Pokaži Full Verziju : KORG PA3X - Oficijalna Diskusija
I mali sa 61 dirkom ima hard disk, samo je razlika u mali 61-veliki 76 dirki, i na velikom moze da se podize ekran. Sve ostalo je isto i raspored dugmica, sve.
i razlika u kilazi:
Pa3X 76 keys: 17.5 kg
Pa3X 61 keys: 14.7 kg
i to je cela prica u razlici izmedju te 2 klav...
mirandess
27.02.2012, 23:58
Vex
- Upravo to, bojim se tj. imam klaustrofobiju od 5 oktava, ali stvarno ja na tih 6 oktava full radim, znaci nema ne iskoristene "dirke" svaka je odsvirana! Zato se bojim sa 5 oktava, ne nazvah naseg distributera da ga pitam jel cijena opadala, posto sam ga mislio nova uzet (najradije bih ovu od 76) ali rece mi kolega alen da jedan od (nasih kolega iz Mostara) vec verziju od 6 oktava ceka ima mjesec ipo da dodje.... Razmisljao sam i o tyrosu 3-ci ili 4-orki polovnoj, ali ne mogu se priviknuti na nju, probao sam ih, odlicni su to aranzeri, ali ta me "klaustrofobija" ubi... :S tako da... ne znam... Mislim preci cu sto posto, nista ne fali ni ovoj sto sada imam, ali jbg... Novi vokalist, ribbon, 3dnc-a, po 4 varijacije i 4 fill-a, pitch(kao u m50-m3), poboljsani soundovi tvornicki, vise prostora za ritmove i boje, sirok spektar efekata (sto je jako bitno)...
@Dell, -jbg. ti si navikao svirati na 5 oktava, kad budes ono uzimao sto si mi govorio, lec ce ti ko kec na desetku sto bi se reklo, dok meni fali "prostora i slobode", bas cu sutra nazvat Ljubusake i Banjaluku da vidim jel opala cijena ista za 76-icu... Ako ostane verzija 61(tj ako ne budu imali na lageru 76), bojim se da cu sacekati malo, pa tek onda ovu prodati i kupiti tu... jednostavno "klaustrofobija" sto je Vex rekao...
Sto se tice tezine i transporta, naviko sam ja sa pa2-icom, nece mi nista skodit niti sa pa3-icom :D Jos ovako na izgled, ma zgodna je mala nema sta... :)
Ko zna da iskoristi tu oktavu i po mnogo mu znaci na verziji 76 pa lepo na dve oktave napravi da mu svira klarinet a na druge dve stavi president!Na dve oktave mu u terci svira gitara a na druge dve saxofon pa tako se dobije dosta i na brzini u rukovanji i odrade se najzahtevnije pesme a ima jos mnogo toga ali sam se samo javio da demantujem ove sto pljuju verziju 76 ;)
Ma nema sta,blagodeti klavijature sa vise dirki zna samo onaj ko je duze svirao i radio...To ne moze da se oceni i vide prednosti metodom tipa "probao sam "...
Ovo sam prokomentarisao cisto onako posto videh negde da se kaze za Workstation je Ok da ima 76 key ali za aranzer to ne valja i da je idealno da bude 61key pa me malo to ubode u oko pravo da ti kazem!Imase tu izjava o transportu pa ispade da se aranzer transportuje a workstation sedi kuci i telepatski se svira iz lokala a on nekim wirelles sistemom prenosi zvuk do lokala direktno sa stalka koji je namontiran u sobi,studiju ili iz kofera u krajnjem slucaju :))
Neznam cemu tolika frka oko Korgovih 76 aranzera,oni su samo par centimetara veci sa svake strane od prosecnog workstation-a tipa le/tr,extreme,g6,itd......
Sent from my Desire HD using Tapatalk
Ne valja moj Dejo!Mora da bude 61 :))
E Markane brate moj kada budem pazario Pa3x pridruzicu se tvom trendu,76!;)
accordst
29.02.2012, 11:22
Marco je odlično naveo kako se može iskoristiti tih par dirki ''viška'' nije da se ne može živjeti bez toga,al daje neki osjećaj zadovoljstva,naravno ako je nekome važnija praktičnost u transportu žrtvovat će to .
