Pokaži Full Verziju : Korg Pa600
Strane :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
@ itchy; Prodavac uvek proba da utrapi ono sto teze prodaje,pa stoga mozes ga saslusat, ali mu nemoras sve verovati.Poz.
yamahapassion
29.03.2013, 12:33
I ja bih rekao isto kao kolega zaki1. ili svabo hoce da utrapi losiju spravu po neznatno jeftinijoj ceni(tojest, da je se resi), a i jos jedna stvar. za njihovu komplet muzicku scenu sasvim je dovoljna i fabrika , bez semplera, tako da... I ja kad sam u nemacku dosao u prvu prodavnicu i trazio pa600 prvo su mi slozili pricu, pa nemamo je sada, bice uskoro, ali razmislite o pa500, nju imamo sofort lieferbar (uzmi i nosi), pa ovo pa ono, i jos hteli da mi uvale verziju muzikant za 1000e. Ja njima lepo kazem, ljudi mene interesuje pa600, znam sve specifikacije nisam mutav, uzimam je na nevidjeno, ako ima odma da narucim bez probavanja, i onda su mi priznali da bih morao cekati jos skoro 2 meseca. Onda sam narucio u drugoj muz. kuci (isto u nemackoj) takodje na nevidjeno i pazario ju za 999e. ne bi za te pare ni u snu pa500 uzeo, ko ima pa600 zna sta pricam.
O tome i pričam. Tko je nema, ne može da sudio njoj. Nemožeš donjeti ispravan sud o Pa600 ni na osnovi isporbavanja (pa da ga drljaš i pola dana) u trgovini. Trebaš na nju svirati i raditi par dana, isprobati što sve nudi, i vjerujem da će 99% skeptika promjeniti loše mišljenje o njoj.
Kako smo mi u bendu odlučili se malo modernizirati, ja sam se teška srca rastao od prastarog ali dobrog Pa80, kum je odlučio da mu je Pa500 čisto dovoljan kao aranžer. Pored svih SET-ova ovdje i privat što ih imam (Dynamics, Sudo, Gaso, Vlastiti, baš specijalno napravljenih za Pa500) bez samplova niti jedan meni osobno nije kad ga ukucamo u Pa500 po čefu. Čak je i jedan priznati kolega odavde slao svoj SET od Pa500, pa ni to nije ni sjena onoga što sam imao na Pa80, a kamo li što sad imam na Pa600. Nek mi moj dragi prijatelj i kolega oprosti, ne omalovažavam njega i njegov rad, ali meni to nije vrh. Znam što tražim od aranžera, a to mi niti jedan pa500 sa neznam kakvim SET-om ne pruža. I Pa600 dok ne sjedneš za njega i neiskemijaš par ritmova i boja iz različitih setova nije Bog zna što. No kad prosjediš programirajući nad njim neko vrijeme, pa izniveliraš ritmove i boje, Pa600 se pretvara u BABAROGU (bez pretjerivanja). Stavio bih svoj SET u download, ali bez uvrede, jako puno je rada u njemu i ovdje mali broj korisnika zavređuje moju muku kao poklon, jer po meni je trenutno bolji čak i od razglašenih ASX i King KORG SET-ova, a i SET je pozamašan (cca. 90 Mb). Stvar je u tome da je i na Pa600 i na Pa3X najveća grehota stavljati gotove SET-ove od prijašnjih generacija, a prethodno ne provjeriti što sama klavijatura nudi i ima u sebi, što se da dobiti iz nje. Ovako 90 % članova (u to sam potpuno siguran) svira na svojim skupo plaćenim KORG-ovim aranžerima (Pa2X, Pa800) stare SET-ove s Pa1X (u najboljem slučaju) ili s Pa80-tke, pa čak i konvertirane gole bez duše ritmove sa dinosaura Rolanda E-96. Činjenica je da je jako velik broj aranžmana ne samo u KORG-ovim aranžerima, već i u Yamahama i novim Rolandima potjeće od stare Rolandove E i G serije. Dajte ljudi, budite malo kreativni. Ono što novi KORG-ov Pa engine nudi nije ništa već viđeno već puno, puno bolje i fleksibilnije od prethodne generacije.
Dodato:
Nadovezo bih se, da ne mislite kako vam prodajem maglu i mlatim praznu slamu. U više od 20-godišnjeg iskustva probao sam i svirao na jako puno klavijatura i aranžera. Nisam ja sad ovdje najpametniji i ne solim nikome pamet, samo vam želim skrenuti pažnju na neke fakte, kojima da budem iskren isprva nisam ni sam vjerovao dok se nisam uvjerio na svoje oči i svoje uši.
Pored svih stvari kojima me je Pa600 oduševio (jer stvarno, za tezgaroša je Bogom dana), mi još dan danas nije jasno zašto je toliko jeftin (samo 1.000 €), a s druge strane je al pari primjerice u bitnim segmentima (ritam i sound) jednom dvostruko-trostruko skupljem Pa2X-u ili Pa800. Strah me je jedino da se ne rikne čim prođe garancija kao što se dešava s novim razvikanim LED televizrima (Samsung, SONY Bravia) što riknu tjedan dana po isteku garancije. Znam da je od jeftine plastike, ali brate da smo ga mi pravili, mislim da ga ispod 2.500 € nebi na ovim prostorima bilo.
Kreso ja planiram kupiti pa 600. imas demo od tvog set a da cujem?
Nemam DEMO, trebam ga nasnimiti.
kreso bilo bi vazno posto je u planu da kupim pa600 i treba mi demo da cunem kako radi
yamahapassion
29.03.2013, 18:28
Ibro, ti bese imao pa2x, ili pa800? kako su ti oni zvucali, tako ce i pa600 zvucati, veruj mi na rec.
pa2x:)
imo sam dobru mogucnost da ga prodam.
boki stavi nesta novo od pa600 da cujem.
da vidim kake su mu harmonike.
pito sam danas u klangfarbe i ostale. sve se prodalo
Dodato:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=A09jZjJlmUc
fino zvuci . akkordeon pogotvu
Ja svoj set pakujem i prezadovoljan sam kako sam ga uradio,znaci zvuci mi pa600 kao pa2 ,a set mi je 100mb :)
Minicevac
29.03.2013, 23:31
=))=))=)) Sigurno ce demo da ti pomogne da vidis kakve su harmonike...Ljudi aman vise citajte malo prethodne postove!Kakve semplove imas tako ce da se cuje;)
nesaband
30.03.2013, 03:52
Nemam DEMO, trebam ga nasnimiti.
Snimi coveku,sto si takav bre????
Evo, na iducoj probi (srijeda, četvrtak) ćemo snimiti par stvari (kao bend), s time da naglasavam da je moj Pa600 vodeći aranžer, pa ću zakačiti linkove. Svirat ću isključivo na Pa600 (bez druge klavijature) i bez pratnji gitara. Na pjesmi će biti samo vokali uz moj aranžer.
Nadam se na vam neće biti prekasno, s obzirom da se na Pa600 kod nas čeka 2 mjeseca :)
koestlin
31.03.2013, 14:31
pozdrav
Dal može netko da mi objasni da li ima pa 600QT soundove isto ko i pa 600, al ima samo svoje?
Ja sam to isto ovdje pitao 2x, ali nije mi niko mogao odgovoriti, pa sam na zvaničnom forumu korg-a dobio odgovor, da su RX i DNC ROM samplovi isti na oba modela, a da se uz QT dobije dodatnih samplova kao što je recimo sa proširenjem Pa600 Muskiant stvar. Tako da pored tih hardwarskih dugmića i većoj cijeni, te dodatnih samplova za orientalnu muziku, nemaš ostale razlike.
Meni te 2 dodatne stvari ne vrijede dodatnih 150€ koliko traže naši trgovci za QT verziju, pa tako da sam odlučio da sačekam (vjerovatno će potrajati još mjesec) na Pa600 standardnu verziju.
LP.
Koliko Pa600 ima IFX i MFX?
Sent from Galaxy S3 using Tapatalk 2
Nema IFX, samo MFX kao modeli do pa3x...
Sent from S3
al bundy
02.04.2013, 23:10
e posto sam od sutra vlasnik pa600 trebalo bi mi jedno 3 palete midifajlova da to sve napunim.
KRESO, posalji mi to podhitno molim te :D:D:D
i jeli pa600 cita midifajlove sa pa3x
nesaband
02.04.2013, 23:23
"i jeli pa600 cita midifajlove sa pa3x"
Molim te objasni nam malo sta si hteo da kazes ovom recenicom?
Jesu to neki specijalni fajlovi?
Svasta se procita na ovom forumu.
e posto sam od sutra vlasnik pa600 trebalo bi mi jedno 3 palete midifajlova da to sve napunim.
KRESO, posalji mi to podhitno molim te :D:D:D
i jeli pa600 cita midifajlove sa pa3x
Brate, je l' ti kupuješ PA600 zbog midi fajlova? Brdo ljudi koji bi da SVIRAJU ne mogu da priušte klavijaturu od 1000e, a tebi u glavi midi fajlovi. Ali, nadam se da si pomešao nešto, mada...
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 990 using Tapatalk 2
yamahapassion
03.04.2013, 06:49
Ma sali se kolega Al bundy malo... to je nas stari clan i kolega ;)
Jebiga Bozo, omladinac je, naucice :)
Al Bundy....druže moj....pa bolje su ti karaoke fajlovi.......:D
bojanlook
03.04.2013, 16:48
ovako ljudi i ja sam se nalozio da kupim pa600 ovde se ubih citaljuci neko prica ovako neko onako, moj predlog je, oko ima neko pa600 sa nekim dobrim seto neka napravi neki mali demo snimak gde ce mo cuti nekoliko ritmava i naravno uporediti sa drugim klavijaturama hvala....pa ce mo cuti.
Druze......kao prvo,ima vec sasvim dovoljno demo snimaka od Pa600 na ovoj stranici,kao drugo,zvuci isto kao sto zvuci i Pa800,Pa1,2,i tako dalje ako ucitas isti set od pomenutih kljava u Pa600!e sada ako ti sednes i zagrijes stolicu i poboljsas malo taj set postojecim opcijama na Pa600 on ce da izlazi bolje.....
al bundy
03.04.2013, 19:01
oooo svirkiiiiiiii
pa druze kako si i sta ima???.....znaci jos si tu!supericka....da sam znao,kupio bi ja to i ranije :))
ma ljudi mala sala ...nemoj da se ljutite.
fajlove sam trazio od druga KRESE jer znam iz prve ruko da on "obozava" midifajlove :)
reko sve je ispisano al nenadjoh nigdje jeli ona sad cita midikaraokefajlove sa pa3 ili ne :))
Djole: pa zasto bi te to cudilo???brdo ljudi je kupilo pa800 kad je izaso i odmah ga dali da ga prerade u dugmetarca,neznaju da sviraju pustaju fajlove....
ali pustaju fajlove na dugmetarcu :)......
evo isprobo sam klavijaturcicu...za te pare nije losa (1200) sfr
namucio sam se dok sam je otpakovo iz onog najlona,ko da su pare upakivali u njega.nemos ga poderat.
solidna klavijatura ali je netreba sporedit sa pa 800 a kamo li sa pa3
ali sound se moze izvuc iz nje.
uglavno ko je kupi,nevjerujem da ce se pokajat
pozzzz
Po čemu ne treba porediti sa Pa800? Po kvaliteti izrade ili po mogućnostima koje nudi?
Svi do sada tvrde suprotno, pa ne bi bilo loše da postaviš svoje argumente zašto se ne može porediti sa Pa800 :)
LP.
al bundy
03.04.2013, 21:09
laser pa i jedno i drugo
ali kuciste,jevtina plastika,ma boli me uvo za to.pa necu orat s njom niti snijeg cistit tako da me slabo kuciste ne brine.
pa800 je veca klavijatura,jednostavno preglednija,bolje i vece tastere ima.
imala je na lijevoj strani 10 taster za ritmove,sto pa600 ima samo jedan styletaster (koji ce po mom misljenju najbrze otkazat) jer se mora najvise pritiskat.fale ona 2 tastera pored pitchbenda koje si mogo programirat po svojim potrebama.
mogucnost razdvajanja na izlazima.
velociti control na pa600 imar 4 opcije za odabir.
na pa800 si imo po tri puta toliko.
to je do sad sto sam imo prilike vidit i licno moje misljenje.
sve u svemu,pa600 vrijedi te pare i nevjerujem da ce se ko pokajat sto je kupi posto je klavijatura vrlo dobra sto se tice zvuka,al bi se ja pokajo da sam prodo pa800 da bi kupio pa600...
https://www.box.com/s/gjsce3dorx883oadts88
nikadvisekorg
03.04.2013, 21:39
ja sam svirao pa800, pa1 i pa600 je u poredjenju s njima 3x brza za rad. to sto ima 1 taster za stylove je problem samo onima koji ne koriste touch displej. ko proba tac na pa600 zaboravice tastere. plus je tu opcija search gde zacas nadjete ritam bez da pritiskate bilo sta.
