Prijava (LogIn)

Pokaži Full Verziju : Korg Pa600

Strane : 1 2 3 4 5 6 [7] 8

korgpa600
11.11.2013, 22:08
Super pjevas..Sad da li ketron bolje zvuci ili ne.Bice da fabricke stvari i meni su se vise svidjale na ketonu kad sam imao nego na korgu ali mislim kad se korg sredi da ne moze ketron stati pored njega.Sve zavisi koji ketron.Ja sam imao SD3 i po meni ova Korg Pa 600 je bolja sto se tice mogucnosti ubacivanja semplova,pa setova tj.materijala kojeg ima na pretek,dok to nije bio slucaj kad se radi o ketronu.Mislim da ako neko ima zivaca da sredjuje klavijaturu da Pa 600 moze ite kako dobro da zvuci.Ovdje ne Kazem za Audyju jer je nisam imao.Poz
A gle,o tom se i radi.Upali i sviraj.Nije ovo ni mjerodavan snimak,manje vise.Za ketrona imam stotine ritmova svih,tak da mi nista ne fali,ali ima nekih ogranicenja sto se tice memorije pa sam tu mislio uskocit sa korgom.Ali vjeruj mi na razglas kad startam s korgom poslije ketrona,sve mi neugodno,samo se osvrcem oko sebe. Znaci u ketrona ubacis tih par ritmova tipa 7/8 i on radi,gotova prica.Vrhunac podesavanja su volumeni po ukusu.Ubacim u korga dmx setove i da sad ne nabrajam koji kostaju,i ako moram izgubiti pol zivota da to sređujem onda jbga.Sto se tice audye,razlika od sd5 je kao pa600 u odnosu na pa3,to je moje misljenje.Znaci ono sto cujem kao krajnji rezultat i nema puno razlike,mislim da se ta razlika moze ispeglati i u samom ozvucenju,tipovima zvucnih kutija i slicno.Mozda malo pretjerujem.A ne znam ,imam poznanika puno sa PA serijama koji se stalno razmecu sa megabajtima,semplovima,procesorima,ne znam ni ja s cim ne,pa rekoh idem i ja uzeti pilu,sta cu.?...Ja sam im davno govorio,momci: aranžer bez semplova,touch screenova,i ostaloga.Treba svirati da uredno zvuci i gotovo.Zato svaki vikend slusam iste price klijenata"jooj ne moj mi onoga vise slati,probi usi,nabija da boli"Pricam o kolegi koji svira na pa2.Naravno ovisi i koja glazba se svira,meni nekad prođe bez ijednog narodnjaka ako sam u nekom urednijem lokalu gdje se svira tiho.E to je izazov,kao sto sam rekao tiho a mocno.Sad ga i ja previse filozofiram.......hahaha pozzz...

zeljko
11.11.2013, 22:38
Problem kod korga i ovih setova sto sam ja primjetio je da svako pravi ritmove i podesava kako ko hoce.Tj.nikakvog standarda podesavanja ekvilajzera pa na kraju kad ubacis iz vise setova ritmove ili semplove jedan zvuci ovako drugi onako,pa poniki semplovi preglasni samo sto mi zvucnik ne izleti dok drugi tihi ne cuju se nikako treba ti aparat za usi,onaj sto nose gluhonjemi da bi cuo:lol:Itd.Moj zakljucak je da to i jeste Problem sto se ubacuje u set svasta a Niko nista ne pravi od nule i po standardima jedne klavijature.Dzaba limiter ili ekvilajzer kad s njima sjebes citav zvuk bubnja ili bassa itd.Moje misljenje i dok to sve ispeglas po ukusu treba ti godina dana hehe.Ja na ketronu nisam imao te funkcije,vec je bilo podeseno fabricki sve kako treba a ako hoces ostriji zvuk to se dobijalo na mikseti a ne u samoj klavijaturi sve posebno.

Sad ce neko reci sigurno da treba zagrejat stolicu itd hehehe.Dosta sam je grijao dok sam Isao u skolu :lol:

korgpa600
11.11.2013, 23:39
Ja nisam grijao stolicu,a ni ne zelim.Kupio sam sd5 u srijedu,a u subotu odradio svadbu,i bio odusevljen sa mekocom i punocom zvuka.To je bilo prije 6 godina,i od tad samo slazem performanse i to je to.Svo podesenje je bilo da ubacim ritmove naseg podneblja,poslozim i zapamtim gdje je sta.Nije mi jasno ako ja kupim set za korga,navodno bolji u moru setova,pa ne moram ja valjda gubiti noci oko podesavanja,i na kraju ne biti zadovoljan.Ljudi moji vadite sa tavana stare rolande,soltone i zvuka ko u prici,bez semplova,silnih megabajta i ne znam cega.To proizvođaci namjerno rade sa spravama,kompliciraju do bola,a mi naivni pasemo,i vise ne znamo sta bi. Hahahahah......pozz.

zeljko
12.11.2013, 00:12
Ma dzaba i grijanje stolice ako se covjek ne razumije u klavijature i ako nezna iskoristiti mogucnosti jedne klavijature..Ja sam ipak zadovoljan korgom i poneki ritmovi i semplovi mi se svidjaju kako zvuce na zvucnike kad sviram ali ne sa svim a nemam volje a ni bas nekog znanja oko podesavanja..Poz

tranzit
12.11.2013, 00:31
@korgpa600

Nece to biti bas tako jednostavno, a preije svega, ni tacno. Jedan takav Solton ili Roland "sa tavana", danas nemaju sta vise da nam kazu, odnosno odsviraju jer svi njihovi soundi "bez silnih samplova i megabajta" se nikako ne mogu mjeriti pa "ni u prici" sa aktuelnim kvalitetom sounda. Nema potrebe relativirati stvar, a ni donositi totalno pogresne konkluzije. Ne moze se jedan "stari Roland sa tavana", sa svojim 28MB ROM-om, ni pomocu crne magije, uporediti sa aktuelnim Rolandom BK-9, ciji je ROM, recimo nekakvih 500MB (preko 15 puta veci), a povrh toga uz daleko, daleko kvalitetnije DA konvertere i jos kvalitetnije i brojnije efekte. Bilo bi totalno neuracunljivo uopste i porediti ta dva instrumenta. Svaki u svoje vrijeme, je vrlo znacajna stavka u razvoju elektronskih instrumenata ali je vremenska razlika ogromna, a srazmjerno tome i kvalitativna. Mislim da ipak treba biti malo konstruktivniji pri pisanju postova po forumu, a prije svega iskreniji i prema samom sebi, a i prema ostalima. Iz onoga sto ti upravo napisa, da se zakljuciti, da je posljednjih dvadesetak godina razvoja ovih instrumenata, totalno uzalud utroseno. I pored najbolje volje, sumnjam da bi se sa tim saglasio bilo ko, ko se ovim poslom ozbiljno bavi.

korgpa600
12.11.2013, 01:45
Naravno da je tako,malo sam nadrealistican.Htio sam s time reci da uz danasnje tehnologije i napredak svi proizvođaci mogu na policama trgovina imati uređene i spremnije klavijature,koje rade u najmanju ruku solidno bez puno zahvata,eto samo toliko.Sorry ak se netko uvrijedio....pozz...

tranzit
12.11.2013, 02:55
Zasto bi se neko uvrijedio, pa nije mu instrument ni brat, ni sestra, a ni majka, ni otac. Imaju proizvodjaci sve vec sredjeno, na tim svojim instrumentima ali... ne za muziku koju mi pretezno sviramo. To je problem.

korgpa600
12.11.2013, 11:53
Ma sve je ok,kuzim ja to.Ali recimo zasto naprimjer korg ne stavi odmah 20 setova sempliranih bubnjeva.Mobitel s 4 jezgre,4 Gb roma,i 2 Gb rama kosta 200 dolara.Svi znamo flash memorija,tj usbstick kosta cca.1 Gb-1 euro.E sad ne znam da li je u klavijeturama nesto posebno.Jer sto kolega prije mene kaze,ako mora proci 10 ili 20 godina da bi nam dali par stotina megabajta.Dali netko zna o cemu se radi,ili nas proizvođaci drze u saci stim.

Ace
12.11.2013, 12:15
U Korg vec imas 20tak semplovanih drum kitova. One fabricke sto dolaze, i one su semplovane. Problem je sto se ne svidjaju svakome.
Nemoj napravo uporedjivati klavijaturu sa mobilni telefon. Mobilni telefon nema za zadatak da reproducira u real-time 10 wav trake i istovremeno da ih procesira, transponira i kalkulise 300 operacije. Mobilni telefon kad zaglavi nekud on se restartira, klavijatura mora da radi 99,999% bez nikakvog problema. Zato je klavijatura skuplja i komplikovanija....
U treci fakt koji si izneo,da se proizvodjaci i ne trude mnogo mnogo, i da daju 100mb na 10godina u proseku se slazem.

zukae
12.11.2013, 12:19
Klavijature su skuplje jer se proizvode i prodaju u malom broju.

Todorgm
16.11.2013, 17:25
Kad smo kod pa600 mene zanima na koju foru da razdvojim desnu stranu na jedan kanal a levu na drugi tj.aranzer i solo?
Dodato:
E da hteo sam da pitam i koji UPS da kupim za njega?

hammers
16.11.2013, 20:59
A sta je sa stereofonijom kad tako razdvojis izlaze? Jel i bubnjar i gitarista i basista i pijanista sede na jednoj stolici i tako sviraju? Nikad, ali NIKAD nemoj da zrtvujes stereo izlaze zarad nekog dodatnog ''bojenja'' na mikseti (posto pretpostavljam da ti je to na umu) jer pa600 pruza zadovoljavajucu mogucnost obrade svih instrumenata u samoj klavijaturi, samo se treba poigrati s tim.
A i sto se tice takvog nacina razdvajanja izlaza, moraces sve instrumente iz pratnje da editujes, tj. da njihove panorame stavis skroz u levo, a da panorame solo instrumenata stavis skroz u desno. I vrlo brzo ces uvideti da prostorni efekti (reverb i slicni) gube smisao jer su upravo ti efekti najkorisceniji, a oni su stereo.

Todorgm
16.11.2013, 21:19
to sam hteo da cujem,posto sam ja sve sredio na jedan izlaz a za solo koristim expression pedalu, a dosta njih se cude sto radim na jedan kabl ....Sve sam lepo sredio u samoj klavijaturi tako da na dobar razglas izlazi perfektno

hammers
16.11.2013, 21:33
Izlazi perfektno...ali MONO. Evo i ja se cudim sto radis sa jednim kablom, a fabrika ti je omogucila da radis sa 2 kabla i da zvucis 5 puta perfektnije.
Stereofonija je izmisljena iz razloga sto covek ima 2 uveta i moze da lokalizuje zvuk u prostoru, pa bi koriscenje stereo instrumenta u mono rezimu bilo analogno tome da si gluv na jedno uvo.

Todorgm
16.11.2013, 21:39
E pa pocecu da koristim 2 kabla bas :)

tranzit
17.11.2013, 02:27
Todore, ne pokusavaj da budes vickast, nego poslusaj kolegu, procitaj ponovo ali vrlo pazljivo sta je napisao. Uradi tacno onako kako ti je hammers savjetovao i imaces najbolji moguci sound koji PA600 moze da pruzi. Tako kako si to ti podesio, to jest, da vodis mono sve te instrumente, je najgore moguce rjesenje koje si mogao da smislis. Gubis stereofoniju, a sa njom i prostornost odnosno ambient orkestra, gubis Hall efekat u njegovom fundametalnom smislu jer ga u mono tehnici ne mozes vise nazvati Hallom i na kraju, gubis kvalitet sounda i to maksimalno. Jedan Drum Kit "zivi" od stereo zvucne slike, odnosno od ambienta a ti si ga totalno umlatio jednim potezom. Strings orkestar "zivi" od ambienta, mnogi solo instrumenti "zive" od ambienta... ti ih sve pobi. 'Ajde malo razmisli, pronadji teme gdje se pisalo bas o stereo slici i zasto je ona jedan od najbitnijih faktora, procitaj to i na kraju vrati to na fabricko stanje, to jest na nacin kako su to Korgovi inzinjeri zamislili, to jest, kako treba i mora da bude.

Todorgm
17.11.2013, 02:48
Hvala vam kolege na savetima ,samo mi jos recite koji ups da uzmem?

tranzit
17.11.2013, 02:52
Sta bi sve prikljucio na taj UPS ?

Todorgm
17.11.2013, 13:06
Klavijaturu

tranzit
17.11.2013, 13:44
Racunaj da ce to kostati izmedju 50 i 60 eura. Ne bih mogao da i preporucim nijedan konkretno jer ne znam sta se moze naci na Balkanu ali vjerovatno neko od kolega ce moci.

Todorgm
17.11.2013, 13:46
Smem li da postavim link modela koji sam nasao?

hammers
17.11.2013, 14:45
Jel ti treba UPS ili korektor napona?

Todorgm
17.11.2013, 15:52
Ups

hammers
17.11.2013, 18:44
Bukvalno svaki ce zavrsiti posao. Sirok je raspon cena, pa prema tome mozes i sam da se orjentises. Uglavnom se razlikuju po snazi, backup trajanju (uglavnom je to oko 15-ak minuta), vremenu prelaska sa mreze na bateriju (u ms) i tezini. Za pa600 ce svaki odgovarati po snazi jer je on veoma mali potrosac (20W). Ostalo mozes sam da uklopis shodno ceni.

Moje misljenje je da ti je UPS suvisan jer startup sa kompletno popunjenim setom na pa600 traje manje od 2 minuta, pa bi i u slucaju nestanka struje, ponovno ucitavanje bilo skoro i neprimetno (dok se gosti i konobari rasveste, ti vec picis kolce :lol:). Da sam na tvom mestu, pre bih taj novac ulozio u neki dobar korektor napona jer se cesce nailazi na veoma los napon nego na nestanak struje po lokalima.
P.S. Ovo pod pretpostavkom da tezgaris pa iz tog razloga i trazis UPS.

Todorgm
17.11.2013, 21:31
meni se vec 4 puta od kad sam je kupio desilo da nestane struje ili nesto iskoci pa se plasim da nece preziveti i peti put,a zanima me takodje na sta se sve odnosi garancija posto je meni 3god .....Rekli su mi da cak i ram spada pod garanciju,a za napajanje ne znam

hammers
18.11.2013, 00:55
Klavijaturi nece faliti nista ako nestane struje. Falice joj ako se struja ukljuci i u tom trenutku bude prenapona. Obicno kad se desi takav ispad, odmah se trci do prekida i ponovo hitno ukljucuje struja. I kad ti pokrenes na mrezi sve donedavno ukljucene potrosace, mozes da zamislis koja oscilacija u naponu moze da se stvori. Ja ti zbog toga preporucujem da uvek koristis korektor napona. U takvoj situaciji i ako se desi cak udar groma, pre ce on stradati i sacuvati ti klavijaturu. Mozes i UPS uz korektor, ali pre svega korektor.
Ne verujem da bi ti priznali garanciju na napajanje ukoliko je stradalo usled prenapona u mrezi. Ukoliko se radi o fabrickoj gresci priznali bi, ali ti jasno u samom uputstvu stoji da se instrument koristi na mrezi od 230V,sto podrazumeva ne vise i ne manje, pa oscilacije u naponu samim tim ne pokriva garancija. Shvatii taj korektor kao kondom, najslikovitije receno. :)

Todorgm
18.11.2013, 04:26
a koji korektor uzeti?

hammers
18.11.2013, 11:06
Koliko para planiras da ulozis? Nemoj da stedis na korektoru, bolje uzmi jaci da mozes i ostatak opreme da prikljucis na njega i na vreme osiguras instrumente. To je pametna investicija.

dmmacak
18.11.2013, 11:37
Izlazi perfektno...ali MONO. Evo i ja se cudim sto radis sa jednim kablom, a fabrika ti je omogucila da radis sa 2 kabla i da zvucis 5 puta perfektnije.
Stereofonija je izmisljena iz razloga sto covek ima 2 uveta i moze da lokalizuje zvuk u prostoru, pa bi koriscenje stereo instrumenta u mono rezimu bilo analogno tome da si gluv na jedno uvo.

