PDA

Pokaži Full Verziju : KORG PA3X - Oficijalna Diskusija

Strane : [1] 2 3 4 5 6

No.1
23.02.2011, 12:55
Ja ne znam sto jos nema ova klavijatura u Evropi
Nasao sam link na youtubu da se vec prodaje u Turskoj
i to sa zvanicne cene 2,750e (5 oktava)...a onaj veci 100e vise.
jesu to isti modeli sa one koji pravi Italija??

http://www.youtube.com/watch?v=TlD5TbVJ4wk&feature=player_embedded

Ajmo nek ovo bude oficijalna diskusija oko ova klavijatura

MOLIM VAS BUDITE KOREKTNI da ne bi opet tema bila zakljucana
ja sam zamolio administratori nakon 3 zaklucane iste teme da nam daju jos jedna.

Gago
23.02.2011, 21:17
kod nas u njemackoj se prica da ce tek posle saem bit u prodaj i to u vise variacije,za njemacko trziste u srebrena boja i dva modela, za trziste van njemacke u crna boja itd.....
61 versija nece imat pokretni ekran i HD......

Oasys
23.02.2011, 21:40
Moje je misljenje da ce biti klaviatura preko 3000e u samom startu. Bas me zanima specifikacija. Mora da je mrak aranzer.

mile nikolic
23.02.2011, 21:59
ja sam imao priliku da pogledam zvanicnu prezentaciju te klavijature sa sajma muzike u nemackoj i odusevljen sam njenim karakteristikama kao i saundom

Ace
23.02.2011, 22:38
@mile nikolic
Ja koliko se secam ona je bila prezentovana na sajem muzicke opreme u Kaliforniji .... na NAMM show.
Da ne gresim mozda ?

Oasys
23.02.2011, 22:58
Klaviatura se pojavila i kod nas. Necu reci gde :)

eko_77
23.02.2011, 23:14
Dobio sam informaciju od prijatelja što ide uvijek u Tommana da su več gore, jer on je glavni uvoznik za te stvari za evropu!!

mile nikolic
23.02.2011, 23:16
u pravu si kolega @acekorg bila je tema na forumu pa je neko stavio link -zahvaljujem na ispravku pozdrav

Minicevac
24.02.2011, 04:27
Evo jednog korisnog klipa iako je na Italijanskom moze se razumeti i videti,jer je lepo prikazano...

http://www.youtube.com/watch?v=vAUB1xkP-2Y&NR=1

gega
24.02.2011, 04:52
Klaviatura se pojavila i kod nas. Necu reci gde :)
Objasnite mi molim vas smisao ovog vasheg posta....

Oasys
24.02.2011, 09:58
Ispravka. Klaviatura se pojavila u Beogradu. Ima je u dve varijante, za sada je samo crna boja u pitanju. Ko zeli podobnije informacije neka se raspita. Pozdrav

aleksandar031
24.02.2011, 10:18
A sta je sa onim ,, u aprilu dolazi u Srbiju,,?:rolleyes:

Vule
24.02.2011, 11:18
@ Oasys...u naslovu pise "oficijalna diskusija" ako si procitao,a to znaci da treba diskusija da bude zasnovana na zvanicnim informacijama. Kod zastupnika jos uvek nema instrumenta u zvanicnoj ponudi a te "iz gepeka" varijante nisu za ovde tako da te molim da se uzdrzis od takvih postova. Nemojte bas svaku temu da kvarimo nepotrebnim glupostima. Hvala

LAsER
24.02.2011, 14:45
To što neki imaju klavijaturu da testiraju ne mora značiti da je u prodaji. To isto važi i za Tursku i bilo koju drugu državu. Još nigdje se Pa3x ne prodaje, nego tek nakon zvaničnog predstavljanja na sajmu u Njemačkoj (Frankfurt) od 06. - 09. Aprila. A i to je upitno, tako da i ova tema će ubrzo ici u lock jer nema ništa zvanično dok ne prođe sajam.

A što se tiče specifikacija Pa3x, možete svi pročitati u ovoj temi -> http://yu-midi.org/forum/showthread.php?t=16962

Cijene su samo spekulacije.

A sa zvanicnog Korg foruma (de) evo par zvaničnih informacija od moderatora:

Prednosti Pa3x nad Pa2x Pro su:
- DNC2
- Sadržat će par boja kao što to ima Yamaha sa SA tehnologijom
- Novi Ambience drum kit, kao i razni drugi soundi i drum kitovi.
- Kontrast i osjetljivost bolja kod displaya
- Više RAM memorije, 256MB sa dodatkom kompresije ispada kao da imate 512MB
- Mogućnosti 24 oscilatora po tonu (što je veće nego kod Pa2x Pro)
- MAXX EQ
- Mp3 Vocal Remover
- TC Helicon Voice Live 2
- Software popravljen (primjer, kod song book-a nova mogućnosti pretrage) i razne druge dodatke koje čine Pa3x lakšim za upravljanjem.
- Tvrde da su bolje dirke
- Brzi boot
- itd. itd...

Ostaje da se sačeka dok neko ne isproba Pa3x uživo pa da vidi kako to zvuči.

Ostalo su spekulacije, pričati sada o cijeni ili da li je Pa3x = (Pa2x PRo + TR), da li vrijedi ili ne itd... je suvišno za sada.

Pozdrav.

Ja. btw. evo malo i u test fazi kod prave svirke. Imaju i Pa3x i Pa3x Musikant model. (prebacite odmah na 03:15).

<object width="640" height="390"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/GPCJ9yZMu54?fs=1&amp;hl=en_GB"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/GPCJ9yZMu54?fs=1&amp;hl=en_GB" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="390"></embed></object>

Belja_SO
24.02.2011, 15:03
au ja jedva cekam da se odradi prezentacija za nase podrucije s nasim ritmovima ... e onda cemo znati koliko je bolja kljava od ostalih modela ... a do tada ja nisam nesto preterano odusevljen ...

Oasys
24.02.2011, 15:21
Kao sto je rekao LAsER. Glupo je komentarisati o necemu sto nije ni izaslo na trzistu a nije ni u prodaji. Ja sam samo rekao da se pojavila i da je covjek ima, nisam rekao da je u prodaji kod nas. E sad sto neko ima mogucnost da je nabavi pre pustanja u prodaju to nije stvar za diskusiju. Mi mozemo samo da pricamo "uslovno" obzirom da retko ko je dosao u dodir sa njom.

erno11
24.02.2011, 15:42
Jao, bas je super..Meni se bas ovo svidja jos kad izadje PRO verzija. Mene boli briga koliko ce kosta, ja cu ga odmah kupiti.

Jer zelja mi je nesto dobro imati i kvalitetno.

Super je Pa3x :)

LAsER
24.02.2011, 16:01
@erno11: Već je to pomenuto u temi koju sam gore naveo, nema Pro verzije, nit će biti (izvor: KORG)!

Evo mala tablica sa info "ko koga zamjenjuje"...

Pa3x 61 < - > Pa800
Pa3x 76 < - > Pa2x Pro

Pa3x Musikant se razlikuje od Pa3x International verzije zamo u boji kucista i SET-u kojeg se dobije uz Arranzer, ostalo sve isto. S time da ce Musikant biti za DE-AT-CH tržište, dok International bit će u drugim državama zastupljen.

erno11
24.02.2011, 16:19
Izvinjavam se, moja je greska.

sorry

No.1
24.02.2011, 21:24
Molim vas da se tema ne zakljucava.
Kao sto Laser napisao mozda ima nekih cinjenica da i ne bude oficijalno ovo sve jos

ali ja bih volio da diskutiramo oko ova klavijatura
dobro je da se vidi i ko sta ocekuje od 3x
nekome smeta mu tvrda dirka nekom manje oktava ...

Uostalom na Ytubu ima oficijalnih italijanski linkova gde je prezentiran klav
i vise opcija kao gitar mode..harmonajzer...ambient kit...
pa ako 3x oficijalno ne postoji onda eto spored ovih videa mozemo nesto reci o tome ovako bar na prvi pogled.

Naravno sve to bez suvisnih komentara

Sejox
24.02.2011, 21:38
@No.1

Tema se nece kljucati ukoliko je sami clanovi koji pisu ne dovedu pred svrsen cin.

Opet se sporadicno ubacuju clanovi koji nemaju nikakvu predstavu ni
saznanja o pomenutom modelu.

Mada kada pogledamo malo,na ovoj temi je bolje da se nista i ne pise dok ne
bude nekih zvanicnih dokumenata ili specifikacija,ili je neko kupi pa proba.
Jer bez ovoga nemate osnovu na kojoj ce pocivati "oficijalna diskusija".
A bez neke osnove,priznacete nema ni "oficijalne diskusije"

Zato predlazem,da ako neko nema nikakvih provjerenih i zvanicnih podataka,bolje da ne pise nista.

Firanga
09.03.2011, 00:29
mislim da izlazi za mjesec dana, i da ce u njemackoj biti nesto oko 3000 e ... mada ne vidim svrhu kupiti pa3 i ubaciti pa 2 u njega i sl ...

No.1
09.03.2011, 16:59
haha to si u pravo brate al tako pocinjemo...prvo sa postoeci set koji imamo na 2x
pa onda radi se ponovo na poboljsanje tog materijala.

Mene zanima taj deo oko kompresie rama
Dal ce to bit isti kvalitet jer kompresija kao takva mora da izgubi deo kvaliteta
znam da imace ram 256 koi kompresovani dolazi duplo 512 ??!!

energy
16.03.2011, 03:54
Zvanicna informacija.Kod nas stize za nekih mesec i po dana i cena ce biti 3400e,a pro verzija ce biti 200e vise.Dolazi u jednu od nasih prodavnica neznam da li smem da kazem u koju.

No.1
16.03.2011, 05:29
3400??? Ma hajde breeee nek im stoji u kupovinu nisam ja toliki magarac :mad::mad::mad:

bokivelik
16.03.2011, 10:54
Podrzavam te No.1 mnogo je to kinta za klav.:confused: Jbg ceo zivot se samo ulaze u instrumente i nikad kraja. :D
Mnogo je bolje bilo ranije kupis harmoniku od 7 000 maraka i sviras na njoj 15 godina a ovo danas stvarno nije fer!

aleksandar031
16.03.2011, 11:22
@energY
ne zna se to jos, dobio sam ,,zvanicnu,, :D informaciju da ce manja biti 3000-gore dole oko 100, veca oko 3400.Zvucnik se posebno prodaje.
Ipak najbolje sacekati i videti zvanicno kada dodje kod nas

blato
16.03.2011, 12:59
Pozz,pricao sam sa covekom iz skymusic-a beograd vezano za pa3 i rekao mi je da ce se pojaviti u srbiji za 2 meseca od prilike,cena 3200-3500e,nezna se jos...pozdrav.

Sejox
16.03.2011, 13:30
Posto se nista ne zna,zamolio bih jos jednom da se na ovoj temi ne pise
samo da bi se nesto pisalo.

Ili je mozda bolje da je zakljucamo do zvanicnih i potvrdjenih informacija sa lica mjesta.

stamenmeteor
16.03.2011, 18:11
Pa3X Specifications Chart

Keyboard:
61-semi-weighted keys with velocity and aftertouch

76 semi-weighted keys with velocity and aftertouch

System
OPOS (Objective Portable Operating System)

RX (Real eXperience)

DNC (Defined Nuance Control)

Natural Ambience Drums Sound Technology

Multitasking, Load while play feature

Upgradable Operating System

Self-Refresh Battery for PCM data

Tone Generator
KORG EDS (Enhanced Definition Synthesis) sound generator:

120 Voices, 120 Oscillators

Filters with Resonance

Three band EQ for each track

Effects
Up to 8 Stereo Digital Multi-Effects block system

140 Effects types including VOCODER

Final Mastering Effects by WAVES

(MaxxEQ™, MaxxBass™, MaxxTreble™, MaxxStereo™, MaxxVolume™)

New Voice Processor Technology by TC-Helicon® with 7 Effects:

Four-part Harmonizer, Double, µMod, Reverb, Delay, Filter, HardTune, Pitch Correction plus Compressor, EQ, Gate (Adaptive Mic Setting on the Mic input)

Sounds / Drumkits
More than 1100, including Stereo Piano and GM Level 1 & 2 compatible sounds; more than 90 Drum Kits

User area: 512 Sounds, 128 Drum Kits

Defined Nuance Control (DNC) Technology

Real Drum Ambience

Digital Drawbars: 9 Footages

Realtime controls: Assignable Sliders

Full editing of Sounds and Drum Kits

Sampling: Record, Edit, Time Slice, Compression Tool, Load/Import of Korg, Wav, AIFF and Akai files; Export of Wav and AIFF files

PCM RAM Memory: 128 MB standard (equivalent to 256 MB linear data), expandable up to 256 MB (equivalent to 512MB linear data) with the optional EXB-M256 memory expansion board

Styles
More than 400 preloaded Styles, freely reconfigurable

1200 available Style locations including the Favorite banks

Eight Style tracks, 4 Single Touch Settings, 4 Pads and one Style Performance per Style Guitar Track 2 mode, Parallel and Fixed NTT

Compatible with old "i-Series" and Pa series Style format

Style Record with Step Record, Track and Event Edit functions

Style controls: 3 Intros, 4 Variations, 4 Fills, Break, 3 Endings, Synchro Start/Stop, Tap Tempo/Reset, Fade In/Out, Bass Inversion, Auto Fill, Manual Bass, Tempo Lock, Memory, Accompaniment/Real Time Track Balance Volume, Accompaniment Mute, Drum Mapping, Snare & Kick Designation, Single Touch

Chord Sequencer
Realtime Style Chord Sequencer Recorder

Performance / STS
512 Realtime Performance locations

STS: Memorize Realtime tracks and Voice Processor settings, up to 4 x 1200 Styles, up to 4 x SongBook entries

Realtime tracks
Four Keyboard tracks (Upper 1, 2, 3, Lower) with dedicated on/off and sound select buttons

Song Play
Patented XDS Crossfade Dual Sequencer Player (Supported formats: MID, MID+G, KAR, MP3 + lyrics, MP3+G)

2 Players with separate Select, Start/Stop, Home, Rewind and Fast Forward controls X-Fader Balance control

Lyrics, Score, and Chord data can be displayed on screen, or on external video monitor (with VIF4 option installed)

Markers

Jukebox function

Mp3 Player / Recorder
Double Mp3 Player and Mp3 Recorder

Two Mp3 files can be played simultaneously in Song Play Mode

Real Time Transpose (+6/-5 semitones)

Tempo change (±30%)

Advanced Vocal Remover Record MP3 files including Styles, SMF, Real Time Tracks, Pads, Microphone and Effects

Audio Chord detection for Vocal Harmony

Sequencer
Quick Record (Backing Sequence)

Multitrack and Step Record functions - Full-featured sequencer

16 tracks; Up to 200,000 events

SMF native format

SongBook
Fully programmable music database, based on Styles, SMF, Karaoke, MP3 with automatic selection of Style Play and Song Play modes

