Pokaži Full Verziju : Korg Pa600
Strane :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
nesaband
29.12.2012, 14:08
sad sam bio na njihovom sajtu i prijatno sam iznenadjen.999 eura je sasvim korektna cena za ovaj instrument.
Stavi set na USB Stick i prikljuci u klaviaturu od pozadi.Sacekaj malo da klaviatura prepozna Stick u pritisnes Media dugme levo pored ekrana.Dole levo u cosku izaberi USB i otvorice ti se Set koji si ucitao.Izaberes Set koji oces ides na Load .Ja bi ti iz licnog iskustva preporucio da ucitavas sve posebno(global,PCM,Soudbook,Sound,Style).Ako imas neko pitanje ,pitaj slobodno.Ovo sam pisao iz glave,ako treba uplaicu klaviaturu i objasniti sve u detalje.Gogile
Uspio sam ubaciti onaj set sto su mi preporucili (full set 2009) i nije los. Ja sam prilicno zelen na klavijaturama ali ide. Samo me interesuje dali se sad moze set popuniti sa drugim ritmovima i bojama jer ima dosta slobodnog mjesta. Recimo ima samo jedan begin koliko sam mogao vidjeti.
Samo pitanje za vlasnike Pa600. Kakav je nivo signala na izlazima? Posto je na Pa500 out signal slabiji, pa dok se pojaca na mikseti pojavi se i sum pa zvuci ko kasetofon. Bilo bi glupo da nisu pojacali signal.
Postovano sa mobilnog uređaja
nesaband
29.12.2012, 15:20
Imao sam PA 500 i sam signal je bio sasvim dobar.Plus kad se odradi set i efekti onda je i vise nego dobar izlazni signal tako da mislim da gresis druze.PA 500 ima odlican izlazni signal sto je i kod PA 600 sigurno kako treba.
Pa da bogdom griješim, ali problem sa slabim signalom je dobro poznat, i o tome ima puno više priče na stranim forumima, a na njemačkom forumu se oglasio i predstavnik korga koji je potvrdio slab signal i kao odgovor ponudio da kupe skuplje korgove aranzere ako zele kvalitetan zvuk. Osim što je signal slab, još postoji i konstantni šum od inputa čak i kada se input ne koristi, i ne može se softverski isključiti. Jedan od članova korgforuma ima čak i rješenje kako da se isključe inputi i pojača gain na izlazu, ali moram čekati da istekne garancija pa lemilicu u ruke, a možda ga zamjenim za BK-5 ;)
yamahapassion
29.12.2012, 16:31
@medan: mozes druze da kombinujes iz bilo kojeg drugog seta sta god hoces i da dopunjavas taj tvoj set na kojem radis, sve ide po sistemu copy/paste, s tim sto npr. ako hoces da ti ritam radi kao i ritam u tom setu odakle ga vadis, moras iskopirati i sve elemente ritma u svoj postojeci set da bi radilo kako treba, nadam se da kapiras o cemu pricam. Znaci iskopiras drum kit, bass, strings itd itd, da bi sviralo kao u originalnom setu, naravno ako je ritam od fabrickih boja onda nije potrebno nista da diras, zakomplikovah ja malo hehe... Inace, ako je u sky music cena takodje 999e, to je onda dobar znak da su se domaci uvoznici opametili i poceli da postuju kupce i uzimaju minimalnu proviziju i hvala Bogu da je doslo do toga... dosta je bilo guljenja, nema vise narod para, moralo se jednom to desiti.
nesaband
29.12.2012, 17:26
a možda ga zamjenim za BK-5 ;)
Ako ces da ga menjas za BK 5 onda to uradi sto pre jer ce mu sigurno pasti cena kada stigne PA600 u radnje.
Odoh malo u Off,BK 5 je odlicna sprava ;)
yamahapassion
29.12.2012, 20:11
Evo jos jedan demo (nazalost kratki) posto sam obecao danas, ali sam se ulenjio dozla Boga pa sam snimio nesto na brzinu. Da vam budem iskreno jos nisam ni poceo sredjivati klavijaturu, samo ubacujem setove loadujem, brisem itd... testiram ram =)) Salu nastranu, ako ovako nastavim procicu kao neki vlasnici pa800 ima da mi rikne ram. za ovaj sam demo iskoristio ritam iz pesme "supermen" 4 varijacija i boju neka turska gitara pa poslusajte.
https://soundcloud.com/#yamahapassion/korg-pa600-mali-demo
E ovako dragi moji.Ja sam sinoc dobio jedan set od PA3x i ubacio sve u PA600 osim SOUND,ali pojedinacno(Soundbook,Performens,STYLE)Global nemoze i PCM nisam ucitavao.Od SOUND sam samo ubacio DK i svi ritmovi su mi radili bez problema.Bubanj je radio.Bass i Kontra nije kao sto je i logicno bez semplova i nemoze ali sam video koji bas i Kontru vuce i usao u USER i ucitao sve to na njihovo mesto i radilo je sve tu je bio i Bass i Konta.Pa sam isprobavao i neke boje(trubu)isto sam tako Ucitao boju i radi sve bez problema.Ocu da vas obavestim da Pa600 cita sve od pa3x,samo treba poslagati sve za Pa600 jer Pa600 ima isto kao Pa800 2 Usera i jedan DK ali sa 16 Bankova,a Pa3x ima 4 Usera.Za mene moj Pa600 radi isto kao i PA3x sinoc koji sam cuo.Ljudi klaviatura je Haos.Svima preporucujem.Jos cu raditi na njoj pa se nadam da cu nekome moci pomoci ako neko bude imao pitanja.Tu sam.
Dodato:
Uspio sam ubaciti onaj set sto su mi preporucili (full set 2009) i nije los. Ja sam prilicno zelen na klavijaturama ali ide. Samo me interesuje dali se sad moze set popuniti sa drugim ritmovima i bojama jer ima dosta slobodnog mjesta. Recimo ima samo jedan begin koliko sam mogao vidjeti.
Mozes sve pojedinacno da ucitavas iz drugog seta,ali kad ucitac napr.Begine i neraditi kako treba ritam ,moras da ucitas te semplove na to mesto gde je bubanj,bass,kontra itd..Ako neznas kako ide objasnicu ti i to samo mi se javi na gogi1307@gmx.de
Dodato:
Evo jos jedan demo (nazalost kratki) posto sam obecao danas, ali sam se ulenjio dozla Boga pa sam snimio nesto na brzinu. Da vam budem iskreno jos nisam ni poceo sredjivati klavijaturu, samo ubacujem setove loadujem, brisem itd... testiram ram =)) Salu nastranu, ako ovako nastavim procicu kao neki vlasnici pa800 ima da mi rikne ram. za ovaj sam demo iskoristio ritam iz pesme "supermen" 4 varijacija i boju neka turska gitara pa poslusajte.
https://soundcloud.com/#yamahapassion/korg-pa600-mali-demo
svidja mi se kako sviras.
Da li možda postoji mogućnost da ovu klavijaturu vidimo i u našem šopu? :D
@medan: mozes druze da kombinujes iz bilo kojeg drugog seta sta god hoces i da dopunjavas taj tvoj set na kojem radis, sve ide po sistemu copy/paste, s tim sto npr. ako hoces da ti ritam radi kao i ritam u tom setu odakle ga vadis, moras iskopirati i sve elemente ritma u svoj postojeci set da bi radilo kako treba, nadam se da kapiras o cemu pricam. Znaci iskopiras drum kit, bass, strings itd itd, da bi sviralo kao u originalnom setu, naravno ako je ritam od fabrickih boja onda nije potrebno nista da diras, zakomplikovah ja malo hehe... Inace, ako je u sky music cena takodje 999e, to je onda dobar znak da su se domaci uvoznici opametili i poceli da postuju kupce i uzimaju minimalnu proviziju i hvala Bogu da je doslo do toga... dosta je bilo guljenja, nema vise narod para, moralo se jednom to desiti.
Hvala na savjetu. Dosao sam do copy/paste, dosta za pocetak. Ovo ostalo je komplikovano sto i sam kazes. Napravio sam nekoliko ritmova da mogu odsvirati malo za novu pa cemo vidjeti dalje. Hvala jos jednom i sretna ti nova.
предрасуде колеге ... дозволите ми да знам да ли могу да уплоад-корг па600 стил Корг Па80? хвала:)
!!!!!!!!!Upozorenje!!!!!!!!!
Svi koji kupe Pa600 a sviraju terce iz DK nemoze se Transponirati.Terce koje su u useru mogu se transponirati.Ako neko nesto sazna neka napise nesto ovde.Pretpostavljam da je Global u pitanju.U ngeneral Controls gde se ulazi u LOCK za stelovanje transpozi je mnogo manje nego u pa3x ili pa800.
U PA600 ima :
-Master Transpose
-Sub Scale/Quarter Tone
-Sub Scale/Quarter Tone from STS
-Auto Oktave
U PA800 ima jos:
-Perf.M Transpose
-Style Perf M.Transpose
Mozda tu i jeste problem sto u PA600 fale ove dve mogucnosti.
I ja mislim daje Global u pitanju nema sta drugo gogile,pozdrav
I ja mislim daje Global u pitanju nema sta drugo gogile,pozdrav
Mislis li da je steloanje u globalu pitanje ili sto Pa600 nema te dve funkcije u Globalu kao pa800 ili pa3x?
global mora daje u pitanju od pa 600 100000000%
nema druze sta drugo da bude pregledaj lepo i nacices.
Ja neposedujem pa600 ali mora daje tako.
pozdrav
global mora daje u pitanju od pa 600 100000000%
nema druze sta drugo da bude pregledaj lepo i nacices.
Ja neposedujem pa600 ali mora daje tako.
pozdrav
Ja posedujem obe klaviature Pa600+PA800 jos.ali sav sam global pretrazio i poredio sa pa800.interesantno mi je samo ako se boja sastoji od tri boje a jedna os njih je u DK ,samo ta boja koja je u DK nemenja transpozu.Nebitno,ako neko nesto sazna u cemu je stvar neka nesto napise o tome,a ja cu set tako srediti da mi nevuce nijednu tercu iz DK.Poz
Upravo sam zvao Mitros i uopste nemaju informaciju kada ce stici kllavijatura.. :(
reklama se vrti na sky musicu probaj tamo da pozoves
Znaci da podvucemo, ne mogu se u pa600 loadat samplovi u KMP formatu, znaci standardni Korg sample format. Mogu se ubacivati PCM fileovi, koji su u stvari modifikacija wavea, samo malo kompresirani, tj. izbaceno nepotrebni dijelovi koje ljudsko uho ne primjecuje. E sad me zanima, jel se mogu KMP fileovi convertirat u PCM, ako ne mogu, to je veliki hendikep.
Dell, ako sam ja dobro shvatio, ne cita ditektno PCM, nego se ucitava boja iz user-a, pa ako je sempl, vuku se i semplovi... Procedura kao kad se na PA semplerima ucitava semplovani DK ili semplovana boja iz seta... Ne verujem da moze da se "ceprka" direktno po PCM folderu, do sada nije tako bilo.
Sent from S3
E pa znao sam da Korg za tako malu cijenu ima "kvaku", uvijek je ima.
Pa dobro,ja generalno ne vidim problem... To je donekle kod Korga postala standardna procedura... A ima toliko mnogo setova za pa800/pa2x u kojima su maltene svi poznati-bitni semplovi,tako da se svaki moze izvuci na ovaj nacin,jedino se mora prvo ucitati taj neki set i napraviti "spisak potrebstina" :)
mikimiki
03.01.2013, 17:05
Upravo tako.Ide sve iz user mjesta.Mislim da za ovu cijenu nije nikakav problem.Kao sto Vex vec spomenu,ima toliko setova za pa800 da nije nikakav hendikep.
A i nema logike da ceprkas po PCM jer korgov PCM fajl nije klasican sample file, nego vise je kako archive fajl. U njemu se nalaze skupljeni ksf od vise ucitanih kmp. Pojedinacni semplovi jednog KMP-a su razmesteni u vise PCM fajlova. Zato nema logike niti konvertovati PCM u KMP niti ucitavati PCM pojedinacno.
evo je u Thomann-u cena 990 evra plus postarina
http://www.thomann.de/at/korg_pro_pa_600.htm
nikadvisekorg
03.01.2013, 21:04
jel zvao neko sky da pita kad stiže prva tura?
Ja sam zvao Mitros i nemaju nikakvu informaciju,a posle sam okrenuo i SkyMusic i rekli mi da nazovem sutra jer je popis u toku... Covece, poludecu :DD
Pa Sky je uvoznik Korga za Srbiju, naravno da u Mitrosu nemaju informaciju ;-)
Sent from S3
Nemanjam
04.01.2013, 12:43
Zvao sam ja sky,kazu sredinom meseca kada prodju praznici.
E super.. Da li neko mozda zna,ako vec ima klavijaturu,da li je podrzana opcija midi>style koje imaju novije klavijature?
yamahapassion
04.01.2013, 14:41
Sadux, koja je to opcija konkretno, pojasni mi malo bolje pa cu da pogledam.
Mozda misli da odmah midi file konvertuje u style......mislim da to nema....nema ta opcija ni na jednom Korgu koliko ja znam.....
Sent from my HTC Desire HD using Tapatalk 2
nesaband
04.01.2013, 15:56
nesto si ti pobrkao @sadux koliko ja znam to ne postoji.To sto ti pricas,glupo je da dezinformises kolege pogotovo sto si nov na forumu.Jos par ovakvih postova i niko te na forumu nece smatrati za ozbiljnog.:mad:
Ima... Ta opcija postoji jos od pa1x, a sredjeno je komplet sve od pa800 OS 2.0... Zoricd, nije klasicna funkcija kao na rolandovim aranzerima, nego sluzi za export style-a iz klavijature u midi formatu radi import - a u neki DAW software, i obrnuto,napravi se style u Cubase-,ProTools-u na primer,i posle se importuje u klavijaturu... Mislim da je kolega pitao za te opcije... Nisam gledao manual po tom pitanju,ali trebalo bi da ima.
Sent from S3
nesaband
04.01.2013, 16:29
To je nesto drugo Vex,ja koliko sam razumeo kolegu on misli da se konveruje automatski.
Taj Style converter za Roland mi nikada nije bio jasan kako funkcionise i digo sam ruke od tog posla.Ako znas kako to funkcionise na Rolandu bio bih ti zahvalan da nam das neko objasnjenje,naravno ne u ovoj temi.
To je ok Vex za import/export midi file-a.....mislio sam na direktno sredjivanje midi file-a u samom aranzeru.
Sent from my HTC Desire HD using Tapatalk 2
To sam i mislio Vex.. Bilo bi super kad bi imala.. Ja se izvinjavam ako nisam bio dovoljno jasan..
pozdrav
Zar na i30 nije bila mogucnost kopiranja taktova iz midija u,style?
To je nesto slicno konvertiranju midi to stylle...
To je nesto drugo Vex,ja koliko sam razumeo kolegu on misli da se konveruje automatski.
Taj Style converter za Roland mi nikada nije bio jasan kako funkcionise i digo sam ruke od tog posla.Ako znas kako to funkcionise na Rolandu bio bih ti zahvalan da nam das neko objasnjenje,naravno ne u ovoj temi.
Kolega Sadux nije objasnio,a trebao je...to je ova funkcija za koju pita:
http://www.korgpa.com/en/support/tutorials/300-importingexporting-styles-as-smf-separated-by-markers.html
@ sadux :
http://www.korgpa.com/images/stories/pdf/pa600/Pa600%20Reference%20Guide%20v100%20(English).pdf
Pogledao sam manual mesto tebe, strana 64 i 66.... Kao sto sam i pretpostavio,opcija za koju si pitao naravno -postoji ;)
@nesaband... offtopic- Koristio sam midi to style na Roland EM2000 dok sam njega svirao... Radi na istom principu kao sto se u EMC SW sece midi u style... Prosto je skroz... Biras koje ces taktove koje trake iz midi-a u koji deo ritma po principu copy selected-paste selected... i posle sta strci ,doteras u style editoru i dobijes ritam iz midi-a. ;)
Evo ja negdje procita na" ebay" ,music shop iz Australije prodaje Korg pa600,i u navedenim mogucnostima se kaze da je ;kompatibilan sa svim Pa serijama ,a "IS" serija samo Style, pa me zanima ko vec ima ovaj model da li nesto moze vise reci o tome, i da li to znaci da moze da cita, a neko je to vec i pitao na ovoj stranici i setove od Pa 80?
Minicevac
05.01.2013, 04:04
Cita setove sa pa80 ko iz sale a za backup sa njegove flash kartice postoji program tako da moze komplet stanje bez problema!
yamahapassion
05.01.2013, 06:51
Ja sam probao ubaciti set od pa 500 i od pa50 i uglavnom ocita sve. neke stvari trebaju malo da se dorade ali u principu sav materijal ocita bez problema... Jedino sto svaki set od drugog modela ne moze da se ucita sa globalom, nego mora ili ceo da ide na "load" ili po sistemu copy/paste.
@yamahapassion Kako si snimao Demo na unutrasnjem snimacu ili na vanjskom preko izlaza?
yamahapassion
05.01.2013, 19:47
Zukae, demoe uglavnom snimam na vanjskom snimacu zoom h1 otkad sam ga kupio. i naravno preko stereo kabla. Da ti budem iskren, unustrasnji snimac nisam ni uspeo naci na pa600, kad stisnem ono record pokaze mi neke opcije za record style itd itd... bilo bi dobro da su ugradili u njega neki mp3 snimac da se ne cimamo ali jbg... nemoze sve.
