Pokaži Full Verziju : Korg Pa600
Strane :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
mikimiki
04.09.2012, 21:46
Izlazi novi Pa600.Internacionalna i quarter note verzija(za arapske skale).
96mb ram
Malo vise na Engleskom.
http://www.korg.co.uk/products/professional_arranger/pa600/pa600_index.php
VUNIMRAV
04.09.2012, 22:04
Lijepo izgleda,bila bi prava uzivancija imati neku slobodnu "kintu:u dzepu pa ici redom i isprobati sve!!!Alii...:(
Auu interesantna stvarcica.... :) Bolje je*ote nego Pa80,800,1x :D Uvek sam se pitao zasto nije imalo Korga Pa600, jer su ovi prvi modeli ostali imali "naslednika" sa dodatom jos jednom nulom (0)....Tipa: Pa50 - Pa500 ; Pa80 - Pa800, a Pa60 nije imao....Svidja mi se ovo sto su uradili....Ekran na Touch Screen kao veca braca Pa500 i Pa800 i cak 96MB RAM i drugaciji izgled od svih ostalih.....Izgleda da ce biti interesantna stvarcica....:) Cekamo jos informacija i iskustva....Pozdrav :)
nikadvisekorg
04.09.2012, 22:20
i pretpostavljam imaće istu ploču i ram memoriju kao i prethodni modeli......
ko će više da trlja ruke, proizvođači komponenti ili serviseri?
Bokikorg
04.09.2012, 22:21
Interesantno izgleda :)
Entry level a ima ram. :confused: Nadam se da nisam u pravu ali možda korg pokuša kao yamaha sa s650, znači da zaradi sa gotovim setovima, a smrtnici možda neće moći ubacivati svoje samplove. Opet da bacim kost dok čekamo manual da se pojavi.:D
mklavijatura
05.09.2012, 00:11
http://soundcloud.com/korg/sets/pa600-demos-styles/
Evo demo snimaka ritmova, naci cete sa strane i boje, iskreno nisam zadivljen, mada ne bih unapred da komentarisem, a ne znam ni u kom cenovnom rangu bi bila klavijatura.
Obukli PA800 u novu pidzamu. Cuj 96MB RAMa, pa sto nije bar 4GB RAMa, to je danas svakako skoro dzaba, svaki Laptop od 300 eura ima 4GB radne memorije. Ove proizvodjace treba jednostavno bojkotovati, kao i njihove igracke koje nam uvaljuju uvijek iznova kao "najnoviju tehnologiju" a koja u stvarnosti kaska citavu deceniju za aktuelnim stanjem u ovom domenu.
mikimiki
05.09.2012, 00:25
Cuo sam da ovdje u Americi i Canadi cijena ce biti kao i pa500.
U tom cjenovnom rangu ce vjerovatno biti najbolja klavijatura.
Mislim da ce 96mb biti sasvim dovoljno za samplove.Pogotovo ovi sto koriste i solo klavijaturu.
Ja sam dok sam imao pa800 ram koristio samo za bubnjeve i ritam pratnju.(bas,gitare...)
Izbacili nesto novo tek da imaju kontinuitet, nista posebno, haman isti ko pa 800.
Mislim da ce 96mb biti sasvim dovoljno za samplove.Ama kako dosta, to je taman za jedan vrlo mrsavi Drum Set. Danas 4GB kvalitetnog RAMa kosta nesto preko 20 eura a adresirati 4GB u operativnom sistemu instrumenta kosta programera citavih 10 sekundi. Nego to je ocigledno samo za*ebavanje korisnika i nista vise jer ce se za pola godine pojaviti PA700 koji ce biti opet PA800 obucen u novu pidzamu i imace 128MB RAMa... i svi ce da mu se dive.
Realno, mene po izgledu podsjeca na neku djeciju casio klavijaturu.
Nista spektakularno...klasicni marketinski trik. Slazem se sa @tranzit. Moj Fantom star 7 godina ima 512 MB. Nije mudro slovo napraviti sint sa 512 ili 1GB ali to naravno nije u interesu proizvodjacima jer bi u tom slucaju vecina muzicara bila zadovoljna i sretna sa svojom "igrackicom" duzi niz godina bez potrebe da kupuju nove modele. Po meni, marketinski potez i nista vise.
sale_band
05.09.2012, 09:46
Ovo verovatno znaci kraj proizvodnje PA800
Ne bi trebalo da znači kraj za pa800. Iako malo zasad znamo, ova Pa600 nema harmonizer, predpostaviti da će keybed biti kao na Pa500 znači banana. A još uvijek sumnjam da će od samplova moći samo kupljeni od Korga (ovo je moja spekulacija).
Možda bude kraj za pa500, ali poznavajući korg i koliko mrcvari sa pa50, pa500 će se još godinama motati možda sa nižom cijenom.
Obukli PA800 u novu pidzamu. Cuj 96MB RAMa, pa sto nije bar 4GB RAMa, to je danas svakako skoro dzaba, svaki Laptop od 300 eura ima 4GB radne memorije. Ove proizvodjace treba jednostavno bojkotovati, kao i njihove igracke koje nam uvaljuju uvijek iznova kao "najnoviju tehnologiju" a koja u stvarnosti kaska citavu deceniju za aktuelnim stanjem u ovom domenu.
Bk5 ti je dobra sprava sa ZERO rama (kao i svaki Roland aranzer, uostalom) , a na pa600 se pretrgli... Stvarno ne volim da vidim ovakve " diskriministicke" postove...Nije u redu...ljudi menjaju sound iz korena sa 32mb rama,a kamo li sa 96mb... Ne znam koja ce cena biti pa600 pa samim tim ne zelim da idem u dalju diskusiju. Ukapirao sam da velike firme jos uvek ne zele da se petljaju sa VST i ogromnim kolicinama rama, verovatno im jos uvek nije moranje... Ali sa druge strane, kad pogledam, sve je to dovoljno rama za pristojan sound na terenu i za tamosnje uslove.
Sent from S3
bojanzivkovic
05.09.2012, 11:01
A gde ste vi to videli da ima RAM-Memoriju?????
Ja koliko sam video ima sam ROM ... PCM boje ... znaci bez semplera i primanja semplova kao sto je na PA800.
Ja bih rekao da je ovo naslednik PA500 a ne PA800
Pozz
96 mb PCM USER memory... Imas na korg UK specifikaciju pa pogledaj.
Sent from S3
Dodato:
Moram da dodam... Ima 96 mb user memory, ali moguce da to nije klasican user RAM kao na dosadasnjim semplerima, malo sam obratio paznju i Korg mi je malo konfuzan u specifikacijama, tako da ne mogu da tvrdim da je to 96mb memorije za semplove korg formata (kmp)... Videćemo... Ako jeste super, ako ne, onda je pa600 klasican naslednik pa500 :-\
Sent from S3
sale_band
05.09.2012, 12:14
Isto $r@nje drugo pakovanje...
Slusao sam i demo snimke, drumkit zvuci kao kombinacija serpica i jupol kanti.
Dell, tebi je preslo u navike da pljujes po korga brate. Trebao bi da budes malo vise objektivan kad donosis zakljucke. Meni recimo ne zvuci na serpice.
Postovano sa mobilnog uređaja
EmirTotic
05.09.2012, 14:23
A sta mislite o tome da prvo izadje ova sprava u prodaju pa da onda pucamo po komentarima? :) Treba izbacivati razne modele da sve bude koliko toliko raznovrsnije. :) Ova politika me malo podseca na nedavno izbacenu yamahu psr a 2000, nesto kao osrednje u odnosu na tyrose (u ovom slucaju na pa2x ili pa3x). Dzabe se stvara tenzija a niko jos nije ni imao kontakt sa ovom klavijaturom od nas. Ko je isproba neka ostavi svoje misljenje, tako je mnogo lepse nego ovako na slepo. :)
Simpaticna spravica jos ako ima 96 mb rama i ako je jeftina,pa ode pa80 :)
Stvarno ne volim da vidim ovakve " diskriministicke" postove...Nije u redu...ljudi menjaju sound iz korena sa 32mb rama,a kamo li sa 96mb... To je samo tvoje misljenje i to pogresno jer nema tu nicega "diskriministickog", a i to da l ti volis ili ne volis da vidis te postove opet je samo tvoj problem. Aman ljudi dozovite se pameti, diskutuje se o komadu plastike i metala, kakva diskriminacija, kakvi bakraci. Taman kao da imate intimne veze sa tim instrumentima... pa nikom nije opsovana majka. Diskriminacija je socijalna kategorija koja se odnosi iskljucivo na odnos jedne gupe ljudi ili pojedinca, prema drugoj grupi ili pojedincu. Fakat je da je to u sustini smece, pa kome to ne smeta nek' se slobodno davi u smradu. Sa 96 MB RAMa nista se ne moze izmijeniti niti to uopste moze biti sound, to je veoma, veoma smijesno a i zalosno jer jedan profesionalni muzicar tako ne bi trebalo da razmislja. Samo jedna ozbiljna Crash cinela se ne moze uraditi ispod 30MB samplova. Izgleda da nismo u istim relacijama, a trebalo bi da smo jer sound je sound pa bilo to u studiju ili na bini, tu nema i ne smije biti razlike. Ako je u sutudiju jedan prosjecan GM Set tezak oko 15GB sampling materijala, sto bi to na bini trebalo da bude drugacije. Nego su nas navikli i drogirali da se divimo stvarima koje su u sustini za pljuvanje i da ih tapsemo po ramenu za svaku novu glupost koju nam uvale. Ko god hoce nek se divi a ja cu da pljujem na sve sto je za pljuvanje, naravno uvijek argumentovano do detalja. Sramota je samo sto ljudi odmah uzimaju vrlo licno kritiku instrumenta, taman kao da njega nego kritikuje i to bez razloga. Tu nisu cista posla posto odnos izmedju covjeka i gomile plastike i metala nikako ne smije da preraste u intimni jer to se u psihologiji naziva fetisizam i teska je bolest. Ukoliko nekom nije jasno o kakvom soundu govorim i sta je to "pravi" sound i zasto on jednostavno mora da bude "tezak" da bi bio dobar, samo neka pita, dobice opsiran i vrlo argumentovan odgovor, da ne bi dalje bilo zabuna. Od g*vana se pita nije nikad mogla napraviti, pa ne moze ni sada, a ko to uspije bice vrlo brzo, vrlo bogat covjek.
@ tranzit : vrlo dobro znam sta je diskriminacija, zato sam je i stavio pod navodnicima, nisi morao da trosis kilobajte servera da o tome pises sada u ovoj temi... A kada sam spomenuo uslove na terenu mislio sam pijane budale i tone prasine pod satorima, otvorenim prostorima, i srche od stakla... A na Balkanu su takve situacije ne retke, pa sam shodno tome ukapirao da velike bogate biblioteke zvukova nemaju sta da traze na takvim mestima i da je najbolje da ostanu u studiju... A ako cemo da budemo realni i objektivni onda bi trebao kao sto ovde ovako ocenjujes pa 600 da isto tako ocenis i BK5,jer to realno sve spada u isti kosh... I samim tim, bas zbog toga sto je sve ovo entry level kvaliteta ne bi trebalo da dolazi do bilo kakve bezvezne rasprave, jer ne vredi.
Sent from S3
Ace, imam ga sa sve setom kantica i serpica pa zato znam, pa ako se na svoje moze nazvati pljuvacinom ;)
Dell, uvijek stvar treba nazvati pravim imenom pa taman da je stotinu puta tvoja. Potpuno si u pravu.
@Vex
Nema potrebe da se brines za kilobajte servera a zaista mi se ucinilo da nisi siguran po pitanju znacenja te rijeci a prije svega jer si je stilski i gramaticki sasvim pogresno napisao, no to nije ni vazno. I u prasnjavim satorima, medju pijanim budalama i u srchi, sound ostaje uvijek sound. Vidis to je vec bila diskriminacija sa tvoje strane, ali bas prava i bez navodnika. Ocjenjujem tako i BK5 i sve ostalo sto je u tom domenu ali... smetnuo si s uma da BK5 kosta samo 800 eura a ne 2, 3 ili 4 hiljade i BK5 ne barata ni sa kakvim sampling RAMom niti to Roland uopste i pokusava. Ako ponudis, ponudi kako valja ili nemoj nikako. BK5 ima u odnosu na ostale realnu cijenu i to sa svih svojih 256MB ROMa pa zato nema mjesta slicnoj kritici. Radi se uvijek o odnosu cijena/kvalitet. Nema potrebe da pokusavas da diskutujes samnom na taj nacin a pogotovo ne tako licno. U temi se radi o PA600 a ne o tome sta tranzit kritikuje a sta ne. Ostanimo pri temi jer u protivnom necemo daleko stici.
aleksandar031
05.09.2012, 18:09
Ljudi i dalje sviraju na prcaljkama od 300-400e i uzimaju lovu, a ovde se prica o crah cineli od 30mb, ma da,to je veoma bitno u live svirci. Mnogo bitno za onog sto svira i za njegove slusaoce da li mu cinela ima 1 ili 30mb.
To je nas mentalitet, zato nam muzicka kultura i jeste tamo gdje je. Naravno da je bitno da li je jedan sound dobar ili nije, mada se to tebi ne cini jer da nije tako, mogli bi smo da ostanemo na guslama i talambasima a ne da trcimo za svakim mnovim instrumentom. Je l' da, da si kontradiktoran. Ajd' da se drzimo teme, pametnije je.
mirandess
05.09.2012, 18:50
@ Dell, ti isto kao da nisi svirao ni na pa3x ni na pa2x ni na pa800... a znam da jesi... Mislim, ne mozes reci da su to korgove kante i serpe, prijatelju mozda je u pa50 kanta i serpa, ali bome u ostalih "novijih" korgovih mašina nije, to dokazuje i cijena a i NAMM nagrade itd itd itd... Sorry za off.
