Prijava (LogIn)

Pokaži Full Verziju : KORG PA3X - Oficijalna Diskusija

Strane : 1 [2] 3 4 5 6

gagy
09.06.2011, 12:52
U jbt,vokoder stvarno dobro radi!A bar po demo snimku drum setovi su nekako mnogo konkretniji i masniji u odnosu na prethodnike!Daj Boze da je tako i uzivo!

jeftabgd
09.06.2011, 14:47
Fenomenalan vokoder i uopste sprava koja ce dugo biti u opticaju,sigurno.

Marco7
09.06.2011, 14:47
Klaviajtura je vrh jbg i opasno zvuci,znaci bez konkurencije verujte mi na rec ;) Slusao sam i T4 a Audyiu sam odavno iskljucio kao svaku opciju jer je previse plitka u odnosu na Korg,Yamahu i Roland,mozda sa nekim od starijih modela kao Pa1 ili T2 moze da se nosi a ovako je daleko iza . . . opasno su uradili Korg Pa3x,jeste sinteza DNC i ista je kao kod Pa2 i Pa800 ali verujte mi zvuk nije isti,osetna je razlika [lus uz sve to mnogo novih drum kitova sa naglasavam novim editingom gde se mogu izvuci sve finese koje su potrebne!Ozbiljna sprava i mislim sa korekcijama u OS u narednih 6-7 godina aranzer bez premca ;)

Marco7
09.06.2011, 14:57
Evo lepih vesti!Posto sam napisao na Korgovom forumu o problemima u Os vrlo brzo sam dobio odgovor da je sve sto smo zamerili tacno ia ce Paolo vrlo brzo modifikovati sve nedostatke i u vrlo brzom roku se ocekuje novi Os!Mnogo nas je i trazilo da se ubaci password pri paljenju klaviajture pa je moguce i to da se nadje na novom Os-u ;)

zox2003
09.06.2011, 22:42
PA3X narucen danas...Dobijam klavijaturu za 14 dana....PA800 uskoro ide na prodaju....

Poz

Vule
10.06.2011, 01:58
Valjda ce biti neki snimak ove sprave od nekog od clanova,da cujemo taj zvucni napredak,da i mi skupljamo pare polako

energy
10.06.2011, 02:20
Kome je muka da tegli teske i velike klavijature,mislim da je za njega ubedljivo najbolji pa3x 61.Klavijatura je bas mala gabaritno+veoma lagana+imas sve u jednom ali "sve".
No danas sam bio u sky-u,video sam je i oduseio sam se nekim stvarima i bio ubedjen da cu u ponedeljak da je uzmem ALI,posle toga sam otisao kod jednog servisera koji je ujedno i trgovac da uradim neke stvari oko le-a.Nakon price sa njim odustao sam od kupovine.Razlog je sledeci:Korg pa 60,pa 80,pa pa1xpro,pa pa800 su klavijature koje su u samom startu imale brdo nekih softverskih i li hardverskih gresakai bilo je jako puno kvarova.Kako se desilo sa svim tim predhodnim klavijaturama,moguce je da to bude i sa pa3x(sto naravno niko nezeli i nemora da znaci).i tu nastaje problem.u sky-u postoji ovlasceni servis koji jos uvek nema ni jedan jedini deo za pa3x,pa ni obicnu dirku.Nedaj boze da su u korgu napravili neku gresku i za najmanji kvar mora da se ceka oko mesec dana da se popravi,pa cak i vise.sto je nezamisliv problem da mesec dana nemozes da radis...
Ovo sam samo podelio sa vama i interesuje me vase misljenje o ovome....

dugmic
10.06.2011, 05:36
Sve to lepo izgleda ali uzmes ga pa brdo problema dok ga namestis drugi izadje , ma nista dok u korgu ne sednu i pocnu da prave ritmove za nas ljudi , maloga nasminkaju zamazu oci ljudima a cena nije bas tako mala ljudi rade posao i sa pa 50 , ovoje isto ko trka sa igricama za decu .

zox2003
10.06.2011, 06:34
E ja ne znam sta da kazem na sve to.....Ovo ce mi biti cetvrti Korg...Imao sam PA60, pa PA80 i sad trenutno imam PA800...Nikad nisam imao ni jednu gresku ili problem...Uvek su me sluzile do kraja....
Dve godine garancije od Korga na PA800...Nisu mi trebale...Bez problema sa memorijom ili bilo cim drugim....
Evo cetvrta godina a ni jedan problem....
Inace zivim u USA....a cesto cujem da ljudi u nasim starim krajevima imaju probleme sa Korgom .....te memorija , te maticna ploca....Mozda je napon u pitanju...

Poz

Marco7
10.06.2011, 11:15
Kojih clanova kad samo dva Pa3x imaju u Srbiji i to oba 76 :) Ne znam jos ko je uzeo drugi ali znam da su u Sky dosla dva i nema vise ni jedan sa 76 dirki ;) Postavicu demo mozda i danas ako stignem bas nesto da snimim posto sam u guzvi sa vremenom a imam bas dosta svirki ovih dana!

Marco7
11.06.2011, 10:52
Jos jedan Pa3x 61 u Np kod mog kuma ;) Uopste mi se ne svidja raspored dugmica i jos uvek ne ogu da se naviknem!Stvarno velika zamerka na to!

Marco7
12.06.2011, 01:26
Jos jedna zamerkica na rad Pa3x :) Posto sam odradio sa njim vise svirki sad mogu da dam komentare koje ce biti na mestu i stvarno sam zadovoljan izlazom i zvukom,boje mu zvuce fantasticno i ne moraju da se pojacavaju mnogo u odnosu na ritam sekciju,uvek su jasne i uvek ima mesta za njihov zvuk sto je fascinantno verujte mi ali imam zamerku na Tc u globalu!Ovako stoje svari - posto vezem mikrofon dirketno u sint koristim njegove efekte,kompresor,gate,vokalst i dosao sam do zakljucka da kada nastelujem gate on mi odlicno radi na glavnom vokalu i harmonizeru ali mi efekti ostaju otvoreni i kad je jaka svirka a zvucnik pored mene mikrofon hvata pozadinsku buku i cuje se preko efekata!Mislio sam da ima neka caka u stelovanju ali posto sam ispitao sve opcije jasno mi je bilo da sam u pravu!Sa tim na Pa2xPro nisam imao problema :) Eto jos jedne zamerkice,nije nista strasno ali bi dobro bilo da se otkloni problem ;)

svrakan
12.06.2011, 12:11
Ma resice se te stvari sa novim Os,uvek je problem kod novih modela,puno gresaka na samom startu,ali poprave to,nego Mare mogao bi neki demo da okacis,mene najvise zanima sa nekim fabrickim bubnjem ali editovanim,posto si rekao da nema potreba da se bubanj sempluje.

Marco7
12.06.2011, 12:23
Brate ja sam ubacio moj bubanj jer nemam vremena da sredjujem klavijaturu,jbg imam dosta svirki a nekim danima cak i po dve pa onda nemam vremena da sredjujem sve iz nova!Uspeo sam koliko-toliko da ono moje stanje prepravim da bih mogao da radim normalno i to je to,jedino sam izgbuio dosta vremena oko vokalista jer nikaoo nisam mogao da nparavim boju mikrofona kako zelim,tri dana sam se zamlacavio oko toga!Evo sad cu da ti snimim neki fabricki ritam sa malom prepravkom ;)

Marco7
12.06.2011, 12:45
Evo jedan fabricki ritam,prvi iz klavijature bez ikakvih prerada,znaci fabricko stanje samo sto izlazi na 4 kabla ;)

<object height="81" width="100%"> <param name="movie" value="http://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ft racks%2F16989307"></param> <param name="allowscriptaccess" value="always"></param> <embed allowscriptaccess="always" height="81" src="http://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ft racks%2F16989307" type="application/x-shockwave-flash" width="100%"></embed> </object> <span><a href="http://soundcloud.com/primaverasrb/70-guitar-pop-korg-pa3x">70 guitar pop Korg Pa3x</a> by <a href="http://soundcloud.com/primaverasrb">PrimaveraSrb</a></span>

svrakan
12.06.2011, 13:14
Meni licno se to ne dopada,tanko mi je kao i svaki Korg sa fabrickom postavkom,nema sirine,al opet nova je sprava treba sacekati,malo da vidimo sta ce ljudi izvuci iz nje,licno ovako na prvu loptu nisam odusevljen,izrada mi se svidja,a sound iako je poboljsan kao sto si rekao mislim da bez semplova ipak tu ne moze da se nesto konkretno odradi.

Marco7
12.06.2011, 13:36
Ja mogu samo da ti kazem da odlicno radi i da ne nabrajam sad komentare nekih poznatih faca koji su dolazili da probaju klavijaturu ;-) A sad cu da ti snimim rumbu i jos ponesto posto ja ne cekam da drugi ljudi izvlace stvari jer uvek je sam sredjujem :-)
Postovano sa mobilnog uređaja

Vule
12.06.2011, 13:41
Maki,ja ti verujem!!! Ovaj snimak nije referentan jer nije nastelovana sprava,tu je Svrakan u pravu ali kad se napuca pa3 to mora da radi,za to treba vremena i rada al ima da ubija na mesto!!!
Evo ja tri godine namestam Pa2 i skoro pa sam ga namestio da mi se svidja,jos malo fali :)

Marco7
12.06.2011, 14:12
Evo kako to zvuci sa mojim miksom,nisam hteo nista da sviram jer pricamo o ritam sekciji a jos neki dan da iznivelisem ritmove pa cu da snimam svirku i bice mnogo numera sa demonstracijom kompletne sprave ;)
<object height="81" width="100%"> <param name="movie" value="http://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ft racks%2F16992150"></param> <param name="allowscriptaccess" value="always"></param> <embed allowscriptaccess="always" height="81" src="http://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ft racks%2F16992150" type="application/x-shockwave-flash" width="100%"></embed> </object> <span><a href="http://soundcloud.com/primaverasrb/rumba-demo">Rumba demo</a> by <a href="http://soundcloud.com/primaverasrb">PrimaveraSrb</a></span>

Minicevac
12.06.2011, 16:10
Iskreno ova Rumba i nije bas prava slika za ocenjivanje ovakve klavijature!

Marco7
12.06.2011, 16:56
A izvini sto nije?Sto nema zveckalice i zujalice jel?Drug meni je ocena kompletne slike da se sve cuje jasno i da ne bode usi sa lupnjavom kao sto se cuje ovde svaki element bubnja,ritam gitara i bas gitara i da nista nicemu ne smeta . . . Izvoli da cujem tu tvoju ritam sekciju koja treba da bude merilo!Ok?

Minicevac
12.06.2011, 17:06
Marko nista ja nemam protiv pa3 i tebe nego sam rekao samo da ovo nije prava slika ovog vrhunskog aranzera.Zasto?Zato sto ovaj ritam isto ovako ima da izadje i na Korgu pa1x?Ubacis ovaj bubanj, ritam gitaru i bas mislim da je semplovan i to je to.Zar nisam u pravu?Da se cuje sve jasno cuje se...To je sve ok!Pozdrav i sve najbolje!

Marco7
12.06.2011, 17:16
E pa nije tacno brate jer sam imao medju prvima Pa1xPro i poznajem tu klavijaturu odlicno isto kao sto poznajem i Pa2xPro i Pa3x i skoro sve Korgove sprave i zbog toga tvrdim sve ovo sto sam pisao u prethodnim postovima!Nadji drug moje snimke sa Pa1xPro i uporedi ovu istu rumbu kako mi je zvucala na Pa1 i kako mi zvuci na Pa3!Velika je razlika u zvuku i to velika u sirini izlaza,drugaciji je groove i u sustini je drugaciji zvuk!Sto se semplova tice zbog oga su ugradili sempler da svako ubaci ono sto se njemu svidja i to je jasno!Ja volim svoj bubanj i volim sto mi zvuci originalno i u Pa5x ima da opet stavim svoj bubanj ali nijednog trenutka ne treba podceniti nista sa ove klaviajture i opet ponavljam svetski priznati umetnici su proglasili ovu klaviajturu najboljom i nisam ni sumnjao ni jednog trenutka u njihovu ocenu a iz dana u dan sve mi je jasnije zasto je to tako!Zasto onda svi stavljaju u M3 i G6 iste semplove koji se koriste i u Tritonu Le?Aj nek' mi neko kaze da zvuce isto i u Le-u i u M3?Ista stvar je i ovamo,bolji editinig,bolji sound i jos mnogo resenja dovoe do toga da taj isti sempl nece zvucati isto i na Pa1 i na Pa3 i odgovorno tvrdim da je tako i da postoji velika razlika izmedju Pa1 i Pa2 a takodje i izmedju Pa2 i Pa3 i mislim da je ne treba vise o tome pricati!Ko je presao sa Pa1 na Pa2 osetio je razliku i to veliku,ko je presao sa Pa800 na Pa2 osetio je razliku,moj kum je presao sa Pa800 na Pa3 i osetio neverovatnu razliku kao sto sam i ja osetio razliku sa Pa2 na Pa3 u istom setu sa istim semplovima!!!!

aleksandar031
12.06.2011, 17:46
Ja bih da cujem taj fabricki bubanj,kad budes stigao da snimis naravno ;)

Marco7
12.06.2011, 17:59
Coa ja mogu da vam snimim fabricke ritmove sa fabricikim kitovima ali ne mogu da miksam sad na moje ritmove fabricki bubanj i da ga sredjujem jer stvato imam mnogo posla oko editnga svog seta!Svaki ACC mi se mnogo jace nego na Pa2,dobos mi divlja i ubija u pojam koliko udara pa moram sad prvo srediti svoj set jer imam dosta svirki i nemam vremena da sad spazem i editujem fabricki kit!Na snimku fabrickog ritma koji sam ppostavio u prethodnom postu se vidi da je bubanj dosta drugaciji,pitomiji i obuzdan je za razliku od svakog pre na na Pa1 ili Pa2 uz korekcije u Recordu i Track editu moze se srediti za narodnjake da opasno izlazi!Eto poslusaj malo i videces ;)

makso68
12.06.2011, 23:06
Prvo: Druže,drago mi je da imaš dosta svirki(i po dvije dnevno).Što se toga tiče,da Bog da je nikad ne imao kad srediti..
Drugo:Ovo što sam čuo nije ono što očekujem od ove sprave,a zaista vjerujem da je moćna..
Treće:Koji su je to svjetski eminentni umjetnici već proglasili najboljim aranžerom?Znaš kako to ide na sajmovima,moraju i ti ˝eminentni˝ umjetnici od nečeg živjeti,makar to bilo i ˝mito-bekrijo˝..
Četvrto:Ova diskusija nije atak na tebe i tvoju novu klavijaturu...Hajde da pričekamo mjerodavnije snimke,pa ćemo je onda komentarisati(siguran sam da može dosta toga što Korgovi do sad nisu mogli)..
Peto:Veliki pozdrav Tebi i Svim Kolegama!!!

aleksandar031
13.06.2011, 00:12
sigurno treba vremena srediti spravu ipak je to sveze jos,tako da nesto konkretnije moze da se ocekuje kad se sredi klavijatura tip-top:D
Bas me zanima taj fabricki bubanj kako su odradili, kao i fabricke boje, koliki je napredak u odnosu na pa2xpro

oliver
13.06.2011, 00:30
Za mene snimak rumbe pokazuje da je PA3X daleko mnogo, mnogo bolji od PA2x.
Hvala ti Marco sto si naso vremena da postavis snimak.

Marco7
13.06.2011, 01:16
Nema na cemu Olivere,razlika je ocigledna ali se mora srediti sint ako ubacujes set sa Pa2xPro ali sta da se radi,izgubis jedno 15-tak dana i to je to!Namerno nisam hteo nista da sviram jer smo pricali o ritam sekciji i pustio samo samo ritam,cisto da moze da se oceni izlazi sve na gomilu ;)

milanceshow
13.06.2011, 03:49
Ocigledno je da treba vremena da se sredi klavijatura.....
Samo napred u daljem radu!

dakiyu
13.06.2011, 04:14
Uh,samo potvrdi @Marco da je sirina bubnja mnogo bolja,meni to najvise smeta kod pa800 i pa1....kad dodas malo instrumenata sve se skupi...

energy
13.06.2011, 21:05
Marko hoces svirati skoro u bg-u da cujemo malo spravu?

Oasys
19.06.2011, 14:47
Postovani, jel moze neko da mi kaze sta tacno treba da se ispravlja u globalu kada se kopira set sa pa2x na pa3x da bi bilo identicno. Koje su to stvari na koje treba obratiti paznju kad se prepravlja a da zvuk bude isti. Zanimaju me najbitnije stvari. Hvala

Marco7
19.06.2011, 15:41
Pa buraz sve iz pocetka kad ne citas ono sto pisem!Global od Pa2 ti nece ucitati tako da moras sve od nule,mozes podesiti one osnovne opcije a ostalo sve moras da stelujes iz pocetka jer imas poptpuno novi vokalist,drugaciji Eq za podesavanje,Maxx Eq koji moras podesiti prema svom setu i prema svojoj opremi i sad ti ja mogu sto puta napisati kako je to kod mene ali kod tebe to nece da pije vodu i nikako ti ne moze zvucati isto to da ti bude jasno odma sad!Ako zelis da ti zvuci isto ne menjaj aranzer onda!Mnogo toga novog i mnogo toga drugacijeg . . .