User-definable custom lists

Filtering and Ordering options

Compatibility
"i-Series" models: Styles

Pa series: Style, Performance, Program/Sound, Song, SongBook, Pad

Multi Pad
4 Assignable Pads + Stop Button - Pad Record function

Help System
Hypertextual, Contextual, Multilingual

General Controls
Master Volume, Real Time-Acc/Seq Balance Volume, Ensemble, Octave Transpose, Master Transpose, Style Change, Quarter Tone and Arabic Scale memorized inside Performance/STS - Realtime controllers: Joystick (pitch + modulation), Ribbon Control, 8 Assignable Sliders, MP3 Volume, Mic Volume, Mic Harmony/Double Vol., Mic Reverb/Delay Vol., 3 Assignable Switches, Tempo +/-, Dial, Up/+, Down/- - Search Function

Control Inputs
Damper Pedal (support half-pedaling with optional DS-1H pedal), Assignable Pedal/Switch, EC-5 (Programmable Multi-Switches)

Analog Outputs
Unbalanced/Balanced Jack Left/Mono, Right/Mono, Out 1, Out 2, Headphones (in the front panel)

Digital Outputs
S/P DIF (48 kHz – coaxial), mirroring the Main Stereo Outputs

Line Inputs
2 Unbalanced/Balanced Jack Left/Mono, Right/Mono

Microphone Input
Combo XLR balanced with Gain control (15 to 50 dB) and switchable Phantom Power

MIDI
In, Out, Thru; standard Midi connectors

USB to Midi using the USB Device port

Individual track assignment

8 user definable MIDI Setups

USB
2 USB Host Front/Rear (2.0 Hi Speed) and 1 USB Device Rear (1.1 Full Speed) connections

Hard Disk / Mass Storage
Standard 4 GB memory USB

Optional 2.5" SATA Hard Disk Driver (61-key)

Standard internal 2.5" SATA Hard Disk Drive (76-key)

DVD-CD Player / Floppy Disk
Optional using standard USB DVD/CD/FD Drives connected via USB Host ports

Display
Pa3X 61: Resolution: 320 x 240 pixels - TFT Color TouchView Graphic Touch Screen;

Pa3X 76: Motorized Tilt Display - Resolution: 320 x 240 pixels - TFT Color TouchView Graphic Touch Screen

Clock
Internal System Clock

Consumption
35 Watt - 50 Watt when connected with Amplification Bar (PaAS)

Dimensions (W x D x H)
980 x 366 x 145 mm / 38.58 x 14.41 x 5.71 inch without music stand (61);

1192 x 366 x 145 mm / 49.93 x 14.41 x 5.71 inch without music stand and with the display fully lowered (76)

Weight
14.7 kg / 32.4 lbs (61); 17.5 kg / 38.58lbs (76)

Accessories
Manual, AC Power Cable, Music Stand, Accessory Disk
Options
PaAS Amplification System

EXB-M256 - 256 MB RAM Expansion Board

VIF4 - Video Interface Board

EXP-2 - Expression/Volume Pedal

XVP-10 - Professional Expression/Volume Pedal

EC5 - Assignable Multi-Switch Controller

DS-1H - Damper Pedal

PS-1 - Switch Pedal

HDIK-2 Hard Disk Kit Installation Kit (61 only)

* Helicon is a registered trademark of TC-Helicon Vocal Technologies Ltd.
* MaxxAudio, MaxxEQ, MaxxBass, MaxxTreble, MaxxStereo, MaxxVolume are trademarks of Waves Audio Ltd.
* Specifications and appearance are subject to change without notice for improvement.

Pa AS - Pa Amplification System for Pa3X (76 and 61 keys)

System

3 Channel Amplification System

Power
2x20 Watt (Middle/High Frequency) + 1x40 Watt (Sub Woofer)

Speakers
5 Speakers: 2 Middle range (80 mm) + 2 Tweeters + Dual Coil Subwoofer (130 mm).

Cabinet
Aluminum case with Bass Reflex System

Connectivity
Extremely Simple Connection. Power and the audio signal from the Pa3X are via a special connector that is automatically attached to the keyboard. No Cable, No Power supply needs to be attached to the Pa3X

Dimensions (W x D x H)
992 x 173 x 137 mm / 39.06 x 6.81x 5.39 inch

Weight
5.7 kg / 12.57 lbs

* Specifications and appearance are subject to change without notice for improvement.

mirandess
16.03.2011, 19:59
evo nekih slicica koje sam nasao na netu, sad ne znam dal su tocne, al otprilike bi moglo biti to sto je vezano za os u korgu pa3x....... ponavljam ne znam dal je to, to.... ali je ugl. pretpostavka, malo mi cudno izgledaju slike, mozda je photoshop ili nesto slicno ali eto..... :D

No.1
16.03.2011, 20:17
http://www.youtube.com/watch?v=vAUB1xkP-2Y&feature=related

zox2003
16.03.2011, 22:06
U USA izlazi u Aprilu i cena ce biti $3699...za sada....

chewra
17.03.2011, 03:38
Realno..moje misljenje je da nista posebno nije bolji sound od pa1x ili pa2x mozda za 10% a za te pare..ipak bolje sacekati.Odgedao sam sve klipove na namm 2011 i ono sto jesu ubacili nove introe i neke nove stilove..zvuk nije revolucionaran.....drugo pakovanje.. a da izgleda dobro-izgleda..a i kilaza mi odgovara 14.7kg

keyboards
18.03.2011, 16:44
U Long & McQuade/Canada kazu da je isporuka klavijature pomjerena sa kraja Martana kraj drugu polovicu Maja ili pocetak Juna. U razovoru sa Korg Montreal oni kazu najvjeroatnije pcetak Juna. Ne daju razloge pomjeranja isporuke. Amricki gitar centar i dalje ima informacije da bi trebalo biti krajem Marta u prodaji ali u pozadini misle da bi to imak bio kraj Aprila. LA prodavnica u Mississauga/Canada i dalje stoji pri obecanom kraju Marta jer za njih se zna da ponekad robu ne dobijaju iz sjedista u Montrealu nego iz Amerika sto bi moglo da ubrza isporuku u porednjenju sa Longg & McQuade no ipak to su za sada nezvanicne price. U LA music je PA3 za $100 dolara jeftiniji ($4099) ali ostale prodavnice mogu parirati tojcijeni. Jako je vazno da ce u globalu u Americi biti jeftiniji u sartu za oko $200 + kad se doda manji Americki porez izaci ce jos nekiiiiiiiiiiiih $100 dolara jfinije. Ja sam vec davnouplatio dva P3 (61 i 76) keyes i pazljivo pratim datum isporuke.

aleksandar031
18.03.2011, 17:01
@keyboards

Da li je to zvanicna cena od 4000dolara u USA, za koju verziju 61 ili 76 dirki?

keyboards
18.03.2011, 17:04
Svakako da ce stvako dobro odvagati da li vrijedi uloziti novac u novu spravu ako stara radi vec dobro. Takodje za sada se nemoze izvrsiti objektivno poredjenje jer poredjenje na osnovu podataka i slike ne govori mnogo. Moji razlozi za prelazak na PA3 su vec vidljivi na slici pretpostavljajuci da ce kvaliteta izrade i zvuka biti na nivou PA2.
Razlozi:
1. svidja mi se ideja prebacivanja PAD sekcije nalijevu stranu jer je pristupacnija ritam sekciji kao i dodavanje lampica da se zna koji PAD e u upotrebi.
2. Cetiri FILL mi je bolje imati nego 3 jer mi dajevise opcija u varijaciji prelaza izbjegavjuc monotoniju istih FILL.
3. 3 assgnable switch za DNC i druge kontrole
4. Prekidaci za UPER 1,2,3 i LOWER su opcija koju sam odavno ocekivao i trazio od Korga zbog brze kombinacije i promjene instrumenata u zivoj sici. Pored tog prekidaci su na desnoj strani i lako pristupacni u svirci. Dovoljno je sam dok svira ispruziti prst i promjeniti instrument.
4. Sva dugmad/komande za lijevu i desnu rukus pomaknuti blize tipkama i pristupacniji za brze promjene dok sviras.

Evo to bi bilo par reklo bi se tehnickoh sitnica koje meni prestavljaju razlog za prelazak na PA3. Pored ovoga najvaznije od svega je da postoji 61 kayes verzija koja ce mi olaksati putovanja a dati sve mogucnosti koje imam i na 76 verziji.
Dodato:
Prijatelj koji radi u Gitar Cntru u USA kaze da je ocekivana cijena za 76 tipki 4000. To svaki clan moze provjeriti ako nazove bilo koji gitar centr u USA jer oni svi imaju iste cijene i PA3 klavijaturu u sistemu. U Kanadi se cijene vec znaju i ranije su predocene u postovima.

No.1
18.03.2011, 18:15
Ajd da sacekamo pa da vidimo
Ovo su astronomske cene medjutim prema tamosne standarde ok
a mi balkanci ku*ac pahovan :lol::lol:

korgpa_800
20.03.2011, 08:48
poz kolege, za vase informacije Korg pa3x je povucen sa trzista zbog softverski problem ...ja sam narucio njega iz USA i nakon par dana javi li su mi da je povucen i vratili mi pare :( cekacemo da se sredu OS.

aleksandar031
20.03.2011, 08:53
Lepo su poceli bogami, odmah pa problem:confused:

korgpa_800
20.03.2011, 09:02
pa dobro vidi to se deslio i sa pa800 kad je izaso samo onda je bio mnogo lagani problem nego sad ...ovo je zvanicno povucen sa trziste

ella 85
20.03.2011, 10:02
mene pa3x nije impresionirao,ne vidim pomaka u zvuku po demo snimcima,specifikacije ni u njima ne vidim nesto narocito,sve slicno,a puuuuuno skuplje,a ovaj problem im bas nije trebao,ako bude kakvih problema bice vjerovatno popravci puuuuuno skuplji nego na pa 800

Ledeni
20.03.2011, 13:23
PA3x koliko sam video izgleda lepo i zapanjujuce al se bojim da je to prepravljena verzija svima poznatog PA2X. Povecana memorija i promenjen izgled. Sto ce oduseviti one koji mrze sivu boju :). Meni je svejedno ali cena je preterana kao i uvek. Sto jedan kolega kaze ko voli nek izvoli jos cemo mi pricekati na nju.

No.1
20.03.2011, 19:03
Naravno, nista hitno

milanceshow
20.03.2011, 20:12
Povucen sa trzista??!!!!
Zasto nisam iznenadjen!!!???? :)

Mozda je teko i bolje,nego da bude posle frka oko rama,os-a,dioda..........

milanmix
21.03.2011, 10:27
mislim da i pa3x nece izneveriti nasa ocekivanja samo je potrebno melo vremena da se model probije na trzistu. O njemu mozemo ispravno komentarisati tek kada ga uzmemo u svoje ruke ovako vecina komentara su nagadjanja , a ja mislim da nece izneveriti svoje prethodnike....
korg je korg....

sinisa
21.03.2011, 11:29
Videcemo o cemu je rec kad stigne u prodavnice ali bojim se da je ovo prepakovan Pa2x sa dodatih par malih sitnica. Na izgled klavijatura mi se jako svidja pogotovo verzija 61,za sta je naravno zasluzna crna boja:D ali
ovo sto sam video na demo snimcima ne ostavlja bas neki utisak.

No.1
21.03.2011, 13:30
Pa i ja ocu 3x zapravo radi verzija 61.. namucio sam se sa 2x ..inace kao sound ne ocekujem bog znam sta dopunsko

vingula
21.03.2011, 16:38
planiram uzet PA3X 76 ver. jel jako dugo koristim PA1X Pro Elite....tako da mislim da če za mene to biti veliki korak sa novim soundom i funkcijama, jer ipak PA1 i PA3 če bit velika razlika...bar za mene, no kad izađe u prodaju prvo trebam vidjet šta sve dobijam, mada vidjevši po svemu....puno tog.

No.1
21.03.2011, 17:55
Dobro prema elite ipak i 3x 76 je manji...i ima jos bolja dirka ...na 1xpro je preteska ovde bice ti lakse i za solo i feelnig za piano i slicne stvari...u sound dobices poboljsanja naravno e sad dali to se isplati prema doplata u cenu drugo pitanje.

keyboards
21.03.2011, 23:24
Neki pricaju da je PA3 povucen sa trzista. Prije svga kako moze biti povucen kada nikada nije ni bio na trzistu. Cijena je formirana vrlo brzo nakon NAMM u Californiji i jedan dio kupaca kao i ja smo odlucili da vec urdimo uplate. Iz iskustva svi znamo da svaki najavljen instrument treba 6 pa do 12 mjeseci da bi izasao u prodavnice sto je uvjek bio slucaj. Korg nikada nije najavio zvanicnu isporuku do kraja Marta iako su na neki nacin prodavnice to najavile kupcima jer se govorilo da i se mogao pojaviti u Martu ili pocetkom aprila. Prodavaci iskusniji kao ovi iz gitar cenar ili Long & McQuade, su vec unaprijed rekli da bi se to moglo desiti krajem Aprila ili poctkom maja (mislim na isporuku). Oni iz manjih prodavnica su vjerovatno obecavali mnogo vise da bi uzeli deposit. U par rodavnica koje sam kontaktirao su mi rekli da nikakvog povlacenja sa marketa nema a pogotovo vracnja para. Pare svcako mozes uzeti kad god hoces ali trgovac nema razloga da ti ih vraca narocito kad zvanicnih informacija nema. Znaci hajde eto neka je i ova prica obisla teme i malo dodala vatre oko nove klavijature kojoj ja osobno zelim uspjeh prije svga zbog muzike i muzicara a poslije i zbog same firme KORG.

Alek21
22.03.2011, 06:48
Na sajmu NAMM od prezentera Korg-a je recheno da Korg Pa3x izlazi u prodaji maja meseca, tako da nije rech da je povuchen zbog nekih problema.

Namera proizvodjacha je da sa moguchnostima Korg Pa 3x parira, odnosno nadmashi Tyros-u 4, pa zato i novine kod njega nisu revolucionarne. Inache, Korg Pa2x se vishe ne proizvodi.