Послато са ZTE Skate користећи Тапаток 2
laser pa i jedno i drugo
ali kuciste,jevtina plastika,ma boli me uvo za to.pa necu orat s njom niti snijeg cistit tako da me slabo kuciste ne brine.
To za kućište je jasno svima da za 1000€ i takvim mogućnostima kojeg nudi Pa600 nema se šta očekivati da će to upakovati u kućište kakvo imaju skuplji modeli.
pa800 je veca klavijatura,jednostavno preglednija,bolje i vece tastere ima.
imala je na lijevoj strani 10 taster za ritmove,sto pa600 ima samo jedan styletaster (koji ce po mom misljenju najbrze otkazat) jer se mora najvise pritiskat.fale ona 2 tastera pored pitchbenda koje si mogo programirat po svojim potrebama.
To za style tastere si ako mene pitaš u pravu, jer nije bilo potrebe da sada zbog preglednosti njih izostave. I ako touch dobar, uvijek sam volio imati tastere za brži pristup ritmu.
Za ta 2 dugmića, oni postoje i na Pa600, samo nisu pored pitcha, nego kraj lijevog zvučnika!
Za veličinu, nekad je bolje imati manju klavijaturu, isto imaju oktava, zašto bi onda bila prednosti za Pa800 tu?
mogucnost razdvajanja na izlazima.
velociti control na pa600 imar 4 opcije za odabir.
na pa800 si imo po tri puta toliko.
to je do sad sto sam imo prilike vidit i licno moje misljenje.
sve u svemu,pa600 vrijedi te pare i nevjerujem da ce se ko pokajat sto je kupi posto je klavijatura vrlo dobra sto se tice zvuka,al bi se ja pokajo da sam prodo pa800 da bi kupio pa600...
Za izlaze, većina i koristi samo 2 izlaza, tako da i ja spadam među njima i meni ne bi smetalo. Za velociti isto važi, koristio sam 2-3 postavke, vjerujem da je dobar omjer napravljen.
Skoro sve stavke koje si nabrojao, ne pogoršavaju sound u odnosu na Pa800. A koliko sam pročitao i poslušao da na Pa600 imaš znatno više mogućnosti od editovanja bubnja svaki pojedinačno element, pa do novih RX boja kao i DNC2, ne bitno za sound veći touch display, cijena u pola manja u odnosu na Pa800 (ako kupuješ novog), težina manja, dimenzije manje, što je bitno za transport, ja da ne zaboravimo 96 MB user memorije za samplove!
Mene što najviše bode jeste samo što mu fali Vocoder, ostale mane se daju prežaliti. Ali o tome smo dosta pričali, ne može se sve dobiti za 1000€.
al bundy
04.04.2013, 00:13
sto se sounda tice tu nema dileme.
meni zvuci kao i pa800.
i da je kojim slucajem izaso ovaj prije ili skupa sa pa800 kupio bih pa600.
ali nakon 4 godine sa pa800 nemogu reci da je bolji ili isti pa 600 od njega.meni jednostavno nije.
a slazem se s tobom da za te pare je klavijatura vise nego solidna.
yamahapassion
04.04.2013, 06:50
@Al bundy: Ja mislim da ti ipak nisi prezalio onaj svoj gicajzer :D
al bundy
04.04.2013, 15:51
LAser izvini nisam ni vidio da si ovliko ispiso....
Da odgovorim na ostalo
Od te 4 varijacije imas samo 2 da valjaju..ostalo sumnjam da ce iko koristit...nepotrebne su.
Na pa 800 si isto mogo bubnjeve pojedinaco stelovat.
Sto se razdvajanja tice nisam ni ja bio za to dok nisam probo.
Sve vece svirke (u vecim salama) sam iskljucivo tako radio.
U manjim prostorijama i nema mi bas nekog efekta.
I nigdje nisam napiso da pa800 ima bolji sound.
Jednostavno je preglednija i jednostavnija za rad sa vise mogucnosti.
YAmahapassion.. hahahahaha...gdje ti ona pade na pamet :-)
Imam je jos.
Odlizna spravica za zabavnjake.
Ima dobre organe i gitare.
Mogu se i zvukovi pravit za narodnnjake......ali zamisli....nemogu ucitavat midikarakoe na nju :)
Postovano sa mobilnog uređaja
yamahapassion
04.04.2013, 17:50
E, onda ce ti pa600 nadoknaditi taj nedostatak (mislim na midikaraoke fajlove) =))
LAser izvini nisam ni vidio da si ovliko ispiso....
Da odgovorim na ostalo
Od te 4 varijacije imas samo 2 da valjaju..ostalo sumnjam da ce iko koristit...nepotrebne su.
Na pa 800 si isto mogo bubnjeve pojedinaco stelovat.
Sto se razdvajanja tice nisam ni ja bio za to dok nisam probo.
Sve vece svirke (u vecim salama) sam iskljucivo tako radio.
U manjim prostorijama i nema mi bas nekog efekta.
I nigdje nisam napiso da pa800 ima bolji sound.
Jednostavno je preglednija i jednostavnija za rad sa vise mogucnosti.
YAmahapassion.. hahahahaha...gdje ti ona pade na pamet :-)
Imam je jos.
Odlizna spravica za zabavnjake.
Ima dobre organe i gitare.
Mogu se i zvukovi pravit za narodnnjake......ali zamisli....nemogu ucitavat midikarakoe na nju :)
Nemoze na pa800 da se stimaju pojedinacno bubnjevi,de to nadje...
al bundy
04.04.2013, 18:48
U mixeru. Odaberes element koji hoces.smanjujes itd.
Ili ja nesto brkam?
nikadvisekorg
04.04.2013, 19:04
ti si nesto pomesao prijatelju. na pa pa600 mozes posebno avaki elemenat u bubjevima da stelujes, i za svaki ima posebno ekvilajzer. na pa800 imas eq samo za ceo bubanj.
al bundy
04.04.2013, 19:29
uups.izvinjajem se.onda je moja greska.
nikadvisekorg
04.04.2013, 20:24
na ovo sam mislio
Imal ko podatak kada u muzicke radnje u BiH stizu Pa600?
Koga god pitam niko ne zna. Mozda neko ima inside novosti.
svirac007
05.04.2013, 14:29
na ovo sam mislio
Opasno dobra stvar,mislim da tek sada ovaj EQ pruza mogucnost da svako po zelji dotegne ispravi i nadopuni sound bubnja koji je po meni a i opste poznato korgu bio slaba strana.
Eh kad bi nas sada pocastili sa jednim novim OS za PA800 sa ovim EQ.
Evo, prekosinoć i sinoć smo nešto nabrzaka snimali.
Kaćim par linkova sa Youtube-a :
1. Tetovaža - Neda Ukraden & Ivan Zak. Pjevaju Maja (naša pevaljka) i Ivica (ritam gitarist)
http://www.youtube.com/watch?v=DjsMUXjfD4M&feature=player_detailpage
2. Kako ći istinu priznati sebi - Milan Babić. Pjeva Ivica.
http://www.youtube.com/watch?v=xpmjTse4jZY
3. Pjevajte sa mnom o jednoj ženi - Pjeva Ivica.
http://www.youtube.com/watch?v=oXiYPxnOSvc
Svirano samo na Pa600, snimano preko Yamaha EMX5000/20 Powermixera preko AUX-eva na Lap-Top
Malo ima šuma (kad jače pojačaš, al to je zanemarivo)
Dodato:
Da se nadovežem, prva pjesma (tetovaža) koristi performancu sa tvorničkim bojama, bez ijednog sampla. Style u sebi ima sample Music man basa, sample Sonor bubnja i sample Roland Nylon gitare. Tepih je poznati N string s Pa aranžera.
Druga i treča pjesma pored spomenutih samplova u ritmu koristi 2 registra Dalappe (leed registar malo pofarban s organom) i najobičniji sample bouzuki glisanda, koji je btw u svakom drugom setu ovdje.
To je sve.
Super zvuci Kreso,pogotovu ove harmonike...A de mi reci jel i terca sa korga ili sviras ti sve sam dvoglasno..Pozz
Kreso,jeste da ovo nije tema o tvojim demo snimcima,ali da nisi napisao da je ovo pa600 ,mislio bi da je pa80,bez uvrede. Dominiraju elementi bubnja iz prve PA serije. Stvar je ukusa,naravno,ko kako voli,ali ovo nisu ni blizu pravih mogucnosti pa600.
http://www.youtube.com/watch?v=jq5IMzyQpFc&feature=youtu.be
yamahapassion
05.04.2013, 19:22
samo kad bi nas jos pocastili nekim softverom za lakse sredjivanje seta (direkt ucitavanjem pojedinacnih semplova itd..) ili ne daj Boze upgrade-om os-a, to bi bilo jako lepo sa njihove strane, da ne moramo sve pesaka, mada cisto sumnjam jel za ovu cenu moras malo i sam da se pomucis :lol:
Pa naravno moci, ovdje je nabrijani SET s Pa80 koji sam godinama šminkao. Naravno da je to još daleko od pravih mogučnosti Pa600. Inače sve slažem od početka, tek sam sredio style (barem meni na zadovoljavajučoj razini) i 20 najvažnijih samplova. Sad trenutno slažem song book, a on je daleko još od komplet repertoara.
@ Željko
Prijatelju, sviram sve terce u živo, osim nekih hiđara (jebi ga, prekasno sam se uhvatio vježbanja), a neke krivo usvojene navike je s godinama teško mjenjati.
@ Vex - prijatelju, svaka čast na zapažanju u pogledu ritam sekcije.
Inače, ovo nije bog zna šta snimka. Ja sam to čak nasnimao na nos na zube. Nisam nit pazio kako sviram jer sam više vodio računa da lap-top snimi kako valja sve što smo htjeli snimit. Tako da se ispričavam svima što nisam pružio svoj maksimum. :p
Inače bila mi je prvenstveno želja da snimim Pa600 kako se čuje, no u bendu to nisu baš s oduševljenjem prihvatili (trošim vrijeme s probe za privatnu promociju) =)).
Ma hebeš budale :lol: (Svirko, da me nebi slučajno cinko pa ću se opet morat s njima pola godine svađat i nadmudrivat).
Inače, u bandu imamo još jedan aranžer (pa500), pa kad kolega vodi ritam sekciju ja opletem na harmoniku (koju mi je btw 1.000 puta lakše svirati, nego klavijature).
Imam ideju : s obzirom da nas podosta već ima Pa600 predlažem da za pojedine samplove i interne soundove iz Pa600 standardiziramo efekte koje dodjelujemo na style i na soundove. Znam da je to individualan ukus pojedinca, ali ima odavde par samplova harmonika na kojima sam rodio dok ih nisam pogodio sa efektima, a što je najžalosnije odabrani efekti nemaju nikakve veze s samplom instrumenta na koji se puca efekat. malo je zbunjujuće, no kako se kaže više glava skupa znaju puno više od jedne. ;)
Pa i predpostavljao sam da sviras sve sam zato sam i pitao;)Prvi put sam cuo tvoje demo snimke sada...Svaka cast dobro sviras i harmonike su kao prave..Pozz
Željko, ove harmonike su pravi samplovi Dallape s frendovog Pa2X-a. Čovjek si je dao truda i samplirao svih 11 registara, ton po ton (stvarno, taj je malo veća muha od mene- ono zunzara). Ja sam uzeo sama 3-4 najbitnija koja najčešće i koristim i stvarno su dobri, uživo se puno bolje čuje.
Što se tiče sviranja, daleko je to od mog maksimuma. Sad sam preslušao koliko sam kakio :confused:
yamahapassion
08.04.2013, 03:11
Hajde da i ja postavim demo harmonika koje trenutno koristim, ima ih par i sve sam ih malo prosvirao da cujete. nemojte zameriti na brljanju pri sviranju ipak je 3 sata hehe... to su harmonike iz seta moga kolege mijata, nisam ih nista dirao, kako su usnimljene tako ih sviram.
http://k007.kiwi6.com/hotlink/z7ad645rcp/harmonike.wav
pickedbass
08.04.2013, 07:08
Ja sam imao priliku da ga probam. Meni se ćini da je jako jeftino sve urađjeno. Kvalitet nije više taj koji je Korg nekada imao. Prva PA serija je bila mnogo bolje rađjena.
Ja sam imao priliku da ga probam. Meni se ćini da je jako jeftino sve urađjeno. Kvalitet nije više taj koji je Korg nekada imao. Prva PA serija je bila mnogo bolje rađjena.