Oasys
19.06.2011, 16:02
Hvala Marco. Da li bi mogli da mi date svoj nick na skype ili messenger da Vas pitam za par sitnica jer sam klaviaturu uzeo. Hvala unapred

Perce19
19.06.2011, 17:55
I sam posijedujem pa3x 76 key verziju.Nebih da hvalim,nego bih samo preporucio svim zainteresiranima da posijete muzicku radnju i sami osijete promijene u zvuku.Napokon nam je korg ponudio pitomiji i siri zvuk.Na demo snimcima se to i ne osijeti toliko izrazeno,ali na kvalitetnome ozvucenju su razlike jako zamijetne.Ovo je klavijatura uz koju je potrebno samo puno ideja,maste i muzickoga znanja.A svatko tko planira koristit setove sa pa800,pa2x...ja mislim da je to velika steta,je ovo je instrument koji nudi puno vise,,a na nama je da to iskoristimo, i publici sto je god moguce bolje prezentiramo.

Marco7
20.06.2011, 01:49
Posto sam sredio klavijaturu jedno 80% od onoga koliko sam namerio mogu samo da kazem posle jucerasnjih svirki i vecerasnje svirke KORG PA3x-NEMA DALJE :))
Mnogo me nerviraju propusti u OS ali se nadam da ce brzo ljudi iz Korga da izbace novi OS sa resenim problemima!Vec sam napisao neke propuste ali me mnogo nervira sto Gate radi samo na prvom glasu a ne gasi efekte i nervira me kad snimam svirku u njemu ne mogu da menjam boje na Sts-ovima i da menjam boju po boju u programu,sto ne mogu usnimiti drum mapping i slicno ali opet ponavaljm nadam se vrlo brzo novom OS od strane Korga ;)

Oasys
20.06.2011, 18:25
Hvala Marko. Vidim da ste Vi kvalifikovani za ovo i svaka Vam cast. Ovako stoje stvari. Imam obe klaviature ispred sebe sto je olaksavajuca mogucnost za prepisivanje nekih podesavanja. Kopirao sam svoj set sa pa2x na pa3x. Koliko sam mogao da primetim sve je to tu negde ... Ali ipak mora da se cacka. Ono sto je upadjivo:
1.) poneki ritmovi koji su u Fav. odnosno u Perf. imaju poremecen "Drum Mapping" (video sam u postu da je to bug) ali me zanima kako ste to resili
2.) Cini mi se ali nisam siguran da su DRUM efekti ostali isti stim sto je npr nivo poremecen (pr. umesto "50" pise "30") mislim da je kod boja sve ostalo isto
3.) Transpose u perfomansu mi je sve na "0" dok je u orginalnom setu drugacije
4.) Poslednje 4 banke nema u performansu
5.) Global je i dalje po Defult (nije ga vjerovatno procitao)

Ja bih Vas molio ako mozete da mi kazete koje su to NAJBITNIJE stvari na koje trebam da obratim paznju da bi bilo naslicnije setu sa pa2x koji sam imao na njoj. Provalio sam dosta toga ali me zanima odgovor strucnjaka. Ja ne koristim vokoder (vokalist) i songbook tako da mi je to olaksavajuca okolnost. Marko Hvala Vam puno i nadam se da cu Vam se oduziti kad budem imao priliku.

Marco7
20.06.2011, 20:10
Drug prepisi Global General controls iz pa2 opciju po opciju i audio outputs a ostal ces sve morati na novo!To sto ti se transpose menja treba da otkljucas transpose u globalu a drum mapping iskljuci sve na off i usnimaj write curent style pa onda pravi preformanse i song book . . . Ima jos nekih sitnih bugova dosta videces ali kako su mi ovi iz Korga napisali u mail-u vrlo brzo ce biti novi Os sa svim
ispravkama ispravkama

Oasys
20.06.2011, 20:21
Cek Marco, kako da usnimim kad nece da zapamti Drum Mapping? izaberem recimo iz Fav.1 ritam odem na "stile control" podesim sve na off i onda usnimim? Ali kako kad nece da se snimi? probao sam ali nece ... jel mozete da mi napisete po tezama koje su opcije neophodne da se promene. Hvala Marco, mnogo ste mi pomogli

Marco7
20.06.2011, 20:43
Nema nikakih teza,svaki drum mapping iskljuci na off i gore scrol bar write curent style i mora da ga usnimi tako!

Oasys
20.06.2011, 20:50
Da li ima jos nesto da se cacka osim toga? Da li je to sve? Hvala

Marco7
20.06.2011, 21:03
E jbg sad kod mene sam morao da cackam svaki ritam,da ponovo od nule stelujem vokalist,efekte za pevanje,doradjujem bubanj,nedelju dana sam podesavao waves,pravio nove boje od ovih novo postvljenih u sintu . . . Sta da ti kazem,vec sam ti rekao da te ceka mukotrpan posao!Ja mesec dana nisam posteno spavao . . .

Vule
21.06.2011, 01:30
Valjda ce neko umeti da nagradi svu tu muku :)

gagy
21.06.2011, 11:25
Svaka muka se kad-tad isplati pa i ova...

erno11
22.06.2011, 23:28
*ebm ti sveca kad nisam dobio sok. Evo izaso je Korg Pa3x u Norvesku, 3500 evra, inace kosta 4200 evra bokte.

Samo ne znam, da li preporucujete sto prije se kupi, ili da se saceka malo. ?Znam da je Korg Pa2xPro vrh masina...

Volio bi sebi da kupim, ali roditelji bi me ubili ako kupim. skupo je kad jos nemam stalnog posla.

tranzit
23.06.2011, 01:33
Odmah kupuj ne cekaj, mnogo jeftinija nece biti. PA3X je najbolje sto je Korg ikada napravio od aranzera. Dosta je odmakao PA2X i po sirini i po duzini i po dubini i... kako god izmjeris. Otmi tati pare ... a kad kupis kasno je. Ostaces ziv, garantujem.

milanceshow
23.06.2011, 02:01
Ako ga kupis,bices NAJ faca,jer ga retko ko ima.A i ribe se loze..... :)

Ako ti finansije nisu problem,na tvom mestu nebi razmisljao mnogo......
Jeste da kosta,ali je IN.......

No.1
23.06.2011, 05:02
hahahah

BUDI TE IN !!!
UZMITE pa3X !!!

=))=))=))

Perce19
23.06.2011, 08:43
Ali uz pa3x naravno i da se odmah uzme i crni spyder pro,jer silber nepase estetski.Pa kao gornja klavijatura dolazi samo Kronos u obzir,hehehehe.Ljudi moji Pa3x jest dobar instrument sa par novih mogucnosti.Razliku izmedju pa2x pro i pa3x cemo samo mi muzicari cuti.Ja kupujem otprilike svake 4 godine novi aranzer,i to najvise zbog mene,da bih ja imao komfor na svirci i ako je moguce barem malo bolje za mene zvucao.Ja sam sretan ako je zvuk malo cistiji iako to jakoo rijetko primjete u publici.Vidio sam vec 2 slucaja kupili su pa3x i stavljaju setove iz pa1x,malo je zalosno ali i ljudi su uvjereni da je to vrh.Pa3x treba znati i moci iskorisit.Cijena ce mu normalno polagano padati,sad ga ima u jako malome broju.Kada se popune lageri vijerojatno ce biti i vise prostora za trgovce po pitanju cijene.Plus sto instrument ima dosta bugova koji bi se trebali uskoro ispravit.Pa 3x jest sjajn instrument,ali ipak je to samo hrpa elektonike upakovano u plastiku,koji bez nas muzicara nemoze nista.Mi smo oni koji prezentiramo,vidim sam po sebi da bi mi nekad bilo bolje da sam vrijeme,koje sam potrosio na sredivanje svakoga modela pa mome ukusu,iskoristio na vijezbanje tehnike i trilera.

erno11
23.06.2011, 10:34
@milanche

finansija je 0. Mislim kriza je tolika udarila, da sam i jedva posao naso sto trenutno radim. Jest da nisam primio placu 3 mjeseca. Sad kad je ljetna sezona tad cu zaradivati..... Ali opet nije dovoljno za Korg Pa3x.

Ja sto sam cuo Korg Pa2XPro koje ritmovi, boje itd zvuci do jaja. Samo ne znam kako je sa Korg pa3X, tako da mi ovo zivcira sto nije PRO..

Renoviram stan svoj trenutno, pa cu tu zaradjivati onda ce biti veca mogucnosti. Jeste i da MOZDA dobijem posao stalni, pa molim Boga i nadam se da cu ga jednog dana kupiti.

Oasys
23.06.2011, 10:58
Da li neko ima informaciju kojeg datuma izlazi novi operativni sistem? Ja sve sto znam jeste da je u testu verzija 1.02 beta.

Marco7
23.06.2011, 12:25
Ja nisam ni za tu verziju cuo ali jedva cekam da izadje da mogu da se posvetim sviranju a ne cackanju globala u toku svirke :))

Ace
23.06.2011, 16:22
@erno11
Jeste, ako nije PRO onda nije ni IN :lol:

Oasys
23.06.2011, 16:48
Ja nisam ni za tu verziju cuo ali jedva cekam da izadje da mogu da se posvetim sviranju a ne cackanju globala u toku svirke :))

Na forumu Korgovom sam procitao tu informaciju.

Marco7
23.06.2011, 18:40
Ma jok bre,to samo nagadjaju ljudi na forumu ali se nadam da ce vrlo brzo da izadje novi OS jbg!Velike smo pare dali da bi nas sad zajebavali tek tako!

Oasys
23.06.2011, 18:49
Sta ti mislis okvirno kad ce to biti?

No.1
23.06.2011, 22:01
:d:d:d

Marco7
23.06.2011, 22:07
Sta ti mislis okvirno kad ce to biti?

Pojma nemam ali ako im je iko dosadio sa mailovima onda sam to ja :) Svaki drugi dan po mail posaljem i interesantno je da mi na svaki odgovore :)) Kazu bice brzo . . .
Ivice jesi ovo uzeo klaviajturu?

DinO74
25.06.2011, 11:25
Hoce li vise iko pustiti Demo direktno iz klavijature u PC bez prolaza kroz miksetu i dodatnog sminkanja raznim programima jer po meni je to jedino mjerodavno. Ne mora ici vokal...dovoljno je samo par svima poznatih ritmova , namjenskih ili kako god bilo... Pozdrav!

Malimuzicar
25.06.2011, 17:32
Kupio pa3x danas malu verziju klavijatura je strasna sound puno bolji od pa 800 bar za mene nisam jos svoj set ucito ali ovo sto ima od fabricki bubnjeva i bas je strasno za desetku

gega
25.06.2011, 17:58
Svaka cast,cestitam i da te dugo i dobro sluzi :)

Vule
25.06.2011, 18:03
Sa nestrpljenjem ocekujemo da cujemo snimke sa ove masine :)

Malimuzicar
25.06.2011, 18:58
Vule ima n amojim demo snimcima ali to su fabricki itmovi

Marco7
25.06.2011, 19:49
Aladine nek' je srecom kralju,uzeo si najbolji aranzer na svetu ;) Ako ti nesto zakoci i ne mozes da se snadjes javi se ;)

Malimuzicar
25.06.2011, 20:02
Hvala Marco,vec sam razmisljo da ti se javim ali se polako snalazim stvarno je klavijatra vrh za svoju sam dobio oko 1700€

svrakan
25.06.2011, 20:08
Aladine neka te dobro sluzi,i ja cekam demo snimke,samo molim te da nije sve Jv,to svuda isto izlazi,pozzz

Malimuzicar
25.06.2011, 20:18
svrakan imas na mojim demo snimcima ali sa fabrickim ritmom i bojom je odsvirano

Marco7
25.06.2011, 20:18
Extra si dobio cenu!Nemoj da te bune greske u OS da znas da nece da ti sacuva USER 3 i 4 ako radis nesto u setu i posle hoces da snimis,Drum mapping ti ne radi pa ce ti na pola ritmova biti komplet sve na Drum mapp3 i to ce da ti cepa samo lagani ritam po okviru i odma prvo odradi Maxx Eq pa tek posle miksaj ritmove i sve ostalo!Ako ne skontas javi pa cu ti poslati moj global i sredjen vokalist ali ne znam kako ce se na tvom setu ponasati moj Waves preset ;) Samo polako i ako imas kod nekog da zakacis sint na ozvucenje tek tada ces oseteti pravu razliku u odnosu na sve iz proslosti ;)

taca
25.06.2011, 23:32
Kod na s u Danskoj je uveliko u prodaji i cjena mu je nekih 3300 eu. ili 25,000 DKK.bas sam juce sjedio za masinom i mogu vam reci da je "napucan":)..kod nas ih ima samo u crnim bojama

denix
26.06.2011, 00:37
Ne razumijem zasto ga jos nema u USA,narucio sam ga prije mjesec dana od *****, i jos nista! Na stranici im je pisalo da ce ga dobiti 21 juna, medjutim, sad datum uopste nije preciziran! Kad sam ih zvao, kazu, korg im jos ne salje nista! Sranje, najgore sto sam sve rasprodo...

Oasys
26.06.2011, 01:07
Ja sam kupio verziju 76. Testirao sam zvuk, i uporedjivao sa pa2xpro. Moram reci da je klaviatura VRH. Sve pare koje date za nju, vredi. Zvuk je za nijansu drugaciji, topliji. Nije to neka velika razlika ali ... dovoljna. Sam ekran je 10x bolji. Pomocni dugmici za boje, pitch i najvaznije EQ za Drum Kit.

Marco7
26.06.2011, 01:33
Mene najvise nerviraju komentari ljudi koji nisu ni videli tu klavijaturu uzivo a komentarisu o razlikama i preformansmama a ustvari nisu ni culi kako zvuci!Svako sredjuje klavijauru za svoju namenu pa da li je to JV ili neki Acid Jazz ili Simple Rock ili neki turbo folk bitno je da to dobro izlazi i ovde se trazi neki demo a niko ne zna sta uopste trazi???Te im smeta sto neko koristi svoj bubanj,uporno navaljuju da zvuci isto kao Pa2 a opet ponavljam ni prste nisu spustili na sint a ne da uporede zvuk . . .Snimis fabricki ritam onako kako jeste ne odgovara,snimis svoj ritam sa svojim elementima opet ne odgovara,uzmes poseres se na klavijaturu to odogovara sve dok je pojedinci ne kupe jer tada ce da bude dobra jer je i oni imaju :)) Oasys lepo sam napisao da je razlika velika sto si i sam video jer si svirao Pa2 i to ti je dovljno da ocenis razlike koje su velike . . . Pihhh . . .

Malimuzicar
26.06.2011, 01:47
http://www.youtube.com/watch?v=3SYBoVfug6I

Vule
26.06.2011, 02:14
Ja sam kupio verziju 76. Testirao sam zvuk, i uporedjivao sa pa2xpro. Moram reci da je klaviatura VRH. Sve pare koje date za nju, vredi. Zvuk je za nijansu drugaciji, topliji. Nije to neka velika razlika ali ... dovoljna. Sam ekran je 10x bolji. Pomocni dugmici za boje, pitch i najvaznije EQ za Drum Kit.

Mene najvise nerviraju komentari ljudi koji nisu ni videli tu klavijaturu uzivo a komentarisu o razlikama i preformansmama a ustvari nisu ni culi kako zvuci!Svako sredjuje klavijauru za svoju namenu pa da li je to JV ili neki Acid Jazz ili Simple Rock ili neki turbo folk bitno je da to dobro izlazi i ovde se trazi neki demo a niko ne zna sta uopste trazi???Te im smeta sto neko koristi svoj bubanj,uporno navaljuju da zvuci isto kao Pa2 a opet ponavljam ni prste nisu spustili na sint a ne da uporede zvuk . . .Snimis fabricki ritam onako kako jeste ne odgovara,snimis svoj ritam sa svojim elementima opet ne odgovara,uzmes poseres se na klavijaturu to odogovara sve dok je pojedinci ne kupe jer tada ce da bude dobra jer je i oni imaju :)) Oasys lepo sam napisao da je razlika velika sto si i sam video jer si svirao Pa2 i to ti je dovljno da ocenis razlike koje su velike . . . Pihhh . . .