No.1
22.03.2011, 09:00
http://www.youtube.com/watch?v=SLrRXqUlrwM

Evo jos jedna zanimljiva prezentacija
Primecam malo bolji klavir, ajd recimo i gitarice
Cini mi se komplet ROM nekako boje su mi pomasne ako se ne varam...
Ambient kit taj novi je extra, mislim ne da nema bolji
nego onako mekan akustican i toplii za razliku od to sto smo naucili da izlazi iz korga, dobra papuca isto prometno

Vocal remover - KATASTROFA
To moze kuci se neko zanimavati ili neko karaoke nebitno

Al sve ovo moglo sa novi OS update nije moralo komplet novi klav
Jbg ...produzatak price znate

I ovaj prezenter je bash neki...ama sviraaaaaaaa

korg18
22.03.2011, 10:21
bio sam zainteresovan,ali kada sam vidio da korg pa3x 61 nema podizanje displeja manje vise to cak enma ni HD sto u sustini meni treba,nisam zainteresovan,nek se takmice do daljnjeg.

ella 85
23.03.2011, 13:22
naravno hard disk i displej sa motorom je danas najvazniji kriterij u odabiru klavijature,bez tog nema price,jos malo i pocet ce ugradjivat winamp u klavijature

opusdei
23.03.2011, 15:53
Njavazni kriterij su pare za dobivenog i prelazak sa jednog PA800 ili PA2x na ovo novo. Mislim da je cena mnogo preterana i da ce mnogo nas ostati da gledamo samo, a neki i promene brand.
Sigurno je jedno samo, Korg osetice razliku u pradaji.

milanceshow
25.03.2011, 17:38
@ella 85
Mozda je taj ekran i najbitniji....... :)

ella 85
25.03.2011, 23:18
ma i hard disk je tu negdje,znamo svi kome treba hard disk,kao i mp3

mirandess
29.03.2011, 01:04
Mene samo zanima hoce li se moci od ovih njenih boja (tvornickih) ista ubaciti u nase sintove?? Tocnije, ova operna "žena" me fascinirala, odlicno je uradjena... jedva cekam da je netko postavi kao sempl (iz pa3x-a)... a ove ostale boje koliko toliko, cine mi se da su iste kao i u pa500/800/2xpro... :D najbitnije da se mogu izvuci boje, ima par boja sto su mi zapale za usi... a ovo ostalo je samo nadogradnja pa2x-a kao sto sam i rekao...

xxl
30.03.2011, 14:14
Sto se nebi mogle izvuci Sound edit pa save u user i to je to

LAsER
30.03.2011, 16:31
U Korg-u kažu da neće moći.
Kompaktibilna sa starijim modelima, ali ne i obrnuto.

Pozdrav.
Dodato:
Konačno dočekasmo i ovaj dan :)
od 06. - 09. Aprila kao što znate sajam je u Frankfurt-u.

Predstavljanje Korg proizvoda:

Show 1: 11.30 h - 12.00 h
Show 2: 13.30 h - 14.00 h
Show 3: 15.30 h - 16.00 h

više informacija na:
http://musik.messefrankfurt.com/frankfurt/en/besucher/events/special/korg.html

oliver
08.04.2011, 23:16
http://www.korgpa.com/en/products/arrangers/pa3x/pa3x-informations.html

Ace
09.04.2011, 00:05
Vidim u Traditional i World banku ubacili su 9/8, Vahde, Oyun, Ciftetelli, Halay, 5/8, Oriental, Kazachok, neka Grcka rumba, Sirtaki, neka Rumba Napoletana ..... itd
Nisu bas nasi ritmovi al mozda budu iskoristivi

No.1
09.04.2011, 19:21
http://www.youtube.com/watch?v=jjOLcm-eVDo&playnext=1&list=PLBC69C31DA89C2272

Evo slican na 2x boju...sta je ovaj model u cime se razlikuje?

Malimuzicar
09.04.2011, 21:58
Danas sam imao priliku da isprobam PA3X na Muzikmese u Frankfurtu
ja mislim da je bolji od PA2X Pro
ima dosta funkcija koje PA2X pro ili PA800 nemaju
Evo par slika

Malimuzicar
09.04.2011, 22:11
61 oko 3200€
76 oko 3600€ ali cjene nisu jos 100% mogli reci ovi od Korga
zvucnik bi mogao kostat oko 200-300€ pretpostavljaju

aleksandar031
09.04.2011, 23:05
Sta to nudi pa3x sto fali muzicaru u svirci uzivo sa pa2x, ako moze objasnjenje,hvala unapred.

mirandess
10.04.2011, 01:04
ma nema sta, ona je na izgled prava ljepotica! Ali i to sto mnogi kazu ali i samim tim i ja, nema potrebe za "izivljavanjem" sa novcima... Naravno da mi je tata Bill Gates, kupio bih je ali sta ces :) Al sto jest jest ima Hard Tune :P heehhhe sala na stranu ali opet, na nama je da ga probamo i da ocjenimo valja li ili ne... ali svidja mi se na njoj ovaj midi part ispod assignable switcha, eh kad bi se to moglo ugradit u pa2... ali necemo o tome :) Jedva cekam da ga probam, ali isto tako znam da se necu rijesit jos svog pa2 jer mi radi posla cak i vise nego sto treba :) veliki pozdrav svima.

No.1
10.04.2011, 03:17
Ma da to da radi posao i pa800 je previse ali jbg mi bolesnici...
Jos cekam objasnjenje u cmu je fora ovaj beli model musikant???

Malimuzicar
10.04.2011, 10:20
Muzikant je kako kazu u Korgu napravljen za Njemacko,Austrisjko i Svicarsko trziste imaju te njihove ritmove vec ubacene za njihove slagere i sve je na Njeamckom jeziku a u sustini je ista klavijatura ko i PA3X International .I bice skuplji od PA3X International

ella 85
10.04.2011, 13:06
sve je lijepo samo cijena nije,dat toliko para i opet isto zvucat,meni bezze

Niikkola
10.04.2011, 13:18
Nisam bas zadovoljan sa zvukom, moze to mnogo bolje, cista komercijala, mnogo para za aranzer koji i dalje ne daje prave zive instrumente, nego vestake koje imamo i na starim aranzerima !!

ella 85
10.04.2011, 13:39
al dzaba sve opet znam dosta ljudi sto samo cekaju da izadje da kupe,dali im opadne prodaja spustali bi oni cijene,ali zasto kad nas mogu derat i ovako

No.1
10.04.2011, 16:39
Sve je jedan veliki paradoks...
Kupis klav od 3,000e...ajde to u redu...
ali kad ti dojde neka svirka pa ga sibnes na nekoj krsh mixeti ili zvucke bez veze
dzaba ti i klav dobar i microfon i sve...
znaci to je greska u koraci

ovi arranzeri pa serije bez bass binova nista ne vade...tanki ko lim
bolje dobar razglas pa i pa80 je taman

Marco7
10.04.2011, 17:49
Slusajuci i uporedjujuci demo ali bas kako treba i to par zadnjih dana izmedju Pa2 i Pa3 je vidna razlika u zvuku!Masniji,puniji i topliji zvuk ima Pa3 i tu nema dileme . . . Ah da mi ga se dokopat' samo jedan dan . . .

Ace
10.04.2011, 17:54
Valjda sa ovim novim podesavalja oko izlaznog signala taj problem sa Bass-a ce predje u "history"
Ima ove Maxx Bass, Treble, EQ..... itd Mastering komande

Marco7
10.04.2011, 17:56
Inace za sve one koje ne znaju Waves su vrhunski plug in-ovi koji u svakom momentu mogu da nadju primenu u svakom studiju i nema sumnje da ce da poboljsaju zvuk bar jos za 20% ;) Mada sam ja i prezadovoljan kako zvuci i Pa2xPro ali od viska glava ne boli :))

Rudiiiii
10.04.2011, 21:00
Sta pise na onoj naljepnici iza? Made in ....

No.1
10.04.2011, 22:37
Ako uopste pise =))

Malimuzicar
10.04.2011, 22:57
Pozadi pise Made in Italy

oliver
11.04.2011, 03:40
U Canadu kazu da ce stici tek u Juni

Marco7
11.04.2011, 12:05
Za sve koji nisu informisani evo jedne lepe informacije!Korg Pa3x je proglasen zanajbolji aranzer za 2011!Znaci ispred Tyros-a 4 i svih ostalih ;) Aj komentarisite sad dal vredi ili ne ;)

aleksandar031
11.04.2011, 12:16
Vredi naravno, nego zanima me koje ce to pogodnosti pa3x da ponudi u zivoj svirci, kad poredimo sa pa2xpro i pa800? Kakva poboljsanja nudi u odnosu na prethodne modele koji ce koristiti muzicaru na live svirci, osim vise memorije?

Milan$
11.04.2011, 12:30
kojih ostalih?:D tu su samo tyros 4 i pa3x...:confused:

EmirTotic
11.04.2011, 12:39
Sad videh i ja u Sky Music to. Definitivno jeste najbolji, savrsen sound!

Marco7
11.04.2011, 14:23
Koje pogodnosti?Daj ne zezajte ljudi,budite realni malo!Koliko vredi TC Voice Live2???Koliko vredi regularan paket Waves efekata???Novi pojacani ton generator plus nove boje i fabricki sempolovi i nova resenja RAM memorije???Pa samo Voice Live2 i paket Waves kosta brat bratu 1300-1400e a mi se bunimo sto klaviajatura kosta 3500e najjaca verzija sa 76 dirki?Koji aranzer to nudi?Iskreno ni jedan drugi . . . Treba biti realan i reci da je sprava ubica naravno za one koji to mogu da cuju i osete razliku jer ima ljudi kojima isto zvuci i Pa50 i Pa800 i Pa3x!A sad lepo ko mi ne veruje neka malo progoogla i neka vidi cene Tc-a i Waves-a i plus kvalitet izrade klaviajture a vidi se da je kvalitetna pa nek' na njoj i pise da je Made in Govance ;)

makso68
11.04.2011, 14:40
Što se kvaliteta sounda i editora tiče u to ne sumnjam,ali,hajde da pričekamo da se odomaći kod nas,pa ćemo o ostalim ˝kvalitetima˝(prvenstveno led diode i ostale Korgove boljke)..Zaista se iskreno nadam da su otklonili učestale Korgove boljke koje su se pokazale na prethodnicima...Pozdrav!

mirandess
11.04.2011, 15:09
mene samo zanima sta mu je ono maxx?? maxx audio, maxx eq... ?

grandia
11.04.2011, 15:20
nagrada za 2010 ?!:confused:

il to tako ide?

Marco7
11.04.2011, 17:10
To je slika kako izgleda nagrada od prosle godine,verovatno ce se u toku dana pojaviti i na Korgovom sajtu a sto se tice toga kakva je za "nasu" muziku?Koju nasu muziku???Mislis na produkciju?Pa ako mislis na to mi imamo najgoru produkciju u svetu ljudi i mnogo je tesko postici taj novo u PM . . . Imas sve moguce semplove i multi semplove odradjene,Pa3x ih podrzava u potpunosti i kakav ce da bude za "nasu" muziku . . . BABAROGA kao i svaki kad se dobro sredi!!!Maxx Eq,Maxx bass i ostalo ti samo ime kaze Mirandes,profesionalni plug in-ovi koji su ubaceni direktno u klavijaturu i koje podrzava novi operatvni sistem i tu je sve jasno kao dan,samo mogu da poboljasju zvuk i o ne za malo nego za malo vise!Necu vise da ulazim u diskusije ali mislim da ne treba odma pljuvati po klaviajturi i jos nesto!Sto se tice Led dioda odma su mi crkle dve pa i dalje sviram i nista mi ne smeta,imam garanciju jos godinu i po pa se ne sekiram a mislim da cu vrlo brzo preci na Pa3 pa neka garanciju iskoristi srecni kupac koji kupi kod mene Pa2xPro koji je takodje odlicna klavijatura :)

drakan
11.04.2011, 17:35
Treba sačekati do sledeće godine, a tada će se pojaviti i Korg Pa4x.

No.1
11.04.2011, 17:52
U MKD konkretno u Skoplju generalni uvoznik za KORG kaze da ce najkasno za mesec dana da ga ima...
Mozda bude 15 dana, mozda 20...al ce verovatno najduze,,,mesec...

Oko cena nema nikakve podatke ni oddaleko, prvo da stigne pa onda.

Niikkola
11.04.2011, 18:08
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Ne znam samo cemu tolike prozivke, svako ima prava na svoje misljenje zar ne? A to da je Korg najbolji aranzer verujem, i ja ga koristim, ali i dalje nisam zadovoljan generalno sa aranzerskim zvukom, ja o tome pricam ako neko nije razumeo, u to spadaju sve marke aranzera! Ni jedan instrument u njemu ne moze da se poredi sa pravim zivim instrumentom, a da ne pricam o tome kako ni ritmovi u njemu nisu najbolji i ne daju ni blizu ono sto bi trebalo da predstavi prava ziva bendovska svirka. Da sam ja primoran da kupujem razne setove i da ih guram u spravu pored toga sto sam je toliko platio, nema nikakve logike. Sto se tice tih drugih dodataka kao sto je voicelive2 i ostalih koji su takodje precenjeni, moze da izadje i 10ka necu ga koristiti iz razloga sto je vestak i sto ne moze da zameni nikada pravi zivi vokal! Najbolje da iskljucimo i pevace, pa da sprave pevaju i sviraju za nas. Ne zelim nikoga da uvredim, samo hocu da kazem da dok ne izadje sprava na kojoj sve zvuci kao da je pravo, sto se tice pravih zivih layerovanih instrumenata, necu da pazarim nista novo, za sta ne kazem da je mozda i „Korg pa3x“ jer ga jos uvek i ne poznajem dovoljno da bih mogao da pricam o njemu, ali o ovome sto sam cuo za sada komentarisem. Generalno ni danasnje tezge nisu placene kako treba, da bi muzicari mogli da menjaju svake godine instrumente, a tek kod nas da ne pricam... Izvinjavam se svima koji su se nasli uvredjenim u ovom mom komentaru, iskreno nemam nikakve lose namere i ne bih voleo da budem pogresno shvacen, a posebno ne u najboljem sajtu na balkanu za muzicare yu-midi!! Pozz svim forumasima J

Rudiiiii
11.04.2011, 18:20
Vi korgovci bar imate o cemu raspravljati, da li se isplati preci na novi model ili ne itd. Po jednostavnoj logici ako su prethodni modeli bili vrhunski nema razloga da i novi ne budu jos (malo) bolji, velikih i revolucionarnih skokova nece biti jer svi kuhaju sa (toplom) vodom i tu je tesko uciniti nesto narocito, zanemarimo Ketrone i Wingse & co. Problem je sto se mnogi stide svirati na necem starom i onda idu u update, ali svakom svoje.
Jedna bitna inovacija za sviranje uzivo na pa3 je chord sequencer, nesto sto je Roland imao prije sto godina ali se neki genijalac sjetio da tu mogucnost izbaci. Korg ima para da napravi pravu stvar, jos trose zaradu od M1 i I3, oslobodili se Yamahe i ne vidim razlog da se sugaju tamo po nekim zemljama, dobro oni imaju razloga ali ...:-"
Ako novi Pa budu radili u Italiji - skidam kapu !

Marco7
11.04.2011, 19:46
Nikola onda ti ne treba ni aranzer ni ozvucenje ni bilo sa drugo!Kupi klavir lepo i pevaj na suvo buraz a posto radim sam cu koristiti sve to i vokalist jer ne znam pa pevam posto si izjavio da samo oni koji pojma nemaju to koriste i plus ne mpgu da podelim usta na dvoje pa da mi jedna pevaju prvi glas a druga tercu ili liniju i slicno . . .

armin
11.04.2011, 20:09
A da pricamo malo "Oficijalno o korgu pa3x" a ne o raznim nebitnim stvarima koje veze nemaju sa temom...