Za ljude koji više koriste zvuk klavira u svirci i te kako puno znači tih par dirki više.Dobar dio kupaca naročito na zapadu odlučuje se na Pa3x 76 samo zbog tih dirki ''viška'',jer Tyros nema takvu opciju.Jedan moj prijatelj kad je kupio rekao mi je ''e sad više ne moram vući stage piano jer u 90% situacija mogu klavir odsvirati na Pa3X 76''.Ako ste se malo više interesirali od informiranih prodavača bi doznali da je potražnja za 76 dirki dosta veća od očekivanja samog proizvođača.
Zasigurno bi bilo idealno za većinu korisnika koji u svirci uglavnom koriste trilere da je Korg varijantu 61 ponudio sa ''bržom '' tipkom,al to je već stvar strategije menadžera firme. U svakom slučaju dobro je da kupac može birati 61 ili 76.
Imam jedan problem. Pocelo je da mi se desava, da tasteri oko ekrana i ekran ne rade, a sve ostalo radi i posle nekog vremena sami prorade. Da li je neko.imao taj problem i sta to moze da bude?
Postovano sa mobilnog uređaja
Kao prvo moram da znas da je Pa3x76 neverovatno osetljiv na los napon i ako je slab napon ili los on nece da radi kako treba a meni se desavalo da je napon tako slab da ni korektor ne moze da ga podigne i onda mi se ne cuju boje iz Ram memorije ili se cuju sa brdo efekata i slicno!Pokusaj negde da nadjes na internetu onaj prvi OS koji je izasao 1.00 i instaliraj njega i resurse pa onda ucitaj novi jer ti se verovatno pojavio neki bag!Ja sam imao softverki kvar i bila mi je klaviajtura u servisu 15-tak dana i rekli su mi da tako mogu da otklonim 90% smetnji koje se jave kao sto je bilo da mi klavijatura ledi
andrejdanilov
29.02.2012, 19:57
kaj nas se prodava za 2800eur
Koji model 61 ili 76?ima u srbiji po 2.800€ novi 61 dirka!neznam koliko se krecu 76 na van prodavnica?
@Marko7
Sviram manju-61, ali pretpostavljam da je isto. Danas je normalno radila, videcu da li ce da se ponovi, pa da uradim kako si rekao. Nadam se da nece. Hvala i pozdrav.
ddicevski
01.03.2012, 13:36
jas go zemav za 3100e pred 6-7 meseci pa3xpro76
ado_rado
03.03.2012, 01:49
Ja ga kupio prije 5 dana platio ga kesom 5800km sa svim dodatcima!! Klavijatura je Mrak vrh tehnike ne spavam nocima sano istrazujem!
;)
pedjajazz
03.03.2012, 10:41
Bravo ado, koliko ja racunam, to je ispod 3000eura!
Nisi mi jasan, kazes sa svim dodacima. Da li si mislio na fabricke zvucnike, pedalu ili..
perica001
17.03.2012, 19:42
Molio bi nekog tko posjeduje pa3x jednu uslugu, imam king korg set za pa3x , a ja ga nemogu upisati u svoju klavijaturu. Pa ako bi netko htio uciniti uslugu, da upise set u klavijaturu i izvuce nekoliko semplova u KMP formatu..
korg_pa800
17.03.2012, 23:54
Ma to bar nije tesko uraditi, ako je zapelo za tim semplovima izvadit ce vec sta trebas iz tog seta!!
nikadvisekorg
18.03.2012, 00:08
Nije teško, ali onom ko ima pa3....
Upravo tako jer je Taj set kompresovan.....I prvo treba da se odkompresuju pojedinacno semplovi da bi mogao da se odradi export multisemplova!