Cekajte ljudi,jesu li razlike u odnosu na PA2 velike ili nisu,jedan pise jedno a drugi drugo? Ja ne razumem ovu vasu prepisku...pisete o svemu a nista konkretno da cujemo? Ako ste zakljucili da je razlika velika to mora onda biti i zvucna a ne samo vizuelna i razlika u ceni...e to zvucno dajte da cujemo pa da spremamo lovu? Hvala

Marco7
26.06.2011, 09:44
Razlika je jer to nije isti zvuk kao na Pa2xPro,drugacije zvuci i znaci uopste nije isto!Pa2x je izlazio dosta tvrdo dok ovaj izlazi pitomije i lepse jer ima bolji master Eq ima bolje efekte pogotovo se razlika oseca na fabrickim ritmovima i prava razlika se nenormalno oseti kad se zakaci klavijtura na ozvucenje,bas mu izlazi dosta masnije i gruva i ne pravi nikakve devijacije i probijanja kad se pojaca i vise nego sto treba sto je velika razlika u odnosu na PA2xPro a ja sad ne znam da vam objasnim zasto je to tako ako neko trazi objasnjenje,to ce vam najbolje objasniti neko od inzinjera iz Korga posto su je oni pravili!Boje izlaze dosta bolje i jasnije ali se bas cuje da boja izlazi jasno sto je bilo dobro i na Pa2 ali je ovde opet bolje reseno!Ja koristim fabrickie fusove i sve elemente osim bas pedae,dobosa i otovorenog hi hat-a,odmah sam osetio razliku kako mi radi hi hat fis i gis sa istog fabrickog Jazz Rx-a,mnogo mi je realniji sada i hi hat i cinele!Mikrofonski ulaz ima malo slabiji izlaz volumenski nego na PA2xPro sto me malo nervira jer mora gain da se pojaca skoro pa do granice fuziranja ali i to sam uspeo da resim tako sto sam smanjio Acc i desnu ruku a pojacao klizace R i L i sto se set up-a mikrofona i vokalista tice tu radi 40% bolje i nema nikakve polemike!Bolji su efekti,enhacer,desser,Eq realnija terca i ima jos nekih sitnica!Pa evo svi koji su presli na Pa3x kazu da je bas osetna razlika i ovde se opet polemise ima li razlike?

Marco7
26.06.2011, 09:55
Jos nesto :) Ja cu ostaviti svoj dobos i svoju nogu jer se meni to svidja i tako ce biti i do izlaska Pa14x i znam da ce mi zvuk biti autentican i prepoznatljiv i vrlo dobar produkcijski u to smem da se kladim ali ko bude pravio set iz nova i ko je imao problema sa bubnjem na prethodnim modelima sigurno ih ovde vise nece imati i to garantujem!Sto se tice bass gitara tu sam presao na fabricki bass sto se moze cuti na onim snimcima ali tek cete na razglasu osetiti kako gruva sto je bilo veliko iznenadjenje kolegama koji su dolazili sad za vikend posto sam radio u dva razlicita mesta pa su zeleli da cuju kako radi!Kakvi su im bili komentari preskocicu ovde :) Uglavnom dobio sam ponudu Pa2xPro i M3 pa Pa3x 76 i nisam menjao . . . Ostacu pri svojim tvrdnjama!!!

Vule
26.06.2011, 13:01
Na zalost nisam u mogucnosti da dodjem na svirke kolega koji imaju PA3x da cujem taj sound ali se nadam da ce nam putem snimaka omoguciti da cujemo makine i uverimo se u pricu :)

Hvala Maki,u tvoj kriterijum imam puno poverenje,ako kazes da je tako ja ti verujem...odo da uplatim LOTO :lol:

Marco7
26.06.2011, 14:51
Nema sta gospodine to je to :) Jos sam zaboravio da ima mali milion boja!U jednoj banci sve boje sa prethodih modela,u drugoj banci Legasy kolekcija u trecoj banci Dnc i ambience boje sa Pa3x modela i ima novi Korg guitar mode 2 koji je mnogo napredniji od starog :) Ja sam samo nabrajao razlike u pogledu zvuka i to ali su i velike razlike u pogledu izrade i rada klavijaure!Mnogo brze radi sve funkcije nego prethodni model,zaci ucitavanje,cuvanje,search opcija i slicno . . . Sistem dize mnogo brze i ram mu je brzi nego na prethodnom modelu!Izrada je vrhunska kad krenes od onih ivica koje su bile preblem i na Pa1 i na Pa2 ovde su uradjene metane obloge i nemoguce je ogrebati osim ako neces namerno to da odradis ekserim i slicno!Displej je mnogo cvrsci i sam mehanizam su podigli na zavidan nivo,brzi odziv i mnogo bolji pich bend i plus after touch traka koja radi fenomenalno!Stvarno sam mnogo vremena izgubio dok sam smiksao ritmove i sada sam malo vise posvetio paznje ispitivanju klavijature!Nema sta,cekam jos korekcije na OS i samo mogu reci da je odradio Korg vrhunski posao verujte mi na rec ;)

milanceshow
27.06.2011, 04:51
Generalno mislim da je MAXX EQ,EQ na elementima bubnja novost za korga,ali nije novost za ostale proizvodjce.
Dobro je sto su poboljsali korga,ali ipak daleko je to od nesto revoluciarnog......
Verujem da novine u korgu dosta poboljsavaju sound koji dobijamo iz kutija jer mu je to stvarno trebalo....
Nadam se da cete srediti te masine kako treba.........Samo napred u daljem radu............

zox2003
27.06.2011, 05:21
Evo i odgovor na ovo pitanje oko izlaska pa3x na Americko trziste:
Po informaciji koju sam direktno dobio od coveka koji radi za Korg USA....stvari su ovakve....
S obzirom da je Americko trziste veoma prohtevno po pitanju kolicine a i same funkcije...planiraju da prve vece kolicine isporuce negde polovinom ili krajem Jula....
Razloga je vise a dva osnovna su , kao sto rekoh, kolicina isporuke i jedan koji ce biti interesantan verovatno svima ovde a to je .... update-ovan OS....koji ce konacno biti doteran poprilicno do onakvog kakv treba i da bude...bez bug-ova....
Znaci nema sinta u prodavnicama dok se OS ne sredi.....
Podrzavam ovakvu odluku...strpite se, jos malo...I ja cekam na svoj....

Poz

milanceshow
27.06.2011, 05:28
To mu dodje da smo mi ovde dobili klavijaturu na test?

Boban010
27.06.2011, 08:31
Neee bata Mile :D,na nama se vezbaju,oduvek smo za njih bili samo zamorčići!

Marco7
27.06.2011, 10:42
Milance ti si moj brat i ja znam da si i sredio tvoju klavijaturu i da odlicno radi ali za poredjenje isto tako uzmi one Korgove koji su mrak sredjeni jer si verovatno slusao onu X seriju koji su u sebi imali razno-razne zive setove da ih ne "reklamiram" sad ovde i to zvuci kao kanta potpisujem ali ja znam da mi je zvucao Pa1xPro i Pa2xPro pa sad Pa3x pogotovo kao da imam bateriju haubica u njemu,znaci gruva pa prebija a znam i jos neke kojima je sve to radilo podjednako dobro :) Imao je Roland to podesavanje na svakom elementu bubnja jos pre 10 godina ali si ti morao da kupis drum prosirenje da bi bio zadovljan sa zvukom,da kupis jos jedan workstation da bi mogao da soliras i da kupis vokalist da bi imao pratece glasove . . . Jesam li u pravu?Jos od Pa1xPro to sve imas u jednoj klavijaturi pa na Pa2xPro veliko poboljsanje svega i sada su mu 'ebali kevu!Sto se tice Master suita i Maxx-ovog paketa u Pa3x i to je imao Roland ali ni to nema nikave slicnosti sa onim u Rolandu E80 veruj mi,jer je ovde taj paket uradjen bukvalno kao plug in iz Cubase-a,pravi master Eq i mozes pogoditi svaku frekvenciju u sitnicu!Prihvatali li to ljudi ili ne napravio je Korg veliki korak napred :)

Vule
27.06.2011, 12:01
Gospodine,ja ti verujem da je sve to tako kako kazes,ali i Milance je u pravu,mada porediti PA3 iz 2011 godine i e80 od pre 6-7 godine bas i nije umesno. Sacekacemo da vidimo da li ce Roland umeti da odgovori Korgu na pravi nacin,a do tada uzivacemo u snimcima pravih majstora sa PA3 :)

Marco7
27.06.2011, 13:16
Cekaj gospodine,nismo se razumeli :)) Nisam uporedjivao Pa3 vs E80 nego sam samo izneo stav da Roland dan danas nema vokalist,nema opciju ubacivanja semplova sa strane dok je to imao Pa1xPro sto vuce jos niz opcija sa sobom da bi pricali o revoluciji editovanja bubnja koju je imao Roland jos pre 10 godina!Pozdravljam ja to i nema sumnje da je Roland u tom aspektu bio prvi jer je poznat po zestokoj ritam sekciji ali su se stvari promenile i to bas mnogo jer Korg vec godinama ima opasan ton generator,Tc efekte a ko se malo razume zna sta to znaci,mogucnosti ubacivanja sopstvenih semplova,Tc vokal procesor i vokalist Rx i Dnc boje i kod svakog modela cujna razlika u zvuku kad krenes od Pa1xPro preko Pa2xPro gde se poznaje razlika u zvuku i masnoci kako ritam sekcije pa sve do solo boja pa preko Pa3x gde se bas poznaje razlika u svemu nabrojanom sa novim efektima,novim Tc-jem i da ne nabrajam sad sve redom!Revolucija?Ja ne znam sta treba tu jos,da izleti trbusna plesacica iz klavijature da bi imali revoluciju :)) Sto se mene tice sasvim je dovoljno uradjeno da bi se ovaj model pojavio kao novi na trzistu pa sam ga zato i uzeo :) A milance je moj drug i brat i kad bude prolazio kroz Np ja znam da ce da svrati pa ce sam da isproba sve ovo sto sam napisao a mi se gospodine vidimo dole juznije :))

Vule
27.06.2011, 13:48
Tako je Gospodine,svracaj na ovamo da se druzimo...a klavijature mogu da cekaju :lol:

Marco7
28.06.2011, 10:51
A evo malo slicica kako Pa3x 61 izgleda kada se otvori :))

keyboards
28.06.2011, 15:21
Marko upitao bih te samo jedno pitanje. Mozes li mi odgovoriti pod kojim se brojem vodi prvi ritam sa Favorit1 u musical resource? treba mi ta informacija zbok preuredjivanja Song Book sa PA2 na PA3 a jos nisam dobio PA3 kojeg osekujem ovih dana. hvala

sinisa
28.06.2011, 15:45
Marco7 Roland e80 kao i G70 imaju vokalist (vocal harmonist i vocoder) i radi extra,sve sto si nabrojao imas i na rolandu osim semplera.
Generalno mislim da je Pa3x odlicna masina,ali cena od 3000 eu je ipak malo previse.

yamahapassion
28.06.2011, 15:58
Marko, sto si ga vec otvarao, pobogu!!! Nije valjda da si vec zezno nesto :lol:

Marco7
28.06.2011, 16:02
Znam ja da ima Sinisa ali kako radi?Ajde radi li pola kao ovamo?Imas li kompresor u vokalistu?Peva li ti totalno vernu tercu i koliko glasova moze da ti radi pratecih glasova ali da su realni prateci?Ima ga Yamaha isto,ima ga i Ketron . . . Ja pricam o kvalitetu u kojem to radi jos od Pa1xPro!Necu vise da pricam o tome,nebino totalno jer ne bih da ode tema sad u vraziju mater . . .

@Keyboards
Druze song book iz Pa2 ti nece raditi da znas u Pa3 i moras ga praviti iz pocetka!Sto se favortie banki tice one su ti prazne fabricki a fabricki ritmovi su totalno izbutani i oni stari nisu na istom mestu!Najbolje ti je da snimis fabricke banke iz Pa2 pa posle da slazes a sve sa favorite banki ce ti ucitati kako ti je bilo na starom setu na Pa2,samo ucitaj svoje favorite iz Pa2 i nema frke sto se toga tice a sve sa fabrickih ce ti biti najbolje da odradis ovako kao sto sam ti rekao gore!

keyboards
28.06.2011, 16:12
Hvala na savjetima Marko ali vec znam sve o tome i ne mislim da ce se to raditi po postupku koji si ti naveo. Pitao sam te samo jedno a to je resource broj za style USER1, prvi po redu i to je sve. Ostalo sve vjeruj mi znam i te kako dobro. Pitanje nije bezazleno a znam i zasto sam te pitao, stoga ako znas i zelis dati odgovor bice mi drago, jer ja momentalno nemam pristup klavijaturi. Ako neko drugi ima pristup klavijaturi zamolio bi za odgovor. Nije da je toliko bitno ali eto da se malo pripremim u toj oblasti za prenos materijala na novu klavijaturu. Vecinom sam ostale stvari uskladio u vezi kompatibilnosti izmedju PA2 i PA3. Bank jest prazan ali ima lokaciski broj. Pretpostavljam da je 17/01 ili 20/01. Kod PA2 taj broj je 21/01.

sinisa
28.06.2011, 16:19
Imas kompresor kao i eq kako za glavni vokal tako i za pratece.
Ja ne tvrdim da radi bolje od Pa3x ali od pa1x i od Tyrosa 3 radi bolje.
Mada nebitno sto ti kazes skrenuli smo sa teme. :p

Marco7
28.06.2011, 16:19
Napisacu ti ja posle samo kazi kako to da vidim?Oprema mi je postavljena u klubu gde radim veceras pa cu ti kasnije napisati sa mobilnog telefona samo mi reci kako to da vidim :)

Sinisa brat mi ima G70 pa koristi Tc voice live preko svega toga sto si ti nabrojao!Verovatno ima para za bacanje ;)

Vule
28.06.2011, 16:32
Ono sto je meni bitno kod PA2 i smatram nedostacima ne racunajuci sam zvuk koji je relativna stvar,svako od nas ima po dva uveta a neki i na svoja dva cuju razlicito,su stvari za koje mislim da ni na PA3 nisu ispravljene. To je npr ono po meni suvisno pritiskanje dugmeta SHIFT prilikom pomeranja tempa van glavne slike na ekranu,zasto sprava nema poseban TEMPO tockic kao jednu od najbitnijih stvari? Zatim mislim su tasteri BASS INVERSION i RESET TEMPO dosta nepristupacni i mali a to su stvari koje su potrebne u trenutku da im se pristupi. Zatim sam odabir teksta i pristup LYRICS opciji,opet taj SHIFT,dok se pronadje tekst sve to traje (nemojte sad neko da se javi i da mi objasnjava kako je bolje raditi sa SONGBOOK,meni to ne odgovara,postoje ritmovi na kojima sviram desetine pesama),zatim povratak iz teksta na glavnu stranu,ponovo moram da selektujem TEMPO,stvar koja me izludjuje,zatim dugme HALF BAR kod FILL-a,za mene neshvatljivo da naprave takav propust kod aranzera da moze da se udje u pesmu sa prelazom na pola takta i jos ima tu nekih sitnica koje itekako umeju da nerviraju sviraca a siguran sam da na novom modelu nista od toga nije ispravljeno i ja kao kupac ne dobijam nikakvo poboljsanje.
Jos po meni jedan veoma vazan tehnicki detalj kod PA aranzera je EKRAN...za tolike pare su mogli da stave malo veci ekran,makar bolje pregledan a ne da treba da buljim ne bi li "bocnuo" prstom gde treba...podsecam da su ekrani kod G70 i E80 itekako pristupacniji od ovoga ...i tako nama ostaje da pricamo o vokalistu,o tome da li to radi malo mocnije,masnije ili kako vec...ako je napredak to sto su uveli kompresor u vokalist na PA3,ili EQ za svaki element na bubnju i instrumentima ( a inace sam veliki protivnik koriscenja "sminke" u muzici,od "kake" se pita ne pravi,ako nemas dobru osnovu nemas ni ton) i jos tako nekakve sitnice,hvala im najlepse ali to za mene nije plus. Videcemo jos,tek je pocelo sa kupovinom sprave,mozda sviraci vremenom otkriju mnogo toga sto bi iskreno voleo ali sam za sada jako skeptican.