Nisam ni rekao za tvoj korg i ostale, rekao sam konkretno za ovaj pa600 i to za demo snimke, nemojmo generalizirati ;)
Dell, nema logike porediti bubanj u pa50 i u novi pa600. Cuo sam dosta klavijature koje koriste malo modifikovan Jazz kit, jer fabricki kitovi nisu kante. Mozda samo nisu po ukusu nekome al zato imas na korg mnooogo opcije za editing pa ga doteras jos bolje da zvuci. U ostalom na onim snimcima mogu se cuti razliciti muzicki pravci .... pop, jazz, latino, unpluged itd. Sve muzika koja nije karakteristicna za nase podnebje, tako da nemozes ocekivati drum kit od Tokana.
nikadvisekorg
05.09.2012, 20:59
Nego to je ocigledno samo za*ebavanje korisnika i nista vise jer ce se za pola godine pojaviti PA700 koji ce biti opet PA800 obucen u novu pidzamu i imace 128MB RAMa... i svi ce da mu se dive.
Ja to odavno trubim za te seronje iz korga koji prave nas korisnike na budele, a tek što su od kvaliteta koji je imao korg otišli daleko ispod granice, uporedite kvalitet izrade jednog m1 i pa800...... ili pa50. Plastični tetrisi.......
a tek 96mb ram. Moj nick sve govori...........
aleksandar031
05.09.2012, 21:05
@tranzit
Ja nisam rekao da je sound nebitan ni da je ,,sjajno,, sto se i dan danas sviraju dx11 i ostale prcaljke. Govorim o toj crash cineli,konkretno (posto si je spomenuo,pa nek bude ona primer).
Da vidim bas kako ce ona da dodje do izrazaja u live svirci, ta od 30mb, za razliku od neke od 3-4mb,nema sanse.
Nema svako mogucnosti da radi sa vst instrumentima i ostalim cudesima,vec uzmu klavijaturu i pravac svirka.Jedno je studijski rad a drugo je ziva svirka gde svako po svom ukusu sredjuje svoj instrument. 32,64,96,128mb - sasvim je nebitno za onoga ko zna da to upakuje da zvuci kako treba.
Lijepo piše u specifikacijama na Korgovom sajtu PCM User memory 96 MB.Znači nema govora o sample RAM memoriji.Ovo je nasljednik Korga PA 500.Pozdrav!
@makso68 upravo tako.
Inače cijena se pojavila na nekoliko online shopova znači 1099 dolara i 800 britanskih funti. Nema još kontinentalne evropske cijene ali gledajući pomenute cijene bit će 1000 eura, a u našim zemljicama vjerovatno i više.
@tranzit
Ja nisam rekao da je sound nebitan ni da je ,,sjajno,, sto se i dan danas sviraju dx11 i ostale prcaljke. Govorim o toj crash cineli,konkretno (posto si je spomenuo,pa nek bude ona primer).
Da vidim bas kako ce ona da dodje do izrazaja u live svirci, ta od 30mb, za razliku od neke od 3-4mb,nema sanse.
Nema svako mogucnosti da radi sa vst instrumentima i ostalim cudesima,vec uzmu klavijaturu i pravac svirka.Jedno je studijski rad a drugo je ziva svirka gde svako po svom ukusu sredjuje svoj instrument. 32,64,96,128mb - sasvim je nebitno za onoga ko zna da to upakuje da zvuci kako treba.
Od reci do reci se slazem....:) Isto je moje misljenje i realno i jeste tako....Kao kad ti odes na svirku i neko ce da gleda kako ti radi Crash, Splash i dobos i da ti kaze neki pijanac "au brate lose ti je to nabaci nesto bolje" i slicno....Kao sto rece kolega gore, nebitno je kako ce ta cinela ili bilo koj drum da zvuci....Mislim, naravno da je bitno i da ga stelujemo najbolje sto mozemo i po nasem ukusu i kako to zelimo da zvuci najbolje po nama i nemoze to promeniti ni Sveti Petar, a kamoli cinela od 30mb, dobos od 100mb ili neki sempl od 834269GB....Ko da je sad to bitno i da se primeti u live svirci da li je cinela od 30mb ili 3mb, a i ako je lepo uradjena od 3 naprimer, sto da se ne koristi....Bitno je da pare sa svirke lezu na "racunu", a to koja je cinela, drum, sempl i to, to je na poslednjem mestu....I studijski i tezgaroski sound nije nikako isti niti ko iko preferira da radi, jer bitno je da za sto manje para bude sto vise muzike, a ne obrnuto....Onaj ko ima para za bacanje, moze naravno da radi i sa 500GB sempl prostora pa nek ubaca sta hoce i koliko hoce....Pozdrav :)
Gdje vi to svirate pa su toliki pijanci oko vas ?
Kakve su to svirke sa samim pijancima ?
Zar su pijanci mjerodavni za izbor intrumenata ;)
mladenkom
05.09.2012, 22:00
Po toj logici onda bi svi trebalo da kupe neku yamahicu od 150-200 eura,koja prima 1 user ritam,pa celo vece odsvira u beginu prateci nekim fabrickim stringsom I pianom,jer sta onaj pijani gost zna sta je rumba sta je 7/8 sta je disco,jel tako?Kao sto taj isti pijani gost ne primeti razliku izmedju cinele od 3mb I 30mb,isto tako nece primetiti razliku izmedju pa50 I pa3.Zasto onda kolege kupuju pa3 koji kosta 5x vise od pa50?Moze im se,i vise vole zvuk pa3.Isto tako neko voli cinelu od 30mb,violinu od 3gb itd,tako da je rasprava bezvezna jer se radi o ukusima.
@romario
Bas tako,ne svira svako pijancima,nije ni tip publike uvek isti
"Pijanac" u ovom slucaju je vise kao figurativan izraz....I uopste se ne radi o pijancima, nego nesto sasvim drugo....I nigde nije pomenuto 1 user ritam i Yamahica od 150e-200e kako ih nazivate....Ili tamo Pa3x i Pa50, a nijednom to nije pomenuto....Samo neki razlozi....Ali ajde ovako pa da vidimo nesto....Pustite nekom komsiji ili komsinici koji "nije ucen" sa muzikom i da nema nikakve veze niti da je svirao ili da poznajte, znaci nista nista i 7/8 ritam primer sa cinelom od 30Mb i isti taj ritam samo sa cinelom od 3Mb....Svirajte mu/joj jednu omiljenu pesmu sa ta 2 razlicita ritma i pitajte ga/je za razliku....Ae da vidim koliko ce komsija ili komsinica da kaze da je primetilo ogromnu razliku?!?!?!I tako vi tu istu cinelu pustite negde na svirci gde ovog puta nema pijani ljudi posto se sad vadite da spominjem pijance, ali to je vise figurativno bilo, i da ste odma skapirali, nebi pominjali pijance uopste, ali nebitno....Da ne zalazimo dublje u korenje....Pozdrav :)
mladenkom
05.09.2012, 22:30
Skapirali smo,nismo glupi,samo sam rekao da kao sto ne primeti razliku izmedju cinele od 3mb I 30mb,isto tako taj isti gost,pijan il trezan,tesko da ce da primeti razliku izmedju klavijature od 450 I one od 3000 eura,pa opet ljudi kupuju te iste klavijature,a jos teze da ce cuju razliku izmedju fabrickog bubnja I semplovanog,pa ljudi opet sempluju sami ili placaju taj isti semplovan bubanj...Radi se o ukusima muzicara I svako radi ono sto voli I sto moze da priusti sebi
Upravo to.... :) Ima jos sta bih rekao, ali drugi put....Da ne spamujemo temu za dzabe....Nego da se saceka ovaj Pa600 da se vidi ko, sta, gde, kad, kako i zasto pa onda diskusije....Pozdrav :)
Ja se potpuno slazem sa Tranzitom sve je tako kako kaze pasalo kome ili ne...Bolje je uvijek bolje i nesviram samo pijancima koji itekako imaju sluha,nego i za sebe za svoju dusu i naravno da mi je zelja da mi klavijatura sto bolje zvuci...Pozz
Moje misljnje je da je ovo samo prepakovan pa500 i dodato 96m pcm user memorije u koju ne verujem da ce moci da se dodaju semplovi.
Sto se tice bubnja i rasprave ja na aranzeru prvo primetim bubanj kao i na svadbi na kojoj sam bio pre par dan . Radio je jedan bend odnosno klavijaturista,gitarista Renato Henc i pevacica. Klavijaturista je radio na PA3x i klavijatura stvarno odlicno radi ubacio je odlicne ritmove ali na pojedinim ritmovima koristio je neki bubanj koji je bio nekako tanak i odmah se primeti velika razlika u zvuku kad koristi ritmove sa tim setom.
nakon telefonskog razgovora sa kolegom iz Korga ..... pa 600 je napredni pa500 za tipkom kakvu je ima pa800 a navedenih 96mb je za set koji kupujete od samog korga.. znaci jamahina fora sa balkan setom jer predpostavka je da ce svi na ovim prostorima upravo to i uzimati..... demo tog paketa je ocekuje kroz 15 dana.....
nikadvisekorg
06.09.2012, 00:53
pijanac ajde ali kad radiš sa dobrim pevačem pa mu se zasviđa kako zvučiš u odnosu na nekog kome pa2 zvuči kao pa50 pa krene da te zove na tezge jer si bolji i imaš "puniji" zvuk nego tvoj kolega koji je dao 100e da mu ga neko s oproštenjem, samo ubaci, e tu se vide ti megabajti (i gigabajti da se ja pitam) koji fale itekako..... jedino gluv može da kaže da je isto neki trt bubanj od 1mb sa pa80 i neki addictive ili sličan koji zauzme pola memorije na pa2 ili pa3...... i naravno da ga ljudski sređen.....
a i nema ničeg lepšeg od zadovoljstva kad odsvirate na tako nekom setu koga još nemaju drugi kolege pa vas snimaju i zaobilaze ne bi li vas u par tura na pijano zeznuli da im date taj set koji "nije loš".....
a za ovaj pa600 nemam komentar, znajući od kakvog materijala su pravili pa800-pa2 i sad pa3 ne očekujem ništa više od pa600.....
nakon telefonskog razgovora sa kolegom iz Korga ..... pa 600 je napredni pa500 za tipkom kakvu je ima pa800 a navedenih 96mb je za set koji kupujete od samog korga.. znaci jamahina fora sa balkan setom jer predpostavka je da ce svi na ovim prostorima upravo to i uzimati..... demo tog paketa je ocekuje kroz 15 dana.....
znači qrac od ovce samo zamotan u finu plastiku u prevodu na srpski, isto go*no kao i onaj ASX koji nisu mogli nikom ni da prodaju osim jednocifrenom broju ljudi.......
@tranzitJedno je studijski rad a drugo je ziva svirka gde svako po svom ukusu sredjuje svoj instrument. 32,64,96,128mb - sasvim je nebitno za onoga ko zna da to upakuje da zvuci kako treba.I sad ti to pises tranzitu koji ima 40 godina radnog staza u muzici a od toga 30 uporedo i live i u studiju i kome je glavni posao upravo da slusa i to vrlo pazljivo. Meni je sve potpuno jasno i sve sam nedoumice vrlo davno rijesio... nazalost, mao sam dovoljno vremena. Da ti ponovim jos jednom, sound je sound i uopste nije vazno gdje. Sigurno da neces da cujes razliku izmedju cinele od 1 i od 30 GB na razglasu od 1.000 eura, to zna i onaj koji nema blage veze sa audio tehnikom... ama neces da cujes ni da li je aranzer od 450 ili 4.500 eura. Takvo okruzenje nije predmet diskusije. Diskutujemo o profesionalnom radu i soundu a zna se vrlo dobro sta on podrazumijeva. Tu se sve cuje i razlike su drasticne jer tu cak ne pomaze ni maskiranje kojekakvim efektima. Mislim da su ti ostale kolege dale dovoljno odgovora pa si mogao da zakljucis da je vecini sound veoma vazan, bas onako kako sam ti i ja napisao i pokusao da objasnim medjutim, ostala je da vazi ona stara, ko apriori ne zeli da mu se objasni, tome je badava objasnjavati. Ostani pri svom stavu ako ti je tako draze i ljepse, to bar ne moze niko da ti ospori a moj prijedlog bi bio, da ipak poslusas sta pisu iskusne kolege ako bas moje misljenje ne uvazavas.
"Pijanac" u ovom slucaju je vise kao figurativan izraz....I uopste se ne radi o pijancima, nego nesto sasvim drugo....I nigde nije pomenuto 1 user ritam i Yamahica od 150e-200e kako ih nazivate....Ili tamo Pa3x i Pa50, a nijednom to nije pomenuto....Samo neki razlozi....Ali ajde ovako pa da vidimo nesto....Pustite nekom komsiji ili komsinici koji "nije ucen" sa muzikom i da nema nikakve veze niti da je svirao ili da poznajte, znaci nista nista i 7/8 ritam primer sa cinelom od 30Mb i isti taj ritam samo sa cinelom od 3Mb....Svirajte mu/joj jednu omiljenu pesmu sa ta 2 razlicita ritma i pitajte ga/je za razliku....Ae da vidim koliko ce komsija ili komsinica da kaze da je primetilo ogromnu razliku?!?!?!I tako vi tu istu cinelu pustite negde na svirci gde ovog puta nema pijani ljudi posto se sad vadite da spominjem pijance, ali to je vise figurativno bilo, i da ste odma skapirali, nebi pominjali pijance uopste, ali nebitno....Da ne zalazimo dublje u korenje....Pozdrav :)
Pijanac ili komšinica ,svejedno .Ti si u zabludi ;)
Dali ćeš to skapirati iz ovih tekstova ,nadam se .