Sent from my HTC Desire HD using Tapatalk
Ja imam taj king korg set i stavio sam u moj pa3x bezveze set neznam samo ko moze takav set da stavi za skidanje.Cista bruka
@korgic druže jesi li ti slušao Matiju(KingKorg) i kako njegov set zvuči u svirci?
Osim toga daj okači snimak svog seta da čujemo kako treba da zvuči Pa3 a da nije "čista bruka"!? :rolleyes:
Da skratimo odmah pricu,svako vrednuje jednu vrstu zvuka I to sto mu se nesvidja matijin set,je njegovo pravo.....menu se naprimer jako svidja njegov set I licno Sam ga slusao kod njega u stanu I odusevio Sam se,Ali jednom mom prijatelju isto bezveze zvuci,a kune se u **** set,dok menu Taj set nezvuci nikako......kazem stvar ukusa I netreba se puno opterecivati jet se o ukusima neraspravlja!;)
nikadvisekorg
18.03.2012, 14:43
Nećemo sad ponovo da pravimo glasanje kako kome zvuči koji set....
Samo se nadam da ce Korg u novom OS -u ispraviti stvari ,pa da prilikom exporta multisemplova automatski radi dekompresiju svih semplova potrebnih za export. Ovako sada je patnja... Mada,ko ima pa3 ne obraca paznju na te stvari,jer ovako standardno vuce MS prilikom ucitavanja iz user programa :)
Sent from TT
perica001
20.03.2012, 13:40
kako taj king korg set radi, jel dobar ili ne? i jel ima kakvi problema sa ucitavanjem..
Kod mog prijatelja radi odlicno,nema nikakvih problema sa ucitavanjem.....
Pa3X Update
Available from June 2012.
New Operative System including bug fixes
New Sounds and Performances
Improved GM Sound Set
New and improved Styles
New SongBook entries
www,korgpa.com
A i novi Style Works free for Korg i Wave extrator su u najavi i plus video tutorijal ;)
perica001
26.03.2012, 12:12
Dali moze sempl u Kmp formatu u pa3x??
Naravno da moze.....on je univerzalan format za korgove masine.....
Evo da se samo pohvalim, od jucer sam vlasnik novog pa3x !
Moram napomenuti da sam u totalno banani, jer za vikend imam gažu a kljava potpuno prazna.
Ako ima dobrih ljudi pa da malo u kratko pomognu kako ubaciti ritmove i eventualno semplove da odradim vikend !
Hvala svima unaprijed !
Čestitke, bgm se i imaš čime pohvaliti :)
Moram koju sliku stavit da ljudi ne misle da foliram.
Sama izrada kljave je fantastična, Nije ona jeftina plastika itd.
perica001
28.03.2012, 22:38
Pozdrav!
Jedna drugar ima problem sa Pa3x, nece da se upali, stoji standbay svjetli crveno i nemoze ga pokrenuti. Klavijatura se ne pali..
Sto moze biti problem..
I ja imam problem . Prije 3 dana sam kupio novi Pa3x i čuje mi se nekakvo dumljenje klavijature na razglas. Nisam imao mira dok nisam otkrio da kad smanjim slajder od bubnja ili drum, to dumljenje nestaje. Zna li itko što bi moglo biti ?
I još nešto, zanima me na koliko imate pojačane sve slajdere ?
Jer meni je problem ako su svi slajderi negdje na polovici onda mi desna ruka svira dva puta glasnije od pratnje, a ako su svi laderi na full onda mi je set koji imam ok. znači da ništa nije pre glasno .
Čestitke, bgm se i imaš čime pohvaliti :)
i nervirati nekoliko narednih meseci :D
Konacno stigao i moj Pa3X 76......:)
viktor011
11.04.2012, 09:33
I ja sam od skoro ponosni vlasnik pa3x,moram priznati da sam zadovoljan sa dosta stvari ali naravno ima ona svojih nedostataka kao i svaki aranzer,inace,pre nje sam imao tyros3,pa reko da uporedim sa korgom
http://www.youtube.com/watch?v=bipUh1GeU48&feature=related
drugsukrija
29.04.2012, 15:54
Evo jedno pitanje, skoro sam presao sa pa80 na pa3x i moram da priznam da nije bas lak taj prelazak :) skoro sam sve provalio na njemu, ima jos neke sitnice koje treba da savladam jedna je kako treba da snizim ili povecam oktavu pojedinacno, recimo na bass, strings i tako to??????