Takodje se govorilo o nekakvom velikom napretku od PA1x pro do PA2x pro,ja sam se doduse prvi put sreo sa KORG-om kod PA2x ali nista me nije ubedilo od svega sto sam cuo da je tu u pitanju neka velika revolucija slusajuci snike kolega sa PA1,zato mislim da ce i sa ovim biti isto...mozda bude samo ono "sto je babi milo to joj se i snilo" :lol:

Marco7
28.06.2011, 16:41
E da te obradujem gospodne :)) Tekstovi se traze vrlo lagano Search i onda cepas ne moras da stiskas shift i tekst ti je ucitan na dugmicu Lyrics koje je pomereno na displej i poboljsali mu mesto!Imas tempo + i - koji ti radi u bilo kojem delu menija da se nalazis!Na PA2 kad god izadjem iz menija vracao me markiran tempo a ovde nije ali su rekli da resavaju sa novim Os!Ispravljene su te sitnice i plus novi displej ima mnogo,mnogo brzi odziv od starog ali i dalje moras da si precizan pri ubadanju :))

Vule
28.06.2011, 16:54
To su dobre vesti ako su ispravljene,nego me zanima,kazes,kod PA2 ti se vracao na markiran tempo uvek? Pri povratku npr iz nekog teksta,odaj mi tajnu kako? Meni ne ostaje markiran nego moram da ga bockam...a vidim da i na PA3 mora da se bocka :lol:

Marco7
28.06.2011, 16:59
Na Pa2 mi se vracao markiran temo ako mi je bio markiran pre bilo kojeg ulaska u Menu ili Global i kad se stisnem Exit vraca me na tempo!Tako mi je bilo po difoultu a sad imam taj problem kao ti na Pa2 ali na Pa3 :)) Znaci da ima da se cacne negde a to cu sad da uplalim kola i da vidim o cemu se radi posto mi je oprema namontirana u klubu :) Ajde da ti posaljem moj global sa Pa2 pa isprobaj a?

Vule
28.06.2011, 17:02
Hvala Gospodine,posalji pa da uporedim,bas me zanima :)

Marco7
28.06.2011, 17:05
Poslato :)

milanceshow
28.06.2011, 20:29
Sto bre raskomada klavijaturu? :)

keyboards
28.06.2011, 20:49
Zahvajujem na zelji da mi se pomogne oko lokacija za Favorite Style ali sam poblem vec rijesio. Naime USER 1,2 i 3 kao i svi Favoritis imaju isti lokacioni broj kao kod PA2 sto znaci da Song Book sa usmjerenim stylovima iz tih lokacija ce biti kompatibilna do mjere koliko je lokacija zvukova slicna. Lokacija zvukova kod mene nije u znaku pitanja jer sam ih smjestio u Usere a PCG od PA1, PA800, PA2 i PA3 su kompatibilni sto znaci da se moze pripremiti dobar set koji ce biti moguce pazljivo unijeti u PA3 svakako mislim na sounds-styles i song book relacije. Jos da dodam da sam danas dobio informacije da Kanadski kupci nece vidjeti PA3 do OKTOBRA sto je razocaravajuce i neoprostivo aljkavo od Korga.

MT775
28.06.2011, 20:51
pa verovatno da vidi koliko je pristupacan Ram dali se lako menja posto je to verovatno jos neresen problem kod korga...pozdrav kolegama.....

sinisa
28.06.2011, 20:52
Za sta sluzi onaj standby taster na pa3x ???
Zar ima i standby mod,sta ce mu to?

Marco7
28.06.2011, 22:01
Milance nije moj sint,slike su tudje ali sam postavio eto cisto da se vidi sta je unutra i kakav je rad :)) Sinisa ima Standby :)

Malimuzicar
29.06.2011, 19:39
nestosam malo snimio ovo je sve fabricko i bubanj i solo

http://www.youtube.com/watch?v=_K5K10Xd_QI

tranzit
01.07.2011, 00:35
@Veliki malimuzicar
Snimi to direktno u neki audio sekvencer ili audio editor program pa onda postavi. Ovako nosta se od tog kvaliteta PA3X ne cuje, sem tvoje odlicne svirke jer taj mikrofon sa kamere nije za tog posla.

Marco7
01.07.2011, 02:17
Gospodo draga izasao je novi OS za Pa3x i mozete ga skinuti direktno ovde :)) Nisam ga probao ali cu sutra sto se probudim da majstorisem :))

http://www.korgpa.com/en/support/products/arrangers/pa3x/pa3x-software.html

savobond79
01.07.2011, 05:07
Svaka cast odlican komentar umesto da se bavimo muzikom vezbanjem mi samo menjamo klavijature koje su bezmalo veoma slicne i malo ,malo pa novi model a cemu to kada i dalje sviramo stare setove : :(:(:(

Oasys
01.07.2011, 12:08
Marco, da li si probao? Ja sam primetio da je Drum Mapping ispravljen. Sad ga cita onako kako je i namesten. Druga poboljsanja nisam za sad primetio.

Marco7
01.07.2011, 13:47
Savo kad je tako sto ne prodas Audyu i predjes na SD5 ili Pa50?Aj majke ti ovo je tema o novostima i detaljima o doticnoj klavijturi a ne o savetima da vezbamo svirku i to!Imas lepo temu saveti za bolju svirku pa cemo tamo o tome ;)
@Oasys
Ispravili su dosta toga,Drum mape rade,pre kad udjes u record pa izadjes ostane ti zaledjen split i na celoj klavijaturi je posle upper boja pa moras da restartujes sint a sad je to reseno!Onda mislim da mic vol jaci nego pre koliko sam mogao da primetim,kad ides u favorite mozes da nadjes odredjenu banku i stranicu i posle toga bilo gde da odes kad ponovo stisnes favorite vraca te onamo gde si stao sto mi je mnogo falilo i tako jos po neke sitnice!U svakom slucaju ispravljeno je dosta toga i sad moze lakse da se radi :) Nocas idem na svirku bez prcakanja po globalu :))

Oasys
01.07.2011, 14:58
Ja malo istrazujem, vidim da pri promeni perf. i dalje nije obelezen tempo. To jos nije reseno a bitno je. Drum Mapping je jako bitna stvar tako da sam zbog toga zadovoljan vi vidim malo poboljsanje u brzini promene perf.

Marco7
01.07.2011, 15:50
I nema vise freez-a koji se pojavljivao u nekim funkcijama :) Ostao je jos tempo da se sredi i password key pri paljenju klaviajture :)

No.1
02.07.2011, 05:17
Pojasnite malo oko ovaj bug sa tempo ne svatam?

Marco7
02.07.2011, 10:10
Evo ovako Ivice!Kad si na glavnoj strani selektujea tempo i kad stisnes bilo sta znaci Preformance 5 i izadjes tempo vise nije selektovan nego moras opet da ga selektujes!Sad ima fora tu za brzi rad,samo taknes tempo plus ili minus bilo gde da se nalazis u meniju klavijture i onda cepas po tockicu od tempa,znaci bilo gde da se nalazis to radi ali kad se ponovo vratis na glavnu stranu tempo nije selektovan!Mislim da ce to srediti u sledecem update-u . . .

intersite
03.07.2011, 11:09
Momci sretno sa novom klavijaturom i da puno para zaradite !!!!

Marco7
03.07.2011, 15:25
Hvala puno intersite ;)

Vule
03.07.2011, 15:28
Koliko Assignable ulaza ima PA3 pozadi,za pedale sa dodeljivom funkcijom? Kod Pa2 je bio samo 1.

Marco7
03.07.2011, 16:33
Gospodine vidim da ce vrlo brzo da legne Pa3-ka :)) ima po jedan Damper,Assignable i Ec5!

Vule
03.07.2011, 16:52
Pa Gospodine ja prikupljam informacije oko nekih promena meni bitnih,ali ih za sada ne vidim,nemam razloga da isteram hiljadarku sebi iz dzepa nepotrebno. Ovih dana cu nadam se imati kod sebe jedan pa3 da se malo poigram ali iskreno nesto nisam nalozen da je uzmem...mozda opak pricekam jos malo

Marco7
03.07.2011, 17:06
Sto se mene tice nisam se ni jednog momenta pokajao jbg :)) Ne rece mi jesi li ucitao onaj global i jel ostaje selektovan tempo?
@Oasys
Opet se brate javlja problem na nekim ritmovima kad se udje u Record i izadje i onda zaledi split i ustanovio sam i zasto,gde god sam koristio Guitar mode na Pa2 na tim ritmovima kad radim nesto u Recordu i izadjem zaledi mi split i preko cele klaviature ide Upper boja!Znaci kad konvertuje Gutiar mode1 sa stila u novi Guitar Mode2 sa Pa3x zaledi taj split i onda se ili mora restartovati ili naci neki preformance i on se vrati!Kazu da ce vrlo brzo jos jedan update to da resi,ostalo sve sljaka kako treba! ;)

Vule
03.07.2011, 17:22
Nije,ista stvar...kada se vratis iz teksta nazad na glavnu stranicu mora da se selektuje tempo...vidim da je to ostalo i na PA3,verovatno bi ti sto su to napravili tako da bude imali objasnjenje zasto

Marco7
03.07.2011, 17:57
Samo iz texta,to je extra :)) Ovamo bilo gde da odes gubis markiran tempo :))

No.1
03.07.2011, 20:20
Pa dobro sat ne sitnicarite neki arranzeri ranije nisu imali ni tocak za tempo pa sve na dugmici minus plus =))=))=))=))

sad jos i markirano da bilo
jos i pogledom da se menja

Marco7
03.07.2011, 20:36
Kako se najavljuje bice to brzo reseno,ovaj update su izbacili brzinski da srede ove drum mape jer mnogo ljudi ih koristi a nismo mogli da ih usnimimo i da odrade zamrzavanje klavijature u pojedinim opcijama!Vrlo brzo se ocekuje novi Os,bar se tako najavljuje

Oasys
05.07.2011, 09:20
Marco, ja sam uspeo sve da ucitam sa pa2xpro. Ucitavao sam sve bukvalno jedno po jedno. Prvo sempl po sempl, pad, ritmove, performanse i pcm na isti nacin. Global sam prepisao sa pa2x. Sve je na kraju izaslo super i identicno samo jedna stvar nije, pa ako neko zna neka napise. Uporedjivao sam zvuk svakog ritma prelaza i slicno od prvog do poslednjeg i sve je isto osim prelaza "break". Na tom prelazu na semplovanom bubnju zvuci "isto" stim sto je dobos otvoren kao da nije taj koji treba biti. Kad kliknem na "TRACK SELECT" i vidim koji je bubanj na BREAK prelazu tamo pise isti koji je i na svim ostalim prelazima, sto je malo neobicno. Jel zna neko o cemu se radi? Primetio sam da nije takav slucaj sa ponekim ritmovima osim sa semplovanim bubnjem koji imam i koji je kod mene najvise zastupljen u svirci.

Marco7
05.07.2011, 09:52
Ucitava on sve od prethodnih modela osim globala!Nisam imao tih problema ali sam zato imao problem sa pojacanim pratnjama zbog stelovanja koje sam odradio kod Maxx Audio-a i dobos mi je bio mnogo,mnogo jaci na svi stilovima nego pre a i ima dosta fabrickih boja koje sam koristio i sada vise nisu na istom mestu kao kod Pa2 i onda sam morao mao da sredjujem,neke sam zamenio sa novim odnosno boljim koje se pojavljuju ovde jbg :)

Oasys
05.07.2011, 10:10
Jel mislis da je bolje kad se ucita jedno po jedno ili da ucitam sve odjednom? Bez globala? Mozda mu to pravi problem??? Ja sam ucitao sve jedno po jedno bukbalno sam morao touch screen da kliknem 1000 puta.

Marco7
05.07.2011, 10:15
Nema potrebeucita on sve samo sto presoci global,ustvari javi gresku prilikom ucitavanja globala This is not Pe format ali ostalo sve ucita normalno ;)

Oasys
05.07.2011, 10:20
Javi on gresku ako je ucitava samo Global ali kad ucitam citav set on mi nista ne javi sve normalno prodje ali se vidi da Global nije promenjen tako da dodje na isto. Ali sam mislio da mu mozda to predstavlja problem zato sto sam ja ucitavao kedan po jedan ritam i sve ostalo na isti nacin.

fica71
06.07.2011, 23:00
Pozdrav!
Imam par pitanja veznih za PA-3.
Zanima me kako mogu da u performans prenesem sve efekte koje nudi assingnable switch u sound modu neke fabricke factory boje (primer sax,klarinet ili flauta)

xxl
19.07.2011, 02:13
Koja memorija ide u pa3x jel se moze ista naci u trgovinama racunarske opreme ili se mora izuvati dodatnih 170 eura

zoric
19.07.2011, 12:38
Heheeh upravo sam se konektovao da postavim ovo isto pitanje! Da li se radi o ddr memoriji ovog puta?

Sent from my Desire HD using Tapatalk

daree
19.07.2011, 19:50
U pa3x i pa3xpro ide korgova memorija EXB M256,ni jedna druga.to je ista memorija koja ide u M3 i Pa2x pro.

zoric
20.07.2011, 12:55
A da Li on sadrzi u sebi vec nesto rama ili se moraju kupiti 2 borda po 256?

zdravkomaria
20.07.2011, 20:36
Dobro vece,prijateljima foruma da sam nadam se postao ponosni vlasnik ove bebice i odmah bi Vas zamolio za pomoc posto oko toga neznam skoro nista.Dali se moze i ako moze nakoji nacin koristiti materijal od Pa1 Pa2x,vjerujem da moze i ako bi bi mogli pomoci biti cu Vam zahvalan. A sada odoh posto nemogu vise da izdrzim da ne sviram,probao sam je samo oko pola sata u radnji. Budite pozdavljeni iz Münchena.

daree
20.07.2011, 22:49
Pa3 ima 130mb ram-a tvornicki,nije poterbno nista kupovati.Postoji mogucnost da se samplovi koje uneses u Ram nekako kompesiraju,(mislim da sam to citao na forumu),tako da tih 130mb znaci kao da ima oko 256mb.Kupio sam prije neki dan Pa3xpro,i otisao na more pa nisam jos prostudirao tu opciju.Ja sam u svoj odmah ugradio EXB M256,sto znaci da mogu oko ubaciti oko 512 mb samplova,ne znam da li ce mi toliko Ram-a ikad biti potrebno,no nek se nadje.

Dell
25.07.2011, 20:39
Bio u Ljubuskom u "Brothersu" i probao ga. Ko je na njemu ucio masan zvuk neka bude siguran da nece patiti od povisenog kolesterola ;) Dugmici su tako bezveze rasporedjeni da to nije moguce. Pogotovo mi se ne svidjaju dva reda dugmica kod izbora ritmova i performansi, msm mozda se to pokaze u praksi kao preglednije od jednog reda, ali ne svidja mi se to. Potvrdicu Vuleta za tempo tockic. 4 filla i 3 endinga su ok stvar, to mi se dopalo. Fabricke boje isto tako nisu impresivne kao kod recimo jednog tyrosa. Sve u svemu, nije lose, ali od pa2x nista se u zvuku nije promijenilo, a cijena previsoka, no to je samo moje skromno misljenje ;)

EDIT:

Zaboravih rec da je dirka bolja u PA3x u odnosu na PA2X

enis
25.07.2011, 20:56
Kolege ova klavijatura stigla je u MK i cena je 3200eura sto mislim da je previse so ogled na to koliko svi zaradjujemo od muzici :)

zoric
25.07.2011, 21:23
Kada pogledamo zaradu koju ljudi imaju u inostranstvu klavijatura nije skupa za njihove standarde.....neka je uzme na kredit I neoseti ratu,a mnogi mogu I od plate da je priuste....a ja godinu dsna da odvsjam samo od plate nemam dosta!:) :(
Stavio sam oba smiley-a jer je I smesno I zalosno.

zox2003
27.07.2011, 07:12
Za informaciju drugima koji su u USA...Moj PA3X stize 2.Augusta (u Utorak) ....danas su me obavestili.......Narucio sam ga pocetkom Juna.....Razgovarao sam sa KorgUSA pre tri dana i rekli su mi da nova isporuka krece pocetkom Augusta u USA....Kanada je sasvim druga prica i Korg USA nema nikakve veze sa njima.....
Uskoro slicice i vise informacija...