@ yamahapassion : SHIFT + RECORD ;-)
Sent from S3
VEX dali postoji sansa da neotvaram novu temu da na pa 800 vokalist posaljem da izlazi na poseban kanal 1 ili 2, hvala unapred.
Naravno da moze... Global-Audio setup, i tamo izlaz mikrofona stoji po default-u na L+R, prebaci ga na Out 1+2 i snimi Global da se ne vraca na L+R kad iskljucis klavijaturu i to je to.
Sent from S3
Hvala druze nisam hteo i to da istrazijem , hvala na skracenim mukama.
yamahapassion
05.01.2013, 21:36
Vex, hajde mi poblize objasni, evo sad sam pokusao ovu kombinaciju sto si mi rekao (shift+rec) i izadje mi nova stranica: style/pad record. u njoj imam ponudjene 4 opcije (record/edit currnet style, record new style, record/edit pad i record new pad) sta da radim sad? nema nigde nesto tipa record song ili tako nesto... ili je mozda menü na pa600 malo drugaciji? ako znas kako da resim to molim te napisi mi, i reci mi po tvom misljenju da li preko njegovog recordera snima u wav ili midi formatu to sto odsviram?
Do sada je bilo na svakom korg aranzeru koji ima mp3 board bila opcija da snimas to sto sviras u mp3 kombinacijom da drzis shift i dok drzis shift pritisnes record i izadje ti meni za mp3 snimanje... Nisam trenutno za kompom da pogledam pa600 manual, na svirci sam... Mozda su izbacili tu mogucnost iz pa600...
Sent from S3
yamahapassion
05.01.2013, 21:49
nista od toga vex na pa600... evo pokusao sam ali nista... sad cu ja da pogledam u manualu kako su to resili iako me mrzi da citam nemacki hehe
Minicevac
05.01.2013, 21:55
Pa600 nema mp3 snimac naalost :(
E pa bas sad mnogo ocekujete za 1000e,u bre uvek nam nesto hvali hehehehe,klavijatura je izvaredna za tu kintu i uzivajte u istrumentu koj svirate.
yamahapassion
06.01.2013, 02:53
U pravu si Nele, male su to pare da bi nabudzili bas toliko klavijaturu, i ja se nesto posebno nisam ni skenjao s obzirom da mi zoom h1 savrseno odradi posao... ali nije mi jasno da bas nikakav recorder nisu stavili u pa600, pa bar onaj sto snima pesmu u midi formatu... ili ce pre biti da ja nisam uspeo da ga nadjem =)) moram dobro da pregledam manual hehe
mikimiki
06.01.2013, 03:03
To ti je u sequencer modu da snimas midi kao i do sada na pa.
Minicevac
06.01.2013, 05:26
U midi formata mozes da snimas kao i do sada a za mp3 format breko izlaza na eksterni snimac :)
Koliko bi mi trebalo gigabajta da na svirci prikljucim laptop u mixer i snimam 6,7 sati? Koliko zauzme gb?
Zavisi od kvalitet sa koji snimas. Najbolje da presmetas sam, evo ti kalkulator, odaberi kvalitet. Ovo ti izracunava u nekompresovani format zapisa (Wave)
http://www.sounddevices.com/calculator/
Minicevac
06.01.2013, 14:07
Za neki ok kvalitet snimka koliko minuta toliko mb :)
Moze tako nekako da kazemo za mp3, sa birate 128. To je ok.
Isti zapis u wav format bi zauzimao 10mb
Minicevac
06.01.2013, 17:23
Naravno mislio sam na mp3 format;)
Hmm, ma sve je to OK. Al dok se snima, ono sto je vise snimljeno se ne cuva u lossy compresed format. Tek kad ga memorises on stane kompresovan. Znate bar dok radite sa Cubase koliko zauzima project folder. Kako i da je neznam zasto sirim pricu, sigurno taj laptop ima par Gb slobodnih a ova tema je pa600, izvinjavam se za opaske :)
Mozeli se bas g. razdvojiti na poseban kanal na pa600 posto ona nema 1.2 izlaze
Minicevac
07.01.2013, 11:37
Kako da se razdvoji kad ima samo dva izlaza R i L?
sale_band
07.01.2013, 11:41
Jedino mozes da uradis panoramu, npr. Bas levo a sve ostalo desno sto je mnogo posla a nije dobro resenje....
Minicevac
07.01.2013, 17:52
Evo jos jedan video i na kraju je malo poredio pa500 i pa600...
http://www.youtube.com/watch?v=w6DAiInw5-0
nikadvisekorg
07.01.2013, 19:21
da kupujem klavijature na osnovu ovakvih demo snimaka nikad je ne bi ni pogledao.....
ovi fabrički ritmovi zvuče kao dupe.
nesaband
07.01.2013, 21:20
Ukusi su razliciti,meni se recimo svidja kako je skockan PA600,znam da bih sa njim mogao da napravim dobar set i da bi mogao vrlo kvalitetno da radim.E sad kao i uvek Fabricke postavke su takve kakve su ali to i nije toliko bitno za klavijaturu ako znas sta hoces da izvuces iz nje.
@nikadvisekorg,bas si bio negativan sa tvojim postom,Bozic je danas,treba se radovati.;)
da kupujem klavijature na osnovu ovakvih demo snimaka nikad je ne bi ni pogledao.....
ovi fabrički ritmovi zvuče kao dupe.
Ako cemo tako,onda niko od nas ne treba da kupi ni jednu klavijaturu bilo kog proizvodjaca koju demonstriraju stranci jer se u svim tim demo snimcima predstavlja fabrika ,nema semplova...demonstiraju se usne harmonike,klaviri,jazz standard ritmovi,polke itd,nista sredjeno i "nabudzeno"-pa samim tim se i cuje "kao dupe" sto bi ti rekao...tako da mislim da nisi u pravu uopste.
nikadvisekorg
08.01.2013, 16:15
nismo se razumeli ili ja nisam najbolje objasnio šta sam hteo da napišem.....
hteo sam reći da ovi snimci koje izbace strendžeri nama ništa ne znače... a da sudimo po njima nećemo (kad bi to radili nikad korga ne bi uzeli) jer znamo da ove klavijaturice mogu i drugačije da zazvuče..... bar iz mog iskustva s korg aranžerima znam..... od korgovih aranžera jedino nisam imao (u svom vlasništvu) onaj modul i4m..... i pa3 koji ni ne planiram da kupim dok ne padne ispod 1000e a to je za jedno 7 godina =))
manite se snimaka, klavijatura je best buy za 999e samo ako nema problema ( a to ćemo tek da vidimo) sa ram memorijama ili drugim komponentama.....
ne očekujte previše, ali za 99% klavijaturista koji su kupili pa3x samo da bi ubacili set od pa800 koji ima južni vetar i dva-tri traskala za solo je ovo mnogo mnogo jeftinija i zgodnija varijanta.... pogotovo za one kojima drugi, da izvinete, ubacuju na gotovo... set :lol:
Stize mi pa600 za koji dan. Na probu (30 dana). Yamaha s750 je vec stigla i u nju sam ubacio besplatan "Best of Europe" Expansion Pack kao i par "styles" od nasih momaka ovde. Ideja je da prikljucim obe klavijature na moj razglas, ubacim ritmove Balkana, i odlucim se koja ostaje a koja ide postom nazad. Za Korga sam skinuo par "klasicnih" setova (Pasha, ****...) za pa800 pa mi treba pomoc kako da "prepakujem" one kompresovane "delove" setova. Da li bi neko mogao da mi napise (mikimiki ima vec iskustva?) malo detaljnije korak-po-korak kako da set spakujem u jedan i kako da ga ucitam u pa600. Hvala unapred i srecna 2013-ta!
Minicevac
09.01.2013, 16:22
Stize mi pa600 za koji dan. Na probu (30 dana). Yamaha s750 je vec stigla i u nju sam ubacio besplatan "Best of Europe" Expansion Pack kao i par "styles" od nasih momaka ovde. Ideja je da prikljucim obe klavijature na moj razglas, ubacim ritmove Balkana, i odlucim se koja ostaje a koja ide postom nazad. Za Korga sam skinuo par "klasicnih" setova (Pasha, ****...) za pa800 pa mi treba pomoc kako da "prepakujem" one kompresovane "delove" setova. Da li bi neko mogao da mi napise (mikimiki ima vec iskustva?) malo detaljnije korak-po-korak kako da set spakujem u jedan i kako da ga ucitam u pa600. Hvala unapred i srecna 2013-ta!
Ne postoje kompresovani delovi seta na pa800...Pa600 cita sve sa pa800 bez prepravke osim globala koji pre ucitavanja obrises iz seta za pa800 jer se razlikuju, sve ostalo mozes direktno;)
@odidedi
Bio bih ti zahvalan da kada ti stigne i malo je sredis,snimis nesto i linkujes ovde,cisto da cujemo kako izgleda.. :)
Minicevac
09.01.2013, 16:53
Ja stavrno ne razumem zato se jos uvek opterecujete kako zvuci pa600?! Po ovim specifikacijama zvuci isto kao i pa800 ako ucitas njegov set cak i bolje jer ima dodatnih opcija oko sredjivanja koje su prvi put odradjene na Korgu pa3x...
Dodato:
meni ti fabricki snimci nisu merodavni uopste,meni se ni na pa3x mom ne svidja kako su odradjeni jer moze to mnogo mnogo bolje da zvuci uz odgovarajuci edit i po volji razni semplovi da se ubace,tako da ovi snimci totalno mi nista ne znace i mislim da ce pa600 moci da se nabudzi bas lepo po specifikacijama ....jedino na sta treba obratiti paznju da li ce da baguje itd .ali sto se tice sounda u to ne sumnjam da ce biti ok.
Minicevac
11.01.2013, 15:33
Kako mi to mozemo da obratimo paznju da li ce da baguje itd???
ovo moram(o) isprobati :) :D
ovo moram(o) isprobati :) :D
jos kandidata za banane :D
Gledao sam sliku PA600 I vidim da ima samo osam banki za performance.
Nevidim nigdje harmonike ,user itd.Na PA500 ima 16 bank za perf...
Jel mi moze neko malo to objasniti(mozda nisam dobro vidio.
evo je u Thomann-u cena 990 evra plus postarina
http://www.thomann.de/at/korg_pro_pa_600.htm
Zar nije vise zabranjeno postavljanje linkova drugih sajtova koji se bave prodavanjem instrumeneta:)Ja sam nekada davno bio banovan zbog ovakvog slucaja:lol:Isto sam htio samo pomoci i pokazati kao i kolega ne misleci na to da je zabranjeno:rotflol::rotflol::rotflol:Nije da se zalim samo kazem i interesuje me mozda je sada dozvoljeno..Pozz
Ima li ko da zna sta o ovim performance bank da mi odgovori:confused:
mikimiki
13.01.2013, 19:57
Sta ti nije jasno za performance??
yamahapassion
13.01.2013, 21:37
Ima 8 grupa po 40 performansi mozes u svaku grupu, znaci mozes 320 performansi da imas odjednom.
Pa MikiMiki pitao sam za performance jer na Korgu PA500 ima 16 Banki ili ti grupa a ovde sam vidio samo 8 I nema user bank
Gledao sam sliku PA600 I vidim da ima samo osam banki za performance.
Nevidim nigdje harmonike ,user itd.Na PA500 ima 16 bank za perf...
Jel mi moze neko malo to objasniti(mozda nisam dobro vidio.
Jeste Pa600 ima 8 Performens ali zato ima P1,P2,P3,P4,P5 a pa800 ima samo P1 i P2 na koje stavljas Boje,
tek sam sada video da si dobio vec odgovor
Ma nista malo me to zbunilo ali sve je ok
Hvala na odgovorima.
Neko je ovde pitao dali su losi izlazi iz Pa600 kao na Pa500.Ja sam sinoc imao prvu svirku sa Pa600 i mogu reci samo da ima mnogo losiji izlaz nego pa800.Sa drugarom sam svirao on ima pa800 ja sam cak kod mene pojacavap GAIN da bi bio glasan kao Pa800.Drug je bio na pola pojacan,klaviatura na pola i Gain skroz smanjen.Kod moj PA600 je Gain bio na 12 sati,mikseti pojacano do kraja i klaviatura do kraja.
Sa pa600 sam zadovoljan,zvukom samo mi neke funkcije smetaju,sto nemogu posebno pojacavati desnu ruku,tako da sam nonstop se morao igrati sa Balansom zavisi od Boje i ritma.Sa Globalom sam nezadovoljan ima manje funkcija nego pa800 i teze je raditi na njemu ko svira dosta na transpozu kao ja.Ako neko ima neko pitanje tu sam ili ako ima neko odgovor na moje probleme sa globalom neka nesto napise.
Minicevac
14.01.2013, 18:23
Da li je bio isti set bio ucitan u pa800 i pa600?To cu licno proveriti kad budem kupovao sto se tice jacine...Taj problem oko desne ruke resava pedala ili lepo iznevilisane boje a to oko transpozera verovatno mislis na terce?
Neko je ovde pitao dali su losi izlazi iz Pa600 kao na Pa500.Ja sam sinoc imao prvu svirku sa Pa600 i mogu reci samo da ima mnogo losiji izlaz nego pa800.Sa drugarom sam svirao on ima pa800 ja sam cak kod mene pojacavap GAIN da bi bio glasan kao Pa800.Drug je bio na pola pojacan,klaviatura na pola i Gain skroz smanjen.Kod moj PA600 je Gain bio na 12 sati,mikseti pojacano do kraja i klaviatura do kraja.
Sa pa600 sam zadovoljan,zvukom samo mi neke funkcije smetaju,sto nemogu posebno pojacavati desnu ruku,tako da sam nonstop se morao igrati sa Balansom zavisi od Boje i ritma.Sa Globalom sam nezadovoljan ima manje funkcija nego pa800 i teze je raditi na njemu ko svira dosta na transpozu kao ja.Ako neko ima neko pitanje tu sam ili ako ima neko odgovor na moje probleme sa globalom neka nesto napise.
Ovo me vec malo brine ali i ne mogu da verujem da je tolika razlika..Ne znam kako su ti stilovi namesteni,mozda je tu smanjeno,mozda je taj kanal na mixeru nesto zeznut,mozda kabal..ili opet mozda je stvarno do klavijature..
Zar ne moze onaj drugi potenciometar u globalu da se namesti za acc1 volume?
Minicevac
14.01.2013, 18:34
Kad je izasao pa800 tako su pricali i za njega kako ima slabe izlaze itd bas se secam a sad posle 5 godina ima bolje izlaze:D Moj kolega ima pa800 i to cu obavezno probati,on recimo najvise se na klavijaturi pojaca do pola a kad sam imao pa1x pro ja nisam smeo ni trecinu da pojacam koliko je to bilo jako i cini mi se da sto vise pojacavam master prlja zvuk a mozda mi se samo i cini:D
Neka i druge kolege podele misljanja...
mikimiki
14.01.2013, 19:08
Ja nisam imao nikakav problem sa gain-om.Ja takodje desnu stranu kontrolisem sa pedalom.Mislim da nije nikakav problem oko toga.
Cekaj,da razjasnimo : Losi izlazi- tipa pokvareni na neki nacin ili je samo signal SLABIJI - tishi ton????
Moje iskustvo posle prelaska sa Pa2 na Pa3 je to da je korg drugacije podesio izlaze jer je u PA3X stavio Waves masetering suite ... Pa2x je imao dosta jaci izlazni signal od Pa3x ,ali kada odem u Waves i tu pojacam ,dodjem na isto,pa i jace.
Gde stoji Gain na mixeru nije toliko bitno ( dal stoji na primer na 12 sati ,1 ili 2 ) ,bitno je da iz klavijature izlazi ZDRAV SIGNAL i TON ... daj ti slobodno Gain na mixeru koliko treba i ne beri brigu... a ako hoces da imas jaci signal iz klavijature idi u GLOBAL pa u EQ i daj dodatnu snagu na ugradjenom LIMITERU ... to je cela filozofija...
Ovo me vec malo brine ali i ne mogu da verujem da je tolika razlika..Ne znam kako su ti stilovi namesteni,mozda je tu smanjeno,mozda je taj kanal na mixeru nesto zeznut,mozda kabal..ili opet mozda je stvarno do klavijature..
Zar ne moze onaj drugi potenciometar u globalu da se namesti za acc1 volume?
Namamo sto posto isti set,ima ritmova koji su kao kod mene ali nema ta jacina na mome pa600,mogu samo reci da jedva cekam kad ce te klaviature da se malo prosire da cujem i druga misljenja.Ja sam zadovoljan ,ima nekuh sitnica koji su sigurno resivi ,ali nema jos dosta kod nas pa nemam skime da razmenim iskustva,ja ovde pisem moja iskustva i nadam se da se varam.
Trazio sam u globalu da tockic od balanse tako namestim da mi bude za desnu ruku,ali nisam nasao.
Dodato:
Cekaj,da razjasnimo : Losi izlazi- tipa pokvareni na neki nacin ili je samo signal SLABIJI - tishi ton????
Moje iskustvo posle prelaska sa Pa2 na Pa3 je to da je korg drugacije podesio izlaze jer je u PA3X stavio Waves masetering suite ... Pa2x je imao dosta jaci izlazni signal od Pa3x ,ali kada odem u Waves i tu pojacam ,dodjem na isto,pa i jace.