Posto ovde ima reci o stereofoniji, hteo sam da pitam u vezi toga. Posto sviram u raznim prostorijama, nekad i odvojene, kako onda postaviti zvuk. Npr ako zvucne kutije moramo da rasporedimo da gosti ne cuju sve u isto vreme. Dal je bolje da radimo onda MONO. Posto npr cinele ili vec nesto drugo sto nije u panorami ne radi na svakoj kutiji isto. Pa zvucna slika bude katastrofa.

hammers
18.11.2013, 12:46
U kom smislu katastrofa?
Pre svega treba posvetiti paznju postavljanju kutija u prostoru u kojem se radi, a ako si profesionalac, tu price o kratkim kablovima i smetanja matorcima za nekim stolovima zaboravi. Tvoj je posao da zvucis kvalitetno u celoj prostoriji sto se sa danasnjom tehnikom moze uciniti. Dakle, kad postavljas kutije trudi se da ih postavljas da budu u paru kad ozvucavas prostoriju ili neki deo prostorije. Ako je potrebno ozvuciti izdvojenu prostoriju, ponovo kutije u paru. Ponavljam, ako si profesionalac i ako se odnosis prema zvuku profesionalno, onda mozes da ocekujes da zvucis profesionalno.
Jesi li probao da u takvoj prostoriji, koju si pomenuo, pustis fabricki ritam, nebitno koji, samo da je skroz fabricki? Jesi prosetao prostorijom i oslusnuo sta se desava u svakom delu prostorije sa tim fabrickim ritmom? Zelim da cujem tvoje utiske.
Stereofonija postoji stotinak godina i nasiroko je prihvacena, izgleda samo ne na Balkanu.:)

dmmacak
18.11.2013, 13:16
Nisi me bas najbolje razumeo. Ne kudim ja stereofoniju, ja i sam sviram stereo. Nego trazim savet. Jer sada kakvo je vreme vise ne mozemo da priustimo samo prave svirke i u pravim prostorijama. Sviram i po stanovima kad me zovu. I mislim da bi bilo suvisno da stavljam dve kutije u prostoriju od 30 m3. Nego to i nije tolko bitno, bitnije mi je kad sviram svadbe u salam a gazde lokala nas postave u neki cosak. I kako onda postaviti kkutije. Kad kod muzike stoji samo jedna. Onda nema stereofonije.

hammers
18.11.2013, 14:49
Napisao sam ti u proslom postu, ne ocekuj profesionalan zvuk ako se ne postavis profesionalno. Dobar zvuk ne trpi "mrzi me da teglim'', "ma za koga sviram i ovo je dosta'', ''sta ce mi 2 kutije u obicnoj sobi'' itd itd. Dakle, moraju prvo navike da se menjaju.
Skoro svaka novija misketa ima master i monitor izlaze, pa se glavni razglas vezuje na master, a ta jedna kutija koja je pored tebe ide na monitorski izlaz. I time je problem resen. Bar privremeno dok ne krenes da upotrebljavas opremu na nacin na koji je predvidjen.
Nista nece skoditi ako sviras MONO, radice to bez problema, godinama ljudi rade tako i sviraju i uzimaju pare, sve to stoji, ali je daleko kvalitetniji zvuk u STEREO modu. I nemoj da te neuki ljudi ubedjuju u suprotno. Ako zelis kvalitetno, sviraj stereo i kraj price.

dmmacak
18.11.2013, 15:18
Zahvaljujem na vremenu.

aleksandar031
18.11.2013, 15:31
@todorgm
Ako imas viska para nesto ovako - Work EST 519\2, tu nema greske.
Imas i jeftinije, u Nisu firma prodaje pa pogledaj i tamo, ako ces manje novca da odvojis za korektor napona.
Sto se tice UPS -a, mogu ti preporuciti kakav sam ja uzeo , Mustekov je oznaka je PowerMust 600 Offline. Kostao je oko 50-tak eura, tako nesto. Sasvim ok sluzi zasad.

gogili87
18.11.2013, 23:00
Pozdrav za sve.. iskreno nisam sve postove(stranice) procitao, ali nekih 80% jesam.. Interesuje me vase misljenje da li da uzmem nov pa600 ili polovan pa800.. znam da je ovo pitanje bilo 100x do sad.. Ali stvar je u tome sto nikad do sad nisam imao aranzere, jer volim bendovske svirke i sviram u bendovima(pratnju).. sto znaci da ja sigurno ne bih primecivao tako neke razlike izmedju te dve klav.tipa raspored dugmica, podesavnja i nzm cega.. Na pa800 sam svirao dosta puta, ali to je sve bilo ono kod drugara i tako nesto bez veze na kratko.. nisam upoznat toliko sa klavijaturom.. Znaci zanemarite tako neke sitnice izmedju te dve klav. nego generalno gledano sta je pametnije uzeti.. Hvala unapred
Dodato:
ili mozda cak i roland bk5, 9?

tranzit
19.11.2013, 08:08
Ako si do sada bio na Korgu, onda slobodno uzimaj PA600 jer si navikao i na strukturu instrumenta a i na sound, ma kakav on kvalitativno zaista bio. Roland ima ozbiljniji Sample ROM ali mu nedostaje RAM, pa ako sa tim mozes da zivis, a ne prezas od ucenja i navikavanja na novi instrument sa sasvim razlicitom strukturom, onda pogledaj BK-9 ili polovan GW-8.

nesaband
19.11.2013, 11:01
Pozdrav za sve.. iskreno nisam sve postove(stranice) procitao, ali nekih 80% jesam.. Interesuje me vase misljenje da li da uzmem nov pa600 ili polovan pa800.. znam da je ovo pitanje bilo 100x do sad.. Ali stvar je u tome sto nikad do sad nisam imao aranzere, jer volim bendovske svirke i sviram u bendovima(pratnju).. sto znaci da ja sigurno ne bih primecivao tako neke razlike izmedju te dve klav.tipa raspored dugmica, podesavnja i nzm cega.. Na pa800 sam svirao dosta puta, ali to je sve bilo ono kod drugara i tako nesto bez veze na kratko.. nisam upoznat toliko sa klavijaturom.. Znaci zanemarite tako neke sitnice izmedju te dve klav. nego generalno gledano sta je pametnije uzeti.. Hvala unapred
Dodato:
ili mozda cak i roland bk5, 9?

Neces pogresiti ako kupis bilo sta sem PA800.

Ako imas para moj predlog je BK-9 ako imas manje para onda ili BK-5 ili pa 600.Naravno trebao bi da probas i da cujes kako koja zvuci pa tek onda da odlucis.
Ako imas jos manje para onda polovan GW-8.
Sve samo ne PA 800 polovan posto je to macka u dzaku.

asmir90
19.11.2013, 12:24
evo samo da se i ja nadovezem.imam pa80 i dobro me sluzi,ali donio sam juce od kolege pa600 da malo probam i 100 % cu ga kupiti dok se skupi malo para.ovo je azdaha klavijatura :)jedina mana su mi prelazi ne zato sto su na varijacijama nego zato ako se iskljuci auto fill onda nema nikako prelaza, a mislio sam da ce biti kada se pritisna ona varijacija koja je u funkciji u tom trenutku,ali nema veze naviknut ce se.ostalo mi je sve super za te pare, i vise nego odlicno...

Todorgm
19.11.2013, 13:15
Prelazi su na varijacijama znaci imas 4 kom. i mnogo je bolje nego na pa800

asmir90
19.11.2013, 13:26
znam to ali ne valja kad god prebacis varijaciju ide prelaz..a ako iskljucis auto fill nema ih nikako.bilo bi dobro da kad je iskljucen auto fill i ako si na varijaciji 2 imas prelaz na toj varijaciji...

Todorgm
19.11.2013, 14:48
PA ako hoces prelaz upalis ako neces ugasis prosto :)

korgpa600
19.11.2013, 19:45
Uspio sam iskopirati,ali ne i rasporediti nazalost.

gogili87
19.11.2013, 21:53
Ok, hvala vam na odgovorima.. Verovatno ce biti pa600.. Do sad sam svirao od svega po malo.. i korg i roland, yamahu.. Ali nekako me najvise vuce pa600, jer ima najvise materijala.. Svakako mi je u planu da radim sve od 0, jer tako svaku klav.sredjujem.. ali opet, dobro ce mi doci pa600 jer koliko se da videti vecina muzicara je na Korgu, ako mi negde zapne, pre cu dobiti odgovor-pomoc :) Hvala jos jednom, nadam se da cu u sledecem postu kojem budem pisao vec imati pa600 :)

Todorgm
26.11.2013, 20:09
Pa600 je u svakom pogledu bolji od pa800

tibor
29.11.2013, 22:37
Pa600 je u svakom pogledu bolji od pa800
Pomogajte ljudi!!!
Pokusavam da ucitam pojedine boje sa pa 800 na pa 600 i uglavnom nece da ucitava. Izbacuje mi sledece: WARNING Load sound fails not enough memory for PCM semples i ispod pise da pritisnem OK.
Nekad mi izbaci i sledeci natpis :WARNING Sound loadingwas incomplete some items are not found. Opet ispod pise da pritisnem OK.
Sta je to ? Da li neko zna da mi kaze ? Pomagajte da ne poludim i razbijem celu klavijaturu meni u glavu :-)

zeljko
29.11.2013, 22:43
hahahaha pritisni ok pa ces vidjet sta ce se desiti.I kod mene to ponekad pise i na kraju kad ucitam radi.Valjda je to zbog Toga sto taj neko ko je pravio sample nije sve Elemente snimio koji su nepotrebni ili mozda zbog manjka mjesta u ramu.Sad ni ja neznam tacno ali puno puta mi tako pise napr.kod drum kitova nekih a poslije radi sve kako treba.Poz

Tj.probaj ucitati pa ako ne radi kako treba lako je izbrisati taj sample ponovo

tibor
30.11.2013, 00:21
Hvala ti Zeljko na odgovoru. Aj da probam pa se javljam.

rolandx
30.11.2013, 09:44
Jedno pitanjce da ne otvaram novu temu: Ensamble terce se transponuju bez problema ali terce sa sekundarnim tonom koji je uradjen za tercu ( UP2) prilikom transponovanjaostaje ne promenjen. Dakle takvu tercu ne mogu transponovati,zašto? Samo prvi ton UP1 transponuje a drugi ( ton za tercu) ne. Kako da resim taj problem? Hvala

zeljko
01.12.2013, 03:10
Tako sto ces izabrati tercu koja ti treba za odredjeni tonalitet,nadam se da sam ti pomogao :lol:

tranzit
01.12.2013, 03:17
... i nikako drugacije. Uopste, transponovanje tih terci, a da terca i dalje tonira kako treba, je nemoguce jer se ne radi o standardnim podacima koji su uvijek isti, pa ih treba samo pomjerati po skali navise ili nanize, vec su za svaki tonalitet drugaciji iz odredjene skale odnosno harmonske konfiguracije. Ne ostaje nista drugo nego da uradis ovo sto ti je Zeljko napisao i da ne gubis vrijeme na smisljanje "paklene teorije" koja ce to promijeniti.

rolandx
01.12.2013, 06:50
Vazi, nisam to primetio do sada da se takva terca ne moze transponovati, pa mi je bilo cudno. Imam uradjene terce ali sam mislio da skratim muku i na taj nacin smanjim broj preformansa u bankama, sto zbog mesta sto zbog snalazenja. Za nekoliko boja uraditi nekoliko terci, vec dve pune banke, al dobro. Neka tako i ostane. Ovde u downloadu ima set pod nazivom ultimate. Oko 40mb, za pa1x. Ima dobrih semplova prezident, bass i kontra. Kao i cacak i uzicko. Pa eto info za kolege sa pa600 . Dosta dobrih namenskih takodje. Hvala na odgovoru. Jedno pitanjce, hteo bih pa 600 da snimim na lap tot. Na njemu imam samo dzek za slusalice mic+slusalice u jednom dzeku. Da li u njega bodem ili ne?

Todorgm
01.12.2013, 16:43
Ej ovo sam nasao na stranom sajtu sa novim OS na pa600 je moguce da koristite npr dok ste na varijaciji 2 da vam svira fill4,nisam probao cim probam javljam
autofill+var1=fill1
autofill+var2=fill2
autofill+var3=fill3
autofill+var4=fill4

Minicevac
01.12.2013, 19:09
Ja sam probao i radi;)

zeljko
01.12.2013, 22:50
Ih od kad ja to znam:lol:

Minicevac
14.12.2013, 14:31
A da mi kaze neko jel slucajno pobao da prebaci komplet dirke sa recimo pa80,pa800 ili pa1x u pa600?

milepsr
16.12.2013, 23:57
Danas sam imao zadovoljstvo (ako se to moze uospte tako nazvati) da isprobam Korg PA600.

Dirke - Ocaj
Tasteri - Ocaj
Ekran - Los
Zvuk - Standarno los
Izrada - Losa

Nema ni jedna pozitivna strana koju bih pohvalio.

Sve u svemu, ni P od "profesionalnog aranzera" kako ga naziva Korg.

zeljko
17.12.2013, 03:42
Stvarno je tako.Sve sto ga duze sviram,sve mi vise lici na igracku od plastike a tipke katastrofa za mene.Harmonika zakon hehe

sale_band
17.12.2013, 06:26
Ja sam ga samo video izlozenog, ne upaljenog pa nisam probao.
Iako je od Kineza, malo je. Znaju oni i bolje kad hoće. Bruka

Sent from my HTC One XL using Tapatalk

rolandx
17.12.2013, 08:26
Danas sam imao zadovoljstvo (ako se to moze uospte tako nazvati) da isprobam Korg PA600.

Dirke - Ocaj
Tasteri - Ocaj
Ekran - Los
Zvuk - Standarno los
Izrada - Losa

Ima i očajnije veruj mi... Recimo PSR S710 ;) Ne zelim da se ponavljam ali to znači da ni na pa800 nisu dirke ništa bolje.. jer je veoma mala nijansa u pitanju ( Pa50 i Pa500 nemaju opruge ...Pa600 ima). Tasteri očaj... dakle i na Pa900 su takođe.... Zvuk standardno loš, izrada loša? Ne vidim po čemu si zaključio da je izrada loša? Da li si imao instrument pa su ti se izlizali neki delovi kao recimo na Tyros2 ili jednostavno ti -plastika pod prstima nije baš kako treba?

Govorimo o instrumentu do 1000e... pa čak i u tom rangu je izvanredan s obzirom šta nam pruža... Ne sažem da je Pa600 SAVRŠEN ali u svojoj klasi je DALEKO ispred svih. Možda bi i moje mišljenje bilo slično da radim na aranžeru Pa2xPro , ali radim na ozbiljnim solaricama tako da znam šta je dirka i kvalitetan zvuk. I stojim iza toga da je tvoj post neargumentovan i ne potkrepljen činjenicama. Razumem da je to tvoje lično mišljenje ali takvih mišljenja u ovoj temi je bilo i pregršt koji za sobom povlače još pedesetak postova razjašnjavanja i svako se može ograditi da je to njegovo mišljenje i tu je priča završena ne dorečena.
Dodato:
Ja sam ga samo video izlozenog, ne upaljenog pa nisam probao.
Iako je od Kineza, malo je. Znaju oni i bolje kad hoće. Bruka

Znaju kinezi i bolje ali je i skuplje ( Pa3x)
Dodato:
.
.
Dodao bih sam i sam naveo bezbroj stvari koji mi smetaju na Pa600 pa čak i ono zujanje koje sam spomenuo i sa svake strane po tri puta merio i izražavao svoje nezadovoljstvo ALI se nekako uvek osvrnem na cenu i zapitam se za taj novac šta bih mogao kupiti ,,novo".

Ace
17.12.2013, 09:42

Dirke - Ocaj
Tasteri - Ocaj
Ekran - Los
Zvuk - Standarno los
Izrada - Losa

Klasicni pljuvator Korga.
To sto dobijas najvise funkcionalnoste za manje od 1000e nije za pohvalu a?!
Ovo sa "standardno los zvuk" bolje da ne komentarisem jer to samo potvrdjuje ovo sto sam napisao.

Oko kvalitet izrade mogu se sloziti da je los i samo toliko....

zukae
17.12.2013, 10:20
Rolandx, jel stvarno Pa600 ima opruge na dirkama? Jesil provjerio?

yamahapassion
17.12.2013, 10:40
Ljudi moji, moram i ja sad da se ubacim... Po cemu je plastika losa? Meni se plastika bas svidja pod 1 zato sto nije ona glatka plastika nego gruba i ne ostavlja otiske prstiju. Sto se tice tastera, tasteri ko tasteri, kada ga stisnem on odradi sta se od njega ocekuje i to je to. Jos mi se nijednom nije desilo da mi taster otakaze komandu (bar ne za sad). Displej los??? Uporedjivao sam displej od pa800 i ovaj i tvrdim da je dalekooo pregledbiji i brzi displej na pa600 (bar na ovom mom). Za displej od pa 2/3 ne znam, nisam jos probao. Zvuk???takodje usporedjujuci sa pa800 nisam stekao nikakav utisak da je zvuk drugaciji izmedju te dve klavijature... Opet kazem ne znam za pa 2/3 mada mislim da bi i na pa2 to trebalo biti isto posto nema neke razlike osim u ramu... Ja ne znam jel sam ja ubo neki extra peimerak pa600 a vi isprobali neki krs, ali ovo su moji objektivni utisci. Jedino bih mogao da se slozim sto se dirki tice da nisu bas nesto ali jbg... Koliko para toliko muzike. Navikao sam se vremenom i to je to.

Vex
17.12.2013, 11:46
Znaju kinezi i bolje ali je i skuplje ( Pa3x).