MENU-MIXER-TUNING
skoro sam sve provalio na njemu, ima jos neke sitnice koje treba da savladamDruze Sukrija, izgleda da ima dosta tih "sitnica" koje cini mi se i nisu bas sitnice jer to sto pitas je jedna od osnovnih stvari a i vrlo je lako pronaci. Ne mogu ni da sanjam sta si to "sve provalio" ali da ti dam jedan koristan savjet: uzmi manual i detaljno ga prostudiraj pa tek, ako i onda bude nejasnih stvari, postavi pitanje. Ovo koje si postavio je totalno trivijalno i imas samo srecu da je Marko bio dobro raspolozen pa ti je odgovorio na njega. Manual i... tamo sve pise i to vrlo detaljno.
bokivelik
29.04.2012, 20:44
Ma drug ga provalio nema sta. Ti tranzit nista jos neznas....=)):lol: Nemozes da zamislis u sta je on provalio...:lol:
Pa3X Update Delayed
The new operating system for Pa3X, announced for June, is currently under testing, and is expected for release during July 2012.
We apologize for any inconvenience that might be caused by this delay.
Odlozen izlazak novog OS-a za JUL. :(
striphio
22.06.2012, 22:48
Nadam se da neće biti oko 30-og jula :/
Ne znam kako da tumacim ovo odlaganje : ili imaju problema sa OS-om ,ili samo zele da dobro sve istestiraju da budu sigurni kada budu pustili update... Nije mi problem da sacekam i avgust,bolje dobar update nego brzi update ;)
Vec je skoro prosao jul a ni glasa od novog OS ;) Izgleda da imaju velikih problema ;)
I ja tako mislim... Nesto se tu desava... Moguce da necemo dobiti novi OS i u julu :-(
Ima li kakvih naznaka za novi OS? Dobio sam novu bateriju, ali radi isto kao i stara. Klavijatura se pali 7:15 minuta (bez baterije 10:45) sa oko 230MB iskoristenih i kompresovanih. Sve se nesto nadam da ce novi sistem sve to malo ubrzat ...
Pa u principu,zamena nove baterije ne bi ni trebao da resi problem sa ucitavanjem......samo resava eventualni problem koji bi nastao prilikom nekog kratkog spoja,ili pada napona.....ispravite me ako gresim....takodje mislim da bi novi OS resio tj.ubrzao taj proces....mada ja nemam problema,kod mene 120 mb kompresovanih pali za 01:10 mislim da je to dobro vreme.....
Sent from my Desire HD using Tapatalk 2
Pa da, znao sam to, ali ipak sam se nadao da ce se ubrzati ucitavanje, jer sam mislio da baterija mozda nije ni obavljala svoju funkciju. Sada sam siguran da su ovo sa baterijama smislili kako bi dobili na vremenu, jer imaju problema sa novim sistemom .... Sto se tice tvog vremena 01:10, da imam takvo vrijeme, ne bih nista ni dirao!
Nisam je ni vadio napolje .....pise da u veoma retkim situacijama moze da dodje do nekog kvara,ali eto postoje ljudi koji imaju pa3x vec duze od godinu i nikome se nije pokazala baterija da je uzrok kvara!inace gde si bateriju nabavio?ja moju cekam od coveka od kog sam kupio pa3x!
Sent from my Desire HD using Tapatalk 2
Ne znam smijem li reci gdje sam kupio klavijaturu, ali meni su poslali mailom upitnik koji sam ispunio i onda su mi poslali bateriju brzom postom. Dobio sam je pocetkom jula.
Čekamo kraj jula pa ćemo videti šta se dešava sa novim OS-om... Ako ga ne izbace onda bolje neka ćute da se ne nadamo.