Vezano za pa600,
ako korg izbaci ta "balkan" proširenja (ritmovi,semplovi ),
to bi trebao biti ok aranžer .
aleksandar031
06.09.2012, 08:40
@romario
Uzimam primer samo,sviras pa800 sa 64mb ram memorije, koju ces staviti cinelu u klavijaturu, od 3mb ili od 30mb?
A i to balkan prosirenje,ako urade za pa600, ko zna na sta ce ispasti. Verovatno kao za t4 sto su uradili,smesno
Nece svirati PA800, vrlo jednostavno.
NIje to sporno uopće .
U biti se i radi o tome da se iz svega izvuče makimum .
Imao sam i30 i bio sretan ...;)
i dss1 i opet bio sretan ...;)
sve u svoje vrijeme ,ali mora se ići naprijed .
Naravno ako se može pratiti financijski .
aleksandar031
06.09.2012, 08:51
Reci to mnogima u Srbiji koji sviraju pa800,gde fajlasi imaju najvise posla, gde narod sastavlja jedva kraj s krajem,gde se svi bore samo kako da prezive.
Gde nemaju ljudi mogucnosti da daju vise od 1500-2000e za instrument,jer moraju i porodicu da izdrzavaju.
Ma treba ici napred,naravno romario, ne znam kakvo je stanje u bosni,hrvatskoj,makedoniji....pricam za srbiju,gde je stanje zalosno,ne moze narod finansijski da isprati, i to je to
Polako ali sigurno smo presli sa kvaliteta sounda na socijalnu analizu drustva. Diskutujemo o kvalietu sounda a ne o tome da li ljudi imaju novca za instrumente ili za izdrzavanje porodice. Samo onaj ko je gluh k'o top nece konstatovati razliku u kvalitetu sounda izmedju jednog 100GB i jednog 256MB sound enginea. Suvisan je svaki komentar u vezi sa ovim a ko ima novca za to i kome i gdje ko svira, u ovom slucaju, uopste nije bitno jer kako god, osnovni cilj svih muizicara je da imaju savrsen sound. Taj svarseni sound se moze dobiti jedino na top instrumentima sa sto je moguce vecim ROM i/ili RAM Contentom. Sve je vrlo jednostavno i ne treba mnogo filozofije za objasniti i shvatiti ovu relaciju a sve ostalo su price u prazno i bez ikakvog osnova.
aleksandar031
06.09.2012, 09:10
Od cega ce da kupi taj instrument,od para ili od kilo jabuka?
Nema mogucnosti i to je to. Niko to ne spori,naravrno da je bolje sto vise ram memorije i sve to,al dosta ljudi ne moze to sebi da priusti. Iskljucujem se
Ama ti opet o socijalnoj analizi drustva a ne o kvalitetu sounda. Ko nema da kupi, nema druge nego da ili svira na tom sto ima ili da prestane da svira. To je uvijek bilo tako i uvijek ce i biti tako ali to opet nikako nema veze sa kvalitetom sounda, pa je ona cinela od 30MB uvijek bolja od one od 1GB, da se vratimo konacno na pocetak i na temu. Cinela koju upotrebljavam uvijek mora biti tih 30MB pa navise, samo jedna gitara koju koristim mora biti 1GB, jedan Drum Set 20GB, jedna Bass gitara 3GB, buzuki 2GB, truba 1GB itd... itd... ma kome i gdje svirao, ne pravim diskriminaciju.
nikadvisekorg
06.09.2012, 09:42
Od cega ce da kupi taj instrument,od para ili od kilo jabuka?
Nema mogucnosti i to je to. Niko to ne spori,naravrno da je bolje sto vise ram memorije i sve to,al dosta ljudi ne moze to sebi da priusti. Iskljucujem se
A od čega ovoliki broj muzičara kupuje pa3? Svaki drugi već radi na pa3 iako svira jedan te isti set kao i ja na pa1 i neko na pa2?
Svira se pax3 i tyros4 i u Srbiji i Hrvatskoj...
Mislim da cu morati da postavim neki demo sa onom cinelom od 30 i vise MB, tek da razbijemo nedoumice :)
Evo još novih informacija.
Klavir je multilayer za razliku od Pa500.
Sve je izvjesnije da se semplovi neće moći ubacivati, već će se ubacivati paketi koje će prodavati Korg.
Paket za njemačku lokalizaciju, izlazi u decembru i trebao bi da sadrži ritmove i PCM instrumente sa Pa3x Muzikant (odnosno njemački Pa3x).
Molim da se sa socijalne analize drustva, fajlasa, pa3x, pa800 vratimo na pa600 da tema ne bi morala pod kljuc.
Znaci koje informacije imate o ovoj klavijaturi, kako vama zvuci i koliko mislite da ce zaziviti kod nas?
mirandess
06.09.2012, 11:43
Onda bi bilo najbolje nosit laptope sa sobom i dobru zvucnu karticu i raditi preko vst... :)
Najveca je stvar što Korg štanca mašine k'o Vivid filmove za odrasle, i mi se svađamo koja je (da se ne izrazim ruzno) zenska bolja (u ovom slucaju klavijatura). Imate pa50/60/80 i30 pa500/600/800 pa2xpro/3x micro arranger itd itd... znaci cijena od 400€ pa do 3000€ i birajte, tko ima malo manji budžet uzet će pa50 ili sta ja vec znam, tko hoce malo bolji sound, malo vise opcija na klavijaturi i da mu realnije zvuči, uzet ce pa3x ili pa2xpro ili pa800... Sve su te mašine dobre i nitko od nas ne radi na 20kw razglasa tezge da bi se sad to bas bas bas primjetilo (mislim na sound). Niti jedna ritam masina (ni t2,t3,t4 i pa2 i pa3 i pa800 i jos mnogi kvalitetniji aranzeri) se ne mogu usporedit sa ovim sto tranzit govori instrumentima koji po 20-30GB i vise, a opet se to ne moze usporedit sa zivim bendom kojem nema granica u tim Gigabajtima (kada bi se mjerilo) itd itd itd da ne nabrajam. Ugl. da zaokruzim temu, ponuđene su nam opcije kako da isplatimo,zaradimo svoj novac bilo to sa bendom bilo to sa aranžerom, na nama je da odlučimo... Da ne bi bilo crvenih i žutih kartona, ja više neću pisati dok ne probam i ne uvjerim se kako instrument zvuči... do tada svima želim sve najbolje :)
Imao sam priliku da kratko testiram PA600 na jednom promocionom skupu za dealere i sve sto bi bilo vrijedno reci je, da je soundom u klasi PA500 (skoro da se ne razlikuju sa malim izuzecima), djeluje vrlo neozbiljno za jedan profesionalni instrument, sto on naravno i nije, klavijatura je ocajna, sto i nije nikakvo cudo za aranzere srednje klase (nista bolje nije ni kod Yamahe iz tog segmenta). Ciljna grupa je ista koju pokriva i Yamaha S950 mada ce PA600 prema mojim informacijama imati dosta nizu cijenu koja ce se kretati oko 1.000 eura a QT model (sa arapskim skalama, QT ovdje stoji za Quarter Tone) 100 eura vise. Medjutim Yamaha S950 ima i Audio Drum Loopove (koji kod Yamahe imaju naziv Audio Styles i rade na bazi Stretch tehnologije koja je naprednija od Korgovog Sliceinga) i ukupno dosta zreliji sound. PA600 ima tzv. Flash RAM (kao i S950) i to je onih 96MB koji sluzi za Upgrade fabrickim sample paketima koji ce se pojavljivati u vidu SD karti. Mislim da ce i ovaj Korg proci na Balkanu sa obzirom na relativno nisku cijenu. Zakljucak bi bio, novo upakovani PA mutant izmedju PA800 i PA500 sa tipicnim Korgovim soundom iz donjeg segmenta koji je poprilicno HiFi (otuzno sladak), lose i jeftine izrade, sa vrlo losom klavijaturom... za fajlase pravi izbor.
yamahapassion
06.09.2012, 12:16
rizikujuci da me mado banuje, a nadovezujuci se na post kolege mirana recicu samo: Ljudi, ajde da pravimo bend! ja mogu biti menadzer ili donositi vodu ( i zestinu, naravno) muzicarima =))
Izvinjavam se na offtopicu (koji inace pravim jako retko), malo sale nije naodmet.
Ja bih, ako ikako moze, da budem dirigent u tom bandu, to jest da ne sviram a da uzimam pare.:lol::lol::lol::lol:
yamahapassion
06.09.2012, 12:27
@tranzit: a verovatno i da se pojavis kad hoces, cisto da proveris dali sve stima :lol:
Taman tako, vidis kako ti znas. Sa uzivanjem bih "radio" s tobom. =))=))=))=))
nikadvisekorg
06.09.2012, 12:37
Evo još novih informacija.
Klavir je multilayer za razliku od Pa500.
Sve je izvjesnije da se semplovi neće moći ubacivati, već će se ubacivati paketi koje će prodavati Korg.
Paket za njemačku lokalizaciju, izlazi u decembru i trebao bi da sadrži ritmove i PCM instrumente sa Pa3x Muzikant (odnosno njemački Pa3x).
Znači welcome ASX no.2 ili u prevodu igrala se deca iz evrope sa našim soundom..... kao kad bi nekome ko radi za grand produkciju dao da uradi aranžman za madonu..... al ko što kolega kaže za fajlaše ima da bude super izbor, kao pa500.
A verujem i da će imati posla i za @sinišu :lol:
Napravice dobar paket za Korg aranzere kada budu resili da slusaju ljude koji prvenstveno sviraju aranzere,i stalno su u razlicitim situacijama sa istim . Dzaba im sve za sada kada daju da prave te pakete ljudima koji imaju znanje ,ali su zivot proveli u studiju ili su svirali u zivom bendu bilo koji instrument a da to nije aranzer... Neka pozovu ljude koji su zadnjih 10-20 godina obeleli od tezgi za aranzerima,i svirali u razlicitim uslovima - na nasim prostorima - tako ce biti sigurno dobro,ali je problem sto ti ljudi koji to istinski rade - cute i sviraju,sredjuju sve za svoje potrebe,a za mase prave setove bubnjari ,gitaristi,harmonikasi, razni prodavci i preprodavci klavijatura, samoproklamovani studio majstori i ostali priucenjaci...zato je konkretno Asx takav kakav je,a i verovatno taj balkan paket za pa600...
Bozo, ti si u vijecu ministara pa imas imunitet :lol: :lol: :lol:
Ako oni iz Europe ne nadju nekog naseg da pravi materijal za Balkan, onda ce to zvucat kao valcer u harmonijiskom molu (jer oni vise od toga da koristimo harmonijski mol o nasoj muzici ne znaju), znam kad sam prvi put dobio korga i vidim tamo ritam gipsy, ja se ponadao da ce krenut neka dvojka sa sve gorilla (ili cheeta) drajfom, kad ono nesto mekano ko kada se francuska djeca iz provincije igraju sa flautama kraj Sene.
To cemo slabo da docekamo jer im je balkansko trziste beznacajno i ne spada u njihovu interesnu sferu, posto se tu proda vrlo mali broj instrumenata za njihove pojmove. Radi ovoga im se ne isplati da plate strucnu ekipu koja ce to da odradi kako treba. Okrenuti su ka trizistima koja im donose veliku zaradu a u koje spada i podrucje Turske i okolnih zemalja, pa cak prave i posebne tipove instrumenata za to podrucje. I Yamaha i Korg imaju stalne saradnike sa tog podrucja koje krvavo placaju ali im se to i te kako isplati sa obzirom na ogromni broj instrumenata koje prodaju u tom dijelu svijeta, gdje i Turska i Azerbejdzan i Turkmenistan i Dadzigistan i Kazahstan i jos poneko... govori bez malo, istim jezikom i slusa i svira istu muziku. Ostaje samo da se nadamo, ama kako se cini, uzalud.
rizikujuci da me mado banuje, a nadovezujuci se na post kolege mirana recicu samo: Ljudi, ajde da pravimo bend! ja mogu biti menadzer ili donositi vodu ( i zestinu, naravno) muzicarima =))
A ja bih da cistim cipele i razvlacim kablove muzicarima u orkestru za koju kintu ako moze:D
Imali favorite kao pa800,pa2x
Ima 10 favorite banki za stilove.
Posto je King Korg napravio set za Pa600,koji ce biti dostupan na Korgovom sajtu za download uz code koji ce biti dostupan uz klavijaturu, nadam se da ce neko biti velokodusan i da ce da ga podeli sa nama! :)ima opasnih semplova!
Sent from my HTC Desire HD using Tapatalk 2
Ljudi da razresimo dilemu oko ove nove sprave odnosno oko sempling memorije, imam informacije iz prve ruke.
Da, ima sempler 96Mb, ali recimo napravis set na Pa3X sa 96 mb semplova koji tebi trebaju, ucitas taj set u Pa600 i onda sve ostalo mozes pojedinacno da ucitavas iz bilo kog drugog seta: ritmove, performanse.
Jedino sto ne mozes da ucitavas i brises pojedinacno semplove i multisemplove na Pa600.
