Prijava (LogIn)

Pokaži Full Verziju : Korg Pa600

Strane : 1 2 3 4 5 [6] 7 8

al bundy
25.05.2013, 23:20
i postavi i jednu gajbu piva...nek se i zeljko prosiri =))

yamahapassion
25.05.2013, 23:57
@Tranzit: a zna li se koliki je rom content kod bk5 i bk9?

zeljko
26.05.2013, 00:10
QT??
mozes li postavit njegov set originalni na download?..ide li to uopste?
ima dobrih tarabukica za iskoristit.Druze imas na cd-u koji je dosao uz klavijaturu nekih turskih setova i tarabukica i drum kitova..Mozda je To to sto ti treba.Poz

tranzit
26.05.2013, 00:57
@Tranzit: a zna li se koliki je rom content kod bk5 i bk9?

Roland ni za jedan od njih ne daje zvanicnu specifikaciju o velicini Samplig ROMa, pa to cak nije poznato ni saradnicima. Medjutim, po inerciji razvoja instrumenata tog tipa kod Rolanda, bi BK-5 i BK-7m mogli imati isti Sound Chip kao i Sonic Cell, sto bi znacilo da i oni rapolazu sa 128MB ROMa adekvatno 44.1kHz/16Bit PCM samplovima (inace je taj ROM komprimiran pa je u stvarnosti dosta manji). Ovo mi je prije kraceg vremena i potvrdjeno, sasvim slucajno i iz zvanicnih krugova. Kod BK-9 je situacija nesto drugacija, nemam pouzdane informacije, pa je najvjerovatnije da je njegov ROM dosta prosireni GW-8 Sound Chip (koji sigurno bazira na 256MB samplova) i moze se samo nagadjati koliki je u stvarnosti. Sa obzirom na prilicno visoki kvalitet i veliki broj Multilayer sounda, ROM BK-9 nije mnogo ili uopste, manji od ROMa Tyrosa 4 ili PA3X, sto bi iznosilo i do 500MB, opet komprimiranih a adekvatno 44.1/16Bit PCM samplovima. Izrada i programiranje Sound Chipova je najdelikatniji i najskuplji dio posla kod izrade jednog instrumenta, pa proizvodjaci vrlo cesto i u pravilu, za nove instrumente, koriste svoje vec postojece Sound Chipove, pa tako i u ovim slucajevima s tim sto je Roland kod BK-9 morao ipak da pruzi nesto vise i tako ostane konkurentan. Jedno je sigurno, a to je da se direktnim poredjenjem GW-8 i BK-5, odnosno BK-7m vrlo lako i brzo moze cuti izvjesna kvalitativna razlika u korist GW-8, kao sto se i poredjenjem GW-8 i BK-9 moze cuti takodje razlika ali ovog puta u korist BK-9.

LAsER
26.05.2013, 01:10
Jedno je sigurno, a to je da se direktnim poredjenjem GW-8 i BK-5, odnosno BK-7m vrlo lako i brzo moze cuti izvjesna kvalitativna razlika u korist GW-8

Koliko ja čujem BK5 ima bolji sound nego GW8 :S

I onako odesmo mi van teme...

tranzit
26.05.2013, 01:13
Slabo cujes, nikada 128MB ne moze biti kvalitetnije od 256MB, pogotovo kod istog proizvodjaca !!!! To "bolji" je vrlo diskutabilan izraz kada je kvalitet sounda u pitanju. Sta je "bolje"... i koliko je to subjektivno ?????

yamahapassion
26.05.2013, 01:23
Hvala ti Tranzit za ove informacije, i razmisljao sam otprilike tom logikom, sto je klavijatura novija i skuplja da mora da ima i mnogo veci rom content i samim tim i kvalitetnije fabricke semplove, mada stvarno na zvanicnim stranicama ne pise sa koliko roma raspolaze koja klavijatura (bar ne za ove novije modele) a sad znam i zasto... politika kuce... A nismo se mnogo udaljili od teme s obzirom da sam hteo prosto da uporedim kolicinu ROM contenta izmedju PA600 i nekih rolandovih modela, pa mu otprilike dodje na isto sto se tice same fabrike, jedino je pa600 u blagoj prednosti zbog dodatnog RAM-a, sto i nemora da bude prednost ako muzicar ne zna da iskoristi.

LAsER
26.05.2013, 01:29
Djelovalo mi da kao i kod digitalnih kamera Mpx ili kod grafičkih kartica veličina memorije MB, ne govori puno o kvalitetu samog uređaja, tipa digitalna od 16Mpx ne mora značiti da pravi bolje slike od digitalne od 10 Mpx ili grafička od 512 MB ne mora značiti da je bolja od 256 MB, ta veličina tu ne igra primarnu ulogu, ali je jedan dio cijelog ka boljem.

Pa sada kada čujem https://www.youtube.com/watch?v=6OL541hwa-0 i dalje mi zvuči Bk5 bolji po sound-u, džabe što GW8 ima veći ROM.

tranzit
26.05.2013, 01:29
Potpuno si na krivom putu. Kod muzickih instrumenata a pogotovo kod jednog te istog proizvodjaca, velicina ROMa direktno utice na kvalitet sounda. To se nikako i ni na kakav nacin ne moze porediti sa kolicinom MegaPixela kod digitalnih kamera. U sustini to je najveca zabluda koja uopste vlada medju balkanskim muzicarima. To zaboravi sto prije jer u ovoj bransi to ne pije vode. Kvalitetniji sampl je odmah i veci sampl (jer je uglavnom duzi) i kvalitetniji sampl ima uglavnom i veci raster pa je opet i radi toga veci, a na kraju i veci broj Multilayer sounda opet trazi veci broj samplova. Kako kod uzmes taj pojam u razmatranje, dolazis do neminovne cinjenice da veci sample ROM automatski znaci i kvalitetniji Sound i to bez izuzetka. Naravno, sve pod uslovom da su samplovi vrlo ozbiljno odabrani i obradjeni, u sta kod vodecih proizvodjaca ne treba sumnjati.

@yamahapassion
Taj RAM kod PA600 zaista moze da bude prednost iako je, za sada, predestiniran iskljucivo za Sound Upgrade od strane Korga. Istu politiku vodi i Yamaha sa svojim S950 a sve se svodi na to da se korisniku otme novac, prvo za instrument a onda i za dodatne Sound Pakete koje taj korisnik mora da kupi opet od proizvodjaca. Vrlo inteligentno !!!!!

yamahapassion
26.05.2013, 02:19
Tranzit, nije mi jasno kako mislis na sound upgrade? koliko ja znam RAM memoriju na pa600 popunjavamo mi sami korisnici tako sto ucitamo set sa npr. pa800 koji u sebi ima vec sredjene sounde uradjene od semplova koji se pohranjuju u tu RAM memoriju.. ili se ja varam? Nije bas isto kao kod yamahe kod koje te uslove da kupis jednu expanziju i sto dobijes dobijes... ja ovde mogu da od vise setova kombinujem jedan prebacujuci semplove koje mi se svidjaju itd... nadam se da razumes sta hocu da kazem, i nadam se da ja pravilno razmisljam, ili ima nesto sto ja ne znam?

nesaband
26.05.2013, 02:28
jesam ja usao u pogresnu temu ili ste vi skrenuli sa teme?:rolleyes:

tranzit
26.05.2013, 02:46
Evo vratismo se Neso.

Tranzit, nije mi jasno kako mislis na sound upgrade? koliko ja znam RAM memoriju na pa600 popunjavamo mi sami korisnici tako sto ucitamo set sa npr. pa800 koji u sebi ima vec sredjene sounde uradjene od semplova koji se pohranjuju u tu RAM memoriju...Jesi li ti to probao na svom PA600 ?

yamahapassion
26.05.2013, 03:19
Pa jesam... u smislu da sam ucitavao setove i prebacivao boje koje su mi odgovarale praveci svoj set... nemoj da me shvatis pogresno, moguce da ja propustam nesto u sta si ti siguran sam vrlo dobro upucen, izvini na mom neznanju. Po mojoj logici, semplovi se nalaze u folderima "sound (user1,2,i dk) u samoj klavijaturi, i kada isprebacujem neke semplove koje pre nisam imao i popunjavam te foldere vidim tamo u informacijama da mi ostaje manje ram memorije... zar nije samim tim ram rezervisan za semplove sa kojima mi manipulisemo? Ili se ja negde grdno varam?

tranzit
26.05.2013, 03:33
Nesto tu ne stima ili se Korg ipak smilovao u posljednjem momentu a da sam ja to propustio iz nekog razloga, mada cisto sumnjam. Taj PCM User RAM je kod PA600 smisljen iskljucivo za Korgove pakete, bilo da su Styleovi, Performanse sa ili bez samplova. Jedan od tih njihovih paketa je vec u prodaji po cijeni od 145 eura pod nazivom Muzikant i podrazumijeva da ga moras skinuti sa Korgove stranice (nekih 40MB) ali da bi on uopste mogao da radi moras kupiti tzv. Dongle u obliku SD Micro Card. Ti u sustini placas SD Micro Card tih 145 eura koji je ujedno i Aktivator za Korgov paket. Sta se to kod tebe desava nije mi jasno i ponavljam, cisto sumnjam da je Korg u posljednjem momentu bio tako darezljiv za istu cijenu. Za mene nevjerovatno !!!!

Evo ti i link gdje mozes jasno da procitas o cemu se tu zapravo radi:
http://www.thomann.de/de/korg_pa_600_musikant_sd_dongle.htm

Novo kod PA600 je tzv. Merging podataka kojim si u stanju da raznim njihovim paketima popunis tih 96MB User PCMa dodajuci jedan na drugi, sto u ranijim modelima (PA800) nije bilo moguce vec si pri uvodjenju slijedeceg Seta gubio onaj koji je bio vec u instrumentu.

yamahapassion
26.05.2013, 03:56
A, znam na sta mislis... Gledao sam video postavljanja te sd kartice gde se od obicnog pa600 dobija upgrade na musikant... ali ovo sto sam ti ja objasnjavao je itekako moguce, znaci upravo ta ram memorija kod pa600 moze sluziti i za pohranjivanje "domacih" semplova bez ikakve zabrane od strane korga... sto bi rekli, konacno se korg smilovao i dao nam da kombinujemo kako mi hocemo, a ne kako nam on uslovljava. I odatle je bilo svima (pa i meni) cudno otkud tako niska cena kod klavijature koja moze bez problema da parira korgu pa800 i da su joj ugradili 96 mb slobodnog rama ostavljenog nama na raspolaganje. I semplovi i loop-ovi, cak i oni semplovani padovi (kemal zavijanje itd...) su radili identicno kod mene na pa600 kao i na koleginom pa800, bas smo proveravali i uporedjivali. Ukratko, ta ram memorija mislim da ustvari moze da sluzi kako kome po potrebi, moguce i za popunjavanje expansion pack-ovima, ali i nama, domacim muzicarima za ubacivanje nasih semplova, loop-ova itd... Jedina je razlika sto ne mozes npr. direktno ucitati pojedinacni sempl, nego moras vaditi iz seta ono sto ti odgovara pa ubacivati u svoj postojeci set... znaci, mora malo vise pesaka da se radi :)

tranzit
26.05.2013, 04:06
U tom slucaju su programeri Korga napravili katastrofalnu "gresku" jer su sami sebi skocili u usta. Instrument koji je jeftiniji negdje oko 700 eura trenutno, je u sustini bolji. Velika sreca za korisnike ako je tako kao sto pises, a nemam razloga da ti ne vjerujem. Konacno su i oni uspjeli da izrade sami sebe. Ovo je za anale istorije muzickih instrumenata ili bar za rubriku "nevjerovatno ali istinito". Svi koji imaju PA800 pod hitno treba da ga se otarase i da kupuju PA600, pa jos i da im ostane novca.

yamahapassion
26.05.2013, 04:12
Hehe, tranzite, isto sam tako ja prokomentarisao pre par meseci... da je korg sam sebi skocio u stomak uradivsi ovaj potez... mislim da jos nisu svesni sta su uradili izbacivsi klavijaturu koja ima vise free RAM-a nego primera radi pa800 a znajuci koliko koja kosta. Pogotovo sto je pa800 na losem glasu zbog dobro znanih problema... Mislim, i pa600 je nova klavijatura, pa je rano govoriti o nekim ozbiljnijim problemima, ali eto, kod mene je vec pola godine i da kucnem u drvo, radi kao satic. U sustini korg je ovim modelom i njegovim mogucnostima popisao i sebe, ali i klavijature ostalih firmi u toj klasi.

zeljko
26.05.2013, 04:13
Ja sam ubacio neke stvari sam u vec postojeci set.Npr neke harmonike itd.Jedino ne kapiram kad gledam u User 1 ili 2,3 ima jos mjesta tamo gdje su ostali semplovi a kad hocu jos da ubacim iskoci mi maska i pise da nema dovoljno mjesta.To sam i sam mogao da se uvjerim kad idem na Sound Edit pa Menu pa onda na User Pcm Samples i tu pise da ima nekih 1.70 mgb jos..Onda sam Isao na prvu funkciju gdje se brisu ti PCM "Delete non-assigned User pcm sample"i kad sam ponovo pogledao imao sam nekih 14 mgb.slobodnog mjesta jos a nisam nista od prije izgubio od semplova..Kako sad to?Da li ostanu semplovi negdje iako ich obrisem ili kako?Jbt ubacio dva ritma i njegove semplove i sad opet sve puno hehe..Jel moguce da dva ritma zauzmu tih 14 mgb ako se ucitavaju na user mjesta?