Pa3x se pravi u Italiji.

milepsr
17.12.2013, 12:13
@rolandx @yamahapassion
Drugari, ja sam u zadnjih 6 godina od kako sam poceo da sviram promenio 10 svojih instrumenata. Pored toga imao sam priliku da sviram na svemu i svacemu tako da imam sa cim da uporedim i da kazem sta je dobro a sta nije. Nemojte misliti da ja vas vredjam na neki nacin jer posedujete PA600, nije mi to uopste namera... Ali poredjenje lose-sredina-dobro postoji za sve na svetu pa tako i za mucike instrumente. Ja sam otisao u prodavnicu muzickih instrumenata u Beogradu sa namerom da isprobam PA600-900 i instrument eventualno kupim, a izasao sam razocaran.

@Ace
Ne zelim da te uvredim na bilo koji nacin, ali ti ili imas "pik" na mene pa odgovaras tako bezobrazno, ili nemas realne kriterijume.

yamahapassion
17.12.2013, 12:35
Ma nema ljutnje Mile druze moj ;) Imas svoje misljenje i cao... Ja sam mozda izgradio takvo misljenje u pa600 sto sam ga poredio iskljucivo sa pa800 i sa mojom yamahom psr s700 jel sam sa te dve klavijature imao najvise kontakta, da sam imao neku malo jacu masinu kao ti, sigurno bi razmisljao drugacije. I naravno, ovo sve sto sam rekao odnosi se na kucnu varijantu posto jos nisam poceo tezgariti, ali ako Bog da uskoro... Onda cu verovatno da vidim sve prave mane ove moje klavijature, i najverovatnije cu kao i svi, kad pocnem aktivnije da sviram planirati vec neku jacu klavijaturu. Do tada, ovaj korg mi vrsi posao za sve sto mi treba

rolandx
17.12.2013, 13:55
Pa3x se pravi u Italiji.

Upravu si... aludirao sam na to nesvesno , ciljajući na činjenicu da kinezi prave i veoma kvalitetne stvari... Moja greška. Izvinjavam se
Dodato:
Rolandx, jel stvarno Pa600 ima opruge na dirkama? Jesil provjerio?

... Nisam proverio.. verovao sam Sky-u na reč... =))=))=)) pazi kad izgleda da nema! http://www.youtube.com/watch?v=7HV9zS4BqJQ

Na 1:19 . :surprise:

Todorgm
17.12.2013, 15:00
Nema stvarno :)

rolandx
17.12.2013, 16:00
Dakle baš nisu štedeli na materijalima :(. Al šta je tu je. Kad poludim kupiću neku od 150 evra samo da su dirke pod prstima...kao master. Nervira me takodje što su dirke duboke, čoveče, moraš više od 1/3 stisnuti da krene ton... više volem brže dirke... Ma nemogu da prežalim dirke kao što su na PSR9000Pro... što se aranžera tiče.

Ace
17.12.2013, 18:20
@Mile
Nemam nikakav"pik" na tebe jer se ja i ti skoro i ne poznajemo uopce. Ovde na forum uvjek ima neka mala banda clanova koji pljuvaju po korg (narocito low-budget proizvode) a nikad ne iznesu validan argument. Pa neznam sta ti treba da se uvlacis i ti u tu bandu. Isprobao si dosta klavijature, sporedi low-budget korgovu seriju 15godina unazad. Po cemu je pa600 losiji od prethodnike ?! Ranije za vise para dobio bi slabiju klavijaturu sa nista bolji kvalitet... i sada ti kazes sve je loso, uzas, nema nista sta valja. Zvuk kazes tradicionalno los, a dao si 2000eur za pa2x.... Neznam vise sta da kazem, @yamahapassion je dao mnogo poobjektivnu procenku.

EmirTotic
17.12.2013, 19:02
Svako ima svoje misljenje, Mile je moj drug i znam da uvek prica realno. Poznaje dobro i korga i yamahu. Nemojte se raspravljati bez razloga. Realno, za te pare moze da se uzme dosta ozbiljniji aranzer. Ja cu Tyros 2 verovatno za te pare da prodam. Ono sto mene licno nervira kod korga je dirka. Drugo, jako je tesko postici da imas jedan drum kit koji ces uglavnom koristiti, ima dosta materijala od svakakvih muzicara i to je jako tesko ukombinovati. Uzeo sam pa3x i kontaktirao ljude ciji mi se sound na korgu dopada ali su svoje setove pravili dugo vremena i cak na vise modela korga (pocev od pa1 pa na ovamo). Dosta je varljiv sto se tice sounda, uvek je potrebno neko dodatno stimanje. Mozda imam pogresne zakljucke jer sam navikao na yamahu pa se nisam prepoznao kao korisnik korgovih masina.

Sa druge strane za orijentalnu muziku koja se uglavnom svira ovde u mom kraju tesko da yamaha moze da pridje korgu, ali dobro o tome je pisano 300x. Postoje i yamahini modeli koji takodje nisu nista specijalno. Kao sto imate tyros 3-4-5 imate i PSR S 900 (700 itd.) PSR A 2000 i tako dalje. U ovom slucaju vazi ono, koliko para toliko muzike. Treba sesti i zagrejati stolicu, uveren sam da bih mogao da napakujem pa3x da radi extra, ali uvek ce mi nesto faliti jer sviram yamahu od 1999. godine i taj zvuk mi je usao pod kozu. Ace je dugo sredjivao svoje klavijature, sve se cuje u demo snimcima ali vecina ljudi nema vremena ni volje za tako nesto.

zukae
17.12.2013, 19:53
@rolandx Na onim slikama što si postavio vidi se na pa600 dirke su izlivene, dakle nema opruga, isto kao pa500 i pa50. Ali eto isti keybed bez opruga je na yamahi s710 vjerovatno/možda i s750, jedino što je plići hod na yamahi. Elem ništa bolje za takve pare ni na yamahi. Jedino Roland za male pare stavlja dobar keybed (Gw8, bk5)

Interesanto je na onim slikama unutrašnjosti pa600 kako je riješen unutrašnji ispravljač. Uzeli uobičajeni ispravljač od pa500 sve sa kućistem i svezali ga sa dvije stege u unutrašnjost i prikopčali na ploču od pojačala sve sa jackom. Makar su ga pritegli da ne klapara po unutrašnjosti. E zbog takvog rješenja gdje nisu podigli ground loop ima i zujanje na izlazima, a tu je i onaj izlazni šum. Tu je yamaha (s710) pobjednik sa izlaznim šumom od samo -86db (više je bolje).

milepsr
17.12.2013, 20:18
@Ace
Ja sam izneo realno stanje. Kome se ne svidja, on ocigledno ili nije upoznat, ili ne zeli da sagleda istinu kakva jeste.

Obogaljen zvuk na svakoj klavijaturi PA serije zahvaljujuci losim DA konvertorima. Nemas pojma koja je razlika kada povezes klavijaturu preko eksternog DA konvertora, i preko main out-a. Tek tu vidis koliko vredi sve ono sto je unutra i koliko su stedeli na "profesionalnom instrumentu" kako ga nazivaju u Korg-u... Za 3000e koliko kosta nov instrument, to je sve samo ne profesionalno. Ako izuzmemo PA2X i PA3X, sve ostale klavijature nemaju balansirane izlaze. Tuga. PA900 nema ni balansiran ulaz za mikrofon. Ej, das 1790e za sta ?:confused: Na tvom best buy instrumentu od 1000e dirke kao na kineskim sintisajzerima. Ej bre, pa deciji Casio od 4 oktave koga imam ima bolje dirke... Ekran razvucen u sirinu, jasno se vidi da nije adekvatna rezolucija za tu velicinu ekrana. Tasteri od gume (i to ne one kvalitetne). Kruzni potenciometri. Manjak dumadi za prelaze kako bi ustedeli par $. Skinuli su i XFADE opciju kako bi i na tome ustedeli. Synchro start/stop isto na jednom dugmetu, skupa opcija ako imaju dva dugmeta... Nedostatak dugmadi za odabir ritmova, i manjak dugmadi za odabir performansi. Zvucno klavijatura nije napredovala tako reci nista u odnosu na prethodnika, PA500. Nikakve nove mogucnosti osim master Limitera, diskutabilnog kvaliteta, i 96mb RAM memorije koju mozes popuniti tako sto ces od nekoga kupiti gotov "set". Nema dodatnih DSP-a po style-u, nema kvalitetnijih efekata, nema novih tehnologija. + gomila drugih problema koje nisam naveo, a zalili su se ljudi. Npr zujanje, sum i tako to.

I tebi je to dobar instrument ?

Za mene je to igracka za decu ciji roditelji imaju puno novca, i kao instrument hobi muzicara koji je koriste u kuci za svoju dusu.

rolandx
17.12.2013, 21:08
Preterao si sa dirkama. Jesu oskudne ali poredjenje ti nije na mestu. To je opet samo tvoje mišljenje ali nije i činjenica, kao i za kvalitet zvuka u odnosu na predhonika Pa500. Imao sam obe i ako neko može o tome da sudi to sam ja. Razlika u zvuku je nebo i zemlja. Za ostalo se u potpunosti slažem ... elem da nisi ništa novo izneo što već nije rečeno. Sa 1000 evra nema aranžera sa kojim ćeš u svakom trenutku pratiti trendove bez problema i pri tom raditi sa njim svakodnevno. To je činjenica. Ovako možemo do besvesti i ponavljamo već rečeno. Ako su ti casio dirke bolje .... onda imamo problem... s obzirom da casio pravi od 50 do 1000 i više evra klavijature i dečije igračke. Tržište je već pokazalo na kom je mestu Pa600 bar što se tiče funkcionalnosti i onog što pruža za cenu za koju se prodaje. Nema razloga da radiš drastična poređenja koja iskreno nisu na mestu. Opet naglašavam da su to samo tvoja mišljenja. Činjenice su na mestu.

yamahapassion
17.12.2013, 21:27
Mile, aj mi objasni u cemu je prednost ton generatora pa2x nad ton generatorom pa600? osim sto pa2x ima vise rama. Ne zezam se nego stvarno pitam, posto ne znam, meni to zvuci isto.

Ace
17.12.2013, 22:10
@Mile
Ama covece mesas babe i zabe..... nemoj ga uporedjivati sa pa2x i pa3x. Nema logike uporediti najjeftiniji model sa top modele. Pricamo za pa600, dali se isplati kupiti ga... Sta bih ti kupio novo ako imas 1000eura ?
Pre nekih 7 godina otprilike, vise i nepamtim, kupio sam novi pa500 i platio sam ga 1200evra. Kvalitet je tada bio isti ko i sad.... Pre nekih 12-13 godina otprilike, ovde u Makedonije, Pa80 se prodavao po cenu od 1700evra i Pa60 po cenu od 1200evra. I tada su tasteri bili nekvalitetni, boja se strugala itd itd itd.....
Sve sto si ti naveo kao "ocaj" je ustvari neki standard koji se mogao ocekivati jer nikada nije bilo drugacije.
To je Korgova politika i reko sam jos u prvu repliku da se slazem da je kvalitet los.
A za zvuka nije ti klavijatura kriva ako je sam ne sredis dobro. Ono sto se najcesce desava je ljudi ucitavaju ritmove koje imaju sve 8 trake odsvirane a nemaju dovoljno znanja da to izmiksaju i dovedu u red, jer znas da lakse je da frekvenciski smestis 3 instrumenta nego li 8. A sa druge strane 90% od materijala su uradili muzicari a ne tonski producenti.

Neznam dali ima svrhe vise pisati... Zasto pokusavati diskutovati sa covekom kome dirke na Casio igracke su bolji od one na pa600 :rolleyes:

milepsr
17.12.2013, 23:06
@rolandx
Nisam preterao sa dirkama. Imas sliku dole, imam kuci takav slican Casio i bolje su dirke. Imao sam i ja pa500 izmedju ostalog, i razlika u zvuku nije nebo i zemlja. Moze biti razlike ako ubacis semplove, ali to je druga prica. Pricam o fabrickom contentu, koji je takoreci isti. Ne kazem ja da za 1000e treba ocekivati ultra mega giga instrument, koji ce da radi posao 10 godina. Ali ocekujem da se ne stekaju na par osnovnih stvari koje ne prave veliku razliku u ceni, a to su za nijansu pristojnije dirke (npr kao na pa900, koje bi trebale da budu minimum minimuma za instrument u najnizem cenovnom rangu), pristojne tastere (+ one koje su sklonili, kako bi ustedeli 15-ak eura). Ne pravim poredjenje, pricam o kvalitetu jednog profesionalnog instrumenta, kako ga nazivaju. A igracka se ne placa 1000e.

@yamahapassion
Nazalost Bozo isti je koliko ja znam.

@Ace
Ne uporedjujem ga sa skupljim instrumentima, procitaj ponovo moj post. Jedino sa cime sam ga uporedio je PA500, i naveo sam stvari koje na pa500 postoje, a sada ih nema zarad 20-ak eura ustede. Komentar za moju strucnost ti je sasvim suvisan.

Ljudi morate biti svesni jedne stvari, a to je da postoji razlika u kvalitetu svega na ovom svetu. Razlika nebo-zemlja na skali od 1-10 ne moze biti 1-2. Imajte neke kriterijume i neke osnove za poredjenje. Ako cete da budem bukvalista, mogu. Ne moze da se poredi studio sa 5 muzicara sa Trans Audio-m, kao sto ne moze Trans Audio da se poredi sa Tyros5, kao sto ne moze da se poredi Tyros5 sa PA3X, kao sto ne moze da se poredi PA3X sa PA2X, kao sto ne moze da se poredi PA2x sa PA900, kao sto ne moze da se poredi PA900 sa PA800, kao sto ne moze da se poredi PA800 sa PA600... I na kom je tu stupnju PA600 u ovom brzinskom nabrajanju kvaliteta/tehnologije/mogucnosti ?

Ako je napredak u odnosu na prethodnika 5% i nazadovanje isto toliko, treba to reci a ne prikrivati...

nesaband
18.12.2013, 01:22
Moram i ja da se ukljucim malo u ovu raspravu.Moje licno misljenje je da je Korg PA-600 napravljen da bi napravio balans sa jeftinijim modelima Rolanda i Yamahe.

Poenta cele price je po meni u tome i mislim, posto je trenutno Korg najpopularniji brend na nasim prostorima da su u tome uspeli.Samo,svi ostali modeli su po meni bezobrazno skupi i sto se tice Korga a i ostalih brendova.Prodaju nam maglu za puno para.

Ljudi,vodite ljubav a ne rat o tome koja je gomila plastike bolja a koja gora.

ЂолеПФК
18.12.2013, 02:02
Skupi su za naše uslove, a proizvođače uopšte ne zanimaju ti uslovi zato što im nismo među najbitnijim područjima. Šta će njima ljudi sa prosečnom platom od par stotina evra kada imaju druga tržišta gde ljudi zarađuju po par hiljada i gde mogu mnogo veću zaradu da postignu :)

Ace
18.12.2013, 06:50
@Mile Komentar za tvoju strucnost?! Koji komentar ?! :O
Komentarisem tvoj inat i skepticizam jer su za tebe dirke gore nego li na Casio, ima zujanje, shum ..... nemoj molim te.Ko sto sam rekao, ne vredi diskutovati. Ja te pozdravljam i napustam temu.
Sto rece Nesa nema ni razlog da vodimo rat za neke klavijature....

rolandx
18.12.2013, 07:48
@rolandx
Nisam preterao sa dirkama. Imas sliku dole, imam kuci takav slican Casio i bolje su dirke. Imao sam i ja pa500 izmedju ostalog, i razlika u zvuku nije nebo i zemlja. Moze biti razlike ako ubacis semplove, ali to je druga prica. Pricam o fabrickom contentu, koji je takoreci isti. N

Ako je napredak u odnosu na prethodnika 5% i nazadovanje isto toliko, treba to reci a ne prikrivati...

A šta reći čoveku koji je okačio sliku igračke i javno tvrdi da su dirke iste. Čoveče, čitaš li ti svoje postove koje napišeš. Ne da ima razlike nego nema sličnosti i nema dodirnih tačaka u nikakvom ovozemaljskom smislu. Što se tiče poređenja dovoljno si rekao i pokazao svoje i znanje i mišljenje. Što se tiče razlike u odnosu na Pa500 u odnosu na zvuk... ima ,,pametnijih" od mene koji su ti već objasnili, a pošto ti tvrdiš da je razlika svega 5% u odnosu na ROM sound... i tu je tema praktično zatvorena jer neznaš šta si napisao očigledno. Čak i da ispred tebe postave ove dve klavijature i ubodemo isti ton istog instrumenta na obe, tvrdićeš da razlika ne postoji. Dakle ili ne želiš da prihvatiš istinu ili se očajnički držiš onog što si napisao pa braniš postove kao diplomski rad. Ja dragi moj Mile imam osećaj u prstima i još uvek mogu da razlikujem dirku dečijeg sintisajzera od klavijature Pa600 i zvuk koji je bar 70% kvalitetniji u odnosu na Pa500. Mislim da se priča ovim i završava jer svako ko je imao Pa500 a sada je vlasnik Pa600 veoma ozbiljno će razmotriti tvoje postove koje sa svime imaju veze osim sa klavijaturama o kojima govorimo. Da si ikada spustio ruke na Pa600 ( ili casio) ne bi došao na ideju da porediš sa dečijom igračkom. Ne pada mi na pamet da i ja pored tvojih postova koji nemaju veze sa činjenicama branim korg i držim mu leđa... niti ima svrhe pored tvojih ubeđenja iznositi činjenice koje ti ili ne želiš da sagledaš ili nećeš. Drž se ti svoje teorije tako je najbolje. Svi smo mi ovde u zabludi što se tiče Pa600. Možda si ti ipak upravu:-O:-O

milepsr
18.12.2013, 08:24
@Mile Komentar za tvoju strucnost?! Koji komentar ?! :O
Ovaj:
A za zvuka nije ti klavijatura kriva ako je sam ne sredis dobro. Ono sto se najcesce desava je ljudi ucitavaju ritmove koje imaju sve 8 trake odsvirane a nemaju dovoljno znanja da to izmiksaju i dovedu u red, jer znas da lakse je da frekvenciski smestis 3 instrumenta nego li 8. A sa druge strane 90% od materijala su uradili muzicari a ne tonski producenti.
.