Niikkola
11.04.2011, 20:10
Ovo moze da ide u nedogled, nisam imao nameru bilo koga da uvredim, i nisam izjavio nista slicno o tome da neko ovde nema pojma, i da ne zna da peva, sve forumase postujem pa i tebe, tako da pre svega ne omalovazavam znanje i talenat bilo kog clana foruma. Sto se tice toga na cemu cu ja da radim to je licno moja stvar. I dalje ostajem pri sopstvenom misljenju, ne ukljucujuci nikoga i ne imenujuci jer tema nije o nama vec o Korgu-pa3x. Da se ne ponavljam, nego da ostanemo na temi ... pozz

Marco7
11.04.2011, 20:18
Armin oficijalno pricamo i o toj klaviajturi i molim te ne ispravljaj me jer pravilnik znam na pamet!!!
Da sad ne bih nabrajao pevace cije sam nastupe gledao u zadnjih godinu dana ili radio sa istim a kad god sam slobodan a gostuje neko ime odem i pogeldam i nastup i poslusam repertoar dok u njihovo pevanje i harizmu ne sumnjam jer ne bi bili gde su da su losi 90% njih je radilo na Korg klaviajturama!Oni koji nisu koristili vokalist sa klaviajture kristili su externi i to skoro svi Voice Live2 tako da sto se toga tice nema price!Svi su koristili vokalist!U Korgu Pa3 je ugradjen originalni Voice Live2 ali sto je jos bolje imas komandu direktno na klavijaturi tako da ne moras da rukujes na dve sprave i slicno,vrlo vrlo prakticno a to da zvuci vestacki sve zavisi od prvog glasa i od stelovanja!Evo ovde javno tvrdi da moze da zvuci bas verno!!!

armin
11.04.2011, 20:34
Marco spomenuo te nisam...

Rudiiiii
11.04.2011, 20:39
Jedna mozda vazna stvar za reci: tip koji je testirao Pa3, da li preview ili review? posto koliko sam shvatio stvar jos nije gotova i spremna za prodaju ali bilo kako bilo, kaze: One annoying thing we have found is that if you are playing and try to change voice mid playing, you do get a small click as the voice kicks over. Hold down a chord and change voice and a small click can be heard…. sure this is just a minor bug that can be fixed easily.
On sugerira da je do software ali ne mora biti, moze biti i do hardwera, u svakom slucaju treba obratiti paznju kad dodju prvi primjerci, kojekakvo klikanje i krcanje je zadnja stvar sto treba aranzeru, doduse nekima krce potenciometri, pedale, zvucnici i nikom nista.

hrci
11.04.2011, 20:47
I ja cu da ga kupim samo zato sto ima Verzija sa 61 Tastu, inace bi osto na Pa2x ali Predugacka je za transport...
Markane ti si Izvuko i znas da Izvuces Maximum od Pa2x a kad ti dodje jos pa3x to ce da bude kraj sveta ;)
Pozz!
Hrci

No.1
11.04.2011, 20:58
Drugovi u redu je sve, to je dobro poznato i ta prcia dali se isplati ili ne kupovati nove klav...nema se para to je fakat da..ali..
Sad smo ovde u drugi film znaci 3x..
Kako vam se dopada na prvi pogled, specifikacije, sta ima sta nema sta bi trebalo da ima i slicno...
Pa posle ko ima para i ko moze nek izvoli...

I ljudi koji rade u KORG su ljudi i citaju po netu razne forume i misljenje mizucara,,,
tako da svaka diskusija i zelja oko 3x bi dobro dosla...pa mozda neko ce nesto uzeti u obzir za na dalje...

I mene raduje sto mala verzija 61 imace unutrasne memorije 4G...sto je sasvim dovoljno za bilo mp3...il snimis set..ili sta god...pa sad displey i se ne mora dizat.. :lol:

Niikkola
11.04.2011, 21:08
Pa cek zar nije bolje uposliti nekoga onda da ti peva pratece vokale, kao npr pevacicu koja ce uz to da peva i zenske pesme, nego da se koristi taj cuveni „Korg pa3x vokalist voicelive2“ koji kako god bio strucno namesten ne moze da zvuci bolje od pravog zivog vokala, posebno ako je taj neko odlican pevac? Nista slicno nisam pomenuo, sigurno da je verno i ne sumnjam u sposobnosti namestanja sprave, iskreno nisam ni radio na voicelive2 pa i ne mogu da pricam o tome, ali da mi se ne svidja rad sa pratecim vokalima koji idu iz neke tamo kutije ili novog pa3x, to je vec stvar ukusa, ne koristim to i kraj! Sto se tice aranzera oni i dalje ne zvuce kao zivi bend i stojim iza toga. Oni koji rade sa bendovima ni tada ne budu uvek zadovoljni zvukom, a kamoli kroz aranzersku svirku, neko to moze da cuje a neko nazalost ne. Korg kao i sve druge kompanije ce licno mene malo morati da sacekaju dok se ne odlucim za kupovinu novog aranzera, da li to bio Roland Korg Yamaha ili neki drugi, jer je i dalje ne zadovoljavajuc zvuk koji iz njih izlazi. Opet navodim ne zelim nikoga da uvredim, tema je o Korgu pa3x, sve sto pricam je generalno i nikoga ne uzimam u temu, vec iznosim cinjenice.

Malimuzicar
11.04.2011, 21:26
Nikola ja se nebi stobom slozio ja sam bio na prezentaciji Korga,sto se tice Vocaliste ja sam se odusevio i ako nepoznajem toliko Vocaliste , covjke iz Korga je to pogotovo naglasio Vocalistu sto ja mislim da moze svaki vokal da zamjeni .Ja samo mogu reci da je Klavijatura fenomenalna .

Pozdrav

LAsER
11.04.2011, 21:33
Zvanicna diskusija o Pa3x :S ...

Pitanje nije da li je Pa3x bolji od Pa2x Pro (to valjda svi na papiru mozemo vidjeti) DA JEST. Pitanje je samo da li vrijedi kupovati tu masinu ili ne. Da li vrijedi davati Pa2x Pro i kupovati Pa3x. To ce se tek znati kada dodje u radnje i svi od nas zainteresovani ga malo testiraju.

Tako da dodatke kao sto je Voice Live2, MAXX EQ, Bolje dirke, ... vrijedi samo testirati i svako za sebe da odluci sta mu pase.

@Niikkola: Mislis Korg ne moze da izda Arranzer koji je za danasnje doba "savrsen" i koji ce biti 2x bolji od Pa3x? Zs. to uradili?
- Hoces cijenu duplo skuplju?
- Hoces da cekas jos vise vremena da izadje novi aranzer?
- Hoces da KORG propane?

Znas ona sijalica sto gori i dan danas u vatrogasnoj stanici u NY-u, bez prekida vec nekoliko godina (samo se jednom ugasili kada je nestalo struje)... Mislis da fabrike to ne mogu da proizvedu? Sta ce prodavati onda kada prodaju svima sijalice i nikom vise ne crkne nista?

I nemas sta porediti zivi band, to je prica za sebe... ko ima taj luksuz i moze za jednu noc da plati bend od gaze 20-100€ nek placa ;)

Niikkola
11.04.2011, 21:33
Pa ne ja kazem, najbolje da dovedemo nekog na svirku ko ne zna da peva i da ga nakacimo na vokalist sa pa3x koji ce da ispravi sva falsiranja i greske u intonaciji, cak ce i emocije da mu da. Ako se ovako nastavi nece biti posla ni za koga, jer ce sve kutijice da odradjuju...

romario
11.04.2011, 21:34
budimo iskreni .

jedini razlog zasto ne kupiti pax3 ,t4 i slcno
su financije .

ostalo je samo trosenje tinte i ubijanje vremena ;);)

Niikkola
11.04.2011, 21:42
@Niikkola: Mislis Korg ne moze da izda Arranzer koji je za danasnje doba "savrsen" i koji ce biti 2x bolji od Pa3x? Zs. to uradili?
- Hoces cijenu duplo skuplju?
- Hoces da cekas jos vise vremena da izadje novi aranzer?
- Hoces da KORG propane?

Mislim da Korg kao i svaka kompanija koja se bavi proizvodnjom instrumenata to moze da uradi, samo hoce da nas istresu, za neke novine koje su zanemarljive...

Za cenu i duplo skuplju mogu da dam ali ako ce da mi garantuje pravi realan zvuk instrumenta koji sviram, tako da inovacije nece biti potrebne, pa da moram svake godine da menjam instrument.

Cekam dokle god bude trebalo

Sta ce biti sa Korgom o tome ne odlucujem ja, niti me to interesuje, vazno mi je da imam aranzer po svojoj zelji

Zivi bend pominjem zato sto sa time sve treba da se uporedjuje, aranzeri su nastali na osnovu benda i zivih instrumenata, zasto onda i ovoga puta ne bih postavljao i vezivao poredjenje sa tim?

LAsER
11.04.2011, 21:44
Pa ne ja kazem, najbolje da dovedemo nekog na svirku ko ne zna da peva i da ga nakacimo na vokalist sa pa3x koji ce da ispravi sva falsiranja i greske u intonaciji, cak ce i emocije da mu da. Ako se ovako nastavi nece biti posla ni za koga, jer ce sve kutijice da odradjuju...

@all: sorry na offtopic sada, ali mora da izadje...

@Nikola: Na cemu ti sviras sada? Dobro je rekao Marco, ko ne zeli te prednosti aranzera neka kupi piano i nek oplete.

1. Pojedinci benda se bune sto su izasli aranzeri jer im kradu posao
2. Klavijaturisti na aranzerima se bune jer su izasli aranzeri na kojima se pustaju matrice i koje u skorije vrijeme "same ispravljaju" felsove
3. Sta je trece? Svako se snalazi kako zna.

Ti ako si planirao biznis model voditi kupiti cu ja Pa1x Pro i onda necu 20 godina kupovati nista dok ne izadje nesto "savrseno" do tada ce te svi prestici, ne tehnikom, nego tehnologijom. I Muzika je biznis ko zaraduje s time pare. Ugledaj se na Marca i ostale kolege ovdje. Stalno idu na tezge (ne kazem da ti ne ides) ali ne zale onda i dalje ulagati u taj biznis i instrumente, jer tako ce ostati trazeni.

Nek se niko ne nadje uvrijedenim, ali nije dovoljno u danasnje doba "samo znati svirati".

No.1
11.04.2011, 21:52

Buraz pomesao si neke stvari...
Arranzeri naravno da nikad nema da zvuce kao live band...
Oni su samo simulacija na live band...
Kako bi posao odradili manje ljudi jer gazde danas stvarno ne mogu da plate
Osim toga ima i mali lokali gde je suvisno svirati band pa mora arranzer neki...

Druga stvar je da svi koji sviraju rade na isti nekoliko seta ili opste ne poznaju klav
Da postavis dobra oprema...dobre zvucke...da sredis dobri bubanj semplovi...bass...i slicno..e onda bio bi opet kvalitetan...kolko ima bendova pa se nemogu da ukplope medju sebe...koj u klin koj u ploca :)
"Band" je drugi termin i nema veze sa arranzeri...ovi masine koje mi sviramo su nesto novo sto donelo vreme i tehnologija.
A to sto si reko Marko da zaposli pevacicu pa da peva pratecke...da jos bolje je tako...al stvar je da Marko peva sam ..i ja kupujem arranzer da ne vucem bubnjar svugde i bassistu..

E sad ako tebi krivo sto bendovi ostali bez posla..i ako si ti clan nekog takvog meni je zao...
Ja sviram arranzer pa i ja nekad sam bez posla zbog LAp-Top (uzmes to i sibas matrice)

Niikkola
11.04.2011, 21:54
Sviram na Korgu pa800 i necu ga menjati. Ne znam zbog cega to govorite, pa jednostavno necu da kupujem Pa3x kada po meni nema velike razlike izmedju ta dva aranzera. Jednostavno razlike su zanemarljive! Odakle ideja o pianu ? No.1 sve ja to razumem, ali mislim da ti mene nisi razumeo, aranzer i tehnologija bi trebalo da dozvole da sve zvuci kao pravi bend. Nisam uvredjen, i ne radim sa bendom, ali znam razlike, zato ih i iznosim.

No.1
11.04.2011, 21:56
Razlike su zanemarljive jer dosla kriza pa se nema para..
a svako kad kupi 3x onda se hvali kako su to razlike OGROMNEEEE :D

Niikkola
11.04.2011, 22:03
Kad je nesto novo i kad mirise na novo dovoljno je, evo ako ima neko da uruci milostinju pa da se menja sa mnom ja mu dam pa800 sredjen komplet, za novi pa3x nista ne trazim za uzvrat ;) Sala mala naravno, nigde ja nisam rekao da pa3x ne valja, daleko od toga, da ne valja ne bi bio najbolji aranzer, samo kazem da je i dalje dosta daleko do prave stvari... Koncerti bi se radili na aranzeru da je tako, a ne neki pera da svira na gitari i zauzima binu ... :)

Ace
11.04.2011, 22:12
Prvo razlike za nekoga nisu zanemarljive ..... nekome ne treba vokalisti 400 ritmova u klavijaturu, i 4gb interna memorija i 512 mb RAM i sta ti znam pa za njega to nije nista posebno ..... al za nekoga je.

A inace ovde prica ide dosta daleko, tako da nebi bilo lose da se malo vise skoncentriramo na pa3x a ne ko skime radi i na sto radi.
Sto rece jedan kolega moderator pre dan dva, neko ocekuje da dobije Amadeus benda iz klavijaturu.

Niikkola
11.04.2011, 22:18
Sto da ne, zar da se kajem kroz par godina sto sam bacio pare na spravu koju ne mogu vise ni da dam rodjenom detetu da vezba na njoj. Ljudi nista protiv nemam, samo kupujte ako mozete i ako imate, zelim vam sto vise posla i sto vise para. Pa3x po mom misljenju ce biti preskocen sa moje strane...

mirandess
11.04.2011, 22:24
pa kolega ima koncerata koji se rade na aranzeru..... i koji zvuce KAO MATRICA, a sviraju ljudi (ne na matricu) nego uzivo, bar sam ja vidio na samardzicevom koncertu covjeka koji svira tyrosa i m3.... To nema veze i nije u usporedbi sa bendom, bend je bend, a aranzer je aranzer... S toga, tko ima novce nek ga kupi, i nek se pohvali, meni ce to isto biti kao da sam ga i ja kupio, tj. bit ce mi drago, a opet, budimo zadovoljni sa onim sto imamo (tako bar ja mislim :D).

@Marco hvala prijatelju na objasnjenju :)

Niikkola
11.04.2011, 22:35
E jos kad bi Toto radio koncerte na aranzeru, to bi bilo ono pravo, pa jos i Samardzu da metnemo negde u srediu, to bi tek bilo za ponos ;) Na osnovu benda su i poceli da se prozvode aranzeri, poenta price je da zvuci kao bend a mozda jednog dana i bolje... Necu vise nista da pisem jer smo otisli van teme, ako ima neko nesto novo da napise o Korgu pa3x neka pise, ja vise nemam sta da kazem za sada vezano za taj aranzer.

Milan$
11.04.2011, 22:38
ma da..daj 3500-4000 evra za sint,pa idi na tezgu posle za 50-100 evra,isplacuj ga naredne 2 godine,taman dok ne izadje sledeca generacija,pa opet kupis novu klajvu,i tako doveka samo menjaj instrumente...pun pogodak;)

grandia
11.04.2011, 22:54

kolega nikola, a sta ce tebi to mikrofonce na slike? il to nije tvoj mikrofon :confused:
da nije slucajno ustekan u pa800 ...