Jeste smor, jeste malo glupo, ali prvi put ucitas recimo neki set sa Pa800 i sve radi bez problema, ali kad god ti treba da ubacis neki novi sempl odes kod bilo koga i na taj set sa Pa800 ubacis jos par semplova koji ti trebaju i ucitas samo PCM u svoj Pa600.
Za 1000-1150 eura koliko ce kostati definitivno super izbor. u prodaju masovno za dva tjedna......
samo da se ogradim samo prenosim info koj sam dobio od kolege koj nije sarlatan....
intersite
08.09.2012, 08:29
Nema aftertouch:(
Prva stvar koja me je "ubola" u oči...
Za iole ozbiljnog muzičara,klavijatura bez AT je kao žena bez sisa:lol:
nesaband
08.09.2012, 10:31
sta fali zenama bez sisa?:lol:
Znaci treba kupiti PA800 da imas u rezervi pa da na njemu pravis set za PA 600.E bas je to "dobra" kombinacija.:lol:
preslusao sam demo snimke ,lepo sve to zvuci i moje misljenje je da ce opet biti ko zna da napravi set dobro ce da zvuci,ko ne zna njemu ce da zvuci kao kanta i to je to.Svaka klavijatura je dobra ali tek kad se sredi,neka je bolja neka je losija.To je vec stvar ukusa.A da su svi brendovi bezobrzni i da ih nase trziste uopste ne interesuje to je tek posebna prica.
Mozda nisu zainteresovani za nas da nam pomognu ali trci korg kod nas kada treba da im se napravi set.ccc
A da su svi brendovi bezobrzni i da ih nase trziste uopste ne interesuje to je tek posebna prica.
Naravno da je tako kad smo mi em šaka, em jada :-\ ... a ako je tacno ovo u vezi rama, vec vidim sledece naslove : "setovi za pa600" , " sklapam setove za pa600 po vasoj želji.... Povoljno" :-\
Sent from S3
mladenkom
08.09.2012, 12:17
Iliti sklapam setovi sa extra semplovi :)
ma ok ljudi ali postoji i za to rjesenje..... a ono je Korg Pa Bank Manager...... u prevodu slozis set u pc-u i samo ga loadas u klavijaturu....
:D:D:p;)
Dodato:
Specifications
Model
2 versions: “Pa600 - Standard” and “Pa600QT -Quarter Tone”
Keyboard
61 keys with Velocity
Sounds
Factory:
More than 950 (including Stereo Piano and GM 2 Sounds)
64 Drum Kits
Pa600QT:
Middle Eastern PCM with matching sound programs and styles for Persian, Arabic and Turkish is already loaded as demo version.
User:
256 Sounds
128 Drum Kits
Tone Generator:
128 Oscillators (max polyphony 128 voices)- Filters with Resonance
PCM User Memory:
96 MB
Effects & EQ:
4 Stereo Master FX / 125 Effects types
Three band EQ for each track – Articulations
Limiter - Master 4 band Parametric EQ
Others:
Dynamic Nuance Control (DNC) Technology
Full editing of Sounds and Drum Kits
Realtime sound control using assignable Switches
Controllers:
Joystick – 2 Assignable Switches
Styles
Factory:
More than 360 preloaded Styles, freely reconfigurable
User:
Up to 1,200 available Style locations including the Favorite/User banks
Structure:
Eight Style tracks, 4 Single Touch Settings and one Style Performance per Style
Style controls:
3 Intros, 4 Variations, 4 Fills, Break, 3 Endings, Autofill, Synchro Start/Stop, Tap Tempo/Reset,
Manual Bass, Bass Inversion, Memory, Accompaniment Mute, Snare & Kick Designation,
STS Mode – Chord Sequencer
Others:
Guitar Mode 2,
Parallel and Fixed NTT, Style Record with Step Record, Track and Event Edit functions
Performance/STS
320 Realtime Performance locations
STS: Memorize Realtime tracks and Voice Processor settings
Up to 4 x Styles, up to 4 x SongBook entries
My Setting special Performance
Realtime Tracks
Four Keyboard tracks (Upper 1, 2, 3, Lower)
Pads
4 Pad tracks + Stop button – Pad Record
Song Play
Single Player with Select, Start/Stop, Home, Rewind and Fast Forward controls
Jukebox function - Compatible with SMF (formats 0 and 1) and MP3 with Vocal Remover -
Lyrics (compatible with CDG), Score, Marker
Display
7” 800 x 480 TFT Graphical Color TouchView
Sequencer
Quick Record (Backing Sequence), Multitrack and Step Record functions
Full featured sequencer - 16 tracks - Up to 100.000 events - SMF format
Song Book
Fully programmable music database, based on Styles, SMF, Karaoke, MP3 with automatic selection of Style Play and Song Play modes - User-definable custom lists - Filtering options
Search
Style, Song, Performance, SongBook, Sound and Lyrics TXT
Compatibility for Sound Data
“i-Series": Styles only
“Pa series”: Style, Performance, Sound, PCM, Song, SongBook and Pad
General Controls
Master Volume, Real Time-Acc/Seq Balance Volume, Ensemble, Octave Transpose, Master Transpose, Fade In/Out, Tempo Lock, Style Change - Quarter Tone Arabic Scale, User Scale memorized inside Performance/STS, Search, Lyrics, Score, Maker, Dial, Tempo, Metronome, Split
Connections
Control Inputs:
Damper Pedal, Assignable Pedal/Footswitch
Line Out:
Unbalanced Jack Left/Mono, Right, Headphones
Line In:
2 Unbalanced Line In Jacks
MIDI:
In, Out Midi connectors - USB to Midi using the USB Device port
Individual track assignment - 8 user definable MIDI Preset
USB:
Type A (TO DEVICE) x 1: 2.0 Hi Speed
Type B (TO HOST) x 1: 2.0 Hi Speed
Speaker System
Amplification:
15W x 2
Speakers:
100 mm x 2 Double Cone Speakers in Bass Reflex Box
Power
Power Supply:
AC 100-240 V
Power Consumption:
20 Watt
Dimensions (W x D x H):
1,030 x 378 x 127 mm without music rest
Weight
11 kg
Accessories
Owner’s Manual, Music Stand, Accessory DVD (It includes Video Manuals), AC Cable
Options
Expression/Volume Pedal (KORG EXP-2, KORG XVP-10)
Damper Pedal (KORG DS-1H)
Switch Pedal (KORG PS-1, PS-3)
Specifications and appearance are subject to change without notice for improvement.
Minicevac
08.09.2012, 14:19
Pa ako bude oko 1000e i bude mogla da cita kompletne setove sa pa1,pa800,pa2,pa3 do 96mb onda ce klavijatura biti hit to je sigurno...
blackman
08.09.2012, 14:57
Sad ce da padne cijena Pa2x,Pa3x
Sad ce da padne cijena Pa2x,Pa3x
mislim da grjesis za njih dvije... past ce cijena pa800 i nizim modelima
ma ništa od tog rama to će da bude pa500
ma ništa od tog rama to će da bude pa500
a to si zakljucio kako???
A da procitas ovu temu od pocetka i pazljivo, naci ces sve odgovore... a i na ovo zadnje. Bice to u sustini nesto bolji PA500 sa Flash RAMom od 96MB koji je predvidjen za fabricke, to jest, Korgove sound pakete koji ce se pojaviti na Flash kartama.
VUNIMRAV
09.09.2012, 17:08
Kolega Tranzit,ti stvarno imas dobre nerve!:((.
nikadvisekorg
09.09.2012, 18:39
@tranzit daj ne loži ljude ipak ima 96mb ram-a i moći će da se proširi do 256 ddr2......
bez veze,vise nije zanimljivo ni sviranje a ni klavijature,ova fabrika nema sta da radi vec pravi nove modele tek onako,naidju na neku novu tehniku i odma prave drugi korg sta ce slijedec biti korg pa 9000,sve sam probao od pa50,60,80 1x,2x i sad 3x,nista narocito stim sto je cistiji ton i sve kao prethodno,samo novine,nije vise zanimljivo,te klave sam sve probao i imao,i sad se cudim,sto se bacaju tolike pare a nista posebo samo neki se hvale imaju viska para i bacaju,i kazu ovo je vrh medjutim ljudi sa pa80 bolje rade i bolje zvuci nego kod nekog pa800,sto sam se i uvjerio na youtube i uzivo,eto toliko od mene da me ko ne svati pogresno nema se sta ni komentirati na ovo pozdrav za sve.
nesaband
09.09.2012, 22:10
e sad si nagrabusio kolega:lol:,kad te napadne lobi korgovaca koji su clanovi ovog foruma.:lol:
Bokikorg
09.09.2012, 22:30
http://www.youtube.com/watch?v=whpdvgsmY58&feature=related
sve je to super ali ram ram,a rom je nesto drugo,i sempl je sempl,svaka cast za svacije misljenje ovo ti je isto super talent pa prodje li ili ne pozdrav.
http://www.youtube.com/watch?v=geji5hwIHsU
@korg18
Youtube nije mesto gde se mozes uvjeriti da pa80 moze da zvuci bolje nego pa800 druze. A ako si nekud cuo da pa80 zvuci bolje od pa800 onda vlasnik tog pa800 nema pojma od muzike pa sve te ekvilajzere i efekte mu posluzile da upropasti zvuk. Mislim da je besmisleno porediti dve te dve klavijature kad je ova druga 6 godini novija.
@nesaband
Kad te neko za srce ujede .... sta bi ti ? :lol:
@zukae
Ovaj klip sam gledao ranije, kad je postavljen, na 5ti juni jer sam Subscriber na ovog youtube kanala i koliko se secam tad u naslov se nije pominjao pa600. Mislim da je uploader promenio naziv da poveca samo gledanost :)
nesaband
09.09.2012, 23:20
@Ace,u Nemackoj svi sviraju Roland aranzere =))(naravno ovo je samo sala).A sad stvarno da se uozbiljim.
Opste je poznato da sam ja fan dobrog zvuka na aranzeru.Da li je to Korg ili neka druga sprava meni je apsolutno sve jedno.Da ponovim preslusao sam demo snimke pa PA-600 i cini mi se da su fabricke boje mnogo bolje odradjene nego sto je to uradjeno na starijem bratu.E sad ko voli,ko prati trendove na njemu je da kupi novu spravu pa da je onda komentarise a ne ovako jos je nema u prodaji kod nas a neki je vec kude a neki je dizu u nebesa.Ajde da sacekamo neka iskustva iz prve ruke pa tek onda da komentarisemo PA-600.
moje skromno misljenje je da Korg radi isto sto i Roland,da daju novu tehnologiju na kasicicu posto tako imaju vecu zaradu.
Kolega Tranzit,ti stvarno imas dobre nerve!:((.Cuti, dobro je dok imam nerava da ponavljam... al' kad ih pogubim pa krenem da bijem po forumu, cudo ce da bude...=))=))=))=))
sve je to super ali ram ram,a rom je nesto drugo,i sempl je sempl,svaka cast za svacije misljenje ovo ti je isto super talent pa prodje li ili ne pozdrav. Bio bih neizmjerno sretan kad bih razumio sta je pisac ovim htio da kaze.
Dodato:
@tranzit daj ne loži ljude ipak ima 96mb ram-a i moći će da se proširi do 256 ddr2......... i da se stave sve boje od DX11 pa jos povrh toga i harmonike sa sve tercama a ostace mjesta i za drum loopove po zelji... volio bih i ja ... ama nece ici.:lol::lol::lol::lol:
Jok... ti si dobar momak.;)
Izašlo je na youtube videoupustvo za korištenje, doduše na njemačkom je pa neću stavljati direktan link. Ali ključne riječi " Korg TV pa600 Videoanleitung" odvest će one koji znaju njemački i imaju želju da pogledaju.
U principu ništa novo u odnosu na korištenje Pa500, novost je My settings dugme kojim se direktno poziva jedna favorit performansa. I paljenje gašenje je po sistemu standby, nema direktnog prekidača kao Pa500. Na videu može da se vidi da pljenje puno duže traje nego na Pa500.
giorgosogs
27.09.2012, 23:58
I believe it will be a failure as the korg 500!!!
Nek izbace sta god hoce ja za narednih 15- 20g a mozda i duze nista vise ne kupujem (sad sam na pa3), ebo ih ram i rom sve su to mogli uraditi i prije 10 godina nego rade nesto ko rahmetli nokija, koja je na kasicicu davala svojim korisnicima mogucnosti dok ih ne pometose.
Svakih 5 g dodaju 32 - 64 mb rama.
Znam muzicara koji rade non stop i imaju posla a nose pa50 (pocrkale im g600) a znam i druge koji nosaju najnovije i sviraju od nove godine do nove godine
E to je vec do muzicara a ne do instrumenta. Ne moze PA3X jadnik nista da ucini ako mu gazda nema gazu.
Po 100 puta ista tema...carry on......nego kad izlazi u radnje ova klavijatura.....?voleo bih da cujem taj compressor i limiter na njemu.....
Spominje se prica da krece s prodajom tokom oktobra...
Sent from S3
atanas zafirov
15.10.2012, 00:09
siguran sam da je bolja od pa500 , kao softverski tako i hardverski , narocito sam zapazio : direktno napajanje , veliki 16/9 displej 7 inch , teza klavijatura u odnos izmedzu pa500, malo sam zbunjen sta bi znacilo 96Mb PCM memory i dali je moguce ucitati neki pa800 set sa 96 mb , ili odnosi se na ROM memory , ...
