nove za 700 eura (mozda i koja desetica manje), sa garancijom, upakovane... Mirisu na novo... :) I ako si disciplinovan, pazices ih i sve ce biti u redu.

Ja tako mislim, a svakome kome sam preporucio (ima i ljudi sa foruma), nije se pokajao.

Sto se tice ovih ostalih ponudjenih kutija, RCF sam probao i ne bi ih uopste svrstao u tu klasu a JBL 1500 sam uzeo od drugara na probu, na prvo slusanje su mi se vise dopale od Sx300 i Zx4 (precizniji bass) ali...Svirao sam na njima u sobi doduse oko 2 nedelje, svaki dan po 4-5 sata... Ja sam se razocarao u sebe i kao muzicara i kao pevaca... Onda rekoh, daj da stavim Sx300 da vidim... Brate, razlika OGROMNA... :)

Eto, moje iskustvo... Uzmi u obzir i iskustva drugih clanova pa razmisli...

Pozzz i srecno!

aleksandar72 09.06.2010 14:04

Kolega mimiki,
uzmi u obzir da ti treba u basu 15",svaka 12" u toj klasi je promarsaj....(mislim za aranzersku svirku gde se roka)....osim ako ne sviras Gerschwina ili repertoar Zvonka Bogdana ;)
Drzi se toga sto sam ti preporucio na PP i uzivaj B-)

mimiki 10.06.2010 00:58

danas sam isao svuda,jurio preko oglasa,danas sam uzeo ART 300,ali ne znam da li ce na tome da ostane:) ,mozda predjem i na aktivne kutije danas sam probavao uporedo i mackie srm 450 aktvine i svidja mi se kako rade nisu skupe nisu ni teske ,i jos mozda zaradim koji dinar kad prodam mikser:)

Trenutno vrijeme na Forumu 15:38

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org