Dakle moze da se ubacuje sve kao sto Yamahapassion rece

tranzit
26.05.2013, 04:23
Jedino sto mi pada na pamet je da su programeri nehoticno napravili propust i radi toga je moguce uvoditi sopstvene samplove jer sam potpuno siguran da instrument nije tako zamisljen, to jest taj njegov PCM User RAM. Cini se da se i te anomalije, koje Zeljko pominje, desavaju iz istog razloga, to jest radi "bolesnog" sistema. Treba biti oprezan sa uvodjenjem narednog Updatea koji bude izisao za PA600 jer se bojim da ce Korg primjetiti sta je "dozvolio" pa ce to sprijeciti. Jos uvijek mi nije jasno kako su mogli da naprave takav Lapsus jer definitivno je PA600 dosta bolji instrument od PA800 koji je jos uvijek aktuelan i proizvodi se, a skuplji je za 40%. Nevjerovatno !!!!

yamahapassion
26.05.2013, 04:24
Zeljko brate, sta si ti radio kada si popunio 240 mesta za user sounde, i 128 mesta za dk :lol: kad pre brate mili.... ja ga imam pola godine a nisam jos ni user 1 popunio do kraja =))
Tranzite, zaboravio sam ti reci da pa600 npr. ima 128 mesta za drum kitove za razliku od pa800 koji ima 64 ja mislim... nisam bas siguran. i to je jedna dobra strana :) Sad razumes moju srecu sto sam sacekao 2-3 nedelje sa odlukom da kupim pa500. Taman je u medjuvremenu izasao pa600 koji mi je zapao za oko, i nisam se prevario hehe... a zamisli tek poredjenje pa500 i pa600 koji su maltene isti sa cenom...

zeljko
26.05.2013, 04:26
E bas sam i ja to sada pomislio isto..Moguce je da se sa nekim narednim updateom da to zabrane hehe..Ja necu nista skidati od update dok ne vidim sta ce drugi reci :lol:
Dodato:
Yamahapassion reci cu ti na privat sta sam uradio hehe

yamahapassion
26.05.2013, 04:29
Tranzite, mislis da je moguce to da nas zeznu u sledecem OS-u? da nam ukinu ovu privilegiju, i uskrate ubacivanje "nasih" semplova? I ako bi to uradili, da li bi postojao neki nacin vratiti stari OS i tako ponovo dobiti te funkcije nazad?

zeljko
26.05.2013, 04:30
Ima mjesta tamo kad gledam u user bankama ali kad hocu da jos ucitam ne moze vise iskoci maska kaze nesto na engleskom kao nema mjesta dovoljno za pcm koliko ja kapiram engleski

tranzit
26.05.2013, 04:30
@ymahapassion
Imao si srece vise nego sto bi mogao ponijeti. To sto je Korg "omanuo" kod PA600 nekoga ce tamo da kosta glave. Pored svih ostalih karakteristika koje su iste kao i kod PA800 a sistemski i kod PA2X (isti Sound Chip), PA600 ima 50% vise RAMa od PA800. Klavijatura im je ionako ista, dakle cisti dobitak za srecne korisnike. Interesuje me da li su tu svoju "gresku" primjetili i "popravili" u novijim serijama jer kazes da si ga uzeo prije pola godine, to je bila prva serija PA600. Boga pitaj sta se tu desilo !!!!!!:-O:-O:-O:-O Sto se tice slijedeceg Updatea, bio bih, da sam na vasem mjestu vrlo oprezan. Moguce je da ce to da ukinu ali je isto tako moguce da po uvodjenju tog novog Updatea nece biti moguce vratiti sistem na prvobitnu verziju. To nije nikakav problem za uraditi. To je recimo, redovna pojava kod maticnih ploca za PC gdje je nemoguce vratiti staru verziju BIOSa poslije instaliranja nove, a to je potpuno ista tehnologija.

yamahapassion
26.05.2013, 04:31
Zeljko Zeljko.. ko zna sta si ti sklepavao tamo, pravio od 3 seta jedan set =))

zeljko
26.05.2013, 04:34
Hahahahah ma ja sam htio da ubacim iz jos jednog seta koji je super..Tj.samo ritmovi i sve sto ide uz te ritmove ali ne moze da se ubacuje drum kitovi gdje idu drum kitovi vec die sve na user mjesta i tako funckionise ali samo mi stade jos 2 ritma od tog seta zu vec postojeci i prvi set koji sam ubacio prvo hahaha

Al me nervira ovo ispravljanje rijeci na svabski..Ja pisem kako treba a ono umjesto rijeci "UZ"Napise ZU hehe

yamahapassion
26.05.2013, 04:38
Tranzite, pa zeljko je uzeo pa600 pre neki dan i sve je identicno kao na mom... mislim da ipak to nije bila greska, nego su jednostavno to dozvolili zbog zarade... Evo vidis sta ljudi pricaju po forumu u nekim drzavama postoje cak i liste cekanja za pa600... znaci njima se debelo isplatilo sto su dali to malo RAMa i zbog toga se pa600 prodaje masovno. Jedino ostaje jos da vidimo kako ce se pokazati sto se izdrzljivosti i hardvera tice, mada kazem ti, do sada nisam imao nikakvih problema... ali ipak cu ja sacekati sa ubacivanjem novog OSa, sto je sigurno, sigurno je :lol:

tranzit
26.05.2013, 04:38
@Zeljko
Iskljuci tu funkciju u Browseru.

@yamahapassion
Kao prvo, mijenjaj ovaj nick... a kao drugo, moze biti da si u pravu ama radi toga sto ti navodis, bilo im je lakse da jednostavno softverski adresiraju vise Sampling RAMa na PA800, to bi im bilo daleeeeeeko jeftinije nego da prave novi instrument koji se ni u cemu posebno ne razlikuje od PA800 sem sto ima vise sampling RAMa. Cuda se izgleda ipak dogadjaju.

yamahapassion
26.05.2013, 04:42
zeljko, ti si prepunio RAM memoriju, nije ni cudo sto vise nece nista da primi... ta poruka sto iskoci, samo ti kaze da nemas vise mesta :lol: I prebaci menü na nemacki, da se ne patis sa engleskim hehe

zeljko
26.05.2013, 04:43
A jel?Vidi nisam to znao hehe..Hvala sad cu pogledati ako nadjem da to ugasim..Ja mislio Vaxter tako napravio na forumu hehe

yamahapassion
26.05.2013, 04:54
Tranzite, kod pa800 je jedina prednost full sempler i vocal harmonizer i mozda malcice bolja master klavijatura. ali ne vredi to tih para pa da ga .ebes. tacno da bi im to bila jeftinija varijanta, ali eto, izbacise novi model (na nasu srecu) moguce i zbog toga da bi ovu klavijaturu odvojili od pa800 koja je vec na losem glasu, pa bi ljudi sa rezervom gledali na neku poboljsanu verziju pa800...Ovo sa novim OSom cu sigurno sto puta razmisliti pre nego sto uradim, jel jos nije nacisto da li su to uradili namerno ili nenamerno... A da ti ne pricam o prednostima pa600 u odnosu na pa800 (mp3 player, veci touch ekran sa brzim odzivom, mnoogo brzi procesor, vise rama, style edit preuzet sa pa x3...) sve su to sitnice, ali mogu da posluze. I naravno cena, kao najbitnija stavka. Sve u svemu moja topla preporuka onome ko kupuje novu klavijaturu a ne bi da trosi neke velike pare.

P.S: a za nadimak moram pitati nekoga od admina da preimenuje u korgpassion :D Mora malo da se salimo.... Mislim da je doslo vreme za spavanje, ajmo deco :D

zeljko
26.05.2013, 04:58
Meni se jedino ne svidja sto nema prikljucak za one papucice od korga sa 5 tastera i sam se pitam kako cu svirati harmoniku i kad treba neki prelaz da pritiscem kako to da izvedem sada...Malo je falilo da je vratim:lol:

LAsER
26.05.2013, 12:52
Tranzite, kod pa800 je jedina prednost full sempler i vocal harmonizer i mozda malcice bolja master klavijatura. ali ne vredi to tih para pa da ga .ebes.

Zaboravio si i više izlaza, neke opcije koje imaš na Pa800 ne možeš naći na Pa600, kvalitetnija izrada kućišta, bolji zvučnici integrisani, nema tipki za biranje ritma direktno nego ide preko ekrana, ...

Tako da kada sve sabereš, sve ima svoje, nekome je bitno kada kupi aranžer (jer u većini slučajeva tada će svirati sam ili sa pjevačem) da ima sve u njemu, taj slučaj nije sa Pa600 dok sa Pa800 je takav (manjak 36 MB RAM-a) ali kao što znaš imaš i mogućnosti kod Pa800 proširiti RAM na 128 MB i proširiti DK i User mjesta, tako da... Jedino što vidim prednosti Pa600 jeste, cijena, bolji editing ritmova i DK. veći touch, brži rad.

Vjerovatno će i izbaciti uskoro novi model za tu klasu između Pa600 i Pa3x, koji će zamjeniti Pa800.

@Yamahapassion: Mogul i ja tebe sada zamoliti da usnimiš piano na Pa600 nešto brzinski, ti si imao priliku da čuješ kakvi su na Pa800, jesul poradili na tome? Jer dok sam imao Pa800 i Pa500, na Pa500 kao da su ubacili bolji piano, odnosno preradili ga, nadam se da su poradili i na Pa600 na njemu pa da to zvuči još bolje.
Dodato:
Dodato: Samo ja sam poručio kod nas u BiH Pa600 prije 2-3 mjeseca i dan danas čekam da dođe :mad: Prošle sedmice kažu, kao javili im da će stići sredinom juna, dok na Thomann vidim da i oni odgađaju, kod njih pisalo sredinom maja, sada piše oćekivano 5.6.

Možda i rade na updateu za novije modele, pa dostava čeka.

I ako se desi da zatvore tu mogućnosti dodavanje user samplova na Pa600, ne vjerujem da bi išao onda taj model na našem tržištu.

kreso
26.05.2013, 13:08
Nisam stručnjak ranga Tranzita pa da poznajem sound sintezu i rad sa muzičkim instrumentima i popratnim hardwarom kao on, ali od trenutka kad je Pa600 izašao i kad sam ga prepustio kroz svoje ruke znao sam da ne griješim oko njegova izbora. Moje oduševljenje bio je tim veće što sam prvom upotrebom skontao da dobijam kupnjom Pa600 stroj ranga Pa2X-a za jako male novce, uz nedostatak meni nekih nebitnih stvari (sampler, vocoder) jer koristim te iste stvari (prema potrebi) na drugim uređajima, a opet je više od duplo jeftiniji. Prvim kontaktom skužio sam da je Pa600 u mnogo čemu bolji od Pa800 koji je i dan danas bezobrazno skup. 96 Mb user memorije u koju možeš kombinirati podatke iz različitih setova je bio više nego pun pogodak od strane KORG-a. Netko kaže propust, programera, ja mislim da su to dali namjerno, jer pored svih stvari koje nas oduševljavaju na Pa600 ima tu i dosta manjkavosti koji na prvi mah nitko ne konta. Da li su to bugovi ili namjerno napravljeni propusti KORG-a vrijeme će pokazati. Primjerice, jeste li znali da u STS postavke ne možete na sample naklemiti efekte koje bi ste vi željeli, i pored snimanja performance, on ih vrača na postavke efekata za pojedini sound koje je "dobio" stvaranjem sampliranog sounda. Probajte i vidjet će te. Svi znamo da čitanje globala iz tuđih setova je totalno nepreporučivo, no da li znate da što je materijal stariji (s KORG-ova Pa80, Pa50, Pa1X), da često ton hoće zablokirati na Pa600 (kao da ga ne prepoznaje). Ili kljava ostane bez glasa, ili ton ostane "zujati" dok ga ne "Shiftiraš" ili ne resetiraš kljavu. Isto tako ako tvornički style "kitite" tj šminkate sa vlastitim drum kitom (ma kako savršeno zvučao na drugim ritmovima) zatupljuje i "mulja" sound ostalih elemanata u ritmu do bola, tj do krajnje neupotrebljivosti.
Iskreno, osobno sam mislio da ću moći u style naklemiti od bubnja pa do tepiha sve samplove, i da će to savršeno zvučiti, nešto slično kao kod Ketron Audie (samo bez loopiranih stvari), ma ispao je šipak. Sve muljavo, tupo, "nemasno". A to je prvenstveno zbog nedostatka samplera, gdje bi se to dalo nekako iznivelirati i ušminkati. Njegov sound engin je kao manjkav, ili možda i ima mogučnost finog došminkavanja, no to je ispada nama običnim smrtnicima jako teško ili miljama daleko, jer ne kužimo kako te parametre uskladiti, da se to čuje kako smo mi zamislili. Nije me sram priznati, znam što hoču, ali nisam u stanju to na Pa600 napraviti. E sad pitanje je samo, ili stvarno ne kužim ama baš ništa, ili to što želim Pa600 u suštini ne može bez pomoči drugog aranžera sa strane tj, jačeg samplera gdje će se sve to odraditi pa ponovno u Pa600 vratiti.
U krajnosti Pa600 je vrhunski aranžer za male pare, za gažere/tezgaroše poluprofesionalce, no isto tako je i podosta limitiran, rekao bih iz dana u dan sa sitnim bugovima koji znaju i iritirati, ali ako se navikneš na te propuste onda je OK. U suštini, svi mi koji smo do nedavno svirali na stare proslavljene aranžere (Pa80, Pa1X, Pa800) koji nisu imali pola toga što Pa600 nudi smo oduševljeni, ali netko ko je navikao na raskoš i bogatstvo ponude kao što su davali TOP aranžeri tipa Pa2X i sada Pa3X normalno da vide sve te minuse kod Pa600. Ne spadam u drugospomenutu skupinu i meni je aranžer isključivo uvjek služi da da dobar, mastan i kvalitetan ritam. Boje ionako oduvjek vučem sa solo sinta, ali ipak želim da mi je u drugom planu kao druga boja na aranžeru kvalitetan sampl i kvalitetno izbalansiran zvuk desne ruke sa ritmom. Kupnjom Pa600 sam dobio i više nego sam tražio, ali u suštini kad shvatiš da možeš dobiti puno više iz njega, a ne kužiš kako pomalo frustruira.
Oprostite mi na romanu, ovo je moj osvrt na prvih 4 mjeseca korištenja.

tranzit
26.05.2013, 15:54
Kreso, budi posve siguran da je sinteza i na PA600 i na PA800 potpuno ista i da tu Korg nista nije ni izostavio ni umanjio. To sto tebi ne uspjeva da dobijes sound kakav si zamislio je iskljucivo posljedica nedovoljnog poznavanja mogucnosti instrumenta ali sam siguran da ces ti to vrlo brzo savladati. Taj "sampler" koji se pominje kod PA800 u sustini nije nikakav sampler a i ko jos sampluje preko PA800. Onaj ko zeli svoje samplove on ih jednostavno importira, tako da je taj "sampler" na PA800 potpuno zanemarljiv jer je dalja implementacija samplova u programe i editing, kod oba instrumenta isti, a upravo to je i najbitnije. Neko pomenu kvalitetnije kuciste i zvucnike kod PA800. Zabluda... plastika je plastika i kod PA800 i kod PA600. I jedno i drugo kuciste su daleko od nekakvog profesionalnog i tu neke posebne razlike u kvalitetu izrade nema, bar ne one koja bi opravdala imenznu razliku u cijeni. Zvucnici su toliko nebitni da ih zaista ne treba ni pominjati u ovom kontekstu jer zvucnici koje proizvodjaci stavljaju u svoje aranzere su zadnji jad i bijeda i njihova cijena po komadu ne iznosi vise od desetak eura. Pozivanje sounda putem Touch Screena je stvar navike i ne moze se uzeti kao bilo kakva prerdnost kod Korga PA800. Velikom broju muzicara bas ovakav nacin opsluzenja vise odgovara a to je uostalom i trend koji ce u skorijoj buducnosti preuzeti primat nad mehanickim kontrolama i to prvenstveno iz razloga duzeg trajanja i manje podloznosti kvarovima. Harmonizer na PA800 je evidentna prednost ali i nju treba relativirati jer citav taj harmonizer ne kosta Korg ni stotinak eura posto on i kao samostalni TC Helicon uredjaj ima vrlo nisku cijenu. Neko pomenu posebne izlaze na PA800... pa nema ih PA800 desetak pa da oni zaista predstavljaju bitan faktor. Pored toga, da bi se dobio bolji kvalitet efekata na nekom eksternom mikseru na koji bi se pojedini soundi vodili preko tih posebnih izlaza, taj mikser bi trebalo podosta da kosta jer su interni efekti kod Korgovih aranzera sigurno kvalitetniji no efekti na velikoj vecini miksera koje nasi muzicari koriste. I uostalom sta znace ti posebni izlazi, kada se u najvecoj mjeri koriste samo da bi muzicar "imao pod rukom" Level bassa ili bubnja. To se midi kontrolama da rijesiti na daleko inteligentniji i svrsishodniji nacin... ama... to treba i znati.
Zeljko, taj nedostatak u vezi sa pedalom mozes vrlo lako nadomjestiti pomocu jedne od Midi pedala koje imaju daleko vece mogucnosti.
Kad se sve sabere i oduzme, razlika u cijena od nekih 700 ili 800 eura, ne da nije opravdana, vec je nebulozna jer PA600 je definitivno bolji, kvalitetniji i savremeniji instrument, sa prednostima koje su upravo najvaznije za jednog muzicara. Nesto bolji sound (izmedju ostalog zahvaljujuci i novim DA konverterima), vise sampling RAMa, bolje osmisljena struktura instrumenta i kao najvazniji adut za 40% manja cijena. Sve ostalo je toliko nebitno i zanemarljivo da nije bilo vrijedno ni pomena.