Gde stoji Gain na mixeru nije toliko bitno ( dal stoji na primer na 12 sati ,1 ili 2 ) ,bitno je da iz klavijature izlazi ZDRAV SIGNAL i TON ... daj ti slobodno Gain na mixeru koliko treba i ne beri brigu... a ako hoces da imas jaci signal iz klavijature idi u GLOBAL pa u EQ i daj dodatnu snagu na ugradjenom LIMITERU ... to je cela filozofija...
Meni je ton bio slabiji,Svi ritmovi su radili odlicno samo sto sam bio tisi prema pa800,mozda nebi ni primetio da nije drugar bio sa njegovim pa800.Koristim Powermixer Yamahu EMX 5000 i prezadovoljan sam.menjao sam i kanale i isto.to sto si napisao u globalu moracu isprobati na sledecoj svirci.ovo sa pedalom cu isto obavezno uraditi.Imam Pedalu ali mi je u kvaru.Bice nova ako bog da.
Nezelim nikoga da plasim.Klaviatura je super za te pare.E sad sto ima nekih sitnica sto meni smetaju to je stvar ukusa.
Pa ja sam i postavio originalno pitanje, da li su izlazi na pa600 slabe jačine kao na pa500. Pa red je malo da to i razjasnim.
Naime na stranim forumima već duže vremena traje rasprava o ovom problemu. Naime izlaz na pa500 a evo izgleda po nekim tvrdnjama na ovom forumu i pa600 ima slabiji signal za desetak dB. To znači da se onda mora pojačati gain na mixeti da bi se dobio dovoljan signal. Sa gainom pojača se i "noise floor", pozadinski šum.
Kakve su posljedice za živu svirku? Pa otprilike minimalne. Taj šum je obično nadjačan šumom iz jednog ili dva mikrofona, gitarom itd.
Problem je jedino, ako bi neko htio u studiju da snima, a ove klavijature se svakako ne koriste za to.
Objašnjenje Korga:
Na njemačkom korg forumu (ko zna njemački javi se na pp da mu dam link), od 2009 traje jedan thread, i zadnji post je zvanična izjava Korg-a. Prafraziram: dragi naši, javljam vam da su naši inžinjeri istražili vaše navode, i izlazi na pa500, pa800, imaju jačinu koja je u okvirima specifikacija Korga. Ako želite jači signal kupite neku od naših boljih klavijatura. I zaključali temu.
VUNIMRAV
16.01.2013, 00:04
Ova zadnja recenica je sto bi rkli vrh!!:lol:
Aman, pojacajte svoj kanal na mikseti. Zar je to problem...
Ako ne dobijate zdrav signal na mikseti koji nema suma i ne ulazi u peak, onda nije problem u klavijaturi nego u vasem rukovanju miksetom.
nesaband
16.01.2013, 01:04
Imao sam Korg PA500,niti sam imao bilo kakve sumove nisi sam morao nesto posebno da pojacavam GAIN na mikseti.Verujem da je tako i na PA 600.
Moj savet kolegama koje imaju takve probleme da se malo bolje upoznaju sa instrumentom koji imaju pa da vide gde grese u podesavanju same klavijature.
Sto posto sam siguran da je problem do coveka a ne do Instrumenta.
Sto se tice signala na Pa500, vrlo je diskutabilno. Verovatno ste u pravu za signal ali licno sam ubacivao par setova od kojix je jedan vama poznat...dynamix, koji je davao jacinu u zvuku za polovinu jace nego ostali setovi koji su na istoj jacini master klizaca davali upola slabiji zvuk. Takodje je u oba slucaja zvuk izlazio cist bez sumova. Ritam ili dva koji mi se svideo u setu morao sam generalno da smanjim kako bih iznivelisao jacinu sa ostalim ritmovima koje sam imao. Tako da raspravljati o jacini nije merodavno. Jednostavno je stvar do podesavanja efekata, kompresor u prv om planu pa sve ostalo, master EQ i tako dalje. Verujem da je i na Pa600 isti slucaj.
Dodao bih da sam gledao prezentaciju tj manual na you tube ( na engleskom) koji je iz nekoliko delova. Pogledajte i videcete da u podesavanju recimo drum sekcije mozete da editujete i menjate svaki dobos,cinelu,bass,.... posebno i odredjujete gomilu podesavanja za isti. Od jacine, ekvilajzera, duzine , boje i slicno. Nemojte mi sada uzeti za zlo kakva su podesavanja u pitanju ali ga lola izmeni i pojaca ocas posla. Verovatno je tako i za ostale kanale.
http://www.youtube.com/watch?v=hyfFCM8i34o
Na 12min i 20 sec. ...pogledajte...
Dodato:
Ajte ljudi neki snimak Pa600 sa setom ubacenim sa Pa800 ili Pa1 ili Pa2 ukoliko je to moguce da vidimo kako zvuci...ali ne sa zvucnika nego snimak sa izlaza... Klavijatura bi trebalo sledece nedelje da dodje u Sky, pa da se ne zaletim. Zanimam me da li su dirke svaka zasebna ili kao kod Pa500? Tvrde, mekane, klimave,...? Vredi li dati novac ili uzeti polovan Pa800 ili Pa1x kojima je dusa u nosu za nesto malo vise novca? Jeste li se pokajali ( oni koji su je kupili)?. Koliko je zaista NE BOLJA od Pa500 vec pribliznija Pa800 po ritmovima koji se mogu ubaciti i preformansu? Cita li semplove sa Pa800 recimo... Harmonika na Pa800 i na Pa600... ima li razlike velike, da li je harmonika ,,brza" u niskim lagama... kako izlazi i slicno. Dajte objedinite sve u jedan post onako konkretno. Pogledao sam snimak ovde linkovan , razlika u odnosu na Pa500 sto se tice fabrickih sound-ova, jasno je ko dan da ima bolji zvuk istih instrumenata. To je OK. Dajte malo detaljnije na gore sto sam naveo. Hvala
Dodato:
http://www.youtube.com/watch?v=hl7hlCN6LPY
Ovo lepo zvuci....
Ja se sjecam da sam na PA50 imao mnoogo slab signal. 2 potenciometra pojacana skroz, stereo vezano na mixetu i opet morao pojacat na mixeti do skoro "3 sata". Mislio sam da su to rijesili cak i na Pa500 i 600.
Rolandex ti preskoci pedeset i nesto postova u ovoj temi;)
Ako krenes citati ispocetka dobices odgovore na sva tvoja pitanja.
Pozdrav I sve najbolje
Rolandex ti preskoci pedeset i nesto postova u ovoj temi;)
Ako krenes citati ispocetka dobices odgovore na sva tvoja pitanja.
Pozdrav I sve najbolje
Citao jesam. Moje pitanje je bilo na mestu. Uz tvoj odgovor si mogao da citiras ranije odgovore ako si zeleo da me demantujes i da kazes da je sve receno. Uzgred, DELL je dao zanimljiv zakljucak o jacini izlaznog signala klavijature =)).
nesaband
16.01.2013, 21:54
Ko se zadnji smeje najsladje se smeje,stara narodna izreka!!!!:lol:
@rolandx: Uozbilji se decko!!!!Komentari ti uopste nisu zanimljivi.
yamahapassion
16.01.2013, 22:15
Rolandx: malo je glupo ocekivati od nekoga da ti prepisuje odgovore i daje sve na tacni kada to mozes i sam procitati zar ne? Hajde da vidimo sta je odgovoreno a sta ne:
Q: Ajte ljudi neki snimak Pa600 sa setom ubacenim sa Pa800 ili Pa1 ili Pa2 ukoliko je to moguce da vidimo kako zvuci...ali ne sa zvucnika nego snimak sa izlaza...
A: Ja sam licno cim sam kupio klavijaturu ucitao par setova sa pa800 i postavio par demo snimaka cisto da ljudi vide kako zvuci (snimano zoom h1 recorderom) trebalo bi to da se vidi ovde u ranijim postovima.
Q: Zanimam me da li su dirke svaka zasebna ili kao kod Pa500? Tvrde, mekane, klimave,...?
A: Nisam bas dobro razumeo termin "zasebne dirke"... Sto se dirki tice to je otprilike zlatna sredina, bolje od pa 500 ali losije od pa800 s tim sto nisu toliko tvrde kao na pa800. Klimave nisu, jedina mana je sto su malko dublje i trebalo bi im jedno podplicivanje. (i to smo ja i Elvis komentarisali)
Q: Vredi li dati novac ili uzeti polovan Pa800 ili Pa1x kojima je dusa u nosu za nesto malo vise novca? Jeste li se pokajali ( oni koji su je kupili)?
A: To zavisi od mnogo stvari, niko ti to nemoze objektivno reci, treba sam da sednes i vidis da li ti "lezi" pa600. Ja se licno nisam pokajao, dobio sam tacno ono sto sam zeleo (plus 5 godina garancije)
Q: Koliko je zaista NE BOLJA od Pa500 vec pribliznija Pa800 po ritmovima koji se mogu ubaciti i preformansu? Cita li semplove sa Pa800 recimo... Harmonika na Pa800 i na Pa600... ima li razlike velike, da li je harmonika ,,brza" u niskim lagama... kako izlazi i slicno.
A: Sa pa500 ne bih poredio, a po soundu je identicna sa pa800... znaci sta cujes na pa800 izacice ti i na pa600. Provereno uporednim testom istog seta na dve klavijature.
Eto, odgovorio sam ti najstrucnije sto sam mogao, koliko mi moje amaterske mogucnosti dozvoljavaju, nema mesta tenzijama.
P.S: a za opasku o jacini izlaznog signala mislim da je najbolje objasnio kolega dr. Nesa... A mogu da citiram i kolegu Tranzita da masina kao masina samo radi ono sto joj covek komanduje... Ipak je ljudski faktor najzasluzniji i za pogotke i za promasaje.
yamahapassion;
Svaka ti je na mestu. Treba imati vremena i zivaca kuckati ovoliko... Sto se tice snimaka i dalje nisam odusevljen time sto sam cuo mada mozda ocekujem. Sto se tice dirki na Pa500 su dirke spojene u segmentima - sastavljene, kod Pa 80 je svaka zasebna sa oprugom. Pa500 nema opruge na dirkama... ( krs). Naj bitniji mi je tvoj zakljucak da si eto stvarno zadovoljan klavijaturom. Nije mi jasno gde si dobio 5 godina garancije. Rado bih ODMAH kupio pod tim uslovima, posto cekam da stigne u Sky-u, gde predpostavljam da nece biti vise od 2 godine garancije. Yamahapassion svaka cast na objedinjenom odgovoru, mozda sam neki snimak propustio, pa bih voleo eto cisto da si linkovao jos jednom ali neki dobar ( verovatno mi je promaklo, ko ce listati 60 i kusur stranica opet) ~O)
Druže, mi koji smo učestvovali, neki-više neki manje smo pročitali sve postove, što ne bi i ti? Pogotovo drug @Yamahapassion koji svima odgovara iz prve ruke evo već koliko stranica. Budimo korektni malo ;-)
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 990 using Tapatalk 2
yamahapassion;
Svaka ti je na mestu. Treba imati vremena i zivaca kuckati ovoliko... Sto se tice snimaka i dalje nisam odusevljen time sto sam cuo mada mozda ocekujem. Sto se tice dirki na Pa500 su dirke spojene u segmentima - sastavljene, kod Pa 80 je svaka zasebna sa oprugom. Pa500 nema opruge na dirkama... ( krs). Naj bitniji mi je tvoj zakljucak da si eto stvarno zadovoljan klavijaturom. Nije mi jasno gde si dobio 5 godina garancije. Rado bih ODMAH kupio pod tim uslovima, posto cekam da stigne u Sky-u, gde predpostavljam da nece biti vise od 2 godine garancije. Yamahapassion svaka cast na objedinjenom odgovoru, mozda sam neki snimak propustio, pa bih voleo eto cisto da si linkovao jos jednom ali neki dobar ( verovatno mi je promaklo, ko ce listati 60 i kusur stranica opet) ~O)
Ja mislim dasu dirke 99% kao na pa800 znaci sve isto sem sto im je opruga malo labavija i malo su mekse sto je jos bolje kada se spuste dirke.PA 600 je najbolja klavijatura u tom domenu kolko kosta ja sam je licno probao i radi ko sat krajjjjjjjjjjjjjjjjj.
yamahapassion
17.01.2013, 15:38
@rolandx: ni ja ne volim kucanje nadugacko, ali sam nesto sinoc bio u elementu hehe... Salim se, volim da pomognem i objasnim koliko je u mojoj moci. Evo da ti odgovorim jos, tih 5 godina garancije je ustvari 2 godine od korga kao firme ali jos 3 godine od kuce u kojoj sam kupio klavijaturu... valjda je to neki marketinski trik da im ide bolje prodaja, nisam ni ja ocekivao toliku garanciju, ali kad su vec ponudili sto da ne prihvatim hehe. Kupio sam je u nemackoj u jednoj muzickoj kuci, verujem da ti ta informacija nista ne znaci pa necu ni pisati ime prodavnice itd... Sto se tice demo snimaka koje sam napravio sa PA600 ostavljam ti sada link pa ces tu videti moj profil i u mom profilu imas par demo snimaka pa poslusaj ako nisi mogao da ih nadjes u temi ( a Bogami tema se bas oduzila :D ) Uglavnom to su ti oni demoi gde se pominje pa600 u naslovu.
https://soundcloud.com/#yamahapassion/korg-pa-600-prva-proba
To bi bilo to, za dirke ti je objasnio kolega nele, posto se ja ne razumem bas najbolje u mehaniku klavijatura. I za kraj samo da kazem da sam prezadovoljan klavijaturom za sada, i dobio sam mnogo vise nego sto sam ocekivao za te pare. Moglo bi samo da me razocara neko crkavanje ram-a ili tako nesto (kao sto je bio slucaj sa pa800)
bojanlook
17.01.2013, 16:14
gde se mogu cuti nasi ritmovi?
ali da bude set u fulu..
^^^ Nigde. Ni jedan set nije u full-u, narocito nisu komercijalni izvikani setovi.
Sent from S3
Stvar ukusa i prevelikih ocekivanja za klavijaturu koja je daleko jeftinija od onih klavijatura koje bi svi hteli da imamo.Po meni ovo je dobar spoj kvaliteta,mogucnosti i cene ove klavijature.
gde se mogu cuti nasi ritmovi?
ali da bude set u fulu..
Nadajmo se da ce recimo setove koje je uradio kolega iz Lebana za Pa800 , Pa2 itd, da ne reklamiram, odraditi i za Pa600. Tako da ako se preslusaju ti setovi da je to otprilike to sto ce moci ova sprava a to mi se svidja, s obzirom da cita setove tih klavijatura.... Nadam se, ako ne onda .
aleksandar031
18.01.2013, 11:57
Nema nista dok sam ne sednes i ne odradis set od nule. Radicevi setovi mu dodju kao neki ,,standard,,?
Nemanjam
18.01.2013, 13:11
Probao sam juce u radnji u skymusic-u ovaj pa600.Sto se tice kvaliteta izrade i dirki nema veze sa pa800.Po meni je mnogo losija.Deluje kao neka igracka.
Po meni je pa800 mnogo ozbiljnija i bolje odradjena nego pa600.Kvalitet izrade po meni je mnogo los.Ne deluje uopste kao profesionalna sprava.A i nije nesto mala cifra od 1000e za takvu stvar,za te pare moze da bude dosta kvalitetnije odradjena.Tu je negde kao pa500.Iskreno ja sam se razocarao.
Znaci stigao je u Sky? A vi očekujete da za 1000 eura izgleda kao svemirski brod i zvuci kao kvalitetan ziv band??? I ja bi voleo 7-icu na lotou..
Sent from S3
Nemanjam
18.01.2013, 13:38
Jeste stigao u sky,ne ocekujem ja sad nista posebno ali moj utisak je takav da su za tih 1000e mogli malo vise da se potrude.
A reci mi, sta je izaslo do sada za 1000 eura a da se neko od proizvodjaca potrudio ???
Sent from S3
Navedi neki aranzer koji je nov 1000e a pri tom ima ram memoriju i jos 96mb?mnogima izgled nije toliko bitan koliko funkcije koje aranzer pruza!dirke su diskutabilne od muzicara do muzicara...imao sam priliku da cujem da dirke na G6 nevaljaju ni za onu stvar,a dirka ubija za 90 % muzicara!
Sent from Galaxy S3 using Tapatalk 2
Probao sam i ja ovaj aranzer,izgleda neozbiljno ali ipak mislim da mu je cena od 1000 evra sasvim ok,sa malo vise truda moze da dobijes top zvuk za male pare.Mislim da je na PA3 vise naduvana cena nego na PA600 zato sto platis 3000 evra a sempler(vrlo bitan) ne moze da pridje pored one stare ASR,Kurzweil,EMU masine.Ovako platis 1000 evra i ako znas sta trazis od instrument sigurno ces da zvucis vrlo ozbiljno...
Drug Nemanjam budimo malo realni.