Izašao je manual i reference za Pa600. Još uvijek čitam ali sudeći prema pročitanom, čini se da će se PCM multisamplovi moći očitavati iz setova za Pa1x, Pa2x, Pa3x i Pa800, pa čak i praviti setovi sa multisamplovima iz različitih izvora.
Jedino što će pojedini setovi koje korg izbaci biti zaključani i neće se moći kopirati.
Ne znam da li je moguce porediti, ali, kakav je u poredjenju sa Rolandom BK-5?
bi trebalo da je dobar pa 600
Pa ako ce moci pa600 prihvatiti semplove na neki način, ne bih poredio pa600 i bk 5...ali ce se kositi u tom nekom cenovnom rangu svakako.
Sent from S3
96mb ram
Malo vise na Engleskom.
96 ram nije lose ipak podobro od pa 800 fabricke ima 64 ram
Dodato:
96mb ram
Malo vise na Engleskom.
jer cita semplovi pa 600 hvala p;ozzzz
nikadvisekorg
26.10.2012, 12:40
ako je i taj ram kao i ploča u kvalitetu kao kod pa800 ili isti, već vidim kako će se zvati svaka druga tema na forumu..... :lol:
VUNIMRAV
26.10.2012, 14:51
:rotflol::rotflol::rotflol:
Valjda su izvukli pouke sa pa800...
Sent from S3
nikadvisekorg
26.10.2012, 15:03
ne znam za njih kao fabriku, ali za mene kao kupca znam da jesam. Samo mislim da 90% naših ljudi ima da se zaleti zbog male cene a 96mb ram-a, a ubeđen sam da ima neka začkoljica kod te klavijature..... vreme će pokazati.....da citiram sebe.... korg je prestao da proizvodi klavijature negde oko 2001-2002-2003..... posle toga samo izbacuje na tržište neke skupe igračke.....
mikimiki
09.11.2012, 17:58
Pozdrav svima.
Upravo stigao pa600.
Odmah da kazem da cita sve od pa800/2x, jer su mnoga pitanja bila u vezi toga.Znaci svi ritmovi,samplovi...sve ide. Razlika je u tome sto se na pa600 ne moze samplovati ali vec uradjene stvari sa pa800 idu bez problema.Od pa3x cita ritmove ali nece da cita samplove.Vjerovatno zbog one kompresije kojupa3x radi.Ucita ih u ram, ali se nista ne cuje.
Sto se tice svega ostalog,fina klavijatura pogotovo za te pare.Ritmovi rade odlicno na razglasu.Sto se tice ram-a i dali ce imati problema to jos neznam.Ja sam imao i pa800 i nikad mu nije otisao ram.Doduse ja nikad i nisam ubacivao u njega sve i svasta.Klavijatura je lagana za nositi i za te pare cini mi se da nema bolje.
nemanja 1982
09.11.2012, 18:01
Koliko si je platio druze,ako nije tajna? :)
I kakve su dirke kao pa500 ili pa800?
mikimiki
09.11.2012, 18:11
U Kanadi je $1150.
Sto se tice tipki.Nisam nikad svirao na pa500, ali imao sam dugo pa800.Cini mi se da su mi tipke malo bolje na pa600.Lakse su malo,nisi kao u pa800.Izmedju ta dva modela dajem prednost pa600.
Cekaj, opet nisam razumio. Jel cita kmp samplove ili ne? Koliko rama ima?
mikimiki
09.11.2012, 18:44
Recimo ovako Dell.Kada odem na media i otvorim set.Odem na sounds, i ucitam bilo koji.Moze i sve.
I koliko ram-a ima u tvom pa600 i znas li koliko maksimalno moze adresirat?
Pa 96mb ima.
Mozda je i bolja varijanta sto ne cita kmp... Za te pare je extra... Ionako po vecini setova kruze jedni te isti semplovi, tako da pa600 nece ni u cemu da oskudeva plus je mozda i bolje ucitace ceo editovan sound, nego goli kmp ...a i manje posla za ove sto se manje razumeju u klavijature... Sve u svemu,u tom cenovnom rangu nema konkurencije,jos samo da se sto manje kvare...
Sent from S3
svirac007
09.11.2012, 19:58
Ima li pa600 vocalist na sebi
yamahapassion
09.11.2012, 20:20
I mene zanima to za vokalist, mada mislim da nema... A zanima me jos da li mogu da se citaju loop-ovi kao na pa800, da li ima portamento? Za dirke me posebno raduje ovo sto si pomenuo, i najverovatnije cu i ja ici da je istestiram malo kada dodje ovde kod mene.
P.S: moze li neki demo u skorije vreme?
mikimiki
09.11.2012, 20:34
Nisam jos gledao,ali mislim da mora da ima portamento.Jer sve je isto kao u pa800.Loopove jos nisam ubacio ali probacemo i to.
Vocalist nema.Sve u svemu,jako lagana za raditi.Cak joj je i design bolji nego u pa 800 ili 500.Zvucnike nisam ni probao jer sam odmah prikopcao na mixer.I na JBL prx 635 to odlicno izlazi.
Monitor od 7" je odlican.Dosta pregledan.Za neki normalni rad uzivo,mislim da je bolja od pa800.Normalno pa800 ima neke stvari koje ovdje nemaju.Vise slidera,ali i to nije neki problem.Ja sam stavio da mi je desnu ruku kontrolise expresion pedala za volume za sa arranger volume sam stavio balance knob.Master je master.
Mp3 i midi player jos nisam ni probao.Midi vjerovatno i necu nikada.
Baci neki demo kad mozes druze, i neka je sa srecom klavijatura!
mikimiki
09.11.2012, 23:08
Moracu kada stignem nesto snimiti.Ali odmah da ti kazem nema tu sta.Ako si slusao pa2 ili pa800.Tako zvuci. Sve zavisi i sta se stavi u njega. A bar za pa800 i pa2x ima materijala koliko hoces.Ja licno ne koristim JV kit ili tako nesto.Niti sam ikada koristio terce na pa800 dok sam imao tako da oko toga.
Ali vidicu da probam nesto da snimim onako direktno na PC pa cu pokusati da stavim u demo snimke.
U svakom slucaju za svaku je preporuku.Opet svako zna svoje pa neka proba.
Za onaj kingkorg set jos nista neznam.Neko je vec spominjao da dolazi set za svakog kupca.To mi nije toliko vazno.
Volio bi da ubace da se mogu kompresovati samplovi kao u pa3x,tako bi se mogli ubacivati i ti samplovi.Mozda u update-u..
nikadvisekorg
10.11.2012, 01:16
daj neku sliku iz prve ruke.....
Zna li se kad izlazi kod nas?
yamahapassion
12.11.2012, 02:11
Sad sam gledao u nemackoj moze vec da se kupi uveliko, i to u jednoj muzickoj prodavnici koja je blizu mene, i cena mu je 999e. Mislim da je to sasvim fer cena s obzirom na mogucnosti koje klavijatura ima , da ne kazem da je maltene zamena za pa800. Icicu najverovatnije ove nedelje sa nekim setom za pa800 skinutim odavde, da ubacim i da vidim nasta to lici, pa ako budem bio zadovoljan sa onim sto cujem pasce kupovina. Sada mi je prilicno drago sto se nisam zaleteo i uzeo pa500 za iste pare, jel ovo je daleko ozbiljnija masina nego pa500.
mikimiki
12.11.2012, 02:29
Samo stavi neki dobar set i vidjeces kako dobro izlazi.Prikljuci na razglas.Samo nemoj global da ubacujes.Ostalo sve moze.Daleko iznad pa500.Maltene jaca od pa800.
Mozes i ritmove od pa3x da ubacis bez ikakvih problema.
Izgleda da mi je sudjeno da samo dodam nulu na model koji sada imam :D
nikadvisekorg
12.11.2012, 12:23
to dal je ozbiljnija mašina sačekajte da malo prođe vreme pa ćemo videti..... nekako znajući da je korg u pitanju nemam poverenja....iako bi voleo da je to što svi pričate istina to znači da bi dobili odličan aranžer za 1000e, i dalje mislim da ipak ima neka caka....
Ima neka caka 100% ;-) vreme ce pokazati... Ili daju onim kinezima sto sklapaju samo hleba i vodu pa im se isplati da ga prodaju za ovu cenu :-D
Sent from S3
Evo za koj dan dolazi opet u Berlin vec su par prodali znam posto mi drugar radi tu,
i mene zivo interesuje na sta lici i kako radi.Dali je fora ili ne videcemo za koj dan.
nesaband
12.11.2012, 17:42
@mikimiki
a sta bi sa BK5???Evo da te podsetim malo,jedan tvoj post od pre par meseci
" Bk5
Pozdrav svima.
Ovo je moj prvi post ovdje ali vec dugo sam clan yu-midi.
Upravo sam narucio BK5,pa ko ima iskustva sa bk5 ili bk7m neka malo napise svoj/
Mislim da ako pricamo o razmjeru cijene da ce biti odlicna klavijatura.
Inace do sada sam radio sa Korg pa800 kao i sa Yamaha 9000pro nekada davno.
....."
Sad vidim iz tvog pisanja da si kupio i PA600.
Aj malo nam objasni te cinjenice i da li sada imas i BK5 i PA600?
mikimiki
12.11.2012, 21:23
Pozdrav Nesabend.
BK5 sam vratio jer je imao problem sa usb.A i malo mi je dosadilo stalno nesto programirati na njemu.Suvise su ga zakomplikovali zabnormalan rad.Recimo ja svaki ritam koji koristim bio fabricki ili user , ja ga prepravim malo.Nesto dodam a nesto oduzmem.Na kraju sam totalno prestao da koristim i style i sound panele.Jer sve sam morao da sacuvam na usb.To mu je i vrlina a i jedna velika mana.
Da su se bar mogli fabricke stvari brisati .Suvise su komplikovali najednostavnije stvari koje trebaju biti na bilo kojoj klavijaturi.Ritmovi u bk5 su odlicni.Pogotovo i ovi koji su na bk7m i g70\e80.Zvuce odlicno na razglasu.Ali opet kazem suvise zakomlikovano.Recimo nema mjestavda napravis svoje drum kits.Za svaki ritam moras sve ispoceta.
Neko je pravio bk5 ko uopste ne svira klavijature.Tako se bar meni cini.Opet mi je zao sto sam ga vratio jer ritmovi su mi se pravo svidjeli
Ali mogu ti reci jedno posto su iste cijene i bk5 i pa600.PA 600 je bolja od bk5 bar jedno 10 puta.Mnogo je jednostavnija za rad a i mnogo bolje zvuci od bk5.Cak mi i fabricki ritmovi bolje zvuce nego na pa800.Malo su prepravljeni jer im je isti format kao u pa3.Od pa3 svi ritmovi rade .
Pozdrav
nesaband
12.11.2012, 21:52
=)) jeste da ima posla na BK5 ali se na kraju taj posao isplati ali nema veze,svako ima svoj izbor.Nek ti je sa srecom kupovina PA 600
mikimiki
13.11.2012, 14:24
To stoji Nesa.Ali opet kazem, bez ikakve potrebe su ga zakomplikovali.A mogla je da bude odlicna klavijatura.(bk5)
Miki, napisao si cistu realnost... Roland nikako sa se opameti po pitanju operativnosti aranzera, od VA serije pa na dalje prave promasaje, stede na realtime kontrolama... Ocekujem vise transfera u tom smeru bas iz tih nekih razloga... + pa600 cita semplove, jedino verujem da je kvalitet izrade na strani BK5.
Sent from S3
mikimiki
13.11.2012, 16:09
Nije izrada bolja na bk5.Meni je pa600 bolje uradjen nego pa800. Opet, vrijeme ce pokazati svoje.
Nisam mislio vizuelno i na osecaj bolja izrada, nego ispod haube ;-)
Sent from S3
mikimiki
13.11.2012, 18:39
Aaaaaa, ono u dusi.hehe
Kad smo već kod pitanja duše. Bas me interesuje jel još uvijek svaki drugi fabrički ritam ima u perkusijama one blesave clave stapice, "kuc kuc" i kako su uradili fill-ove da li se sva četiri razlikuju ili su samo iskopirali dva filla na četiri.
mikimiki
13.11.2012, 19:57
Fills su razliciti.Usput mozes sve ritmove sa pa3 da prebacis na pa600.
A fabricki su mjesavina sa pa2 i pa3.
Minicevac
14.11.2012, 18:37
Vreme ce pokazati svoje a nama ostaje da cekamo dok ne pocne prodaja i kod nas;)
Minicevac
15.11.2012, 03:53
Pa vec je trebalo da se prodaje ali mi vecito kasnimo nazalost:(
lukassss
19.11.2012, 23:44
Nije losa imao sam prilike da je isprobam...nazalost u francuskoj :(
Minicevac
20.11.2012, 13:41
Kakve su dirke,kao one sa pa500 ili pa800?
nikadvisekorg
20.11.2012, 13:45
zašto imam utisak da će uskoro po oglasima da padne cena pa800 ispod 1000e :lol:
Minicevac
20.11.2012, 14:43
Pasce cena to je sigurno samo ako pa600 bude do 1000e i lepo se pokaze,specifikacije su super za taj novac samo da je i kvlitet izrade dobar a prvenstveno dirke,bar da budu kao one na pa800 jer one na pa500 nisu nesto mada se covek navikne jbg
nikadvisekorg
20.11.2012, 15:00
dirke su najmanji problem ako je sve ostalo ok, uzmeš od neke druge klavijature ne može više od 100e da te izađe.