zeljko
26.05.2013, 16:16
A mozes li objasniti malo konkretnije o tim midi pedalama?Kako se prikljucuju i postaviti slike od nekih primjera Koje bih mogao koristiti na klavijaturi..Moras da znas da bih mogao samo ako to ide prikljuciti na midi out u klavijaturu,posto mi je midi in koji ima jedan jedini ovaj pa 600 zauzet i tu sam prikljucio harmoniku..Ako te pedale idu u midi out onda nije Problem.Pozz

tranzit
26.05.2013, 16:47
Jedna Midi pedala uvijek ide u Midi In instrumenta kojim treba da upravlja jer ona salje podatke "u Instrument", dakle u midi input instrumenta. Medjutim, to sto ti je taj Midi In zauzet, ne znaci da za to nema rjesenja jer postoje mali uredjaji koji se nazivaju midi spliteri, midi mergeri itd... koji ti omogucuju prikljucenje vise midi uredjaja na jedan midi in ili out. Vjerovatno si mislio na Korg FC5 pedalu. Budi siguran da se ona da vrlo lako zamijeniti. Postoji brdo midi pedala na trzistu koje rade daleko vise nego ta EC5.

zoric
27.05.2013, 08:27
Da li neko vec poseduje muzikant karticu?bilo bi lepo kad bi se mogao ispakovati set.....za pa3x je bilo zanimljivog materijala na muzikant setu.....

Sent from Galaxy S3 using Tapatalk 4 beta

djorosaur
27.05.2013, 11:14
Da li neko vec poseduje muzikant karticu?bilo bi lepo kad bi se mogao ispakovati set.....za pa3x je bilo zanimljivog materijala na muzikant setu.....

Pozz ljudi...vidim da se vec pricalo o musicant verziji Pa3x i o bojama i ritmovima koji su "zakljucani" za internacional verziju...molim vas ako neko ima ove "otkljucane" ritmove iz musicant serije da mi posalje...bas me zanima sta tu ima...sta bi moglo da se iskoristi...moj mail je ***********

Unapred zahvalan!

rolandx
27.05.2013, 11:27
Osim ukoliko ste mislili za Pa600 musikant :)....

djorosaur
27.05.2013, 12:24
Kontam da su isti musicant ritmovi i u Pa600 i u Pa3x...mislim ne znam...al valjda bi trebalo ...e sad moguce da ih bude manje u Pa600 obzirom na njegovu cenu u odnosu na Pa3x. Ma u svakom slucaju ako neko ima te "otkljucane " ritmove ...bio bih mu veoma zahvalan da mi posalje...izvinite jos jednom al radoznalost me ubi...

Unapred zahvalan...djorosaur@ptt.rs

zeljko
27.05.2013, 13:18
Jel moze ovakva midi pedala da se prikljuci i da radi na klavijaturi

I jel dovoljno ako taj midi Merger ima npr.2 ili 4 in i jedan out da mogu i harmoniku i papucicu prikljuciti

zeljko
27.05.2013, 13:21
rr

zoric
27.05.2013, 14:04
Mislim da je bilo negde na download muzikant za Pa3x....

djorosaur
27.05.2013, 14:49
Mislim da je bilo negde na download muzikant za Pa3x....

Jeste ..video sam da ima...al ne mozem da skinem...please posaljite ljudi dok mi dete ne udje u sobu kad bude dosla sa sela ...onda vise nema cackanja kljave...ma necu moci onda ni komp da upalim! Amiiiiiiiin

bialk
27.05.2013, 15:09
New! 5/24/13 - PA600 1.0 Operating System

http://www.korg.com/uploads/Download/USA_Pa600_Operating_System_v100.zip

djorosaur
27.05.2013, 18:14
New! 5/24/13 - PA600 1.0 Operating System

http://www.korg.com/uploads/Download/USA_Pa600_Operating_System_v100.zip
Hvala bialk...al meni treba Musicant styles za Pa3x...ne verujem da operativni sistem za Pa600 ima u sebi te Musicant verzije Pa3x...a i nije bas pametno da ucitam OS od pa600 da to proverim...he, he...

rolandx
27.05.2013, 20:19
Hvala bialk...al meni treba Musicant styles za Pa3x...ne verujem da operativni sistem za Pa600 ima u sebi te Musicant verzije Pa3x...a i nije bas pametno da ucitam OS od pa600 da to proverim...he, he...

Za Pa3x otvori novu temu ili potraži u već postojećim temama na ovom forumu. ;)

tranzit
27.05.2013, 20:24
Jel moze ovakva midi pedala da se prikljuci i da radi na klavijaturi

I jel dovoljno ako taj midi Merger ima npr.2 ili 4 in i jedan out da mogu i harmoniku i papucicu prikljucitiMoze i taj Behringer a dovoljan je i 2 In Merger ako nemas u vidu da prikljucujes jos kakav kontroler. Jedan od jeftinijih je Midi Solutions MIDI Merger Box 2 in 1 a za isti novac mozes dobiti i ESI mikroMerge Interface sa 4 Midi Inputa. Medjutim, ako se dobro sjecam ta Behringerova pedala ima integrisanu Midi Merge funkciju pa u tom slucaju bi ti posebni Midi Merger bio nepotreban. Ukljucio bi harmoniku u pedalu a pedalu u aranzer i gitova posla.
Dodato:
Ipak sacekaj da zasigurno provjerim da li taj Behringer FCB1010 salje tzv. Real Time Midi Messages koji su neophodni za komandovanje funkcijama aranzera jer sumnjam da PA600 podrzava normalne Midi Controllere kao naredbe za start, stop, fillin itd...

zeljko
28.05.2013, 04:49
Hajd pogledaj sta najbolje pase pa javi,inace cu da sve rasprodam od harmonike do klavijature i pocnem da se bavim plivanjem:lol:

nesaband
28.05.2013, 16:29
Znao sam ja da ce to da te nervira druze,mislim da je bolje da se sto pre naviknes da sviras klavijaturu bez harmonike.Nije lako ali ces se brzo navici da akorde sviras levom rukom na klavijaturi.Mada ti imas varijantu i da vratis klavijaturu u roku od mesec dana koji mislim da nije jos prosao.

zeljko
28.05.2013, 22:18
Ja ali sviranje na harmonici i njenim tipkama je puuuuno bolje i lakse po meni,e jedino me zeza sad zbog te papucice jer nemam vremena za prelaze itd da pritiscem.jbg ne znam sta da radim..Za snimanje nije Problem mogu prvo odsvirati lijevom rukom pratnju a poslije dosnimiti desnu ali ako hocu uzivo da sviram sranje.

mrkic
29.05.2013, 20:53
Поздрав колеге,

имам два, вероватно глупа питања за ПА 600. Наиме, размишљам да пређем са ГВ 8 на ПА 600 па ме занимајуу ове две ствари. Прва је да ли је могуће да се убрзавају и успоравају ритмови преко точкића и друга је да ли могу да се бирају ритмови преко дугмића? Видим да имају тастере за избор боја али претпостављам да могу некако и ритмови да се бирају преко тих тастера а не само преко точкића.

Извињавам се због ових глупих питања али се данима премишљам да ли да пређем на Корга па ми је сва ситница битна. Ипак, цели живот сам свирао Роланда и само Роланда.

Поздрав за све на форуму.

rolandx
29.05.2013, 20:59
Može
Biranje isključivo preko display-a ( ali je prosto da prostije nemože biti i što je najvažnije brzo)

Ako je to samo problem preći na Pa600 tvoje nedoumice su rešene. Molim te ako ti nije problem piši latinicom :) ja jesam iz Srbije al mi je nekako neobično čitati, čisto zbog i ostalih pošto nas ima iz svih krajeva sveta :D ... to je samo sugestija ... Pozz

....dodao bih ... dva put meri jednom seci, što kaže naš narod. Najbolje uzmi u nekoj prodavnici izmaltretiraj Pa600 i vidi da li ti odgovara. Jer ko je ceo život rolandovac,... to će ga uvek vući. Kao i moje kolege sa yamahom. Dasan nista drugo već tyros 2,3,4.... Navika je čudo

mrkic
29.05.2013, 21:12
Evo, sugestija je prihvaćena i to odmah:). Druže, ako ti nije problem može ukratko kako se bira ritam. Sta se pritisne na displeju i tako to...ako me razumeš.

rolandx
29.05.2013, 21:58
na displayu ti konstantno stoji ( Easy mode) Gore levo velika kocka sa ritmom koji sviraš a ispod nje ti je preformans. Kada želiš da promenis pritisneš na tu kocku oznacenu na displaju recimo pise rumba i nju sviraš, otvori ti banke izabereš ritam - pritiskom na njega i on krece. Predhodno , naravno ritmove poređaš po bankama od balada preko popa, roka i narodnjaka. Obično u user natrpaš univerzalne ( tri usera sa po nekoliko stranica u useru) ritmove a u ostalim nasnimiš namenske, ma nema prostije. Kada usnimiš u mraku znaš šta ti je šta. Sa ritma na ritam za sekundu, plafon dve :D

Kasnije ćeš se smejati sam sebi jer nećeš verovati kako se prosto biraju preformansi i ritmovi.... Konstantno ti stoje dva prozora ( u easy mod-u) stalno gledaš u njih... ritam - preformans. Na dohvat ruke. U njima sve lepo složeno po bankama... string, guitar, brass, terce, harmonike... znaš tačno šta ti treba i u kojoj je banci. Ko pasulj ;) ... tako i sa ritmovima.. još lakše.....

nesaband
29.05.2013, 22:28
Koliko poteza je potrebno recimo da predjes iz nekog orijental ritma u neki danse ritam?Pitam cisto informativno.Ako ti nije tesko izbroj poteze pa napisi.

Miki0
29.05.2013, 22:38
Ako je na istom ritmu na jednoj varijaciji orijental, a na drugoj dance , onda je potreban jedan potez. Ako su dva razlicita ritma u istoj banci-favoritu na prvoj stranici , onda treba dva poteza, a ako su na drugoj stranici u istoj banci onda 3 ili vise poteza. Ako su u razlicitim bankama, 3 ili vise poteza ovisno od toga na kojim su stranicama u bankama. Sve ovo vrijedi ako se nalazimo na pocetnom ekranu.

mrkic
29.05.2013, 22:57
Shvatio sam za promenu ritma. Verujem kada se navikne covek da ide sve brzo. Sto bi rekao kao pasulj:D. Videcu jos ali se najozbilkjnije razmisljam da predjem na Korga. Sve u svemu cini mi se da je dobar Pa 600.

nesaband
29.05.2013, 23:09
Znaci sto se tice poteza nema razlike u brzini biranja na Korgu PA 600 i na Rolandu BK-5.Broj poteza je slican i to je samo stvar navike.Bar smo to sada razjasnili.
@Mrkic,jel se to spremas da prodas Roland GW8 ili planiras pored njega da kupis i PA 600?

mrkic
29.05.2013, 23:22
@nesaband, nemam pojma jos uvek. Najradije bih prodao X5D jer ga i ne koristim vise a da zadrzim GW 8 ali nisam siguran. Sto bi rekao Jaric T. Zivadin "imam neke investicije nepokrivene" =)) tj. spremam svadbu polako:"> pa cu da vidim zavisno od situacije a mozda i celu kupovinu odlozim za jesen.
Najradije bih je ostavio za solo klavijaturu, ima neke opasne boje.

nesaband
29.05.2013, 23:34
Moj ti je savet ako ikako mozes da je ne prodajes jer se neisplati prodati GW 8 za neke smesne pare posto nije na ceni.PA 600 prostudiraj kako treba posto si navikao na Rolandov ton,mislim da ces se tesko privici na Korgov ton bez obzira sto je kod njega u igri i sepler.

mrkic
29.05.2013, 23:39
Ma znam, to me najvise i plasi. Secam se da sam pred prvi moju tezgu kupio Korga i odmah posle te tezge sam ga prodao i kupio E 96 i od tada nisam menjao Rolanda. Jednostavno, naviklo mi se uvo i to je to. Mada sada mislim da je ovaj Pa 600 opasna klavijatura za te pare. Mislim da bi ona i GW 8 bili pun pogodak za mene. Zavisno kako prodjem na svadbi:lol:

bialk
30.05.2013, 09:09
Pa600 Operating System v110

http://www.korgpa.com/en/support/products/arrangers/pa600/pa600-software.html

Pa600 1.10 Upgrade Manual (EFGI).pdf (http://www.korgpa.com/images/stories/pdf/pa600/Pa600%201.10%20Upgrade%20Manual%20(EFGI).pdf)

Miki0
30.05.2013, 09:18
Je li ko ucitao ovaj novi sistem?

zeljko
30.05.2013, 10:38
Hajd probaj te vi prvo pa mi javite jesu li ukinuli ovim novim updateom mogucnost ubacivanja nasih sopstvenih semplova:D

Nesto citam da su promjenili Format a na sta misle nemam pojma,da nije to to pa poslije moram kupovati od njih semplove.

nesaband
30.05.2013, 11:55
Neka neko to proveri u prodavnici muzickih instrumenata a ne da neko update-om izgubi tu funkciju.Verovatno ce novi modeli u sebi vec imati taj OS

Vex
30.05.2013, 12:02
Na dosadasnjim medelima je moglo bez problema downgrade - ovati OS, tako da, ako moze i ovde, nista ne kosta da se proba... Mada u svakom slučaju takodje nije ni zgoreg sačekati.