Niikkola
11.04.2011, 22:59
Hahaha, Grandija nije ustekan u aranzer, vec u mixer tadasnji soundcraft spirit 600, koji se ne vidi na toj fotografiji, a koji sam prodao jednom od kolega bas sa ovog sajta :) Tema pa3x, ispasce da ja skrecem sa teme odgovarajuci na pitanja ;)

aleksandar031
11.04.2011, 23:09
Ima li kakvih informacija kad dolazi u srbiju?

grandia
11.04.2011, 23:15
@nikola

ma nema problema druze ... nego, ja reko ti pises celo vreme kolko je to lose kad dobar pevac, kao sto je kolega marco, koristi vokalist ... pa mislio sam da i ti koristis vokalist na tvojem pa800 :D

da ne ispadnemo iz teme, to mozemo na drugom mestu da diskutiramo - vokalist da il ne? ... al poslusaj, ako vec nisi, markove demove pa kazi jos jednom iskreno da ti se ne svidja kad neko ko dobro peva koristi vokalist ;)

ps: sta je sa nasim "novinarima" koji su posetili sajam? valjda oni imaju neke informacije koje mi jos nismo saznali a nadam se da nisu propustili priliku da probaju PA3X ...

Niikkola
11.04.2011, 23:22
Poslusao, sjajni snimci, odlicno pevanje, nemam zamerki, ali i dalje vokalist ne podrzavam, vestacki je mnogo, kome ne smeta neka ga koristi nemam nista protiv :) Tema Korg pa3x!

svrakan
11.04.2011, 23:25
Mnogo ste otisli daleko od teme.Najlepse vas molim da diskusije i rasprave budu na nivou teme,ja cu moje misljenje o spravi zadrzati za sebe dok je ne probam,do tada mogu samo da pricam o onome sto sam cuo na youtube-u i procitao sa specifikacija,privukla me varijanta 61,normalno kuciste konacno bez zvucnika,i naravno vocalist,iskreno memorija me toliko ne zanima posto sam zadovoljan i sa ovom malom od 64mb i radi mi posao,naravno da me jako zanima cena i da li ce biti ful sto se tice ispravnosti,bez bagova.Medjutim citajuci vase komentare ne mogu da kazem da ste ili niste u pravu,realno treba da sacekamo da izadje da prodje jedan vremenski period od barem godinu dana da vidimo,da li ce biti uspesan model ili ne.

emraah
11.04.2011, 23:25
Što jest,jest... Sprava radi odlično,mnogo je para,al onome ko ima love priuštit če si je.. po meni je pa2x sasvim savršena,mislim da nema potrebe tolke pare dat radi paar sitnica da bi radili tezgu u kafani.. pozzz

Sejox
11.04.2011, 23:26
Samo da "oficijelno" podsjetim sve clanove,a koji imaju namjeru ili potrebu
da dalje pisu na ovoj temi,da obavezno procitaju naslov teme i njen prvi post.

Valjda smo dovoljno ozbiljni,da jednu ozbiljnu temu tako i prihvatimo i da se
iste i pridrzavamo.

Pisite konkretno,ozbiljno,sa provjerenim informacijama i argumentima.
Sve drugo sto nema veze sa gore navedenim je zaista suvisno.
A to nam da budemo iskreni bas i nije potrebno.

radex
12.04.2011, 00:14
deeefinitivno nadmasio sve predhodnike... ako se za 2x pro moglo reci da nije mnogo napredovao sto se zvuka tice u odnosu na pa800, to se za ovo nikako ne moze reci.. moram ici do sky musica cim ga dobiju da samo osetim tu mahinu :)

stamenmeteor
12.04.2011, 01:11
gledam korgov forum ali neznam gde je neko procitao da je kompitabilan sa svim predohnim klavijaturama pa serije... koliko vidim kompitabilan je samo sa pa3x verzije da je to velika mana i morace oni koji ga uznu sve izpocetka da ga sredjuju
Dodato:
Style Compatibility:
Pa80 format: can be loaded in all Korg Pa series models.
Pa1X format: can be loaded in all models except Pa80, Pa60 and Pa50/Pa50SD.
Pa800 format: can be loaded in all models except Pa1X (all versions), Pa80, Pa60 and Pa50/Pa50SD.
Pa3X format: can be loaded in Pa3X (both versions) only.

Ace
12.04.2011, 01:47
@Stamenmeteor
Bez ljutnje buraz al moras malo bolje prouciti engleskog jezika.
To ti u prevod dodje da
Pa80 format moze biti ucitan u celu Pa seriju.
Pa1x format moze biti ucitan u celu Pa seriju osim Pa80,60, 50i 50SD.
Pa800 format moze biti ucitan u celu Pa seriju osim Pa1x(sve modele) i Pa80,60, 50i 50SD.
Pa3x format moze biti ucitan samo u Pa3x.
Sto znaci ritam od Pa3x mozes ucitati samo na Pa3x a iz ostale klavijature podrzava sve bez izuzetci. Sto znaci nece niko morati sve iz pocetka da radi.

Burli
12.04.2011, 10:03
ja cu moje misljenje o spravi zadrzati za sebe dok je ne probam,do tada mogu samo da pricam o onome sto sam cuo na youtube-u i procitao sa specifikacija Medjutim citajuci vase komentare ne mogu da kazem da ste ili niste u pravu,realno treba da sacekamo da izadje da prodje jedan vremenski period od barem godinu dana da vidimo,da li ce biti uspesan model ili ne.

Konačno neko da napiše ono što i ja mislim. Sačekajte ljudi dok se pojavi, dok probate, dok ubacite svoje setove pa tek onda dajte sud!

Doduše prije par mjeseci na ovom forumu pročitah oglas da čovjek već kupuje Pa3 jer je "dvojku" prodao... =))

Marco7
12.04.2011, 10:09
Pa3x cita sve moguce formate od prethodnih Pa klaviajtura ali mi ne mozemo ucitati njegove fajlove!Sto se tice kvaliteta zvuka opet ponavljam da je sigurno bolji za 30-tak posto jer Korg po prvi put izbacio aranzer sa takvim soundom!Nije kao PA1 ili Pa2 vec potpuno drugaciji!Zvuci toplije,masnije i dosta je siri i pitomiji zvuk sto sam cuo iz demo snimaka sa zvanicnog sajta!Aj da se opet vratim na cenu od 3500e :) i Pa1xPro i Pa2xPro kad su izasli bili su po 3200 pa su na posle nekog vremena kod ovlascenih distributera bili po 2600e i vredi svaki evro jer opet ponavljam dobijes vrhunski sint i uz njega Voice Live 2 koji sam kosta dosta i dobijes lepo Waves paket efekata koji takodje kosta dosta da ga kupis ovako a da bi ga pokreno treba ti i mocan lap top,pa ti treba legalan Windows,pa ti treba legalan softver preko kojeg ce da radi pa sve to kosta urnebes zivi :)) Ovako sve dobijate u jednom i kad sve saberes i oduzmes skup li je?Pa skup je za nase standarde jer da bi gla isplatio moras da rimpas i da rimpas dok ga prosecan Amer ili Nemac i tako to moze uvek kupiti na kredit i da ne oseti kako ga isplacuje jer cela klaviajtura kosta kao njegova plata i po ;) Sto se tice toga da li ce klaviajtura da zvuci da bend ili ne mene to iskreno ne zanima,ja samo zelim da mi klavijatura zvuci studiozno,da gruva iz razglasa i da mi bude prakticna za rukovanje!Da produkcijski izlazi mocno i da dotakne ljude dok se na njoj radi,to me zanima!
Mnogo bih voleo da su na Pa3-ci stavili bar 6 izlaza jer bi mi odgovaralo da mogu posebno da odvojim Bass bubanj na jedan izlaz,snare na drugi,timpane na treci,acc na cetvrti,samo desnu ruku na peti i bass gitaru na sesti i za vokalist poseban out ali za njega i nije toliko bitno :) tada mislim da bi mogao da dobijem onaj sound koji bi me zadovoljio u potpunosti ;)

No.1
12.04.2011, 12:17
Pa dobro da prodas 2x..pa onda dodas nesto para i nije tako strasno..
To mu dodje svirao si 3-4 godine pa2x..pa sad si dodao 1,000e...
Kad podelis godisno vasa registracija za auto mu dodje isto (bez servisi) :lol:

Ace
12.04.2011, 14:24
A zna li neko nesto oko Ambience drums? Citao sam nesto da ce to biti kao zvuk opkruzenja i mehanicke galame bubnja. Neko da nije cuo neki snimak ? Da postavi link ako moze.
Inace u Drum kit pored one RX kitove ima I JAZZ KIT Amb, Rock kit Amb, Power Kit Amb .... itd.

BtW U Klavijaturu ima preko 100 Kick semplova i oko 400 Dobosa .... ukupno 1597 drum semplova...... Cool :)

LAsER
12.04.2011, 15:43
Doduše prije par mjeseci na ovom forumu pročitah oglas da čovjek već kupuje Pa3 jer je "dvojku" prodao... =))

I šta je tu sporno? I ako arranžer se još i ne prodaje, može svako da napravi narudžbu kod par distributera. A dobiti ćeš ga kada bude pušten zvanično u prodaju.

bojanzivkovic
12.04.2011, 16:21
@Marco7

Bravo kolega, bolje nebi ni ja mogao da se izjasnim ;)
dobro namesten Master EQ na Pa2x cuda stvara....
mogu da zamislim sta tek izlazi na Pa3x uz dobro namesten Master EQ i Maxx Waves Paket.

Sto znaci ... da mora da se radi stom klavijaturom a ne samo ucitati stari set, tako se nece dobiti nista.

Pozz

ella 85
12.04.2011, 18:30
sve je dobro,ali i ja mislim da ne vrijedi tih para,i ja bi volio da vise ima izlaza,ovako mogu samo odvojit kick i bas,dobar je i TC i WAWES,sve dobro,ali po onom sto sam slusao sa demo,ne vrijedi toliko za mene,ja kuci imam sve i wawes i jos brdo toga na kompu i nisam platio ni eura za to,nit imam legalan windows,a sve mi radi ko singerica,jedino sto ce pasti cijena pa2 to je dobro

No.1
12.04.2011, 19:01
Cena nece pasti na 2x...pogotovo ne sad kad se vise i ne proizveduje.
3x imace svoja udarna cena na pocetku...mozda nad 3,000e.

E onda kad padne 3x tada pasce malo 2x i tako redom...

Burli
12.04.2011, 19:40
I šta je tu sporno? I ako arranžer se još i ne prodaje, može svako da napravi narudžbu kod par distributera. A dobiti ćeš ga kada bude pušten zvanično u prodaju.

Pretpostavljam da radiš za jednog od tih distributera?!
Evo hoću ja da se informišem koliko će kod Vas da košta Pa3? Sve verzije me zanimaju.

Malimuzicar
12.04.2011, 21:41
Pa3X

Malimuzicar
12.04.2011, 21:44
Pa3x

Akordeonista
13.04.2011, 01:36
I zna li se na kraju cena koja ce biti kod nas?

No.1
13.04.2011, 13:56
cuo sam u sky music da ce bit 3,200e

Burli
13.04.2011, 15:43
Izgleda da još niko ne zna, ali je bitno da može da se poruči...:(|)

coke357
23.04.2011, 13:37
U nemackoj kosta 61 verzija 3199 e. a 76 verzija 3899 e, naravno bez zvucnika koji ce kostati 399 evra. To su za sada cene preko online shopa, gde se moze odmah poruciti pa3x

hrci
23.04.2011, 14:18
Daleko da ce Isporuka da bude posto se Display pravi u yokushimi znaci da ce da potraje jos dva do tri mjeseca.
Mozda Pocetkom Septembra bar za sad tako stoje stvari ali je moguce da se Promeni Proizvodnja Displaya u Evropi onda bi se Ubrzo proces proizvodnje.
Tako mi je reko Gazda Music Shopa u München!
Aranzer je moguce naruciti ali se Prodavac ne Obavezuje sa Rokom Isporuke.
Poz!
Hrci

Milan$
23.04.2011, 14:18
Brat bratu,400 evrica samo za zvucnik za kucno vezbanje je paprena cena po meni...kosta ko dobra polovna razglasna kutija..

No.1
23.04.2011, 15:16
Ili 2 veoma dobri studiski monitora :mad:

LAsER
23.04.2011, 15:23
U nemackoj kosta 61 verzija 3199 e. a 76 verzija 3899 e, naravno bez zvucnika koji ce kostati 399 evra. To su za sada cene preko online shopa, gde se moze odmah poruciti pa3x

To nisu zvanične cijene. A tema je zvanična diskusija (oficijalna).

Shop-ovi postave cijene koje misle da će biti. A vjerovatno idu po principu:
- stave veću nego što će stvarno biti cijena kada počne prodaja pa se s time ograde
- ili piše sitnim slovima u ugovoru da ako cijena od strane korg-a bude veća da imaju i oni pravo zatražiti razliku od korisnika da je doda ili suprotno.

KORG još nije naveo konkretnu cijenu. A svi spekulišu da će biti u tom rangu kojeg ste naveli.

HARRY
27.04.2011, 03:04
Pozdrav kolegama! Zanima me otkud sad ovom liku Pa3x? Ovo nije ni trgovina ni sajam u Frankfurtu:D http://www.youtube.com/watch?v=7Ckc9AsW0Rs&NR=1

Ace
27.04.2011, 03:13
A otkud znas da nije neki zaposlen u KORG pa ima pristup do aranzera .... u ostalom redno je vise i da pocne prodaja levo desno .... mozda ima veze, pa uspeo da kupi odnekle :confused:

milanceshow
27.04.2011, 05:15
Verovatno je ucestvovao u izradi nekih internih ritmova!

Ali to idalje plitko zvuci!

keyboards
27.04.2011, 14:05
U principu sam zadovoljan sa izlaskom i novitetima koje nudi PA3x pro. Verzija 61 k je meni privlacna zbog putovanja i noviteti koje sam ranije pominjao u vezi iskoristljivosti su dobro dosli. Razocaran sam sto korg u pogledu zvuka nije napravio nikakav pomak od doba PA1x. Ne kazem da je to los zvuk ali imalo je se tu mnogo toga poboljsati. U zadnjih 10 godina korg tu nista nije ucinio u PA seriji novoga na poboljsanju zvuka. Orijentirali su se na upotrebljivu tehnicku vrijednost i to nam poturaju kao glavni razlog za pomak. U suprotnosti Tyros je puno toga uradio na pomaku u kvaliteti zvuka i stylova ali zaostaje uveliko na upotrebljivosti klavijature u zivoj svirci (moj stav, molim bez pogresnog razumjevanja). Ljut sam sto je korg mnogo toga uradio u workstations na pomaku ka modernijem boljem zvuku i sto PA serija ne zvuci niti blizu korgove workstation kvalitete. Mislim da je razlog politika malo uloziti para u ovoj krizi ali ipak ici dalje sa proizvodnjom novih modela pri cemu je naj jeftinije tehnicki doraditi klavijaturu. Uplatio sam jos u januaru dva PA3 koja su mi obecali dati u Aprilu a posto nisu evo danas idem po dogovoru pokupiti Tyros4 dok mi ne isporuce PA3X kazu krajem Maja ili pocetkom Juna.

milanceshow
30.04.2011, 05:44
Cuje se kako izlazi bas i bas bubanj na onom snimku.Cuje se opseg u kome oni izlaze.
Kamera hvata zvuk kako hvata,ali koliko sam se naslusao video zapisa sa svojih svirki gde se secam sounda koji sam imao,trebalo bi da znam koji opseg kamera hvata,a koji ne......