Ja sam prije tri godine uzeo PA 500 za 1100$$$,a sada za te pare sada dobijam 96mb memorije mp3 plyer itd.Da je samo mp3 plyer za istu cijenu dobro je.;)
Nemanjam
18.01.2013, 15:05
Ma ja sam cekao da stigne kod nas da bih ga uzeo.Ali kad sam ga video i probao uopste nisam odusevljen,dok sam gledao slike i snimke po netu mislio sam da je mnogo bolja sprava.Imao sam pa500 pa pa800,i kazem vam svoje misljenje u odnosu na te dve klavijature.Sigurno moze bolje da zvuci od ove dve,ima vise rama,noviji os...Ja znam da cu uzeti ponovo pa800 pre nego nju.Znam da je razlika u ceni ali po meni je bolje polovan pa800 dobro ocuvan nego ova nova.Pricajte sta hocete ali ja sam se razocarao.
Mozda nisam u pravu ali sta cu takav sam utisak stekao.
Eto da se pohvalim, od jučer sam i ja ponosni vlasnik Pa600. Rješio sam se teška srca stare dobre Pa80-tke.
Prvi dojmovi : više sam nego zadovoljan. Metaforički rečeno za male novce sam dobio "nešto slično" po mogučnostima Pa2X-u, samo upakirano u lošije i škrtijee pakovanje :p. To je kao Dacia s renovom mašinom :lol:
Bez zajebancije, stvarno za ovaj novac (1.000 €) trenutno ne možete dobiti ništa bolje. Čita sve od starije braće (osim samplova Pa3X), s kojim ga uopće ne bih stavljao u uporedbu kao neki ovdje jer radi se o dva različita svjeta. U biti daleko je on po funkcionalnosti od negdašnjih top modela (Pa2X, Pa1X, Pa800), no onaj šlag na torti daje baš to što može sve što i oni samo u rukavicama, nekako kao s kompromisom, ja bih ga od milja nazvao uspješnim klonom između Pa2X (ali bez pro) na dijeti i stare Pa50 :D
Da ne filozofiram previše ima stvari koje me oduševljavaju, ali ima stvari koje su me i razočarale, no sve je stvar navike. Primjerice, kučište je živi užas. Bojim se da je ovo jako loša plastika koja će od znojnih ruku lako izgubiti sa sebe sitotisak, s druge strane, materijal od kojeg je Pa600 je vrlo zajebana plastika, jer lovi masnoču vrlo lako (jebi ga, jučer smo malo i proslavili nabavku novog člana obitelji ;)).
Ekran je stječem dojam puuunno bolji i pregledniji nego na prethodnim generacijama. Možda zato što je noviji, no slika je puno jasnija i oštrija nego primjerice na Pa2X-u makar čini mi se da je rezolicija ista ili se varam.
Funkcionalnost tipaka mi trenutno nije po čefu, prepuno je to pipkanja da bi došo do željenog, ipak je stara navada na Pa80 dala svoje. Znaš ono, jedna tipka, jedna komanda, ko stari TV bez daljinca. S ovakovim menijom stječem neki dojam da je novija generacija KORG-ovih menija kopija Yamahinih S i Tyros menija. Tipka, ništa specijalno. Meni je i na Pa500 i na Pa800 i na Pa600 ista, čak mi je na 80-tki bila bolja (opet nostalgija).
Ovih 96 Mb memorije se da ljepo iskoristiti sa sample bojama, ali puno više raduje čak 1.200 user style mjesta. Doslovce, svaka pjesma u aktualnom repertoaru će mi imati svoj vlastiti ritam. Samo još moram malo sjesti i iskemijati kako ću to sve najjednostavnije posložiti da bude funkcionalno i svrsishodno. Imam podosta ideja, i raznoraznih setova, no mislim da je najpametnije početi sve ispočetka, slagati step by step. primjerice jučer sam uzeo par stylova sa Pa800 i par sa Pa2X. Ma 2 sata sam potrošio dok sam ih iznivelirao da budu donekle iste glasnoće. Eto, to bi mogao biti veliki pušing, jer svaki muzičar je individua za sebe i svaki ima drugačiji ukus, a svaka čast svakome odavde, rjetko da će mi se od nekog u cijelosti sviđati set 100 %, uvjek ću htjeti nešto svoje unutra.
Na kraju još jedna da rasčistimo još jedno : SET iz Pa800 ne zvući na Pa600 isto. Nekako je oštriji i kristalniji. Uporedili smo sinoć, čuje se razlika. Također izlazi su mu dosta slabiji nego na pa800. Treba dati jedno 15-20 % više gaina da bude iste glasnoće kao Pa800.
Za sad toliko, nisam razočaran, štoviše s puno stvari sam oduševljen, ali bojim se da će s vremenom izaći na vidjelo razlozi zbog čega je ovaj toliko "dobar" aranžer toliko jeftin. za sad je sve to dobro zakamuflirano, ali treba vremena da joj se uđe pod kožu i provjeri svaki detalj u dušu.
. Također izlazi su mu dosta slabiji nego na pa800. Treba dati jedno 15-20 % više gaina da bude iste glasnoće kao Pa800.
Hvala da si potvrdio ono sto sam i ja skoro pisao a mnogi nisu verovali.
I od mene jos nesto:Svi koji kupe Pa600 i sviraju dosta sa Transpozom imace problema.Naprimer:Ako neko memorise pesmu u soundbook na -2 i ucita je ostaje sve u -2 Transpozi dok nepovuces neku Boju iz Performensa.Kad povuces Boju prebaci automacki na 0.Ovo su mi direktno potvrdili kod KORG.Kako je eventualno resenje:Uci u GLOBAL Otkljucati kantancic ,ucitati iz Soundbooka uci opet u Global i zakljucati Katancic i onda se sve boje mogu povuci iz Performensa i tako opstaju u istoj Transpozi.Malo je komplikovano to sve izvesti u toku svirke.Te probleme nisam imao kod Pa800.Pa600 ima dve manje funkcije u Globalu za Transpoze.Kod Korga su mi rekli da ce taj problem poslati dalje da se ispita.
Kreso, koji se cuje cisce i kristalno, pa600 ili pa800?
Najtočnija definicija Pa600 je : Ono što je KORG Tr kod workstationa to je Pa600 među KORG-ovim aranžerima. Jeftina plastika, dosta loši dugmiči (kao na Tr-u u odnosu na Extreme) u odnosu na TOP modele KORG-ovih aranžera, "sampler" (samo mogučnost učitavanja PCG-a). Tr barem ima mogučnost nadogradnje sample kartice sa samliranje, Pa600 ne.
Isto tako tipke su daleko od TOP modela isto kao i kod Tr-a.
A što se tiće problema Soundbooka s transpozerom, rješenje je ne transpoziraj ništa, i onda je sve OK ;)
Gogile - u vezi transpose...
Sada si me zbunio... Ukoliko je transpose zakljucan u globalu, to znaci da kada smanjis na recimo -2 , transpose ostaje i na narednim bojama isti dok ga ne vratis sam na 0. A ako nije zakljucan u globalu , kada izaberemo drugu boju automatski vraca transpose na 0? Da li sam dobro razumeo ili ne?
Dell, Pa600 ima bolji i kristalniji sound. To je bilo za očekivati, jer ipak je on slabiji brat od Pa3X-a, dok je Pa800 slabiji buraz od Pa2X-a. Ali izlazno pojačalo je puno močnije od Pa800. U biti kako sam shvatio što su mi rekli u KORG HR, Pa600 je treča generacija Pa50, Pa800 se povlaći i izlazi uskoro Pa900 (3. generacija Pa80, ako je Pa800 bio druga).
Ovaj music shop di sam uzeo Pa600 daje ganz novi Pa800 za cash za 12.000 kn, 3 soma jeftinije nego je bio prošli tjedan. Kaže da ga je pojava Pa600 zajebala do boli, da mu vraćaju narudžbe za Pa500 (koji je samo 500 Kn jeftiniji), a da za Pa800 više nit ne pitaju :-O
Kada covek malo bolje sagleda stvari, po ceni je isto kao i sto je bio Pa500, cak je kod nas u jednoj muz kuci pa500 jos uvek 970 i vise evra... Pa500 je ruglo od plastike, kada je prebrises krpom, na krpi ostaje plava boja. Ma strasno. Dirka uzas, spojene kao kod decijeg sintisajzera po nekoliko dirki u nizu bez opruga i bez icega, nije mogla da ucita Pa2 set i td... Da ne poredim. Narucio sam je i sticice mi u utorak, ali po vasim prepiskama koje su mi pomogle da se odlucim, nadam se da sam uradio pravi potez.... Uglavnom imao sam Pa500, trebao bih biti zadovoljan sa ovim zar ne?
Auuuu pozdrav za mog druga Kresu...Pa druze nema te 100 godina?Cestitam ti na novoj klavijaturi i da te dugo dugo sluzi..Sve najbolje za tebe i tvoju porodicu ti zelim..Pozz
Imao sam prilike probati Pa600.Dobar Aranzer za te pare.Jeste da je malo lose odradjen,ali ipak je tu 96 MB Ram-a.Nisam bas nesto posebno odusevljen,dirke po meni onako,solidne su.
Ja kad bi imao sad pare odmah bi je kupio..Mene ne zanimaju puno kakve ima tipke jer bi je vise koristio preko midi harmonike a na samoj klavijaturi bi koristio tipke samo kad bi pravio neki ritam ili kad mi bude potrebno radi dinamike za pojedine instrumente sa aranzera..Koliko sam cuo demo meni se svidja..pozz
Meni dirke dosta znace.Sto jedan kolega pre napisao,pre bih uzeo Pa800 nego Pa600,jeste da je Pa600 novija sprava,Ram veci i ostalo,ali bez Vocalista ne mogu,navikao sam tako i nekako su mi tasteri malo zbijeni,ne znam,stvar ukusa.
atanas zafirov
19.01.2013, 03:27
to sam i ja uradio , pre 2-3 mjeseca prodao pa500 za srecu 650eura , koristo sam je 2 god, a kupio sam je 700euro na novogodisnji popust .
mogu vam reci da sam nezadovoljan klavijaturom / tipke , drugi problem je izlaz za razglasni sistem koji je vrlo slabiji pa moras da okacis gain na raglas a to izaziva sum , treci problem nisam bas naviko na adapter jer pre to sam imao i30 , iskreno neznam sta ima u klavijaturu jer jedva tezi neke 10 kg, ...
kad je izasao pa600 bio sam siguran da cu je kupiti sa obzirom na njene solidne specifikacije :96 mb ram , 7 inch displej itd... ali nije se to desilo kad sam bio u direktni dodir snjom, kvalitet 0 ,tako da kupio sam pa800 novi za 1500 euro i znam da sam dobio vise stim : kvalitetniji dirke ,sempler za editovanje , vokalizer ,... dovoljno bar za mene
...96 mb ram , 7 inch displej itd... ali nije se to desilo kad sam bio u direktni dodir snjom, kvalitet 0 ,tako da kupio sam pa800
Vidi druze ogromna je razlika u ceni. Svako od nas kada bi imao novac znao bi sta bi kupio, ne bi se dvoumio. Nepobitna cinjenica je da su i Pa500 i Pa600 kao nove iste po ceni (popuste ne racunam)... kada su izasle nove. Sada uporedi molim te Pa500 i Pa600. Osnovnu stvar si vec sam naveo a kako moze da zvuci Pa600 ( provereno) evo preslusaj...
https://soundcloud.com/rolandx/korgpa600rumba (http://soundcloud.com/user758260955/)
Dodato:
...ukoliko snimak neide... evo jos jednog linka: https://www.*******.com/mp3/pSG67sp-/rumba.html
Dosta su stedeli na samom kucistu. Jedino sto vredi tih 96 MB Ram-a.
I na Pa500 su maximalno stedeli na kucistu,pa ga je imao svaki peti muzicar.
A sta bi vi?I dobro kuciste,i dobru tipku,i 4G memorie itd,itd,i to sve ako je moguce za neki 500evra.:lol:
Malo se uozbiljite,ljudi.
i ja se slazem sa ovom konstatacijom,posle rolanda e16 pa do korga pa50 koji sada imam za mene je ovo dobra klavijatura,pa nece vam niko na nastupima gledati u klavijaturu od kakve je plastike napravljena nego kako zvuci,a ima i onih koji jos sviraju i na vec zaboravljenim serijama svih proizvodaca tako da je ovo za mene dobar izbor.
Napomenuo bih nesto u vezi Pa500 jer ga stalno poredite kao krs od instrumenta. Evo sada da vam kazem da niste u pravu. Mene je zadesila serija Pa500 koja je jos veci krs. Vlasnici ga mogu prepoznati sa duguljastim adapterom na kablu koji ima kockastu lampicu. Zvuk na samoj klavijaturi je potpuno bez basa , kao da su drugi zvucnici i kao da nema bass reflex kuciste. Dirka i ostalo duplo zlo, jedva sam ga se resio. Ni nalik sledecem koji sam kupio u muzickoj kuci. Prvi sam kupio od preprodavaca iz Madjarske. Znam da je ovo Off Topic ali sam samo zeleo da naglasim da i sa Pa600 netreba rizikovati zarad 100 evra manje, vec kupiti u bilo kojoj muzickoj kuci. Garanciju koju Vam preprodavac ponudi (garancija renomirane kuce u Srbiji), cudno ali je preprodavac ima,... ne vredi bez fiskalnog racuna. Eto samo da spomenem kako se kolege ne bi zaletele.
Jos nesto u vezi Pa600, opet su uradili notni drzac od jako lose plastike, dizain je OK ali je plastika takva da se svaki otisak i ogrebotinica vidi. Ispravka bar je tako bilo na Pa500 ali vidim da su identicni, neka me neko demantuje... Jednom zalepio spisak pesama selotepom zbog vetra na otvorenom, sa budjavim selotepom ode i glazura na drzacu nota,... ustvari selotejp je super vec drzac je krs. Bolje da su stavili od zice.....
Akordeonista
19.01.2013, 15:24
A sta bi vi?I dobro kuciste,i dobru tipku,i 4G memorie itd,itd,i to sve ako je moguce za neki 500evra.:lol:
Da, ja bih upravo to hteo jer to ne vredi vise od toga!!! Ovo najozbiljnije mislim, pa ljudi u pitanju je samo gomila plastike i gume! Sta na njemu vredi 1000e?! Ovo nije samo konstatacija za Korg vec i za sve ostale brendove. Mislim da su im svima prenaduvane cene i da veoma skupo placamo klavijature koje kupujemo i punimo im dzepove a za uzvrat desi se da dobijemo nedovrsene ili poludovrsene instrumente (najbolji primer Pa2x a onda i svi ostali za koje svako malo izbacuju nove OS-e kako bi ispravljali greske)!
Pa nista onda,ako je tako jednostavno I gomila plastike zasto ne napravis sebi jedan.
Potpuno se slazem sa akordeonistom.
Akordeonista
19.01.2013, 15:59
Zdozic, mozes li mi objasniti sta to vredi na klavijaturama hiljadu, dve, tri eura? Evo recimo, bas taj Pa600 ili jos bolje Pa3x, mozes li mi objasniti sta na njemu vredi 3500e?!
Zdozic, mozes li mi objasniti sta to vredi na klavijaturama hiljadu, dve, tri eura? Evo recimo, bas taj Pa600 ili jos bolje Pa3x, mozes li mi objasniti sta na njemu vredi 3500e?!
Sta vredi a sta ne vredi ( nazalost moram citirati bas onako kako su i mene prozivali) imas unazad skoro 70 stranica pisanja i polemisanja. Ako cemo iskreno, 1000 evra je dve ili tri prosecne plate zar ne? Ako je Pa500 imao svaki peti muzicar kako je neko vec napisao, sa prodajom Pa500 i dodavanjem jedne prosecne plate imas Pa600 koji je ne samo u nijansama bolji od Pa500. Sam kvalitet spam cene je diskutabilan. Mozes li ti da dokazes zasto je plastika losa ili zasto nije? Na osnovu kog kriterijuma? Hemicar? Nemoj me pogresno razumeti , slazemo se da svi ocekujemo za svoj novac da je to poput Yamahe PSR9000Pro,... dirke...kuciste ma fantazija, ali sve ima svojih mana i prednosti. Bas me zanima koji bi ti aranzer kupio? Tyros? kome crkava display iz dosade... redovna pojava ili mozda Ketron...brdo materijala na netu ili sta? Pa600 je solidna klavijatura s obzirom na predhodnike, mozda ce biti i odlicna ako se odlicno pokaze. Rano je da komentarisemo, za sada iznosimo prve utiske i misljenja, ko zna sta ce sutra biti.
Akordeonista ma nisam ti ja neki strucnjak da ti objasnim sta sve ima u klavijaturi,ali onako kao laik kontam ta su tu ipak trebali raditi timovi inzinjera da to osmisle.
Pa gje su onda masine koje trebaju napraviti tu jeftinu plastiku,
Pa radnici koji rade,itd,itd.I na kraju normalno I kompanija mora imati profit od toga,zato to I rade.
Ljudi moji pa jedan dobar set(a pitanje dali je dobar)se prodaje za 150evra
Sve najbolje
Akordeonista,reci mi samo na kojoj ti klavijaturi radis i tezgaris?kad mi kazes to onda cu ja tebi reci sta vredi 3000e na klavijaturi koju ja posedujem i o kojoj mogu da komentarisem iz iskustva!
Akordeonista
19.01.2013, 17:50
Za navodjenje toga je apsolutno nebitno na cemu ja sviram jer ne trazim poredjenje sa drugim klavijaturama vec objasnjenje zasto vredi toliko koliko kosta, usput, ja nisam ljubitelj niti zastupnik bilo kog brenda i nisam ugovorom vezan za njega da moram da ga hvalim i dizem u nebesa! Naveo sam vec da mislim da su sve klavijature preskupe, pogotovo imajuci u vidu da se sve vise proizvode od standardnih kompjuterskih i drugih komponenti koje mozete naci i u drugim kucanskim aparatima!!!