Sent from S3

djorosaur
30.05.2013, 12:06
Ma kakvi ljudi, zasto bi sa novim OS ukinuli mogucnost ubacivanja semplova...to je glupost..evo imi u Pa3 smo ubacili novi OS pa radi ko sat sa semlovima. Novi OS po pravilu samo ispravlja stare bagove,ima neka poboljsanja i npr. dodaje vise mesta za ubacivanje stilova i performansa!
Dodato:
Prijatelju za koliko bi mozda prodavao X5D...posto vidim da si pomenuo?

rolandx
30.05.2013, 15:47
Mislim da nema razloga za brigu. Opisano je u PDF formatu šta je zapravo promenjeno. Sempler memorija se ne spominje. Najviše pažnje posvećeno je restore opciji koja je na sadašnjem polu zaključana da kažemo i nije dozvoljeno full resource backup i resource restore. 1.10 je to dozvoljeno. Čak da se individualno izaberete šta želite da sačuvate ili da učitate ( pcm, global, preformance....). Dakle nema razloga za uzbunu. Učitavam OS koliko sutra.... danas nemam vremena. U svakom slučaju imam OS 1.00 koji mogu uvek da vratim....

mrkic
30.05.2013, 16:25
@djorosaur

ako si na mog Korga X5D mislio necu jos nista da menjam. Sacekacu do jeseni. Kao sto sam rekao svadba je na vidiku:) i ne bih sada da ulazem. Sviracu i ovo leto na GW 8 a za dalje videcemo.

nele1
30.05.2013, 18:36
Moram opet da kazem daje pa600 odlicna masina,ovako kada sam 2005 kupio le korg odma sam zaboravio na dx11,v50 itd,zatim kasnije kada sam kupio pa50 koj sam odradio kao pa80 znaci imao je sve kao pa80 zaboravio sam moj legendarni modul od rolanda ra800,znaci uzmi masinu i neces se pokajati 100000%

mrkic
30.05.2013, 18:43
Hvala Nele1. Najverovatnije cu da uzmem klavijaturu na jesen. Sada ipak ne mogu imam velika finansijska ulaganja ovog leta a imam i dobru masinu da radim do tada. Hvala u svakom slucaju. Nastavicu da pratim temu pa cu na kraju i da je kupim;)

zeljko
30.05.2013, 19:24
Znaci da ubacujem..Evo idem pa sta bude hehe

mikimiki
30.05.2013, 20:00
Novi OS za pa600.
Korgpa.com

zeljko
30.05.2013, 23:05
Ja ubacio novi Os i ne vidim nikakve promjene sto se semplova tice sve mogu isto da ubacujem kao i do sada,sto znaci da korg nije zaboravio ili imao namjeru da samo ono sto Firma nudi od semplova moze da se koristi..Ja zadovoljan.Poz

gogi-japanac
30.05.2013, 23:11
Bilo bi lepo da neki kolega koji poseduje pa600 zaokruzi celokupnu pricu o toj klavijaturi....
Tj navede vrline,mane,kompaktibilnosti izmedju serija,inportovanju semplova,exportovanju,editingu bubnjeva,bagovima i svemu ostalom sto bi se moglo navesti kao korisnim informacijama.

Ovako mozemo citati do sutra i pogubiti se jos vise u informacijama i dezinformacija u ovoj temi.

PozzzZ ! ! !

zeljko
30.05.2013, 23:18
Sigurno ce neko ko se dobro razumije u korga da to objasni..Ja samo za sada znam sta god sam probao ubaciti od Setova,ritmova,semplova itd.Sa pa 500,pa 800,pa 1x,pax2 i cak neke stvari rade dobro i sa korga pa x3 tj.radi sve sto nije koliko sam skuzio na korgu pax3 kompresovano,posto tu jedinu funkciju ne podrzava ovaj.Valjda ce neko od iskusnijih kolega napisati malo vise i strucnije od mene..Ja ne znam drugacije.pOzz

mikimiki
31.05.2013, 01:50
U pravu si Zeljko.moze sve od pa2x,pa800 pa1x.Od pa3x mogu ritmovi ali ne i kompresovani samplovi.Oni se ustvari ucitaju ali klavijatura ih svira u sebi..hehe.Veliki je plus sto ritmovi od pa3x idu direktno u pa600.

djorosaur
31.05.2013, 09:48
Kao sto rekoh Zeljko, bilo bi glupo nam nam ne rade semplovi sa novim OS!
Dodato:
Cim i Pa600 ima isti broj Intr-a, varijacija i prelaza kao i Pa3, znalo se od pocetka da ce biti kompatibilni i da ce moci da se ubacuju ritmovi i boje sa jednog na drugi, bez obzira na razliku u ceni! Juce sam se iznenadio koliko je opala cena Pa500, ovde kod nas u Mitrosu, pala je na 85 000 din. ... tako da ko ima-razmislite o prodaji istih i prelazak na Pa600! Sjajna je sprava, a dobar odnos cena-kvalitet!

rolandx
31.05.2013, 11:16
Bilo bi lepo da neki kolega koji poseduje pa600 zaokruzi celokupnu pricu o toj klavijaturi....
Tj navede vrline,mane,kompaktibilnosti izmedju serija,inportovanju semplova,exportovanju,editingu bubnjeva,bagovima i svemu ostalom sto bi se moglo navesti kao korisnim informacijama.

Ovako mozemo citati do sutra i pogubiti se jos vise u informacijama i dezinformacija u ovoj temi.

PozzzZ ! ! !

U ovoj temi nema dezinformacija. Isključivo činjenica i ličnih mišljenja na koje treba gledati relativno jer ukusi su različiti kao i navike koje se teško iskorenjuju prelaskom sa drugih proizvođača aranžera na Korg . U ovoj temi drži se isključivo činjenica kojih ne da ima, već ih ima na pretek....

Kada bi bilo ko od nas pokušao sve to da ti objedini u jednom postu, osedeo bi. Odvoji dva tri sata vremena i siguran sam da ćeš doneti pravi sud o ovoj spravi čitajući ,,korisne " postove u ovoj temi.
Dodato:
Učitan. Perfektno. Nije izbrisao set koji imam. Ukoliko radite posle toga factory restore ( poželjno je) prilikom učitavanja vaseg seta koji je bio u njoj nece ucitati global kako treba ( zakljucavanja sto se recimo tice lower-a i sl). Nista nečačkajte već samo ugasite i upalite klavijaturu i učitače global kako treba. Ukoliko vam je nakon vaseg seta nesto sumljivo, ugasi, upali i to je to.

Jedna od najveće prednosti su ucitavanje i snimanje seta ( date su opcije da se izabere sta zelite da snimite) Izmedju ostalog Full sister restore... koji nije bio dostupan. o meni jos vaznije opcija je direktno memorisanje držeći recimo STS duze od jedne sekunde... Bez shift-a. Idealno. I jos puno puno toga u PDF formatu koji je uz OS dodeljen, sve lepo pise. Izvanredna dopuna... real time korisna....

Nema jeda i nema zime. Semplovi se učitavaju kao i pre.

bialk
31.05.2013, 14:56
31.05.2013
OS 1.10 for Pa600QT models

Pa600QT_Operating_System_v110.zip

http://www.korgpa.com/en/support/products/arrangers/pa600qt/pa600qt-software.html

Miki0
31.05.2013, 20:10
Ucitao sam ovaj novi sistem za QT. Nakon toga sam ucitao normalno svoj set od 85mb . Dakle, nista mi nije zakljucano.Ima nekih dodatnih opcija u sebi.Narocito mi se svidja select all i novi , laksi nacin snimaja STS i performansi.

zeljko
01.06.2013, 04:54
A u koju klavijaturu si ucitao taj novi Os,Da li u internacionalnu ili QT klavijaturu..Pitam jer me zanima da li bih se mogla oba OS-a ucitavati u obje klavijature i da li ima nekih problema ili nedostataka poslije.Pozz

bialk
01.06.2013, 06:51
A u koju klavijaturu si ucitao taj novi Os,Da li u internacionalnu ili QT klavijaturu..Pitam jer me zanima da li bih se mogla oba OS-a ucitavati u obje klavijature i da li ima nekih problema ili nedostataka poslije.Pozz

Pa600_Operating_System_v110.zip (http://www.korgpa.com/en/support/products/arrangers/pa600/pa600-software.html) je za internacionalnu Korg Pa600

Pa600QT_Operating_System_v110.zip (http://www.korgpa.com/en/support/products/arrangers/pa600qt/pa600qt-software.html) je za Korg Pa600 QT klavijaturu

Napomena: Nemojte pokušati učitati operativni sustav za Pa600 u instrumente Pa600QT i obratno!

Svirac bt
04.06.2013, 21:04
nisam zapratio sve imam dve pitanja dali ima HD kao na pa1xpro (tu ima puno user mesta za ritmova ) ili kartica i dali ima USB standardno 2.0 vidim pozadi ili je to micro usb pozz

Miki0
04.06.2013, 22:18
Nema hard disk, ali ima osim usera: 1,2,3 i 10 mjesta za ritmove u favoritima.Ima mjesto za standardni usb memory stick sa koga se ucitaju setovi i pustaju pjesme. Ima i micro sd slot, ali je sad zasad za nas neupotrebljiv.

al bundy
04.06.2013, 22:29
I ne samo da ima 10 favorite i 3 usera nego mozes i sve fabricke ritmove prepisat sa svojim ritmovima.
Samo, 10 favorita i 3 usera je i vise nego dovoljno.

zeljko
04.06.2013, 23:21
Jesi siguran da nema Harddisk?Ja kad sam prikljucio kablom na komp pokaze mi harddisk,samo sto nije bog zna veliki i nema puno mjesta.

Svirac bt
05.06.2013, 01:30
hvala vam puno , zainteresovan sam pa se raspitujem

rolandx
05.06.2013, 07:09
Kakva god da je njegova memorija hard ili drugi vid memory space-a, veličine je 1 Gb. Nije zanemarljivo i veoma je korisno za čuvanje seta, MP3 datoteka, i tekstova i drugih stvari. Nema potrebe za stalnim korišćenjem USB-a... Sasvim dovoljno osim ukoliko planirate da odgledate neki film.... :D

al bundy
05.06.2013, 07:45
......ogledate neki film... =))=))=))

roland,e ova ti je dobra.
treba to isprobat u pauzama

Svirac bt
05.06.2013, 13:17
a iz kojeg sinta je nabolje ucitati set iz pa1x pa2x ili pa 800 ? sta mislite i iskustva onih koje imaju

Miki0
05.06.2013, 16:14
Svejedno, bitno je voditi racuna o memoriji korisnickih semplova,tj. PCM. Od gomile setova koje imam, samo sam ih nekoliko uspio ucitati komplet. Sve se ucita normalno iz svih setova, osim tih semplova, jer ponekad prijavljuje gresku, ne znam sto, mozda su setovi nekompletni. Ranije nisam imao sempler klavijaturu, a sad , kad imam , vidim da ima losih i semplova, tako da se neke fabricke boje uz dotjerivanje mogu napraviti da budu bolje od vecine semplova.
Najbitnije je prilikom ucitavanja seta od druge klavijature ne ucitavati global.
Dodato:
Pogrijesio sam sto sam napisao da je ovo sempler klavijarura, jer nije. Ona samo cita semplove,ali ne moze semplovati.

Korg_pa600
05.06.2013, 16:42
ja sam nedavno dobavio pa600 i mogu vam reci da radi odlicno i cita sve od pa1, , pa800, pa2, bez ikakvog preblema...

Svirac bt
05.06.2013, 17:30
a jel si proba na ozvucenje kompleto kako zvuci u sporedbu pa1 pa 800 ?

rolandx
05.06.2013, 17:58
Ako našteluješ master EQ i limiter kako treba... zvuči bolje :D, nijanse su u pitanju, čistiji i konkretniji zvuk.... pisano je na tu temu i poređenja bar stotinak postova,... svako je izneo svoje mišljenje. Neverujem da ćeš naći konkretan odgovor, tj svako ima svoje mišljenje. Probaš i uporediš. Bitno je da nije lošiji zvuk sigurno, dakle najmanje isti a možda i bolji.

Todorgm
05.06.2013, 20:25
Ja je pakujem vise od 3 meseca i do sada sam dostigao neverovatan kvalitet,spakovao sam preko 1000 ritmova i skoro 300 boja + sts svaki sam sredio i svaku boju i ritam iznivelisao ,sredio sam i bas kontre opasne,bubnjeve ,takodje padove sam sredio po svom ukusu... da ne pricam o tercama ,zezalicama,slajdovima itd ....Pakovao sam je dan i noc ,e zato sad smem na crtu pred svaki pa3 :D

zeljko
05.06.2013, 21:33
To sto izbacuje greske i meine nervira ali zato sam se sjetio i sad ucitavam sve jedno po jedno i cim iskoci greska izadjem iz medija i odem u user i tamo trazim taj sempl i odmah ga brisem,tako da dzaba ne zauzima mjesto i ne pravi mozda neke Probleme..Na taj nacin bude set super kad sledeci put ucitavam nista ne javlja...A vrlo vazno je da se nakon brisanja ode jos jednom na Suond pa na Menu i tamo gdje stoji Semplovi na prvoj funkciji jos jednom obrise,jer samim brisanjem u user nece izbrisati i osloboditi mjesto u ramu koliko sam ja mogao da primjetim i ako se ne varam...Klavijatura je stvarno za te pare dzaba tako reci i mrak..E jedino da se ne desi kvarenja itd.Poz

nikadvisekorg
05.06.2013, 21:44
pa600 ima 1gb interne memorije, ne verujem da je u pitanju hdd već neki fleš disk....

tranzit
06.06.2013, 01:17
...Pakovao sam je dan i noc ,e zato sad smem na crtu pred svaki pa3 :DA da nisi samo malo, malkice, ama za dlaku pretjerao... aaa ?

Korg_pa600
06.06.2013, 09:34
aaa sto se tice poredivanja sa pa800 na ozvucenju, uporedjivao sam isti set na pa600 i isti set na pa800 sad nemogu da kazem da pa800 ne radi bolje osim ako bi hteo da pretjerujem ;)

Miki0
06.06.2013, 11:27
Je li se kome desilo da se cuje k'o neko kratko krcanje-sum na zvucnicima kad je neka boja na upperima previse pojacana i ide u crveno? To mi se desava na ponekim i RAM i ROM bojama. Ima neki limiter, pa sam umanjio decibele i iznivelisao jacine tako da sam rijesio problem, ali me zanima da li se kome jos to desilo?

zukae
06.06.2013, 11:41
Pa može da se desi kliping unutar instrumenta. U slučajevima da je naslagano deset oscilatora sa istim samplom, ili previše pojačano na ekvilajzeru, ili na nekom od drugih efekata koji pojačavaju. Jednostavno pređe dinamički raspon DA konvertera i zvrka. A nemoj se iznenaditi da i sam zvučnik krči. Ja sam moramo na novom pa500 da stavljam silikon na žicu zvučnika koja je zvrdala. Toliko.
Dodato:
Samo ne bi trebalo na fabričkim bojama da klipa. Ove naše domaće boje da, kad se nareda po deset istih samplova pa onda ekvilajzer odvrnut.

nesaband
06.06.2013, 12:02
To se desava zato sto su semplovi koje koriste kolege bas "dobri" i lepo odradjeni.