Nema to veze Vule sa orjentalnim instrumentima i sa orjentalnom muzikom,ali ima veze sa opsegom koji izlazi iz klavijature.Ja nisam cuo na onom video snimku to sto sam ocekivao od jedne top klavijature.Ali sam mozda cuo to sto sam i ocekivao od korga......

Apsolutno nisam pocenio korga,niti imam zelju da pocenim bilo koju klavijaturu.Ja sam klavijaturista celog zivota i volim da mi klavijatura zvuci masno i mocno.

Korg nudi zanimljiva tehnicka resenja,ali meni to nije toliko bitno koliko sam sound koji dobijam iz klavijature.
Neko voli sound kao da je u sred nekog satora ili barake.
Harmonikasi vole da se cuju samo harmonike,a ritam sekcija samo suska iza njih......

Bitno je imati svoj sound po kome cete biti prepoznatljivi.
-----------------------------------------------------
sto li sam se ja bezpotebno raspisao? hehe

Kupite Pa3 i uzivajte........
Treba imati razlicito misljenje!Zato smo ovde na forumu........
Postovano sa mobilnog uređaja

Vule
30.04.2011, 07:51
Za ovog sa snimka sam siguran da hoce da mu ovako zvuci sprava jer je pravac muzike takav a sprava koju prezentuje ima mogucnosti da se tako namesti sto neke druge sigurno ne mogu ma koliko bi neki zeleli,a kako ce zvucati kad se pojavi za neke druge vrste svirke videcemo.

Zvucnik sa laptopa ili za racunar nije referentan za donosenje ocene o zvuku,sacekajmo da se sprava pojavi i da je cujemo na razglasu.

Vule
02.05.2011, 12:12
Da li je potrebno uopste da postoji tema o Korgu pa3x pro na kojoj ce se pisati o svim drugim klavijaturama samo ne o pa3?!

Ako imamo informaciju o ovom modelu izvolite pa pisite,sve ostale stvari brisemo. Hvala

Ace
04.05.2011, 11:14
Evo malo 9/8 na pa3x
http://www.youtube.com/watch?v=hcT2e_0ie78

mojjmbg
04.05.2011, 13:04
na ovom drugom je malo losiji zvuk ali ajme......................

http://www.youtube.com/watch?v=opjI-wTDKXE&feature=youtu.be

Ace
04.05.2011, 13:34
@mojjmbg
Taj prvi snimak sto si stavio mislim da nije sa pa3x. Taj isti ritam imam ja u klavijaturu, namenski je .... a ovaj snimak cini mi se da sam i ranije slusao. Uporedicu bas kad nadjem vremena, ako nije stvarno sa pa3x obrisacu.

Ove sto rade slide show klipove po youtube nemojte verovati da je stvarno pa3x. Stave slike sa pa3x a snimak ko zna odakle. :(

EDIT:
Kao sto sam rekao, snimak sam obrisao jer je sa pa800. Nasao sam originalni snimak.

kappa355
04.05.2011, 14:27
evo kako radi tc-helion ha pa3x"> (http://www.yu-midi.org/forum/%3Ciframe%20width=)<iframe src="http://www.youtube.com/embed/lVyiiUB0BCE" allowfullscreen="" width="560" frameborder="0" height="349"></iframe> (http://www.yu-midi.org/forum/%3Ciframe%20width=)
Dodato:
http://youtu.be/TznYARJtGHo

Alek21
05.05.2011, 14:42
A evo kako izgleda MAXX AUDIO na KORG Pa3x:

http://www.youtube.com/watch?v=q5q-QuMpTng

No.1
05.05.2011, 19:51
Cuje se kako izlazi bas i bas bubanj na onom snimku.Cuje se opseg u kome oni izlaze.
Kamera hvata zvuk kako hvata,ali koliko sam se naslusao video zapisa sa svojih svirki gde se secam sounda koji sam imao,trebalo bi da znam koji opseg kamera hvata,a koji ne......

Nema to veze Vule sa orjentalnim instrumentima i sa orjentalnom muzikom,ali ima veze sa opsegom koji izlazi iz klavijature.Ja nisam cuo na onom video snimku to sto sam ocekivao od jedne top klavijature.Ali sam mozda cuo to sto sam i ocekivao od korga......

Apsolutno nisam pocenio korga,niti imam zelju da pocenim bilo koju klavijaturu.Ja sam klavijaturista celog zivota i volim da mi klavijatura zvuci masno i mocno.

Korg nudi zanimljiva tehnicka resenja,ali meni to nije toliko bitno koliko sam sound koji dobijam iz klavijature.
Neko voli sound kao da je u sred nekog satora ili barake.
Harmonikasi vole da se cuju samo harmonike,a ritam sekcija samo suska iza njih......

Bitno je imati svoj sound po kome cete biti prepoznatljivi.
-----------------------------------------------------
sto li sam se ja bezpotebno raspisao? hehe

Kupite Pa3 i uzivajte........
Treba imati razlicito misljenje!Zato smo ovde na forumu........

Milance je dobro konstatovao neke stvari, koji fakat na prvi pogled su takvi.
Korg ima katastrofalno losi fabricki stylovi i na ovim demo-a se to vidi i dobija se los utisak da je sve katastrofa i tanko.
Medjituim poznata je i druga stvar da svi Korgovci imaju setovi puni sa kvalitetni semplovi pocevsi od bubanj...na dalje...i onda tu je prica vec druga.
Gde za razliku od Rolanda jos nema takva mogucnost (RAM semplovi)
I bez to ima puno mogucnosti da se dobije prilicno dobar zvuk od ROM elemenata..ali ...da ne duzim...

Ne bih da sporedjujem to je duga prica i stvar ukus...
Ali kad bi neko birao izmedju E-80 i 2x,3x.. Korg bi pobedio ...jer kompletno je jaci..
Eto i Milance kad bi morao da svira bez Fantom-a....pitam se sta bi odabrao ???!!!

shomysteinway
24.05.2011, 11:36
Stigla je i kod nas... 3200e je cena manja verzija...

Marco7
24.05.2011, 13:11
3400e 76 dirki i vec ga imaju u Sky-u ;-)

aleksandar031
24.05.2011, 13:35
bez zvucnika pretpostavljam?
evo cene iz skymusic-a

PA-3X 61 - 339.200
PA-3X 76 - 360.400

sashaa
24.05.2011, 19:41
sigurno je bez zvucnika!!! a jel neko imao prilike da ga proba,ja sam bas resio da ga kupim ukoliko me ne razocara uzivo kad ga budem probao...necu imati prilike uskoro da idem za BG zato please dajte utiske...

energy
25.05.2011, 00:37
aleksandar je u pravu za cene ali mislim da su malo naduvane zbog potraznje.Kad sam zvao sky pre oko 2 meseca rekli su da ce biti oko 3200 manja verzija a ono ispade skoro 400e vise.sutra idem u sky da je vidim ali mislim da za te pare mora mnogo vise da ponudi od pa2x.

Marco7
25.05.2011, 14:26
Mala verzija ja 3200 a velika 3400 i to je prava cena u Sky,sutra idem sa kumom da uzmemo za njega Pa3x i prenecu vam vec uvece svoje utiske posto cu da je propustim kroz sake jedno 3-4 sata ;)

No.1
25.05.2011, 15:46
Kod nas uste nema, a ova cena koja se spominje je astronomska..
Bilo da bilo 2,800..vise ni evro ne dajem...
Nek prodje ovaj prvi udarac pasce

energy
26.05.2011, 01:14
A zasto onda na sajtu sky-a pise da je 3480e?manja verzija tj 61?

sashaa
26.05.2011, 06:38
mislim da nisi lepo video 61 je 320.000 din a 76 je 340.000 din. provereno

mojjmbg
26.05.2011, 07:55
u Zg je u trgovini 24,000 kn PaX3 61

i drugi tjedan bi trebo bit moj.... heheheheh

e da za vasu info... euro je 7,3 kn

LAsER
26.05.2011, 20:55
Mala verzija ja 3200 a velika 3400 i to je prava cena u Sky,sutra idem sa kumom da uzmemo za njega Pa3x i prenecu vam vec uvece svoje utiske posto cu da je propustim kroz sake jedno 3-4 sata ;)

I kakvi su prvi utisci?

Marco7
26.05.2011, 23:09
Evo utisaka i javljanja sa prve borbene linije :))
Kao sto sam i navikao kod Korga uvek je X serija sa 76 dirki kod mene izazivala odusevljenje na prvi kontakt,kako Pa1xPro tako i Pa2 a i Pa3x 76!Materjal i dizajn klaviajture je vrhunski,kvalitetni materjali i odlicna obrada,cvrsta,privlacna i kao sto rekoh Korgov sistem kad je X 76 serija u pitanju!Ne svidja mi se kod Korga sto svaki put promene raspored dugmica na novoj seriji i onda treba vremena jbg da se naviknes!To mi je prvo upalo u oko!Onda mi se ne svdja kakao je regulisana Favorite u User banka za stilove jer moras pritisnuti taster a stranice menjati na displeju dok je to kod keca i dvojke mnogo lepse jednostavnije reseno!Eto to mi se nije svidelo ali zato kad sam je upalio i kad sam pustio da cujem sound odmah sam zaboravio na te sitne nedostatke :)) Odma se cuje razlika u zvuku u odnosu na Pa2,bolji fabricki drum kit,masniji bass i definisaniji zvuk sve u svemu!Listajuci opcije dolazi do izraza raspored i dodati dugmici i potenciometri!4 fill-a upp1-2-3 i lower se pale i gase na tasterima odmah povise dirki,potenciometri na gornjoj ploci za Mic,Harmony i efekte i jos mnogo sitnica sto dosta olaksava i poboljsava rad!Novi drum ambience drum kitovi su profi odradjeni i svi koji su imali primedbe na Korgov drum vise nece imati,opasno izlazi i moze se toliko dobro podesiti da vam bukvalno ne treba ni jedan drum sempl sa strane!Waves MAXX paket prebija i kad se ukljuci totalno menja zvucnu sliku klaviajture i nudi mnogo modulacija i podesavanja samog sounda!Posebno mi se svidelo sto se bubanj moze editovati detaljno u MENU-Track control sto mozete videti na donjoj slici koju sam postavio!Kad smo kod bubnja sam ulazak u Sound i Drum kit mi je odma privkuao paznju tim sto se na svaki element bubnja moze posebno podesavati Eq,znaci posebno Kick,posebno se daje snare i svi ostali elementi i moze se srediti bas onako kako ko zeli!Znaci savrsenstvo!Moze se davati posebno Hall ili neki drugi efekat na svaki element bubnja onoliko koliko zelis sto je jos jedno veliko i znacajno poboljsanje u odnosu na prethodne modele :) Vokalist me odusevio,ali bukvalno odusevio!Radi savrseno i moze se dovesti do savrsenstva!U mic opciji su ubacili DeEsser i odusevljen sam kako radi kao i compresor i eq stelovanja vokala!Mnogo bolji klaviri i rodes i jos mnogo dodatih boja koje stvarno odlicno izlaze!iVise mesta u User i Favorite bankama za stilove, duplo vise mesta za User boje i Drum kitove i jos nekih sitnih detalja koje sam mozda zaboravio da nabrojim!Sve u svemu odusevljen sam kako su odradili Korg Pa3x 76!TREBA CUTI I PROBATI a posle toga kupovina je neminovna :) Uopste nisam ni sumnjao po najavi Korga i po nagradi koju je pokupio ovaj aranzer na Namm-u ove godine u njegov kvalitet,jednostavno sam odusevljen novitetima u Korg X seriji!Evo nekih slicica i toliko u kratkim crtama od mene!Pozdrav

LAsER
26.05.2011, 23:30
Zvuci interesantno. Hvala Marco na review-u.

Bilo bi dobro cuti i demo snimak jedan te isti SET na Pa2x Pro i Pa3x (wave plugin-ima)...

Marco7
26.05.2011, 23:34
Nema sta,prebija kako radi!Totalno drugaciji sound tako da setove od Pa2 koje ubacite u Pa3 treba dosta srediti i doterati i menjati mnogo stvari!Ovaj je od mog kuma a moj verovano stize za 20-tak dana tako da za mesec dana ce biti snimaka sa svirki :))

mirandess
27.05.2011, 00:03
A moj marco7 nemoj me drazit zivota ti draga!!!!!!!!!! :D Malo malo, mi fali, al bas malooo!!! Da okrenem broj telefona i, i ja je.... narucim :) aaaaaaaaaaa meraka prijatelju sta je ovo!!! Svaka ti cast!

p.s. Ispricavam se, Emocije! :)

aleksandar031
27.05.2011, 10:45
Marko, kakve su dirke, u poredjenju sa pa2x, 512mb je ram, ili je 256 prosiriv na 512?

Marco7
27.05.2011, 11:08
Ljudi svi me pitate za dirke!Pa lepo je naglaseno da su dirke iste kao i na Pa2xPro od strane proivodjaca i te dirke su odlicne!Ja sviram godinama Pro seriju i ne smeta mi,ko hoce da na trke sa svirkom nek uze lepo workstation pa nek cepa!Memorija je 256 i vredi kao 512Mb i vredi kao 512!Sto se mene tice pola semplova koje sam koristio u Pa2xPro ima da pobrisem jer mi uopste nece trebati u trojci!Tako da su komotno mogli i da ostave 128Mb ne bi mi smetalo!

svrakan
27.05.2011, 12:39
Mogao si cisto kod kuma snimiti neki demo,da cujemo,malo taj ambience i wave plug in.

Marco7
27.05.2011, 13:52
Nisam vala Neso iskreo da ti kazem hteo da gubim vreme na to!Cak nisam ubacio ni jedan ritam narodnjacki da cujem jer mi je fabricka postavka sasvim dovoljno rekla,cackao sam i stelovao fabricki bubanj,boje i to :) Demo cu da izbacujem kad stigne moj sint i kad ga ja sredim za moj rad ali sve u svemu opravdano najbolji aranzer na trzistu!Dovljno ti je ovo kad na svaki element bubnja mozes davati visoke,srednje i basove onoliko koliko ti zelis!Ambiance,zamah rukom i dinamiku,resonance i sve ostalo i na svaki element mozes posebno davati efekte!Licno ja kad radim neki aranzman kod mene je svaki element u Cubase-u na posebnoj traci i bukvalno se svo to moze odraditi u klaviajturi,znaci da zvuci studiozno a to je ono vrh sto je falilo i vise od toga nema veruj mi na rec!Znaci klaviajtura je MRAK!!!

Dell
27.05.2011, 14:54
Marco, zar nije bila varijanta na 76 dirki hammer-klavirske dirke, a na 61 obicne kao na prijasnjim aranzerima ili sam pomijesao s kronosom to?