Minicevac
20.11.2012, 18:18
Pa i to sto kazes ili da se poveze midi kablom na master klavijaturu... Imam ja dobri stari T3 koji ima opasnu klavijaturu:)Ostaje nam da sacekamo dok se ne pojavi u radnjama i da licno uverim sta je i kako je...
mikimiki
21.11.2012, 14:25
Evo na Rumunskom malo o pa600.
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/WM8RAXG1Ju0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Dodato:
Takodje i na Engleskom direktno od Korga.
Video manual u 7 dijelova.
Prvi dio:
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/f76lNWW_8eA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
svirac007
21.11.2012, 15:08
napalio sam se vec al steta samo sto nema vokalist, dali ima mogucnost naknadne dogradnje vokalista
ma nema šanse,ne verujem,prvo nije fizički osmišljeno gde da se stavi a drugo ni softverski nije napravljen za vokalist
unknownartist
21.11.2012, 22:49
Nije losa, ipak mislim da je pa80 bolji investment.
@unknownartist
:lol: =))
Zezas se ?!
Sledeci put pazi kad pises, zbog tu jednu nulu koju si izostavio, narod ce ti se smejati ;)
Sad ću ja kao stariji članovi. Ovde je nepisano pravilo da se sve argumentovano tvrdi. Da li si čuo, ili probao ovu klavijaturu pa da tvrdiš ovako nešto? Koji su tvoji argumenti? Kao kad bih ja sad rekao da je moj PA60 bolji od BK5. Pozdrav, i nemoj shvatiti ovo zlonamerno.
Sent from my Alcatel OT-990 using Tapatalk 2
Minicevac
21.11.2012, 23:56
Kao prvo pa600 kada bude izasao,pa80 odlazi polako u zaborav bar za mene jer se on jos uvek krece oko 800-850e u full-u i samo neinformisan covek moze da kupi pa80 za te novce jer za 1000e ili bar priblizno moci ce da kupi novu pa600 klavijaturu koja je po specifikacijama mnooogo bolja a za kvalitet izrade videcemo kad ga probamo mozda kinezi i nisu mnogo stedeli...Licno sviram na pa80 i znam sta moze a sta ne;)
Kakav pa80, sa maximum 16mb sampling memorije i to ne preko rama nego flash kartice, a pa600 koliko sam cuo 96. Nebo i zemlja, a da ne kazem kvaliteta, godina proizvodnje i cjelokupni rom. Pa80 bez flasha je pa50, a sta kvalitetno mozes stavit u 16 mb, 1-2 drum kita i 2-3 harmonike i to je to. Ne mijesajmo babe i zabe.
Nije losa, ipak mislim da je pa80 bolji investment.
Izvini,stvarno ,ali =))=))=))=))=)) ...Dobar vic...
nikadvisekorg
22.11.2012, 06:59
Covek izostavio nulu i vi ga odma napadoste..... :D
A ko vam je rekao da ce kod nas da ovo kosta ispod 1300-1400e? Definitivno ce da svojim izlaskom obori cene polovnih ali pod uslovom da je sve ok.
Послато са Skate користећи Тапаток 2
1.Korg Oasys
2.Korg Pa3x pro
3.Korg Pa2x pro
4.Korg Pa800
5.Korg Pa600
6.Korg Pa1x Pro
7.Korg Pa80
8.Korg Pa60
9.Korg Pa50
to je moja ranking za korg modele.:p
nikadvisekorg
22.11.2012, 10:30
pa800 ispred pa1x? =))
A gdje su ti tu Kronos i Krome ?
pa 1x jeste dobar ali ima malo mb. za mene je korg pa800 bolji. kronos nisam imo jos priliku da probam
Minicevac
22.11.2012, 12:24
Ako ce cena biti 1300-1400e onda odustajem:)Nadam se da ce max biti oko 1100e...
A gdje su ti tu Kronos i Krome ?
U tom nizu koji je naveo, nije trebao da spominje Oasys-a, ali posto jeste, pitanje je na mestu... Ja licno ne bi mesao babe i zabe...
Sent from S3
I Kronos je umanjena verzija Oasys-a sa poboljsanjima,tako da......:)
ajd sto je stavio pa800 ipsred pa1x pa i nekako,mada:confused: :D,al sto stavi pa600 ispred pa1x:p:D..pa on ce nov da kosta,kolko i pa1x pro,koji je stariji od njega 6,7 godina..
Ljudi,to sto je Pa800 napravljen od losih komponenti ne znaci da pa1x treba da bude ispred njega,aman! Pa800 je softverski i delimicno hardverski superiorniji od Pa1x,zamisljen je kao naprednija klavijatura i to je cinjenica... Stvarno ne mogu vise da citam te neke izjave... Osim boljih dirki,zvucnika i kvalitetnijih komponenti unutra pa1x nema sta da trazi pored Pa800 i tacka .... Zasto je stavio pa600 ispred pa1x??? Kakve veze ima cena??? Valjda pricamo o funkcijama i mogucnostima???? Pa600 je po dosta stvari jaci od Pa800,tako da, upoznajte bar specifikacije klavijatura ,da mozemo normalno da pricamo.
Ja nevjerujem da je pa600 bolji od pa800.zvao bi se pa900 :lol:
sto se tice mb imas ti pa800 za 256mb .
ja sam stjeo da kupim sebi pa800 ali odusto sto narod prica da se kvari. to moze biti ali kolko raje svira pa je zadovljan :D
Minicevac
22.11.2012, 16:26
ajd sto je stavio pa800 ipsred pa1x pa i nekako,mada:confused: :D,al sto stavi pa600 ispred pa1x:p:D..pa on ce nov da kosta,kolko i pa1x pro,koji je stariji od njega 6,7 godina..
Zar stvarno mislis da ce Korg pa1x/pro da kosta isto kada bude izasao pa600???:D
nikadvisekorg
22.11.2012, 17:00
a zar ti misliš da će da košta isto? Ja sam prvi pristalica korga pa1x ali realno ako su ispravili svoje propuste i izvukli pouke iz modela pa800, ovaj pa600 sa 96mb ram itekako će da bude best buy u toj klasi, i da snizi cene ostalim "polovnjacima", i da ima isto memorije kao pa1x svako će ga uzeti prvenstveno zbog težine.
Ali vreme će tek da pokaže da li je pa600 vredan kupovine....
kao sa modelom pa800 koji da je urađen kvalitetno verovatno pa1x ne bi bio skuplji od pa800.... ali pa1x drži cenu jedino zbog lošeg kvaliteta modela pa800 a i rezervnih delova ponajviše, jer i posle popravke niste sigurni u pa800. Jedina iole bolja solucija je pa2 koji i sam ima neke manje mane, ali ne kao pa800, međutim prevelika je razlika u cenu pa1x - pa2x pa se kupci u toj nekoj ceni do 1200e opredeljuju za pa1 a ne za pa800.
Ne očekujem neki preveliki pad cena (pa1x i pa800) ako pa600 bude stabilna za rad, ali očekujem da im cena bude oko 900-1000e što bi i bilo realno na našem tržištu.
Ko kaže da nisam u pravi nek pogleda oglase. Na 1000e stoje pojedine pa1x već neko vreme al džaba ti sve kad para nema.
Minicevac
22.11.2012, 17:17
Ostajem pri tome da ce cena pasti korgu pa80,pa500,pa1x i pa800 kada bude izasao pa600!!!
nikadvisekorg
22.11.2012, 17:18
hoće, al za po 100e najviše koliko je i realna cena, ne raduj se prerano jer ne znaš kolika će biti cena za Srbiju.
Minicevac
22.11.2012, 17:24
Hahaha,ne radujem se ja zbog toga sto ce da padne cena ovim modelima nego sto ce se uskoro pojaviti novi pa600!Ako ovde kosta vise od 1100e u nemackoj je 999e pa moze i tamo da se kupi ako imas nekog!
I taman platit 150 eura carine kao sto sam i ja sa tyros3 koji mi je isao iz njemacke...
nelica2002
22.11.2012, 18:10
Zna se koliko su koštali PA1x i PA 800, a sad PA 600 sa tom cjenom da bude u rangu sa njima baš čudno , vrijeme če pokazati.
Minicevac
22.11.2012, 18:55
Sve u svoje vreme...Mozda ne moze da parira pa1x-u po kvalitetu izrade ali ono sto sam video na yt sta moze i njegove specifikacije, daleko je ispred!
MusicAngel
22.11.2012, 19:44
Kolko sam ja video iz ova dva videa sa YT-a:
Nema DNC boje kao Pa3x
Nema Ambient Drums kao Pa3x
... što je po meni ono najbolje što je doneo pa3.
Ima Master Fx i onaj Waves-ov mastering Efx
Ima Drum Mixer i eq za svaki element bubnja
Ima eq za svaki oscilator u program modu. (pitam se da li ta eq podešavanja ostaju aktivna kad se boja ubaci u style play?)
Dirke: Dirke? Kak'e su, videćemo kad pipnemo :D
U suštini, kako ja to vidim:
Ovo je pa800 sound, sa par softverskih zezancija koje mogu doprineti značajnijem, ili manje značajnom poboljšanju zvuka (u odnosu na pa800, pa2x) u zavisnosti od spretnosti i umešnosti klavijaturiste.
Još jedan Korgov trik, da namami vlasnike pa800 i pa500 da dodaju koju stotinu evra gore za kašicicu radosti. Recimo samo da bi svaki pa800 i pa2x mogao da dobije i waves efekte i eq za bubanj sa nekim OS update-om ko od šale. Koska od Korga! :D
Lično mišljenje.. : za vlasnike pa: 50, 60, 80, 500, 1x, sigurno best buy, dok za pa800 bih ipak malo ostao ustegnuta mišljenja, zbog vocodera prvenstveno. Još ako cena bude oko 1000e za nov?
I da,
Koga briga kvalitet izrade, garancija je 2 god (uglavnom), a za bilo kog polovnjaka nema ni dana garancije. Ako on ostane čitav posle tog perioda, radiće još kolko voliš. A svaki je vala aranžer korgov imao svoje bubice. Pa i pa2... lampice.
Videćemo kad stigne u nas. Ja jedva čekam da ga probam.
Videh da je neko negde u inostranstvu od kolega forumaša imao prilike da ga proba... Zanima me ako zna neko kakav je sa DNC bojama? Ima li ih isto kao i pa2x ili ima još koju više?
@ MusicAngel: prijatelju, ovde se ne prica o top korgovom aranzeru, nego o mid-level spravi... Pa600 ce verovatno kostati kao trecina pa3x,a ti hoces za te pare da ima sve sto i pa3x...daj budimo realni malo... Ako bude kostao oko 1100e nudice najvise za te novce. Rekao sam da je bolji od pa800 zato sto koliko sam video pa800 je u prednosti samo zbog vocodera i kao pravog sampling-a,sto u praksi sada ne vidim kao neki plus... Drugo je sve na strani pa600.
Sent from S3
MusicAngel
22.11.2012, 20:47
Slažem se Vex... sound na Pa600 je sigurno bolji od pa800 pa čak možda i od Pa2x. (Milslim na Rom) Svestan sam ja o kom cenovnom rangu pricamo, nema da brineš, samo sam malo revoltiran na Korg što malo više ne odreši kesu kad pravi novu mašinu. xD
I nisam ja ni rekao da hoću, ili da očekujem da bude kao pa3. Ja samo upoređujem šta ima a šta ne, tako da ne znam što me prozivaš?
Činjenica je da tehnologiju zvuka koju ima pa600 imaju pa800 i pa2x a s obzirom da je Korg izbacio pa3 očekivalo bi se da ta tehnologija bude u aktuelnoj (čak, novijoj) spravi. Zato sam upoređivao sa pa3...
Još jednom, ovo je top za te pare...
Eto, nadam se da nema nesporazuma.
mikimiki
22.11.2012, 20:57
Ja sam u Kanadi platio 1150$.Jedna plus stvar u poredjenju sa pa800 je da cita ritmove sa pa3x.Takodje tu je guitar mode2 kao na pa3.
Vec sam pisao da cita sve od pa2.Za te pare nema bolje klavijature.Ovi sto vec imaju pa800 mozda i ne trebaju pa600.Ali je velika razlika u poredjenju sa pa500.Sto se tice izrade vrijeme ce da pokaze kakva je klavijatura.Ja sam godinama imao pa800 pa mu nikad nije otisao ram.Mozda je u mene bio neki izrod,sta ja znam.
Moracu uzeti kablo pa da snimim nesto direktno na PC posto trenutno nemam mixera.Kod kuce ga vezem direktno na JBL PRX635 i to zvuci fantasticno.Jos kad se ubaci neki od dmx drums zvuci fenomenalno.
Sto se tice dnc2 mislim da ima vise nego na pa2.Ne mogu se sada sjetiti.Mislim da su muzicari koji imaju pa800 malo osakaceni sto se prodaje tice.Jer zasto uzeti pa800 za nekih 1500-2000 kad ima pa600 za 1000.Za mene je cak i bolja od pa800.
Veoma lagana za nostiti a i za raditi.Imao sam i bk5 i ne moze se porediti sa pa600.
MusicAngel
22.11.2012, 21:06
Pa to mu dođe nešto manje od 900e! Ovde nek bude i 1000 pa super. Ajd' okači nešto da čujemo neki naš ritam i zvuk kad stigneš! :D
I vidi molim te za te DNC boje ako te ne mrzi... baš me to zanima, kao i sa fabričkim bubnjevima kakva je situacija u odnosu na pa800/2x.