Vex
06.06.2013, 12:46
A da nisi samo malo, malkice, ama za dlaku pretjerao... aaa ?

Sreća pa je stavio smajli ;-) :-)

Sent from S3

Svirac bt
06.06.2013, 14:32
a dugmice iste su ko na pa 50 ? i dal pise made in italy ili made in china ?

Korg_pa600
06.06.2013, 14:40
dugmici su bas bzv meni licno se ne dopadaju zato sto su napravljeni od nekokog bzv materijala pa po njima ostaje sve crno od prstiju bas bzv. aaa pise "madi in China" :) bez toga nebi bilo to to...

Todorgm
06.06.2013, 14:54
Kazem vam znam dosta njih koji imaju pa3 a radi im ocajno ili osrednje e zato treba izvuci maksimum iz instrumenta a to sam uspeo za vrlo kratko vreme :D

rolandx
06.06.2013, 16:46
To je tačno,.. nedavno sam bio na gala svadi ( kao gost). Tip je svirao Pa2xPro. Bilo koji Pa50 od kolega, zvučao je bar četiri puta bolje od njegove dvojke. Hteo sam mu nalupati samare i reci da pozdravi roditelje koji su mu kupili instrument, krenuo ka njemu ali sam izbliza shvatio da dečak ima 130 kila pa onda,.. nalevo krug i zovi konobara... e tugo moja.

Boban010
06.06.2013, 18:10
Hehehe,"bežte noge ja vi stigo"!=))

Milan$
06.06.2013, 19:29
De der Todorgm fukni jedan demo tog famogznog pa600,pa cemo mi da nacujemo radi li bolje od p3x il goe od i30, ili samo kao pa600.. :D :p

bogy
06.06.2013, 19:44
Vidite ovu preradu sta sam naso od Pa600

tranzit
06.06.2013, 19:46
Tome se ocigledno nije dopadala klavijatura na PA600... a i nije nikakva, imao je pravo.

zeljko
06.06.2013, 20:52
Sklonio covjek samo onu plastiku okolo:)Dobra ideja za Korga da napravi takav jedan modul za harmonikase koji sviraju preko midi harmonika

rolandx
06.06.2013, 22:55
6206

nesaband
06.06.2013, 23:06
a dugmice iste su ko na pa 50 ? i dal pise made in italy ili made in china ?

Jesi ti nesto uopste procitao u ovoj temi o PA 600?Pa sve to sto ti pitas je vec obradjeno u ovoj temi.:B

tranzit
06.06.2013, 23:22
... i dal pise made in italy ili made in china ?A zar je uopste bitno da li je Made in China ili Made in Italy ili... Zar ti zaista nije jasno da se danas sve i svugdje pravi. Mercedes ima bar 60% dijelova koji se izradjuju u Kini, Yamaha i Korg se potpuno oslanjaju na svoje kineske radionice, mocni Intel procesori se dijelom rade u Maleziji, dijelom u Sjevernoj Koreji a dijelom u Kini... itd... itd... Globalizacija je odavno na snazi, cini se da ti to jos nisi shvatio. Nije bitno gdje se radi jer gdje god da se radilo, radi se po striktnim planovima i pod strogom kontrolom doticnog brenda. Koliko je ta kontrola dobra, toliko i proizvod, bez obzira gdje se radio. Da ti ne bi bio u zabludi, na primjer, najkvalitetniji Masterkeyboardi se rade u Kini i to i sam proizvodjac je kineska firma CME. Cak je i mnogo hvaljeni Novation u poredjenju sa CME VX serijom samo igracka sa osrednjom tastaturom.

zeljko
06.06.2013, 23:36
Hahahahah.Jbt neku vece gledam na Tv-u neku emisiju u vezi onih Chikita banana hehe...Jbt sta rade sa onim jadnim radnicima tamo gdje se uzgaju te Banane..Rade ko robovi.Umjesto trake na elektriku vuce jedan covjek zavezan nekom sajlom na ledja citavu kolonu natovarenu banana:lol:Slomi se radeci..Al hajd da je samo to,nego i obolise od raka jer onim cime se prase te Banane uzrokuju tu bolest.Jos za male pare rade a svabo samo zvrlja Banane ko blentav i to za porazavajuce malu cijenu hehe..Morao sam ovo da napisem jer me Tranzit povukao za jezik posto prica o toj globalizaciji:lol:Nije to nista cudno tako ce biti i kod nas dole jos malo.

stefan
07.06.2013, 11:13
Na prvi pogled,bezveze.

bialk
07.06.2013, 12:29
Pa600 Media Structure

http://img163.imageshack.us/img163/3007/mediawi.jpg

rolandx
07.06.2013, 21:56
I ljudi jeste li zadovoljni update-om?

zeljko
08.06.2013, 00:00
Ma sve super kao i prije i cak bolje..Pozz

Todorgm
08.06.2013, 13:50
Ja sam zadovoljan ;)

rolandx
08.06.2013, 15:12
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:TrackMoves/> <w:TrackFormatting/> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:DoNotPromoteQF/> <w:LidThemeOther>EN-US</w:LidThemeOther> <w:LidThemeAsian>X-NONE</w:LidThemeAsian> <w:LidThemeComplexScript>X-NONE</w:LidThemeComplexScript> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> <w:SplitPgBreakAndParaMark/> <w:DontVertAlignCellWithSp/> <w:DontBreakConstrainedForcedTables/> <w:DontVertAlignInTxbx/> <w:Word11KerningPairs/> <w:CachedColBalance/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> <m:mathPr> <m:mathFont m:val="Cambria Math"/> <m:brkBin m:val="before"/> <m:brkBinSub m:val="--"/> <m:smallFrac m:val="off"/> <m:dispDef/> <m:lMargin m:val="0"/> <m:rMargin m:val="0"/> <m:defJc m:val="centerGroup"/> <m:wrapIndent m:val="1440"/> <m:intLim m:val="subSup"/> <m:naryLim m:val="undOvr"/> </m:mathPr></w:WordDocument> </xml><![endif]--> Dal i je bug? U song book-u kada memorišem pesmu i želim da promenim sts u realnom vremenu dok sviram ... do sada je bilo moguće ( na pa500 a verujem i na ostalima) sada kada Izaberem memorisanu pesmu u song book-a i kada zelim da memorisem sts ne dozvoljava.... Jedino direktno u song book-u. Na regularnom ritmu OK ali dok sviram na ritmu iz songbook-a, ništa od memorisanja sts-a direktno ( na OS 1.10 memorise se dugim drzanjem sts-a). Da li kod vas ima isti problem... voleo bi da proba neko sa OS1.00
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" DefUnhideWhenUsed="true" DefSemiHidden="true" DefQFormat="false" DefPriority="99" LatentStyleCount="267"> <w:LsdException Locked="false" Priority="0" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Normal"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="heading 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 7"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 8"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 9"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 7"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 8"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 9"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="35" QFormat="true" Name="caption"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="10" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Title"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="1" Name="Default Paragraph Font"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="11" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Subtitle"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="22" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Strong"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="20" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Emphasis"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="59" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Table Grid"/> <w:LsdException Locked="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Placeholder Text"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="1" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="No Spacing"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Revision"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="34" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="List Paragraph"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="29" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Quote"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="30" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Intense Quote"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="19" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Subtle Emphasis"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="21" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Intense Emphasis"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="31" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Subtle Reference"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="32" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Intense Reference"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="33" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Book Title"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="37" Name="Bibliography"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" QFormat="true" Name="TOC Heading"/> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin-top:0in; mso-para-margin-right:0in; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0in; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} </style> <![endif]-->......

LAsER
09.06.2013, 23:52
Musikmesse 2013, dva odlična snimka...

http://www.youtube.com/watch?v=LT7IsvQoknw
http://www.youtube.com/watch?v=X5T1-V7nmtw

u BiH stanje oko Pa600 i dalje katastrofalno, ne može se doći do primjerka!

edin.u
11.06.2013, 00:01
Kako da ubacim neki loop u ritam npr.na drum traku na pa600?

branoy
11.06.2013, 00:49
demo snimaka na kamion

https://soundcloud.com/search?q=pa600

bialk
14.06.2013, 09:33
A dali imate ovoj Love ballad still i Natural strings u factory na PA600? Ja go nemam.

http://www.youtube.com/watch?v=y_7aAroR0-U

Todorgm
14.06.2013, 23:47
http://www.youtube.com/watch?v=78TFexTi3l0 Evo sta sam ja danas napravio na pa600 :D

martinez
18.06.2013, 15:55
evo i ja sam se pridruži onima koji su nabavili pa600
slijedi ispitivanje mogućnosti
a ubi ova vrućina :)

rolandx
19.06.2013, 12:47
martinez , imao si i verziju sa klimom u skupljem paketu opreme.... :D

martinez
19.06.2013, 16:12
Da da čuo sam, ali može se klima naknadno ugradit :)))))))

rolandx
19.06.2013, 22:07
....ma nije ti ni potrebna, sa dobrim setom izazvaćeš u najmanju ruku cunami. :)

LAsER
25.06.2013, 21:01
Dobro zvuči ova "igračka" kako mnogi govore ;)

https://www.youtube.com/watch?v=rBRk6_-3tKo

https://www.youtube.com/watch?v=yWlyd1CtQwE

Imal ko podatak kada će u BiH biti dostupan Pa600? Čekam ga već 3 mjeseca i sve nešto se odgađa isporuka :S

ЂолеПФК
26.06.2013, 01:34
http://www.youtube.com/watch?v=SB1Ww4f5nu8
Naleteo sam na jedan klip, mislim da nije postavljan. Lepo ga veze čovek :)

tranzit
26.06.2013, 02:37
Na prvi pogled,bezveze.Na drugi je jos bezveznije =))=))=))=))
Citam ove izlive odusevljenja, citave euforije, daj Boze da se neko u transu ne baci kroz prozor (i jos ako stanuje visoko...), pa se sjetim iste situacije kada se pojavio i PA800, a onda... godinu dana kasnije, od istih ljudi citam pljuvanja i povracanja po istom instrumentu... cekam samo da neko dobije i proljev. Podsjeticu vas za godinu dana na ove postove i ovu temu. Bice veoma zanimljivo.

rolandx
26.06.2013, 06:32
139 stranica, za sada nam dobro ide ;-). Cinjenica da u svakoj emisiji gde je ziva muzika i gde je aranzer vidjam pa3x ili pa2x pro, daje mi neku sigurnost za sada. Eventualno tyros. Ali takodje mi se dogodilo da je zamrzao fabricku boju na svirci i to u ritmu, acc4, strings... Shift stop nije resio problem. Os 1.10 , isti je set kao i 1.oo dok sam koristio. Videcemo. Ritam je iz urer banke, disco.

martinez
26.06.2013, 08:39
oduševljenje ili ne
ja sam je nabavio i mogu reći da nema oduševljenja na prvu mi izgledalo sve kao igračka
ali ako je po malo otkrivam vidim da se radi o solidnoj spravi

jednostavno za tu lovu mislim da je trenutno za ovo što se svira u našim krajevima najisplativija stvar
i tko umije može svašta da napravi jer čita sve od pa serije sad samo malo truda i stvar je dobra
e sad mehaničke osobine koliko je izdržljiva sad je sve novo pa vidjećemo za neko vrijeme
ali kako vani daju i po pet godina garancije i to nešto govori

Vux
30.06.2013, 18:29
Ima preko 1000 odgovora, ne mogu da trazim,nemoguce je... Zanima me sta je sa FILL funkcijom, ne vidim nigde tastere za to? Jel moguce da su stavili samo autofill

LAsER
30.06.2013, 19:46
Moguće je ;)

Vux
30.06.2013, 19:50
Moguće je ;)

ne mogu da verujem, bolje da nema ending ili intro nego to da nema

LAsER
30.06.2013, 19:57
Živ se čovjek na sve navikne, a tako ćeš i ti, ako mora, ako mora :P

Vux
30.06.2013, 20:02
e necu vala :D

Dell
30.06.2013, 21:02
Djole, lijepo ga veze nema sta, samo mu niko nikad nije rekao za termin obrtaj akorda :D

ЂолеПФК
30.06.2013, 21:07
Vidiš da D7 svira u drugom obrtaju :D

Vux
30.06.2013, 21:09
Samo d7, za ostalo polomi ruke i prste :D

ЂолеПФК
30.06.2013, 22:06
Jeste, ali zato desnom opasno veze. Džaba ja znam obrtaje kad ovako ne mogu da sviram :D

nesaband
30.06.2013, 22:50
Ala se ovaj izlomi a nista neodsvira na ovoj klavijaturi.:lol:

Vux
01.07.2013, 02:16
Jeste, ali zato desnom opasno veze. Džaba ja znam obrtaje kad ovako ne mogu da sviram :D

Svako moze odsvirati ovo, veruj mi... Samo da uzmes da skale cepas malo da se podsetis uradio bi isto ovo za 1 dan nije u tome fora

ЂолеПФК
01.07.2013, 11:40
Jeste, preterao sam, pokušao sam sinoć, nije teško, nego ja i to što znam potcenjujem, to je problem :)

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 990 using Tapatalk 2

Vux
01.07.2013, 14:03
Jeste, preterao sam, pokušao sam sinoć, nije teško, nego ja i to što znam potcenjujem, to je problem :)

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 990 using Tapatalk 2

E hvala bogu da naletim na nekog takvog :D
Do sada sam uglavnom svirao sa Zevsima, Isusima i Gandalfima, sve mogu

nikadvisekorg
01.07.2013, 16:05
http://www.youtube.com/watch?v=SB1Ww4f5nu8
Naleteo sam na jedan klip, mislim da nije postavljan. Lepo ga veze čovek :)

uspeo sam da odslušam do 0:15..... posle sam morao da ugasim.

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

tranzit
01.07.2013, 17:48
Iiiiiiiinjnjnjnjnjaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuaaaaaaaaauu uuunjnjnjnjnjeeeeeeeeeuuuuuuuuu... 'bem ti muziku. Prekinuli smo slusanje na priblizno istom mjestu. Zar ovo jos neko svira, zar ovo jos neko slusa ? Djole mici se od te muzike, to nema veze ni sa cim a najmanje sa muzikom... i ne dolazi mi sa odgovorom "to je stvar ukusa", nije... to je stvar neukusa. Ovome bih zabranio da pridje bilo kojem instrumentu na kilometar i to sudskom odlukom.

acakasper
01.07.2013, 17:51
imao sam ovakvu boju jos na Yamahi DX21.