Pozdrav

mirandess
27.07.2011, 11:24
Evo da i ja dam neki komentarcic na spravicu, jer sam i nju probao, sto se tice fabrickih boja, bas sam usporedio u odnosu na pa2x, mislio sam da su nesto izmjenili ali ocigledno nisu, distorzija single coil pro je ista, kao i klaviri i ostala cuda, to vec znate... ali ritmovi su mi fini, ima(koliko sam vidio) novih ritmova fabrickih koji su stvarno ekstra, ne svidja mi se sto je na displayu sve nekako nabacano, a svidja mi se vokoder, brz pristup (sa onim tockicima) i jedino nisam uspio da nadjem male to female opciju, ali probao sam ugl. dosta preseta.... i dobar je.... iskreno, jedino sto mi se svidjelo na pa3x i jeste vokoder..... ostalo je sve maltene isto(naravno, vjerujem da ima itekako razlike na razglasu zbog samog maxx paketa)..... cak sam probao asx prosirenje(u kojem se meni samo svidjaju bubnjevi).... isto tako, grehota bacit 200€ zbog toga(ne moze se krivotvorit, svaki put kad hoces koristit asx boje i ritmove moras ubaciti stick).... nista novo nisam rekao, ali etoo :) Znaci(moj savjet) tko ima pa2x, nek se ne zuri(jedino ako mu je to posao ili neka muzicka ovisnost) nek ga ne mijenja bar za jos neko vrijeme dok malo cijena ne opadne... Ako vec imate pa2x a hocete za te novce uzeti nesto, bolje uzeti kronosa... :) veliki pozdrav svima.

svrakan
27.07.2011, 17:54
Stigao mi juce u radnju Pa3 x pro 61,stavim ga iznad pa800 ukljucim na novi eon Jbl 515xt,i ucitam moj set sa pa800 na pa3x pro da cujem sta ce tu famoznoi da se desi,moram da naglasim da mi je set skroz ispeglan na pa800,prvu stvar sto sam primetio da mi je kontra gitara bila jaca na pa3 pa sam je u soundu smanjio i izjednacio,a to je uzrok efekta B koji koristim na kontri,kada sam to ispeglao,pustio sam prvo pa800,pa pa3 i sta sam cuo?Iskreno,nista sto bi me uverilo da je pa3 po soundu bolji,bas gitara malo nosi vise tih bas frekvencija ali ne znatno,zatim onaj ambience efekat na bubnjevima,meni apsolutno nije jasno sto su stavili,to kada se odpanji dobija se onaj soun pop zvauka 80-tih godina,e sad stvarno to sto ima za svaki udarac eq je dobra stvar,ali ni to me nije uverilo jer svaki sempl moze da se obradi u programu pre ubacivanja kako god zelis.O novinama tipa bolji vocalist,paljenje uppera po zelji,dodatna mesta za usere necu govoriti jer je receno sve o tome,ali moje misljenje je da ne vredi tih para i da nisu nista dalje odmakli od pa2 x pro,sem par kozmetickih fora i par dodataka,ja licno nisam ubedjen jer znam sta sam cuo i bogu hvala verujem svom uhu,sluhu itd...Naravno to ne znaci da ne valja,valja i te kako ali ne za te pare,bar meni.

Vule
27.07.2011, 18:23
I dalje strpljivo cekam da me neko od vlasnika PA3 ubedi u zvucni napredak sprave ali izgleda da od tog posle nema nista,bar za sada...a i ljubitelji juznog vetra koji su kupili spravu...pitam se da li ce na PA3 zvucati jos "juznije"?

zoric
27.07.2011, 21:31
Jos nisam imao korgov aranzer ali verovatno cu ga ako bog da imati u skorije vreme.....znam da ce biti ljudi koji ce hteti da uzmu pa3x,i onih koji ce ostati na dvojci ali ja mislim da cu se pridruziti onima sa pa3x iz vise razloga....nisam imao pa2x pa da kazem da zvuce isto....ljubitelj sam kljava sa 61 dirkom....I naravno meni bitna stvar ram memorija jel imam mnogo velikih semplova koje nisam mogao ni da sanjam da ubacim u le....lako bih mogao da popunim 256 mb rama kada bih dodao par dobrih setova bubnja.....tako da nezelim da pravim nikakve kompromise niti da razmisljam hoce li biti dosta rama ili ne! Moj glas je za pa3x iako razumem vlasnike dvojke da nece dobiti nista spektakularno ako izbiju 1000 &euro; iz dzepa.

koestlin
27.07.2011, 22:49
još jedan tutorial korga....
http://www.youtube.com/watch?v=hfI-kw1SGlk

korg18
28.07.2011, 00:26
poz da vam javim imam korg pa3x vec 6 dana i silno sam ga probao sa istim setom kojim sam imao na pa2x,medjutim kao sto neke kolege kazu frekvencije su jace,ali pojo sam gov.... da izvinete sto sam je kupio svaka cast sve je ok,ali zvuk nije bas kako sam ocekivao meni se cini da je isto ima dosta toga novog,kao prvo za pohvalit je vokoder,ima novih gitara,ali je to isto po meni,eto i neke kolege su rekle,platio sam je 2700 eura kod nas je vec u prodaji u artistu,i mislim da je jos kuplja kod njih ali otom potom,oblik i sve ostalo je sila nemam rijeci vise mjesta i ostalog vise memorije,ali eto nema sta da Rade korgove firme pa se natjecu ovi sto prave tyros 4 pa hoce i ovi korg pa3x to je natjecanje firme,radim sa istim setom od pa2x 78 mb,i moram ga dosta doradit jer su na nekim ritmovima skoro svim jaci bass kontre podloge i tako dalje,eto moje misljenje,sto se tice efekata boja i ostalog to je vec bolje,ako je neko isprobo jos zesce neka javi,ovo je moj misljenje kolko sam stigo isprobat na brzinu ostalo je da se radi pa ce se vidjeti napredat pozz za sve.

mirandess
28.07.2011, 02:22
Samo da ne bude sto juznije to tuznije, za te novce :P :D

Marco7
28.07.2011, 04:23
Uporedjivati Pa800 i svaki drugi model pre Pa3x je totalna glupost!Pa1xPro bolje zvuci od Pa800 i da ne teram sad dalje a zvucni napredak ete videti kada lepo uzmete sint pa ubacite isti set od prethodnih modela ali kad ga sredite po njegovoj volji,znaci onako kako to treba uraditi na Pa3x a to je sto je skup opravdano je skup drugari!Vredi svaki dinar!!!

svrakan
28.07.2011, 08:23
Nije glupost uporedjivati,uporedjivanjem se i dobija neka slika,ja necu da se upustam u diskusiju,ja znam sta sam cuo,i vise me niko ne mora ubedjivati,odnos cene i o onoga sta je pa3 dao nije realan.
Marko ti si jedan od retkih koji ima takvo misljenje i naravno ja to cenim,ali svom uhu vise verujem,a druga stvar sad vec pa3 ima par mojih drugara dobrih muzicara koji znaju itekako da srede sprave i niko od njih mi nije rekao da je bolji sound od pa2 u sta sam se i sam uverio.
A sto se tice poredjenja opet kazem ubacio sam moj set iz pa800 i stajale su mi sprave jedna ispod druge,i kad sam smanjio kontru na pa3 jel jedino je to strcalo dobio sam isti sound,i sad sta tu treba raditi da bi pa3 pokazao svoje lice?Nabaciti kompresor?Dodati ambiance?Igrati se sa eq?i to prihvatam,ali da li ce kad se tako sredi na svakom razglasu raditi?

Vule
28.07.2011, 09:06
@ Maki,ja o tome i pricam,cekam da cujem kako treba to da zvuci ali jos uvek nista...stvarno nema razloga za glupim poredjenjima sprava na recima,tu svako moze da pise sta hoce i na kraju ispadne svadja a svi imamo razlicite usi,dajte snimke,tu se poznaje rad i kvalitet.

Kolegi @Svrakan-u verujem jer znam da ima uslova da isproba spravu i znam da je dobar muzicar koji ume da donese odredjeni sud o kvalitetu sprave.

romario
28.07.2011, 09:41
Mislim da u startu griješite .

ne možete uspoređivati svoj vlastiti set na dvije klavijature,
to nije realno .
to ne znači ništa .

usporedite tvornički što nudi klavijatura .
Pomoću njihovih mogućnosti,(koje su različite
ali bitne pri usporedbi ),vi uvijek dobijete isti zvuk,taj svoj set .

Ako će isto zvučati ritam i na pa800 i pa3xpro
čemu onda kupovati pax3 ?

P.S.

Usporedba pa800 i pax3 nije realna.
kao ni korg tr i korg extreme...

svrakan
28.07.2011, 10:02
Pa Romario skroz si u pravu,samo tu postoji jedan problem,ko jos svira sa fabricki bojama na Korgu pa1,pa800,pa2,pa3?Niko,tako da 99% korisnika Korga boli uvo za fabriku,posto se tu vec sve zna,kako fabrickiu zvuci,ko pracka.Zato cu naravno da poredim usemplovano,onako kako bih i sam koristio,po tvom postu kad bi stavili sad Korga pa3x i neki stari roland ili Yamahu,sa fabrickim postavkama,bilo bi ti sve jasno.Da ne bude zabune ja sviram Korga,ali nisam pristrasan nego realan.

Vule
28.07.2011, 10:13
@ Romario , a kako ce JV onda da zvuci ako ubace neke nove semplove a ne one s kraja osamdesetih godina? :lol:

Iskreno mislim da kada je rec o kvalitetu reprodukcije sempla (naravno ako postoji razlika u kvalitetu),to se moze cuti i sa nekim elementom sa starog seta...ritam kao ritam kada se ucita sa starog aranzera na novi i odaberu elementi bubnja,takodje se moze naslutiti napredak ako postoji. Meni se sve cini da su u PA3 samo dodali gomilu efekata i ekvilajzera i dali korisniku priliku da se s time zabavlja a da o realnom napretku u smislu samog zvuka i nema,samo sminka...prividno. Ja nisam ljubitelj efekata uopste tako da ne gajim simpatije prema ovome. Iskreno i dalje cekam da me neko razuveri kvalitetnim snimkom?

mali off:
Prisecam se poredjenja Fantoma G u odnosu na X kada se pojavio, isti semplovi u dve sprave koliko su razlicito zvucali,kvalitet izrade,dizajn,kvalitet dirke koliko je unapredjen,dodat USB,ogroman i pregledan ekran...e to se zove "nov model"...a kod PA3 mi se sve cini da je samo dizajn promenjen i kraj

romario
28.07.2011, 10:21
ne znam .

To su naše potrebe i želje .
nema veze sa kvalitetom instrumenta .

jučer sam napisao da sam jednom mjenjao korg DSS1 koji može imati 32 zvuka za Korg O1WFD i nakon tri dana opet uzeo taj DSS 1 .

U principu 99% korisnika aranžera sa foruma je manjina
u odnosu na broj korisnika u svijetu i nisu mjerodavni .

Za mene je mjerodavno pomak u tvorničkim postavkama,
ne znam za korgove iskreno,ali kad sam probao tyros3 tvornočki je bio
primjetno bolji od tyros2 .

uz mogućnosti semplova i editiranja uvijek se dobije onaj naš stari zvuk .

Ali još mi ne radi harmonika kao na DSS 1 ,koji je imao mrvu memorije
i koristio efekat sa miksera ...

Imamo mi uvijek dozu i subjektivnosti ;)

zoric
28.07.2011, 10:45
Zelim da dodam na to sto marco zeli da kaze....po meni je u redu porediti jedan set na dvojci I na trojci I to sto kazete da zvuci isto slazem se,ali zasto neiskoristtite mogucnosti koje daje pa3x sa novim efektima I obojite ekvilajzerima,iskoristite sve te sminke sto kazete.....zacinite taj set sa tim stvarima I onda uporedite sprave jer bi to bila realna uporedba! ovako nismo nista dobili kad smo uporedili dva ista seta sa istom postavkom....pratio sam marcove postove I on je upravo to radio,prepravljao je svaki ritam I zacinjavao ga pa3x sastojcima,i zato tvrdi da zvuci bolje!

Vule
28.07.2011, 10:48
Dajte da cujemo to sto kazete da zvuci bolje?

romario
28.07.2011, 10:54
@ Romario , a kako ce JV onda da zvuci ako ubace neke nove semplove a ne one s kraja osamdesetih godina? :lol:

Iskreno mislim da kada je rec o kvalitetu reprodukcije sempla (naravno ako postoji razlika u kvalitetu),to se moze cuti i sa nekim elementom sa starog seta...ritam kao ritam kada se ucita sa starog aranzera na novi i odaberu elementi bubnja,takodje se moze naslutiti napredak ako postoji. Meni se sve cini da su u PA3 samo dodali gomilu efekata i ekvilajzera i dali korisniku priliku da se s time zabavlja a da o realnom napretku u smislu samog zvuka i nema,samo sminka...prividno. Ja nisam ljubitelj efekata uopste tako da ne gajim simpatije prema ovome. Iskreno i dalje cekam da me neko razuveri kvalitetnim snimkom?

mali off:
Prisecam se poredjenja Fantoma G u odnosu na X kada se pojavio, isti semplovi u dve sprave koliko su razlicito zvucali,kvalitet izrade,dizajn,kvalitet dirke koliko je unapredjen,dodat USB,ogroman i pregledan ekran...e to se zove "nov model"...a kod PA3 mi se sve cini da je samo dizajn promenjen i kraj

Eh , taj JV ...;)

Slažem se sa Vama svima ,
ali mi fali kava uz ovakav razgovor i ovakvo društvo;)

svrakan
28.07.2011, 10:55
I ja cekam snimke,to sto je Marko okacio jedino malo drugacije radi dobos malo ga je obojio drugacije sad je lepsi,ali sam sound ko kaze da je siri i bolji,slozicu se ako me uveri u suprotno,dajte te snimke da cujemo,kacite,eno i mali Aladin ima trojku i kacio je snimke nista nisam cuo sto vec nisam na pa2.
I nemojte me pogresno shvatiti,nisam protiv pa3x,ne kazem ja da ne valja sprava,dizajn mi se strasno svidja,povecan broj usera takodje,ali kazem da odnos cene i to sto daje nije realan u odnosu na prethodni model.Za tih odprilike 1000e vise sam vise ocekivao,evo i dalje ga testiram na poslu igram se sa eq,ovim onim,ali nista specijalno ja jos ne cujem.

Minicevac
28.07.2011, 11:06
Slazem se sa Vuletom,dajte snimak i kraj.Iskreno mislim da dati 1000 i kusur evrica za bolji vokoder na pa3 ne isplati se i gomilu podesavanja od kojih mozes jos vise da zbunis samog sebe i zaboraviti kako to treba stvarno da izadje,po svim snimcima koje sam dosad cuo zvuk u globalu nisu nista promenili,to je taj zvuk sa dvojke...Da se razumemo bolja je trojka ali ne za toliku razliku u ceni!!!Ja se ne bih zurio da imam pa 2x;)

Simke
28.07.2011, 11:11
Zasto neko ne uzme pa2x i 3x ..da snimi jednu istu stvar sa obe klavijature,
da uzme maximum sa obe klavijature i da to snimi i postavi,pa da cujemo te napretke u koje nam doneo pa3x,i da uporedimo.
Ne znam koliko bi tako nesto bilo merodavno,ali ovako svako ce da prica da je dobra ili losa,da opravdava cenu ili je preskupa.

Marco7
28.07.2011, 11:17
Pa nista eto vi napravite na vasim klavijaturama neka zvuci kao Pa3x i ja cu da vam poklonim moj istog momenta posto je to isto po vasoj prici,useri svakako ne uticu na zvuk.promena rasporeda dugmica i "fabricke boje" koje niko ne koristi i to! :)) Nekim slucajem sam morao da dodjem na more da radimu u lokalu kod burazera od nekih mojih drugova i odradih jedno 10 noci sa nekim ljudima sa estrade i vidim da oni ne pricaju kao vi a pogotovo ne neki od njih koji su poveli svoje klavijaturiste!Ulaziti u raspravu necu ali evo ja kazem ovako!I5s MI JE ZVUCAO JUTROS BOLJE OD PA3 :))

zoric
28.07.2011, 11:18
Upravo o tome I govorim,zamstiti I jednu I drugu kljavu pa da vidimo.
@svrakan
E brate da mi je takav posao kao tvoj radio bih 24 sata!:)

Marco7
28.07.2011, 11:27
@Simeke
Realno dovoljno je ovo-
Pa2xPro je ugradjen Master EQ koji sa kojim ne mozes pogoditi odredjenu frekvenciju i ide na gomilu!Kod Pa3 je Master EQ sa kojim mozes pogoditi najsitniji detalj,znaci tacno izvuci neku frekvenciju koja pravi guzvu i smetnju u kompletnom aranzmanu!Meni je to sasvim dovoljno da napravim bolji zvuk za 15% nego na Pa2xPro...Verujte mi veliko je 15% i to vidis kad se namontira druga klavijatura pa ti grunes posle njega!
Pa3x ima najnovije efekte i bolje i vise efekata(a "svi" znamo koliko znaci dobar efekat) i mozes sloziti i editovati vise i mnogo bolje efekte nego na Pa2xPro sto moze dovesti do poboljsanja zvuka jos nekih 10% i plus onih 15% to je 25% i mislim da je to vec vrlo vrlo osetna razlika u zvuku i eto da ne bih isao sad u sirinu ovo je sasvim dovoljno da dam par argumenata kako ce Pa3x da zvuci bolje nego Pa2xPro!A kad dodas na sve to noviji editing bubnja i to nego na Pa2xpro opet idemo jos dalje u tom pogledu . . . Jel' ovo sto sam napisao nerealno???
Izvolite na svirku da cujete razlike . . . VENI,VIDI,VICI

svrakan
28.07.2011, 11:33
Zaboravio sam da napisem sta mi se jako svidelo,ima dosta dnc novih boja koje rade jako dobro,mada za moj nacin svirke najvise mi se dopala Lead guitar DNC koja je za pratnju u rock ritmovima jako dobra i nema potrebe za semplom,to se najbolje moze cuti u fabrickom ritmu Open Rock 1,zatim nekoliko saxofona novih dobrih,bas gitara,violina je bolja,ima opasna usna harmonika,ima desetak novi drum kit-ova sa amb. forom,i bas bih tu voleo da neko pokaze kako moze da zvuci pa3 fabricki,malo da oboji neki fabricki amb kit sa eq i da cujemo.Znaci ponavljam nisam protiv pa3x daleko bilo,verovatno cu ga i ja jednom kupiti,ali bih voleo da cujem neki snimak koji ce me razuveriti.E sad na youtube ima jedan snimak rumbe sa pa3,i tu se desava jedna neobicna stvar,covek pusti bubanj i radi super,ma extra,al kad je uhvatio akord i bas je dobar i kontra ma sve,ali kao celina se nista ne slaze,ja se nadam da cu u skorijom buducnosti biti razuveren,ali po ovom sto sam do sada cuo jok.
E da i dodat je jos plus jedan efekat i na ritam i na boje sto je veliki plus.