Uzmite u obzir tu "fascinantnu" RAM memoriju, znam da ljudi daju po 150-200e za RAM memorije za neke klavijature a iste su prastare SD memorije koje su na kompjuterima koriscene pre 20-ak godina. Licno meni se desilo da su mi u radnji trazili 200e za RAM memoriju za Motif XS7, kada sam pogledao nasao sam memoriju sa nekog starog kompjutera i najnormalnije mi je radila jer se radilo o 168-pinskom SD slotu! Iste stvari se desavaju i kod ostalih proizvodjaca! Hocete da kazete da Korg ili bilo koji od proizvodjaca ne moze u danasnje vreme da napravi klavijaturu koja ima 64 ili vise Gigabajta RAM-a vec nam ga daju na kasicicu (kao recimo na Pa3x - cak 256Mb!?). Ili jos bolje, da nije moguce ubaciti neki veliki Flash Memory pa da ne mora klavijatura da ucitava semplove pri paljenju, bez obzira koliki oni da su?
Rolandx, kakve veze imaju nasa primanja sa cenom klavijature?! Pa na zapadu ljudi zaradjuju puno vise, Pa600 kosta manje od prosecne mesecne plate! To bi znacilo da kod nas treba da kosta oko 300-400e!!!
Udaljili smo se od teme (Pa600), ne zelim da kudim ovu klavijaturu vec sam samo bio isprovociran ovim postom:
Opet, moj odgovor je - DA, hteo bih sva danas raspoloziva sredstva i komponente koje omogucavaju dobar instrument! Cena klavijatura proizvedenih u kini je veoma, veoma mala... pocnite da razmisljate o tome pa cete se vrlo zapitati sta sto ima u klavijaturama sto kosta toliko!
Pozdrav svima, neka se niko ne nadje uvredjen ovim sto sam napisao!;)
Evo ukratko cu ti napisati sta kosta toliko u Pa3x posto ti nosi naveo na cemu sviras.....potrazi na google koliko kosta jedan voicelive 2 vocoder......potrazi koliko kosta jedan maxx audio koji se nalazi u pa3x.....mislim da sam vec skoro dostigao cifru ,a nisam uracunao korgov hardware i software uopste!odosmo opet u offtopic,nezaboravi da jedan Roland BK5 kosta skoro kao Pa600 a ne nudi ni blizu sto nudi Pa600!Ja se nenadjem nikada uvredjen,ovi forumi i sluze da ljudi razmenjuju svoja misljenja sa drugim clanovima tako da je sve opusteno!:)
ljudi prestanite da uporedjujete pa800 sa pa600.Pa600 je zamjenio pa500 i bolji je od pa500.Opet mislim da je za te pare ok.
Pa800 me je tri puta sahranio i nikad vise.Batine sam dobio sto mi se pokvarila u sred svirke.
Cekacu da izadje naslednik od pa800 a do tada svranm na pa600. i zadovoljan sam.
nesaband
19.01.2013, 18:41
@ZORICD e druze,odkad ti posta strucnjak za Roland BK5?
Aj sad ja malo da pocnem da pljujem po korgu(a necu)a imao bih mnogo toga da napisem sto ne valja i sto ne vredi ni jedan cent a kamoli vise!
Nemoj tako olako da pises o instrumentu koji ne posedujes i koji najverovatnije nikada nisi ni cuo uzivo kako zvuci.
Rolandx, kakve veze imaju nasa primanja sa cenom klavijature?! Pa na zapadu ljudi zaradjuju puno vise, Pa600 kosta manje od prosecne mesecne plate! To bi znacilo da kod nas treba da kosta oko 300-400e!!!
Cena klavijatura proizvedenih u kini je veoma, veoma mala... pocnite da razmisljate o tome pa cete se vrlo zapitati sta sto ima u klavijaturama sto kosta toliko!
Pozdrav svima, neka se niko ne nadje uvredjen ovim sto sam napisao!;)
Prvo kudio si klavijaturu da ne citiram tvoje postove, svako ima pravo na svoje misljenje... Cena klavijature ima veze jer si upravo raspravljao o ceni naspram kvaliteta... da pojasnim. Deca u indoneziji prave patike i sto sta za jedan obrok dnevno. Ta patika kod nas kosta od 100 evra pa na gore. Koliko bi realno trebala da kosta naspram placene radne snage? Visina naseg primanja jos uvek je opravdala mogucnost da Pa600 kupimo po veoma pristupacnoj ceni spram kvaliteta i mogucnosti. To je neko moje misljenje spram ranijih postova kolega. Posto si ti generalno nezadovoljan cenama klavijatura naspram onog sto pruzaju, mislim da ova tema nije ni mesto ni vreme. U ovoj temi ocekujem ipak komentare kolega koje su kupile Pa600 utisci i sugestije. Nadam se da nisam bio isuvise direktan, vec sazet tek eto da prodiskutujemo i predocimo istinu o Pa600 mimo ostalih modela i proizvodjaca... sve najbolje kolega ;)
Akordeonista
19.01.2013, 18:49
Prvo, T.C.Helicon koji se nalazi u Pa3x nije isto sto i Voice Live 2! Drugo, Waves efekti koji su dati u klavijaturi ne znam koliko kostaju ali to su softveri koji ce se uskoro (ako vec nisu) pojaviti na netu krekovani, dostupni svima! A drugo, moje licno misljenje je da za njima ni nema potrebe jer bolje bi bilo da su se pozabavili DA konverzijom kako bi poboljsali i procistili ukupan zvuk a ne prodavali nam tudje softvere!
Sto se tice poredjenja sa BK5, rekao sam u prethodnim postovima da su sve klavijature preskupe a ne samo Korg!
Jedino sto klavijature i dalje imaju svojstveno same sebi je operativni sistem koji nas sprecava da koristimo pogodnosti moderne tehnologije (boje, semplovi, VST instrumenti i efekti itd.) i to mu upravo i jeste svrha! Sve ostalo su postale standardne kompjuterske komponente koje i sami mozete izracunati koliko kostaju! Tvrdim da u Pa3x ali i u modelima ostalih proizvodjaca (Tyros, Audya...) nema nista sto bi vredelo preko 3000e! Proizvodnja im je kao i proizvodnja televizora, liju se hiljade i hiljade komada plasticnih kucista po bagatelnim cenama u koje mali kinescici ugradjuju jos jeftinije komponente! Napravi se dobra reklama i eto njima dobre zarade...
U pravu si RolandX, ovo je tema o Pa600 i necu vise pisati na temu cena klavijatura!
Da, ja bih upravo to hteo jer to ne vredi vise od toga!!! Ovo najozbiljnije mislim, pa ljudi u pitanju je samo gomila plastike i gume! Sta na njemu vredi 1000e?! Ovo nije samo konstatacija za Korg vec i za sve ostale brendove. Mislim da su im svima prenaduvane cene i da veoma skupo placamo klavijature koje kupujemo i punimo im dzepove a za uzvrat desi se da dobijemo nedovrsene ili poludovrsene instrumente (najbolji primer Pa2x a onda i svi ostali za koje svako malo izbacuju nove OS-e kako bi ispravljali greske)!
Napravi ti klavijaturu za sto manje para (ispod 1000 eura, posto kazes da je ovo sve skupo, a komponente jeftine) i da ima mogucnosti kakve bi ti hteo i ja je odmah kupujem od tebe!
Sent from S3
Dajte ljudi novih snimaka sa Pa600 ovo ode u nedogled, svaki dan preslusam ove snimke po forumu da me mine zelja, dajte jos po nesto... Dok mi ne stigne masina da jos malo dam srcu oduska. Jos nesto me zanima u vezi napajana. Radi na 220v, kolika je to sreca? Da li je bolje da transformator bude eksterni kao na Pa500?
Akordeonista
19.01.2013, 19:06
Napravi ti klavijaturu za sto manje para (ispod 1000 eura, posto kazes da je ovo sve skupo, a komponente jeftine) i da ima mogucnosti kakve bi ti hteo i ja je odmah kupujem od tebe!
Rekoh da necu vise pisati na temu cena klavijatura ali moram da odgovorim posto sam direktno prozvan!
Naravno da ja to ne mogu da uradim jer niti sam strucnjak za to niti kupujem potrebne komponente u hiljadama (da ne kazem milionima) komada pa da ih dobijam gotovo dzabe! Samo, imajte u vidu da ono sto mi cujemo iz klavijatura su uradili pojedinci koji su dobili neki honorar (veci ili manji, zavisi do pojedinca) i to fabriku ne kosta skoro pa nista u poredjenju sa ukupnim plasmanom instrumenata, pogotovo imajuci u vidu da se jedne te iste boje, ritmovi i sve ostalo nalazi u svim modelima odredjenog proizvodjaca samo sto je na jeftinijim modelima dato manje toga nego na skupljim klavijaturama. Recimo, za Yamahu se za novije aranzere pojavio Balkan Pack koji sadrzi boje i ritmove namenjena za balkansko trziste. Da li mislite da su ih uradili japanski strucnjaci, seli vredni japancici u studio i skidali nase zujalice, neparne ritmove i ostalo sto nam je potrebno pa napravili Balkan Pack?! Nece biti, vec su nasi ljudi uradili to i za to su dobili neku nadoknadu a Yamaha na konto toga prodaje svoje modele "specijalno pravljene za Balkan"!:rolleyes:
`Ajmo dalje sa Pa600, nema potrebe vise da gnjavimo sa cenama!
@ZORICD e druze,odkad ti posta strucnjak za Roland BK5?
Aj sad ja malo da pocnem da pljujem po korgu(a necu)a imao bih mnogo toga da napisem sto ne valja i sto ne vredi ni jedan cent a kamoli vise!
Nemoj tako olako da pises o instrumentu koji ne posedujes i koji najverovatnije nikada nisi ni cuo uzivo kako zvuci.
Sto se sad pa ti nalazis ovde uvredjen?da li sam rekao nesto ruzno o BK5?Neradi se opste o pljuvanju BK5 izvukao si rec iz konteksta koji nema veze o pljuvanju jer sam i sam dugo godina bio vlasnik rolandovih sprava,poslednja je bila gw8 a to se verovatno i sam secas!slusao sam ga uzivo svirao sam ga uzivo,neposedujem ga tako da te molim da nastavimo sa diskusijom vezanom za pa600!i sam vidis da sam napisao da je cena skoro pa ista kao pa600,ali nudi manje nego pa 600 sto je ok,jer taman za tu razliku manjka npr. sa ram memorijom!a to sto ti mislis o Korgu ja mislim 2 puta vise pa ga svejedno opet sviram!nisam pristrasan ni jednom brendu!
Pa namerno sam to napisao, jer znam kako to sve ide, a vidim znas i ti, pa se pitam onda zasto pises nepotrebne stvari, da ne kazem prazne price, jer mi tu ne mozemo nista-samo si podigao tenziju. Ako ti je mnogo para sve to - ne kupuj-prosto. Seti se one stare- bez alata nema zanata. Ove klavijature su mnogima profesionalni alat-a takav alat je uvek bio skup.
Sent from S3
nesaband
19.01.2013, 20:11
@Zoricd
Secam se ja odlicno da si ti imao GW8,ne treba da me podsecas ali napisao si totalno neutemeljeno da je Roland BK5 losija klavijatura od PA600.
Ne ulazeci u to da su ukusi razliciti ovaj forum citaju i ljudi koji ne poznaju bas najbolje aranzere pa mislim da iz tvog posta mogu da steknu pogresan utisak o Rolandu BK5.Eto zato sam se ukljucio.
Ova tema je u poslednja dva,tri dana otisla totalno u pogresnom smeru bas zato sto ljudi koji napisu nesto protiv Korga odmah dobijaju "samare" ovde na forumu.To nije lepo i mislim da je "Korg lobi" bas preterao.
Razvlacite ovu temu ko Panta pitu vec danima,trazite nove snike i sta vec ne a na nasem trzistu se PA600 tek pojavio pre neki dan.
Kao po obicaju Korg kao i svi drugi brendovi daju opet neke nove stvari na kasicicu i to im je poslovna politika.Sad sto vi ocete da izvaditte oci jedni drugima zbog toga to je vasa stvar.Tema je presla u prepucavanje a ne u neku ozbiljnu diskusiju o ovom novom aranzeru.
To je moje misljenje,naravno znam da se mnogi nece sloziti sa njim ali kao i uvek ja pisem ono sto mislim a ne ono sto neko zeli da cuje(procita)
Nekazem da je losija vec drugar samo to da manjka sa opcijama koje nudi Pa600,al nema veze!dve osnovne prednosti ovog aranzera u odnosu na bk5 su pregledan touch ekran,ram memorija,limiter....ali ok nema veze.ostalo sto si napisao da je tema otisla gde netreba si potpuno u pravu!
Ajde da pokusam da vratim temu na pravo mesto,video sam da postoje 2 verzije pa600 sa nekim dodatnim dugmadima ispod levog zvucnika.....o cemu je rec?
nesaband
19.01.2013, 20:37
To ti je klasicna prica,to je "orijent verzija".Moraju da pokriju i to trziste.
http://www.keymusic.com/en/product/Korg-PA600-QT-Arranger-Quarter-Tone
To ti je klasicna prica,to je "orijent verzija".Moraju da pokriju i to trziste.
http://www.keymusic.com/en/product/Korg-PA600-QT-Arranger-Quarter-Tone
Upravo tako,... mada mi je lepsi sa natpisom ,,KORG"... nekako mocnije izgleda ;),
Nego me zivo zanima ,izvinite ako je bilo reci o tome ali mi je promaklo, kako stojimo sa real time kontrolom za volume desne ruke sto se tice za Pa600. Navikao sam da mi je volume za desnu ruku zaseban ukoliko boja izleti... Neznam sta im je trebalo da ne dodaju jos jedan volume za desnu ruku kao na Pa500 i predjasnim modelima modelima. Balance nije po meni resenje. I jos jedno pitanjce. Pa Pa500 moj preformans ( desna ruka) je zvucao generalno jace upola nego fabricki sound-ovi. Posledica sminkanja naravno kao i kod svakog. Ja cesto koristim i fabricke boje pa me zanima ukoliko je vec neko ubacivao setove u nju da li su boje glasnije ( preformans - ubacen sa setom) od fabrickih... jer ako je tako ...ili nivelisati do besvesti ili kupovati pedalu :sad:
nesaband
19.01.2013, 21:08
To je vec stvar navike.Neko koristi pedalu neko ne.Ja recimo ne volim pedalu da koristim(uvek sedim na visokoj stolici),vise sam za odabir da sednem i sredim sve nivelacije makar to trajalo godinu dana.U sustini,sam si sebi odgovorio na pitanje sa krajem zadnje recenice koju si napisao.
Pa i nisam... pomoglo bi mi konkretan utisak nakon ubacivanja seta, stekao sam utisak da je fabricka jacina boja na Pa500 mnogo slabija... zanima me da li je sada fabricka postavka vece jacine slicne preformansu seta koje ucitavamo sa drugih klavijatura. Sound fabricki je cak na pa500 bio puno slabiji u odnosu na fabricke ritmove ukoliko uzmemo u obtir da volume desne ruke drzimo na sredini (zlatna sredina) ... stvarno bih bio razocaran da to nije malo bolje iznivelisano na Pa600. Kao sto si spomenuo uglavnom sedis na stolici kao i ja,... ko ce njakati pedalu. Zasmetalo mi je takodje sto je USB pored izlaza,... prodje veseo gost i ode mast u propast. Nevidim za SD karticu prikljucak... mana ili prednost?
Gogile - u vezi transpose...
Sada si me zbunio... Ukoliko je transpose zakljucan u globalu, to znaci da kada smanjis na recimo -2 , transpose ostaje i na narednim bojama isti dok ga ne vratis sam na 0. A ako nije zakljucan u globalu , kada izaberemo drugu boju automatski vraca transpose na 0? Da li sam dobro razumeo ili ne?
Da bi povukao transpozu u soundbooka kako si je i namestio, mora kvacica biti odkljucana ako samo uzmes neku drugu boju iz performensa vise ti ritam i sve ostalo nije u toj transpozi u kojoj si memorisao, samo predje na 0.Ako oces da boje koje povuces iz performensa nemenjaju transpozu moras opet uci u global i zakljucati MASTER TRANSPOZU.Nazalost nije kao na Pa800 ima dvije funkcije manje i tu je problem.Kod korga su mi rekli da je nazalost tako, dali ce u buduce da bude neki operativni system za pa600 gde je taj problem odklonut neznaju ni oni,oni su taj moj problem navodno dalje poslali.
Da bi povukao transpozu u soundbooka kako si je i namestio, mora kvacica biti odkljucana ako samo uzmes neku drugu boju iz performensa vise ti ritam i sve ostalo nije u toj transpozi u kojoj si memorisao, samo predje na 0.Ako oces da boje koje povuces iz performensa nemenjaju transpozu moras opet uci u global i zakljucati MASTER TRANSPOZU.Nazalost nije kao na Pa800 ima dvije funkcije manje i tu je problem.Kod korga su mi rekli da je nazalost tako, dali ce u buduce da bude neki operativni system za pa600 gde je taj problem odklonut neznaju ni oni,oni su taj moj problem navodno dalje poslali.