Vux
01.07.2013, 18:25
ovakvu boju imas i na tetrisu ;)

Vex
01.07.2013, 18:28

I ja ne znam tako da "vezem" niti bi mi palo na pamet da jurim rumbu na 120+ bpm....

Vidim Sky izbacio set za pa600...Adriatic...verovatno će se posebno doplacivati uz pa600 ili u najboljem slučaju davati uz kupljeni?? Jel zna neko nešto o tome?

Sent from Nexus⁴

zeljko
01.07.2013, 18:32
E bas ovo sto Tranzit rece i ja sam pomislio..Ja ovdje ne vidim nikakavu umjetnost u ovom sviranju..Ne Kazem da sam ja vrhunski muzicar pa kritikujem,vec kao slusalac..Poz

rolandx
01.07.2013, 19:05
Može li link za Adriatic set da cujemo :) ?

Vex
01.07.2013, 19:13
http://soundcloud.com/korgadriaticdemofiles/korg-pa600-adriatic-rock

I ostali sa tog profila...

Sent from Nexus⁴

acakasper
01.07.2013, 20:21
Nista posebno,dobos haos.

Vex
01.07.2013, 20:26
Slušao sam preko telefona, ne bih mogao da dam bilo kakav sud..

Sent from Nexus⁴

acakasper
01.07.2013, 20:30
pa sve ovo je isto kao na pa800,2x,ali ako stvarno su izbacili tastere FILL,to je katastrofa.

ЂолеПФК
01.07.2013, 21:18
Iiiiiiiinjnjnjnjnjaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuaaaaaaaaauu uuunjnjnjnjnjeeeeeeeeeuuuuuuuuu... 'bem ti muziku. Prekinuli smo slusanje na priblizno istom mjestu. Zar ovo jos neko svira, zar ovo jos neko slusa ? Djole mici se od te muzike, to nema veze ni sa cim a najmanje sa muzikom... i ne dolazi mi sa odgovorom "to je stvar ukusa", nije... to je stvar neukusa. Ovome bih zabranio da pridje bilo kojem instrumentu na kilometar i to sudskom odlukom.

Pa ne volim ja tu muziku, nego u početku videh kako leti po klavijaturi (i levom :D), posle sam se ispravio :) A inače nisam ja komentarisao ni boje ni ritam, za to smatram da nisam još kompetentan, što se ukusa tiče, ne volim ove DX boje toliko.

al bundy
02.07.2013, 18:35
ovakvu boju imas i na tetrisu ;)

=))=))=))=))

ispade mi kava iz ruke kad ovo procita

Todorgm
02.07.2013, 18:40
Ima i na nintendu

rolandx
03.07.2013, 19:36
Nisam protiv da se na klavijaturama ,,veze" ali da to ima nekakvog smisla, a ne tipa ćira dx pa brzina puta deset. Ovaj snimak mu dodje kao koloterorita ćira dx.

tranzit
03.07.2013, 20:24
Ne diraj mi Ciru :mad:

nikadvisekorg
03.07.2013, 20:58
pa sve ovo je isto kao na pa800,2x,ali ako stvarno su izbacili tastere FILL,to je katastrofa.

nemaš tastere fill 1 i 2 ali imaš onaj autofill taster koji možeš da uključiš ili isključiš po potrebi tako da ne vidim šta je tu strašno.

A Ćiru i njegove drnjkalice na kup sa Mićom Nikolićem i ostalim iživljavatorima nad muzičkim instrumentima bi poslao u Kinu kod Japanaca da snimaju muzičke teme i pratnju za super mario i battle tanks.

LAsER
03.07.2013, 21:08
Odeste vi sa teme debelo. Od Pa600 zadnje 2 stranice se raspravlja kakvu tehniku momak ima. Pa nije ni čudo što ljudi pitaju 10x jedna te ista pitanja, ko će se snaći, baš i ima smisla počet brisati postove, svima nama bi se barem po 50% smanjio broj postova ;)

On topic: Izgleda da je opet za BiH stigla roba Pa600, pa idem sutra da pogledam Pa600 i konačno aBd. ga kupim. Načeka se ja pravo.

Mislim da će mi za sada dobro poslužiti kombinacija Pa600 + Midi klavijatura sa Kontakt 5.

rolandx
03.07.2013, 21:20
Ne diraj mi Ciru :mad:

Ma volim ja Ćiru, čovek je legenda, njegove solo deonice su čist primer da za solo ne treba brzina svetlosti već tehnika, znanje i umijeće...

Od Pa600 zadnje 2 stranice se raspravlja kakvu tehniku momak ima.

.

Samo smo malo oživeli temu ;) suština je da Pa600 može mnogo bolje od snimka koji smo čuli... tj snimak pokazuje iživljavanje nad instrumentom umesto da nam prikaže ,,nove" stvarčice koje se iz klavijature mogu izvući i napraviti.

nesaband
03.07.2013, 21:23
Ova tema bi mogla da se resetuje pa se ponovo pise o PA 600.Ovako ce se ponavljati ista pitanja u nedogled.Sve se vrti u krug na poslednjih 50 strana.:lol:
Nego jel ima PA 600 tastere za prelaze? :confused:

acakasper
03.07.2013, 21:38
izgleda da nema,ne bi bilo lose neko od clanova foruma ko je ujedno vlasnik Pa600 da nam da blize informacije o tome.

rolandx
03.07.2013, 21:41
nesaband ^^ Znaš ti onu staru.... ,,čovek je živ dok o njemu govore" ... Sve je rečeno što ti kažeš u 50 stranica i manje, al šta da se radi,... neka se dešava nešto u temi. Nego os 1.00 je bio dosta stabilniji, već drugi put mi se na 1.10 zamrzla boja u ritmu ( različit ritam u pitanju) sa postavkama iz ROM baze. Ne mogu da provalim uzrok. Moraću da vratim 1.00 ako ne rešim. Počeo je polako da me nervira ali videćemo.

nesaband
03.07.2013, 21:43
Pazi da samo posle upgrejda ne zavrsi tvoj PA 600 u servisu.To nije preporucljivo raditi.

acakasper
03.07.2013, 22:02
Dali zna neko zasto Korg Oasis nije se rasprostranio na nasim prostorima,dali je u pitanju visoka cena ili nesto drugo?izvinjavam se administraciji sto sam pitanjem skrenuo sa teme.

Milan_Canada
03.07.2013, 22:02
pa 600 nema tastere za prelaze samostalne nego prelaz svira kad pritisnes varijaciju.

acakasper
03.07.2013, 22:05
bas glupa stvar,ali verovatno stvar navike,kada se naviknes sve jedno je dali je Fill ili taster varijacije,ali ipak ja nebih bio vlasnik pa600.

LAsER
04.07.2013, 14:18
Danas sam konačno ugrabio jedan Pa600.

Evo prvi utisci sa razglasa:
- Isto kao Pa800 i Pa2x kada učitam set
- Dosta brže se upali, učitaje SET i touch reaguje nego na predhodnika
- Pošto je struktura malo drugačija treba naviknuti da nema tastera za ritmove, nego preko toucha
- Ljepše mi izgleda uživo nego preko slika
- Tasteri vidi se da je low budget
- Same dirke, bolje su od Pa500, ali djeluje mi da Pa800 ima bolje, ali da se naviknuti na njih, za početak nije loše s njima.

Generalno za te pare, za sada sam zadovoljan, kada ga duže isprobam, napisat ću detaljnije šta ne valja, šta valja ;)

sale_band
04.07.2013, 14:43
Dali zna neko zasto Korg Oasis nije se rasprostranio na nasim prostorima,dali je u pitanju visoka cena ili nesto drugo?izvinjavam se administraciji sto sam pitanjem skrenuo sa teme.

Ma nije cena, ne moze da cita nista od PA sertije, zato... ;)

rolandx
04.07.2013, 22:14
Ma nije cena, ne moze da cita nista od PA sertije, zato... ;)

Možda je tako i bolje. :D

biba
06.07.2013, 13:20
Pomoc,
1. Kako izbrisati pojedinacno perf ili sound, kada na funkciji erase samo otvara dva prozora i to HD i USB memoriju?
2. Povucem sempl prethodno kompresovan u PA3, i vidim da nema tona, pronadjem u starim setovima isti sempl, povucem ga u instrument na isto mjesto ali ni tada nema tona. Zasto?

Kod loada nekih DMX semplova ima problem. Kad ih ucitam nema zvuka i to na tonovima gdjer ja RAM!( primjer Oil drum ).
Hvala unaprijed na savjetima!

Minicevac
06.07.2013, 13:39
Sound ili performansu brises mnoglo lakse nego sto si ti pokusao...Selektiras sound ili performansu u realnom vremenu dok sviraju,stisnes padajuci meni i imas opciju da ih obrises(kopiras,preimenujes itd)To vazi i za ritmove!

Semplovi iz pa3x koji su kompresovani ne mogu da rade na pa600...Nadje taj isti bubanj koji si spomenuo u formatu za pa800,pa2x i resio si problem...

LAsER
14.07.2013, 17:54
Napravio sam prvi demo sa Pa600, sve je fabrički. Samplove koje sam koristio su sa Korg DVD-a, kao i ritam.

https://www.youtube.com/watch?v=VdNXG5tnvRM

Imam ga sedmicu dana i za sada sam zadovoljan. Ima dosta da se sredi da bi zvučao kako treba, ali za prvu nije loše.

zeljko
14.07.2013, 18:18
Super zvuci.Zasto ne postavi u svoje demo snimke?

LAsER
14.07.2013, 23:15
Postavljeno i tamo ;)
Samo eto ovdje sam postavio da se čuje šta se iz Pa600 može izvući sa fabričkim ritmom, samplovima i uz malo dotjerivanja ritam sekcije.

Naravno uz više truda, mogu se postići dosta bolji rezultati od ovoga. Ali eto za malo vremena što sam utrošio, zadovoljan sam ritam sekcijom.

LP.

biba
24.07.2013, 00:54
@minicevac,
Druze, da li se moze dekompresovat jednom kompresovani sempl.
Set , recimo pop styles 3 od DMX, sam dobio od kolege tako kompresovan, tako da sa Dr banka ne mogu ucitati boje, tj semplove u PA600.
Radi se o Oil drum, precision basu, stereo riff gitara i drugim semplovima.
Pa, ako vec ne mogu to upotrijebiti, ovim putem bi zamolio kolege da stave u download sekciju ove semplove nekompresovane, a ja mogu ako to nekom treba, uploudovati kompletan set pop style3/sa kompresovanim semplovima/.

biba
26.07.2013, 00:03
Dva dana cekam da mi neko odgovori na koje pitanje u vezi dekompresovanja semplova. Veceras vidim ima neki komentar, trk na 144. stranu, kad ono Cedo Z.veceras ispisa svoj prvi post, prvo pa musko!

maricm
26.07.2013, 11:26
Evo ja cu da odgovorim.
Ako ima dugme na kojem piše decompress onda oznaci taj file i stisni to dugme a ako nema čekaj možda ce ga netko naći.
Sala mala nemoj se ljutiti i ja gledam to tvoje pitanje a nitko da ti odgovori

Sent from my HTC One V using Tapatalk 2

tranzit
26.07.2013, 12:05
Ama Cedo Z je cudo od momka. Kratak, ciljani i konkretan odgovor na postavljeno pitanje. Eeeee... da je takvih vise na forumu, kud bi nam kraj bio. =))=))=))=))

Kompresiju audio materijala (samplova) koriste proizvodjaci obavezno za svoje ROM Sound Chipove (radi ustede u velicini ROM memorije koja je veoma skupa) a pojedini, u novije vrijeme i za RAM samplove. Korg takodje to radi kod svojih instrumenata, skoro bez izuzetka. Na primjer, kod M3 i kompletne Triton linije (samim tim i kod svih arazera koji baziraju na istom Sound Chipu) su ROM samplovi komprimirani, a recimo, kod Oasysa, koji je ovdje izuzetak, su linearni, to jest, bez kompresije. Da bi samplovi ROMa bili upotrebljivi u svirci, postoji jedinica u tim instrumentima, koja se bavi dekompresijom, a koja to radi u real-time, pri pozivanju sounda. To je veoma brzi proces, inace bi u radu, dolazilo do kasnjenja pri pozivanju pojedinih sound programa. U najnovije vrijeme se komprimiraju samplovi i u RAMu instrumenata, mada je to dosta nelogicno s obzirom na nisku cijenu radne memorije. Bilo bi daleko logicnije da se u tim instrumentima adresiralo vise radne memorije a da se izbjeglo komprimiranje. Kompresija se obavlja po utvrdjenim algoritmima, pa je Korg koristio tzv. ADPCM algoritam za kompresiju sampling materijala u vecini svojih workstationa i sampling aranzera. Inace isti taj ADPCM algoritam se koristi i za mnoge druge hardver uredjaje, pocevsi od game konzola pa nadalje i nije nikakav Korgov izum ili "tajno oruzje". Malo teorije, tek da se zna o cemu se tu uospte radi.

Nisam siguran da li se isti ADPCM algoritam koristi i u najnovijim PA aranzerima, pa bih morao pogledati. Jedino kako bih ti mogao pomoci je, da mi posaljes taj komprimirani materijal da bih mogao vidjeti o kojoj se metodi, odnosno algoritmu kompresije radi i onda ga dekomprimirao jer postoje metode za dekomprimiranje.

VUNIMRAV
26.07.2013, 12:23
Ne zamerite Cedo Z,to mu je prvi post!L-)

sale_band
26.07.2013, 14:01
@minicevac,
Druze, da li se moze dekompresovat jednom kompresovani sempl.
Set , recimo pop styles 3 od DMX, sam dobio od kolege tako kompresovan, tako da sa Dr banka ne mogu ucitati boje, tj semplove u PA600.
Radi se o Oil drum, precision basu, stereo riff gitara i drugim semplovima.
Pa, ako vec ne mogu to upotrijebiti, ovim putem bi zamolio kolege da stave u download sekciju ove semplove nekompresovane, a ja mogu ako to nekom treba, uploudovati kompletan set pop style3/sa kompresovanim semplovima/.

Kako je kompresovan, tako bi se trebao dekompresovati, pretpostavljam...

Što se ovih nabrojanih semplova tiče, samo ćeš se džaba mučiti. Ništa posebno...

Sent from my HTC One XL using Tapatalk 2

limeni
02.08.2013, 01:19
Poštovanje! Kupio sam QT i zadovoljan sam s njim. Ok sprava

tranzit
02.08.2013, 01:32
Cestitam !!!!!