Po cemu mislis da je sve jako jeftino uradjeno i sta je to na ostalim modelima ,,skuplje" uradjeno. Lepo bi bilo kada bi nam objasnio na sta si mislio. Kvalitet su SVI nekada imali a danas nazalost samo u top (najskupljim) modelima... Pa serija (50,60,80,500...) takodje je diskutabilna , te je bilo i ranije price na preko 100 strana zasto je upravo Pa600 best buy spram pomenutih modela. Od plastike do same dirke i tastera.
al bundy
08.04.2013, 19:10
Hajde da i ja postavim demo harmonika koje trenutno koristim, ima ih par i sve sam ih malo prosvirao da cujete. nemojte zameriti na brljanju pri sviranju ipak je 3 sata hehe... to su harmonike iz seta moga kolege mijata, nisam ih nista dirao, kako su usnimljene tako ih sviram.
http://k007.kiwi6.com/hotlink/z7ad645rcp/harmonike.wav
e h drug,da je meni svirat ko sto ti brljas,ja bi bio presretan.
koja je zadnja harmonika???
mnogo mi se svidja!
yamahapassion
09.04.2013, 19:11
@al bundy, da ti budem iskren, nemam pojma kakva je to harmonika, kod mene pise "kabina". A sto se tice sviranja, da sam brljao - brljao sam :lol: 3 ujutru bilo hehe.... aj dodji na casove, imam jos jednog switzera sto ga ucim taman mozete dolaziti zajedno :D
Moram nesto priznati sto se tice ovh tegova ili sto je ovdje spomenuto tegovi za balansiranje guma za otezavanje tipki. Jako sam razocaran sto mi to neko nije prije rekao da je razlika poslije otezavanja tipki ili vaganje kako se to kaze sa tegovima od 5g derasticna mislim u pozitivnom smislu. Tako da sam to uradio i na Pa600 a i na Korg Tr.
Preporucio bi to svima, znaci da uzmu obicne 5g tegove za balansiranje guma i da to isprobaju na svojoj klavijaturi, ljepe se odozdo i na vrh tipke kao sto je neko tu prije napisao. Svaka cast za inormaciju....
Jesi li otežao i crne dirke, ili samo bele?
Samo bijele za crne trebam da otvaram klavijaturu to cu cim budem imao malo vise vremena.... Ali u svakom slucaju super je ispalo..
al bundy
09.04.2013, 20:45
moza yamahapassion...samo ako nisi daleko
gdje se nalazis??
yamahapassion
10.04.2013, 06:48
@Al bundy: Lustenau. na granici
Da ne idem previse u offtopic, imam jedno pitanje za one koje su malo bolje provalili pa600. Kako da dodelim neku funkciju na ona dva dugmenceta blizu joystick-a? Hteo bi konkretno da dodelim skidanje vokala sa mp3 pesme, ali nemam pojma gde moram uci da to odradim... Ako neko zna tacan postupak neka mi napise, unapred hvala.
al bundy
10.04.2013, 07:57
Pa komsije smo skoro.cujemo se na priv.
Stisnes shift cuvas i stisni jedno od ta dva dugmica ..i pojavi ti se sta mozes sve izabrat.
Dodato:
Ovako dobio sam imformaciju od prijatelja koj ima pa600 daje klavijatura kao na pa50,pa500
znaci vise vezanih dirki,eto prvi sam se ja zezno mogao sam da potpisem da je kao na pa800,
ali nema veze,samo da kazem da i takva klavijatura moze dase spusti opasno dobro i dosta lakse nego pojedinacna mislim na pa800,pricam iz iskustva sa pa50 koju kada sam sredio bila je kao
da sviras harmoniku toliko plitka i brza,sto znaci da ce na pa600 biti jos bolja.
Imam drugara koj radi ovde u Berlinu u Muzickoj radnji i rekao mije dase veoma slabo prodaje pa600,neznam zasto. Ja kada sam je probao radi savrseno dobro,pa vec sam spomenuo mislio sam daje tastatura od pa800 i semplovi izlaze sve kao na pa800,tvrdim da za tu kintu klavijatura ubija na mestu,pozdrav.
Pa to da je u pitanju keybed sa spojenim dirkama bez opruga, već je bilo riječi na jednom stranom forumu. Ipak i takav dizajn nije loš ako se dobro odradi recimo PSR S700 ima takav keybed.
yamahapassion
10.04.2013, 17:31
@Al bundy: hvala za brzo objasnjenje. imacu sutra malo vremena da se igram sa klavijaturom pa cu da probam da uradim to. A za ovo drugo cemo se dogovoriti. pozdrav
al bundy
10.04.2013, 17:34
Samo neznam dali ima opcija za iskljucivanje toga sto hoces...nisam sve pregledo.
...i da dodam, inace shift stisnes i cuvas i probaj jos drugih dugmica da stisnes...tako imas direktan pristup.probrkaj malo.vidi sta ce da primi a sta ne.
Evo ovako yamahapassion (http://www.yu-midi.org/forum/member.php?u=8573):
Stisnes Shift i drzis istovremeno stisnes jedan od ova dva dugmica ispod master volumena na ljevoj strani i onda izaberi u meny sta ti odgovara da ti odrade izmedju ostalog da maknes vokal sa mp3-a...
https://www.youtube.com/watch?v=8QLVf6x9R9k&feature=youtube_gdata_player evo jos malo da cujete kako radi spravica
nesaband
11.04.2013, 09:10
Evo ovako yamahapassion (http://www.yu-midi.org/forum/member.php?u=8573):
Stisnes Shift i drzis istovremeno stisnes jedan od ova dva dugmica ispod master volumena na ljevoj strani i onda izaberi u meny sta ti odgovara da ti odrade izmedju ostalog da maknes vokal sa mp3-a...
Bas su ga zakomplikovali.
Postovano sa mobilnog uređaja. Evo sta se desilo kupio sam pa 600 pocetkom februara u njemackoj znaci tek kad se pojavio sinoc kad sam ga upalio sve radi sam ne displey mozes boje mjenjas ali nista se nevidi tako sam ga par puta upalio i gasio opet nista onda ga isključim iz struje i sačekam pola sata kad opet radi sve normalno citao sam na engleskom o tasteru za paljenje klavijature i standby funkciji kao i automatskom gašenju nakon duzeg vremena ali mi nije jasno mozda sam slucajno aktivirao taj standby modus pa se displey nije palio ili je opet neka korg greska uglavnom imam garanciju desi li se jos koji put pravo u prodavnicu na popravku u subotu idem na sajam muzickih instrumenata pa cu ljude iz korga da pitami da mi objasne tu standby funkciju ... Pozdrav kolegama....
yamahapassion
11.04.2013, 10:45
Ma nisu Neso, nego ja nisam znao za magicno dugmence "shift". Ustvari ova dva namensta dugmeta uopste nisu losa, sad sam pregledao sta sve moze da se stavi za precicu, i moze maltene sve. mnogo dobra stvar koja olaksava mnogo rad na klavijaturi ako ti na brzinu (u live svirci npr.) treba neka funkcija do koje je inace komplikovano doci. Inace,nisam znao da shift igra toliko olaksavajucu ulogu na korgu, u kombinaciji je maltene sa svim tasterima na klavijaturi i bas olaksava posao. A sto se tice vocal removera upravo sam ga isprobao, i po meni bolje da ga nisu ni stavljali. Ne vidim uopste svrhu ove funkcije kada ne odradjuje ni 1% onoga za sta je namenjeno, valjda je ubaceno samo da se kaze da ima to. Ali zato je mp3 player sa pomeranjem skale i tempa super stvar.
To za Vocal remover ne radi za sada ni na jednom sistemu kako treba. Opet zavisi kakav mp3 učitaš, koliko kvalitetan, tako će ti pokazati i različite rezultate.
Slična je situacija i sa Audio to Midi. I tu nešto kao prebaci u midi, ali toliko greški ima da se ne može upotrijebiti.
Mp3 i Wav fajlovi su iz jednog layera, pa tako da je to skoro pa nemoguće razdvojiti automatskim putem a da liči na nešto.
Dodato: Shift igra veliku ulogu :) Samo par primjera:
- Shift + STOP = da zaustavi sve tonove i ritam (ako recimo ostane u pozadini neki ton)
- Shift + One touch dugme (1-4) = da snimiš trenutan performance u jedan od dogmadi
- Shift + Pad = da usnimiš pad
- Shift + Asigment 1 ili 2 = da dodjelis custom opciju dugmetu
...
Tako da bez shifta, bi se otežao rad na Pa seriji.
nesaband
11.04.2013, 11:09
Ako se to moze tako isprogramirati onda nije problem ali ako svaki put kad zelis nesto da odradis moras da ulazis preko Shift onda je to komplikovano.
@LAsER
Vidim sa si ti to lepo objasnio.Jel se to na taj nacin programira ili je nesto drugo u pitanju?
Na taj se način dodjeluje određena postvka ili pokreće već unaprijed definisanu operaciju (recimo za shift + stop) ako zaglavi neki ritam i boja.
Što se tiče toga, sve je jednostavno tu i odradi se jednom, usnimi i onda samo stišće dugamd. :)
Shift na Korgu je extra stvar... Ima u manualu za koje prečice se koristi, ima ih dosta...i to bas ubrzava rad, ja se navikao i sada letim :-) moze se uporediti na primer kao kad naucite na PC-u prečice na tastaturi ;-)
Sent from S3
ako zaglavi neki ritam i boja.
Istina, nazalost na Korgu veoma potrebna funkcija.
Na Yamahi nista ne glavi B-)
al bundy
11.04.2013, 18:36
pa sta ima na yamahi da zaglavi?
16 ritmova i 58 boja.i sta tu da se zaglavi?? :p
:D:D:D
Kad se već spominje Yamaha u kontekstu Shift funkcije, ona ima gumb DIRECT ACCESS s kojim je moguće trenutno pristupiti bilo kojoj funkciji na klavijaturi bez "dubokog kopanja" po meni-u.
a zna i zaglaviti nekad ...
YAMAHAPASSION : Shift + bilo koji od ta dva tastera. Da bi sačuvao podešavanja za ta dva tastera u globalu - lock - treba zaključati tu opciju kako bi zapamtio izmene. Konkretno kod mene su podešeni na DRUMS OFF i LOWER OFF. Ako ima nešto pametnije javite :)
Akordeonista
16.04.2013, 16:49
Da ne citam sad od prve strane, postoji li neki program kojim se mogu semplovi (KMP, KSF) pripremati za import u klavijaturu, tj. da ih konvertuje u .PCG?
Ne postoji, ne funkcioniše to tako.
Sent from S3
Akordeonista
16.04.2013, 19:24
Znaci li to da je jedina mogucnost ucitavanje gotovih setova pravljenih na Pa-3x, Pa-800 i sl.? Ne mogu se praviti setovi na njemu ni na koji nacin, postoji li bar nekakvo softversko resenje?
NE moras da ucitas ceo set ,mozes da ucitavas semplovanu boju iz seta pojedinacno. Jeste to ide preko PCG,ali je taj PCG vezan za PCM folder u okviru seta...PCG je samo informacija za program,nije kontejner za cuvanje semplova. Koliko ja znam softversko resenje ne postoji vezano za tu problematiku. Za sada jedina opcija su setovi-boje-ritmovi PA serije zakljucno sa NEKOMPRESOVANIM setom za PA3x...ako je set od PA3x kompresovan,pa600 nece moci da ucita,ostalo sve prolazi.
nesaband
16.04.2013, 21:58
Da ne citam sad od prve strane, postoji li neki program kojim se mogu semplovi (KMP, KSF) pripremati za import u klavijaturu, tj. da ih konvertuje u .PCG?
Znaci li to da je jedina mogucnost ucitavanje gotovih setova pravljenih na Pa-3x, Pa-800 i sl.? Ne mogu se praviti setovi na njemu ni na koji nacin, postoji li bar nekakvo softversko resenje?
Ova tema je stigla do 108 strane,@Vex stvarno imas debele zivce.
Dodato:
pardon,stigla je do 109. strane
@nesa : pa kad ne mogu da bijem, bolje da odgovorim :D :D :D
Sent from S3
HAHAHAHAHAHA Kolega pati si legenda,Vex nemoj da bijes odsviraj mu koj stakato po lobanji (salim se naravno)
:lol:Provala godine...Jesam se ismijao svaka cast Vex hehe
Akordeonista
16.04.2013, 23:29
...Koliko ja znam softversko resenje ne postoji vezano za tu problematiku. Za sada jedina opcija su setovi-boje-ritmovi PA serije zakljucno sa NEKOMPRESOVANIM setom za PA3x...ako je set od PA3x kompresovan,pa600 nece moci da ucita,ostalo sve prolazi.
Videh da na sajtu u Support meniju od Pa600 daju neki softver za konvertovanje kartica od Pa80! Da li je mozda to resenje? Znam da Pa80 cita kartice ali nisam upucen kako se one "pripremaju" i kakvi se fajlovi mogu naci na njima. Moze li neko da mi pojasni malo?