Sent from S3
Ovo su najavili na korg.de
http://www.korg.de/nc/news/news-uebersicht/datum/2012/06/25/pa3x-musikant-betriebssystem.html
Sent from S3
A od toga ni traga ni glasa.Sramota!!!!!!
Nista nedobijam sa novim zvukovima,performanse-ama,I fabrickim stilovima.....neka poprave bug-ove!
Sent from my HTC Desire HD using Tapatalk 2
Ko pita nas... :-(
Sent from S3
Pa ostalo je jos dva dana ako ne racunamo sto ceo prethodni mesec kasne pa cemo da vidimo sta ce biti . . . Mene je pocelo posebno da nervira sto ne mogu ritam sredjen iz song book-a da memorisem kao curent style nego prvo kao preformansu a takodje i sts-ove iz istog song book-a i tako jos po neke sitnice seljacke jbg . . .
Glavna glupost koja mene nervira je export kompresovanih semplova!
Jao i mene te gluposti sa songbook-om nerviraju... Sredio sam neku boju u nekom STS-u u songbook-u i ista prica sa stilovima kao sto Marko kaze, mora prvo u performance da se snimi pa onda da je iskoriscavam za negde drugde... A najvise od svega me nerviraju sto reklamiraju da baterija ubrzava boot, a merio i probao, sa i bez baterije je razlika 2 minuta, a sto kad napunis klavijaturu sa semplovima cekas vecnost da se upali-nema veze :-\
Sent from S3
miki2008
30.07.2012, 07:07
Aaaa njeeegaaaaa neeeemaaaaa:D nece ga ni biti..........
A njega nema i nece ga ni biti do septembra javise sad na korgpa.com ;-) Oni se zajebavaju sa nama ljudi :-))
Počeli su kao i Nokia,a zatim i HTC.....brzo će tako i da ugase.
intersite
30.07.2012, 18:28
A njega nema i nece ga ni biti do septembra javise sad na korgpa.com ;-) Oni se zajebavaju sa nama ljudi :-))
Po svoj prilici da imaju velikih problema:sad:
Kako sam sazno od drugara koji radi kod korg ipak u Septembru izacice update novi,jer italijani imaju neki veliki problem oko neceg.
Odložen OS do početka septembra... Imate zvanično objašnjenje na korpa :-(
Sent from S3
E Vex brate napisah ja to pre 7-8 sati jbg . . . Dobio sam detaljan mail jutros jer sam im se na glavu popeo ovih zadnjih deset dana :-)) Imaju ga odredjeni ljudi na testiranju a mi obicni smrtnici mozemo da placemo dok se ne pojavi na zvanicnom sajtu :-))
Ne patite mnogo, nema nista posebno radi cega bi trebalo skakati na glavu od odusevljenja.
miki2008
31.07.2012, 05:17
Bice Bice:D negdje sam to cuo.....al kad izadje cuo sam da ce se moci gledati filmovi u DivX formatu a da ne pricam kako su slucajno jos ugradili digital tuner u njega pa su tek sad provalili da za to treba i sofware ali bice otkljucan samo za podrucje Italije tako da dogovarajete svirke u buducnosti tamo...hahaha:p
Ma kakav divx, ispod 720p ne priznajem nista ;) :p
Sent from S3
Jok i to je malo, samo Full HD :lol:
nesaband
31.07.2012, 08:36
I onda je lepo okacis na zid i imas najskuplji TV u svom selu.:lol:
Nego vidim da i te najskuplje sprave imaju mnogo rupa,izgleda da treba oni da zovu putare da to sve okrpe.Brate das tolike pare i ocekujes da je to neka "ALA" a ono dobijes Miki mausa.
Davno sam o tome pisao opsirnije na forumu, ama slabo se citalo i pricalo se u vjetar.:-@:-@:-@:-@... i to onako emotivno, u zaru i zaljubljenosti u nove instrumente koji tako sijaju i bljeste da covjek zanemari da na tome treba i da se svira.
miki2008
01.08.2012, 00:31
hahahahhaha...naravno da u titlove
I naravno update odgodjen do Septembra...... Eto toliko od Korg-a....