Kako je kompresovan, tako bi se trebao dekompresovati, pretpostavljam...Predpostavljas ti dobro jer postoji nacin uz pomoc specijaolnog softvera se moze dekomprimirati taj sample materijal. Sam instrument to radi "in real time" prilikom "citanja" (sviranja) samplova. Proizvodjaci se zaklinju da pri tom nema gubitka u kvalitetu a ja... ja im samo djelimicno vjerujem. Slican proces se obavlja i kod softverskih samplera, recimo kod Kontakta, gdje to ima i svrhe i smisla, radi ogromnih sampling contenta, cak i od po nekoliko desetina GBa. Ovo komprimiranje kod Kontaktovih contenta je zaista bez gubitka u kvalitetu, a veoma je svrsishodno i efikasno jer skoro da prepolovi kolicinu materijala, te tako uveliko stedi HD resurse.

sale_band
05.08.2013, 13:39
Sta ima da se kompresuje kad dobrog materijala ima taman za oko 100 mb haha

Boban010
05.08.2013, 17:20
"Mnooogooo je kume!"
"Ajde u po dvajes marke da nije..."=))

rolandx
03.09.2013, 20:40
Ima li neko volje i želje da mi izađe u susret i sidžijevu rumbu kompletira da po varijacijama i prelazima vuče jedan drums kao i sve ostalo. Da vuce po svim trakama isti instrument. Kako god da složim nevalja pa nevalja... ili gubim na trecoj i cetvrtoj varijaciji kvalitet ili gubim na prve dve ili na samoj pratnji i tako dalje. Nemam više živaca ~X( Nemam mesta sve da prevučem u svoj set, pa čak i ako prevučem na koji način da mu memorišem koji drums koristi u varijaciji a koji u prelazima i sve ostale trake tako... Odlepiću majke mi.

al bundy
03.09.2013, 21:36
Rolandx ako me sjecanje nevara to se radi u record...edit curent style i tuu mozes da radis sta hoces...

rolandx
03.09.2013, 22:24
Jeste druže, ali nikako da nahvatam da u prelazima povuče bubanj koji bi trebao kao i u varijacijama. Možda će neko spomenuti konkretno jer takav sam kakav sam, prerano izgubim živce pa ne stignem do toga. Nedavno sam ceo set ( preko 250 ritmova ) zasebno svaki nivelisao za 15 % glasnije dok nisam skontao da na dvosistemskim kutijama gubi taj srednji ton pa i samu jačinu desne ruke. OK rešavam to balansom ali sam poludeo jer je svrha bila izjednačiti.... Smanjio sam u audio podešavanjima kompletnu pratnju naspram desne ruke ali moraću da zagrejem stolicu još nedelju dana po malo pa da podignem desnu ruku kako treba. I veruj mi da bi mi informacija koja govori koji deo u recordu - menu -konkretno fiksira poseban bubanj u prelazima kao i ostalo, te kada odradi prelaz - vrati sve u normalu.

Miki0
04.09.2013, 08:26
Pritisni dva puta uzastopno brzo npr. varation kad si u stye record modu i style elementima i svirat ce ti fill neprestano. Dok svira ti zamijeni instrumente koje zelis. Ako zelis da na svim varijacijama, introima , fillovima sviraju isti instrumenti kao npr. na varijaciji 1 imas opciju u padajucem meniju copy sound element to all, tako nesto.

rolandx
04.09.2013, 11:09
Hvala probacu pa javljam....

neset
04.09.2013, 12:29
Nista posebno. Klavijatura izgleda fino. Prihvata sve semplove sa pa 800, Pa1 X PRO. :)

yamahapassion
04.09.2013, 12:47
@neset: eto da nam nisi rekao ziveli bi u neznanju... Apelujem na kolege koji zele da ucestvuju u temi da malo prelistaju temu i pogledaju sta je vec napisano jel se neke stvari ponavljaju X puta i tema gubi smisao a nepotrebni postovi se gomilaju i samim tim je teze pronaci prave informacije nekome ko je usao u temu da sazna nesto konkretno. nemojte pisati tek da bi nesto pisali.

rolandx
04.09.2013, 20:09
Aaagggrrrhhhrrrbrrr ~X( ... ne mogu da verujem da mi se i posle svega nijedna rumba ne sviđa. Nemogu više majke mi. Promenio sam 5 rumbi i nijedna nije ta koja je prava. Ili su prepune perfukcija ili imaju neku dosadnu kontru koja iritira ili su trange trange, ili su kao cepterovo posuđe, nemam više snage. :S Poludeću. Probao sam S_dži, S_do, D_n_m_x imam ali mi je prepuna, kao da nema mesta za vokal i nije konkretna... Jesam li ja LUD? Ima li na ovom svetu neke rumbe što univerzalnije a da je onako pravo narodna, da šeta sa basom, da kontra nije monotona, da je što se kaže super. Muka mi je više. Ima li neko ljudi moji nešto što mi se nije zgadilo, ima li neko u svom Pa600 neku rumbicu da je po njegovom ukusu fantastična? Sve pomenute rumbe na snimcima zvuče pa onako vrhunski ali kada zasviram sa njima a pola pesme mi deluje kao baba koja se ponavlja, ali baba koja i dosadi. Uffffffhhhhh
Dodato:
Neka mi neko linkuje na PVT svoj snimak jer nije tema za ove probleme moje... i izvinjavam se svima ali na ivici sam zivaca. Linkujte mi ako imate svoj neki snimak a ja cu biti velikodusan jer sve ostalo sam namicao da ubija.

Miki0
04.09.2013, 20:55
Uzmi neku klasicnu staru rumbu i ubaci semplovani bubanj, bas i ritam gitaru. Mozda ti je to najbolje. Meni opet skoro svaka dobra sa mojim bubnjem i semplovanim gitarama. Uzmi lacamp i roland univerzalne ritmove, mada i dmx nisu losi uz malu doradu i sredi ih po svom ukusu i Bog te veselio.Sve je stvar ukusa, a ti si izgleda puno probirljiv. Nekad sam i ja to puno ganjao, a kasnije vidio da to i ne znaci nesto puno i da je bitnije vjezbati tehniku sviranja, a ne gubiti vrijeme na to.

rmush
30.09.2013, 20:44
Moze li neko da mi preporuci... sta je bolje yamaha tyros 4 ili korg PA 3x pro

Morison
30.09.2013, 20:56
Najbolje je 'ladno pivo.

mrgud
30.09.2013, 20:59
Ti si prika bas pogodio temu=))=)) al neka i takvih.
Litanije po korgu(pa600) se nastavlja:)

djorosaur
01.10.2013, 11:55
Moze li neko da mi preporuci... sta je bolje yamaha tyros 4 ili korg PA 3x pro

Ukusi su razliciti...ali posto pitas za dva trenutno najjaca aranzera...pored KETRON Audya...pretpostavlja se da si ranije koristio ili koristis neke od prethodnika Yamahe ili KORG-a...pa u tom smislu prepoznajes zvuk i razlike izmedju njih...prica o tome koji je model bolji je dugacka i opsezna...a najbitnije je da ti pronadjes sta je za tebe najbolje...ako ti nije dosta RAM-a za semplove-ti kupi TYROS-a...ako ti je bolji touch screen-ti kupi KORG-a...ili Rolanda...ako ti je dosta 5 oktava-ne vuci 6 + 3 dirke...ako ti se bacaju pare a ti kupi TYROS 4 Black Edition i budi jedinstven...
Dodato:
[quote=djorosaur;255357]Ukusi su razliciti...ali posto pitas za dva trenutno najjaca aranzera...pored KETRON Audya...pretpostavlja se da si ranije koristio ili koristis neke od prethodnika Yamahe ili KORG-a...pa u tom smislu prepoznajes zvuk i razlike izmedju njih...prica o tome koji je model bolji je dugacka i opsezna...a najbitnije je da ti pronadjes sta je za tebe najbolje...ako ti nije dosta RAM-a za semplove-ti kupi TYROS-a...ako ti je bolji touch screen-ti kupi KORG-a...ili Rolanda...ako ti je dosta 5 oktava-ne vuci 6 oktava + 3 dirke...ako ti se bacaju pare a ti kupi TYROS 4 Black Edition i budi jedinstven...

rolandx
05.10.2013, 10:34
Halo ljudi držimo se TEME :mad: ... Dakle korg Pa600 Kada se već poteglo pitanje o Tyrosu moj glas ide za Pa600 :D

nesaband
05.10.2013, 11:27
Sve teme koje imaju preko 50 strana postaju beskorisne.Toliko toga je pisano u ovoj temi da niko sigurno nece da cita skoro 150 strana i ko zna koliko postova.
Vreme je da se malo razmisli o stavljanju kljuca na ovu temu da se ne bi ponavljala ni pitanja ni odgovori po ko zna koji put.Sve je vec receno u ovoj temi bar po dva tri puta.

yamahapassion
05.10.2013, 12:57
Ja ko da sam pricao zidu pre neki dan%-(

rolandx
01.11.2013, 18:25
Da osvežimo malo..... Sa Pa600 dobio sam set koji je zaštićen od kopijata. Kako vam se to cini? Najizad izviodljivo :-O . U Pa600 se ubaci micro SD startuje klavijatura , ucita set i on radi.. Bez kartice Jok. Ni da pipne. E sada.... Dodatne informacije (nije mi cilj da ga razmnozavam jer 10tak ...solidnih ritmova nije toga vredno):
- SD kartica na racunaru pokazuje fajl u obliku regestry podatka.
- Ubacuje se sa zadnje strane pored USB-a ima plastikica koja se otvori ( jedan zavrtanj - krstasa glava) Ispod baterije ima mesta za micro SD.
- Kopirao sam fajl sa micro SD na drugi SD ali set ne radi. Probao sam SD da formatiram u NTFS i probam opet sa istim fajlom ali bezuspešno.
- Kada hocu bilo koji ritam posebno da ucitam iz seta bez te kartice, ne moze.

Kako ga je zaštitio. Predpostavljam u nekom programu ali kom i kako.....

( mozda je ovo tematika za novu temu ??? )

Todorgm
01.11.2013, 18:58
Meni se taj set i ne svidja tako da ....

rolandx
01.11.2013, 19:04
Druze nije ni meni zapelo ... ja ga imam.... nije to poenta . Poenta je da jednog dana zaštitim svoj set. A za to se vredi potruditi;) Poenta je da moze. To je za mene novost ,... za vas ne znam

zeljko
01.11.2013, 19:15
Pa koliko vidim iz tvog posta najvjervotnije je to posebna kartica onda i zato ne moze da radi ako kopiras na drugu.Bar ja mislim da je do Toga,jer mozda ima drugi cip ili sl.Nisam neki kompijuter ekspert pa nagadjam samo heheh

LAsER
01.11.2013, 19:51
Hajd pošalji taj registry fajl da vidimo da li se može saznati šta iz njega iz raznih editora.

Todorgm
01.11.2013, 19:58
PItas ove iz sky music-a i saznaces kako se to radi

Ace
01.11.2013, 20:00
To znam da Korg omogucava ali naravno za para i hoce da kupis malo vecu kolicinu "kljuceva" za setova (vise nego sto bi ti prodao pa se ne isplati).

tibor
01.11.2013, 20:17
Slusao sam i demo snimke, drumkit zvuci kao kombinacija serpica i jupol kanti.
Pozdrav svima. Kupio saam Kogr Pa600. Ubacio sam jedan set od Pa800 i lepo je radio. Posle tri dana ubacujem drugi set od Pa800. Krenem da menjam perfomanse i odjednom krene nesto da zuji. Promenim nekoliko perfomansi i ono opet zuji... Malo radi malo zuji. Sada bih ponovo da vratim onaj prvi set koji solidno radi. Cuo sam da nije preporucljivo da se cesto menjaju setovi. Ne znam mnogo o tome. Ako neko zna neka mi pomogne jer sam zbunjen. Unapred zahvalan.

zeljko
01.11.2013, 20:18
Da nisi mozda ucitao i GLOBAL ?Ako jesi onda vrati na fabricko stanje i ucitaj ponovo set ali bez globala.

rolandx
01.11.2013, 20:22
Evo uploadujem ALI ponovicu da ne citiram post.. isti fajl sam prebacio na drugu micro sd i nece da radi set. Na kartici je napisano cini mi se KORG DS-11 ili tako nesto. SET PREUZMITE OVDE (http://www.sendspace.com/file/il4zcp)

Zasticen je ... za one koji nisu citali ranije postove.
Dodato:
Da nisi mozda ucitao i GLOBAL ?Ako jesi onda vrati na fabricko stanje i ucitaj ponovo set ali bez globala.

Probao sam i sa mojim globalom i sa njegovim na mom setu... nije global u pitanju, probao sam i sa fabrickim... Svaki ritam je zakljucan kao i svi elementi koji vuce ritam. Nije dozvoljeno cak ni da ga menjam u record-u ... :rolleyes:
Dodato:
PItas ove iz sky music-a i saznaces kako se to radi

Da da da.... Imam utisak da si ti krtica ( iz sky) ;) ... Salim se... Mislim da bi odgovor bio ,,zini da ti kazem" Ali mislim da je sa njihove strane OKRUTNO da i to malo sto su dali na kasicicu zakljucavaju i prave nam probleme.
Dodato:
Dodao bih da je ovo izgleda bilo zrelo da se otvori nova tema. Ukoliko je moguce da moderator fino otvori novu temu i premesti postove pa da tamo nastavimo... IZVINJAVAM SE sto sam uopste i krenuo ovde da pisem ... imam utisak da ce se ovo povući mnogo postova...
Dodato:
.
.
Pisano je o ovome na jednom forumu ...

http://www.korgforums.com/forum/phpBB2/viewtopic.php?t=79980&postdays=0&postorder=asc&start=0
Dodato:
.
.
.
You can backup your licences but only with iLok, not with syncrosoft. iLok offer a service for $30 a year if memory serves me right, whereby you can retrieve your licences in case your Dongle goes bad or gets stolen.

zeljko
01.11.2013, 23:08
@rolandx druze nisam tebi pisao za global,vec ovom Tiboru hehe

rolandx
02.11.2013, 12:52
Izvini Zeljko nisam skontao... Šro se tiče ovog seta mislim da tu nema šta da se doda i kaže... Prelistavao sam na netu. Dakle u pitanju je Dongle ili kako se vec zove taj tip zaštite. Aktuelan je od proizvodjača telefona preko resivera pa i klavijatura sada. Zaštita proizvođača. U pitanju je verovatno serija kartica koju su u Sky-ju dobili sa klavijaturama i pravom da upotrebe za proizvode koje prodaje. Zaštita je velika i nema alata ( meni poznatih) da bi se pozabavio time. Tim pre što je u pitanju hakerisanje vecih razmera :) . Set stoji uploadovan... pa ako neko uspe svaka mu čast. Mada s obzirom koja je zastita u pitanju, koliko god da je materijal zanimljiv, suludo je gubiti vreme na to.