Skini ti taj Pa80 card converter :
http://www.korgpa.com/pa_root/software/computer/Pa80_CardConverter_v10.zip
i imas unutra PDF fajl (manual),tamo ti je sve nacrtano ,da se ne mucim da objasnjavam,pa ces skontati o cemu se radi ;)
https://www.youtube.com/watch?v=JHjEEyekasU dal se ovo isplati ? :D
Ono sta meine zanima ako bih kupovao ovu klaviajturu je.Sta je bolje da se uzme Standard Pa 600 ili ovaj Pa 600QT.Slusao sam na YouTube snimak od ove oryental verzije i isto fino zvuci pa zato..Pomislim da je mozda bolje Pa 600 Qt kad vec kupujem da Imam i te oryentalne stvari unutra..Sta vi kazete?Mozda je bilo rijeci o tome,ali me zanima da li neko vec ima bas tu verziju pa da nesto vise kaze..Pozz
Evo ga i snimak meni se bas svidja ovaj oryental ritam sa ovim tarabukicama hehe
http://www.youtube.com/watch?v=ct-9h1nKyOU
ali me zanima da li neko vec ima bas tu verziju pa da nesto vise kaze..Pozz
Ovo mi liči na staru izreku da tražiš preko leba - pogaču. Pitanje je da li vlasnici standardnog Pa600 imaju potrebe za orijental ili musikant verzijom. Da li nekom nedostaju opcije i dodatke koje nude? Koliko je Pa500 recimo isto orijental prodat u Srbiji. Možda 2 kom. Pregledao sam demo snimke kolega, na ovom sajtu naravno. Da li je iko od njih imao potrebu ijednog trenutka za pomenutim verzijama i opcijama koje imaju. Neverujem. Mada mi je jasno da onaj crv radoznalosti u nama kopa li kopa.... :rolleyes:
Sta god ti pomislio bas me briga..Ja sam pitao sto sam pitao i ocekivam da mi neko objasni razliku ako zna a ako nema niko ko je u stanju da mi to malo bolje objasni,onda nisi ni ti trebao da pogadjas da li meni treba hljeb ili pogaca...Koji si ti lik jbt.neko ti stao danas mozda na zulj pa si dosao da se na meni istresas i to bez opravdanja:lol:Bjezi covjece dalje i trazim nekog drugog za raspravku i vredjanja ako moze ikako,a ne mene da provociras i vuces za jezik..Pozz
Bjezi covjece dalje i trazim nekog drugog za raspravku i vredjanja ako moze ikako,a ne mene da provociras i vuces za jezik..Pozz
Vređao te nisam jedini koji je oštro krenuo si ti. Nažalost. Izvinjavam se ako si pomislio da te vučem za jezik ili provociram. Izreka je bila u pošalici a ne u vidu sarkazma. Žao mi je ako si loše protumačio. Da se vratimo temi... Zašto prvo ne bi pogledao manual i sam se informisao i uporedio razlike te dve verzije. Ako ima nejasnoća pitaj konkretno.
http://www.korg.com/Pa600QT
http://www.korg.com/Pa600
Razlika te dve verzije jeste jedina po tome što QT ima tastere za orijentalne skale sa leve strane čije funkcije se inače nalaze u obe verzije u Mixer-u. S toga je moj predhodni komentar i bio u cilju da odvrati one koji žele više novca da daju za QT verziju koja inače po kvalitetu izrade je identična sa Korg Pa600 osnovnom serijom. Imam prijatelja u Nemačkoj koji je u prodavnici detaljno probao oba. Čačkao ih je sigurnih sat vremena. Potvrdio mi je tu informaciju pre nego što sam ga i sam kupio.
Ovo nisam bas najbolje razumio"Da ti lici da ja trazim preko leba pogacu"...To je po mom ispalo da ti mislis da sam lijencina i da hocu sve na gotovo...To se kaze takvima koliko ja znam za tu poslovicu...Nema veze kako god si mislio ok je sad..Dao si lijep odgovor,samo i ja sam znao to sto si napisao u predhodnom postu i isto se to pitao..Da li nekom treba nesto od tih drugih verzija ali ne znam tacno sta je razlika unutra u instrumentu,da li ima istrumente,style itd.koje normalna verzija nema a nama balkancima treba.To je bilo moje pitanje..Ostalo sam i sam procitao koliko se razumijem u klavijature mogao sam neku razliku i sam da vidim...Samo opet hocu da Kazem da se ja ne razumijem dobro u klavijature,pogotovu kad se radi o korgu i jos o novom,zato i pitam...Hvala snaci cu se i sam vec nekako..Pozz
nesaband
20.04.2013, 12:18
Zeljko prosto receno na orijentalnoj verziji je olaksan rad za namestanje turskih skala,sto pretpostavljam da tebi nije potrebno jedino ako ne planiras da sviras arapsku muziku.
Ne znam da li ima nekih boja koje nema obican evropski model PA 600.
Jedi ti somun,on je zdraviji i od leba i od pogace.;)
yamahapassion
20.04.2013, 13:06
Zeljo, nema potrebe da uzimas orjental verziju zato sto te sve boje i ritmove koji postoje na orjental verziji mozes imati i na obicnoj verziji. Jedina je razlika sto su na orjentalnoj verziji izveli hardverski jos te dugmice da bi imao direktan pristup orjentalnim skalama, koje opet mozes napraviti i u normalnoj verziji pa600 i snimiti npr. u samoj performansi i pozivati ih na jedan dodir. A razlika u ceni (kod novih) je 100e, bolje da si za te pare kupis par gajbi pive ;) Inace klavijatura je sasvim ok i mislim da bi bio zadovoljan s njom za taj stil muzike koji ti sviras.
da li je neko upoznat kada dolazi PA600 na BiH trziste, zovem jucer artist kazu da nemaju odgovor na moje pitanje i da su narucili prije 2mj. ljudi pomoziteeee imam svirku 27.4. a nemam kljave.. :(
@ibro22: isplati ako ćeš svirati muziku koja je orijentisana za njemacko područije, za našu vrstu muzike nema potrebe kupovati musikant samplove i ritmove. Taj paket ritmova i samplova skineš sa neta a otključaš sa tom sd karticom (tako su napravili).
@zeljko: i ja sam to pitao prije 3-4 stranice unazad, pa sam napisao da sam dobio odgovor na zvanicno korg forumu, razlike osim hardware dugmadi imaju i što uz QT dobiješ i par samplova koje su orijentisani za istočno tržište (ali ostaju ti i samplovi koje imaš u standardnoj verziji). Tako da sam i ja bio razmišljao da li uzeti Pa600QT ili standardni, pa mi je bilo zbog toga puno dati 300 KM (za samplove samo) ali mene je više vuklo jer je Pa600QT bio na stanju u BiH dok standard još se čeka da stigne.
@ibroc: ja sam zvao sve muzičke kuće u BiH! Niko nema blage veze kada konkretno dolazi, ali sam dobio insider informaciju da bi trebao doći krajem ovog mjesta ili početkom maja! Ja sam eto dočekao, ali da sam na tvom mjestu, ne bih se oslonio da će stići do 27.04! I da stigne, treba ti minimum 2-3 dana da ubaciš SET i spremiš se za svirku.
DODATO: Čim se dočepam Pa600 otvori ću novu temu i postaviti FAQ, ovo je užas, rasteže se priča na preko 105 stranica a ukupno na 5 stranica je moglo stati zanimljivog sadržaja. Tako da i nije čudo što je ljudima mrsko pročitati sve.
ma dobro nije problem za set kad imam spreman po svom ukusu , znas cudno mi bilo dosao mi artist katalog i u njemu pa600 zovem artist kazu nemaaa jbg sve mi je propalo :S
ma dobro nije problem za set kad imam spreman po svom ukusu , znas cudno mi bilo dosao mi artist katalog i u njemu pa600 zovem artist kazu nemaaa jbg sve mi je propalo :S
Druze a da probas nekako iz Srbije da ga uvezes ili proturis busom ili nekako. U Sky-u ga verovatno ima... ako ti je hitno....
ako si iz sarajeva ili blizu, postoji jedna radnja u kojem se prodaje pa600 ja misllim da je QT samo...meni ga je preporukom od jednog kologe prodavao za 1800 KM. Pa vidi da li te interesuje da nereklamiram ovdje radnju.javi se na privatne poruke.
Ne zelim da zvucim kao neka baba zanovijetaljka, ali Ibroc, kako si mogao ugovorit svirku, a nemas instrumenta? To je u najmanju ruku neodgovorno, ali to je najmanji problem, jer bi ti to moglo utjecat i na buduce svirke, a negdje cak i ne daj Boze batine zbog toga popit.
Hvala svima koji su mi odgovorili na moje pitanje.Dakle normalna verzija i pici.Samo jos da nekako utrpam nekom svabi ovaj ketron sto Imam pa da kupim.Postavio sam na prodaju ali izgleda nikom ne treba,mada je tek 2.dan mozda se jos neko i javi..Pozz
yamahapassion
21.04.2013, 23:40
@zeljko: ma vole svabe ketron, roland, kurzweil i te spravice, to je za njihovu muziku ubilo se. Ne beri brige prodaces ti to za par dana. I uzmi pa600 moja topla preporuka ima da se sit nasviras kao covek. Sa ovom klavijaturom i tvojim hardverom kojeg vec posedujes imaces pravi mali kucni studio ;)
drugari,treba mi pomoc kada ucitam neki ritam u pa600 i treba da ga sredim,kako da zapamtim varijacije, drums i fill 1,2,3,4. a da mi ne ostane onaj zadnji sto sam ucitao na svim varijacijama.do sad sam koristio gotove setove a sad bi malo po mom ukusu.hvala unapred
Gore desno padajući meni - write style....
Gore desno padajući meni - write style....
nikako da zapamtim,varijaciju 2,3,4,uvek mi ostane zadnja ucitana na sve, jel treba da se udje u record ili gde vec,sigurno je jednostavno ali nece me danas
nikako da zapamtim,varijaciju 2,3,4,uvek mi ostane zadnja ucitana na sve, jel treba da se udje u record ili gde vec,sigurno je jednostavno ali nece me danas
Šta konkretno hoćeš da uradiš ne razumem te. Iz kog ritma hoćeš da zapamtiš varijaciju, Koju od 4 varijacije želiš da zapamtiš i na koje pozicije, Da li u originalnom ritmu koji želiš da ,,Edituješ" postoje normalne 4 varijacije?
da,ucitao sam ritam iz drugog seta, i ucitao sam sve komponente ritma i drum varijacije 1,2,3,4 i sad zasebno trebam da zapamtim svaku varijaciju na svije mesto, kada ucitam drum var1 ucita se na svim varijacijama1234,a treba svaka zasebno,kada ucitam drum var2 na varijaciji2 promeni sve na drum2,neznam sta da radim...
Style - ritam - se ucitava kompletan. Kakav ritam si cuo u tom setu , takav bi trebao i da bude ucitan u Pa600 ( pod uslovom da nije iz nekih da kazemo zasticenih setova tipa da drums u prelazima i varijacijama koriste druge sound-ove). Ukoliko zelis konkretno da izmenjas u samom ritmu pokusaj na Style record, kada udjes onda pritisni taster meni i mislim da je opcija style elements... proveri. Tu mozes kopirati i prebacivati iz ritma u drugi ritam elemente koji ti se svidjaju. Recimo Odaberes iz kog ritma zelis da uzmes elemente, odaberes koji element ( varijacije, prelaze, intro , eding...) na koju poziciju , memorises i naravno sacuvas . Gore desno padajuci meni. Takodje u padajucem meniu i izadjes iz style record. Probaj tako..... Nadam se da sam bio malo od pomoći mada i dalje nerazumem tacno tvoj problem jer ritam se ucitava kompletan. Nadam se da ce se kolege uskoro priključiti ovoj temi i razjasniti problem...... Pozz
hvala puno probacu sad, dakle imam ubacen neki set u pa600 i sad ocu iz drugog seta da prebacim ritam,ali naravno semplovi se ne ucitavaju, vec sve posebno ucitavam iz drugog seta drums, bas ,kontre itd u pitanju je **** set i sredio sam vec jednu dvojku iz **** seta sa orginalnim semplovima iz **** seta,ali varijacije su iste sve cetiri i nema problema,vec sa drugim ritmovima imam problem sa pamcenjem varijacija i to je to.
Moguće je sa drugim setovima da imaš problem jer su ritmovi vešto urađeni kako bi trebalo malo više znanja da bi se isti kompletirao. To je ono što sam spomenuo... Bilo bi ti od pomoći da razlikuješ takve ritmove. Na originalnom setu prilikom varijacija i prelaza idi na drums da vidiš koji drums koristi i neka ostane display u toj banci gde je drums. Na brzinu uradi fill i prebacuješ po varijacijama. Ukoliko vidiš da je promenio drums u prelazu i iskoristio drugi drums ili u varijaciji, moj ti je savet da ostavis te ritmove jer je muka velika, a i znanja oko sređivanja baš treba... Ukoliko si uspeo od takvog ritma da sklopiš bar jednu varijaciju da valja, ubaci iz slicnog ritma ostale varijacije kako bi delimicno imao eto kompletan ritam sa jednom varijaciom ( ali bitnom) ritma koji si hteo. Kada prebacujes FILL iz drugog ritma , prebacuj samo drums... lepše zvuči a i bass zna nekad da ode u donju oktavu pa da ti ne bi pravilo problem ako neznas da namestis.... Pozz
@Sherif mislim da je opcija koju trazis Original Style Sounds!na picetnom ekranu pored tablice za ritmove sa desne strane stikliraj tu opciju i sacuvaj ritam tako.....udji u record i slazi instrumente po varijacijama,iki bubanj sta si vec rekao i u svakoj varijaciji ce biti drugi DK!
https://www.box.com/s/xrjwc7n3p50zffs0aadj Evo posle duzeg vremena prvi put mi zab'o pa600 zna li neko da li se ovo desavalo na pa800 pa1 itd,verovatno je do ritma nekog ili sl.