Komentarisem tvoj inat i skepticizam jer su za tebe dirke gore nego li na Casio
Ja sam u svom vlasnistvu imao za ovih 6 godina PSR350, KorgX5D, PSR1500, Triton TR, M1, XP10, PA500, PA80, PA2X, Tyros2, I pomenutog Casia koji je i dan danas kod mene. Imao sam priliku da probam i jos barem dva puta toliko drugih instumenata, sto kod kolega sto u music shopu. Juce sam samo dva sata sedeo kod drugara za Motifom ES I XS. I ti kazes da ja posle svega toga ja ne znam sta je pristojna dirka ?

ima zujanje, shum ..... nemoj molim te.
Prelistaj temu, videces sta su ljudi pisali.

Ko sto sam rekao, ne vredi diskutovati. Ja te pozdravljam i napustam temu.
Vredi diskutovati, i treba reci sve onako kako jeste a ne da dovodite ljude u zabludu tim tvojim stavom kako Mile nema pojma, kako Mile lupeta i mrzi Korg, Ace sticajem okolnosti nije imao pristup svemu tome kao Mile ali on zna bolje od Mileta da on gresi... Za svaku stvar koju sam rekao, ja mogu cinjenicom da je potkrepim. To sto se tebi istina ne svidja i sto zivis u nekom svom svetu to je tvoj problem. Nemojte praviti stvari onakvima kakvim nisu.

@nesaband
Neso samo cu reci da bih pre sebi kupio BK5 nego ono.

@rolandx
Napisao sam gore sve.

rolandx
18.12.2013, 08:51
Nisam preterao sa dirkama. Imas sliku dole, imam kuci takav slican Casio i bolje su dirke. [QUOTE=milepsr;260745]

Nemojte praviti stvari onakvima kakvim nisu.

Ko ovde pravi stvari onakve kakve nisu? Ti ili mi? =)) Odustajem ...ovo nema smisla.

nesaband
18.12.2013, 09:28
Ovaj:

@nesaband
Neso samo cu reci da bih pre sebi kupio BK5 nego ono.

.

Mile,razmisli malo i o opciji BK-9.Ako ga nisi probao moj ti je savet da probas tu dirku koja je perfektna.Lepo prodas tvog korga PA 2x i kupis BK-9......mada ni BK- 5 nije za bacanje.To su dve jako ozbiljne klavijature.Ja znam da ti nisi zadovoljan klavirima na Korgu.Na Rolandu bi sigurno bio zadovoljniji tim bojama.

Trenutno nema bolje dirke na trzistu od BK-9 a ni ona nije tako teska,stavis je pod misku i aj na tezgu.;)

Razmisli pa se javi.

Ali opet ponavljam sve je to samo gomila plastike koja nije vredna rasprave.Svako neka svira sta voli i neka ovde iznosi svoje misljenje.Sto kaze nas narod "sto ljudi,sto cudi"

zeljko
18.12.2013, 15:14
@yamahapassion druze htio sam ti nesto poslati na P.P i nece.Mozda trebas izbrisati poruke?Hajd pa da ti posaljem da vidis.Poz

nexy2307
19.12.2013, 19:20
Kupio sam korg PA600 i za sada sam veoma zadovoljan klavijaturom, besprekorna, vredi svaku paru. :)

nesaband
19.12.2013, 21:55
To je najbitnije.Ako si ti zadovoljan klavijaturom onda smo i mi ostali.E sad da li je dobra ili nije to je vec stvar za diskutovanje.

milepsr
19.12.2013, 22:52
Ko ovde pravi stvari onakve kakve nisu? Ti ili mi? =)) Odustajem ...ovo nema smisla.

Ja sam rekao kakve su stvari realno. Kome se takvo stanje ne svidja neka slobodno misli da je drugacije, ja sam rekao sve ono kako bih razjasnio neke stvari ljudima koji planiraju da ga kupe. A sto se tice Casia, imas poziv da svratis do mene na casicu-dve rakije i da uporedimo :)

@nesaband
Razmisljao sam o bk9, i otici cu sutra ponovo da je probam.

nesaband
19.12.2013, 23:03
Ako budes isao sutra da je probas javi mi se pa cemo otici zajedno.Mislim da cu ti biti od koristi posto dosta znam o toj klavijaturi.

yamahapassion
20.12.2013, 00:04
Zeljko druze, imas pp.

Pre neki dan sam isprobao pa600 na ozvucenju, i sad su mi neke stvari jasnije. Nije da ne izlazi dobro, ali nije to to sto bi ja hteo. Ovo ne znaci da ne moze da se narikta da izlazi super, ovo samo znaci da treba dosta da se zagreje stolica i da se na njegove zvucnike nikako ne sme oslanjati. Jedino su mi se JuVe ritmovi svideli., i oni koji imaju u sebi nashville drum set, ovo drugo mora dooosta da se sminka. Ovo pricam za ritmove, solo boje su skoro sve ok, i tu nemam zamerki.

Ace
20.12.2013, 00:41
@Mile
Ne Mile .... ti nisi rekao kako stvare stoje realno. Zaista hocu da prekinem ovu raspravu al preterujes s time sto sam sebe proglasavas za strucnjak a pritom iznosis netacne informacije, narodno receno nemas pojma.
Ajde jedan kratak osvrt unazad sta si rekao o zvuka pa600
.... Zvucno klavijatura nije napredovala tako reci nista u odnosu na prethodnika, PA500.....

.........Imao sam i ja pa500 izmedju ostalog, i razlika u zvuku nije nebo i zemlja. Moze biti razlike ako ubacis semplove, ali to je druga prica. Pricam o fabrickom contentu, koji je takoreci isti......

Zvuk isti, fabricki content isti kao na pa500 ?????
Posto sam rekao da ti nisi ni probao pa600 evo ti video da se upoznas sa fabrickim content-om na pa600
http://www.youtube.com/watch?v=2lKjkoxtlIcSad ako jos uvjek tvrdis da je isti reci mi evo gde da nadjem ja ovakav Clavinet na pa500 ?
Ili neki RX slojevit vocal ?
Ili DNC gitare ?
Nista od ovoga nema, daleko je pa500 od ovoga.

Mogu i dalje da nabrajam, recimo bogat Drum edit u "Track controls" koji ti nisi pomenuo al sumnjam da ima svrhe.

Ako cu i dalje realno da pricam, slusajuci tvojih demo snimci gde se vrte neke ballade koje svakako nisu zahtevne za sviranje i jos neke narodnjake sa "muljavim" trilerima ne smatram da si kompetentan da procenis gde kakve su dirke. Prvo idi da skines nesto tehnicki zahtevnije da ima sta da odsviras na klavijaturu pa posle cu uvaziti tvoj komentar za dirke.

A sto se tice teorije zvuka, ako smem i ja da se uzdizem iznad tebe ko sto si ti radio sprema mene unazad i tu smatram da sam jedno nivo iznad tebe pa svoje procenke vise uvazvam (iako sam pomalo pristrasan ka korga). Nemoj da me izazivas i na tu stranu jer sam siguran da za tebe je signal samo stvar za raspravljanje po forume, za teoriju informacije verjujem da nisi ni cuo (kamo li za furijeve transformacije ili avtokorelacije itd itd) dok sam ja nocima proveo izucavajuci tu nauku.

Nakon ovoga tvoje misljenje me vise i ne zanima, jer tri strana unazad si vec dovoljno rekao, pretpostavljam da ces opet ponavljati to jedno isto.
Ako ti sudim po avataru, jedino si u downloads bolji i tamo ti priznajem. ;)
Pozdrav i svako dobro

korg-bend
20.12.2013, 00:46
Moze li jedan kratak odgovor za moje pitanje. Zašto kad ucitam .set sa pa3x ili pa800 u pa600 nemogu da koristim sve boje i zvukove ? Neke ne funkcijonisu uopšte. Da li neko moze da mi objasni . Hvala unapred kolege

Sent from my HTC One X using Tapatalk

milepsr
20.12.2013, 01:57
@Mile
Ne Mile .... ti nisi rekao kako stvare stoje realno.
Da jesam. To sto sto se nekome ne svidja tuzna istina je njegov problem.

al preterujes s time sto sam sebe proglasavas za strucnjak a pritom iznosis netacne informacije, narodno receno nemas pojma.

Ja nigde nisam rekao da sam strucnjak. Rekao sam da sam na osnovu dosada stecenog znanja i iskustva kompetentan da kazem da je nesto lose, i objasnim zbog cega. Nigde ja nisam rekao: MA PA600 JE LOS, ZBOG CEGA, MA LOS JE, ALI ZBOG CEGA, ZATO STO JE LOS... ROLAND No1.<3

Ja nigde nisam izneo netacnu informaciju. Ako jesam, navedi je i objasni zbog cega sam pogresio.

Zvuk isti, fabricki content isti kao na pa500 ?????
Posto sam rekao da ti nisi ni probao pa600 evo ti video da se upoznas sa fabrickim content-om na pa600
http://www.youtube.com/watch?v=2lKjkoxtlIcSad ako jos uvjek tvrdis da je isti reci mi evo gde da nadjem ja ovakav Clavinet na pa500 ?
Ili neki RX slojevit vocal ?
Ili DNC gitare ?
Nista od ovoga nema, daleko je pa500 od ovoga.

Mogu i dalje da nabrajam, recimo bogat Drum edit u "Track controls" koji ti nisi pomenuo al sumnjam da ima svrhe.

2008. godina kada je izasao PA500 je daleko. Sada je 2013. Tehnologija se bas linearno razvija u zadnjih 5 godina ? I naravno proizvodjaci klavijatura sve to prate ? :) Nekome ce ovo biti nejasno, a nekome veoma tuzno.
Nemam sta da slusam zvuk sa youtube-a, probao sam klavijaturu i na njenim zvucnicima i na ozvucenju. Isto smece od DA konvertora koje je bilo ugradjivano do sada, ugradjeno je i u PA600. Isti muljav zvuk u niskim frekvencijama, isti nedostatak u visoko frekventnom delu.
Koliko je razlici fabrickog materijala daleko PA500 ? 100% ? 50% ? 5-10% ? Meni je razlika neprimetna. Los je zvuk bio onda, los je i sada. A te njihove RX,DNC i ostala propagandna cuda muda neka zadrze za sebe. Nema ni jedan kvalitetan layer a ne 5-6 komada koliko su pravili za pojedine zvukove. Moze da bude bogat drum edit koliko hoces kad su semplovi bubanja uzasno losi, i kad ih DA konvertor jos uzjebe, budu savrseni za nas balkance jer mi to volimo ;)

Ako cu i dalje realno da pricam, slusajuci tvojih demo snimci gde se vrte neke ballade koje svakako nisu zahtevne za sviranje i jos neke narodnjake sa "muljavim" trilerima ne smatram da si kompetentan da procenis gde kakve su dirke. Prvo idi da skines nesto tehnicki zahtevnije da ima sta da odsviras na klavijaturu pa posle cu uvaziti tvoj komentar za dirke.

Ja nikada nisam rekao da sam tehnicki dobar svirac u smislu ukrasa koji se koriste u balkanskoj muzici. Nikada necu ni biti bolji od mnogih. Ja sam samouk i ja znam svoje limite, ne stidim se da ih priznam. A ako je tebi necije znanje ukrasa u balkanskoj muzici akreditacija da ocenjuje kvalitet dirki, bolje prekini da pricas to dok ljudi ne pomisle da si budala.

A sto se tice teorije zvuka, ako smem i ja da se uzdizem iznad tebe ko sto si ti radio sprema mene unazad i tu smatram da sam jedno nivo iznad tebe pa svoje procenke vise uvazvam (iako sam pomalo pristrasan ka korga). Nemoj da me izazivas i na tu stranu jer sam siguran da za tebe je signal samo stvar za raspravljanje po forume, za teoriju informacije verjujem da nisi ni cuo (kamo li za furijeve transformacije ili avtokorelacije itd itd) dok sam ja nocima proveo izucavajuci tu nauku.

Odlicno sto si spomenuo tvoje poznavanje digitalne obrade signala i podataka. Ti bi prvi trebao da znas, s' obzirom na tvoje teorijsko znanje i sluh, koliko je smece elektronika u celoj PA seriji. Ja nisam studirao elektro tehnicki fakultet, ali nisam glup ili zadrt da ne cujem kada nesto ne radi kako treba.

Nakon ovoga tvoje misljenje me vise i ne zanima, jer tri strana unazad si vec dovoljno rekao, pretpostavljam da ces opet ponavljati to jedno isto.

Najlakse je povuci se i reci kako te nista ne zanima, jer nemas argumenata. Ja iza svake svoje reci mogu da stojim sa argumentom, a ne da pobegnem kada ne mogu ispasti u pravu.

Ako ti sudim po avataru, jedino si u downloads bolji i tamo ti priznajem. ;)

Tako je, jos mi prebaci kako nemam e-mail kod internet provider-a, ili kako dobro ne upotrebljavam apostrof, to si zaboravio da spomenes. Ne mogu da verujem da si toliko jadan da u celu ovu diskusiju oko preskupog komada plastike i metala prelazis na licno vredjanje i ponizavanje ?

Ace
20.12.2013, 02:30
Ti si celo vreme pricao kao da me poznajes. Mozes sam procitati kako si mi diskretno prebacivao tipa "Ace sticajem okolnosti nije imao pristup svemu tome kao Mile ali on zna bolje od Mileta da on gresi" a ti nemozes znati kolko sam ja klavijature isprobao. Celo vreme si arogantno pricao.
"Kome se ne svidja, on ocigledno ili nije upoznat, ili ne zeli da sagleda istinu kakva jeste."
Nema potrebe da trazim sad recenice. Pa sam sad hteo da ti kazem da ni ti nemas to znanje da kazes ko je "upoznat" a ko nije.

Sad kazes
"Ja nigde nisam izneo netacnu informaciju. Ako jesam, navedi je i objasni zbog cega sam pogresio."
A ja sam te u moj prethodni post vec citirao gde iznosis netacne informacije. Ja sam uporedio boje sa starog "factory contenta" i novog i siguran sam kad kazem da je novi daleko bolji. Cak sam i preradjivao boje na pa500 vrz osnove na ono sto sam cuo sa novog sample contenta. To ne krijem, ako neko hoce da uporedi kolika je razlika izmedju layerovan Clav sprema onaj fabricki u pa500, nije problem da mu posaljem.
Nebulozno je tvrditi da je fabricki content sa pa600 i pa500 isti.
I opet nisi priznao gresku vec pokusavas da je odbegnes sa uporednjom tehnologije od 2008 i 2013 sto nije diskusija ovde. Niti je diskusija kolko je kompjuterska tehnika napredovala u odnos na audio/sintisajzerska.
Zato kazem, nisi realan. Ja sam u proslim postovima rekao da pa600 ima losu izradnju, rekao sam i da sam pomalo pristrasan ka korgu. Ti nigde nista nisi priznao vec si istupio u stilu "Ja sam u pravu i tacka".
Argument koji pominjes, nigde ga nisi naveo. Sve je bilo "ja znam ovo... ja znam ono.... probao vidjeo, tako je!!!"

Zao mi je sto sad diskusija o klavijaturu se pretvara u svadja izmedju mene i tebe, al mislim da ti ne bi palo tesko da i ti priznas da si preterao ?!
Ja ne bezim od Korgove mane, znam da su dosta negativne stvari koje si izneo tacne. Al pricati da je klavijatura "ocajna" i red druge teske reci koje si uputio na korgov racun a pritom niko ne daje vise ili bolje za te pare nije u redu.