Vule
28.07.2011, 11:42
Gde sviras Maki da dodjem da te slusam?

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Marco7
28.07.2011, 11:52
Gospodine rekao sam ti :)) Do nedelje cu biti u Yuppie-u u Ulcinju u Donjem Stoju!Svako vece im po neko gostovanje,konkretno sinoc je bio Pero Trokadero i ove dve noci su neka gostovanja samo sto ne znam raspored kad je ko a ja sam tu svake noci regularno i bicu do nedelje a posle moram da se vratim jer imam ispogadjane svirke u avgustu jbg :)

Vule
28.07.2011, 12:09
Gospodine ako do nedelje uspem da se resim temperature dolazim,u nedelju nastavljam da radim

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Niikkola
28.07.2011, 13:51
Jedno pitanje za ljude koji su uzeli korga pa3x, da li sada u novom korgu postoji mogucnost direktnog pravljenja stilova od midi postavke? Kao sto roland vec odavno ima! Da ne bi morao da se koristi style works, nego da to odmah u klavijaturi moze da se odradi... Ako ima mozda se i predomislim u vezi prelaska sa pa800 na pa3x... pozz P.S. Molim clanove da mi ne daju odgovore poput, imas dovoljno fabrickih stilova pa mozes njih da koristis ili tako nesto i mnogo drugih koji nemaju veze sa ovim pitanjem, hvala u napred :)

korg
28.07.2011, 14:50
pitanje za ove koji vec posjeduju 3x.danas sam bio u music shopu i dodje jedan muzicar i pita da li je itina da pa3x moze da cita moss boje pa ja sad vas pitam da li je to istina ovaj prodavac ne zna jer jos se nije sreo s njom!!

korg18
28.07.2011, 21:47
hehe dobro bi bilo da moze moos,kao sto sam rekao danas sam se trudio da izvucem nesto i mogu vam rijet da ima cisci zvuk i jaci drum i sve ostalo sto se tice toga master eq mozes izvuci sve sto nisam mogao na pa2x i pa1x,mnogo sam se mucio oko bassa kontri i ostalog za juzni vetar pravim bass vec 7 mjeseci i ne ide ali sad sam malo exfekte i parametre probao i dobio sam na bassu onu zicu kao u juve sto je mile basss svirao to nemogu da dobijem ali hocu da mi bude ok,e sto se tice fabrickih gitara i ostalog daju se sredit u eq masteru sada sam je napunio 102 mb i mislim da ce mi biti sve to jer na svirkama ne koristimo puno svi znate par ritmova i to je to,ali od viska glava ne boli,ova klavijatura vec daje kristalan i studijiski zvuk ali pa2x i pa3x su male razlike,neko ce rijet lijepi moj roland yamaha svako ima svoj ukus,Da samo reknem onaj ko hoce JV da mu zvuci moze postic na ovakvim spravama,i mnogo bolje mi radi JV a ovi ostali ritmovi su isti,a sto se tice pravljenja ritmova postupak je isti,bilo bi dobro da su ubacili program koji konvertuje odmah u ritam ali ne ide steta jest eto toliko od mene,nisam nikad stavljao demo snimke pa je vrijeme da uskoro postavim sa pa3x dok sredim malo stanje sa vremenom pozz.

milanceshow
29.07.2011, 04:56
Ma ako zelite da iskoristite pun potencijal klavijature,morate da radite ritmove i boje od pocetka!

Vaxter
29.07.2011, 09:07
Da je iko spreman na to verovatno većina ne bi svirala Korga.
Kao da ne zna&scaron;. :)

tranzit
29.07.2011, 12:59
Hahahaha... sve cesce me sokiras svojim komenatrom. Kratko i jasno. Kakva istina... hahahaha.

romario
29.07.2011, 16:04
Da je iko spreman na to verovatno većina ne bi svirala Korga.
Kao da ne zna&scaron;. :)

Ova ti je dobra ;)

striphio
29.07.2011, 17:27
Evo nešto mnogo dobro na pa3x, uhh kako ovaj svira.... http://www.youtube.com/watch?v=bQJr0hklTjw&feature=share

svrakan
29.07.2011, 17:37
Mnogo dobro covek svira,ovom da das Fujitone,zvucace mrak jer opasno svira.

nurfi
29.07.2011, 18:50
kolega u pravu si,ja sam je danas probao al sto je skupo skupo je,a kako stvari stoje u muzici nadam se da je necu naskoro kupiti najvjerovatnije da ce i nova serija prije izaci.Zato cu ostati na Pa 800 do penzije
pozdrav nurfi

Marco7
30.07.2011, 18:51
Hehehe . . . Ljudi veliko je 3500e za klaviajturu i sad ko je nema treba da je pljuje a kad se kupi onda ce u zlato da kuje :)) Vise necu davati komentare uopste na izjave tipa ista stvar kao Pa800 i kao Pa2xPro i slicno!Ko sedne i zagreje stolicu i odradi je posteno jer set sa proslih modela bilo koj ida ucitate zvuci drugacije znace koliko je dobra klavijatura . . . .

romario
31.07.2011, 13:30
http://www.youtube.com/watch?v=bQJr0hklTjw&feature=player_embedded

dobar demo ...

treba li bolji bas od ovoga što se čuje ,ili bolji bubanj ?
organ ,brass ...sve što se ovdje čuje je predobro ...

aleksandar031
31.07.2011, 14:19
dobar bubanj

fica71
31.07.2011, 14:55
Pozdrav svima !

Posle nekoliko odradjenih svirki sa PA-3 da se i ja ukljucim u diskusiju jer imam osnova za to.
Kada sam planirao da kupim PA-3 mislio sam da je sredim polako iz pocetka od njenih boje i elemenata ali posto se svira svaki vikend jednostavno se nema vremena za to pa sam ubacio 80-85% svog seta sa PA-2.
Na prvoj svirci sam primetio da ti ritmovi koji su bili u PA-2 zvuce utegnutije na PA-3 i veliki problem mi je bila nivelacija ritmova koja se na PA-2 skoro nije ni primecivala (na Pa-3 verovatno zbog njegovog mnogo preciznijeg izlaznog stepena je to itekeko uocljivo).
Preko nedelje sam sve to peglao i sinoc sam bio prezadovoljan kako mi je radila klavijatura u ustom prostoru u kome sam pre mesec dana radio sa PA-2 (ima jos malih korekcija koje treba napraviti u odredjenim ritmovima) .
Da napomenem jos jednom da ovo na sta sada sviram je 90% postavka sa PA-2 koju jos uvek stelujem da radi kako treba i to sto sam do sada uradio je uocljivo u odnosu na saund sa PA-2.
Pobrisao sam sve semplovane dobose jer sam pronaso u fabrickim ono sto mi odgovara,tako da mi tek predstoji posao da vidim sta mi odgovara od fabricke postavke i da to usnimavam u svoje ritmove .
Sto se tice cene za PA-3 setimo se da je PA-1 kada se pojavio bio oko 2500e PA-1X Pro oko 2800e, PA-2X kada se pojavio bio je oko 3000e
tako da je neko moje licno misljenje da bi cena PA-3x trebala da bude oko 2700-800e a PA-3X Pro oko 3100-200e ,e sad sto je ovolika kolika jeste mislim da je razlika cist profit od 200-300e za uvoznike jer je korg definitivno najzastupljenija klavijatura na trzistu pa se ocekuje da ce biti dobro prodavana.
Ako sve to sagledamo iz drugog ugla tih 1000e koje se dodaju na PA-2X treba gledati kao ulaganje u alat sa kojim se radi i zaradjuje novac i budimo realni ko normalno radi relativno brzo otplati to a svakako je vece licno zadovoljstvo raditi na novom modelu koji ti daje mnogo novih mogucnosti i neosporno kvalitetniji zvuk (iako mnogi od vas koji su pisali postove to nisu culi)

Zakljucak:
Svako neka sam prosudi dali mu je potreban novi model klavijature a ko je vec u mogucnosti neka ga uzme sigurno se nece pokajati.

Vule
31.07.2011, 15:33
Pa dajte kolega neki snimak da cujemo sve to o cemu pricate?

romario
31.07.2011, 17:25
za cega ti treba snimak ?

Da cujes kako radi aranzer ?
da ga usporedis s nekim drugim snimkom ?

na snimku koji sam stavio mozes cuti ,ako zelis da cujes
ono sto sam komentirao u postu .

iz toga razloga ja kazem da je mjerilo kvalitete
ono sto sint daje tvornicki .
a jv i dvojke ;) ako rade na starim modelima,
radit ce isto i na novim .

fica71
31.07.2011, 17:30
Pratim ovu diskusiju oko Pa-3 sve vreme i primecujem da jedino sto kolega Vule na 40 stranica radi je da trazi neki snimak (a na njegovu zalost niko da mu ispuni zelju).
Kako mozete na osnovu nekih snimaka donositi sud o nekom instrumentu,moze neko da napravi los snimak ili bilo sta sto nece da se svidi nekome i sto ce lose da prezentuje klavijaturu a uostalem eto vam snimci u par predhodnih postova .
Zaista nemam nameru niti da se prepucavam sa bilo kime niti da ista ikome dokazujem da bih promenio njegovo misljenje,ja sam izneo svoje zapazanje jer sam imao i PA-1 i PA-2 i od pre petnaestak dana i PA-3 i namerno nisam hteo nista da pisem dok ne vidim kako se klavijatura ponasa u svirci,i ono sto sam napisao je moje zapazanje i hteo sam da pomognem ljudima sa svojim komentarom.Kao sto sam vec rekao svako neka odluci dali je sve ovo sto nudi PA-3 u odnosu na PA-2 vredno 1000e jer je to diskutabilno.
Svako ka ga je kupio njemu ta razlika svakako vredi ,a onaj ko nije opravda se razmisljanjem da je sve to isto i da nema nekih bitnih poboljsanja i sto bi onda bacao pare,pa trazi nekakve dokaze zasto je to bolje.
Ja konkretno nisam imao nijedan razlog da menjam PA-2 jer mi je radio odlicno i imao sam sve sto mi je bilo potrebno za svirku u njemu,sada kad sam ga zamenio nijednog momenta se ne kajem sto sam to uradio i sto sam dao tih 1000e doplate.
P.S.
A Vi Gospodine Vule prosetajte do prodavca korga pa pazljivo poslusajte PA-3 jer cete se izgleda nacekati za snimak.

tranzit
31.07.2011, 18:21
Tamo gdje Vule trenutno pjeva, svaka druga kuca je prodavnica muzickih instrumenata.

Vule
31.07.2011, 18:27
@ Fica71

Hvala vam na nesebicnom savetu ali eto,imao sam prilike i da probam PA3 i nisam se uverio ni u sta od ovoga o cemu pisete i vi i jos nekolicina kolega jer je to nemoguce uraditi ni u prodavnici ni imajuci spravu par dana nesredjenu.

Na osnovu cega mogu da cujem ovo o cemu toliko vredno pisete i zakljucim da je istina ako to nije snimak?

@ Romario

Da je neko sudio o Korgu po tome kako zvuci fabricki,niko ga nikad ne bi kupio

Dell
31.07.2011, 18:47
Moram se sloziti s kolegom Vuletom. Vecina ljudi koji pisu pozitivno o PA3X, cast izuzecima, pisu romane, a ne prilazu uz romane konkretne dokaze. To bi trebalo da znaci da vjerujemo na rijec, a ne svojim usima i pritom je Vule izlozen iscudjivanju, kao sta ti treba da cujes kad sam ti ja rekao da je tako. Ni meni te price nisu uvjerljive, a ni snimci isto tako. Sve ono sto sam cuo na PA3X, cuo sam i na PA2X, kako preko snimaka, tako i kad sam ga isprobavao. Da ne pricam o tom bezobrazluku da se zvucnici prodaju za 888 maraka (444 eura), tako da vam pada u vodu usporedba sa njegovim prethodnicima, posto su i zvucnuici bili ukljuceni u cijenu. A dobro svi znate da se za te pare moze kupiti jedna dobra polovna kutija. Posto Vuleta znam i osobno, a i njegovo iskustvo s klavijaturama je veliko, znam da s pravom trazi snimak koji bi ga razuvjerio u trenutno misljenje, koje je slicno mojem.
Dakle, ukratko. Kolege, gdje su te snimke vasih klavijatura koje bolje izlaze od prethodnika? Nemojte mi postavljat nekog tamo iz Kanade, Svedske, Australije kako svira neku svoju vrstu muzike. Postavite snimak VASIH sredjenih PA3X, pa da onda mozemo konstruktivno raspravljati, ovakva daljnja rasprava ne vodi nigdje.

tranzit
31.07.2011, 18:54
Nisu imali vremena da snime, ubise se od posla odkako pokupovase PAX3, gazde prvo pitaju da li sviraju na PA3X pa tek onda zakljucuju ugovor.

aleksandar031
31.07.2011, 19:29
Iz korga se definitivno prilikom izlaska nekog novog modela,u ovom slucaju pa3x,moze ocekivati samo povecanje ram memorije, i visak dugmica,+ jos neki slajder i to je to. I ja iscekujem konkretne dokaze od kolega koji tvrde da je pa3x pojeo pa2xpro,tyros,ketron......ne samo pricu.Razumem ja da svako svoje hvali,ali dajte konkretan dokaz gde cemo se svi uveriti da je to ,,toliko bolje,,

milanceshow
31.07.2011, 20:09
Dokle smo stigli?
Jel vredi Pa3 tih para ili ne? :)

ella 85
31.07.2011, 21:05
ni mene nije pa3x ocarao,svirao sam neki dan na ciganskoj svadbi,bilo nas je puno,bilo je i pa3x i tyros 3,itd,ali kad dodje neki bugarin sa pa 800 i samo spoji jedan kabal i to iz izlaza za slusalice i pojede nas sve za dorucak,kako tip zvuci a i svira to nije normalno,mozete mislit kako se osjecao ovaj sa pa3x,tako da sam i ja misljenja da treba se trudit ustimat klavijaturu,a ne kupovat noviju sretno

tranzit
31.07.2011, 22:25
Sto dalje znaci da je ipak najvazniji onaj sto stoji ili sjedi iza instrumenta a ovamo se polomise silna koplja oko toga valja li PA3X ili ne valja. Naravno da valja ali mora da valja i onaj koji ga svira.

xxl
31.07.2011, 22:46
Oko cega se vi prepucavate??
Stavi snimak neke dvojke sa PAX3 i vecina ce reci to je isto kao i moj PA80.
Fino u specifikacijama pise koja je razlika izmedju klavijatura i ako ti to treba i spreman si doplatiti za to onda je ok, ako neko nije spreman platiti nema novaca ili radi godisnje onda nek ne zaebava ostale koji su spremni platiti svoju ovisnost i ljubav o tehnici.
Realno mislim da za prosjecnog sviraca tezgarosa ulaganje nije bas toliko isplativo ali eto ja cu je vjerovatno kupiti zbog toga sto cu imati vise mogucnosti u svirci nego sa dosadasnjom kl (pa1x), brzi ce mi biti rad, i td.......
Realno je mnogo isplativije kupiti solidan aranzer i na njega jos dodati jedan triton extreme + jos neku solidnu klavijaturu. Sigurno pa3 nije bolji od ove 3 ali eto ovisniku (kao ja) cete to tesko objasniti

nesaband
31.07.2011, 22:54
ova prica nema rezona,opet su kolege ushle u nepotrebnu diskusiju kojoj nema kraja.
Svaka klavijatura ima neke prednosti i neke mane.nase trziste jos nije spremno za tako skupe instrumente(cast pojedincima kojiimaju sredstava da ih kupe).

mi raspravljamo o spravama od preko 3.000 eura a nemamo uopshte posla.

ocegledno je da samo mashtamo i da ova tema stvarno nema smisla sem da se kolege medjusobno svadjaju.

mirandess
31.07.2011, 22:55
Sto dalje znaci da je ipak najvazniji onaj sto stoji ili sjedi iza instrumenta a ovamo se polomise silna koplja oko toga valja li PA3X ili ne valja. Naravno da valja ali mora da valja i onaj koji ga svira.