Moze biti milion razloga.....da li si ucitavao skoro neki novi ritam?mozda je u pitanju neka nekompatibilnost guitar mod-a sa starijim klavijaturama.....
ucitavao sam i sa pa80 i sa pa1,pa800,pa2,pa3 :D
To ti je zbog popularnog dymamix-a. I sam sam morao da korigujem i da izbacim gomilu stvari koje nije mogao da pročita. Na početku kada učitavas set i kada ucitavas sound i povlaci semplove, na kraju ti izbaci da neke stvari nije ogao da nadje. Negde hoce da pravi problem ( uglavnom ne) a negde ne pravi problem. Imam taj set ( nije nesto sredjen) ali bas memorisan za Pa600. Ukoliko zelis javi se na PVT poslacu ti link pa eto cisto testiraj da vidis da li ces imati problema. Mada da sam na tvom mestu, koristio bi nesto manje napucano kompresorom... Dmx je bas specifican...
Ko kaze da ja koristim dmx? :D
@Todorgm Bolje bi ti bilo =))
pa ako koristis dmx covijek ti je rijesio problem
Ma salio sam se ja ;) Ne znam stvarno u cemu je problem, nailazio sam na svakakve greske na pa2, ali tako nesto mi se nije desilo. Da li se ponavlja problem kada ugasis i upalis ponovo klavijaturu ?
Ne to se desilo 2-3 puta i samo prebacim na sound edit i vratim i onda sve radi kako treba,ali cudno mi da tad kad zablokira neke funkcije rade tj.tasteri a oni glavni ne,tek kad pomeris potenciometar proradi ali posle o5 nece :D
kad smo kod bagova, evo još jednog. Nakon editovanja ritma ( record, menu... sada nezanm napamet koja funkcija uglavnom ubacivanje prelaza i varijacija iz drugih ritmova ) ... memorišem ritam i izađem iz record-a - sinhro start reaguje i na desnoj ruci..... znači ne samo na levoj do splip point tačke ( c4) već na svim dirkama. To prestaje prilikom promene ritma ili kada se pritisne taster SPLIT. Ugasi se i upali i onda je OK. Ja mislim da je to bug.
BUG 2: Namestio sam terce u jednoj od banaka. Te iste terce sam želeo da prekopiram u donju banku - praznu. Kada sam krenuo da kopiram označim preformans pritisnem copy on ga izbriše. Nestane preformans. Sreća pa sam memorisao set pre toga. Isto mi se dešavalo kada sam hteo iz seta direktno da učitam memorisami preformans terci na banku koju sam želeo... Memorišem i kada sam hteo da je izaberem oznacim je i ona se izgubi. Kako koju izaberem ona se izgubi. Nekoliko puta sam uključivao i isključivao i proradilo je kako treba.
Kako , zašto - pojma nemam. Upočetku me je zbunjivalo , mislio sam da nešto neradim kako treba, međutim kada je već počelo da me nervira, shvatio sam da nije do mene.
Videcemo vremenom sta ce biti,evo meni je danas prvi put zakovala da sam morao da je ugasim,znaci ucitao ponovo svoj set nakon probanja jednog seta za pa1 i kad sam vratio svoj set cim je zavrsilo kad sam pustio ritam zapistalo je i nista ne reaguje,pa sam je ugasio :D http://img.youtube.com/vi/-BToLVMegFk/default.jpg (http://www.youtube.com/v/-BToLVMegFk)
Nažalost nakon početnog oduševljenja pojavili su se i prvi problemi. Izgleda da nam je OS od Pa600 pun bagova. Dok još nismo na njima puno radili i učitavali na njih samo gotove SET-ove sve je radilo super, sad kad izrađujemo svoje vlastite SET-ove i kombiniramo različite materijale dolazi do pojedinih problema. Nisu to veliki problemi, ali ostavljaju bojazan da će se desiti isto negdje na tezgi. A sramotu ne želi jelte od nas nitko.
Meni primjerice kad stavljam neku pjesmu u song book i na STS1 memoriram sound koji je pravljen od dva različita sampla iz različitih setova ne želi nikako usnimiti postavljene efekte nego obavezno stavi efekat prvog sound programa na UP1 (uper 1) na 0:0. Interesantno, to isto kad snimam u performance radi bez greške i odradi kako valja. Isto tako sample živog bubnja bubnja ako nije taj ritam spremljen u USER1, 2 ili 3 nego u favorite ne mjenja postavke na style trakama kod V1, V2, V3 ili V4, nego vraća na stanje kako je memorirano u USER banku ili u program modu, osobito samplovane loopove koji nisu u program sekciji pod USERDK nego u USER1 ili USER2.
I na kraju, terce u song booku ne rade dobro ako ne staviš na master transpoze za koji se mol/dur odnosi. Radi za pojedinačnu pjesmu OK, ali kad prelaziš iz pjesme u pjesmu preko song booka (da ne zaustaviš ritam, nego direktno samo uz promjenu tempa) zaleđuje aranžer. Ili ja nešto dobro ne radim, ili sam u globalu negdje napravio propust.
I zapazio sam da ne valja kombinirati samplove od različitih aranžera (od Pa1X, ili Pa800 ili Pa2X). Isključivo uzimati samplove iz SET-ova samo od jednog tipa jer iako ne učitavamo iz tih SET-ova GLOBALE, isti sample je u vražju mater različit i muljav iako su efekti i postavke u dlaku iste. Izgleda da neki parametri itekako utjeću na user PCG iz Pa600, jer na kraju brat bratu Pa600 nije sampler nego sample-player isto kao i KORG Tr ili LE kod workstationa, samo za razliku u Tr i LE možeš upgrade-irati za stotinjak € sample karticu.
Možda novi OS popravi te neke sitnice i bugove. Nisu to veliki propusti ali iritiraju. Dadu se zaobić, ali zašto da mjenjam "kemiju" programiranja vlastitog SET-a kad godinama radim tako i na svim aranžerima je to besprijekorno funkcioniralo.
Dell imao sam klavijaturu i prodao u medjuvremenu je nestalo pa600 u radnjama , ZDRAVO ZIVEO !
Sta me jos zanima a to je.Da li se na pa 600 moze prikljuciti oni tasteri sa 5 saltera za nozno upravljanje ili samo onaj sa jednim..?.Trazio sam po internetu i nisam nasao informaciju,pise samo za onaj sa jednim.Poz
Pogledaj na netu sliku klavijature od nazad,trebalo bi da pise EC5 ulaz posto je specifican konektor.....
nesaband
03.05.2013, 19:03
@Zeljko tebi bar nije problem,uzmi PA 600 pa ga probaj,kod tebe postoji mogucnost da ga vratis u roku od mesec dana ako ti se ne svidi.
Gledao sam i ne pise tako a na papucicama na slici nema kabla pa ne znam kako izgleda,ali nema veze pitacu ovdje ako budem kupovao klavijaturu..Tek cu sutra ili prekosutra znati posto mi se javio jedan svabo za ovaj moj ketron,pa cu da vidim ako kupi idem odmah po korga:DA interesuje me papucice zbog kad budem svirao midi harmonikom radi lakseg i brzeg pritiskanja Start-Stop ili filova
Dodato:
Hvala u svakom slucaju..Pozz
Samo napred Zeljko uzmi pa600 pa posle uzivanje.
Dotuzilo mi da ja jedini na Yu-midi Imam ketrona i to bez tipaka:lol:Jos poslije samo da naucim da sviram i bog da me vidi=))=))=))
Simpaticna stvarcica,mada ionako imam 3 pedale dole,pogubio bih se sav kad bih I to nakacio.....:-)
To jest i ja se mucim sa 7 tastera Koje Imam za ketron a ima i da se kupi i sa 13 tastera heheehe..Ma zajebano skroz zato ja i sviram pjesme gdje nema puno prelaza ili nikako:D
Dodato:
Osjecam se kao da vozim biciklo a ne pokrecem se nikako:lol:
Dodato:
Vintam a stojim u mjestu:lol:
Zeljko bolje da ima bre vise dugmica nego manje,eno snimio sam ti tvoje povodjansko kolo
imas kod mene u demo sekciji,uzimaj taj pa 600 i neplasi se viska dugmica.
Samo da zajebem svabu sutra ako dodje,da mu utrpam ovaj ketron:lol:i idem odmah sutra kupim korga...Prodacu mu i ove papucice nek nosi hehe
A sad odoh spavat da se dobro odmorim,kad dodje da ne zamucam i zeznem prodaju:lol:
nesaband
04.05.2013, 00:58
Uzmi ti pa 600 prvo na probu,to ti je moj savet.
Dolazi mi svabojin u 2-4 sata odprilike:lol:Nadam se da ce kupiti hehe..Bas sad zvao jednu od prodavnica i nemaju u lageru..Druga kaze jos jedan komad:rolleyes:jbt kaze mi covjek kupuje narod pa 600 ko lud i da ne mogu nanijet koliko je potraznja:lol:Sto me malo raduje za pocetak..Idem odmah ako uspijem do 4 sata da prodam ketrona posto rade do 18 sati,inace moram cekati do ponedeljka:">
Ako kupim u 18 sati prvi demo stize u moje demo snimke u 18:49 od korga:lol:
Valjda cu znati da ga upalim hehe
Aj nek je sa srecom trgovina!
nesaband
04.05.2013, 13:05
Drzim ti pesnice,sretno i "oderi" svabu za sto vise eurica.
Hvala ali nista jos nije sigurno dok ne iskesi lovu i dok ja ne ubacim u svoj dzep a njega ispratim i pozelim mu sve najbolje sa novim instrumentom i da ga dobro sluzi:D
Zajebane su svabe kad kupuju nesto,nikad se ne zna mozda samo izgubim svoje dragocjeno vrijeme s njim i bolje da sam danas Isao a imao sam namjeru na koju pivkaru posto je subota i suncan dan:DAl hadj mozda mi se isplati vidjecu..Hvala jos jednom i ako pazarim korga javljam odmah a i treba ce mi pomoci sigurno heh
Dodato:
Moracu dodat jos 200 eura za korga,jbg nece niko da se javi ako trazim vise za ketron
yamahapassion
04.05.2013, 13:21
Uzmi pa600 i ne beri brige ;) A sto se tice pomoci oko klavijature samo javi, tu smo da razmenjujemo iskustva.
nesaband
04.05.2013, 20:04
@Zeljko,sta uradi,cekam dobre vesti,izgoreh a tebe nema da se javis :).
yamahapassion
04.05.2013, 21:30
Neso, vala i ja udjem svakih sat vremena da vidim jel se javio Zeljko i jel uradio sta, ko da ja treba da ga pazarim :D
Ajde Zeljko javi se sa dobrim vestima pa da otvorimo po jedno pivce za novu klavijaturu.
Moj je i boziji:lol:Vec sam razgovarao sa Neletom preko telefona a moracu jos oko nekih stvari i sa Yamahapassionom da vidim...Ja sam veoma iznenadjen kako zvuci..Zvuci za 3 klase bolje od ketrona koliko sam ovo malo probao i cuo.Ubacio sam sam neki set hehe i nesto sam i snimio ali posto nemam papucice nemam vremena da pritiscem prelaze i ukljucio sam preko harmonike i to sam nasao samo jos da vidim nece nesto uper 2 i 3 da radi, radi samo uper 1
Dodato:
Tu je druze vec hehe,sad tek vidjeh tvoj post..Pa kad prolazis kroz minhen da svratis na Koje pivce i ja sam za to hehe..Pozz drug
Dodato:
Jos samo da nadjem mjesta gdje da ga smjestim posto je glomazan i sad moram sve da razmjestam po stanu da uvalim klavijaturu negdje
Cestitam druze...
nesaband
04.05.2013, 21:42
jupiiii!!!!!!!!!! Cestitam Zeljko.
Hvala hvala jos samo da se uhodam malo bolje i kad Imam vremena odsviracu nesto i postavim.Danas sam bio umoran i meljao sam i nisam znao ni sam sta da sviram pa ima greski puno,ali sam iznenadjen snimkom kako je cist i kvalitetom 1000 puta bolje negom sa ketrona..Ne mogu da vam opisem koliko sam sretan hehe..Pozz
A tek kakve Imam harmonike na korgu nece mi trebati vise akusticnu da usnimavam
Boban010
04.05.2013, 22:08
Ajd' nek je sa srecom!
yamahapassion
04.05.2013, 22:22
Otvorim ja jedno pivo sad, a kad budem prolazio kroz minhen cujemo se pa da odemo na jedno. E znas da mi je bas drago sto si uzeo klavijaturu i sto ti se svidja na prvu loptu. To oko prelaza, fill in-ova, breakova itd. se ne sekiraj, sada ti je sve malo cudno posto si dugo vremena svirao na tvom sistemu, ali ima za par dana da se naviknes, zaboravices na harmoniku i one midi zajebancije :) A za harmonike ima tek da se iznenadis kad proberes semplove i kada namestis po svom ukusu ima da grme. Evo sad vidim da si mi poslao pp, odoh odma da vidim jel ti treba nesto da se pripomogne, a naravno sta god treba javi se.