I samo bi jos dodao oko ovo zadnje sto si rekao. Jbg jeste da sam presao na licno vredjanje i ponizavanje, izvini zbog toga .... al si me dobro iznervirao kako niko drugi na foruma. Sad cu da se povucem jer nakon neznam koliko godina ovde na foruma nije mi mesto da se svadjam i ne postujem pravilnika. Ti ako smatras i pored sve sto sam rekao da si beskompromisno u pravu i da ne treba da preuzmes pola od krivicu .... nek ti je na cast.
To je sve sto sam hteo reci
pozdrav.

sale_band
20.12.2013, 04:25
Dobro bre, drugari... Postojao je svet i pre Korga ;)

zeljko
20.12.2013, 08:22
=))=))=))Pozdrav svima koliko vas tamo ima hehe

milepsr
21.12.2013, 13:56
@Ace
Drugi dan pokusavam da nateram sebe da procitam ceo tvoj post ali uvek prekinem posle druge recenice. Nemam vise zivaca da se raspravljam. Rekao sam veoma jasno sta mislim o svemu, neko ce shvatiti a neko ce ziveti godinama u zabludi zaljubljen u instrument/firmu. Ako sam te necim uvredio izvini zbog toga, nije nista licno. Ne zelim vise da trosim svoje vreme na preskupi nekvalitetni komad plastike.

Milan$
21.12.2013, 15:16
Drugari oladite malo,svadjate se oko gomilu plastike,relax....evo ja na primer,ja sam sad skroz relax,ovaj korg me je tolko utupio,da sad onako jedva cekam da se zavrsi svirka,ne da bih isao kuci,nego da ga ne slusam vise kako se muci i krklja,i pokusava nesto da izbaci na razglas...btw. sviram pa3...KANTA...odletece mu kraci vrlo uskoro iz moje kuce...jedino sto ce mi nedostajati su njegovi gabariti,ruku na srce,pod misku i na svirku-milina,sve ostalo-ne ponovilo se....svi stalno pricate za korga,kako treba sesti i zagrejati stolicu da bi on zazvucao...moja se usijala,rezultata nigde,koliko lepo zvuci u sobi,tolkoooo se izgubi u prostoru,na ozvucenju kad odem na svirku ma ono je strasno,samo cujes u onoj gomili muljavine prebogatoj srednjim frekfencijama,i odsustvom svih ostalih,kako se bass bori i pokusava da iole prodre i da nesto ispod 160khz,ali nemoguca misija...u isto vreme neki nedefinisani visoki,ti nekom cudnom neprirodnom frekfencijom probijaju bubnu opnu(bar ono sto je ostalo od nje posle korga),i tako svirka polako odmice dok ti celo vece pokusavas da ga ukrotis preko mixera,maxx aduia i gomilom,lepo zamisljenih ali genealno bezuspesnih alata...lepo cu da zasednem da sredim yamahu, ako treba i vise nego korga,ali bre brate bice mi srce na mestu kad odem na svirku,i jednom ga sredis i cao zdravo...ovo non stop sredjujes jedno te isto,prckas nesto,prepravljas, pokusavas sa eq da ga ozivis,stalno u potrazi za novim semplovima,tesis se popravice mu zvuk kvalitetniji semplovi,samo ih jos nisam nasao bla bla bla- uzladuna rabota, i bez happy end-a...ja kad ne uzivam dok sviram,mogu svi oko mene da padaju u trans,to nije to,tu nesto ne valja,i ja sam smoren celu svirku,glava celo vece u mixeru..samo mulja nesto...treba mu dobro ozvucenje...sto bih ja sad dao kamaru para za dobro ozvucenje(kad zaradjujem samo 50e na vece),da bi korg zazvucao priblizno mimimumu dobrog zvuka? lepo cu da ga zamenim za drugi brend,i on ce na svakom ozvucenju da sljaka kako valja...ne mogu da ga ne kudim,presedne mi u pojedinim trenucima,ali stvano...od svih korgova koje sam do sad cuo,ne samo pa3, nego generalno aranzeri korga,i svih yamaha, koje sam brojcano cuo bar 3 puta manje nego korga, korgove koje su relativno ok zvucali, mogu izbrojati na 3 prsta...na isto toliko prsta mogu da zbrojim yamahe i ketrone zajedno i da kazem da zvucali lose....sve ostale koje sam cuo sem tih par,su ZVUCALI za korga bez daljnjeg...pozzz

sale_band
22.12.2013, 05:40
???

yamahapassion
22.12.2013, 14:44
E moj Milane, nisi ti cuo moju yamahu psr s700. Ja kad sam kupio pa600 progledao sam. Od yamahe te mi samo nedostaju njeni fantasticni klaviri iako su ista klasa instrumenata. Znaci korg ju je ubio u svakom smislu i sto se tice rukovanja i sto se tice zvuka, i pri tom mislim na fabricki content obe masine, bez sampl playera.

Vex
22.12.2013, 16:30
sviram pa3...KANTA...

Druze, sad stvarno mislim da preterujes... Ima Pa3x neke svoje nedostatke,ali koliko sam ja cuo u vecini slucajeva je ljudski faktor krivac za sve. Kad ucitam setove za korga i vidim sta radite u podesavanjima sa EQ-om,efektima i odnosima,digne mi se kosa na glavi...i posle se zalite kriva vam firma... Jeste ,kriva je...za 90% vas je aranzer sa sto manje podesavanja,da nemate sta da pokvarite,ako hocete iskreno,bez uvrede. To sto si ti napisao u vezi raznih razglasa,prostorija,cackanja Maxx,same klavijature i mixera u toku svirke... Ne radim nista od toga... Maxx ne koristim,vrlo retko i dozirano,mixer nastelujem pred svirku,i eventualno malo popravim srednje i malo visokih kad se napuni prostorija,jer vise upija zvuk zbog ljudi i to je to... Bas bih voleo da cujem taj ton na svirci na sta se zalite da se uverim a isto da cujem i negde live taj ton sto vam se svidja,pa da se napravi realni presek sta ovaj narod vise voli da cuje.

Milan$
22.12.2013, 17:17
Mozda preterujem ali to je moj revolt na korga posle visegodisnjeg mucenja sa istim...tacno da je vrlo cesto uzrok ljudski faktor, ja se veruj mi trudim da sto manje koristim i maxx aduio,a i da vrlo malo uticem na trake ritma preko eq, gotovo minimalno da ne bih totalno upropastio zvucnu sliku,ali opet..kod maxx audia koristim samo opciju "stereo" i dodam malo visoke na "treble" ako treba i to uopste i to je to,bar mi tako krece svaka svirka,tako pocinjem,a gde zavrsim...stvarno mi debelo ide na zivce sto se u 3 razlicita lokala sa istim ozvucenjem,cuje na 6 miliona nacina razlicito...ama kolko god ga peglao, njemu ce nesto da fali...podje kolega sa yamahom sa mnom na svirku, i covek se svugde cuje isto, vrlo konkretno,cisto,puno,bez mnogo filozofije,i prckanja po eq,sa cele 2 kontre u rutmu,zvuk pun(za korga prepun),a cist sve se cuje,i cao zdravo...korgov ritam sa jednom ili dve kontre zvuci ko pracka, ako ga nabembas s kontrama,teba biti prvo vrlo vest da umiksas te silne kontre i smesits ih pravilno u mix koristeci i panorame i efekte i odnose medju njima,sto vecina nas nije,a uzevsi u obzir da je to korg,mozes misliti kako to zvuci na razglasu..tuga mi je kad cujem korga pored njega(kolega s yamahom),iskreno,a dali smo skoro pribliznu kintu za klavijature...na kraju krajeva,ako sam uzrok za los zvuk kod korga ja,pusticu nekoliko fabrickih ritmova, ugasicu maxx audio, eq na mixeru na sve na 12 sati,i prosetam po lokalu nekoliko krugova i slusam....tek se tad razocaram,a to prvo uradim svaku svirku, znaci bez ikakvog mog uticaja na bilo koji eq,i bez mojih ritmova, samo pustim fabriku da svira i slusam....takodje,pustim par tudjih ritmova, iz par razlicitih setova,ali za koje smatram da su odradjeni i izmiksani vrlo dobro,bez mnogo preteivanja, i uglavnom nisam zadovoljan zvukom...sreca kod korga je sto je vrlo operativan i sto neke stvari mozes na licu mesta da dodas/oduzmes,inace bi bilo cudo i naopako...ne znam,jednostavno se nekako gusi na razglasu,nema ga,apsolutno necisto, zvuk nekako surov,plastican...i kao sto rekoh u jos nekoj temi,kontas ti sve to,sve vreme dok ga sviras,i znas da je zvuk generalno los,ali to bas ukapiras kad dodjes na svirku sa jednom yamahom ili ketronom,pa pusti on par ritmova,pa onda ti...mozes samo da se pokrijes usima....

Ace
22.12.2013, 23:15
@Milan$
Valjda je razumljivo da ti se ne svidja Korgov zvuk... i ja bi se tako osecao kad bi presao na Roland.

Pa3x je vise druga tema .... dosta njih su pokazali kako moze da zvuci. Demo snimci kod Vex, Zoricd, Marko Gredic (a ima ih jos, da ne nabrajam) zvuce ubitacno. Verujem da su i na razglas odlicno sredjeni.

stvarno mi debelo ide na zivce sto se u 3 razlicita lokala sa istim ozvucenjem,cuje na 6 miliona nacina razlicito...
Ovo mora uvjek da bude tako, bez razlike kakav je izvor zvuka jer nisu prostorije iste. Nemozes protiv zakone fizike.

Milan$
23.12.2013, 00:27
svidja se meni kako zvuci u sobi,i na snimcima,ne svidja mi se ono sto cujem na ozvucenju kad odem na svirku...fizika je jedno,a kao sto rekoh yamaha je podjednako dobro radila svuda,za razliku od korga,povereno...

Alekso
23.12.2013, 02:48
ja moj pa3 sredjujem na slusalice bayer dynamic dt 770 i tu nema promasaja tako isto dobro zvuci i na ozvucenje bez greske,eq ramno sve nista ne diram zvuci top..ali ponekad se pitam zasto mi forumasi ulazimo u rasprave medju sebe pa odmah pocinje vredjanje ponizavanje a ustvari ovaj forum sluzi da mi nesto vise naucimo i saznamo i pomognemo jedni drugima a i zasto se mi tu raspravjamo kad ljude na koima mi sviramo nemaju blage veze dali je korg ili yamaha ili casio. .sad sam se vratio iz kafane svirao sam jedan rodjendan gde jedan tip celo vece mi je tupio kako da pojacam sve komplet jer spored njega nista se nije culo,kad sam pojacao tada za njega je bilo super ali ne i za baku i deku sto su sedeli u kafani,sad oni negoduju jer je glasno a ovaj tip skace i mi govori da je to to..ma mgu knjigu da napisem za ovih godina sto sam proveo svirajuci i pevajuci bilo je prelepih veselja ali za to nije zasluzen niti korg niti yamaha i cemu ovo vredjanje nekome se svidja pa600 nekome ne, i tu nema rasprave

rolandx
23.12.2013, 06:22
PAr puta sam radio sa jednim kolegom koji onače svira Pa500, ja sam svirao na Pa600 naravno,... Početak svirke, ja se naštelovao , par baladica, jedan blok bržih, ozvucenje je osrednje, s12e dve yamahice i JBL jedna kutija 15". Pazi,...zvucalo je perfektno... On kulirao pijuckao pice i prilazi da krene svirku samnom i kaze, jbt zvuci fantasticno. Krene i on da peva i bilo mu je slabo za njegov ukus pojacan njegov mikrofon ( bilo je ekstra), krene da čačka po mikseti njegov kanal, pojača se ( nema veze sa pevanjem) kako bi iole zvucao na nesto, delay do besvesti.... pa onda umesto da se smanji pojača mene, pa onda moj mic pilot koji je krenuo da pišti, pa je stelovao master EQ na miksu i na kraju je tako upropastio zvuk moje klavijature i zvuka generalno da mi je doslo da sve bacim i odem kuci. Dakle Pa600 kao i svaka druga moze zvucati super ali ako trazimo dlaku u jajetu izgubicemo i to sto imamo. Cini mi se da je za takve ljude PSX 1250 koji sam imao babaroga. Nema master EQ, nastelujes samo po kanalu i cao. Nema sta da pokvaris, radi pa radi.... Mada se ja iskreno iako nemam znanja o frekfencijama, trudim da svoj Pa600 dovedem do maksmuma. Drzim se saveta kolega sa foruma, sve na nulu i po malo u zavisnosti od prostorije na maser EQ , po kanalu,.. vrlo malo, i to je to Uvek super. Ima stvarno prostorija gde je akustika uzas ( staklo, mermer,...) ali i to se da resiti. Pa600 kao i drugi korgovi aranzeri i tada znaju da zvuce opasno... Korg definitivno ima taj ostar i istancan ( cist) zvuk koji nekada treba malo ukrotiti - srednji i visoki dole, malo više basa i zvuk konkretan.

rolandx
10.02.2014, 22:23
NAPOKON.... Namestio rumbu po svom ukusu za Pa600. Ne previše avangardna, bubnjevi umereni sa naglasenim hit-hat zvukom koji ubija, prelazi po mom ukusu, bas Live-Fender, String u pratnji ali lagano i prosarano, kontrica sa zvukom trzalice koja krza krajeve o žice, a raznolikost bubnjeva u cetvrtoj varijaciji za solo me je prosto odusevila. :-O Zar vam ovo ne lici kao recept za predivnu čokoladnu tortu... Rumbu sam preuzeo ovde u downloadu i preradio.... Srž je bila zdrava i imalo se na čemu raditi... Do sada mi nijedna rumba nije bila po meri, ova je nekako baš kakvu sam želeo. vuče na g1000 ... tako nekako klizi a ima korgovu smelost..... prilagodjena za sve tipove narodne muzike... Uhhhh Morao sam da ovu radost Pa600 podelim sa vama. do sada je bila ARD rumba No1, ... rekoh do sada ;)

maricm
10.02.2014, 22:57
Daj demo da cujemo to

Sent from my iPhone using Tapatalk

rolandx
10.02.2014, 23:08
Nekako cu izmajmunisati sutra da snimim na compu. Moj laptopu NEMAM mic ulaz :mad: da covek poludi....Tolke pare a nema mic in. Samo slusalice. Snimicu nekako na desktopu...

tranzit
10.02.2014, 23:54
@rolandx
Aman zar je bas toliko mnogo dati dvadesetak eura za Behringerov USB audio interface ? Uzmi to, tek da nemas tih pocetnickih problema.

rolandx
11.02.2014, 22:14
Evo kako otprilike zvuci moja skromna spravica... http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?p=264459#post264459...

Okacio sam rumbu o kojoj sam govorio.... sorry za of topic ali u buduce kačim u temi za to...

Svirac bt
04.03.2014, 16:46
koij je najbolji set koi je izaso sredio za pa 600 ? vase mislenje ? da moze da se kupi pa onda fino podesavanje po svom ukusu , sreo sam dosta po youtube ali neznam dali je FAKE ili od njega izlazi taj sound

calevh
04.03.2014, 17:21
Po meni je Todor najbolje sredio Pa 600 za sada, nema greške, ;)

rolandx
04.03.2014, 22:45
neznam dali je FAKE ili od njega izlazi taj sound

Ima svega na netu veruj mi. ne želim da imenujem ali činjenica je da sve što se prezentuje, treba i lično proveriti. Bitno je da je set potpun. kompletan. Ima ljudi koji prezentuju 10 tak ritmova koji su solidni ali dalje nema. Desna ruka haos... uzas... Ako ćeš platiti pa ubacivati ostatak, sve je džaba. Pomenuti Todor ima svoj stil i to je super... kome se sviđa nema šta da razmišlja. Ako ćemo o LIVE izvođenju, po meni ne prevaziđeno je po meni što je uradio Sidzi za GEM WK6, to je zvuk koji bi po meni zadovoljio svadbarske varijante ali sa druge strane ne i kafić. Po mom mišljenju, Pa600 može da zvuči odlično i u jednom i u drugom žarnu ( šator - caffe ). Naći to u jednom setu... i još da je po tvom ukusu, kaži mi koliko je to verovatno. Predpostavljam da nijedan set za Pa600 neće proći bez ozbiljnih dorada da bi se tebi svideo... treba samo izabrati lakši put. Cilj opravdava sredstva ( ne mislim na novac ).

nele1
04.04.2014, 01:13
Ajde ko zna da ne istrazujem primera radi moj set prebacio sam u pa 600 i sve radi besprekorno sem jedne stavke,ritam kada mije postavljena varijacija 1 svaki sledeci ritam koj zovem on pocinje sa tom varijacijom a ne kao na pa800 kao sto sam save odradio ajde neka mi neko kaze de se to podesava u globalu hvala unapred.

Vex
04.04.2014, 04:01
Idi u Global i otkljucaj "style elements" i snimi Global... Valjda se tako zove opcija, pisem napamet sad, ali ta fora je u pitanju...

nele1
04.04.2014, 17:48
Hvala legendo car si,veliki pozdrav.

zaki1
05.04.2014, 05:11
Bravo za kolegu Trazita; Kratko i jasno, cemu onda sve ovo sluzi?Poz.

nele1
07.04.2014, 23:17
Ostade mi jos jedna stvar nejasna na koju foru rade prelazi na pa600,znam da sam lepo imao dva prelaza na pa800 a na pa600 kad stoji auto mogu samo jedan da pritisnem pod kojom varijacijom sviram,ako pritisnem neku drugu varijaciju promenice sve zivo koja fora je da radi kao na pa800 da cepa ta dva prelaza a da ostane primer varijacija 1.