LAsER
02.11.2013, 13:04
@rolandx: gdje mogu preuzeti set i registry fajl sa SD kartice?

zeljko
02.11.2013, 13:12
Ma sta ces se izvinjavati.Poz

velja87
02.11.2013, 13:52
@Laser imas link gore u postu 1472 na OVDE. Klikni pa preuzmi.
@rolandx potpuno si u pravu. Da je materijal zanimljiv vredelo bi se potruditi, a veruj mi sve moze da se dekodira i hakuje. Mislim bilo bi lepo da su to dali otkljucano pa da svako sredjuje dodatno kako zeli. Bubnjevi nisu losi i mogli bi da posluze i da se lepo iskombinuju sa jos nekima, pa da se sastavi jedan cestiti akusticnu bubanj, koji je svima preko potreban. Ostalo sto sam preslusao na netu, nije nista posebno, mislim da ima nesto iz onog asx-1 od semplova, a ni to bas nije bilo vredno para za koje je prodavano...

yamahapassion
02.11.2013, 15:52
@rolandx: a moze li set da radi u korgu i posto izvadis karticu? da li ostaje usnimljeno stanje seta ili je moguce da radis sa tim setom samo dok je sd kartica u klavijaturi?

zeljko
02.11.2013, 17:13
Kad bi radilo bez kartice onda bi mogao i nama poslati karticu da instaliramo set pa mu ponovo vratimo:lol:Ja mislim da nece ici bez karte..Poz

rolandx
02.11.2013, 18:05
@rolandx: a moze li set da radi u korgu i posto izvadis karticu? da li ostaje usnimljeno stanje seta ili je moguce da radis sa tim setom samo dok je sd kartica u klavijaturi?

Svaki put kada se uključi klavijatura mora kartica da bude unutra dok ne ucita set ( podigne sistem).. Kada ucita onda se moze kartica izbaciti, ali prilikom sledećeg uključivanja opet mora djubre da bude u njoj ili neće učitati. Dakle konstantno. Iskreno ima par ritmova kao sto sam napisao, medjutim vise mi se svidjaju perfukcije i sam bubanj koji je fantastican.... Neko bi pomislio , zašto kukam kada imam set... cilj je da to podelim sa kolegama jer znam da bi od tih par elemenata napravili stvarno cudo. A i nerviraju me jer su zastitili par dobrih ritmova. Idiotizam.
Dodato:
Kada bi postojao program bar da kopiram SD to bi bilo super. Ali šipak. Pročitao sam neki program da postoji i pisao sam o tome, probao ali jok. Onda bih mogao da vam posaljem i set i karticu. Ruku na srce, nisu mi naplatili tu karticu. Fer i korektno sa njihove strane. Uradili par ritmova i bukvalno , izvolite , ovako set treba da zvuci i tako nastavite. To je OK ali ali ali

yamahapassion
02.11.2013, 23:03
Cekaj, jel mozes ti uzeti taj set npr. kao osnovu, pa sredjivati stanje u njemu, dodavati semplove , perf. ritmove koji tebi trebaju jos i brisati one koji ti ne trebaju? jel bilo bi bas shit svirati samo i iskljucivo sa materijalom iz tog seta... da li mozes sredjivati po zelji i sacuvati izmene u setu? ako moze onda to i nije lose, pa taman nek ti je kartica i stalno u klavijaturi, ali da si mozes iskombinovati sta ti treba a sta ne, a ako nisu dozvolili mogucnost izmena u tom setu onda jbg... ne vredi zivaca.

rolandx
03.11.2013, 09:51
Mozes brisati u setu sta ne odgovara, pomerati sa jedne pozicije na drugu i slicno. Moze se i dodavati u setu druge stvari, ALI, posto ritmovi vuku prelaze i intro prelaze ,snimljene prelaze iz User1 i User2, njihovim pomeranjem bi poremetio rad ritmova. Ako se pomere onda bi morali u record da ritam koji je to koristio,te elemente, nadjemo ih na novim pozicijama i tako memorisemo sto je ne izvodljivo. Ne moze se uci u record. Zasticeno je. Dakle mogu izbrisati sta hocu,mada boja i nema, samo par njih, vise ritmova, ukupno 12, a nesmem pomerati pozicije elemenata u user 1 2. Moze se izmajmunisati i na ovaj dodati moj set. ALI, njihov set na 12 ritmova ima oko 50 Mb memorije, sta mi ostaje da dodam. Nije da ostaje malo, ali moj set je PUN, a zarad ovog seta zbog koga bi morao svoj da tumbam i preturam, ne isplati se.

yamahapassion
03.11.2013, 10:02
Nema od tog `leba =))

rolandx
03.11.2013, 10:11
Pa nema. ALI nemoze se set ucitati sa OS 1.00 samo sa 1.10. Takodje nisu ga mogli zastititi sa 1.00. Citao sam da je korg to prvenstveno uradio zbog dodatnih paketa ritmova, boja, za trzista drugih zemalja, pa se ovi dosetili da svoj set navedu kao dodatni paket za nase trziste, ubede korg da je to ono sto ce prodavati ovu klavijaturu na nasem trzistu i tako dobili pravo na kljuc. Strasno ali istinito.
Dodato:
Cak korg prodaje te pakete za druga trzista... A cena je straobalna. Po 140 do 150 evra. Ma, puno price a malo koristi.

zeljko
04.11.2013, 06:07
Imam jedan Problem,nikako da nadjem na pa 600 gdje se nalazi u Rekord modu da ukljucim Metronom kad sam pravim ritam..Nigdje nema te funkcije da se ukljuci a vidio sam na YouTube na Pa 3x ima u Rekord modu gdje se ukljucuje i iskljucuje Metronom.Da li neko zna ?

I jos nesto da li ima mogucnost da kad snimim jednu traku koliko treba barova da i stane a ne da dalje die snimanje..Kod ketrona je bilo kad zavrsim snimanje onda i stane odbrojavanje,dok kod pa 600 die dalje i nemam metronoma..Poz

korgpa600
04.11.2013, 17:42
Jedno pitanje,nisam siguran dali sam naletio na forumu na odgovor.Kako manipulirati sa prelazima tj. fillovima na pa600,na taj nacin da odradi prelaz koji zelim sa npr.4-te varijacije na prvu .Desava se da je prelaz ok sa prve varijacije na bilo koju,a sa trece i cetvrte ne valja.Skontao sam u rec modu da ih mozes editovati,ali kako ih postaviti da mi rade samo prva i druga bez obzira na varijaciju.....hvala unaprijed.....

rolandx
04.11.2013, 17:56
Prvu i drugu prekopiras na ostale... Record - MENU - Style edit ( mislim da se tako zove) predposlednji tab dole ( skroz desno dakle predposlednji) . Tu biras sta ces gde da kopiraš....

al bundy
04.11.2013, 18:07
Metronome ti je ispod menu taste...i kad jevstsnes ona sevupalibu rec modu.
A za snimanje podesi rec length i cv length
Ovisi koliko hoces.stavi na 1 ili 2 .
Usnimi jedan ili 2 takta.jednostavno je..samo malo navike.
Nevjerujem da se moze automatski napravit da stane...ali cim prestanes da kucas on i nesnima dalje...nego ponavlja ono sto si ukuco.

Korgpa600...sta ti nevalja kod fill?? Hoces prva dva filla na svim varijacijama ili..??

korgpa600
04.11.2013, 19:07
Metronome ti je ispod menu taste...i kad jevstsnes ona sevupalibu rec modu.
A za snimanje podesi rec length i cv length
Ovisi koliko hoces.stavi na 1 ili 2 .
Usnimi jedan ili 2 takta.jednostavno je..samo malo navike.
Nevjerujem da se moze automatski napravit da stane...ali cim prestanes da kucas on i nesnima dalje...nego ponavlja ono sto si ukuco.

Korgpa600...sta ti nevalja kod fill?? Hoces prva dva filla na svim varijacijama ili..??
Zavisi,znaci npr.pri prelasku sa 4-te varijacije na bilo koju drugu mi odradi fill npr.broj tri,a sa prve varijacije odradi fill broj 1.Kako to iskombinirati po vlastitom ukusu...

al bundy
04.11.2013, 20:03
Jedino ovo sto znam
RECORD...EDIT CURRENT STYLE...izaberes taj ritam koji hoces...MENU....STYLE EDIT....skroz dole desno na displayu COPY FROM STYLE....
odaberes opet taj ritam i kopiras FROM ECV npr fill 1 na fill 4...procackaj malo..jednostavno he.

Todorgm
06.11.2013, 13:14
Da ne otvaram temu novu ,zna li ko zasto mi probijaju zvucnici kad pojacam glavni preko pola na pa600,i to se cuje samo neko krcanje kad udaris jako neku solo boju .....Inace gain mi je pojacan na 6

rolandx
06.11.2013, 14:18
Sam si dao odgovor. Gain smanji na nulu. Nevidim potrebe za jačim gainom. Eventualno 1 mada nema potrebe. Za sve vlasnike Pa600: Klavijaturu uključite, bez obzira koliko je pojačana. U sobi u kojoj ste, mora biti potpuna tišina. Prislonite uvo zvučniku i čućete zujanje i šuštanje. Cuje se svakako ali da bi videli o cemu govorim uradite to u tišini. Strašno....

romario
06.11.2013, 14:38
Jačina gain-a nije idealna na 1 ,3 ili 6 !
Već je pisano o tome sto puta ...;)

tranzit
06.11.2013, 16:06
Todore smanji Gain na kanalima gdje je prikljucen PA600 (ili kanalu, ako je stereo) i to na minimum, zatim pojacaj na samom instrumentu (PA600) Volume do maksimuma i tada uradi sound check, to jest provjeri da li se pri tako postavljenom Gainu i svirci nekog zesceg ritma, pali oveload led lampica. Ukoliko se ne pali, podizi gain sve dok se prvi put ne upali na kratko. Tada smanji za malo Gain i to je vec idealno podesen ulazni signal.

zukae
06.11.2013, 16:17
@rolandx To što ti čuješ šum kada je skroz potišan instrument je mana i na Pa50 i Pa500. U pravu si čisti užas, u poređenju moja yamaha S710 uopšte nema pozadinskog šuma ni na zvučnicima ni na slušalicama.
Pogledaj stranu 60 na ovoj temi. Znači instrument su namjerno potišali na nivou DA konvertera i onda pojačali na unutrašnjoj mikseti i amp-u za slušalice i zvučnike. Rezultat je šum koji čuješ i kad je instrument skroz potišan. Za Pa500 postoji hardverska prepravka koja ima opisana na internetu, preskoči se unutrašnja mikseta i isključe line in ulazi i dobije se manji pozadinski šum. Prepravku sam napravio prije tri mjeseca instrument je stabilan, i konačno na slušalicama ne šušti ko kasetofon.
Korg je ovo možda svjesno napravio jer ko bi onda kupovao skuplje instrumente.
S710 sam koristio za sviranje klavira, jer me šum na pa500 baco u depresiju. Sad kad sam napravio pa500, s710 je na prodaju.

Todorgm
06.11.2013, 18:16
Probacu sve to sto se nabrojali,inace na svirci su mi stalno ugaseni zvucnici a gain je na 6-7 zavisi s kim i gde radim

korgpa600
11.11.2013, 14:31
Evo nakon nekoliko odrađenih vikenda sa pa600,moram reci da sam blago razocaran prazninom zvuka koju daje.Mozda imam takav dojam,posto sviram i ketrona.Ne mogu dobiti tu punocu ritma nikako.Malo naivno sam mislio upotpuniti,obogatiti aranzerski dio svirke,ali vidim da nista od toga.Imam dosta setova kvalitetnijih za korga,i nakon jako puno podesavanja,raznoraznih kombinacija,pucanj u prazno.Pa jbte.ketron radi bez ikakvih velikih zahvata,prakticki iz trgovine na svirku.Mozda bih bio zadovoljan da prelazim sa pa50 na pa600,ali ovo mi je blagi šok.I sad sam zatečen situacijom,koristit cu ga poput tr-a,zbog par dobrih tambura i harmonika.I sad slusam pa3 kako radi,pa si mislim da bi trebao raditi 300% bolje s obzirom na cijenu,ali nije bas tako.Stvar je u tome sto mene osobno ne zanimaju razne tehnikalije i megabajti,itd....da se opravdavaju cijene uređaja.Iskljucivo me zanima sistem stani i sviraj,i ono sto izlazi van.Ako se mora potrositi pola karijere za ustimavanje takvih klavijatura da bi se priblizili soundu kakav bi trebao biti,mogao bih odmah u oglasnik,pa da si kupim g 1000,bez semplova i megabajta koji radi bolje za siću.Ali sto je tu je,dat cu mu jos koju priliku,dok se malo ohladim......

rolandx
11.11.2013, 14:48
Ta punoća zvuka se dobija korišćenjem kompresora ILI kvalitetno odrađenih semplova. Nisam se susreo sa Ketronom pa ne mogu da poredim, ali set koji ja koristim upravo je onakav kakav bi trebao da bude. Pun, konkretan, dinamičan, raznolike varijacije ( nisu monotone)... Mada , možda bi se i meni više svideo zvuk Ketrona, ko zna .... ;)
Dodato:
.
Ako imaš neki snimak narodnjački sa ketrona linkuj pa da uporedimo i čisto da znamo o čemu se radi. Naravno ako ti nije teško i ritmove koji su te razočarali na Pa600 ( Mp3 )...

Pozz

korgpa600
11.11.2013, 15:24
Probat cu nesto uploadat od ketrona mada i nemam neke super kvalitetne snimke,ma stvar je u basu,mekoći svirke.Ne daj boze da moram negdje na tiho odradit sa korgom......Jer dobiti da zvuci tiho,ne napadno,a močno sa ketronom nije problem.S tim da naglasim da ne sviram iskljucivo narodno,tako da mi rumbe,sambe itd. nisu prioritet.A možda je to sve i stvar navike....pozz
Dodato:
http://www.reverbnation.com/zeljkoband/songs
Tu se moze nesto poslusati,mada nisu snimke nesto,ne znam koliko je mjerodavno.
P.S vokal zanemarit,bili smo pijani u sobićku--

zeljko
11.11.2013, 21:18
Super pjevas..Sad da li ketron bolje zvuci ili ne.Bice da fabricke stvari i meni su se vise svidjale na ketonu kad sam imao nego na korgu ali mislim kad se korg sredi da ne moze ketron stati pored njega.Sve zavisi koji ketron.Ja sam imao SD3 i po meni ova Korg Pa 600 je bolja sto se tice mogucnosti ubacivanja semplova,pa setova tj.materijala kojeg ima na pretek,dok to nije bio slucaj kad se radi o ketronu.Mislim da ako neko ima zivaca da sredjuje klavijaturu da Pa 600 moze ite kako dobro da zvuci.Ovdje ne Kazem za Audyju jer je nisam imao.Poz