LAsER
27.05.2011, 14:57
Pomjesao si sa Kronos-om ;)

Alek21
27.05.2011, 15:21
Kod veceg Korg pa 3x (76 keys) dirke su poluotezane, a kod kompaktne verzije (sa 61 keys) nisu. Bash me zanima kakve su ove neotezane u poredjenju sa Korg pa800 i Korg pa1x.

LAsER
27.05.2011, 15:33
@Alek21: Da nisi i ti pomjesao nesto tu? Koliko znam, a i od strane KORG, najavljeno je da su dirke potpuno iste.

Alek21
27.05.2011, 15:52
Ovako pise na sajtu posvecenom za korg pa aranzere:

"Also available is the 76-key version, offering a semi-weighted action and a motorized tilting display"

Znaci postoje dve razlike izmegju 76-key i 61-key verzije -poluotezane dirke i motorizovan displej.

Marco7
27.05.2011, 16:27
Alek dirke su iste i na 61 i 76 verziji sto mozes i videti na zvanicnom sajtu te informacije sa nezvanicnih foruma su lazne i neosnovane!Okreni lepo ovlascenog distributera i pitaj i dobices odgovor od strane zvanicnog lica!

Alek21
27.05.2011, 17:37
Sajt sa kojeg sam citirao nije bilo kakav sajt ili forum nego "KORG Arrangers Official WebSite", ali moguce da je greska ili previd. Inace ta informacija jos uvek stoji tamo.

Sa druge strane, sad sam proverio - na glavnom sajtu Korga stoi informacija da su obe verzije poluotezane. Najverojatno, to je tacna informacija.

Da se ja pitam napravio bih da su na Korg pa 61 keys neotezane, pa da moze covek da izabete sta mu odgovara.

milanceshow
28.05.2011, 10:06
EQ i MFX na svakom elementu bubnja nije revolucija!MAXX sound takodje postoji!
Necu sad komentarisati na kojim klavijaturama..... :)

Bitno da su to ubacili u PA3,pa ko voli nek izvoli!

Marco7
28.05.2011, 11:35
Ja ne znam na kojoj klaviajturi pre je to moglo posebno na svim elementima da se radi?

milanceshow
28.05.2011, 11:41
Roland E80,ali da ne idemo off topic!

Vule
28.05.2011, 11:46
a jos pre E80 to je imao G70 :)

I ja se izvinjavam zbog OFF-a :)

Marco7
28.05.2011, 12:15
I ja se izvinjavam sto odoh u offtopic ali su i E80 i G70 daleko iza Pa2xPro a da ne pominjem Pa3 :))

milanceshow
28.05.2011, 12:47
Jes bre i G70.... :)

@Marco7
Mislio si da kazes da su pre Korga poceli sa EQ i MFX na elementima bubnja i "MAXX",to je sigurno :)

Ali odosmo u OFF TOPIC!

Marco7
28.05.2011, 12:49
To mozda,ne mogu da kazem posto nisam svirao ni G70 ni E80 ali u svemu ostalom daleko iza :)

milanceshow
28.05.2011, 13:01
Posto nisi svirao,zato i neznas,ali ostalo je stvar ukusa!

PA3 je nova klavijatura pa bi trebalo da ima neka dobra i nova resenja.
Jel ima jos nesto zanimljivo na njoj?

Marco7
28.05.2011, 13:14
Jbg ja sam mislio da od Pa2xPro ne mogu da naprave bolje pa sam se zajeb'o :)) Sve je odlicn odradjeno,mnogo brzi procesor neke sitnice koje su neophodne za brz rad a moralo je da se ulazi u Menu i da se cacka sada su na dohvat ruke jednim pritiskom!Bolji dugmici vidno i mislim da nece posle nekog vremena propadati kao kod prethodnih modela!Zvuk dosta topliji ali se moze i srediti da zvuci zestoko kao Pa2xPro ko voli takav sound,kao ja na primer :) Sto se tice bubnja definitvno ali definitvno se ne treba ubaciti ni jedan drum sempl sa strane koliko je dobar fabricki,zvuci nenormalno isproducirano!Ne svidja mi se sad promena preformansi jer ih ima 16 ne 20 kao pre pa se mora gubiti vreme u prepakovanju setova sa starijih modela!Mnogo me nervira sto svaki put Korg na novom modelu premesti osnovne komande na drugo mesto tipa START-STOP,Synchro START-STOP,TAp i LOCK TEMPO,UPPER OCTAVE i slicno ali jbg ne moze sve da nam bude po volji!Trebace im promena na sledecem modelu :)) Vokalist je neverovatan,moze da se nasteluje fenomenalno ali treba dosta vremena!Takodje efekti,compresor za glas,DeEsser i to perkida kako radi :)

grandia
28.05.2011, 22:39
:lol:

kad se modovi izvinjavaju za off onda je tu vec nesto sumnjivo :lol:

shalim se momci...

ipak da se izvinjavam i ja unapred .... danas sam bio u "najboljoj" austrijskoj radnji za muzicke stvari i ... i nema pa3 ... kad sam pitao prodavca u vezi pa3, covek me pogledao ki da sam auto i veli da nema jos nigde da se kupi ... u becu nema a na balkanu se vec menjaju setovi :lol: ... maltene

Malimuzicar
28.05.2011, 23:13
Kao sto Grandia vec napisa,malo mi je to cudno da se PA3x vec prodaje u Srbiji ,pre neki dan je bila prezentacija u jednoj muzickoj radnji u Njemackoj , i rekli su da ce internacionalna verzija u junu da izade u prodaju a muzikant u julu

Vule
29.05.2011, 00:31
A sta je tu cudno? Moraju negde sprave prvo da se pojave,sta je tu neobicno sto je to u Srbiji? Verovatno imaju ovde najbolju prodaju. Poznajem coveka koji je uplatio klavijaturu jos pre 4 meseca u Americi i nije mu jos stigla.

Marco7
29.05.2011, 00:33
Ima nekih koji imaju sitne vezice kod direktora Korga :-)) Ima je samo kod ovlascenih distributera ;-)

korg18
29.05.2011, 05:46
Moj drug nedim iz u.s.a ima Kronos,MediaStation i pa3x..pa3x je cudo! ima vec odavno,svirao mi je na webcam davno u aprilu cini mi se.. extra radi na nasim i arapskim ritmovima i bojama.. bez rijeci.. pitao sam ga sto ne stavlja na forum kaze da ne smije zbog korg.. :S ne razumijem al' ajd.. l.p

Ivo_84
29.05.2011, 08:22
Jutro svima. Zvao sam u Musik Meyer (on je glavni u svicic za import Korga, mislim cak i Njemacku i Austriju) i rekli su mi da ce u EU(i CH) drzavama bit za jedno 2-3 nedilje na prodaji. Kasne ovde jer oce cijene po evropi da budu svuda iste pa se zajebavaju oko ti ugovora neki. Srbija, Hrvatska itd nemaju nista sa tim ugovorima pa zato ih imaju.

Ace
29.05.2011, 14:51
@Grandia
Ja sam pre mesac dana u jednu radnju dobio odgovor da taj jos nije proizvedjen. Iskreno celi moj zivot ne pamtim da sam naiso na dobro informirani prodavac u neku muzicku radnju.

A to sto se vec prodaje i nije cudno, klavijatura se najavljuje jos od januar tamo. Citao sam odavno reklame ovde "Uskoro pa3x u prodazni salon na ...."nije bitno" ......

LAsER
30.05.2011, 09:04
Malo patnje za KORG ljubitelje :)

<object width="560" height="349"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/cjPpVMp0fJE?fs=1&amp;hl=en_GB&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/cjPpVMp0fJE?fs=1&amp;hl=en_GB&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="349" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

gagy
30.05.2011, 14:16
@LAsER

Druze,neka ti je sa srecom,da te dobro sluzi!Odlicno izgleda a nadam se da tako i zvuci!Pozdrav!

LAsER
30.05.2011, 14:20
@gagy: Nije moj :D ... hehehe ... nego s yt od nekog srecnika clip ;)

Marco7
31.05.2011, 01:37
Joj zemljo Indijo :))

inajdic
31.05.2011, 12:18
Extra klavijatura, nadam se da ce korg nesto bitnije promeniti u odnosu na pa2x

maxx.bunker
31.05.2011, 19:07
Nadam se da neće lampice rikavat.

Marco7
31.05.2011, 22:44
Nisu promenili nista u odnosu na Pa1xPro i crkavace lampice i kome sve to ne smeta i voli dobar sound i voli dobar sint kupice ga zarad bolje svirke!!!Kome smeta neka te pare da za doplatu boljih kola u bez pljuvanja vise po klaviajturi dok je ne probate!!!

gagy
31.05.2011, 22:56
Uuuu,procitavsi i prijasnje postove vidim da je nas Marco7 odusevljen sa PA3X ako se ne varam!I ja druze jedva cekam da ga probam,nadam se da je kao sto si i opisao!

No.1
31.05.2011, 23:37
Dobro Marco u redu je to sto kazes...
Ko radi redovno i svaki vikend ima najmanje 2-3 tezgice, moze si prisutiti ova doplata...
Osim to imace opet i za novi auto i za sve...ako se radi dobro...
1,000e da doplatis na 4 godine za pravi muzicari, govorim za oni koje rade zdravo...nije neka suma...jbg takav nam instrument

E sad onaj ko radi negde u neka firma pa ide po svadbe i neka veselja kolko da izadje iz kuce i popije nesto i pozeza se s'kolegama njemu naravno da je dobar i samo dx11 , Tr ili neka harmonika sto je kupio i on ne zna kada...

A ima i treca kategorija to su BOLESNICI koji samo zele da imaju zadnji model pa kakav on bio =))=))=))

makso68
01.06.2011, 09:24
No1.Čini mi se da je ovih iz treće kategorije najviše...Na žalost,oko 99,9% publike ne čuje razliku između PA 50 i PA 3 X,a mi samo ulažemo u opremu..
Što se tiče PA 3 x,još nisam imao priliku da ga isprobam,ali mi se,na osnovu onoga što sam vidio na netu,sviđa dizajn,kvalitet izrade,funkcionalnost,....sound,nisam nikad bio oduševljen zvukom Korgovih aranžera(stvar ukusa),volio bih da me sa PA 3-com demantuju..A da je skup,za naše uslove(i za naše zarade)-Jeste.Pozdrav!

gagy
01.06.2011, 16:21
@makso68

Na zalost,druze to je tako,potpuno se slazem sa tvojim misljenjem da velika vecina apsolutno nece razlikovati sound sa pa50 ili pa3x!Lijepo je imati nov instrument,ici u korak sa vremenom,ali ispada na kraju da je to samo placanje licnog zadovoljstva i licnog uzivanja koje je na zalost preskupo!Jer kad kupis tako skup instrument cijena gaze se nece povecati zbog njega.

blackman
02.06.2011, 19:19
sad vidjeh na jednoj www........ cijenu Korg pa3x 61 -3,819.18 eura, pa nisu normalni

gagy
02.06.2011, 23:14
@blackman

I ja se slazem druze da je to bas previsoka cijena,stvarno bi za te pare morao da opravda sva ocekivanja na bas svakom polju,od kvaliteta izrade do izlaznog sounda.A sigurno nisu napravili idealan aranzer,ne samo Korg nego bilo koji proizvodjac,jer sta bi izlazilo poslije toga!

Dell
03.06.2011, 00:30
Kod nas u jednoj radnji danas sam gledao, kolega Mirandess ce bolje znat. Verzija 61 oko 6200 maraka (1 euro = cca 2 marke) a 76 oko 6400 maraka.

Marco7
03.06.2011, 01:03
Moj 76-ica je tu u utorak :))

mirandess
03.06.2011, 01:21
Bas sam danas neke evrice mijenjao :) i euro je 1.8 km. A prvi vlasnik pa3x-a u BiH Klavijaturista grupe planet band. Cijena se vrti tu i tamo oko 6200-300 km kao sto je kolega Dell rekao, vise sigurno nije, osim ako nisu poludili :D al eto ako se moze dati 6200 moze onda i 6300 isto je to :D

Vule
03.06.2011, 01:28
@makso68

Na zalost,druze to je tako,potpuno se slazem sa tvojim misljenjem da velika vecina apsolutno nece razlikovati sound sa pa50 ili pa3x!Lijepo je imati nov instrument,ici u korak sa vremenom,ali ispada na kraju da je to samo placanje licnog zadovoljstva i licnog uzivanja koje je na zalost preskupo!Jer kad kupis tako skup instrument cijena gaze se nece povecati zbog njega.

Al' zato skace ego :)

Marco7
03.06.2011, 01:36
Sto se mene tice mogu me svrstasti u grupu koju hoce ali znam da sam svaki instrument i bilo sta do sada sto sam kupovao kupio samo zbog sebe i za sebe pa tako i i Pa3x!A znam jedno a to je da kad god odem na svirku ako zadovoljim sebe sigurno su i ljudi koji su tu zadovoljni!Mislim da ce mi novi instrument dati jos vecu volju za rad i vece zadovoljstvo a mozda sam ipak ja samo bolestan :))

Alek21
03.06.2011, 06:17
@Marco7, apsolutno se slazem. Pogodio si odgovor oko price dali je nesto skupo, dali se isplati i sl. Kad covek ima najboljeg proizvoda u bilo kojoj oblasti, to je poseban dozivljaj koji ispunjava i motivira. Bez razlike dali je sportska oprema, alat ili Korg pa3x, osecaj da imas najbolje moguce uslove za dati posao tera da das maksimuma i od sebe.

Marco7
03.06.2011, 10:06
To sto ti pise not pa file i kod mene se javlja kad pokusavam da ucitam i global od starije serije ali sve radi kako treba!Pobrisi boje koje ti smetaju ili ubaci ih ponovo kao multisempl i prepisi paramtere kako su podesene u sound-u i sve da radi kako treba!

matrix_mo
03.06.2011, 11:10
da se zna:)

euro u BiH je 1.955830 KM i tako je od kad je uveden, i tako će bit dokle ga bude. nema nikakvih variranja, to je taj odnos marke i eura, i on je fiksiran. Eto:D

Marco7
03.06.2011, 15:44
Ode Pa2xPro i sad cekam da stigne Trojka :)

LAsER
03.06.2011, 16:04
Zdravo,

upravo sam dobio informaciju da u muzickoj radnji Ama... (BiH), Pa3x 61 košta 5 900 KM (za keš). 3025 €.

Pozdrav.

mirandess
03.06.2011, 16:14
Broth... music shop. Pa3x 61 6299km, Pa3x 76 6599km :D Ali prvo me prodavac nalozio kaze 12000€ ja na sekundu pomislio da je ahhahaah ne znam ni ja sta.... ugl eto cijena i 800 km su zvucnici posebno. :D I ja sam sada zvao :)

Dell
03.06.2011, 16:14
Znaci ne moze ni ovaj Korg proci bez neke zackoljice i cimanja :)

Oasys
05.06.2011, 19:34
Postovani, da li pa3x ucitava setove od pa2xpro ... Neko kaze da, neko ne. Da li moze neko detaljnije da mi objasni tu proceduru? Da li mora nesto da se cacka i sta? Hvala

LAsER
05.06.2011, 20:34
Naravno da ucitava, i to od sve Pa serije. Samo sto je struktura performansa, ritmova malo drugacija pa su potrebne male korekcije (tj. rucni load).