Ma super je klavijatura nema sta.Ovo sto sam ubacio i cuo od stvari pravo dobro zvuce jos samo da naucim nesto odsvirati i snimam hehe.Pozz
Hvala Bobane
Druze neka te sluzi klavijatura dugo dugo i da nam sviras i uzivas u svirci,ajde cujemo se danas popodne .
Pogledaj sta pise ispod mog profila gdje je nekad pisalo "Harmonika+Ketron SD3:D
Sa srećom druže.Veliki pozdrav i svako dobro!!!
Ohohoooo buraz ! ČESTITAM !!!
Stari moj, ma nemaš pojma još kakav si potez napravio odabirom Pa600.
Nek ti je sa srećom, sad češ tek vidjeti što znači ispod haube imati 500 konjiča :D (Meni je moj Pa600 ko Porshe :lol: ).
Željac, zatreba li ti išta za "bebu", imaš moj e-mail, piši i expres šaljem.
Nemaš pojma koliko si me obradovao. Eto, ja u subotu odradio svatove, a preko puta naše sale je svirao jedan od 5 najpoznatijih i najboljih bendova HR-a. Na pauzi došao čovjek (kljaver) gledati "zvjerčicu" (inaće svira na Pa2X-a i Kronosa) i ne može vjerovati da mali ima tako dobre harmonike i mastan ritam (što je nepojmljivo za KORG-a). E a ja cvatem ko pori luk na mjesečini. Reko, odma naručuje jednog samo za probe (jel, lagan je i močan), ma oduševio ga je. Čovjek kaže da je prosto pao na tur, ne može vjerovati da iz te male hrpe crne plastike izlazi tako dobar sound, kaže bolje nego iz njegova pa2X-a (a on je barem na glasu kao jedan od najboljih u izradi SET-ova u HR).
SVe čestitke i da te služi dugo... dugoooooo. Verujem da sada nećeš imati mira jer materijala ima za nju celo Jadransko i Egejsko more, pa ćeš sebi praviti kako ti odgovara i neće ti biti dosadno :) . Ako negde zaškripi a nemaš vremena da čačkaš,... tu smo da ti pomognemo,...
:lol:
Mislim da sad malo poduže nečemo čut za Željka.
Stigla nova ljubavnica ;)
al bundy
06.05.2013, 20:10
ma jok serife....zeljko otiso u kafanu na pivu...nit mu je sad do ljubavnice niti do zene :p
Ma ljudi ne boj te se tu sam:)Evo sa<d udjo u kucu uceivijo,ma ne mogu se ja vise ni napiti kao nekada da ne znam sta radim:lol:Koliko god popijem ja isti,jedino razlika je kad koju popijem ja umoran..Malo odspavam i opet ko nov:lol:Nego me brinu drugi problemi heheh..Izgleda sam dobio bruh dizajuci harmoniku i spustjuci hahahaha..I to mi je tesko od kad 8 godina ne radim nista.
Kreso buraz upravu si za svaku sto si rekao.Cacakam tek i gledqam sta i kako funkcionise tek.A ti salji sve mi treba heheh..Pozz druze
Dodato:
Hvala vam svima na ponudi za pomoc i cestitkama,cim nesto zatreba ja se javim.Ipak ste vi duze u Tom zanatu od meine i iskusniji u tim stavrima oko klavijatura..Pozz
Danas odem malo do "Soundland-a" u Stuttgartu da testiram Pa600, taman pripremio slusalice, set jedan za Pa800 poneo tamo da cujem kako ce da radi, kad ono ulaz za slusalice crko. A nije dolazilo u obzir da ga testiram bez slusalica, jer u prodavnici imaju svoju muziku non stop, ljude, buka je malo...jos im samo ja falim sa Juznim Vetrom tamo :D . Cackam nesto po globalu da nije slucajno tamo nesto iskljuceno, sve stoji kako treba. Pitam prodavca, kaze crko je taj ulaz. (Mislim se, jako je kvalitetan). Onda sam izvukao bananicu i testirao onako na trecinu pojacanog sa njegovim zvucnicima koliko se moglo.
Ubacim USB ne prepoznaje, set je bio za Pa800.
Pa batalim ja sve to uzmem Pa3x koji je bio pored i ostanem jedno 2 sata da sviram :D
Za Pa600 mogu da kazem da su mu dirke onako, solidne, bolje nego Pa500. Kada bi se otezale jos tegicima bio bi pun efekat! Kuciste nije od ko zna kakvog kvaliteta (kao i celokupna sprava) ali kao sto se i ranije u temi pisalo, za taj cenovni rang je odlicno. Klavir me je odusevio, nisam navikao na to kod predjasnjih Pa serija, tako da osim tih manjih tehnickih problema (koji su mene zadesili) je sa svojih 96mb sampl memorije potpuno ok klavijatura :)
U jebemti sve pocrkalo jel...STRASNI PRODAVCI,kupi pa800 onda ili pa3x ha ha....
Pa nije sve bas pocrkalo al eto..(nije jos uvek)..:D Ne znam zasto su je ostavili tako falicnu tamo kao test klavijaturu. Cudno za nemce. A trenutno najprodavanija klavijatura, ljudima treba da ostavlja dobar utisak, a pored tako nekih glupih sitnica moze se covek nekad lako predomisliti.
Nervira me sto mi se desava da kad ucitam neki ritam pojedinacno iz drugog seta se desi da zamrznu dugmici i poslije ni tam ni vam.Sta god pritisnem ne reaguje.Da li je to sad zbog tog ritma ili neceg drugog?
yamahapassion
08.05.2013, 09:53
Zeljko, usao ti virus =))
Salim se malo, meni se to nikada nije desilo, a dosta sam ritmova kopirao
Onda mora da sam zezno onim globalom hehe..Kako da sad instaliram fabricko stanje?Tj.global od Pa 600
Onda mora da sam zezno onim globalom hehe..Kako da sad instaliram fabricko stanje?Tj.global od Pa 600
Taster MEDIA , opcija Utility - Factory restore - ALI : sačuvaj prvo tvoj set. Kada odradiš restore učitaj tvoj set BEZ globala. Znači preformans, styles , sound,.... (semplove će sam povući sa soundom) bez globala. Kada tako odradiš .. OPET sačuvaj svoj set i tada će biti tvoj set sa fabričkim globalom , pa ga tako i snimi pod tim nazivom da ga mozes razlikovati. Moraćeš onda ponovo da podesiš general lock, display hold , master eq , i ostalo ako bude problem neki oko podešavanja javi se pa ću ovde napisati svoja podešavanja....
Dešava se kada ubaciš ritam koji po default-u krene da očita adrese soundova ( drum, bass, perc, acc...) a na postojecim adresama tvog seta je nešto sasvim drugo, a uz to ukoliko ritam za prelaze (fill ) i variacije vuče različite drum sekcije, onda to zna da ga zbuni, tj da nemože da učita sve odjednom. Jednostavno , na mestu gde je recimo bila semplovana konta, on u tvom setu naiđe na sempl koji je pet puta veći po memoriji ( mb ).... Ali kada poređaš sve kako treba iz tvog seta što se zvukova tiče u taj ritam i memorišeš tako, neće nikada više kočiti i praviti problem. Bar bi trebalo da je tako....
Radio sam Factory restore vec 3 puta i uvijek isto..Ne desi se odmah ali kad ucitavam i mjenjam boje pocne da ludi i ponekad zaglavi..Jbt katastrofa ne mogu da se snadjem niscim..Hocu da zapamtim Style i boje kako sam ja napravio a ono sledeci put opet isto sve kako je bilo sve boje opet stare na onim dugmicima Sts 1 Sts 2 itd.Kako tu mjenjam boju i kako da je zapamtim kad sledeci put upalim taj ritam da budu boje slozene kako sam htio?
Ketron je bio laksi za podesavanje registracija a ovdje nikako da se snadjem kako sta hehe
al bundy
08.05.2013, 14:46
Ja da sam na tvome mjestu ja bi set promjenio.
Neki dan sam ucito jedan semplovani bubanj...sa neznam kog seta.znaci samo sam bubanj u ucito i ton mi je poceo da zaglavljiva.moro sam uvjek shift i stop da stiscem da se zaustavi.(cinela je zvucala).
A ako je to tebi uvjek kad mijenjas boje...izaberi sa drugog seta.
Za STS stisni koji hoces...promijeni boju nastimaj efekte i na padajuci menu na ekranu i write STS i to je to.
A
Ili Shift dugme cuvaj i stisni bilo koji STS...to je direkta ulazak u STS podesavanja.
I svaki put kada radis nesto...mijenjas p, prije gasenja klavijature idi na MEFIA...SAVE...SAVE ALL i sve ce ti ostat tako kako si zapamtio.
Ja mislim i dalje Zeljko daje do Globala jesi istalirao one dve opcije znaci Os i taj Faktori tako se vrati u fabricko stanje
Hocu da zapamtim Style i boje kako sam ja napravio a ono sledeci put opet isto sve kako je bilo sve boje opet stare na onim dugmicima Sts 1 Sts 2 itd.Kako tu mjenjam boju i kako da je zapamtim kad sledeci put upalim taj ritam da budu boje slozene kako sam htio?
Memorisanje style: Namestiš kako želiš da zvuči pa gore desno na ekranu padajući meni, treća stavka od gore na dole ,,Write style#. Kako namestiš tako će i početi ( stopiraj samo ritam kada budeš memorisao,.... i obrati pažnju da li si ostavio ritam na kojoj varijaciji , da li je sa introm ili tako slično jer tako će onda i početi).
Memorisanje preformansa: Isti postupak samo u padajućem meniju prva stavka ,,write performans"
Memorisanje STS-a boju koju trenutno sviraš - Shift+STS ( 1 2 3 ili 4 ) i istu si memorisao na tu poziciju za taj ritam.
Imam veoma dobar set koji u sebi ima komplet ( dmx, live i sve sto je sto se kaze odlicno) puno toga u jednom setu . Uploadovacu ovde pa ga skini. Naglasicu da je Set Pa800 za Zeljka.
Mogu ti poslati global sa mog Pa600 koji je perfektno sređen.... I naravno od Pa600 je, takođe imam i factory resourses pa600 sa njihovog sajta.
Ukoliko ti je nešto potrebno javi se na PVT Pozz
Posalji mu global tvoj resice probleme
Posalji mu global tvoj resice probleme
Poslato... global i set koji sam spomenuo... Ako negde zapne tu smo, napomenuo sam da ne ucitava global iz seta koji sam mu linkovao... Uploadujem ga i ovde. Tezga set april ( pun je dobrih stvari)
Hvala svima uspio sam ubaciti ovo sto mi je poslao drug Rolandx i za sada jos nije nista zaglavilo,jedino mem nervira sto je podesio ekran da kad trazim boju ili style nemam kad da pogledam koliko je brzo i automatski prebaci nazad hehe..Kako se to gasi?A i nemogu pojedinacno da pojacavam uper 1,2,3 Valjda je tako on podesio.Inace nisu losi ni ritmovi ima svasta,samo po neki mi se ne svidjaju jer su tisi od drugih i pokoji nema bubnja i bassa pa sam skuzio da sam trebam ubaciti hehe..Pozz i hvala Rolandx puno puno
Sada nemoj vise global da ucitavas
Hvala svima uspio sam ubaciti ovo sto mi je poslao drug Rolandx i za sada jos nije nista zaglavilo,jedino mem nervira sto je podesio ekran da kad trazim boju ili style nemam kad da pogledam koliko je brzo i automatski prebaci nazad hehe..Kako se to gasi?A i nemogu pojedinacno da pojacavam uper 1,2,3 Valjda je tako on podesio.Inace nisu losi ni ritmovi ima svasta,samo po neki mi se ne svidjaju jer su tisi od drugih i pokoji nema bubnja i bassa pa sam skuzio da sam trebam ubaciti hehe..Pozz i hvala Rolandx puno puno
Mislim da je global pa srednja opcija general controls i na nekoj od stranica dole u dnu ekrana ima opija da se nadje za display hold on.... to ugasi.... i on ce tako zapamtiti nemoras nista memorisati...
Nasao sam i to i cak sam drugu farbu podesio hehe.Jos samo da nadjem gdje se odkoci ondje za upere da kad idem na ekran da mogu pojedinacno da pojacavam a ne sve zajedno..Mislim na boje za desnu ruku.
Kako mislis pojedinacno Zeljko u performansu ili ?
Nasao sam i to i cak sam drugu farbu podesio hehe.Jos samo da nadjem gdje se odkoci ondje za upere da kad idem na ekran da mogu pojedinacno da pojacavam a ne sve zajedno..Mislim na boje za desnu ruku.
Udješ u mixer ( ekran bi trebao biti na easy mode - gore desno u ekranu padajući meni - posvednja stavka u dnu padajućeg menia easy mode ) koji je na glavnos screen-u, ukoliko ti se pojavi i bubanj i sve trake onda pritisni tasten ( na klavijaturi) Track select, da ti samo ostanu UPPER-i... iznad njih imas jednu kockicu koja je štiklirana, nju skini da je nema i tako ćeš moći da uppere nivelišeš zasebno. Ta kačkica u mixeru je sistem lock all... jer kada jednom namestiš recimo preformans od tri boje ( njihov odnos) a generalno je preformans utišan ili puno pojačan, onda klikneš na tu kockisu i pojačaš ili smanjiš komplet i ostane isti odnos zvukova proporcijalno ih pomera, bilo da su u istoj ravni ili ne.... ako negde zapne pitaj slobodno...