Eeeeee i ta stoji, valja iz njega izvuc tih 3000-3500 eura!!!!! (mislim na sound i tehniku sviranja) ;)

Vule
31.07.2011, 22:56
@ xxl

A gde ste vi videli prepucavanje,mozete li mi dati konkretan primer?
Postoji tvrdnja sa ili bez argumenata...ako neko tvrdi da je nesto od necega bolje normalno je da i to prezentuje i pokaze ostalima da je tako. Vodimo malo konstruktivne rasprave,samo to ocekujem. Sta ste vi procitali konkretno u specifikacijama kad kazete da je unapredjeno kod pa3 u odnosu na pa2? Hvala

tranzit
31.07.2011, 22:58
@xxl

Ne znam sta podrazumijevas pod solidna solo klavijatura i solidan aranzer ali ako se misli na prosjecne instrumente onda je jedan PA3X u velikoj prednosti nad svima njima i to u zbiru. Korg je kod PA3X stvarno zasukao rukave i izbacio instrument koji je za sada tezi domaci zadatak za ostale firme. Najveca je zalost sto "otac" ovog aranzera nije od skora medju zivima pa nije uspio da vidi finalne verzije dva najbolja instrumenta iz dva domena koje je Korg do sada proizveo (Kronos i PA3X).Tsutomu Katoh, konstruktor i idejni vodja Korga je umro jos u Martu ove godine pa nije docekao ni 50. godisnjicu postojanja firme Korg ciji je on i osnivac.

Vule
31.07.2011, 23:01
Dokle smo stigli?
Jel vredi Pa3 tih para ili ne? :)

Znas kako kazu: Ne kune majka sina sto se kocka nego sto se vadi...a ovde je neko dao pare za instrument i to je lepo i na silu pokusava da nas uveri da je to super stvar,jer je njemu super i trazi opravdanje i da vredi sve te pare,u sta ja licno i verujem ali dajte mi dokaz da je tako pa da i ja pazarim,nista drugo?Jos je problem sto trazim snimak svirke sa pa3? Pa sta treba da trazim,lekarsko uverenje od klavijature ili djacku knjizicu? :lol:

tranzit
31.07.2011, 23:03
@Neshaband
Boga mi Neso, na ovom forumu ima par ljudi koji sviraju PA3X a domicil im je na Balkanu. Izgleda da oni imaju posla. Ama ne trce ni zapadno-evropske kolege bas na vrat, na nos, da kupe svaki novi instrument.

xxl
31.07.2011, 23:29
Jedino onaj ko ima kod sebe aranzere koji se spominju kompetentan je dati sud ostalo je sve stvar beskrajnjeg ubjedjivanja i subjektivnosti. Uostalom ja ako nesto kupim ne vidim razloga da sa ostalima se ubjedjujem da je to bolje ili losije, to je moj problem . Ja cu najverovatnije za 2 dana imati pa3x razliku koju cu doplatiti ocekujem da cu zaraditi za 1-3 mjeseca i to kupujem da ispunim sebi gust. Uostalom kad zaljubljenik u lov da za pusku i kera 2000 eura ne postavlja sebi pitanje koliko vrijedi zec sto ga ganja po sumi.
Neko ovo radi iz ljubavi, neko da prezivi.

Ah da a prepucavanja i valjanja bez argumenata imate u svakom drugom postu cak je ovaj post otisao u sasvim drugom smjeru. Tema je klavijatura , a ne jel nekome zao novaca.

I da dodam
Ja nekad kad vidim ko su sve gazde lokala diskoteka itd... sam sebe prezirem kod koga sve radim, pola ih ne zna recenicu sastaviti a vecina druge polovice bolje i da nista ne govore jer su pametnji kad sute
za ove bi potjerao pa50 i par kutija made in pilana ali.....................

Vule
31.07.2011, 23:37
Ja razumem vase odusevljenje novom spravom jer prelazite sa pa1 na pa3 i to je super ali je sva prica usmerena na poredjenje sa prethodnim modelom,konkretno pa2 imamo oko 3 godine pa sam stekao neka iskustva sa istim,novca za pa3 takodje ima hvala Bogu,zaradjuje se redovno samo fali argument da to vredi te novce i kupljeno sto iskreno ocekujem od kolega koji tu spravu imaju a ujedno hvale istu na sva usta.

Ako se pozabavite forumom videcete da sam se ja mnogo puta polomio objasnjavajuci kolegama o novim spravama koje sam nabavljao,pomagao u materijalu,postavljao snimke sve u cilju da drugima odabir iste bude laksi ili da znaju da ne kupuju ako je lom,to ocekujem i od ostalih da ucine,ne znam sta tu vama smeta i izgleda kao prepucavanje?

tranzit
31.07.2011, 23:38
@xxl
... ali te gazde imaju novac a ti radis bas za novac i... krug se zatvara. Naravno da imam PA3X a i vodece aranzere ostalih firmi a nisam u braku ni sa jednom od klavijatura pa nema nikakve opasnosti od subjektinosti. Bez ikakvog dvoumljenja, moje misljenje je da je PA3X najmocniji aranzer danasnjice. Cekam odgovor konkurencije pa da eventualno promijenim misljenje. Nista nije iskljuceno, instrumenti dolaze i odlaze a ovo je samo trenutno stanje i nema potrebe uzbudjivati se radi toga.

zoric
01.08.2011, 00:10
Tu si u pravu a jedina prava sprava koja bi bila dostojna jeste roland I to kad bi u novI aranger ubacili fantoma I jos sempler....pa gde bi mu kraj bio.

simonovic
01.08.2011, 00:38
Korg pa3 nije napravio bog zna kakav bum, u poredjenju sa pa2x.
Ovo je tipicno izbacivanje novog bolida od strane korga, vise zbog toga sto im je bilo vrijeme da izbace novi aranzer,znaci po meni se radi o kozmetickim dodatcima itd.
Medjutim Korg pa3x nije uopste losa sprava,naprotiv veoma lijepo zvuci i sigurno ce dugo biti u samom vrhu,i mnogo zastupljena medju nasim muzicarima.

Sto se tice kolega koje traze snimke uzivo sa novim aranzerom.Ja sam za to takodje,ali nije relano da zakljucujemo kakva je pa3x klavijatura na osnovu nekog audio snimka.Zasto?
Pa zato sto je to prerano,pa3x je tek dosao u ruke pojedinaca a sami znamo koliko je vremena potrebno da se aranzer sredi,..Sve snimke koje cujete od sad pa za jos jedno 5-6 mjeseci su tipicna kopija prijasnjih modela pa1,pa800,i pa2.
Svako ko se ozbiljno bavi sviranjem i sredjivanjem aranzera zna o cemu govorim.
Pozdrav svim kolegama na forumu.

Dell
01.08.2011, 01:07
Sigurno pa3 nije bolji od ove 3 ali eto ovisniku (kao ja) cete to tesko objasniti

U pravu je Vule oko ovoga sto vam govori, ali cestitam vam na ovoj recenici, posteno ;)

tranzit
01.08.2011, 01:15
Ovoga puta i nije samo sminka a razlike su primjetnije nego kod proslih generacija. Ne treba to na taj nacin relativirati. Uradio je Korg dosta novoga na PA3X pa ako bas i nije potpuno novi instrument, onda je sigurno jedna dosta visa klasa PA serije. Kao prvo ima preko 200 sasvim novih sounda i citav GM Bank (MP10Pro) koji je veoma kvalitetan pa mu je ROM duplo veci nego kod PA2X. Ima nove SV1 sounde i efekte, pa onda mu je ugradjen kompletni TC Helicon Voice Live 2, pa 5 fenomenalnih Waves Plug Inova, Drum Ambience, specijalni Drum Editor, Ribbon kontroler, konacno ima 4 FillIna, 8 master insert efekata (PA2X ima 4) pa i prepoznavanje akorda iz mp3 filea, a i bateriju za RAM radi momentalnog dostupa sampling programima po ukljucivanju. Nesto sam vjerovatno i ispustio ali i ovo kad se sabere nakupi se dosta dobrih i potrebnih novina. Prvi put me je Korg prijatno iznenadio.

Marco7
01.08.2011, 01:41
Ma jok to je samo Pa2xPro prefarban u crno :))

Vule
01.08.2011, 01:51
Maki,ja ti verujem :lol:

gagy
01.08.2011, 10:15
...Uostalom kad zaljubljenik u lov da za pusku i kera 2000 eura ne postavlja sebi pitanje koliko vrijedi zec sto ga ganja po sumi. (xxl)

E ovom recenicom je kolega xxl objasnio sve!!!Normalno je da svi proizvodjaci izbacuju nove modele koje unapredjuju u odnosu na prethodnika,pa tako i Korg,ali nijedan od njih nece izbaciti potpuno savrsen model aranzera koji bas svima odgovara i koji bas sve ima jer sta bi prodavali poslije njega.Jer mi cemo od tacke A do tacke B stici i sa Yugom i sa BMW-om samo kvalitet voznje i uzivanje nije isti.A i jedan i drugi su izvrsili isti posao! :)

Dule Va
01.08.2011, 11:23
Moze li se za performans vezati tekst,da pozivanjem odredjenog performansa izbaci i tekst pesme bez pretrazivanja?

xxl
01.08.2011, 20:28
Ako sam te dobro razumio cini mi se da to moze samo preko soundbook tu vezes sve

Simke
01.08.2011, 21:13
Evo kako zvuci TC-Helicon u pa3x!
Covek je odlicno prezentovao!
http://www.youtube.com/watch?v=ybQ3K3hzO8E

Dule Va
01.08.2011, 21:14
izbegao bih song buk ,ovako bi bilo dosta lakse samo ako moze .

tranzit
01.08.2011, 22:38
Ne moze... a i ne bi imalo posebnog smisla vezati tekst za perfomansu.

casper
01.08.2011, 23:30
Žašto ne bi imalo smisla? Kao što pozove odgovarajući zvuk, tempo, ritam ... tako se prikaže i tekst od pjesme na ekranu. Još ako se taj tekst može prikazati na vanjskom ekranu da ne "smeta" prikazu ekrana na klavijaturi.....
Vrlo praktično. Nema potrebe za tekicama i raznim fasciklima, sve stoji u klavijaturi.

Ace
02.08.2011, 00:32
@casper
A ne uzimas u obzir da imas otprilike oko 300, 400 performansa, a trebaju ti 1000 tekstova ?
Apsolutno nema smisla to raditi.... (bar ja tako mislim)

casper
02.08.2011, 01:14
Naravno da nema smisla pohranjivati sve pjesme iz repertoara, pogotovo ako ih ima mnogo. Ali one najizvođenije ili one koje imaju mnogo teksta a ne izvode se često dobro je pohraniti na ovaj način.
Iako sam od nedavno vlasnik Tyrosa4 pratim ovu temu jer me zanimaju mišljenja o PA3X. Zato sam i komentirao ovo s tekstom jer se kod Tyrosa tekstovi mogu pohraniti na hard. Obična tekstualna datoteka (*.txt) koja se može prikazati na ekranu klavijature. Poziva se na način kao što se pozivaju zvukovi (boje). Isti tekst se može prikazati samo na vanjskom ekranu, a da ekran na klavijaturi ima uobičajen prikaz. Ovo je vrlo praktično za muzičara koji svira sam i pjeva, a nema vremena tražiti teku i listati po njoj jer ljudi čekaju u redu s narudžbama :D. Naravno da svatko radi po svojim potrebama i nekome ova opcija uopće nije važna.

milanceshow
02.08.2011, 01:26
@tranzit
Nije bas po mom ukusu sto nemoze da se veze tekst za performans na Pa3,sto naravno na E80 moze. :)

tranzit
02.08.2011, 01:52
Milance ja znam da ti imas vrlo istancan ukus. Ma naravno da ne bi bilo na odmet imati i tu funkciju ali da je nesto posebno svrsishodna... pa i nije. Treba sad da se vucara i jos jedan monitor za tekstove, pa vjerovatno ni to uskoro nece biti dovoljno pa cemo da nosimo i jos jedan da pogledamo pokoji pornic dok sviramo, da nam ne bude dosadno. Sve bi ja to nabio u bircuz sa jednim bubnjarem i harmonikasem, oteo im aranzere i dao po jedan DX11, pa da vidis svirku. Nego, poceli smo da trazimo dlaku u jajetu, mozda bi bilo bolje traziti obrnuto i u mnozini. Sad ce svi garant da se prime na tekstove po performansama, ko baba na penziju. Ljudi konacno naprave dobar instrument a mi krenemo da zajebavamo sa nedostacima koje samo mi mozemo i da nadjemo. Do prije desetak godina molili smo Boga za stotinak MBa sampling RAMa a danas kad je najnormalnija stvar da aranzer ima pola ili citav GB RAMa (Roland na zalost ili srecu nema ni citav KB) sad zakeramo oko performansi sa tekstovima a od onog citavog GB RAMa koristimo jedva 20 MB za JV samplove. Bem ti muzikante, nikad ne znaju sta i koliko im treba. Vazno je neka ima, nece da se baci.

mojjmbg
02.08.2011, 01:56
isprike odmah za ovaj mali of topic ali TRANZIT ti si kralj...=))=))=))

tranzit
02.08.2011, 01:57
Dok sam bio mali, zvali su me Princ, danas sam samo dvorska budala.

Marco7
02.08.2011, 02:11
Posle danasnjeg iscrpnog testiranja Fujitone-a i Korga Pa3x dosao sam do zakljucka da je je Pa3x bolji za dlaku od Fujitone-a :)) :)) :))

zoric
02.08.2011, 02:22
Jos jedno pitanje,da li pa3x moze da uspori zavrsetak ritma,kao kad bend usporava kraj pesme ako me razumete?

Dule Va
02.08.2011, 02:25
Mislim da bi ova opcija svima nama koji radimo sami dosta olaksala posao i da u vreme hiper produkcije budemo rastereceni bar sto se tekstova tice,nije nikakvo ,,izivljavanje" ako bih voleo da mi aranzer ima i tu mogucnost.

tranzit
02.08.2011, 02:33
Jos jedno pitanje,da li pa3x moze da uspori zavrsetak ritma?A sto ne bi moglo ?

zoric
02.08.2011, 02:41
Pitam,da li moze jer je to extra funkcija za moje potrebe,i skupljam info.o mogucnostima koje bi mi dobro dosle.

Sent from HTC Desire HD using Tapatalk

tranzit
02.08.2011, 02:45
Ako znas da odradis promjenu tempa na Endingu nije nikakav problem.

striphio
02.08.2011, 10:01
Ej ljudi... pa za ovo što govorite da se veže tekst za performance.... mislim ok.. ali po meni je potpuno nepotrebno i nelogično pored songbook-a. Za sve ovo o čemu govorite korg je napravio poseban sistem (songbook) tako da snimiš podešavanja za ritam, boje i sve ostalo za određenu pjesmu, kao i da se veže tekst, napišete intonaciju, izvođač i još mnogo toga i sve to lijepo snimite u songbook. Ne vidim razlog zašto koristiti performance za te stvari a ne songbook, možda navika ili lijenost... nemam pojma. Još će nekom pasti na pamet i da veže tekst za ritam pa da kad selektuje neki namjenski ritam.... e joj. Pozz

zoric
02.08.2011, 11:03
@Tranzit
Moze I tako a moze I stara fora....udri po tockicu I to je to.

Neka me neko ispravi alo mislim da g70 ima takvu funkciju....

Sent from HTC Desire HD using Tapatalk

mojjmbg
02.08.2011, 15:44
moze se to rjesiti i sa assingable shiftom koj se stavi na Ritardando i mir....

Ace
02.08.2011, 15:52
Pa i nema potrebe editovati ritam i praviti ending koji se usporava sa tempo evente, nego opcija Ritardando na Assn. Switch, pritisnes dugme i usporava se dok ga ti ne zaustavis (ovo je moguce i za ubrzavanje). A i to sa okretanje tockica je lakse nego raditi ending na ritmove.

tranzit
02.08.2011, 18:22
Ima i ta mjesta Ace, ama Ritardando je i suvise automatizovan da bi bas pogodio ono sto nam treba. Ritardando se moze odlicno upotrijebiti kao klasicni tempo fade out i tu ce dobro odraditi posao ali kad treba egzaktno usporavanje, na primjer, tipicni ending kod es-tam pjesama onda on malo pomaze, tu se mora raditi preciznije, to jest upisati tacna promjena tempa za svaki udarac u taktu. Kako god, ima vise opcija za promjenu tempa u endingu, pa kome kako i kada odgovara neka i upotrijebi.

milanceshow
05.08.2011, 18:25
Jel moze half bar na Pa3?
To je funkcija koja od 4/4 prelaza pravi 2/4 prelaz!

tranzit
05.08.2011, 18:53
Jok, to nece ici. Tu je Roland bar jedno 15 godina ispred konkurencije. Hahahahaha... Je l' ti srce na mjestu ? Ima funkcija koje je Roland imao jos u G600 a koje ovi danasnji Space Suttlleovi jos nemaju.