Znaci problem definitivno postoji ali ako se vec koristi transpose , bolje ga je drzati zakljucanog pa ako bude trebalo i iz song book-a da se spusti ili podigne ton dva, jednostavno procitati informaciju u songbook-u ukoliko je prikazana pa peske transponovati... a drzati ga pod lock... Glupo bi bilo da promenis ton a on da vrati u neutralno... mnogo veci problem. Zanima me da li kada transpose NIJE zakljucan, da li ce na pesmu iz song booka koja je krenula iz recimo minus dva tona, vratiti na 0 ukoliko se koriste preformansi u STS-u ( 4 pozicije) koje su memorisane sa pesmom u songbook-u ili ne menja transpose dokle god se ne izabere boja iz preformansa...?
Kupio sam je danas,cini mi se prvi u Srbiji... :)
115.000 dinara. Sa deckom koji radi u radnji sam probao klavijaturu i preko razglasa pa smo pustali i PA800 i uporedjivali jacine(bilo je vec price oko slabih jacina izlaza itd..) i mogu da kazem da cak punije,jasnije i glasnije radi od PA800 na fabrickim ritmovima,to sto smo probali...
E sad,klavijaturom sam generalno zadovoljan,ne svidja mi se samo kako su odradili potenciometre,tako da prakticno ne mozes kontrolistati acc1 ali ima resenja i za to,mislim na pedalu itd..
Sto se tice screena isto tako dobro radi,brzo reaguje i nema problema.. itd..
Pisacu jos,tek je stigla pa malo da procackam..
Generalno,jako dobro do sad..
yamahapassion
20.01.2013, 01:14
Rolandx, dobar si utisak stekao... istina je da se fabricke boje i ritmovi slabije cuju od boja (performansi) i ritmova koje ti ubacis preko nekog seta... mislim da je jedino resenje za to sredjivati set boju po boju, ritam po ritam... balansirati jacinu itd... Sta da vam kazem ljudi, generalno ja sam zadovoljan s njom, imam je preko mesec dana, ucitao sam vec jedno 20ak razlicitih setova, pa brisao, prebacivao, vracao na fabricko stanje itd itd... i mogu da kazem da me nijednom jos klavijatura nije izdala (zamrzla, blokirala, zaglupila) sto mi je posebno drago... Pravo da vam kazem nisam ni poceo da ju sredjujem kako treba, posto mi ipak svirka ne donosi `leba u kucu, pa imam vremena da sve natenane proucavam. Ja ne da sam zadovoljan nego sam prezadovoljan.
Upravo tako,... mada mi je lepsi sa natpisom ,,KORG"... nekako mocnije izgleda ;),
Nego me zivo zanima ,izvinite ako je bilo reci o tome ali mi je promaklo, kako stojimo sa real time kontrolom za volume desne ruke sto se tice za Pa600. Navikao sam da mi je volume za desnu ruku zaseban ukoliko boja izleti... Neznam sta im je trebalo da ne dodaju jos jedan volume za desnu ruku kao na Pa500 i predjasnim modelima modelima. Balance nije po meni resenje.
Po mom misljenju jedna od najvecih zamerki na pa600... :( U balance control mozes da namestis da bude acc/sng volume i onda malo da se igras sa tom kombinacijom,sto je opet skroz zamrseno..Ispada da ti onda balance bude aranzer a master desna,s tim sto kad smanjis master skroz,ne cuje se aranzer.. :( ali ako ga drzis na sredini moze da se postigne neki efekat..
Jedna stvar koja mi se svidja je recimo,da kad u songbooku selektujes midi,on sam predje u play mode,bez stajanja,iako si bio u style mode..
Hvala prijatelju. Također tebi i tvojima sve najbolje.
Nema me radi obveza, no uvjek nađem vremna da barem malo škicnemo.
Željko, mislim da bi ti Pa600 bio dobar izbor ako se odlučiš. Bio sam skeptičan, no iz dana u dan sam sve više oduševljen. Ima nekih "sitnica" koje me smetaju, ali stvarno za te pare ne možeš ništa bolje dobit.
Da se vratimo na temu :
Da li postoji kakav trik da setove sa starijih klavijatura ne moram dodatno došminkavat s efektima jer mi nekako malo drugačije zvuće nego na njima ? Kako da kažem, ritam je tu, boja je tu, ali efekt na razglasu nije baš na svakoj performanci isti kao na orginal klavijaturi. Primjerice upucao sam mu set od Pa2X, povukao je sve, ali na Pa2X se masnije čuje. U čemu je štos, pa ipak je Pa600 puno mlađi. Dolazim u očaj ako ću morati posuđivati od prijatelja Pa2X i prepisivati efekte u dlaku SET od boje, styla do performance.
Kreso, pisao sam ranije na tu temu... Mislim da ćeš morati da te stvari doraditi. Izgleda da nisu bas dobro odradili kompatibilnost izmedju modela.
Sent from S3
Hebi ga. Kome je suđeno da bude heben, same mu gače padnu.
Nek mi onda još neko samo jednu lošu kaže protiv Pa80. Taj je gutao sve, i sve je super radilo bez dugo došminjkavanja. Imam osjećaj da ću najmanje 6 mjeseci potrošit dok ga ne metnem u stanje da bude meni po čefu.
Samo dok tvorničke (-beatove izniveliram sa user ritmovima (dvojkama, rumbama, 7/8 ...) proči će 3 mjeseca.
Najviše me hebe što sam to na Pa80 imao u picinu dlaku iznivelirano, a sad kad idem s ritma na ritam tiho, pa petarda, pa šum pa gruuum. Ma u materinu, nakon više od 20 g iskustva s kljavama opet sve iznova. Osječam se ko otac koji je odgojio 18-godišnjaka i sad mu se ponovo desilo djete. Opet sve iznova :mad:
Pa meni je da ti pravo kazem drago sto je tako. Ovako ces morati sve da precesljas i podesis po svom ukusu, na kraju ce se isplatiti. I cemu nadogradnja ako hoces da se cuje kao stara klavijatura??? To je glavno pitanje. Kupovali ljudi pa1x,pa800 pa ucitavali njihove setove iz pa60,80 i samo nastave... Ja razumem, nema se vremena, ali klavijature nisu mobilni telefoni, ubacis imenik iz jednog u drugi i teraj... Promena instrumenta je ozbiljna stvar ali se samo na ovim prostorima to olako shvata i posle citam raznorazne komentare lenjivaca i neznalica ( ne odnosi se na tebe Kreso) kako Korg ovo, Korg ono, njesra...
Aranzer je utopija. Ko to pre shvati i pomiri se sa tim, navici ce se i bice u koraku sa vremenom. Ko ne moze da shvati tu pricu, ili neka batali, ako pa ne- onda neka se ne zali.
Sent from S3
Poz svima.
Sad sam jako zbunjen sto se tice uporedjivanja ovi dviju klavijatura. Procitao sam skoro svih 68 postova ali bez zakljucka koja je klavijatura bolja od koje Pa800 od Pa600 ili obrnuto..
Trenutno razmisljam da kupim jedan od tih pa bi vas zamollio za savijet ako je moguce, uglavnom mi treba za ritmove posto imam Korg TR za solo.....
Posto ili ne umete ili ne zelite sami da napravite razliku izmedju ova 2 modela,evo ukratko-ako sam nesto izostavio dodajte:
Pa600 : cita ritmove svih korgova,pa i pa3x ,ima 96 mb memorije ,cita semplove samo iz korgovih setova,ali ne cita semplove iz Pa3x setova,style track editor sa Pa3x,SEARCH opcija za pretrazivanje resursa,veci touch display rezolucije 800x480 ,1 player za midi -mp3,vocal remover, master limiter,do 1200 mesta za ritmove,tasteri za fiill i varijacije po Yamahinom principu,posebni tasteri za tempo pored standartnog tempo dial-a,dirke-subjektivno,potrosnja struje 20W - nova klavijatura.
11 kg. Crne boje :">
Pa800: cita ritmove zakljucno sa pa2x, 64 mb ram ,cita kmp ,wav i aiff u sklopu semplera, vocalist, mp3 board opciono,hard disk opciono,dupli player za midi,do 960 mesta za ritmove,display manji u odnosu na pa600 rezolucije 320 x 240,2 podesiva slajdera ( za upper recimo), dirke-subjektivno.potrosnja struje 40W Podlozan kvaru,za te novce se ne moze naci nov nikako,samo polovan,u cesto slucajeva popravljan,i cena polovnog pa800 je nesto veca od novog pa600.
13.3 kg. Tamno-plave boje :)
I ajde sad neka neko opet pita koja je razlika...:mad:
Poz svima.
Sad sam jako zbunjen sto se tice uporedjivanja ovi dviju klavijatura. Procitao sam skoro svih 68 postova ali bez zakljucka koja je klavijatura bolja od koje Pa800 od Pa600 ili obrnuto..
Trenutno razmisljam da kupim jedan od tih pa bi vas zamollio za savijet ako je moguce, uglavnom mi treba za ritmove posto imam Korg TR za solo.....
Evo ovako da probam da pojasnim iako mi Pa600 tek u utorak stize. Pa2xPro pruza dosta dosminkavanja i preciznije stelovanje samog ritma. Isti ritam u Pa80. Pa500 pa i verujem u Pa600 kada se ubaci, sve sto je potrebno je odabrati drum bass, kontre, ... ukoliko nije vukao sa fabrickih mesta. Za to je potrebno ne vise od 5 minuta i to da se razmislis i vidis sta ti vise pase. Efekte jednostavno mozes Copy - Paste sa nekog vec sredjenog ritma i prepises Efect send ( mixer) sa ritma sa koga si kopirao efekte i za to ti ne treba vise od 5 min maksimalno. Na pa500 za sve mi je trebalo 3 minuta. Neka bude za one koji su prvi put u kontaktu sa Pa600 (pa500) i 10 minuta. Svaki sledeci ritam sve manje i manje. Nema zime... Ako ubacujes ceo set, mislim da ce ti najvise trebati da kompletan set uradis po svom ukusu ( pod uslovom da imas materijala) nedelju dana. Nadam se da ne gresim. S obzirom da uvek izlaze nove pesme meni je nekako izuzetno zadovoljstvo kada se potrudim da hit koji je izasao ubacim i nastelujem po mom ukusu,... pa kada se to jos svidi mojim kolegama..a meni puno srce. Nadam se da sam malo eto pomogao...Pozz
@rolandx druze o cemu ti pricas meni uopste nije jasno, u svakom postu spominjes pa500 o kome se uopste ne govori sad pa spominjes pa2xpro za kog niko nije pitao i iskreno koliko vidim pises cisto da pises nesto jer u svim tvojim ovde postovima ne vidim nesto konkretno...
Gde je napravljena pa600,mislim na ono made in kina italija
mikimiki
20.01.2013, 18:09
Sto se tice performanci i boja,razlika izmedju pa800 i pa600 je to sto recimo na pa800 kada izaberete neku performancu pa onda izaberete neki novi sound i dalje vuce efekte iz performance.Dok na pa600 efekte vuce iz njenog user sounda.Meni licno ovako mnogo vise odgovara.
@rolandx druze o cemu ti pricas meni uopste nije jasno, u svakom postu spominjes pa500 o kome se uopste ne govori sad pa spominjes pa2xpro za kog niko nije pitao i iskreno koliko vidim pises cisto da pises nesto jer u svim tvojim ovde postovima ne vidim nesto konkretno...
Stvar je posve jednostavna, nisam pisao sa tvrdnjom ali ako si imao vremena da posetis korgov sajt i video prezentaciju Pa600, mogao si da uporedis same opcije klavijature i podesavanja koja su skoro ista kao na Pa500... prema toj prezentaciji sam se i orijentisao... To sto ne vidis u postovima konkretno, procitaj ih opet, nisu komplikovani. Trudio sam se da objasnim na naj laksi mogusi nacin. Ono sto ti nije jasno u mom postu ti pitaj. Jedini suvisan post ovde je tvoj kao kritika a ne kao pitanje ili sugestija. Poseti korgov sajt i pogledaj video prezentaciju
http://www.korg.com/Pa600
pa se vrati na moje postove. Sve najbolje kolega.
Dodato:
Sto se tice performanci i boja,razlika izmedju pa800 i pa600 je to sto recimo na pa800 kada izaberete neku performancu pa onda izaberete neki novi sound i dalje vuce efekte iz performance.Dok na pa600 efekte vuce iz njenog user sounda.Meni licno ovako mnogo vise odgovara.
Nisam te bas najbolje razumeo... Kada kazes ,,preformans" da li si mislio na desnu ruku ili na Style? Default bi bio da kada u preformansu ( desna ruka - boja) promenis prvi sound UPR1 menja efekte koje nosi taj sound, ali ukoliko promenis UPR2 ili UPR3, efekti ostaju ne promenjeni od UPR1... ispravi me ako gresim i objasni mi za preformans nasta si mislio... Proveri molim te posto imas klavijaturu da li postoji u general - lock zakljucavanja i za opciju master efekata.... nadam se da ima... pa javi
mikimiki
20.01.2013, 19:25
Pozdrav...mislio sam na sound performance..Za ostalo cu javiti cim budem kuci.
Znaci problem definitivno postoji ali ako se vec koristi transpose , bolje ga je drzati zakljucanog pa ako bude trebalo i iz song book-a da se spusti ili podigne ton dva, jednostavno procitati informaciju u songbook-u ukoliko je prikazana pa peske transponovati... a drzati ga pod lock... Glupo bi bilo da promenis ton a on da vrati u neutralno... mnogo veci problem. Zanima me da li kada transpose NIJE zakljucan, da li ce na pesmu iz song booka koja je krenula iz recimo minus dva tona, vratiti na 0 ukoliko se koriste preformansi u STS-u ( 4 pozicije) koje su memorisane sa pesmom u songbook-u ili ne menja transpose dokle god se ne izabere boja iz preformansa...?
To sa STS cu jos isprobati i javi cu ti.
Gde je napravljena pa600,mislim na ono made in kina italija
Klavijatura je napravljena u Italiji ali je sklapana u Kini..
Klavijatura je napravljena u Italiji ali je sklapana u Kini..
pa sta pise made in kina ili italija
Minicevac
21.01.2013, 17:12
Made in China...
Pa da se i ja javim posle 100 godina. Prvo pozdrav svima i sve najbolje u novoj godini. Drugo
sto se tice korga PA600 Procitao sam ceo post i video dosta dobrih a i losih komentara pa bih da dam svoj sud posto planiram da postanem ponosni vlasnik ove nove masinice :).
Prvo ima mnogo prednosti a ja kao okoreli tezgaros mogu to da obrazlozim.
Prvo gumeni dugmici spas od prasine i vlage, drugo dva kruzna potenciometra opet duzi vek rada i naravno manje krcanja kao na klasicnim siber potenciometrima sa kojima smo svi mi korgovci a i druge kolege imali dosta problema. Trece mali i lagan, cetvrto krajnje operativan i ozbiljan za te pare. Peto nova masina znaci garancija i sve sto sa njom ide. Sesto 96mb RAMa
malo li je i za mnogo zahtevnije muzicare.
Dalje svima je poznato da su Ram plejeri odavno u korgovom arsenalu pocev od Trinity pa do Kronosa. Kazete koliko vidim zamerka je sto nema sempler?! Jedno malo pitanje :STA CE VAM!
Ja se semplovima bavim godinama i u tom sam se izvestio maksimalno i uvideo da 90% muzicara koriste iste setove koje je neko vec pravio. Znaci semplove koje je vec neko sredio. Skoro sam zavrsio moj set za Tritona i uvideo da je sve u dobrom zuljanju stolice. Kad sam sednes i sve odradis od nule ima da radi ko sat. Tu smo uskraceni u ovom modelu ne ucitava svima nama mile i drage KMP nego ih samo cita. Znaci od skracivanja istih i prepakivanja key mapa nema nista. A da pitam ko je od vas to radio na svom PA800 ili nekom jacem?! Jamcim niko!!! A odrase nas korg kako god zna pa zbog hardvera placamo krajnje nerealnu cenu instrumenata. Po meni i po svim specifikacijama smatram i tvrdim da je ovo sprava koja ce da odradi posao zaradi bolji a nekima ce se vezati za srce pa ga nece menjati ko ni ja TR sto necu dok ne crkne. Pitate se sta obicnom gostu u lokalu ili na veselju znace sve te stvari parametri i izbacaj na izlaze kad nam je svima jasno da ni sami neznaju sta slusaju. Malo je onih koji znaju da cuju a nisu muzicari. Za jednog prosecnog muzicara ova sprava je vrh sto ce se potvrditi kroz par meseci kad PA80 zasluzeno ode u penziju koju je po meni od svih korgovih aranzera jedina zasluzila kao instrument koji se pokazao kao najsposobniji da izdrzi svakog od nas koji smo samo nesto cackali. Molio bih da me pogresno ne shvatite ali ja sviram u bendu koji broji 5 ljudi radim svaki vikend i zaradjujem hleb sebi i smatram da je dobra i isplativa solucija. Nek pokrije svoj garantni rok i milina do tad se 5 puta otplatila pa da je bacim posle toga isplatilo se a mislim da nece biti tako s obzirom da je korg resio da ispravi neke rupe koje je napravio sa modelima PA50 i PA500. Mada tvrdim da i ove dve klavijature vrede svakog pomena jer su odgovorile na mnoge tezge i pruzila ono sto se od njih ocekivalo. Prema tome moj sud je da vredi svakog evra koji se za nju da a onaj ko bude imao volje i zivaca imace instrument koji se nece bojati ni jednog novijeg modela. Kad neko ode na tezgu i stavi PA3x od 3000 evra na stalak i dodje mu neka budala i polije ga sta raditi?!! Sesti i plakati. Mnogi jaki muzicari koji imaju pare da uzmu sta hoce poceli su uzimati jeftinije klavijature koje nose po tezgama a mezimce drze u studijima ili ih nose tamo gde ih cuva bataljon obezbedjenja. Iskren da budem malo je takvih a vise onih koji poput mene stoje na meter od gosta. Nadam se da nisam nikog uvredio to mi nije bila namera vec sam dao svoj sud i misljenje o temi. S postovanjem drage kolege Vas Ledeni.