Yikwo
08.04.2014, 00:28
AUTO FILL + VAR 1 = FILL 1
AUTO FILL + VAR 2 = FILL 2

Znaci u isto vreme kad pritisnes auto fill i odredjeni var , svira se fill koji si odabrao a varijacija se ne menja ..ja mislim da si to pitao ...

nele1
08.04.2014, 01:43
Jeste toje bilo pitanje samo sto kod mene menja primer sviram varijaciju1 i stoji na auto prisnem varijaciju 2 on odsvira prelaz i ode na varijaciju 2 sto ja nisam zeleo
sta treba dase podesi u globalu da radi kao sto simi ti opisao

Yikwo
08.04.2014, 01:51
Ili ja ne razumem tebe ili ti ne razumes mene , sad cemo da vidimo na cemu smo . :D

Znaci gledaj , postavi da ti svira naprimer varijacija 2 , i onda u isto vreme pritisni autofill i varijaciju 1 i videces da ce odsvirati fill koji je na varijaciji 1 , a ostace varijacija 2 ...

A ovako da kliknes samo na varijaciju 2 i on da odsvira samo fill to nije moguce , kako bi posle menjao varijacije ?

rolandx
08.04.2014, 06:02
AUTO FILL + VAR 1 = FILL 1
AUTO FILL + VAR 2 = FILL 2

Znaci u isto vreme kad pritisnes auto fill i odredjeni var , svira se fill koji si odabrao a varijacija se ne menja ..ja mislim da si to pitao ...

To ne ide tako. Auto fill nema efekta sto se tice u odabiru fill-a. Tu je da se ukljuci i iskljuci i nista vise. Prelazi su poredjani po varijacijama i to je to. Ukoliko neko ima potrebe da promeni redosled varijacijama to moze da uradi u record-u. Dakle Auto fill nema uticaja na odabir varijacije. Pritiskom na njega se ukljucuje i iskljucuje... nema uticaja na odabir fill-a.

nele1
08.04.2014, 11:30
Hvala na odgovorima drugari radi se da sam uzeo i ja pa600 i bunile su me samo dve tri stvari i sad je ostao samo jos ovaj problem koj me nervira,kapiram ja da mora da bude taj auto ukljucen da bi prelaz odsvirao nego sam se vodio logikom po ranijim aranzerima da kada gori taj auto recimo var3 i 4 sviraju ta dva prelaza i da se vrati u zeljenu varijaciju koju sam svirao pre prelaza,dok se to kod mene ne desava,toje pitanje?
Kod mene kada goti taj auto i sad sviram var 1 i pritisnem primer fil3 ili 4 on odma posle prelaza svira tu 3 ili 4 varijaciju koja je svirala prelaz,neznam dali me razumete,da ne citam ona sugava upustva sada.
Dodato:
Samo da dodam da sam svirao par svirki i da klavijatura radi dobro,ali je duboka boze sacuvaj dali je neko spustao klavijaturu do sada, ja planiram u najskorijem roku da odradim i to jer sam do sada svaku spustao,sad me jos interesuje cuo sam da radi na principu kao pa50 mislim na dirke da je sve isto ajde neka se jave kolege koje su radile nesto i na tom polju hvala.

rolandx
08.04.2014, 14:10
Auto fill funkcioniše na sledeći način:
- Svakoj varijaciji je dodeljen ( generisan) određeni fill. Odabir filla, zavisi na kojoj ste varijaciji. U koju god varijaciju da odete, FILL će biti onaj koji je memorisan na varijaciji na kojoj svirate ( pre odabira bilo koje druge varijacije).
Ukoliko ste na ( primera radi) drugoj varijaciji, na koju god varijaciju da predjete, odsviraće FILL koji je memorisan na varijaciji broj 2. Nije bitno apšsolutno na koju varijaciju sledeću idete.

Što se tiče konkretno za Pa600 otežavanje dirki ne bi trebalo više da ide od 5 gr po beloj i 10gr po crnoj dirci ( idealno za crnu je 7,5 gr ali je to neizvodljivo). Ti tegovi su preskupi od 2,5gr - zbog materijala od kog su napravljeni. Sto se tiče spuštanja, mislim da bi debljina pertle od patika... bila idealna, po meni. Mozda je prilepiti dvoslojnom lepljivom 3M trakom za svaki slučaj. nikako lepkom (imam loše iskustvo kada sam morao da skinem... nije to više bilo fabrički)...

yamahapassion
08.04.2014, 15:09
Nele, ovaj mali sto dolazi kod mene da uci je otezao dirke sa tegovima od po 5 grama (samo bele dirke). crne nije otezavao. Ja sam probao da sviram i prijatno se iznenadio koliko se dobije na brzini, tako da sam ja sada u dilemi: da li otezati bele dirke, crne ionako ne koristim =)) Salim se, ali mislim da crne i nisu neki problem da ostanu i neotezane. Ili, da uzmem jedan dobar midi master keyboard sa spustenim dirkama i da ga vezem za pa600 i dobijem tako idealne dirke za solo. Jos uvek nisam pametan sta da radim.

Yikwo
08.04.2014, 15:45
Kako ne ide tako ???
Onda sam ja ocigledno budala,da probam da okacim klip pa da vidimo da li je to ono sto ja mislim ?

Sent from my iPhone 4s using Tapatalk

rolandx
08.04.2014, 15:53
Probaj:
VAR1 - VAR2
VAR1 - VAR3
VAR1 - VAR4

Isti prelaz ćeš uvek dobiti. Prelaz na VAR1.

Kada vraćaš sa VAR4 na VAR1 , naravno da će biti drugi FILL, VAR4-FILL. Snimi i postavi video. U pocetku ni ja nisam bio siguran... praksa je dokazala da je tako.

Postaviću video za pola sata.
Dodato:
Kako ne ide tako ???
Onda sam ja ocigledno budala,da probam da okacim klip pa da vidimo da li je to ono sto ja mislim ?

Evo snimka koji dokazuje moje postove gore navedene.
http://www.sendspace.com/file/exb2is
Dodato:
Izvinjavam se na snimku sto je moj glas gromoglasan ali telefonom sam snimao iz ruke, nisam imao vremena ni zivaca da ponavljam snimak. Sustina se vidi i cuje... što je najbitnije.

Yikwo
08.04.2014, 22:27
https://www.youtube.com/watch?v=HXLz3rnOJHs&feature=youtu.be

rolandx
08.04.2014, 22:37
Da.... radi.... upravu si. Da razjasnimo i ovde, moze se izabrati dakle varijacija pritiskom na auto fill+VAR ( 1234)... Mora da sam par puta na taj nacin ugasio auto fill pa nisam obracao paznju.... Hvala za video ;)
Dodato:
...

Nasao sam i ono sta me je zbunjivalo u vezi toga. Na nekoliko univerzalnih ritmova u koje sam sam ubacivao FILL koji mi je odgovarao, AutoFill+VAR... ne reaguje FILL, kao da ga nema. Kada idem iz varijacije u varijaciju radi najnormalnije, ali AUTOFILL+VAR... jok. To me je dovelo u zabludu. Hmmmmm

nele1
09.04.2014, 00:00
hvala za video drugari
e sad jos jedna molbica dali je neko mozda obelezavao koji srafovi mora dase odvrnu dabi se
mogla otvoriti klavijatura,jer sam do sad odradio jedno 7 pa800 i voleo bih da znam koje srafove mora odvrnuti a koje ne,hvala unapred.

yamahapassion
09.04.2014, 00:30
@Yikwo: e, hvala ti puno na ovom videu, nisam imao pojma da ovo moze ovako da radi. Ovo ce mi znaciti mnogo u buducnosti, posto sam i ja mislio da ne mozes birati zasebno fill-ove kako hoces. Eto, svaki dan covek nauci nesto novo

bogy
09.04.2014, 11:21
@Yikwo: hvala ti super tip bas cu da izprobam :)

Yikwo
09.04.2014, 20:18
Nista , tu smo da se pomazemo ;)

yamahapassion
24.04.2014, 15:07
Evo da se javim posle prve "celovecernje" tezge... Mogu vam reci da sam se jako razocarao u moj pa600... radili smo svirku ja, gitarista i pevac, ozvucenje je bilo dinakord pm2 i neke electro voice kutije, nisam siguran sada koji je tip. Ne znam, mozda je zbog toga sto nisam imao prilike da prethodno nastimam klavijaturu na to ozvucenje jel smo se nesto skontali na brzinu, uglavnom kada sam se "ukopcao" shvatio sam koliko puno rupa ima ovaj moj set za koga sam mislio da je bomba... boje koje su mi bile najdraze na ozvucenju nula... ritmovi takodje... ma haos... celo vece sam presvirao sa 5-6 ritmova kojima sam u letu dodao nashville dk posto je najbolje izlazio i sa 2-3 boje koje su mi bile najubedljivije... ostalo nidje veze... ponavljam, mozda je greska u meni, mozda pa600 moze da izlazi dobro, ali meni licno tada je to bilo katastrofa... ozbiljno se razmisljam da predjem ili na pa2x za koji sam cuo samo reci hvale, ili na neki od tyrosa.

Vex
24.04.2014, 15:10
Na cemu sredjujes pa600? Na njegovim zvucnicima?

rolandx
24.04.2014, 15:40
Klavijatura se moze stelovati prema ozvucenju ako covek radi na svom ozvucenju pa je siguran kako ce to izaci. Licno imam EV1503, klavijaturu sam stelovao prema njenim zvucnicima na prvu sto se kaze. Nakon toga ide na ozvucenje. Mnogo zavisi od toga da li je trosistemski zvucnik ili dvosistemski kao i od zvucnika. Nakon podesavanja na klavijaturi, na ozvucenju nisam imao potrebe da preterujem sa stelovanjem. Negde je drum bio glasniji ( vise basa i negde kontre ostrije ali sve u ganicama normale), to je podeseno u hodu. Desna ruka je na klavijaturi jaca nego ritam... dok na ozvucenju je taman kako treba... Kako na dvosistemskim tako i na mojim EV.... Mikseta EMX5000 ...

Vex
24.04.2014, 15:59
Ako stelujete ton i odnose na zvucnicima klavijature, zaboravite... To skoro pa nema veze sa pravim stanjem stvari... Mnogo lazu...

mikimiki
24.04.2014, 16:10
Takodje, u pa600 zvucnici su uzas..

rolandx
24.04.2014, 18:23
Jeste zvuk tunjav i mutav ali kada sam uporedio zvuk na klavijaturi i na ozvucenju, zbao sam u kom pravcu treba ici sto se zvucnika tice.... Tako da nisam imao potrebe svaki cas da kopcam na ozvucenje, dvapzt nedeljno sasvim dovoljno da se isproveavaju nove ubacene stvari.

yamahapassion
24.04.2014, 21:01
Jeste, set sam uglavnom stelovao na njegovim zvucnicima posto nemam svoje ozvucenje, verovatno se zato i culo tako kako se culo... ipak, opet ne mogu se cudom nacuditi kako je sve jadno izlazilo, jedini materijal koji se cuo kako Bog zapoveda su bili JuVe ritmovi i boje u tercama, za to nemam nikakve zamerke, ovo sve drugo debela nula. doslo mi da celu tezgu odradim sa juve ritmovima. mozda bi mi bilo pametnije da sam tako i uradio :lol:

korgpa600
30.04.2014, 20:51
[quote=yamahapassion;269198]Jeste, set sam uglavnom stelovao na njegovim zvucnicima posto nemam svoje ozvucenje, verovatno se zato i culo tako kako se culo... ipak, opet ne mogu se cudom nacuditi kako je sve jadno izlazilo, jedini materijal koji se cuo kako Bog zapoveda su bili JuVe ritmovi i boje u tercama, za to nemam nikakve zamerke, ovo sve drugo debela nula. doslo mi da celu tezgu odradim sa juve ritmovima. mozda bi mi bilo pametnije da sam tako i uradio :lol:[/
Ovisi i o tome sto se svira,tj.svatko ima drugacije uho za zvuk.Ja sam korga uspio malo smekšati sa tvornickim setovima bubnja i tvornickim basom.Ovo mi drugo sve previse lupa,a suplje.Ne sviram iskljucivo narodnjak,i ne sviram glasno uglavnom,sto je pogubno za te setove sto kolega spominje,tako da sam zavrsio na la ********* ritmovima koji mi zvuce ok,za moj ukus,uz dorade naravno.Nema suvisnih udaraca i cici boca,to mi je bitno.Dynamics ritmove ne mogu ukrotiti za moj ukus,lupa li ga i lupa,hahahaa..Znaci i ovi narodni ritmovi poput begina ili 7/8 su jednostavno prenatrpani,a kad odvadim ne ostane nista.Potrebno je u 3 ili 4 varijacije da se ima konkretan ritam,prvi obruc,drugi obruc dobos,i treci puni,sa konkretnim ne izmuljanim basom,i bez viska udaraca.Smisleni fillovi se podrazumjevaju.Stalno sam u principu nezadovoljan,mozda zato sto imam i ketrona s kojim mogu raditi tiše a močnije,konkretnije.Pokusavam korga tako dresirati posto mi trebaju semplovi kojih nemam na ketronu(sd5).

gagan
30.04.2014, 21:05
Kolega yamahapassion , predji na t3 yamaha je ipak yamaha ,, stvarno lepo radi , da imam novac i ja bih rado preso na tu klavijaturu ...

zokabeli
30.04.2014, 22:15
Pozdrav forumasima! Vec dugo godina sviram Korga ,pre toga Roland G1000 Yamaha 9000 ...i mogu samo reci da svaka klavijatura ima svoje prednosti i mane...pa 600 ,pa 900 mogu mnogo lepo da rade sve zavisi kako se sredi set, ipak mora svako prema sebi da prilagodi set .Poznato je da najvise materijala ima za Korga ali cinjenica da malo kompletnih setova tipa ukljucis i sviras Naravno ja sam sebi uspeo da sredim set i zadovoljan sam sa svojim pa3x ali imam setove i za pa 600 , pa 900 , pa2x koje sam radio i svi su odlicni .Ovo ne pisem da reklamiram svoje setove ,vec da odgovorno tvrdim pa 600 moze mnogo dobro da se namesti Evo postavicu snimak kola iz pa 600 , 900 , pa2x ...

korgpa600
01.05.2014, 12:17
Pozdrav forumasima! Vec dugo godina sviram Korga ,pre toga Roland G1000 Yamaha 9000 ...i mogu samo reci da svaka klavijatura ima svoje prednosti i mane...pa 600 ,pa 900 mogu mnogo lepo da rade sve zavisi kako se sredi set, ipak mora svako prema sebi da prilagodi set .Poznato je da najvise materijala ima za Korga ali cinjenica da malo kompletnih setova tipa ukljucis i sviras Naravno ja sam sebi uspeo da sredim set i zadovoljan sam sa svojim pa3x ali imam setove i za pa 600 , pa 900 , pa2x koje sam radio i svi su odlicni .Ovo ne pisem da reklamiram svoje setove ,vec da odgovorno tvrdim pa 600 moze mnogo dobro da se namesti Evo postavicu snimak kola iz pa 600 , 900 , pa2x ...

Kad se svira uživo i na razglas onda je druga prica.Meni isto svaki snimak zvuci dobro.Najmjerodavnije je otici cuti instrument u dobar prostor sa solidnim razglasom....

gagan
01.05.2014, 13:00
Jel moze ta kola da se nadju u mid formatu pa da sklepam za psr 1500 , naravno kao style . Zokabeli ako imas te midove

VUNIMRAV
01.05.2014, 14:43
YAMAHAPOASION,moj ti je savet da napravis nekoliko postavki eq,jer je sigurno problem u stimanju,i nemoj stimati nikad na njegove yvucnike ,a ni slusalice,vec na par rayglasa i tako ih podesis.
Drugo nemoj previse ocekivati od te klav,da zvuci kao pa2x ili Tiros,nisu ni iste klase.

Milan$
02.05.2014, 08:10
Kolega yamahapassion,dobrodosao u club druze :), i sazaljevam slucaj :lol::D

rolandx
02.05.2014, 08:24
Probajte u EQ koristiti ROCK postavku ;) ... po meni najuverljivija ( na toj postavci samo treba spustiti visoki na 1,5 po meni...)

nele1
03.05.2014, 19:12
Drugari jedno pitanje ? dali se desava kod vas da na pola snage recimo slusas samu klavijaturu i da odjednom ono na njenim zvucnicima zakrklja ton koj je pritisnut kao dace da eksplodira mnogo cudna stvar pitao sam jos par likova kazu dase i kod njih to desava,
e sad je najmerodavnije da vas sve pitam dali je to mozda njihova greska konstantna,
e sad kada se svira na pojacalu sve je super sem kako rekoh samo slusanje na njenim zvucnicima.