Marco7
05.08.2011, 19:00
A cega nema znaci da se bez toga moze :))

tranzit
05.08.2011, 19:02
... i mora. Haugh.

striphio
05.08.2011, 20:34
Možes probati sledeće: Iznad tastera "Break" izbrišeš "Break" i pažljivo napišeš "Half bar", Gledaj da bude bijelom bojom i slično ostalim natpisima na klavijaturi, inače klavijatura možda neće prepoznati. I eto ga, trebalo bi da funkcioniše. ;)
Dodato:
Ne znam dali sam možda to već negdje propustio na forumu, interesuje me koliko je skuplji pa3x 76 od pa3x 61 i jesu li im iste dirke?

keyboards
15.08.2011, 03:42
Dobio sam PA3 28 Juna 2011. Naime jos tada sam bio u Bosni kad su mi iz Toronta javili da mi je klavijatura stigla. Podigao sam je 12 Augusta kad sam se vratio u Kanadu. Klavijaturu sam samo ja dobio i niko vise jer je jos nema u prodavnicama u Kanadi. Biti ce uskoro. Nisam se htio odmah javiti jer dao sam sebi vremena da je malo ispitam. Ukljucio sam je na isti izvor zvuka kao PA2 i polako uporedjivao i prolazio kroz mogucnosti i ritmove kao i sve sto je vezano za instrument i za sada to izgleda ovako.
Izgled:
Mnogo bolje izgleda nego na slici. Mat crna boja. Klavijatura je napravljena od kvalitetnog materijala i dizajnirana do savrseno lijepog izgleda. (Napominjem da sam kupio dvije verzije 76 i 61 keyes ali sam za sada dobio samo 61 keyes verziju dok na 76 cekam).
Tipke su iste kao na PA2 i ekran je isti. Joystik mi se svidio iako sam vec bio navikao na PA1i2 joystik.
Odmah sam instalirao OS1.1 i pristupio ubacivanju seta iz PA2. Primjetio sam da su STYLE / Sounds / Pads / Song Book potpuno kompatibilni sa PA2 sto mi je uveliko olaksalo posao. U potpunosti sve loadirano je railo bez ijedne greske isto kao i na PA2. Svakako GLOBAL nisam ubacio i to se nesmije ni uraditi. Performance netreba ucitavati jer iako su kompatibilne treba ih ubacivati jednu po jednu i sortirati prema grupi instrumenata jer u ovome polju je glavnina razmimoilazenja izmedju PA2 i PA3. Naime PA3 nema user za Performance ali dok u PA2 imamo samo dva polja po gurpi (P! i P2) kod PA3 klavijature imamo cetiri polja po grupi (P1,2,3 i4) te prakticno svaka grupa ima dosta mjesta za Performance iz PA2 usera. Rekao bi da je ovj novi pristup bolji jer su zvukovi slozeni u grupe kojim i pripadaju. Znaci jednu po jednu performancu ubacivati.
Zvuk:
Kao sto znamo da PA2 za nijansu drugacije zvuci od PA1 takav je slucaj i sa PA3. Definitivno zvuci drugacije i rekao bi bolje. (Ja svakako vec volim zvuk PA2 koji zvuci izuzetno kvalitetno). U cemu se to bolje ispoljava. U cistijem, sirem, meksem i bogatijem zvuku. Sve to rekao bi za nijansu koja ce nekome znaciti vise a nekome manje ali je uocljiva. MAXX AUDIO je izuzetno upotrebljiva novost koja nam daje mogucnost izbora zvuka u raznim ambijentima i na razlicitim razglasima i svakako na razlicitoj upotrebljivoj snazi sto se moze sacuvati u memoriju i pozivati po potrebi. Evo naprimjer ako sviram samo na dvije EV ZXA5 kutije u manjem prostoru (znajuci korga da svira tek dobro kad se odvrne na odredjeni jaci level) u ovom slucaju sa MAXX AUDIO dobijam bogat zvuk na manjoj snazi. Veliki napredak se dobio u trak kontrol editingu gdje mozemo svaki elemenat drum sekcije u potpunosti doraditi (EQ/EFEKT/AMBIENT/oscilator editing) sto daje savrsenu mogucnost finog miksa drum elemenata u zvuk. Tu su novi drum kitovi koji su oznaceni sa amb=ambience i radi fantasticno tako da ce biti jako malo potrebe za drum semplovima. Rekao bi znatan napredak u bubnjevima za korga. I bass gitare su dodate nove koje zvuce takodje moderno i kvalitetno. Opcenito sto se tice zvuka da je ovo nova generacija zvuka aranzera koja se nemoze porediti sa bivsim aranzerima ijedne firme. Klavijatura mnogo bolje zvuci i izgleda nego sto sam ocekivao. Zato se i nisam odmah javio nego sam sacekao par dana da sredim utiske sto je moguce vise realnije. Primjetio sam da prilikom loadiranja multisempla traje duze nego na PA2. Ovo se odnosi na loadiranje u sempl modu. Isto tako i prvo loadiranje soundova sa semplovima trajalo je jako dugo da sam cak mislio da je klavijatura frizirana ali srecom sam bio strpljiv i cekao. Ubacio sam odmah prosirenje memorije koj se ubacuje malo drugacije nego u PA2 (procitaj PA3 upustvo). Memorija i semplovi sada rade odlicno i generalno receno loadiranje seta kad se klavijatura upali ide znatno brze nego kod PA2. Ima mnogo novih zvukova koji zvuce modernije i kvalitetnije. Isto tako i stajlovi koji su novi zvuce bogatije i interesantnije. Velika prednost u zvuku su novi navedeni drum kitovi i bas gitare. Vokoder zvuci kvalitetnije nego kod PA3. Otvoreni, cistiji a pri tome meksi zvuk daje dojam kao da si skinuo maglu to jest krpu ispred zvucnika u porednjenju sa PA2. Lakse je pjevati na mikrovon koji kod PA3 ima cistiji, meksi, otvoreniji i bogatiji zvuk. Generalno receno PA3 je mnogo veci pomak nego sa PA1 na PA2 i to je pomak iznenadjujuce pozitivan koji iskreno receno nisam ocekiva. Sladokusci dobrog zvuka nece biti ravnodusni prema ovome instrumentu i nastojace da ga kupe. Rekao bi da svaki utrosen novac na prelazku sa PA2 na PA3 ce biti opravdan u potpunosti. Sa ovim instrumentom korg je daleko otiso ispred sviju. Nema smisla vise stavljati ista u taj rang. PA3 je u svojoj klasi a sve ostalo je u suprotnoj. Mozda ce neki pomisliti da ove rijeci zvuce kao ODA PA3 ali vec ce te i sami to ubrzo uvidjeti. Evo to bi bilo za pocetak nagrubo receno.

Marco7
15.08.2011, 09:48
Tiho sve je ovo super sto si napisao samo postoji vec tema u kojoj iznosimo svoje utiske i zapazanja sto se tice ovog modela!Ima jos stvari koje nisi primetio a to je vrhunski Guitar Mode sa mnogo boljim paternima nego pre,pojacanja u recordu sa opcijama,rad sa tri master Fx-a u mnogome poboljsava zvuk kao i editinig u Sound mode-u i jos mnog toga sto ces videti kako te gura vremenom klavijatura na sredjivanje :) Neko ce od moderatora iz ovog sektora da prebaci temu na sledeci link!
http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=17681&highlight=pa3x

I jos nesto,ucitaj mu novi os 1.11 tu je sve ali bukvalno svaka greska sredjena!

keyboards
15.08.2011, 10:14
Posto rijetko svracam na stranicu svakako da mi je promaklo to da vec postoji tema vezna za utiske i da sam to znao nebi otvarao novu temu. Pomislio sam da cu sa otvaranjem nove teme imati priliku da ove pocetne ustiske kao i nove koji bi slijedili uz video primjere organizujem u jednoj temi no ipak mislim da cu vjerovatno ostati pri ovim pocetnim opaskama jer vi ste vec mnogo toga rekli tako da se nebi neke stvari ponavljale, stoga se moze ovo prebaciti tamo gdje misle moderatori da je prikladno mjesto. Sto se tice novog OS kako sam vec rekao njega sam prvo instalirao pri paljenju klavijature prije nego sto sam ijednu notu otsvirao, sto si vjerovatno propustio citanjem mog posta. Svakako da klavijatura im masu novih kvalitetnih opcija ali nisam htio o svemu odmah diskutovati nego sam se ukratko osvrnuo na grube crte vrijednosti i razlika sa prethodnicima. Kako si vec rekao, Marko, uzece malo vremena da se sve to preispita i donese konacan sud o opcijama i njihovoj primjeni.

Marco7
15.08.2011, 11:46
Rekao si da si instalirao 1.1 a zadnja verzija je 1.11 ;-)

GALA
15.08.2011, 17:37
aj nek su poboljsali vokalist ovaj na pa2 nevalja...cista robotika i jako lose,jako metalno..pozzz

keyboards
16.08.2011, 13:54
Evo ovako nakon pazljivijeg slusanja moj realni stav. PA3 od PA2 za nijansu zvuci drugacije. Kad ovo kazem prvenstveno poredim indenticne ritmove koji se nalaze na obije klavijature. To drugacije rekao bi malo svijetlije i mekse. Kod PA2 zvuk je za nijansu vise u srednjim frkvencijama. Opsta zvucna razlika koju bi dao na stranu PA3 su novi (bogato uradjeni ritmovi), novi drum kitovi, nove bass gitare i MAXX AUDIO. Ne zelim ispustiti svakako cinjenicu da u Style Modu u Menu/Trak kontrol/Drum edit su dobijene nove funkcije koje su po meni jedan od glavnih razloga prelaska na PA3. Mali potezi u ovom polju na kik i snare daju rezultate koje sam uvjek zelio cuti. Evo ovo su rekao bi tonske prednosti PA3. Medjutim zelim napomenuti da PA2 u sustini vec zvuci dosta dobro da nije bas neophodno preci na PA3 kad mislimo na neku vecu dobit u kvaliteti zvuka. Takodje sam primjetio da izlaz od PA2 zvuci jace nego izlazni signal PA3. Rekao bi prilicno jace. Sto se tice vokala tu je znatnija prednost kod PA3. Vokal je otvoreniji i frekvenciski bolje zvuci. Mislim na ljepotu i punocu glasa. Isto tako sam primjetio da mi je lakse pjevati na PA3 (mislim da je GAIN bolje uradjen). Evo rekao bi da je ovo najbitnije reci o razlici izmedju PA2 i PA3. Sad ce neko reci pa ima tu jos brdo stvari za reci ali nisam htio da pricam o tehnickim mogucnostima i ostalim poboljsanjima koji su vec navedeni od strane korga. Ne zelim se upustati u sitnice kao Gitar Mode itd jer po meni ovo bi bile najbitnije stavke.
Zakljucak:
PA3 jeste napredak u odnosu na PA2. Taj napredak sladokuscima zvuka biti ce vazan. Ipak vecini muzicara dobri PA2 moze uradi posao. Glavnu rijec vode vjezbanje i repertuar.
PA3 61 key izgleda ko bombona. To je sve sto mi treba. Nema vise placanja za ekstra kilazu na avionu. Moze stati u gepek. Sa koferom 24 kile (nema vise tegljenja uz stepenice gore i dole). To je meni oduvjek trebalo, instrument sa svim sto mi treba a tako kompaktibilan.

PS
Svakako imam instaliran 1.11 ali sam sa lapsusom pethodno napisao 1.1

Marco7
16.08.2011, 14:23
Tiho pravu razliku u zvuku ces uociti druze tek za jedno mesec i po veruj mi jer ces svaki dan po nesto da cacnes i doteras i prepravljas!Ja sam deset dana samo stelovao samo Maxx Eq dok nisam stvarno pronasao frekvenciju koja mi je smetala i nju skinuo i to su nijanse male bile u pitanju ali sa novim Maxx-om je to moguce do tancina skresati svaku mutljavinu a dodao sve ostalo sto mi kao sto kazes Pa2 nije imao a to je kristalan visoki ton i vrlo cist i precizan bas koji se moze dobiti na Pa3x!Onda sam zamenio i izmiksao dosta zvukova sa novo postavljenim zvukovima u sintu i posebno lepo sve editovao kao i svaku komponentu bubnja ponaosob i sada posle dva meseca sam zatecen svaki put kad odem na svirku!Znaci trebace ti vremena sve da ovo odradis i onda ces uociti pravu razliku sto se sounda tice a o vokalistu i to mislim da je suvisno trositi reci jer radi perverzno!Sve ovo kazem iz najbolje namere i iz licnog iskustva sa ovom spravom koju imam tri meseca,da me ne shvatis pogresno nesto da sad popujem i to ;)

keyboards
16.08.2011, 15:11
Ne slazem se sa tobom Marko. Opste je posnata fraza na zapadu
"First Impression is correct impression" sto snaci prvi utisci su istinski i mjerodavni. Meni netreba mjesec dana da bi cuo razlike nego odmah na prvu se cuje ono sto se treba cuti. Nakon duzeg vremena covjek se navikava na neki zvuk i procjenjuje na osnovu navike i ukusa. Znaci prvi sud je najvjerodostojniji a narocito kad je rijec o ljudima sa iskustvom. Ja se nisam zapalio sa PA3 a nisam ni slijepi zaljubljenik PA2. Meni nije problem sutra preci ni na Tyros ili bilo sto ako treba. Ne zelim pjevati slavopojke o PA3 zato sto ga imam ili sto je nov niti kuditi PA2 o kome sam pricao sve najbolje do juce. Ja samo zelim reci sto sam cuo uocio i sto sam zakljucio za sto mi ne trebaju tri mjeseca da bi to znao. A to sam rekao tek tako sto ce mozda nekom od clanova koji me poznaju to nesto znaciti pri odluci dali preci sa PA2 na PA3. Cak sam razmisljao dali se uopste trebam javiti po ovom pitanju kad su mnogi vec rekli svoje ali eto javih se i sa ovim zakljucujem javljanje sa moje strane o ovoj temi. Svakako da cijenim dobronamjernu izuzetnu aktivnost Markovu o ovoj temi.

Marco7
16.08.2011, 15:16
Svako ima pravo na svoje misljenje,niti kudim Pa2 (jer sam na njemu slatko radio i obozavam tu klavijaturu) niti preteravam oko Pa3x,samo pricam realno ali ako cemo o razlikama onda na prvu kad pustis prvi ritam iz Pa2 i prvi ritam iz Pa3 razlika je velika ;) Opet to je moje misljenje i ne zelim da uticem na tudje :)) Ali u svakom slucaju je ovo sprava koja se ne moze oceniti na prvi minut niti se moze srediti bar za moje potrebe za 15 dana . . . Potrebno je vreme pa posle tako sredjenu lepo poneses nekom ko ima Pa2 mu izdemnstriras lepo sve e to je realna impresija!Nek' i je srecna klavijatura i samo izvoli pisi svoja zapazanja a vidim da si se pecnuo za ovo sto sam ti napisao da mora proci vreme ali nema veze ;) Necu vise davati komentare na tvoje iznosenje po ovoj temi :)

keyboards
16.08.2011, 16:11
http://www.youtube.com/watch?v=drYRNvnuEUM

Ma Marko moj, nemoj se ljutiti. Neka malo vatre, da se ima sta gasiti. Cijenim tebe kao clana i kao covjeka jer iako se neznamo prijatelji kojim vjerujem rekli su mi sve najbolje o tebi i kao covjeku i kao muzicaru. Nemoj da nas mala protuvrijecenja navedu na pogresne misli. Jos cemo se ako bogda ti i ja dobro druziti, slagati a i neslagati u stavovima ali nas to ipak nece zavaditi nego naprotiv zbliziti.

Marco7
16.08.2011, 17:24
E jbg moram da se umesam :) Osnovna i glavna snaga ovog modela je upravo taj Waves Maxx na koji i sam Korg tipuje pri prodaju ovog modela i nemoguce je bar meni da to postignem na 4 potenciometrta na mikseti ako mi verujes a imam dobar mikser!Evo primera kako kod mene stoji EQ na slici 1 gde su posebno izdvojene neke frekvencije i naglasene a neke su skinute glavne finese sam jos malo doterao posle na slici 2 gde se vidi kolika mi je mkolicina bass-a i trebela i kompeltan izlaz Eq doteran do granice samog peak-a!Ako neko moze da izvede ovakav Eq na jednom Eq i da pomera frenkvencije tamo gde hoce i kako hoce onda ja lazem naravno nije digitalni mikser!A sto se tice ovog snimka po mojim monitorima bass sa Pa3 primera mumla i nigde se ne cuje jasno dok na Pa2xPro je cistiji bas sa tvoje upredbe!Nek' me neki ispravi ako gresim?