S obzirom da klavijatura nema 4 out-a pa je ne moguce razdvojiti,kako bi bilo najbolje da ide sad u mixer? 2 kabla u stereo izlaz ili mono izlazi u svaki po jedan?
Ranije sam delio klavijaturu pa ne znam sad kako je najbolje..
S obzirom da klavijatura nema 4 out-a pa je ne moguce razdvojiti,kako bi bilo najbolje da ide sad u mixer? 2 kabla u stereo izlaz ili mono izlazi u svaki po jedan?
Ranije sam delio klavijaturu pa ne znam sad kako je najbolje..
Dva mono u dva mono.... Brena je Brena al dva put je dva put.... /:) Ne vidim zasto bi spajao dva kabla u jedan stereo? Al kako god u oba slucaja je bolje nego jedan mono (LEFT).
Znaci od skracivanja istih i prepakivanja key mapa nema nista. A da pitam ko je od vas to radio na svom PA800 ili nekom jacem?! Jamcim niko!!!
Izvini, ali ja jesam. I ne pakujem klavijaturu zbog "gluvih" ljudi i gostiju, nego zbog sebe ;-)
A slazem se da u pa600 sempler nije ni potreban, ali su se tek sada ispunili uslovi za to, jer se napravilo dosta materijala, pa se imaju odakle ucitati semplovi.
Sent from S3
S obzirom da ima samo dva izlaza nema ti druge druze nego da je podelis na levi i desni kanal ili ti L mono i R. Koliko znam kanali su tako i podeljeni tj unbalance sto znaci da ima sve varijante. Prva saljes na miksetu iz oba izlaza kompletan materijal tj sve i desna i arr i dobijas dva puta mono zapis ili da razdelis da na levu ruku ide ceo arr a na desnu samo solo boje nakacis ekspresen pedalu i mirna backa. Arr bojis na jedan nacin a desnu na drugi. Trece solucije nema.
Dodato:
poznajem druze jako dobro gramatiku al me mrzilo da prebacujem tastaturu na latinicu vec sam onako iz ruke napisao na brzaka sta mislim posto sam bio na poslu. U svakom slučaju hvala na sugestiji.
daliborkorg
22.01.2013, 01:28
Pa 600 je najnekvalitetnija klavijatura koju sam probao u zivotu :(
Pa 600 je najnekvalitetnija klavijatura koju sam probao u zivotu :(
Sreca tvoja sto ti je ona prvra najnekvalitetnija... Da si svirao na Pa50 i Pa500 razumeo bi nase radovanje... Ovo je definitivno aranzer sa najvise rama koji sam imao u zivotu :D. Dirke...mmmmm melem naspram Pa500. Tako da bih od srca voleo da delim tvoje misljenje razocaravajuce, ali nazalost imao sam losijih iskustava :-$
nikadvisekorg
22.01.2013, 08:24
covek svira pa1x pro i zato mu je misljenje malkice subjektivno, ali ako se stavimo u njegovu situaciju i tacno. U poredjenju sa pa1xpro jeste tako, ali u poredjenju sa pa50 nije nas tako...
Послато са ZTE Skate користећи Тапаток 2
Evo ovako, napokon mi je stigao pa600 pa i da ja iznesem svoje utiske. Dirka, hmmm... je li glupo da kazem da sam ocekivao vise ( ili sam se nadao) ali dobro. Od poslednje dirke do ilice kucista je OGROMNA rupa koja para oci i skuplja prasinu tacno pod gumice dirki. Zvuk generalno je dobro promovisan ( govorim o fabrickom sound-u.... desna ruka). No DNC se bas i nije nesto pokazao u smislu kontrole nad njim pa i samim zvukom. Moglo je bolje. Display WIDE varijanda totalno nepotrebna. Pored ogromnog display-a treba biti robin hud... uski prozorcici. Ali je kolor . Jeeeeeeeee.... Generalno sam zadovoljan samom sintezom zvuka za ulozen novac. User mesta ( favorite) za ritmove, pregrst.... lepo. Search opcija, fino.... Mesta za USER sound i drums, sasvim pristojno. Cini mi se da su mogli same funkcije malo bolje da rasporede. Nepotrebno su ugurali funkcije koje se ne koriste cesto na sredinu klavijature. Tasteri su zbijeni u ne pregledni. Ako su mogli da stave tastere za boje, mogli su i za ritam .... Ne zamerite mi, ja jesam sitnicar, ali za taj novac generalno, OK. Mada trebace mi vremena dok prebolim Pa500 ( sto se tice funkcija). Nikada se necu navici na to sto nema FILL odvojeno. Strasno. Sinhro start i stop nisu odvojeni. Kao na Pa80.... Uffff, al ajde. A set ce mi trebati jedno mesec dana da sklapam da bi dobio nesto. ne pocinje mi se jer nemam dobru podlogu ( drum bass ritam kontre.....) . Neka mi neko kaze da je best set odlican:mad:. Da ne skrecem temu malo sam se razocarao vremenom koje mi je potrebno da nadjem materijal... ali doci ce sve to na svoje, nadam se. Kada zaboravim na semplove i usresredim se na fabricke postavke. Ima i toga....:rolleyes:.
Minicevac
23.01.2013, 00:07
Bilo koju klavijaturu da si uzeo treba vreme da se naviknes i vreme da je sredis to je normalno...U zdravlje da sluzi :)
Pa gde su prelazi fill 1,2,3 kako sta
Minicevac
23.01.2013, 02:09
Na istim tasterima gde su i varijacije ritma...Ljudi sve je to vec napisano sedite malo pa procitajte...
Na istim tasterima gde su i varijacije ritma...Ljudi sve je to vec napisano sedite malo pa procitajte...
pa kako 4 prelaza ima
Minicevac
23.01.2013, 02:32
Da,cetri prelaza isto kao i pa3x zato i cita njegove ritmove...
Neznam jeste li upoznati da se radi o dvije klavijature Pa600 i Pa600 QT-(quarter tone) za orijentalnu muziku. Ovdje kod nas ta obicna Pa600 kosta 980 eura a ova QT 1100 eur..
Pitanje je jeli pametno uzeti ovu QT verziju imali kakve koristi od tih QT-(quarter tone) s obzirom da je skuplja 120 eura..
Akordeonista
23.01.2013, 09:00
Ima ako ces da ides u Istanbul da sviras i zurlas zmijama!:"> Za nasu svirku nema potrebe za tim...
Moze li mi neko reci, od ponosnih vlasnika PA-600, dal im se desilo da nesto zablokira, zabaguje. Sve funkcije i perfomanse mi odgovaraju al me muci kolko je pouzdana u odnosu na druge modele. I jos jedno pitanje zna li neko koliko bih trebalo vremena da se ucita npr. 64 Mb semplova, mislim kad se upali. Hvala
yamahapassion
23.01.2013, 09:18
Macak, ja je imam vec oko 2 meseca, i jos nijednom mi se nije desilo da mi zamrzne ili zaglupi, i da moram npr. da ju ugasim da bi mogao da nastavim da sviram. A sto se tice ucitavanja seta pri paljenju bas sam poredio sa pa800 i ucitava jedno 40% brze set od pa800.
Drue hvala na brzim odgovorima. Moraću jos da razmislim sta mi je ciniti. Mozda i ja pređem sa yamahe na korga. Pozdrav
pozdrav kolegama. evo i meni je stigla masina na nevidjeno. ocekivao sam neko smece od klavijature prema nekim komentarima a ispostavilo se sasvim suprotno.klavijatura generalno je vrh za te pare.dirka mnogo bolja nego na pa500,blizu je pa kvalitetu dirke pa800. za ostalo cu pisati, treba mi vremena..
Ima ako ces da ides u Istanbul da sviras i zurlas zmijama!:"> Za nasu svirku nema potrebe za tim...
Lol havala Akordeonista na slikovitom odgovoru...
Ako su mogli da stave tastere za boje, mogli su i za ritam ....
Imas taster za ritam/style ,ako sam te dobro razumeo na sta si mislio.. I kad stiskas Style taster ides kroz tabove(1,2,3..)
Ili si mislio da ceo style/selection stave tipa (pop,dance itd..) bilo bi mnogo vise dugmica :). Ono jeste istina,kad je pogledas ovako kao decija igracka :D
Imas taster za ritam/style ,ako sam te dobro razumeo na sta si mislio.. I kad stiskas Style taster ides kroz tabove(1,2,3..)
Ili si mislio da ceo style/selection stave tipa (pop,dance itd..) bilo bi mnogo vise dugmica :). Ono jeste istina,kad je pogledas ovako kao decija igracka :D
Mislio sam na selection slave ( Balad, Pop, Rokc, Dance.... User1,...) Ali sta je tu je. samo momacki da se poslazu ritmovi i kad se mora nije tesko. Za Fill 1 2 3 mi je najzalije sto nisu posebno stavili umesto Auto fill-a. Ima ritmova jbg gde jedan prelaz ne valja koji sam izbegavao. Kako sada da se naviknem da ga izbegnem ( Break pa u varijaciju) Strasno. Ako ugasim fill ima li to smisla. Resenje, drugi ritam :(
Kolko vidim nemogu useri i favoriti da se brisu odjednom nego mora ritam po ritam ili perf.nije kao kod pa2 i pa800 ono udjes u media pa erase i obrises .Ili ima druga fora a...
Mislio sam na selection slave ( Balad, Pop, Rokc, Dance.... User1,...) Ali sta je tu je. samo momacki da se poslazu ritmovi i kad se mora nije tesko. Za Fill 1 2 3 mi je najzalije sto nisu posebno stavili umesto Auto fill-a. Ima ritmova jbg gde jedan prelaz ne valja koji sam izbegavao. Kako sada da se naviknem da ga izbegnem ( Break pa u varijaciju) Strasno. Ako ugasim fill ima li to smisla. Resenje, drugi ritam :(
na yamahi kad pritisnes taster varijacija dva puta brzo ne pokrece fill. Mozda je tako i kod pa 600
Eto kupljen Pa600 i mogu reci da sam jako zadovoljan s ovim sto sam do sad cuo, PASA.SET ubija na ovoj klavijaturi. Ima tu jos stvari za isprobati ali sad za sad prezadovoljan..
Da li mozda neko zna,dal je moguce da se namesti synchro/start/stop;kada stisnem za 'break' da stane aranzer,posle kad krene ritam da sam vrati start a ne da ostane i dalje na break-u odnosno da ostanu obe lampice upaljene,ako me razumete...
Mislim da se Synhro Start-Stop nece ponistiti ukoliko se odradi break ni na jednom aranzeru. Bilila bi to lepa opcija i lepa zamisao. Ja cesto koristim Synhro start-stop ali ce mi trebari vremena dok se naviknem na siromasnu opciju Synhro tastera. Mogli su bar tu da ne stede na mestu i tasterima. Al sta je tu je /:)
nesaband
25.01.2013, 11:42
Dajte kolega neki demo sa vaseg PA600 da cujemo kako zvuci.
Sticem utisak iz vasih postova da ima mnogo stvari sa kojima niste zadovoljni na pa600.
Mislim da se Synhro Start-Stop nece ponistiti ukoliko se odradi break ni na jednom aranzeru. Bilila bi to lepa opcija i lepa zamisao. Ja cesto koristim Synhro start-stop ali ce mi trebari vremena dok se naviknem na siromasnu opciju Synhro tastera. Mogli su bar tu da ne stede na mestu i tasterima. Al sta je tu je /:)
Ima li bilo kakvog drugog nacina sem da stisnes 3 puta synhro da bi vratio na staro?? To je toliko frustrirajuce!
mikimiki
25.01.2013, 20:18
Na lijevoj strani imas ona dva dugmica koji koristis za DNC sounde.Oba mozes da promijenis i das im drugaciju kontrolu.Nisam kuci da probam to.Meni i nije toliko bitno,ali mislim da bi mogao da upises tu komandu.Probaj,ne skodi.
Nemanjam
25.01.2013, 21:07
Ja kad sam rekao da su mogli malo vise da se potrude ovi u korgu,svi su bili protiv mog misljenja.I ja se slazem da je glupo da na takvu klavijaturu ne stave takve tastere(za izbor ritma,sinhro start stop,ass slider,fill1 2.....)
Zvuk kako se cuje je stvarno dobar i meni se svidja,i sasvim je zadovoljavajuce, 96mb rama,ali te sitnice fale.Ne znam sta im je falilo da stave te tastere?
Pa ti tasteri kod nas kostaju oko 100din kom.
Moraju nesto da ostave za Pa 700 :)
atanas zafirov
25.01.2013, 23:25
dirka mnogo bolja nego na pa500,blizu je pa kvalitetu dirke pa800. ..
aaaaa to sigurno da je blizu , i da ce mozda biti tako izdrzliva kao pa800 , hohihihih , made in China town ,
Na lijevoj strani imas ona dva dugmica koji koristis za DNC sounde.Oba mozes da promijenis i das im drugaciju kontrolu.Nisam kuci da probam to.Meni i nije toliko bitno,ali mislim da bi mogao da upises tu komandu.Probaj,ne skodi.
Nema u opcijama synhro.... Ima mute kojecega ali to nema....:(
Dodato:
Sticem utisak iz vasih postova da ima mnogo stvari sa kojima niste zadovoljni na pa600.
Nije problem snimiti. Isto zvuci set kao na Pa800 nema razlike bice snimaka ALI:
To bas sa sredjivanjem nece ici tako lako. U zelji da ubacim nesto ,,odlicno " sa Pa2..Pa800.... u Pa600, zainatio sam se, odabrao jedan set sa solidnim ritmovima i krenuo dva dana da to namicam, poredjamm nivelisem, sredim bass, drum.... Kada je dosao red na harmonike, You d nt have memory.... :mad:. Glavna stvar je sto se nemoze sa drugog seta posebno ubaciti boja. Jos veca glupost jso ako ucitam kompletan sound iz seta gde ima boljih boja, gubim drum sekciju koja je tako lepo poslagana ( pod uslovom da ucitam samo ritmove seta koji sam pravio)... Naravucenije. Ako sklapate set, prvo gledajte da imate odlicnu postavku boja ( desna ruka) i da vam ostane memorije ( bar 15...20Mb) za ritmove. Dva dana uzalud. ~X(
Sticem utisak iz vasih postova da ima mnogo stvari sa kojima niste zadovoljni na pa600.Imas u demo snimcima kod druga Yamahepassiona:)
aaaaa to sigurno da je blizu , i da ce mozda biti tako izdrzliva kao pa800 , hohihihih , made in China town ,
Na osnovu cega tvrdis da je pa800 izdrzljiva? Upravo je ta serija problematicna da ne ulazim u krivu temu. Da preformulisem. Nadamo se da NECE biti problematicna kao Pa800 koja je imala pehova sa ram memorijom. Inace kina pravi od igle do lokomotive, u zavisnosti koliko novca toliko kvalitetno i prave. Necu ti nabrajati stvari koje kinezi prave jedini u svetu...
Dodato:
Ima li bilo kakvog drugog nacina sem da stisnes 3 puta synhro da bi vratio na staro?? To je toliko frustrirajuce!
Ima.... kupicemo pedalu koju inace u americi daju kao poklon uz klavijaturu , zajedno sa slusalicama. Trenutno ide reklama u jednoj nasoj muzickoj kuci da uz klavijaturu idu iste takve slusalice. Ne bi me cudilo da sutra odem u Sky i vidim da iste slusalice kostaju 20 ili 30 evra a ja dobio klavijaturu bez njih....b-(
http://www.kraftmusic.com/korg-pa600-professional-arranger-keyboard-bonus-pak.html
Dok sa slusalicama ima u musiccentar....
Da covek iskoči iz kože načisto...~X(
yamahapassion
26.01.2013, 12:40
@Rolandx: Nisam dobro razumeo, kako ne mozes iz drugog seta prebaciti boju? Samo otvoris drugi set (bez ucitavanja) i prekopiras sta hoces u tvoj set.... Naravno, ako kopiras performans, moraces prekopirati i elemente iz kojih je performansa napravljena... Jesi na to mislio ili?
@Atanas zafirov: A sta mislis gde se pravi pa800? u kaliforniji?
Kada sam ucitao set ( bez globala) odradio sam ritmove... poslagao ih namestio i to je ok. Kada sam hteo naknadno da ubacim boje dobijao sam poruku da neke fajlove nije nasao , takve boje su bile nedovrsene... 10 tonova ima pa 10 nema i tako, neke ubaci bez problema a neke nece da si pita. Moj najveci problem je sto nisam vodio racuna koliko memorije mi je ostajalo prilikom ubacivanja semplova za bubanj... te kada su dosle na red boje bilo je :mad: . Trenutno nemogu da pobrisem neke stvari koje ne koristim... semplove noja keje mi ne trebaju jer ih vidim ja u sound ali ne vidim u PCM ( valjda je takav naziv fascikle) koji je sempl u pitanju jer su svi pod brojevima od 1 do 99.... Kada izbrisem boju u sound, ne dobijam vise mesta, predpostavljam da mora i u PCM, ali koji fajl. Ostaje mi da:
popišem ritmove koje želim , koje resorse koriste i samo njih ucitam ALI na jedan USER i to ostavim tako (preslagivanjem resorsa na USER1) da USER2 ostane prazan.