Tooooo majstore vidis kako me ti razumijes a ne kao Nele hehe..Hvala
http://www.youtube.com/watch?v=RUMs5SV-VJc&feature=youtu.be
Ajde ako je neko provalio dami definise kako se brise pojedinacno sempl sa pa600 probao sam kada sam i saund pata doticna boja kada je pritisnes i poplavis pa onda delet on je obrise ali sempl ostaje unutra jer sam konntrolisao pre brisanja kolko je imala mb i posle brisanja je ostalo isto,dakle ako neko zna neka opise kakoooooooo,pozdrav.
Obrises sound e onda odes nadjes tamo gde se brisu svi semplovi pa stisnes ono prvo dugme da ocisti suvisne semplove ;)
Ok druze ali kakvo glupo resenje danas sam dirao i to mislim,ali stvarno su glupo to regulisali,ja reko nemoguce da nemoze dase obrise pojedinacni semplovi,ali eto probacu kod drugara i tu kombinaciju,hvala ti
Nervira me sto mi se desava da kad ucitam neki ritam pojedinacno iz drugog seta se desi da zamrznu dugmici i poslije ni tam ni vam.Sta god pritisnem ne reaguje.Da li je to sad zbog tog ritma ili neceg drugog?
ovo se i meni desava na pa600.da mi neradi ili fill 2 ili start ,ponekad cak donji deo dugmica ili gornji deo se zamrzne,pa moram gasiti.isto sranje kao na pa800,samo neki problemi.
Vrati druze klavijaturu na fabricko stanje i nemoj vise ucitavat Global,samo ucitaji ono drugo u setu..Kod meine se i danas desilo kad sam brisao ritmove iz setan koji mi se ne svidjaju da ostane neko brujanje ali ode za jedno 2 do 3 Minute samo ili kad ugasim i ponovo upalim klavijaturu...Zar ne smem da brisem ritmove iz seta i boje ili kako a da se nesto ne zezne:(
Vrati druze klavijaturu na fabricko stanje i nemoj vise ucitavat Global,samo ucitaji ono drugo u setu..Kod meine se i danas desilo kad sam brisao ritmove iz setan koji mi se ne svidjaju da ostane neko brujanje ali ode za jedno 2 do 3 Minute samo ili kad ugasim i ponovo upalim klavijaturu...Zar ne smem da brisem ritmove iz seta i boje ili kako a da se nesto ne zezne:(
vracao sam je u fabricko stanje ali i dalje isto.nedesava mi se to uvek.nekad je upalim nece Fill 2,nekad nece Start/stop.ili mi se ukoci kao prosli put na svirci pustao sam na pauzi preko klaviature MP3 neke pesme i kad sam hteo da sviram stisnem Style play i tu mi se ukoci i nista nije radilo pa sam morao da je gasim in upalim.posle toga sve u redu.
Dodato:
Znali mozda neko zasto mi se na pa600 u nekim bojama cuje kao Sustain kad odsviram neki triler.?
Kod meine se nije vise desilo to da zamrzne dugmice od kako sam vratio na fabricko stanje i ponovo ucitao drugi set ali ne i Global od tog seta.Sad mi se desi kad hocu da brisem neke ritmove koji nevaljaju i koji su slabiji od drugih da bruji nesto na zvucnike i onda za neko vrijeme prestane..Evo danas sam ucitao ponovo neki set i ne desava se nista problematicno..Vidjecu sutra kad budem brisao sto mi ne valja da li ce opet zezat..Svi ovi setovi imaju cini mi se neke Probleme.Cak kad ubacujem iskace mi maska gdje pise Warning tako nekako.Valjda nisu setovi citavi i uvijek fali po nesto,pa mozda zato i zeza..Pozz
Najpribližniji i najbilji za učitavanje su setovi sa Pa1x... Sa tim setom odmah učita z ritmovima sve četiri stranice po useru. Iz setova za Pa800 ucita samo prve dve.... Setovi sa Pa1x (pro) nisu zahtevni puno sto se tice izmene segmenata u ritmovima, uglavnom (80%) sve funkcioniše OK.....
Sta mu znaci onaj Multismp?Kada kopiram set kao svoj na usb i hocu da ga poslije dopunjavam i sredjujem kako meni odgovara poslije kad idem na load nema unutra multismpl a kad gledam na kompu ima..Da li uopste to treba da se louduje i da li uopste podrzava ova klavijatura multismpl?Vidio sam i u jos nekim od setova pokaze taj multismpl.folder ali u njemu npr.nema nista.Da li je dovoljno kad ubacim samo PCM?I da li poslije ucitanog seta koji vec ima unutra semplove pcm.mogu naknadno uz te ubaciti i druge i da li ce da radi i pravi Probleme neke?
Ne prepoznaje fasciklu . Nije autorizovana klavijatura za takav vid operativnosti :D ( sempler editor). Ubacivanjem same PCM fascikle se ne dobija ništa. Sound je vezan za PCM i kroz SOUND prepoznaje koji je sempl i tako ga čita. Možda postoje programi kako bi se semplovi u PCM direktno kombinovali sa SUND-om ali o tome nemam pojma, nisam imao prilike tako da čačkam. Recimo da kada se učitava set, nema potrebe učitavati PCM posebno, jednostavno se učita SOUND i on sam load-uje sempove iz PCM. Sound - performans - style i to je to.
aaaaaaaaaaaa hvala a meni rekose da ucitavam sve jedno po jedno Osim Globala.Znaci ne trebam Pcm ucitavat dovoljno je samo Sound?Hvala druze na lijepom odgovoru.Poz
14.12.2012 kupio sam u njemackoj korg pa 600 nakon toga u martu je vec poceo da se kvari displej se nije palio uporedo sa sistemom na jednoj svirci je onda crkao skroz milsim da je svjetlo na displeju crklo ondeo sam u prodavnicu klavijaturu i oni su je poslali na popravak direktno u Korg Marburg inace centrala za njemacko trziste nako 3 nedelje dobio sam klavijaturu nazad pise da su ugradili novi displej e sad mi se dasava kad a kavijetura duze radi a ukljucene su slusalice pocne iz zvucnika da zavija kao stari radio kad trazis stanicu iako je smanjena klavijatura e sad neznam dali je to do semplova ili ima problem sa naponom inace tiho se to sustanje cuje ako tako nastavi opet nazad na popravku ne zelim da plasim kolege mozda sam uhvatio nesretnu klavijaturu ali ne svidja mi se to sto se sklapa u kini mislim da je pa 600 totalno rucni rad od jeftine radne snage sto se vec odrazava na kvalitet instrumenta
evo i jedno pitanje ako sa pa 800 ucitava samo prve 2 banke perf ...kako ucitati ostale 2 ...dali ucitava kompletne sound banke 1 i 2 i user dk ....
pozdrav
Druze ja sam dobio 3 godine garanciju i ako se desi za te 3 godine da mi se 2 puta desi neki kvar zahtjevacu svoje pare nazad i nikom nista:DIli cu dotle ustediti jos koju paricu i Kazem im hocu korga pa 3x i morace da mi priznaju onoliko koliko sam platio pa 600
Dodato:
Tako da mi uracunaju moje pare Koje sam dao za korg i jos dodoam koliko treba za bolju klavijaturu..Kazna za firmu korga
14.12.2012 kupio sam u njemackoj korg pa 600 nakon toga u martu je vec poceo da se kvari displej se nije palio uporedo sa sistemom na jednoj svirci je onda crkao skroz milsim da je svjetlo na displeju crklo ondeo sam u prodavnicu klavijaturu i oni su je poslali na popravak direktno u Korg Marburg inace centrala za njemacko trziste nako 3 nedelje dobio sam klavijaturu nazad pise da su ugradili novi displej e sad mi se dasava kad a kavijetura duze radi a ukljucene su slusalice pocne iz zvucnika da zavija kao stari radio kad trazis stanicu iako je smanjena klavijatura e sad neznam dali je to do semplova ili ima problem sa naponom inace tiho se to sustanje cuje ako tako nastavi opet nazad na popravku ne zelim da plasim kolege mozda sam uhvatio nesretnu klavijaturu ali ne svidja mi se to sto se sklapa u kini mislim da je pa 600 totalno rucni rad od jeftine radne snage sto se vec odrazava na kvalitet instrumenta
evo i jedno pitanje ako sa pa 800 ucitava samo prve 2 banke perf ...kako ucitati ostale 2 ...dali ucitava kompletne sound banke 1 i 2 i user dk ....
pozdrav
1. Reklamiraj i to. Pre toga uradi factory restore ( utility ) a najpre sacuvaj svoj set i proveri na fabrickim postavkama da li se isti problem javlja. Ukoliko se javlja, glupo je da im oprostiš... Jos jedan kolega je imao isti problem na pa500 ali kada ugasi njegove zvučnike. ...
2. Ostale banke ritmova učitavaj jedan ritam po jedan ritam. Može prepoznati sve ali sam raspored banaka nije isti, par stranica unazad napisao sam da je najkompatibilniji set učitan sa Pa1x ( pro) klavijature. Učita četiri stranice ritmova u jednoj banci i 80% seta se ne mora prepravljati, menjati drums, bass i ostalo... Radi sasvim solidno bez puno muke.
1. Reklamiraj i to. Pre toga uradi factory restore ( utility ) a najpre sacuvaj svoj set i proveri na fabrickim postavkama da li se isti problem javlja. Ukoliko se javlja, glupo je da im oprostiš... Jos jedan kolega je imao isti problem na pa500 ali kada ugasi njegove zvučnike. ...
2. Ostale banke ritmova učitavaj jedan ritam po jedan ritam. Može prepoznati sve ali sam raspored banaka nije isti, par stranica unazad napisao sam da je najkompatibilniji set učitan sa Pa1x ( pro) klavijature. Učita četiri stranice ritmova u jednoj banci i 80% seta se ne mora prepravljati, menjati drums, bass i ostalo... Radi sasvim solidno bez puno muke.
hvala na odgovoru provericu u kojim se situacijama pojavljuje to zavijenje iz zvucnika dali kada su iskljuceni ili zavisno ode sempla koji sviram posto je to stvarno sporadicno ne uvek nego povremeno se pojavljuje strasno me interesuje sta je razlog tome ucitat su fabricki set i izbrisati sve sempolove i onda pustiti da pa 600 radi neko vreme da vidim dali ce se to zavijanje pojaviti...pozdrav kolegama
Pozdrav svima na forumu!Kupio sam prije par dana pa600 i potreban mi je set za svirku pa bih molio za savjet u vezi ovih setova koji se nude po internetu... :).
Toplo bih ti preporučio setove koje sam uploadovao...:
http://www.yu-midi.org/forum/downloads.php?do=file&id=16588#axzz2U273JtYM
http://www.yu-midi.org/forum/downloads.php?do=file&id=16076#axzz2U273JtYM
Pozz
Svirac bt
22.05.2013, 17:29
a jel moze da se nadogradi ram ili je limitiran na 96mb ?
Limitiran je.
Sent from S3
Zanima me da li ovi setovi stvarno zvuče kao što je na youtubu ili je to studijski našminkano?
Ovo je smesno kako moze da radi pa600 tj.kako meni radi :D
nesaband
22.05.2013, 22:53
Jel ti to reklamiras ove setove ovde na forumu?[-X
To nije dozvoljeno.Procitaj pravilnik foruma posto vidim da si nov na forumu a vec debelo krsis pravila.
Donedavno sam imao Pa60 tako da nemam puno iskustva sa semplovima,a kada ucitavam neki set od Pa800 javlja mi neku neku grešku prilikom lodiranja Sounda i neki ritmovi mi ne rade kako treba.Pokušao sam jedan po jedan PCG da učitam al opet se javlja problem.
Dodato:
Ma ne reklamiram ništa pitam za savjet tek sam kupio pa600 pa nemam pojma o njemu.
Izbrišite taj post ako je problem.
Todorgm (http://www.yu-midi.org/forum/member.php?u=14679) : Verujem da tvoj set ubija. Eto razloga da ga podeliš sa kolegama ;) . Šalu na stranu, ni ovo gore nije loše i svaki ton na mestu. Da ne komentarisem jer je vec postavljeno mimo svih pravila i ne želim da širim priču, ali recimo da iz Zile seta 7/8 ubija doslovce. Ali ne i ostalo, tako da je diskutabilno šta se kome sviđa. Ukusi su različiti.
Zanima me da li ovi setovi stvarno zvuče kao što je na youtubu ili je to studijski našminkano?Sta li treba da ti znaci to "studijski nasminkano" ? Sminkaj i ti ako bas treba ta "sminka" jer ni oni u studiju, ako su "sminkali", nisu izmislili toplu vodu. Sve sto oni mogu da urade, imas i ti priliku jer ni u studiju se ne koristi crna magija. Pitanje je samo koliko zelis i mozes da ulozis u kvalitet sounda kojim sviras.