Drugo pitanje jel ima neki ritam de moze dase svira spanija deje tipicno izrazena ono gitara akusticna,
http://www.youtube.com/watch?v=jPE33jwbTy0
Dodato:
Evo jos bolji primer ovakav ritam mi treba pogledajte
od 1.35 pa do 1.50
samo to parce
http://www.youtube.com/watch?v=YUHDOd4PQWE

gagan
03.05.2014, 21:39
Hm , cudno mislim na zvuk posle nekog vremena , ali to moze biti uzrok loseg hladjenja integralnog kola pojacala snage ,, jer posto sam elektronicar znam i iz iskustva , jer da nebi doslo do pregorevanja istog usled temperature , u njemu je ugradjena termicka zastita , . Tako da kad dostigne vrh temperature , zastita jednostavno proradi i smanji amplitude pobude izlaznog stepena . Znaci resenje ili veca povrsina rasladnog tela ili , ugradnja malog kulera sto se koristi na grafickim kartama za racunar . toliko od mene

Vex
04.05.2014, 00:40
Pa ako je dotle došlo da moramo da otvaramo klavijature i da ih "budzimo", onda jbg...

Ace
04.05.2014, 02:14
Ma jok, kakvo budzenje .... cini mi se da nisu se razumeli Gagan i Nele .... Nele kaze ton zakrklja, kao da ce da ekspolidira, a Gagan kaze smanji se snaga.

Ovo sto Nele prica se desava kod korgovih aranzera, najcesce kod drum kitova, kad ono pocne da shushti neki ton (nesto kao obojeni shum) sve glasnije i glasnije. Mislim da to proizlazi od drum kitova iz UserDK jer su tu uglavnom 300 parametri izmenjeni pa nekad zabaguje al Shift + Start/Stop dugme stopiraju taj shum.

gagan
05.05.2014, 11:15
Ace , to se tako i manifestuje , negde tako a negde se smanji ton , uglavnom , ja kazem slabo hladjenje integralca za izlazni stepen , hehehe stednja na materijalu , tako na svakim spravama , .... pa majstor sam , ne pricam nesto bez veze ,,,,,, a u stvari , klv je , ,,kuku lele ,, kolko para tolko muzike

nele1
05.05.2014, 23:18
Mislim dase nismo razumeli videcu da snimim neki primer pacu postaviti.

roline
08.05.2014, 20:37
kako memorisati prilikom promene styla da automatski pocne intro da svira,sve lepo memorisem a kada promenim style jednostavno nece intro da pocne automatski

rolandx
09.05.2014, 06:09
Global - General Control ( mislim da je u njemu ali nadji u globalu) zaključavanja vezana za Style otključaj sve do jedne stavke. Nakon toga namesti ritam kako zelis da počinje, padajući meni gore desno, treca stavka od gore na dole, odaberi i memoriši. To je to.

roline
11.05.2014, 01:08
Sve otkljucano I radi! Hvala na pomoci!

rolandx
18.05.2014, 15:02
Tvoji postovi su SPAM, nemaju nikakve logike i ne odnose se ni našta. Ovakonećeš dobiti pristp downloadu. Post mora da ima svrhu namenu i korisnu informaciju... dakle koristan post. Ako ti se slusaju snimci , imas temu sa demo snimcima... 14skoro beskorisnih postova si postavio danas.. ima li to smisla?
Dodato:
Da ne bude zabune.... moj post se odnosio na clana ciji su postovi uklonjeni....

Todorgm
28.05.2014, 14:22
Evo i mene posle godinu i 4 meseca poceo da zeza pa600! Prvo mi se desilo u 7 ujutru na zadnjoj pesmi da mi se ugasi sama od sebe i nece da upali,cim sam dosao kuci ona je upalila i radi normalno.Sutradan tezga poceli oko 5 i u 9 :15 samo stade! Zvao kolegu da me zameni da ne propadne veselje i cim sam je skinuo sa stalka i stavio na sto da probam u drugi izvor struje ona upali i radi.Obe svirke sam snimao i zabelezio trenutak kad se ugasi,gain na klavijaturi mi je bio na +4 potenciometar na 75% jacine i koliko sam video izlazni signal nije isao u peak! Zvao sam momke iz SKY rekli su mi da je testiram dobro i danas cu morati da pustim ritam 5 6 sati da iskljucim zvucnike kao sto uvek radim na svirci i da pojacam sve isto kao sto je bilo tad pa da vidim u cemu je problem! Inace radim na 2 kabla i EQ preset mi je namesten na bas + 3 a ostalo na 0.Ja mislim da je bila losa struja a nisam imao korektor ili je pocela da se pregreva ili prejak izlazni signal.. Ako neko zna sta je nek pomaze

acakasper
28.05.2014, 15:23
struja je 90%,poznato je da mi ovde u srbiji imamo katastrofalno los napon struje,a posebno kad je sator ili slicno u pitanju,bez stabilizatora napona nemoj u sator,kolegi je pre nekih 20ak dana crkao pm600,elektronicar mu je rekao da je u pitanju nagli pad napona u nekoliko navrata to izazvao.

NordX
28.05.2014, 15:40
Samo napon je to,bez korektora,upsa ja ne idem nigde. Ja sam imao problem tako sa celim ozvucenjem jednom prilikom,sve poce da prekida,da seca,otisao po korektor,vratio se,i sve kako treba.

Dzabe,mozemo da imamo svemirske brodove,ne ide,jer je kod njih drugaciji napon,drugacija struja. Kod mene sijalica od 100W ne radi kako treba a ne ove sprave. :D

To je nesto ovako na prvi utisak meni a kolegi Aci.

Proveri pa javi.

Pozdrav.

NordX

rolandx
28.05.2014, 19:05
Klavijaturu ako nemas UPS, uključuj na drugi strujni vod. Sama klavijatura od sebe nece praviti problem, ali ako snagaš povuče struju kada pojačaš a klavijatura je ,,redno" vezana u lopovu ( produzni kabel sa vise uticnica) dakle klavijatura i miks u istom produznom kablu, za potrebe veće snage povući će struju kojom se napaja Pa600 i zaštita će odreagovati. Ugasiće se. Druga stvar, napon mora toliko da bude loš da bi se to dogodilo. Dakle za 1/3 slabija. Sa pojacavanjem zvuka pojačavaš i snagu el energije koja je snagašu potrebna. Mislim da kuci imaš odličnu struju i da se to neće kući pokazati. Ponesi UPS sa sobom ( kupi ili pozajmi). Tamo gde se gasila ako budeš imao prilike da radiš probaj BEZ njega, ukoliko se ugasi, probaj sve da povežeš na UPS ( ili samo klavijaturu).

Todorgm
28.05.2014, 20:27
E sad imam pitanje,koji korektor da kupim i koji UPS da ne bude bas preskupo? Evo testiram je vec nekoliko puta radi bez problema ne gasi se

acakasper
28.05.2014, 21:11
samo da ne bude kineski.

Todorgm
28.05.2014, 21:33
Dajte neki tacan naziv da uzmem to dok jos imam para :D

acakasper
28.05.2014, 21:55
dobro je kad imas,ako mene slusas mnogo su bolji stariji korektori napona,od 3-3,5kw,ne treba ti jaci.ako nadjes po oglasima takve,jesu masivni,teski ali ne izdaju nikad.

rolandx
29.05.2014, 06:26
APC-UPS - jednostavno najbolji
..ne znam zasto nije spojio uzastopne postove.....

rolandx
29.05.2014, 06:29
...

Apc BE550G-GR... Krecu se oko 100 evra. Imam ovakvih na poslu u magacinu 11 komada :D , ali ga inace ni ja ne posedujem. Jeste skuplji ali sve veće firme ih koriste.

Todorgm
31.05.2014, 14:27
Sinoc mi se opet desilo da se ugasi a radio sam u klubu gde je kako kazu struja odlicna,nisam kacio korektor napona,mislim da je moram poslati u servis

sinisa
31.05.2014, 15:49
@Acakasper
Pad napona ne moze da je osteti, dok povecanje da. Kako gasis klavijaturu? Tako sto joj prekines dovod napona. :-D

Todorgm
01.06.2014, 03:11
Ljudi da li je moguce da sam tolíki idiot ,bio mi ukljucen auto power off
Provericu ponovo ali izgleda je to

Vex
01.06.2014, 03:29
Pa kad je ukljucen auto power off klavijatura se sama gasi posle valjda 2h ne koriscenja... Ako ti se gasila pod tim okolnostima onda je to, ako se gasila u toku sviranja , onda sigurno nije to.

acakasper
01.06.2014, 09:21
ne moguce da auto power off se gasi u toku svirke,to je opcija za stand by,ako se ne koristi klavijatura posle 2h se gasi.

sinisa
01.06.2014, 10:44
Kada ti se desi da se pogasi iskljuci kabel iz napajanja i ostavi je jedno minut dva zatim ukljuci kabel ponovo i probaj dali moze da se upali. Ako imas nekog od elektronicara u blizini,a klav .nije pod garancijom neka ti pregleda napajanje odnosno mrezni deo klavijature.

Todorgm
04.06.2014, 16:21
Testirao sam je 12 sati sam je ostavio da radi sa iskljucenim zvucnicima pojacana oko 75% gain na 0 i pustio rumbu da tuce do sutra :D
KAd sam ustao radilo je sve normalno znaci da nije pregrevanje u pitanju,nesto drugo me zeza

Todorgm
10.11.2014, 21:10
Pa600 Operating System

Version 1.20
http://www.korgpa.com/images/stories/sw/pa600/os/Pa600_Operating_System_v120.zip
Novi os :D

Yikwo
10.11.2014, 21:21
Koja je razlika, sta dobijamo ?

Todorgm
10.11.2014, 21:23
ima nekih novina ne znam ni ja dok ne procitam i probam :D

Thommas19
10.11.2014, 22:33
Kaze da je ima novi Fingered mod, podrsku za tablet i brze podizanje sistema...
Fingered prepoznavanje akorda omigucava prepoznavanje akorda iskljucivo sa tri odsvirana tona...
Tako pise :-)
Pozdrav a postavicu komentar kada ga podignem uskoro ...

bogy
10.11.2014, 22:53
Ima sada: Fingered 3, Velosety Curve Fixed i Sinkronistcija sa Soudbookom sa Klav. na PC ili Tablet

Todorgm
10.11.2014, 22:56
kako se povezuje sa tabletom?

Yikwo
10.11.2014, 23:21
A kako se ucitava uopste , i kada budem ocitavao hoce li mi izbrisati setove sto stoje na onom korg disk , ili kako vec ?

rolandx
11.11.2014, 07:16
Ucitavanje novog OS ne briše datoteke sa njegove memorije ( 1GB)... Ali pre toga sačuvajte set... set će izbrisati.

bogy
11.11.2014, 14:22
Meni nije izbrisao :) ja sam ga pretoga zacuvao SIGURNO JE SIGURNO.

@Todorgm to moras da vidis sa Programom ili Aplikacijom skim radis.

Yikwo
16.11.2014, 17:48
Jel moze pomoc, kako se ovo ucitava uopste ? :)
Dodato:
Snadjoh se :D
Evo jos nekom ako treba slucajno, mada sumnjam.

https://www.youtube.com/watch?v=r6WNOn3JKRc#t=257

admirbecirspahi
17.11.2014, 19:32
i moji uzisci za pa 600, udao sam je nakom par mjeseci jednostavno mi se pocela "rastimavati " u smislu tastera odnosno dugmica na njoj, ostalo je doduse bilo oke :)

Yikwo
06.01.2015, 00:17
Ljudi jel moze mala pomoc , hocu da povezem mikrofon na klavijaturu cisto malo da se zezam ...ukopcam ja njega u Audio IN na left ili right side nebitno , on se cuje vrlo,vrlo malo , i to dok ritam nije pusten ....cim pustim ritam nema sile da se cuje mikrofon iz pozadine ...jel zna neko kako i da li uopste moze da se pojaca taj zvuk ?

zukae
06.01.2015, 08:43
Pa ne mozes mikrofon u linijski ulaz (audio in). Mora biti mikrofonski ulaz ili da imas predpojacalo za mic. Ali suhi mic i nije nesto tako da kupi neku pedalu sa efektima za glas.

vadexfly
15.05.2015, 18:27
Da li je moguce sacuvati TXT file u klavijaturu tj na "disk" klavijature? Imam spisak pesama pa da ne moram stalno preko usb-a da ga otvaram.. kako se to radi ako je moguce?

bogy
15.05.2015, 18:42
Ides na Menu i Copy i kopiras Folder sa USBa na Disk

momo
16.05.2015, 01:45
Jel neko namestio ovo songbook povezivanje sa tabletom

mimiki
16.05.2015, 01:50
ne mozes namestiti to,oni su najavljivali pre godinu dana,ali su ispalili...bila je prica da ce sinhronizovati lyrics i song book sa androidom za dosta korgovih modela ali nisu napravili program ni za jedan

vadexfly
16.05.2015, 16:59
Kako da vidim koliko mi je zauzeto/slobodno sample memorije? I kako da znam koji mi semplovi ne trebaju da ih obrisem? :P

Jolly
17.05.2015, 16:46
Pritisnes taster Sound edit zatim taster Menu,a onda odaberes opciju User PCM Samples.Tu je informacija o dostupnoj memoriji.
Ukoliko zelis da obrises sve semplove,odaberes opciju Delete all user pcm samples,a ukoliko zelis da obrises samo odredjene semplove,prvo obrises iste,a zatim,kao u gore navedenom postupku,odaberes opciju Delete Non assigned User PCM samples.Tom opcijom ces izbrisati samo semplove koje si prethodno odabrao.
Pozdrav!

vadexfly
26.05.2015, 02:14
Kako da dodelim neke funkcije na pitch bender gore i dole? I kako mogu da premestim neke ritmove sa user mesta na neko od favorite, primetio sam da se ritam poremeti kad to uradim, jel moram da radim onako kao kad ubacujem ritmove iz drugog seta pa da zapisujem sve sta ritam koristi? :P

efe
27.05.2015, 00:27
Premjestanje ritmova bi trebalo samo copy - paste,koliko znam nebi trebalo da se ista poremeti,bar meni se ne desava,a prvi dio pitanja ne znam ni ja, valjda ce se neko javiti.Pozz

Healow
06.06.2015, 16:09
Povzdrav, da li vredi kupovati KORG PA600 sada, on jos od 2012-te godine ima istu cenu sto bi znacilo da je i danas popularan. Ali mozda KORG planira da ove godine izbaci novu generaciju aranzera, npr. novi PA modeli ili kako god bi se oni zvali. Da li neko ima informaciju o novoj seriji i da li je bolje cekati ili uzeti ovaj sadasnji model. Hvala

vadexfly
09.06.2015, 19:22
Zavisi sta ti treba i koliko para planiras da das :) ali mislim da pa600 svakako stoji iza svoje cene i da je odlicna sprava za te pare..

vadexfly
18.06.2015, 02:56
Jel moze neko da mi kaze da li se spustanjem dirki gubi garancija? :)

velja87
18.06.2015, 12:24
Naravno da gubis garanciju.

vadexfly
18.06.2015, 22:38
Onda necu da diram nista haha :D nego imam pitanje, kako da namestim na primer da mi jedna oktava bude harmonika a druga bras? :) i kako da na violinu namestim da mi onaj vijuu bude na poslednjoj dirki?

vadexfly
06.07.2015, 14:19
kako da smanjim volume pad-ova? :)

rolandx
07.07.2015, 16:31
Drži Shift i pritisni jedan od padova. Na displeju će ti pokazati podešavanja za njih ispod svakog pada imaš volume za pad, kao i korišćenje postojećih efekata za pad....
Dodato:
Onda necu da diram nista haha :D nego imam pitanje, kako da namestim na primer da mi jedna oktava bude harmonika a druga bras? :) i kako da na violinu namestim da mi onaj vijuu bude na poslednjoj dirki?

Ta violina u semplu koji sam ja našao, inače stoji na H5 i C6... Tj poslednje dve dirke... Jedna oktava harmonija a druga bras... to podešavaš u sound-u.. Čačkaj i naićićeš ... prelistaj manual (http://www.manualslib.com/manual/688476/Korg-Pa600.html?page=114#manual) izaberi više oscilatora i odaberi željeni sond u njima i ograniči ih od oktave do oktave.... na koju želiš....
Dodato:
Drži Shift i pritisni jedan od padova. Na displeju će ti pokazati podešavanja za njih ispod svakog pada imaš volume za pad, kao i korišćenje postojećih efekata za pad....

Pregledaj manual.... (http://www.manualslib.com/manual/688476/Korg-Pa600.html?page=34#manual)

Oktaj99
27.07.2015, 03:21
Pozz ljudi novi sam na forum.Ja sam iz Makedonije.Imam Yamaha a300 poluprofesionalni aranger pa sad mi nude yamaha psr 9000 za 600eur ili da kupim novi korg pa 600? Koji sajzer je bolj? Pozz

rolandx
27.07.2015, 07:19
Nije mi samo jasno gde se i da li se informišete o uređajima pre nego što se odlučite za kupovinu. PSR9000 stara, pregažena i uzduž i popreko, dok je Pa600 novija generacija klavijature. PSR9000 , malo sadržaja za nju na internetu, ukoliko želiš da pratiš trendove namenskih ritmova, preformansa... namučićeš se sa konvertovanjem i traženjem... Korg daleko više materijala od svih svojih predhodnika i naslednika. Ima više RAM memorije... Da je kojim slučajem PSR9000 350-400 eura, pa da ćeš tu nešto uštedeti, pa da te razumem.... Ovako džabe je piskarati... slažem se da je kvalitet izrade, dirke na strani yamahe ali stara je... Da si je poredio sa recimo Korg Pa80 ili nekim rolandom tog doba, pa da rastegnemo priču. Ovako, puno priče malo koristi.