Definitivno opasna sprava ako još ima i poboljšanu dnc tehnologiju!
yamahapassion
22.11.2012, 21:13
U Nemackoj se prodaje vec uveliko i cena mu se krece od 999 do 1019e direktno provereno. zvao sam par muzickih kuca kod kojih povremeno kupujem i moze da se naruci s tim sto je rok cekanja oko 7 dana. Znaci nova klavijatura sa 2 god. garancije. Ja bih ga vec uzeo, ali cekam da prodam ovu moju yamahu, ne bih da gomilam klavijature, a ne zurim puno... Nadam se da cu do nove godine imati jedan u posedu. U odnosu na pa500 ovo je fantazija. Jedino me zanima jos (a nisam saznao, ne pise u specifikacijama) da li ima portamento, a verujem da ima. I mogucnost pravljena terci, ali to cemo provaljivati u hodu. Sve u svemu zasigurno moja sledeca klavijatura.
Minicevac
22.11.2012, 21:28
Naravno da ima porrtamento!
U Americi je 1099$,Cim prodam PA500 Kupujem ga:)
Akordeonista
24.11.2012, 02:19
U Korgovom zastupnistvu u Srbiji (SkyMusic) kazu da ce ga dobiti posle Nove Godine i da ce cena biti oko 1200e!
Ovdje gledam oko 999 eura:)kad bih mogao ovaj moj ketron da prodam mozda bih i ja uzeo Korg pa 600,jer koliko vidim ima vise funkcija od ovog moga cuda,a jeftiniji:">Ketron SD3 jos drzi cijenu od 1900 eura kao da je od zlata neide mi uglavu nikako
vex drug sam si rekao- "pa1x ima samo bolje dirke,bolje zvucnike,i kvalitetnije komponente" .pa aman ima li vaznije od toga?od samih komponenti i dirki na kojima se svira...dzaba pa800 ram,kad je,bez uvrede,ali to svi znamo,raspad sistema,u pravom smislu reci..sto kaze jedan kolega...kad odem na svirku samo molim boga da mju se pojave slova na ekranu,jer ga je 2 puta izneverio,nisu se pjavila slova na ekranu:D,i kostalo ga sve to ko trecina pa800..deder nadji mi jednog coveka da mu se to desilo sa pa1x..taj slucaj nije bio koliko ja znam..ovde kad poredim ove sprave,apsolutno ne govorim nigde o zvuku,samo o izradi i kvalitetu,sto je za pa800 neosporno,jedna od najlosije uradjenih korgovih klavijatura ikada,i to je fakat...iz tih razloga i pa1x drzi cenu,jer je jednostavno kvalitetna sprava,pouzdana,a pritom najstarija od svih,i sa najmanjim mofucnostima..zvuk je vec relativna stvar..neko ko se snalazi oko klaviajture,sredice i pa1x kao bombonu,a ko ne,dzaba mu i pa3x...elem vreme ce pokazati,ali me ta relativno niska cena od 900-1000 evra nekako za sada ne uverava u kvalitet pa600,mada ko zna,mozda bude stvarno ok sprava....kako god,zaista ocuvene klavijature i dalje drze cenu- pa1x 1200-1300,pa2x 1900-2000, a pa800 vec i 1000 mu je mnogo,jer je macka u dzaku,i racunajte u skorijoj buducnosti na izdatak za ram,plocu i sl ,dzidzabidze kod njega...koje i dalje nisu bas jeftine za popravak,a klavijatura vec zasla u godine....otud mi je kvalitet pa600 za te novce upitan,mada videcemo,..sto se samih funcija tice,nesporno da je sve ok,da je to pa3x u malom pakovanju ,zadovoljavajuce ram memorije,i zadovoljavajucih ROM zvukova...samo je pitanje u kom grmu lezi zec za te pare...posto smo sa slicnim funcijama vec upoznati kod pa3x,znamo o cemu se radi,i to je neki korak napred,reklo bi se,ja zato tipujem na kvalitet i pozudanost te klavijature...videcemo..men me zanima cega bese s Trans audiom? ko ce da gleda korga vise,kad to cuda zapleni svom snagom :D
Minicevac
24.11.2012, 05:00
Tesko da ce cena biti 900-1000e...Uveliko se prica da ce cena biti 1100-1200e kod nas!
Ma slicne su cene sirom sveta, juce sam bio u" muzic shop", u Australiji kosta 1380$ sto je otprilike 1100 eura, razmisljam zameniti moj Pa50 sa novim modelom, pa ako neko ima da ga hvali ili kudi dobro bi doslo svakome ko razmislja o eventualnoj kupovini ovog modela.
Cudan je narod na ovim forumu. Ovi svabi sviraju samo Yamaha i Roland. Korg je za njih sranje. Jordan Rudess vise svira na Korgu. Nego svira na Wersiju . jbg tako je to.bogami ima i naroda koji zadovoljan za pa800. SukiTr iz usa. covjek dobro svira i dobro ga slusi pa800. ja sam kupio PA2x 2 godine star. evo sere mu ove L.E.D. jbg jel to sada razlog da ga nekupim? Moze i pa3x da rikne nakon 2 godine garancije. boze moj 8-|
accordst
24.11.2012, 10:56
Od zastupnik u Hrvatskoj imam informaciju da bi Pa 600 trebao koštati cca 1100eura,eto toliko od mojih ''povjerljivih'' izvora.
Mislim da čita i mp3,za ''fajlaše'' još jedan razlog za dodatno veselje...
nikadvisekorg
24.11.2012, 11:27
U Korgovom zastupnistvu u Srbiji (SkyMusic) kazu da ce ga dobiti posle Nove Godine i da ce cena biti oko 1200e!
onda računajte da će sitni prodavci prodavati po nižoj ceni bar 100e od sky-a.....
Cudan je narod na ovim forumu. Ovi svabi sviraju samo Yamaha i Roland. Korg je za njih sranje. Jordan Rudess vise svira na Korgu. Nego svira na Wersiju . jbg tako je to.b
tako je to zato što se svira drugačija vrsta muzike, pogledaj da li je tako kod svih koji sviraju malo "istočniju" muziku, turci arapi itd.... svuda dominira korg, realno koliko god bili protiv njih, najlakši je za rad, na 3-4 može da se napravi stil ili edituje.... i još dosta nekih prednosti za sve koji sviraju drugačiju muzku od fabričkih beat-ova i valcera.
znaš li koliko posla ima kod yamahe ubaciti loopovane tarabuke npr... ili da kod rolanda uopšte i ne može to... a kod korga treba par minuta.
Jedino nas malo *ebu što nam daju memorije na kašičicu, ali jbg.... ne može i da stisneš i da prdneš =))
Jordan Rudess vise svira na Korgu. Nego svira na Wersiju .
Offtopic: Rudess svira Kronosa trenutno.
Milane, ja sam objasnjavao zasto pa800 treba da bude ispred pa1x, ali nisi shvatio. Ako cemo da se rukovodimo samo time sta je kvalitetnije napravljeno zasto ste onda presli na korga? Ko vas je terao? Trebali ste da ostanete na G1000,metalno kuciste, dobre dirke, kvalitetna izrada,mazga za svirku, po tome bolje ne treba?!? ... Po mom misljenju ipak nije "samo toliko", ovde se ipak prica o muzici i soundu, zvuk prvo racunam, nisam inzinjer da bih raspravljao o elektronici..... Zato sam i rekao, ne vezano za hardverski kvalitet da pa600 prednjaci u nekim stvarima od pa800, tako da, ako bi sad morao da kupim aranzera do 1500e verovatno bih uzeo pa600 bez razmisljanja.
Sent from S3
sale_band
24.11.2012, 15:42
'alal ti cufte!
mikimiki
24.11.2012, 16:40
Ljudi dzaba mlate praznu slamu.
Pa2 je napravljen od pa800.Samo su dodane neke bolje komponente(hardware).
Pa1x je jos bio glavni arranger kod Korga kada je pa800 izasao.Tek se tada uspostavilo da je pa800 mocniji od pa1x.
Zato su i napravili pa2.Totalno isti OS.
Sada,sta je Korg razmisljao sa ram memorijom u pa800.Vjerovatno nisu racunali da svijet ubacuje svakakvo smece u ram.
Minicevac
24.11.2012, 17:33
Sve si lepo rekao ali kakvo to smece moze da se ubaci u ram samo mi to objasni???
mikimiki
24.11.2012, 18:37
Mislio sam na razne setove od kojih vise od pola uopste ne rade kako treba.
Ja sam godinama imao pa800 i nikad mu nista nije bilo.Ali sam ubacivao samo stvari koje mi trebaju.I ako bi probao neki set prije toga izbrisem sve iz rama pa onda ubacujem novi set.
Minicevac
24.11.2012, 19:45
I ja sam imao novi pa800 i vodio racuna sta ucitavam ali posle 6 meseci je otisla ploca...To sto tebe sluzio dobro to je slucajnost veruj mi...Moj drug koji me prati isto svira pa800 i ucitao je 1000 seta "jedan preko drugi" pa sve radi super tako da nema pravila ali to sa ucitavanjem "smeca" nema nikakve veze!
nikadvisekorg
24.11.2012, 20:29
Sada,sta je Korg razmisljao sa ram memorijom u pa800.Vjerovatno nisu racunali da svijet ubacuje svakakvo smece u ram.
jeste da je offtopic ali molim te da ne upadaš bezveze u diskusiju kad nisi upućen u problematiku vezanu za "kvalitet" izrade pa800. Model je blago rečeno nekvalitetno smeće i to nije predmet ove teme.
To što si ti imao sreće da ti još nije crkao ni ram ni ploča ne dokazuje ništa.
A valjda sam i kupio klavijaturu da ubacujem svakakve fajlove i sve ono što hoću, ne razumem šta ti podrazumevaš pod "smeće", pa šta bi tek trebao onda moj kompjuter da ispriča kad je kroz njega prošlo na milione gigabajta "smeća" ???
pa600 je lepo zamišljena klavijatura, i tu nema šta, mada je to bio i pa800, ali se pokazalo da je nekvalitetno odrađen, a za sad možemo da nagađamo kako će se pokazati pa600..... i ja sam jedan od onih koji se nadaju da će biti sve ok, jer ako tako bude i sam bi je uzeo jedino zbog toga što je upola lakša od pa1x a ima 96mb ram....
mikimiki
24.11.2012, 21:43
Ma ne upadam covjece.Zasto odmah skaces ko da sam rekao neznam ni ja sta.
Potpuno se slazem sa tobom da je pa800 lose uradjen.Ovaj novi pa600 bar nije skup.
Kad bi korg bar izbacio neki software pa da mozemo da bar pregledam sto ima u nekom setu.Ali sumnjam.
Ne zbog toga, nikadvisekorg je uputio kritiku na vasu konstataciju koja i mene iritira, a cesto je ljudi upotrebljuju. Ako imate 512 MB RAM-a vase je pravo da ga popunite do zadnjeg bajta, a da to sljaka bez packe.
Pa hajde, koje to "svasta" sto ljudi ubacuju utice na to da crkne RAM?
mikimiki
24.11.2012, 22:54
Ma nemas se potrebe iritirati Dell.Samo diskutujemo.Neznam ni zasto se ovdje i prica o pa800 kad je tema pa600.Ali, nema veze.
Nemanjam
25.11.2012, 11:31
A jel moguce da ovaj novi pa600 nema tastere za Fill-ove?Da li su samo stavili onaj jedan za automatske prelaze izmedju varijacija u ritmu?
Meni je to bezveze.
@Nemanja, zasto bezveze?
Automatska varijacija znaci jednu akciju za fill i promjenu varijacije umjesto dva pritiska. To je plus. Cetiri varijacije znace ujednacenije prelaze u odnosu na dva filla. Jos jedan plus.
Kad sam prelazio na yamahu i meni je bilo bezveze, sad kad sam odnjeo yamahu kod gitariste radi krecenja u kuci, lupam po varijaciji na pa50 nadajuci se fillu, ono nista :lol: Bolje je u varijacijama auto fill
Ok auto fill ali da nemas posebno i Fill dugme i nemozes sam odluciti koji fill hoces da pustis je bezveze.
Ne znam kako je fill in riješen na pa600, ali yamaha to ima vrlo dobro napravljeno. Uvijek možeš odlučiti i pokrenuti bilo koji prelaz od 5 ponuđenih. (svaka varijacija ima jedan prelaz, plus BREAK) Za vrijeme sviranja bilo koje varijacije može se pozvati bilo koji od četiri ponuđena prelaza, dovoljno je pritisnuti željenu varijaciju i svira njegov prelaz.
Mogu se koristiti i kombinacije dva prelaza. Na početku takta se pokrene prelaz sa varijacije A, a u pola takta se pritisne varijacija C. Svira drugi dio prelaza koji je dodjeljen varijaciji C.
Ako ne želimo da pritiskom na varijaciju svira prelaz, dovoljno je istu pritisnutu dva puta. Ili isključiti opciju AUTO FILL IN.
Zato ne vidim potrebu za dodavanje još četiri posebna gumba za fill in-ove. Samo bi nepotrebno zauzela mjesto na ploči.
S tim da break na yamahi nije isto sto i na korgu, na yamahi je break isto kao fill.
mikimiki
25.11.2012, 15:58
Nije nikakav problem raditi bez fill tastera.Na kraju opet dodje isto.Cak sta vise na pa600 imas 4 fill-a plus break.Takodje drago mi je sto ostavili i reset takt,pogotovo kad se radi sa nekim pjevacima kojima je teze raditi uz masinu.
e taj reset takt je najveca mana na yamahi sto je nema, to je na korgu do jaja, ali ne samo kod pjevaca bez osjecaja za ritam, nego i kod odredjenih pjesama gdje se u nekim dijelovima pojavljaje po pola takta.
mikimiki
25.11.2012, 17:37
Upravo tako Dell.Cudi me da tako nesto nema na Yamahi.Jako korisna stvar.
http://soundcloud.com/mirza-mesanovic/pa600recording-1
Evo da probam ovako..Samo sam na brzinu snimio nekoliko ritmova nesredjenih.