Pa mislio sam na to da li će da zvuči i na sintu kao na demu, a ja lično nemam više dovoljno ni znanja, ni živaca da se time bavim.
Najvjerovatnije da ce se cuti kao i na demo snimku. Jedino sto su eventualno mogli da urade da bi poboljsali kvalitet demo snimka, je propustanje kroz leveler ili kompresor i mozda naknadna obrada ekvilajzerom. To sve i sam mozes, uz dodatne uredjaje (koji ne kostaju nkakvo bogatstvo) da uradis i to sa kompletnim soundom svog aranzera. Ljudi kod nas, generalno imaju ogromnih problema sa vrlo jednostavnim uredjajima kojima su u stanju enormno poboljsati svoj sound i to za sitan novac. Kada ce se ta totalno negativna tradicija konacno prekinuti, ni sami Bog ne zna, ama siguran sam da nece skoro. Nemoj ovo da shvatis licno jer ti si samo jedan u masi muzicara za koje je pravi put ka dobrom soundu "velika tajna" obavijena najtamnijim velom.
Jest stvarno..Mogao bi nam Todorgm stvarno podijeliti taj njegov set ako hoce:DTj.ako hoce da uplouduje na Yu-midi pa da se i mi amateri malo usrecimo:)
Dodato:
Ne bi bilo boljeg poklona za moj rodjendan koji sam pre par dana proslavljao:lol:
To je smesno sprem ovoga,bar za mene.
http://www.youtube.com/watch?v=NwI5iJVRDFI
nesaband
23.05.2013, 13:44
Sa duznim postovanjem meni ovi setovi zvuce otprilike kao lose uradjeni setova za PA 500 ili PA 80 a ne za Korg PA-600.
Ako ovako zvuci PA 600 onda ga stvarno treba zapaliti.:lol:
mile nikolic
23.05.2013, 14:38
meni ovaj ESI -set na PA 600 zvuci sasvim korektno, mislim da je to mnogo bolji saund nego pa 500 i pa 80
yamahapassion
23.05.2013, 14:47
I meni je ovaj zadnji set ok. Uzimajuci u obzir da su to samo dosminkani stilovi i semplovi koji su poreklom iz drugih PA serija. Pravi potencijal PA600 ce se videti tek kada neko sedne za klavijaturu i krene da pravi set od nule sa mogucnostima koje pa600 pruza a to je daleko iznad pa500 i pa80
Ma mora to da se poslusa na dobrim zvucnicima,ili ozvucenju,da bi se culo kako radi,nevredi na obicnim zvucnicima baz basova,evo ima i ovo
http://www.youtube.com/watch?v=kSBNxGdU1Oo
Dal neko ima ovaj set?
Ovo je i vese nego dobro za sve pa serije.
Ma kakav pa600,niste culi sta radi BK5 ;) Dobra je sprava to,i ovaj zadnji snimak je dobar,lepo upakovano sve.
O da cuo-probao bk5 i mogu da kazem da je jedino dobar za matrice ;)
Todore... zuti karton... nisi slusao dobro.
Sa duznim postovanjem meni ovi setovi zvuce otprilike kao lose uradjeni setova za...... i bez duznog postovanja jer tu nema sta da se postuje.
Ako ovako zvuci PA 600 onda ga stvarno treba zapaliti...Jok... moze to PA600 daleko bolje, nego vidjela zaba da se konji potkivaju, pa i ona digla noge =))=))=))=)) Svako danas pravi i slaze nekakve setove !!!!!
nesaband
24.05.2013, 01:16
Ne znam koji karton ja da mu dam.:lol:
Naravno da PA-600 moze mnogo bolje nego sto je na ovim setovima.
@Todorgm nema potrebe za sarkazmom,nego kad si vec takav strucnjak zasto ti 7 tvojih tema pocinje sa naslovom : "Treba mi ......",sto nesto nisi pokusao i sam da napravis?
... i bez duznog postovanja jer tu nema sta da se postuje.
Jok... moze to PA600 daleko bolje, nego vidjela zaba da se konji potkivaju, pa i ona digla noge =))=))=))=)) Svako danas pravi i slaze nekakve setove !!!!!
Zasto nepostovati,pa napravi ti ovako i poslazi, sve da zvuci kao jedan ritam,cuj svako danas pravi,pa pravi ili ne ovako.
Strasno bi se zacudio samo da mozes i da pojmis sta sam sve napravio i "poslagao" u svojoj karijeri, pa je bolje da to ostavimo po strani. Nema nikakve potrebe da me prozivas na taj nacin jer mozes dozivjeti silno razocarenje i deprimiranost. Nije ovo kviz ili trka na 110 metara s preponama, pa da se takmicimo postavljajuci nekakve setove, ritmove i slicno. Licno ne moram nikom nista da dokazujem, niti osjecam potrebu za tim ali uvijek imam potrebu da kudim ili pohvalim neciji javno postavljeni rad jer taj rad se iz tog razloga i postavlja, dakle da bi bio komentarisan. U ovom slucaju je to sto je postavljeno lose, a nesto sto je lose ne zasluzuje nikakvo postovanje. Kraj price.
Pa za tebe je lose,vidis za nas neke nije lose nego dobro,nije kraj price,to je tvoje misljenje ako ti se nesvidja to je tvoja stvar,nije niko lud sta je lose a sta dobro svasta.Ja samo kazem dajte nesto bolje ako ima ja nisam cuo dosad.
Ako je ovo najbolje sto si do sada cuo, jedno je sasvim sigurno: malo, vrlo malo si cuo. Radi toga dalja diskusija s tobom, na ovu temu, ne bi imala bas mnogo smisla, te bi bilo najbolje da je polako privedemo kraju.
Tranzit, treba otvoriti anketu :"koliko vas zna da napravi novi ritam na klavijaturi? "... Kad bi ljudi bili iskreni, rezultat bi bio verovatno poražavajuć... Zato je mnogima to nešto sto je" sklepano" - dobro - jer oni ne moraju nista da rade i da se muče. Samo "Load" i vozi.
Sent from S3
Pa dajte vas dvojica vase setove da cujemo kad je ovo sve sklepano i nevalja nista,jedino ako nevolite takav stil pa pljujete, to je drugo o ukusima se nevredi raspravljati.
^^^ Ja ne pljujem nista,ja samo konstatujem. Svi jure necije setove,niko se ne interesuje da nesto sam uradi,to je glavni problem o cemu pricam ;)
A da su mnogi setovi SKLEPANI - potpisujem i stojim iza toga,jer niko ne moze da me ubedi u suprotno jer prvo imam ushi,a i mimo toga ,kad ucitam tako neki "izvikan" set -uzasnem se sa tehnicke strane,tako da znam o cemu pricam.
@Vex
Tako je Vex, tako i nikako drugacije. Imas potpuno pravo, ama to nikako da shvate ovi momci kojima je svako smece dobro ili bar upotrebljivo, samo da ne moraju sami da urade jer taman i da hoce, ne znaju, a to je vec nepremostiv problem.
@iljusin
Momak, a da prestanes sa tim prozivkama, postaje dosadno, ponavljas se sinovac bez potrebe. Slicnih clanova i kojekakvih provokativnih postova smo procitali na ovom forumu bar stotinak, pa nam i nije nesto posebno interesantno tvoje piskaranje. Ako bas imas toliko veliku zelju da cujes kako to radi "omladinac" tranzit, nadji temu sa demo snimcima gdje sam svojevremeno postavio par snimaka u razlicitim uslovima rada, pa tamo to sve fino poslusaj, ama unaprijed da te upozorim, ne radim na konvencionalnim aranzerima odnosno instrumentima uopste, niti sa nekakvim setovima (ko im samo izmisli ime) vec na sasvim novim i jos nepoznatim (bar ne nasiroko) sistemima. Mislim da ce ti biti bar od male koristi, a i nece biti vise potrebe da me pozivas na "dvoboj", premlad si da bi to sebi mogao i trebao da dozvolis.
Daleko je ovo od onoga kako bih ja zeleo da mi zvuci aranzer...Tupo nekako djeluje sve ovo i kao da ce se raspasti klavijatura dok ritam svira Imam neki osjecaj dok slusam:lol:Da ne dodje do zabune.Milsio sam na oe snimke sto je ovaj postavio sa YouTube..Inace dobra je pa 600 klavijatura.POzz
Daleko je ovo od onoga kako bih ja zeleo da mi zvuci aranzer...Tupo nekako djeluje sve ovo i kao da ce se raspasti klavijatura dok ritam svira Imam neki osjecaj dok slusam:lol:Da ne dodje do zabune.Milsio sam na oe snimke sto je ovaj postavio sa YouTube..Inace dobra je pa 600 klavijatura.POzz
Mora to malo i da se namiksa na mikseti,cuj tupo haha!pa sve je tupo ako iskljucis visoke naravno..i ako slusas na nekim kanticama..
yamahapassion
24.05.2013, 07:06
Zna li neko koliko pa600 ima MB rom contenta? trazio sam u specifikacijama na korgovoj stranici ali nigde ne pise... ili nisam dobro zapazio ovako bunovan iz nocne smene =))
Sample ROM kod PA600 je potpuno isti kao i kod PA800 (jer je potpuno isti i sound chip) i kompletne novije PA serije, osim PA3X, a to znaci nesto oko 250MB. Tacno u MB ti ne mogu napisati jer od kompletnog ROMa od 256MB, odpada nekoliko MBa na styleove i operativni sistem. Nego... da nisi malo popio na poslu kad si toliko bunovan =))=))=))=))
al bundy
24.05.2013, 09:12
18 MB.....al nisam siguran.i ja sam bunovan jos.usto u prvu.
Sacekaj nekog ko radi drugu,valjda ce on znat :))
Hhahaha... aman... jos Roland G800 je imao 28MB, a to je bilo Boga mi, poooooodavno i debelo mnogo za to vrijeme. Prva PA serija u koju spadaju PA80 i derivati, kao i PA1X su imali 32MB ROMa (istu velicinu ROMa ima i mnogo obozavani Triton), a onda je odjednom Korg shvatio da taj ROM i nije bas toliko skup, pa izazvan Yamahinim Tyrosom 1 sa 96MB, pa PSR3000 sa 64MB i na kraju Tyrosom 2 sa oko 300MB (da ne zaboravimo Yamahin PSR 9000Pro sa 48MB), napravio Sound Chip od 256MB sampling ROMa koji je ugradjen u PA800 (i derivate) i PA2X.
al bundy
24.05.2013, 10:24
Aman znam...ja samo mislio da yamahapassion zeza cisto da skrene malo sa onih prethodnih postova
A nemogu kilu smajlica da postavim jer pisam sa mobilnog :)
...znaci ti si pribran,odmoran i naspavan....garant si ti druga.. :)
Jok... ja sam i prva i druga i treca... 24 sata u studiju ako mora... a ovih dana mora i uopste nisam pribran i sabran, naprotiv totalno sam oduzet.
al bundy
24.05.2013, 13:40
U studiju...znaci ti jos student :P
Taman tako, jos studiram... vjecni student... nikad da naucim.
yamahapassion
24.05.2013, 17:45
E hvala ti Tranzite na ovoj informaciji, pitao sam iz razloga da vidim koliko PA600 po ROM memoriji zaostaje za GW8 kad ono... :)
Hvala i od mene:green:Napokon 1000 postova prebaci:))
...pitao sam iz razloga da vidim koliko PA600 po ROM memoriji zaostaje za GW8 kad ono... :)...kad ono isto :lol::lol::lol::lol:
Jeste li nasli gdje se nalazi utor za micro sd karticu na PA600? Ja nasao , ali ne znam cemu sluzi, pa ako moze neko da napise.
al bundy
25.05.2013, 22:57
reci gdje je,pa da svi mi pa600vci uturimo :lol::lol:
Ja se slomi trazeci i nikako da nadjem tu rupicu za ustekavanje,pa da i ja uturim karticu=))=))=))
Nalazi se sa te strane gdje se ukljucuje usb memory stick. Do njega ima neki mali polopac u kome se nalazi saraf. Treba samo odvrnuti saraf i skinuti poklopac, a ispod njega se nalazi baterija i slot - utor za micro sd karticu. Vidim da Nijemci valjda kad prosiruju PA600 na muzikant izgleda vuku kljuc proizvoda sa te kartice. Ne znam cemu bi jos mogla sluziti, ali bih volio da znam.
Pa samo za to koliko ja znam..Razmisljaju valjda na budalama da zaradjuju hehe
al bundy
25.05.2013, 23:04
ja idem navuc gumu....cim neko sazna,neka javi :p
Da mi dadu gajbu pive ne bih prosirio moj Pa 600 na njemacki:lol:
Kod mene je PA600QT sto ima vise koristi od muzikanta, mada i to ne znaci nesto puno za nasu muziku.
al bundy
25.05.2013, 23:16
QT??
mozes li postavit njegov set originalni na download?..ide li to uopste?
ima dobrih tarabukica za iskoristit.
Mogu. Uskoro cu postaviti set pa probajte.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.