Oktaj99
28.07.2015, 06:21
Odlucio sam se pa600 kad je uzmem ako mi treba neka pomoc od vas kolege koji mnogo vise se razumete u to, imam svirano na korgovce yamahe ali nisam imao priliku ja da ucitavam setove i to zato se ne razumem bice nabrzo novi pa600 pozz kolege

rolandx
28.07.2015, 07:34
Za sve što ti je potrebno, pisano je na ovom forumu i o Pa600 i Pa900 ... koji su veoma slični ( operativno)... a toliko su jednostavni da ćeš za 24h već po svom ukusu sklopiti setić.... Srećno

bojanlook
02.08.2015, 18:55
znali neko kako ovo cudo radi
https://www.youtube.com/watch?v=znw5wYxfI6c

https://www.youtube.com/watch?v=nRJFDrKDhHs

https://www.youtube.com/watch?v=SfM6u2M89EQ

rolandx
06.08.2015, 06:22
A šta te konkretno zanima, jer šta ti vidiš to vidimo i mi? Za Pa600 semp.edit. treba otvoriti drugu temu. Program je u osnovi jednostavan i operativan.

mrkic
11.08.2015, 16:10
Evo da se pohvalim. Od juce sam i ja ponosni vlasnik Pa600 :D
Zeni sam najavio da necemo da se vidjamo narednih mesec dana i da moze da ide malo kod njenih da ih poseti:). Ako moze mala pomoc jer ja nikada nisam svirao Korg aranzera. Koji set sa sajta da preuymem sa downloada da mogu da startuejm sa necim. Znaci da ima lepih harmonika, ritomova za startovanje i tako toga.

Hvala.

vadexfly
04.10.2015, 16:29
Planiram da poslazem ritmove u songbook, prvi put se srecem sa songbook-om, deluje da nije nista komplikovano samo me zanima dal ima negde opcija da obrisem sve odjednom ove fabricke pesme ili stvarno moram jednu po jednu? :D

momo
04.10.2015, 16:56
Toplo preporučujem instaliraj songbook editor 1.5 i u njemu ispiši sve puuno lakše

Poslano sa mog D6603 koristeći Tapatalk

mrkic
04.10.2015, 21:36
I ja ti preporucujem songbook editor. I ja sam skoro uzeo Pa600 i treba da sredim songbook i definitivno cu da to uradim sa editorom. Drugar mi je skoro pokazivao kako se to radi. Ja sam normalno sve zaboravio :D ali nije problem da se provali kako se radi.

vadexfly
04.10.2015, 22:42
Da ali kako sa ritmovima onda u klavijaturi izaberem ritam koji cu za koju pesmu, a kako to na kompu da uradim?

mrkic
05.10.2015, 16:42
Pravo da ti kazem nisam ni ja siguran. Evo sada gledam ovaj songbook editor i ja mislim da on sluzi bukvalno za editovanje. Znaci za ispisivanje naziva, tonaliteta, izvodjaca...nisam video da ima opciju da moze i da se ucita ritam pa da se pravi ostalo. Mozda i moze. Kazem ti, ni ja nisam poceo da radim sa songbook-om. Mozda ima neki tutorijal ili uputstvo ili da sacekas nekog kolegu koji zna to da radi...bolje da ne dajem pogresne informacije kada ni ja nisam siguran.

vadexfly
05.10.2015, 19:56
Nasao sam tutorial na youtube, evo pa mozda jos nekom posluzi https://www.youtube.com/watch?v=TpMfOe0qUXo
Dodato:
Samo me zanima kako se zove taj kabel sto ide u klavijaturu u Device? To treba da kupim a ne znam kako da trazim..
Dodato:
Pokusao sam da odradim neku pesmu u songbook editoru bez tog kabla tj tako sto sam svoj set prebacio u komp pa ga ucitao u songbook editor, e sad ne mogu da skontam kako se u songbook editoru menja tempo, nema nigde te opcije, koju god pesmu da dodam on mi stavi tempo 120 (mozda je to jer mora komp da bude povezan sa klavijaturom tim kablom pa ce on da prepozna sam..) a druga stvar kad sam preko klavijature u songbook pokusao da ubacim pesmu, nece da mi dozvoli da menjam m. transpose ne znam iz kog razloga, dal mozda treba nesto da se otkljuca negde ili slicno?

mrkic
07.10.2015, 23:09
To mora neko iskusniji da ti kaze drugar. Ja ne znam stvarno.

momo
08.10.2015, 09:57
Ajmo redom...
Kabl je za printer mislim da se zove Usb A-B.Ne treba bit spojen sa kompom kabl učita se set sa stika u program i upisuješ podatke koje bi ti trebalo puuno vremena da nakucaš u klavijaturi.Složiš po listama za nastup.E onda vratiš u sint i sve namestiš postavku na sintu i memorišeš na taj song.Neke stvari na kompu možeš recimo odabrati ritam,ali sve sloźiti ne možeš moraš vratiti u sint.Kad snimaš u sintu transpoze će se zapamtiti ali ubglobalu mora biti otključan master taranspoze

Poslano sa mog D6603 koristeći Tapatalk

vadexfly
12.10.2015, 03:32
Imam jos jedno pitanje, da li je moguce da sacuvam na primer jedna pesma da bude dzej na begin sa 4 sts-a a da neka druga pesma bude na isti taj ritam, pod drugim nazivom ali da ima i razlicita 4 sts-a od ovog prvog? Ili jednostavnije dve pesme sa istim ritmom ali razlicita 4 sts-a

mimiki
12.10.2015, 08:06
moze preko songbook-a

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

vadexfly
12.10.2015, 17:09
Pokusao sam da ubacim neke pesme ali mi nikako ne ide od ruke, kad namestim jendu pesmu u songbook, desava mi se da mi na nekim bojama koje su u sts izbaci efekte i boja mi bude suva skroz.. ne znam zasto se to desava

mimiki
12.10.2015, 17:53
ne bi trebalo to da se desava,nesto nisi uradio tu kako treba ali ajde onda pokusaj da zakljuas efekte za uppere u globalu pa onda probaj

vadexfly
13.10.2015, 22:32
Nisam dirao nista sto se zaljkucavanja tice, pokusao sam ponovo i evo sad radi sve kako treba.. ne znam sta je bio problem, nije ni bitno :)

rolandx
14.10.2015, 07:10
Ako učitaš drugi global... neće ga učitati potpuno. Tek nakon restarta klavijature. Potvrđeno. Vrlo često se dešava da i same izmene u globalu ( zaključavanje nečega) ne rezultira uspehom... tek nakon restarta radi najnormalnije. Nema logike ali tako je. Pisao sam o tome ranije....

vadexfly
09.11.2015, 03:42
Imam problem sa start/stop dugmetom, kolega je svirao na klavijaturi i kako je srusio pivo par kapljica su zavrsile oko tog dugmeta cini mi se, prvo se lepilo dugme za stranice oko njega, nije htelo da vraca a sad po neki put i ne slusa kad se stisne, kako da ocistim to ili sta vec da radim.. to je to kad das nekom da svira a taj neko ne zna da se ponasa

mimiki
09.11.2015, 07:20
ulepio se mikroprekidac ,ocisti alkohol a ako ne pompgne moras zameniti mikroprekidac

rolandx
09.11.2015, 07:57
Mikro prekidač je zatvorenog tipa. Ako već čistiš sa alkoholom, gledaj da ne dodje u kontak sa štampanom pločom. Kasnije može biti problema. Alkohol je agresivan, rakija kao rakija ( tipa vinjak, domaća....) ima šećera i isto ne valja. Najbolje je čistiti rastvorom deterdženta za ručno pranje posuđa ( Mer, Fairy.... ). Rastvor deterdženta uklanja masnoću - razgrađuje je. To je ono što ti je potrebno. Nakon toga obrisati sa čistom vodom.

mimiki
09.11.2015, 08:00
i da opere alkoholom nece mu biti nista samo osusis odmah,mada najbolje zamenis mikroprekidac kad vec otvaras jer nije nikakva investicija

rolandx
09.11.2015, 09:16
i da opere alkoholom nece mu biti nista samo osusis odmah,
Apotekarski alkohol je 70% ( procentovan). Ono što ne bi stavljao u oko, to nemoj ni na štampanu ploču. Vrlo često se dešava da nagrize lak... ošteti lemove... Sigurniji je dvoprocentni hidrogen koji takođe rastvara masnoću. Primeri tipa hiljadu puta sam prao i nije bilo nikad ništa - ne piju vodu. Činjenica je da je štampana ploča osetljiva i da se sa elektronikom postupa pažljivo. Opet napominjem da je deterdžent za ručno pranje posuđa idealan ( rastvor). Možeš očistiti i nitro razređivačem i da bude sve odlično.. ali da li je to primenljivo i preporučljivo. Naravno da nije.

Alen P
09.11.2015, 15:40
Kontakt sprej. Dokazano. To je namjenska stvar za audio tehniku. Ocisti fenomenalno, I u potpunosti ishlapi. Nije jeftin oko 10 eura ali vrlo dobra investicija. Takodje za sve mikroprekidace na miksetama...

mimiki
09.11.2015, 15:50
ja koristim wurth kontakt sprej i nema sta dobar je za sve ali ljudi pricano o jednom mikroprekidacu koji koliko kosta da se stavi nov :) necemo da radimo greneralku mikroprekidaca koji kad vec otvoris klavijaturu se prelemi za dva min :) meni su se pre jos na pa1 ulepili tasteri i ostali takvi dok nisam zamenio :) ne

mrkic
09.11.2015, 17:03
Evo da se ukljucim i ja sa mojim pitanjem koje je dosta slicno sa prethodnom tematikom. I meni se zaglavljuje dugme exit na Pa600. Kada ga pritisnem on se plako vraca ali se generalno vraca. Sada, ako sam dobro shvatio, moram da otvorim klavijaturu da nadjem ge je to dugme i onda da ocistim ispod njega. Ispravite me ako nisam dobro shvatio. I sa kojim sredstvom da ocistim klavijaturu od masnoce prstiju? Znate ono sto se pojavljuje oko tastera.

mimiki
09.11.2015, 17:04
samo zamenis mikroprekidac to je potrosni deo

mrkic
09.11.2015, 17:20
@mimiki, hvala. Samo jos jedno pitanje. Gde mogu da nabavim taj mikroprekidac?

mimiki
09.11.2015, 17:23
ja sam ih uzimao od nekih ljudi tu iz bg-a

vadexfly
09.11.2015, 17:31
Ne bih ja sam da otvaram klavijaturu, nisam to nikad radio.. bice da cu ja to odneti nekom ko radi takve stvari, a s obzirom da mi je klavijatura jos u garanciji, kad se vec otvara onda bih mogao i dirke da spustim

rolandx
09.11.2015, 17:32
Kada ga pritisnem on se plako vraca ali se generalno vraca.

samo zamenis mikroprekidac to je potrosni deo

Polako vraćanje tastera nema veze sa mikroprekidačem. Mikro prekidač ima kontakte i kada vraća nazad on to uradi brzo, dakle nijedan mikro prekidač ,,neće" polako vraćati. To se nikada u svetu elektronike nije dogodilo. Vraća uvek isto. Ili radi ili ne radi ( moguće je da ne reaguje svaki put). Ali uvek isto vraća. Taster je taj koji od prljavštine ( prašina, znoj, vlaga, raznorazna prosuta pića...) može da zaglavljuje. Mikro prekidač podiže svojom silom gumeni taster ali nije ni on svemoćan ako je taster ulepljen oko ivica plastike klavijature.

Dakle ako se polako vraća a taster generalno radi, treba očistiti taster i oko tastera gde naleže ( u klavijaturi). Svaki kontak sprej je lepljiv po svojoj strukturi, i tačno je da se koristi za poboljšavanje kontakata, ali ne i u ovakvoj primeni. Masnoća se čisti kao što sam napisao, u prezhodnim postovima.

Mikro prekidač ako ne ostaruje kontakt svakim pritiskom, to je druga stvar,... i Da, tada se menja. Ali nikako ako nije mikro prekidač u problemu već taster.

mimiki
09.11.2015, 17:36
moze da bude ako mu je plastika naceta problem,ali ako mikroprekidac lepi to se oseti pritiskanjem,a ako ne skljoca nego samo onako jedva odreaguje potrosen je i treba ga zameniti i nije ti to nikakva elektronika glupi mikroprekidac...

rolandx
09.11.2015, 18:00
Mimiki, jesi li ti pročitao njegov problem? Citirao sam. Mikroprekidač ili radi ili ne. Ili škljoca ( da se mehaničarski izrazim) ili ne. Moće da upadne ( puknu kontakti u njemu) i to je kraj. Njemu se taster polako vraća... A na Pa600 koja je relativno nova klavijatura, to se neće desiti sa mikroprekidačem. Ukoliko je poliven i ako je u njemu voda ili piće, svejedno, neće odreagovati svaki put ili uopšte. OK, onda menjaj, ali čovek nema taj problem.

mrkic
09.11.2015, 18:09
Kod mene lepo radi taster. Ima super kontakt samo vracanje slabo ide. Ja sam probao ocistim okolo tastera i nije mi puno pomoglo. Pokusacu da otvorim klavijaturu pa da ocistim lepo i okolinu i taster. A iskoristicu i to da pokusam malo da spustim dirke celokupno samo da vidim na koji nacin.

Alen P
09.11.2015, 18:23
Nabavi fino Kontakt 60 sprej. Odličan namjenski sprej za audio tehniku. Nema tog mikroprekidača koji neće raditi. Posebno kod Pa600 koji je relativno novi, nema šanse da on rikne. Prije neko vrijeme sam ga preporučio kolegi kojem je radio svaki drugi mikroprekidač na SY85 (e to je staro...). I sve proradilo. Košta oko 10 eura ali vrijedi svaki cent.

nikadvisekorg
09.11.2015, 19:37
U nedostatku dobar je i alkohol u sprej bočici i krpa.

toni-bt
11.11.2015, 23:10
Evo da se ukljucim i ja sa mojim pitanjem koje je dosta slicno sa prethodnom tematikom. I meni se zaglavljuje dugme exit na Pa600. Kada ga pritisnem on se plako vraca ali se generalno vraca. Sada, ako sam dobro shvatio, moram da otvorim klavijaturu da nadjem ge je to dugme i onda da ocistim ispod njega. Ispravite me ako nisam dobro shvatio. I sa kojim sredstvom da ocistim klavijaturu od masnoce prstiju? Znate ono sto se pojavljuje oko tastera. to je mana kod svih pa 600 ne diraj nista ne cackaj jedino vremena na vreme stavi malo neki krem za lice za ruke bilo sta oko plasticnog tastera i radice dok se ne osusi krem sin mi tako radi na njegovi pa 600 a kod njega je zaglavljivao star

t -stop jos kad smo ga raspakivali hahaha izrada kucista uzas ali za te pare nema bolja masina

nikadvisekorg
12.11.2015, 19:10
Šta vi radite s tim klavijaturama, ja ga uzeo još kad je izašao a izgleda ko da je juče kupljen. Pri tom nisam uopšte neko ko je pedanterija.... a svira se nonstop.

gagan
12.11.2015, 22:16
Kolega vadexfly , pivo prosuto po tasteru , ispod mikro prekidaca , .. hm , verovatno je okvasilo mikro prekidac , pa vise ne dobija kontakt ... Proveri dali se cuje skljocanje , prilikom pritiska , ako se cuje , a ne reaguje ,,,,,, menjaj mikro prekidac , i to je to ... Pozdrav

vadexfly
15.11.2015, 16:29
Ma radi on 98% samo sto nece svaki put da vrati mikroprekidac nego ustane unutra jer se lepi za svoje stranice, i to samo desna strana ostane zaglavljena, leva vrati kako treba.. ne cuje se skljocanje nikakvo..

ffb
15.11.2015, 17:25
Koje pivo?

vadexfly
17.11.2015, 02:27
Jelen :D

ffb
17.11.2015, 05:57
Zabranjo pivo, gusti sokovi itd.
Samo rakija prepecenica😉

nikadvisekorg
23.11.2015, 16:15
Evo posle par godina prvi kvar, počeo da me zeza pitch bender, tj on fizički ne pokazuje znake oštećenja ali čas radi čas ne..... gledajući neke tutorijale po netu izgleda da je to čest problem, uzrokovan "kvalitetom" fabričkih kablova koji su ko na kineskim igračkama od 100 din..... jbg samo kad imam slobodnog vremena otvaram je i dobijate tutorijal ovde....