Znaci samo na brzaka.
Ritmovi su dobro poznati koji imaju na download-u.
Ovo mi je prvi puta da bilo sta stavljam pa se izvinjavam ako sta ne ide kako treba.
Dodato:
Malo sam zeznuo Uzicko,ali nema veze.hehehe Tek sam ustao..
mikimiki
25.11.2012, 19:00
Evo i nekoliko pop ritmova.
http://soundcloud.com/mirza-mesanovic/recording-2-pop-styles
zato na pa3x imas 4 fill-a i taster za uključivanje Auto fill-a ,i jedno i drugo,tako da ko je svirao rolanda,yamahu sad ovde ima sveee
Minicevac
25.11.2012, 21:06
Moze to mnogo bolje ;) Pop ritmovi su dobri vec...
yamahapassion
25.11.2012, 22:12
@mikimiki: jel bi mogao malo da snimis neku boju (narodnjacku), malo harmonika i zujalica sa portamentom, neku kontru itd... bas me zanima kako zvuci... Kazi mi kad ucitas set iz npr. pa 800 i izaberes neku boju(sempl) da li se cuje identicno kao na pa800 sa svim efektima itd, ili moras jos rucno da doradjujes? Da li bi mogao ucitati neki drum kit (npr. juve drum kit) pa snimiti ritam sa tim drumom, bas bih voleo da cujem kako to izlazi... Koliko sam shvatio klavijatura nema sempler vec sample player kao npr triton le... sve mozes ucitati, ali nemozes semplovati na samoj klavijaturi, sto meni nesto posebno ni ne treba pored toliko semplova odavde hehe... Hajde kad te ne bude mrzelo ucini mi to, cekam sa nestrpljenjem. Inace, ovo je moj favorit br.1 za sledecu (uskoro) kupovinu klavijature i mislim da je prva liga sto se tice odnosa cena/kvalitet.
nikadvisekorg
25.11.2012, 22:28
Zna li neko kad stize kod nas u prodavnice?
Minicevac
25.11.2012, 22:58
@mikimiki: jel bi mogao malo da snimis neku boju (narodnjacku), malo harmonika i zujalica sa portamentom, neku kontru itd... bas me zanima kako zvuci... Kazi mi kad ucitas set iz npr. pa 800 i izaberes neku boju(sempl) da li se cuje identicno kao na pa800 sa svim efektima itd, ili moras jos rucno da doradjujes? Da li bi mogao ucitati neki drum kit (npr. juve drum kit) pa snimiti ritam sa tim drumom, bas bih voleo da cujem kako to izlazi... Koliko sam shvatio klavijatura nema sempler vec sample player kao npr triton le... sve mozes ucitati, ali nemozes semplovati na samoj klavijaturi, sto meni nesto posebno ni ne treba pored toliko semplova odavde hehe... Hajde kad te ne bude mrzelo ucini mi to, cekam sa nestrpljenjem. Inace, ovo je moj favorit br.1 za sledecu (uskoro) kupovinu klavijature i mislim da je prva liga sto se tice odnosa cena/kvalitet.
Druze zvuk je isti kao i na pa800/pa2x pro tako da ako si cuo kako te dve klavijature rade onda to je to...I ja nestripljivo cekam da se pojavi kod nas:D
A koja je razlika izmedju samplera i sample playera, jos ne kapiram, moze objasnit neko?
yamahapassion
26.11.2012, 00:36
@minicevac: Ako je tako kao sto ti kazes, onda nemam vise nikakvih dvoumljenja oko izbora nove klavijature...
@dell: ako sam dobro upucen, taj sample player sluzi samo za reprodukciju sempla koji ucitas, tj. mozes svirati semplove koje ucitas u klavijaturu ali ne mozes snimati (praviti sempl), dok ti sa tvojim semplerom mozes sve... Neka me neko ispravi ako gresim...
nikadvisekorg
26.11.2012, 00:39
Zna li neko kad stize kod nas u prodavnice?
evo sad mi drugar javio za cenu u Fr je našao u Normandiji 950e sa garancijom do novembra 2015 god, i novom torbom.
Kod nas i da bude ta cena (što sumnjam znajući da je skymusic uvek drao s početnim cenama), garantujem da ni garanciju neće da daju toliko dugu.
sempler služi da sempluješ, što ne verujem da neko uopšte radi u klavijaturi.
edit: a ja našao polovan star 2 nedelje za 870e
Poz, i ja koliko sam shvatio razlika postoji samo u tehnickim performansama, slicno kao razlika izmedju DVD playera i DVD recordera,oba citaju isto a ovaj drugi moze i da pravi diskove,pa slicno tome i Pa 600 cita gotove samlove bez razlike u kvalitetu, jedino ih nemoze praviti.
spooxjunior
26.11.2012, 02:28
Zvuci lepo... videcemo, videcemo... valjda ce biti neke prezentacije po prodavnicama...:)
mikimiki
26.11.2012, 02:33
Yamahapassion
Sve ce ti zvucati isto kao na pa800.Znaci svi user sounds i user dk idu isto kao i na pa2x.
Nisam jos nikakvih zujalica ubacivao ali sve ti je to isto.Jos uvijek odlucujem sta cu da koristim od solo boja.Uvijek prednost dajem ritam sekciji kada nesto novo ubacujemu klavijaturu.Harmonika u Uzickom je bila fabricka.
S tim da break na yamahi nije isto sto i na korgu, na yamahi je break isto kao fill.A sta je razlika izmedju Fill-a i Break-a?Ja to jos neznam tacno,a mozda bih mogao da predpostavim,samo znam ja kako god da snimim i odsviram nesto u ritam kad pravim imam 1 takt i moze isto da zvuci obadvoje:D
Zeljko, u pravu si ti, a zvanicno, razlika je sto "break" taster u fabrickim ritmovima na korgu "zvuci" kao i sto pise ;-)
Sent from S3
A kakva je to razlika?Da se neradi o kratkoj pauzi u ritmu kad se misli na Break?Nije samo da korg ima break ima i ketron,ali sam se uvijek pitao zasto se break zove break a fill ,fill...Ja nisam ucio klavijature nikad a niti sam skolovan muzicar pa da znam sve zato i pitam...Pozz
Da dodam i kod mene na ketronu ima taj auto fill da se ukljuci ako hocu,samo ja to nisam dosada nikad koristio,a naravno ima i dugme na koje mogu uvijek kad hocu da pritisnem fill i da ne mjenja variaciju
Minicevac
26.11.2012, 04:06
Break sto i sama rec kaze u prevodu prekid - pauza u ritmu...
Pa recimo da si dobro opisao,break mozes da nazoves tako,a fill-ovi su odradjeni da vise sviraju u nekom kontinuitetu...mada,naravno,uopste ne mora da bude break prelaz na tasteru "break" ,moze biti bilo gde...ali ja kada nesto pravim,sredjujem,i imam potrebe za takvim prelazom,uvek ga stavim na taster "break" radi lakseg snalazenja... isto kao i intro3\count in na Korgu... u fabricim ritmovima se koristi da broji za pocetak,dok u user stilu se koristi na nebitno koji nacin...vise osmisljeno radi slanazenja nego da mora da bude tako ;)
edit: Minicevac,spavaj brate :D
Aha znaci dobro sam to ja skuzio,mada se nisam prije nikada bavio klavijaturama hehe..Pa primjetio sam ja to isto kod fabrickih ritmova da se o tome mozda radi,samo nisam bio siguran...naravno da treba da se tako i pravi ritam da bude sve na svom mjestu radi lakseg snalazenja kao sto si i rekao slazem se...Moracu malo vise da se pozabavim i sa tim auto filom....Jos nesto me nervira neki dan pravio ritam za pjesmu od zeljka samardzica sve je moje tvoje...I koliko sam mogao da vidim jedan prelaz je citav takt dok drugi pola,a ja mogu samo da napravim 1 takt prelaze ili break...Jesam se iznervirao a hocu da bude kao orginal....Ako napravim pola takta onda mi ima i pauza na kraju takta a netreba.Izvinjavam se sto skrecem malo s teme ali me zanimalo posto vidim da se prica o prelazima,pa zato na brzinu da pitam hehe
Akordeonista
26.11.2012, 12:04
To se jednostavno resi pravljenjem ritma u taktu 2/4 a ne u 4/4, ili tako sto ce samo taj prelaz da bude u taktu 2/4!
Jest samo jedan prelaz bih trebao da bude u 2/4 taktu mislim,samo jos nisam nasao na klavijaturi gdje mogu posebno fill-in da bude 2/4 a drugo 4/4 takt...U programu mogu da pravim kako hocu,ali neznam da li ce kad snimam ritam midi kablom automatski da prebaci 2/4 takt i na klavijaturi to jos nisam probao...Ja sam probao samo u 4/4 taktu...A vidim u midiju da ta pjesma ima i 4/4 i 2/4 taktove koji se mjenja...Dobro si ti rekao svaka cast...Pozz
Break je na korgu pauza u ritmu, a kod yamahe dodje kao jedan neovisan fill taster.
dell mislim da se na korgu moze uradit kao prelaz pa500,pa800 i dalje dok na pa 50,60,80 ne može
Da, to vazi od pa1x pa na dalje... Na pa50/60/80 je taj taster najveca glupost, dobro me podseti...
Sent from S3
U pravu si, tek se sjetih kad sam na zurci u Zablju svirao na Necinom pa2x, ocekivao sam da je break kao na pa50, a zapravo je isto kao neovisan fill.
Akordeonista
26.11.2012, 18:47
Jest samo jedan prelaz bih trebao da bude u 2/4 taktu mislim,samo jos nisam nasao na klavijaturi gdje mogu posebno fill-in da bude 2/4 a drugo 4/4 takt...U programu mogu da pravim kako hocu,ali neznam da li ce kad snimam ritam midi kablom automatski da prebaci 2/4 takt i na klavijaturi to jos nisam probao...Ja sam probao samo u 4/4 taktu...A vidim u midiju da ta pjesma ima i 4/4 i 2/4 taktove koji se mjenja...Dobro si ti rekao svaka cast...Pozz
Najjednostavnije ti je da napravis ceo ritam u 2/4, tamo gde ti treba prelaz od 4/4 koristices dva takta od 2/4, isto tako ces raditi i u varijacijama (koristiti duplo vise taktova).
Znaci da zahebem klavijaturu :lol:Pa jest ja sam od midija isjekao u programu variacije po 4 bara tj takta i tek poslije kad sam dosao do prelaza vidim da je jedan kraci i sad moram izgleda sve izpocetka tako kako ti rece raditi sve odmah u 2/4 ili kopirat variacije i tako produziti ih...hvala tebi na pomoci valjda cu se snaci vec nekako...Bolje volim praviti ritam u programu nego u Styleworksu meni nekako bolje zvuci poslije i mogu odmah u programu da podesavam jacinu i popravim ako sta treba u ritmu ili odsvirati kako ja hocu ostale instrumente itd..jos uzto sve cujem direktno sa ketrona njegove instrumente i bubnjeve,tako da znam kako ce zvucati kad snimim nazad u patern editu u ketron preko midi kabla...Pozz
vlatko80
26.11.2012, 22:09
Pozdrav kolege,
Vrlo sam zagrijan za PA600, ali prije nego sto ga kupim volio bih da sam siguran da moze ono sto zelim, i bio bih veoma zahvalan ako neko moze da mi pomogne.
Moje glavno pitanje je, da li mogu da ucitam gotov set sa PA800 i da sve radi bez problema, znaci svaki ritam da je tu, svaka boja kao na PA800, a da ne mora nista dotatno da se sredjuje, prabacuje itd... Znaci, kratko i jasno, ucitam set i na svirku.
Ja sam inace harmonikas koji ne voli bas da svira klavijaturu, i izbjegavam kad god mogu, ali nekad se mora :(, tako da ne znam (i ne zelim) da provodim vrijeme sredjujuci klavijaturu.
Isto tako novac mi nije toliki problem (mogao bih da kupim PA3X ili PA800), ali mislim da bi samo bacio novac za stvari koje nikad ne bi ni koristio (TC Helicon, dupli sekvencer za fajlove, ili sta vec te skupe spave imaju...). Mnogo mi je bitnije da je klavijatura lagana i kompaktna za transport, a sto se tice kvaliteta, ima garancija...
Meni jednostavo treba jedan zdrav set sa nekoliko registara semplovane harmonike, par semplovanih DX boja, za narodnu muziku, a za ostale ostale boje mogu da koristim korgove fabricke semplove.
Inace setovi sa tercama iz svih tonaliteta, i sto zujalica (Amza i kompaniija...) a nigdje zdrave boje za zabavnu muziku mi ne trebaju.
Ako neko moze da mi kaze svoje misljenje da li PA600 klavijatura za mene ili ne, bio bih mu veoma zahvalan.
Pozdrav,
Vlatko
nikadvisekorg
26.11.2012, 22:38
Mislim da bi trebalo da moze ceo set iz pa800 za sad ne mozemo mnogo informacija da dobijemo jer je ima sami kolega @mikimiki
Ja koliko procitah nedavno,@mikimiki je "pazario" PA3X a ne PA600.;)
Mislim da je tako.
nikadvisekorg
26.11.2012, 22:50
onda sam ja pomešao izvinjavam se :-)
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.