Drugi USER 2 u drugom setu popunim gde mi se svidjaju boje lepo poslazem i sound sklopim u user2.
Ucitam prvi set ritmove SA USER1 pa onda manuelno ucitam preformans i sound sa drugog seta gde sam poslagao boje na USER2 i reseno.
Gresku sam napravio u startu sto prvo nisam prvo pogledao koji je set sa boljim bojama jer tu po meni ima vise posla... Vise boja nego univerzalnih ritmova. Namenski otom potom...
Kada ucitam set komplet ( bez globala) izbaci da nije nesto mogao da pronadje ali boje rade, kada ucitam posebno preformans i boju, nema zvuka ( isto izbaci poruku da nešto nije nasao) Tako da ce gore sto sam naveo biti resenje. Ovde u download sekciji decko je uploadovao boje za Pa1x lepo slozene, nazalost nemam pristup downloadu. Imam i ja lepih boja ali slagati po bankama i sklapati preformans i sound prava je katastrofa. Ako boja nije na adresi sa koje bi preformans trebao da pronadje boju...na kojoj je predvidjena, hoce da se izgubi efekat, sto me najvise nervira kod MOSS boja, ko ce jos i efekte pisati, pa effect send pa ima tu jos zackoljica...
nesaband
26.01.2013, 13:25
To bar nije problem,doniraj 5-10 eura sajtu i resi taj problem.Mislin da je vreme koje gubis na nekim stvarima vredno toga.
To bar nije problem,doniraj 5-10 eura sajtu i resi taj problem.Mislin da je vreme koje gubis na nekim stvarima vredno toga.
Vidi ovako,... Ja trenutno para nemam, .... a za ostalo ćemo da se dogovorimo... Šalu na stanu. Ima kolega upravo sa ovog foruma, koji su mi drage volje izašle u susret pa i ja njima sa BaST SET-om a i kolege koje su bile nesebične i pomogle bez nadoknade onako što se kaže ljudski i čovečanski.
nesaband
26.01.2013, 14:51
Ovde u download sekciji decko je uploadovao boje za Pa1x lepo slozene, nazalost nemam pristup downloadu. Imam i ja lepih boja ali slagati po bankama i sklapati preformans i sound prava je katastrofa. Ako boja nije na adresi sa koje bi preformans trebao da pronadje boju...na kojoj je predvidjena, hoce da se izgubi efekat, sto me najvise nervira kod MOSS boja, ko ce jos i efekte pisati, pa effect send pa ima tu jos zackoljica...
Onda cete se nacekati da bi i ovaj set dobili besplatno,a ti momci koji su vam nesebicno izasli u susret kao sto vi kazete da je to ljudski,verovatno ni oni nisu ulozili ni malo truda oko tog seta pa zato to rade tako i poklanjaju setove.
Bez obzira koliko je neki set dobar ili ne svako ko zeli da sredi klavijaturu kako on zeli mora da zagreje stolicu a ne da samo kuka kako mu nista ne valja.
Ja imam utisak da je vase ovoliko pisanje na forumu ipak samo rezultat skupljanja postova radi besplatnog downloada a ne radi neke konstruktivne diskusije.
Znam da ce vas ovaj moj post pogoditi i zamolio bih vas ako imate nesto da mi napisete da to radite javno a ne preko privatnih poruka.
Pratim ovu temu od samog pocetka i mislim da vasi postovi nisu doprineli ostalim clanovima da nesto novo saznaju o PA 600.
mikimiki
26.01.2013, 15:01
Sto se tice brisanja.Kada izbrises boje koje ti ne trebaju u USER banci,idi na sound mode.Pritisni MENU i cini mi se zadnja opcija dole je PCM user.Otvori taj menu i tu ti pise koliko jos memorije imas.Ispod imas dvije opcije da sve izbrises ili samo pcm koji nisu user sound.Mislim da je to prva opcija.Ustvari vidi,sve pise.
Onda cete se nacekati da bi i ovaj set dobili besplatno,a ti momci koji su vam nesebicno izasli u susret kao sto vi kazete da je to ljudski,verovatno ni oni nisu ulozili ni malo truda oko tog seta pa zato to rade tako i poklanjaju setove.
Bez obzira koliko je neki set dobar ili ne svako ko zeli da sredi klavijaturu kako on zeli mora da zagreje stolicu a ne da samo kuka kako mu nista ne valja.
Ja imam utisak da je vase ovoliko pisanje na forumu ipak samo rezultat skupljanja postova radi besplatnog downloada a ne radi neke konstruktivne diskusije.
Znam da ce vas ovaj moj post pogoditi i zamolio bih vas ako imate nesto da mi napisete da to radite javno a ne preko privatnih poruka.
Pratim ovu temu od samog pocetka i mislim da vasi postovi nisu doprineli ostalim clanovima da nesto novo saznaju o PA 600.
Nisam se nasao uvredjen daleko od toga. Hajde sada procitaj moje postove sa svim pitanjima i odgovorima i sam ces dobiti odgovor na pitanje da li su korisni i da li imaju smisla. Zao mi je zbog sketanja sa teme ali sam bio duzan da razjasnim situaciju. Koliko tvojih postova ima sa jednom jedinom recenicom ili smajlicem? Koliko tudjih postova, pa nigde nisam procitao ovako toplu sugestiju kojoj nije ni mesto ni vreme. Ukoliko ne zelis PVT, blokiraj me. Download sam spomenuo u kontekstu seta sa bojama. Moji odgovori u skladu su sa Pa600 i svi su , kao i pitanja na mestu. Za download mogu odmah uploadowati 20 tak vrhunskih setova. To mi nije cilj. I da jeste , sve ukoliko moja pitanja i odgovori imaju veze sa tematikom, ispravni su. Ukoliko nisu, kontaktirace me admisnistrator. Uostalom forum i sluzi da se ramenjuju iskustva i misljenja a ne samo da se broje postovi... Ukoliko je tako svakom novom clanu je cilj download. Mislim da nije tako. Ja sam licno preporukom clanova sa ovog foruma i KUPIO korg pa600 i hvala svima na tome. Nisam mislio nista lose vec eto samo da razjasnimo da ne dodje nesporazuma. Zelim sve najbolje u svakom smislu.... Pozz
Dodato:
Sto se tice brisanja.Kada izbrises boje koje ti ne trebaju u USER banci,idi na sound mode.Pritisni MENU i cini mi se zadnja opcija dole je PCM user.Otvori taj menu i tu ti pise koliko jos memorije imas.Ispod imas dvije opcije da sve izbrises ili samo pcm koji nisu user sound.Mislim da je to prva opcija.Ustvari vidi,sve pise.
Video sam to druze, skontao sam kasnije. Izbrisem SOUND koji mi nije potreban ( uglavnom vezani za ritam) , onda na Sound - Meni , poslednja opcija, pa prva stavka, semplovi koji se ne koriste, ... ali ko ce vijati koje semplove koriste svi ritmovi koje moram da brisem.... Posao na kvadrat s obzirom da je sve to od 5 ili 6 setova sklopljeno, zato mi je napunio toliko memorije. Lakse je jovo nanovo. Naucio sam skolu sada ispocetka. Upravu si 100% za to... al sta je tu je. Krenucu ispocetka...
Da li postoji nacin da se vidi koja je boja sempl akoja nije?
Tako isto za drum sekciju.
Ja mogu da primetim da su sadasnji i buduci vlasnici pa600 pre ovog modela ili svirali druge firme ili aranzere koje ne podrzavaju semplove i zato toliko "elementarnih" pitanja... Pocev od pa80 pa na dalje, principi su isti, samo drugacije grafički prikazani.
Do sada je bilo kada se udje na Oscilator vidi se da li je boja iz ROM a ili RAM-a.
Sent from S3
yamahapassion
26.01.2013, 17:02
Vex, ovo si u pravu, evo ja prvi :lol:
Minicevac
26.01.2013, 17:05
Bas tako Vex!Ja ne znam kako oni zamisljaju da im se klavijature same napakuju?Ako vec mislis da kombinujes setove uzimaj papir i olovku i na posao!Prvo ucitao si set koji ti je popunio svih 96mb u kojem ima samo bubanj ,bas i kontre a nema solo boja???Sve mi se cini da u tom setu ima jos brdo semplova koje nisi obrisao i kukas kako ima mnogo posla...Jel je tesko da vidis koje semplove-programe se koriste u ritmovima pa njih da ostavis a ostale da obrises?Za pocetak ti je potreban jedan drum kit,bass i ritam gitara i to ne moze da zauzme vise od 20mb a gde su jos 76mb???Umesto sto trosis vreme ovde zaleci se sedi malo i upoznaj setove i mogucnosti klavijature i nema zime...Nadam se da ces ovo shvatiti dobronamerno;)
Vex sto posto si u pravu prvi put imam klavijaturu sa semplerom:">,
a ne vjerujem da bi I ovu uzeo da nije bila ''jeftina''.
Ja mogu da primetim da su sadasnji i buduci vlasnici pa600 pre ovog modela ili svirali druge firme ili aranzere koje ne podrzavaju semplove i zato toliko "elementarnih" pitanja... Pocev od pa80 pa na dalje, principi su isti, samo drugacije grafički prikazani.
Do sada je bilo kada se udje na Oscilator vidi se da li je boja iz ROM a ili RAM-a.
Sent from S3
Upravu si, prvi mi je sempler aranzer. Ali imao sam Pa500 pa se sa programom snalazim, ovo mi je malkice nepoznato. Semplovane boje uglavnom vuce iz User 1 2 i DK... tako da su prepoznatljive po ikonici. Prvo sam se razocarao misleci da je 96 mb malo memorije, dok nisam pogledao koje sam sve gluposti od semplova ucitao... Da li ima negde da se downloaduje fabricki Sistem Resourse za Pa600? Na korgovom sajtu nevideh ( prvi put da nisam u startu napravio back up) . Ili se to samo vraca opciom Factory Restore ( nisam cackao fabricke boje i ritmove) . Jos jedna me stvar zanima. Izvinjavam se sto je malo van teme, da li ima program kojim mogu da raspakujem backup Pa500 koji sam sacuvao, kako bih povadio neke ritmove sa fabrickih user mesta? Da li to moze na compu ili moram na klavijaturi pa500 ( svaku banku posebno da sacuvam.... to znam da moze)? Hvala
nesaband
26.01.2013, 19:00
Savet za sve koji nisu imali kontakt sa semplovima i sve ono sto ne znaju je"Procitajte prvo manual za klavijaturu"pa polako jedno po jedno resavajte.
e ovako, iznacitao sam se bogami ovde sve i necu ni da hvalim ni da kudim klavijaturu za sad dok ne prodze neko vreme pa da vidimo, samo bi reko da sam je danas probao kod prijatelja i zvucala je fenomenalno. Ucitao sam mu moj set od PA800 i vadi odlicno ali treba da se urade neka pdesenja. dok sam ja probao on je malo snimao pa bar da cujete saund:
http://www.youtube.com/watch?v=pDs4rF24UDs
Eto, šminkam i ja pomalo Pa600. Ritmove sam odradio, soundove odabrao (ne moraju biti sve samplovi), čak neke tvorničke boje bolje zvuče nego i najbolji samplovi sa Pa2X-a.
Mene muči sljedeče :
Kada slažem performance, kako da usnimim da mi postavka ostane snimljena na toj varijaciji ritma. Ako ritam ima 4 varijacije i želim da performansom započinjem pjesmu na 3. varijaciji ?
Kad prebacim na drugu performancu, tada mi i ona starta s 3. varijacijom iako je usnimljena da počne na primjerice 2. varijaciji ?
Isto vrijedi za song book kojeg do sada nisam imao na Pa80, no postavke koje mu usnimim ne piju vodu iako mu selektiram ritam s određenom varijacijom, bojom i tempom. Nije valjda da mu moram u favorite modu napravit svaki ritam za startom na posebnoj varijaciji ? Istina bog ima 1200 mjesta, ali ljudi toj e zamorno u 3PM.
Ima li tome rješenja ?
Eto, šminkam i ja pomalo Pa600. Ritmove sam odradio, soundove odabrao (ne moraju biti sve samplovi), čak neke tvorničke boje bolje zvuče nego i najbolji samplovi sa Pa2X-a.
Mene muči sljedeče :
Kada slažem performance, kako da usnimim da mi postavka ostane snimljena na toj varijaciji ritma. Ako ritam ima 4 varijacije i želim da performansom započinjem pjesmu na 3. varijaciji ?
Kad prebacim na drugu performancu, tada mi i ona starta s 3. varijacijom iako je usnimljena da počne na primjerice 2. varijaciji ?
Isto vrijedi za song book kojeg do sada nisam imao na Pa80, no postavke koje mu usnimim ne piju vodu iako mu selektiram ritam s određenom varijacijom, bojom i tempom. Nije valjda da mu moram u favorite modu napravit svaki ritam za startom na posebnoj varijaciji ? Istina bog ima 1200 mjesta, ali ljudi toj e zamorno u 3PM.
Ima li tome rješenja ?
Ako sam te dobro razumeo zelis da ti ritam krene iz primer trece varijacije? Prvo memorises ritam u kojoj varijaciji zelis, u globalu opcija lock, otkljucaj style preferences,.... na strani zakljucavanja gde je vezano za style, samo poslednje ...bass ostavi zakljucano, sve ostalo otkljucaj . Do sada nisam naisao na opciju da snimim global, verovatno nemora, ostace kako se podesi, nadam se. Izvini ako te nisam najbolje razumeo....
Veoma bitna stvar... kada krenete da slazete ritmove obavezno namestite jacinu po nekom od fabrickih ritmova i svaki sledeci po toj jednom namestenom . Bilo koji ritam da sam ubacio, standardno je bio za trecinu jaci od fabricke postavke. Ukoliko je to slabo ima opcija u audiu da se pojaca i podesi.... Tako isto i sa bojama stim da pri stelovanju jacine tona moja je preporuka da potenciometar style-preformans, pre stelovanja okrenete u levo prema style za jednu petinu od sredine. Tako ostavljete mogucnost ukoliko vam zatreba malo jaci zvuk vratite potenciometar ka sredini....
Kratki update kada je u pitanju pozadinski šum. Evo uporedio sam Pa500 i S710. Inače sniman je isti midi fajl iz klavijatura tako da ima 2dB do klipovanja.
Rezultati:nivo šuma na Pa500 je oko -65dB (to je otprilike kao bolji kasetofon). Nivo šuma na s710 (-80dB vjerovatno i niži jer i zvučna kartica ima svoj nivo, inače to je CD kvalitet).
Na nekoliko demo snimaka od Pa600 na kojima sam uhvatio tihi dio, nivo šuma je kao na Pa500, dakle kaseta, s tim da se ne može donijeti zaključak, jer ne znam čime je snimano i kakav je nivo šuma uređaja preko kojeg je snimano.
Nadam se da će biti i kvalitetnijih snimaka i da su popravili situaciju na pa600.
Inače da ponovim za live svirku ovo je zanemariv pozadinski šum, ali ipak ga treba notirati, ipak je ovo instrument od 1000 eura.
ja sam ovo malo citao al previse ima..mene zanima sad na kraju jel se semplovi mogu ucitavat u njega ili ne mogu ??
Da si uzeo bilo koji manual da procitas,ili pogledas video prezentaciju video bi da ima 96 mb ram!:)pozzz
znam ja da ima 96 rama i da pasu setovi sa ostalih klavijatura al da li se mogu ubacivati semplovi jedan po jedan to me zanima...
Ako misliš kmp-ne može. Preko PCG iz seta-može.
Sent from S3
aha znaci moze se po jedna boja vaditi iz drugog seta ili bubanj...pa i nije to tako lose onda za tu cijenu :)
Minicevac
28.01.2013, 21:07
Daleko od lose:D Nego nema je nigde a kao svi je imaju na lageru na sajtovima muzickih kuca i kad pozoves, sticice u martu:D
Dodato:
Danas mi je stigao pa600 da se pohvalim :)Veceras radim test izmedju pa600 i 800 pa vam se javljam!
srkiboj_zr
31.01.2013, 23:45
Ajde vec tri dana cekam da cujem kakva je klavijatura!?!?!? :))))daj neke utiske..
danas sam se cuo s kolegom minicevac preko skajpa i ono sto vam mogu reci da je klavijatura nenormalno dobra ... mane su lose dirke i sto nemaju ta 2 fill tastera inace sto se tice sounda nemam reci
imam jedno pitanje za kolege koji imaju pa600 pitanje je da li treba ucitavati i gloval od setova namenjenih za pa800 ili obrisati global pa ucitati set.
global nije isti sa pa800 sto znaci nikako ucitavanje...
imam jedno pitanje za kolege koji imaju pa600 pitanje je da li treba ucitavati i gloval od setova namenjenih za pa800 ili obrisati global pa ucitati set.
Ja brisem UVEK i SVAKI Global iz bilo kog seta,makar bio i za isti model koji sviram...to savetujem i drugima da bude praksa. ;)
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.