Ali nista strasno.

GoraX
05.06.2011, 20:49
Sta to znaci? Da li treba da se ucitava jedno po jedno da bi bilo sve kao na pa2xpro? Da li ucitava semplove i Fav. i da li ih smjesti tamo gdje su bili na pa2xpro ili negdje drugo? Kad kazem Fav. ne mislim na fabricke ritmove. Ja imam pjesme koje su slozene u Performansu i koje vucem iz Favorite? Da li tu ima puno posla? I sta je zapravo prava zackoljica? Pozdrav

denix
05.06.2011, 21:37
uh to nesto skupo tamo, ja juce narucio 61 verzija ovdje u USA,za 3330 $, to je oko 4450 KM! Velika razlika brate!

zox2003
06.06.2011, 00:17
Gde ili od koga si je narucio Denix?

Pozdrav

Oasys
06.06.2011, 00:54
Kolega LAsER, da li mi mozete to pribliznije objasniti koje "male korekcije"? Da li to vazi samo za Performans ili za sve drugo ( semplove, Favorit ) Hvala

Marco7
08.06.2011, 00:59
Evo posle vise svirki i dana i noci druzenja sa ovom klavijaturom da vam malo iznesem utiske,nisam hteo da pricam na slepo dok ne opipam sve opcije i dok ne vidim kakva je na delu,jbg ne bilo pravedno da dam pogresan sud i ocenu!

Dobre strane u odnosu na Pa2xPro

-Od kako se odpakuje klavijatura vidi se da je uradjena od mnogo kvalitetnijeg materjala nego od prethodnika Pa2x,nema onih bolesti tipa led diode,dugmici su gumeni i imaju vidi se na prvu mnogo duzi vek trajanja od plasticinih na prethodnim modelima,displej gumiran i mnogo cvrsce i lepse odradjen od prethodnika,jak i cvrst mehanizam za podizanje i tako jos mnogo vidnih sitnica koje su popravili u samom dizajnu klaviajture!
-Procesor mnogo brzi na Pa2,brze ucitava ritmove,boje isve ostalo!Brze startuje klavijaturu od nule,znaci kad ubacis ceo seti to i kad palis klavijturu mnogo je krace vreme ucitavanja Os i to nego na prethodnim modelima!
-Vise preformansi,user programa,favorite mesta,memorije,novih stilova,boja,drum kitova i slicno . . .
-Mnogo drugaciji zvuk od Pa2xPro,zvuci mnogo masnije,ima zesci bas i opasno izlazi na razglasu kako sa binovima tako i bez njih . . .
-Tc efekt procesor i vokalist ubijaju kako rade ali sam izgubio mnogo vremena dok sam nastelovao sve to!Mnogo vise efekata za glas nego na Pa2x,odlicni reverbi,hall-ovi,delay-i samo podesavanje ali opet ponavljam treba mnogo vremena da se sve to nasteluje da zvuci ubitacno!
Ubaceni su potenciometri za Mic vol Harmoni i double,Delay - reverb!Na displeyu tasteri search,lyrics,global,media sa led diodama kad su aktivirani,4 fill-a i plus break,real time tracks sto znaci jednim pritiskom na taster mogu se gasiti Lower upp1-2-3 i brzo menjati boje na pomenutim . . .
-Opcija u track controlu sa stelovanje bubnja prebija kako je dobro i od najgoreg bubnja se moze srediti da zvuci kao bas bas dobar drum kit sto mi se posebno svidelo a sve to se moze i u raditi u sound mode-u i mogu se davati efketi posebno koliciniski i posebno po svakoj komponenti kao i eq kolicniski posebno i kolicinski po i svakoj komponenti i tako se usnimiti i sve ce to raditi i na out 1 i 2 . . .
-Boje su m,nogo ozbiljnije i bolje izlaze nego na Pa2x ali se moraju doradjivati kad se ucitaju sa prethodnih modela zbog razlike u efekt procesoru . . .
-O Waves Eq je suvisno govoriti,dovoljno je samo reci odlican i vrlo osetljiv i precizan . . .
Po tri efekta koji se isto mogu stelovati na kuda da ide tipa Drum,acc ili upp1 i slicno i to je odlicna opcija i vec sam ponovio vrhunski efekti,nema price . . .
Ima jos mnogo nekih sitnica koje su falile na prethodnicima i to je sredjeno na ovom modelu ali cem osad malo o losim stranama . . .

Losa strana . . .

-Promenjen je totalno raspored dugmica i ocajan je raspored!Ko je dizajnirao totalno je omanuo evo i zasto?Synchro start i stop su stavljeni na sredinu i posto je veliki sint daleko su za rukovanje i levom i desnom rukom,totalni promasaj!Octave i transpose su fakticki slepljeni jedno uz drugo i desilo mi se da na svirci jedno 10 puta da umesto Octave + pritisnem transpose - sto me mnogo nerviralo i pizdim zbog toga!Takodje track select i shift su primakli ka sts-ovima pa se moze lako desiti da umesto sts1 u mraku pritisnete track select i slicno!Sa rasporedom su totalno omanuli jer je na Korg-u Pa2xPro to bilo idealno!
Promenili su broj dugmica i raspored za stilove i preformanse pa se sad to mora editovati manuleno pri prvom ucitavanju a to je mnogo gubljenja vremena bespotrebno i plus jos mnogo vremena za navikavanje i rad!Favorite i user banka su na jednom dugmetupa se posle menja na displeju sto je smesno i takodfje se izgubi mnogo vremena i zbog toga sam popizdeo . . . .
Odmah su dozvolili sebi propuste u operativnom sistemu i to jake propuste!Kad god promenim ritam i vratim se na glavnu stranu vise mi nije markiran tempo nego moram ja da ga izaberem sto je sranje i to veliko sranje!Kada obradjujete neki ritam u MENU-STYLE CONTROL-Drum mapping i namestite drum maping kako vama dogovara i sacuvate on pri svakoj promeni vraca drum mape na off sto je veliko sranje u operativnom sistemu i svi prethodni modeli su to mogli jer nema u globalu opcija zakljucavanja tih stavki!
-Externi zvucnici koji se kupuju posebno su vrhunski ali preskupi!400e i mogu raditi samo na njemu i nikakvu drugu funkciju nemaju,po meni bolje kupiti dva aktivna monitora i mikesticu od 4 kanala!
-Maxx Eq izlazi samo na L i R i nema nikave funkcije na Out 1 i 2 sto je takodje sranje!
-Opcija elminisanja glasa sa Mp3 ili audio fajla je smesna i stavljena samo koliko da ima nesto!
-Svaki set sa Pa2xPro ili Pa800 se mora ucitati i srediti za svirku jer nece stimati ni pola kao na prethodniku!Ili ce se negde cuti jako dobos ili ce da muljavi bass,mnogo efekata na bojama i slicno!znaci mora se srediti set i izgubiti minimalno jedno 2-3 dana da bi se moglo na svirku!

Eto u kratkim crtama neko moje zapazanje posle lepog druzenja sa ovom klavijaturom!Spraa je profi i ocena od 10 je 9 dok ne isprave greske u Os a kad to srede onda je ocena 9,5!0,5 mi odbijam na ponavljam ocajan raspored dugmica i pormenjen broj stilova i preformansi i biranje Favorite i user programa sa jednog dugmica pa na displej ali sta je tu je,nadam se da cu se navici na ono sto nam oni diktiraju!Uz korekcije i ispravke u operativnom sistemu bice ovo odlican aranzer . . .

Vule
08.06.2011, 01:22
Maki,jel vredi 1000 evra razlike u odnosu na PA2?

Marco7
08.06.2011, 01:27
Ne vredi brate moj za sad dok ne srede nedostatke koje sam naveo!Ja sam izasao sa nekih 700e doplate i uzeo novu i prvi u Sky-u sa 24 meseca garancije znas vec kako i sta i mislim da je to realna doplata izmedju ove dve klavijature!Drugacije izlazi mnogo jbg,prodas Pa2x za npr. 2100e i dodas jos 1300e za Pa376 sto je velika razlika i mislim da su tu malo potcenili Pa2xPro koj ije vrhunska sprava!ponavljam vrhunska!Nema sumnje da je Pa3x bolji od njega ali ne bolji za 1300e doplate ;)

Vule
08.06.2011, 01:29
Hvala Brate...zadrzacu PA2 dok ne prodje svetska ekonomska kriza :)

Marco7
08.06.2011, 01:31
Pa2xPro je visoko profesionalna sprava!To je moje misljenje i slatko sam se naradio i napevao na njemu jbg :)

Dell
08.06.2011, 03:30
Ponovicu, ali bez uvrede, da ocito nista nisu promijenili u odnosu na prethodne aranzere. Ne zanimaju me nikakve price o mogucnosti editiranja i boja i ritmova niti bilo kakvi menii ili vise mjesta za perfomanse i ritmove. Mene zanima samo ZVUK. Ako je zvuk bolji i masniji na pa3x zasto je to tako? Sta su promijenili na njemu pa zvuk tako dobro izlazi? Msm, daj boze da je tako, samo da ne bude na kraju od ljudi sto ga imaju jesam ga napucao izlazi do jaja, a tamo drum kitovi i boje samplovi od tyrosa ili rolanda :)

@Marco, zanima me poblize malo ta nova stvarcica na pa3x, vocal remove. Kako radi i sta radi i sto nekvalitetno radi.

Isto tako ne svidja mi se ta opcija vocal remove na pa3x, dobro je Vaxter jednom rekao, ako hoces takve stvarcice uzmi sebi karaoke masinu.

Marco7
08.06.2011, 08:47
Kako te ne zanimaju nikakve mogucnosti editovanja Dell?Daj ne zajebavaj,promenili su sam zvuk klavijture,ubac,ubacili mnogo drum kitova koje sada mozes da editujes kao u VST instrumentima tipa BFD,EzDrummer i slicno,ubacili su nove klavire koji razbijaju,nove gitarice se pojavljuju i ko god kaze da nema razlike izmedju Korgovih modela nije u pravu!Sredio je Korg konacno neke velike nedotatke ali opet ponavljam nervira me zasto uvek pozure sa izbacivanjem novog sinta pa im se stalno desavaju porpusti tipa OS i slicno.Velika je razlika bila izmedju Pa1xPro i Pa2xPro a takodje je i sada razlika izmedju Pa2 i Pa3!Ja sam godinama svirao Pa1xPro i onda kad sam presao na Pa2x mislio sam u pocetku da nema neke bitnije razlike a sto sam ga duze svirao sve vise sam osecao razliku u zvuku i sve vise sam voleo Pa2xPro!Iste bolesti koje sam lezao kad sam tek uzeo Pa1xPro sada lezim i sa Pa3xPro a to je da ne mogu da namestim zvuk onako treba,znam da cu te finese srediti za jos nekoliko dana ali isto znam kad to sredim da ce masina da mi zvuci kao bateeija haubica :)) Postoje razlike i to velike veruj mi . . . Sto ce tice sklanjanja vokala to je obicno sranje,vokal se uvek nalazi negde u sredini i vocal remove mu samo skine srednje tonove i to je kao to!Zvuk matrica je 0 bodova i dalje ima malo glasa u daljini!Odavno postoje takvi programi za racunare i to je sranje,uopste necu da gubim vreme oko toga!Nema nigde da pise made in China kao i na Pa2xPro i Pa3x je made in Italy ;)

Dejan
08.06.2011, 13:53
Malo me nervira sto je Marko napisao i sad gledam na netu i upravu je za taj start stop.Mene to nervira,a padovi stavljeni na lijevu stranu,ja ih ne koristim skoro nikad.Ali sve u svemu ima i poboljsanja dosta.

Dell
08.06.2011, 15:02
Pazi Marco, rekao sam ne zanimaju me mogucnosti editovanja u slucaju da cu dobiti isti stari korgov zvuk, jer onda same opcije editovanja nemaju smisla :) Bas me zanima kako izlazi PA3X sredjen za nasu muziku, tako da Marco postavi stogod skoro ;) Raspored dugmica je najmanji problem, jbg treba se vjezbat malo koordinacija :lol:
Iskreno, ne mislim da Korg, pa ni jedan drugi aranzer moze vise izmislit toplu vodu ili zagrepsti nesto vise ispod povrsine sto se zvuka tice, sto je i najbitnije, tako da nas sad samo mogu zavaravati sminkom i nekim nepotrebnim, ali istina atraktivnim i zanimljivim mogucnostima, ali jebiga to je bussiness i politika firme jbg. Sve u svemu, ne vrijedi tolikih para, ali znaju igrat na kurtoaziju nas muzicara i sam sam takav kad udjem u music shop, moram nesto kupit, kao ribe u prodavnici cipela :lol:
Marco, dao bog da ga isplatis sto prije i zaradis tonu para na njemu i da cujemo kako to sokocalo zvuci skoro ;)

Marco7
08.06.2011, 15:54
Malo me nervira sto je Marko napisao i sad gledam na netu i upravu je za taj start stop.Mene to nervira,a padovi stavljeni na lijevu stranu,ja ih ne koristim skoro nikad.Ali sve u svemu ima i poboljsanja dosta.

Deki najogre je brate kad imas forspil sa brekovima i onda kad treba da iskljucis Syncro Stop ne mozes da isprusis prst od leve ruke kao sto si mogao na pa2 a da ne pustats dirke nego moras da sklonis ruke sa dirki a desna ruka svira forspil!Znaci promasaj dizajnera veruj mi :)

Ace
08.06.2011, 16:13
Ma ok, aj na tastere se moze naviknuti, mada jes da su transpose i octave loso postavljeni. Zvucnik je definitivno preskup i nepraktican.
A koliko sam razumeo sad Out 1 i 2 nisu suvi ? imaju efekte, jedino MAXX EQ nema uticaj na njih ?

@Dell
Bolje sam u Music shop nego sa ribu u prodavnici cipela :P

Dejan
08.06.2011, 17:05
Mare upravo to me i nervira ;)

Doce
08.06.2011, 17:46
evo nesto,sa pa3x,..

http://www.youtube.com/watch?v=pv4Ls3yOO7s&NR=1
Dodato:
http://www.youtube.com/watch?v=8Q3_X6fkud8&feature=related
Dodato:
http://www.youtube.com/watch?v=pjsW70fAfk4&feature=related

oliver
08.06.2011, 23:44
Hvala Marko - dobro si objasnio sta sleduje posle pa2x

Marco7
09.06.2011, 00:06
Nema na cemu ;) Doce druze ovi snimic su prvo losi tonski i ne pokazuju nikakvu moc ove klaviajture!Ako imas postavi ovako nesto da mogu svi da vide sta je prava moc!Evo demo kako se moze raditi sa vokalistom ;) Ja sto duze radim sa njim sve sam vise i vise impresioniran ;)

http://www.youtube.com/watch?v=ybQ3K3hzO8E

XONIK
09.06.2011, 04:52
Ovo je stvarno vec vrlo ozbiljno. Zaista dobar vokoder,pogotovo ako se klip preslusa vise puta.