Pa dobro, mogli su ništa da ne pričaju i ništa ne bi ni očekivali... Ovako je Korg sam sebe zeznuo što je uopšte najavljivao novi OS, još je i davao vremensko ograničenje ;-)
Sent from S3
Dosao je i septembar pa da vidimo koliko cemo cekati :-)
Kako sam u petak sazno,da ce oko 15-20 Septembera da bude.
striphio
03.09.2012, 12:20
saopštenje da zbog ovog i onog, novi OS u novembru :rolleyes:
Da slucajno Crnogorci ili Dalmatinci ne prave novi os?
... pa se novi sistem, po analogiji, zove StipoS. Taman i da su ga u Podgorici ili Splitu pravili, izisao bi do sada. Ovdje je neka veca mraka u pitanju. Najgore je, sto i kada izidje taj novi sistem, bice u njemu eventualno, samo par novih i sasvim nepotrebnih stvari. Obecanje, ludom radovanje.
Ja se nesto I netripujem oko novog OS....Nov sam u Korg aranzerskom svetu,svega pola godine,i ja sam navikao na njega ovakav kakav jeste....Neverujem da cu da primetim neki veliku razliku Kao sto ce da primete mnogi od vas ovde!:cool:
bojanzivkovic
11.09.2012, 13:27
Stigo je nov OS 1.50
http://www.korgpa.com/images/stories/sw/pa3x/os/Pa3X_os_v150.zip
NE VERUJEM STA MOJE OCI VIDE! :O :O :O
Sent from S3
Ima li changlog?
Trebalo bi da ima u pdf- u kad se skine OS fajl ;-)
Sent from S3
Postavili su na stranicu poseban PDF (http://www.korgpa.com/images/stories/sw/pa3x/os/Pa3X-UpgradeManual_v150.pdf) koji opisuje nadogradnju.
Je li instalirao ko i sta se desava jer nemam sint pored sebe jbg :)
Ne bi trebalo sumnjati u nadogradnju koju su napravili u Korgu. Ipak, da sam ja vlasnik PA3x ne bih ga instalirao, pogotovo ako ne postoje problemi u funkcioniranju klavijature. Treba pričekati koji tjedan i čut će se reakcije korisnika sa stranih foruma.
Hahah ,toliko kukanja kad ce novi OS ,pa kad ce i na kraju mnogi nemaju mood -a da ga instaliraju... Za koji minut pravim backup svoga seta i svega bitnog u klavijaturi ,pa instaliram bez trunke cekanja! ;) i naravno,javljam utiske ;)
nikola1980
11.09.2012, 14:43
:)))))))
http://www.korgpa.com/en/support/products/arrangers/pa3x/pa3x-software.html
Dobro su se sjetili :lol:
Nikola, čemu smijeh? Zadnja nadogradnja za Audyu je bila prije dvije godine, a potrebna je "ko ozeblom sunce".B-)
Drugo je Dell, on se sada lako može smješit kad je upiknuo T3. :-)
Ovo je strasno i bezobrazno... Zbog ljudi kakvi su trebalo bi shodno tome sta pise u profilu koji instrument user sa foruma svira da ima pristup samo tom delu... Ako sviras ketrona-rolanda-yamahu ne moras da smaras nas sto sviramo korga, i obrnuto... Ljudima je postalo dosadno i svako zalazi svuda i lupa sta mu se nocas snilo... Jeste ovo forum i diskusija, ali ovo je indirektno podhebavanje ...ako vam se ne svidja pa3x ,pustite nas vlasnike da diskutujemo i da konstruktivno razmenjumemo misljenja ... Izasao je novi OS, link je covek postavio jos na prosloj strani... Dajte da pricamo o tome ima li boljitka a ne da minira temu zadovoljni korisnik ketrona ... i harmonikasi,svirajte harmoniku ,nema glava da vas boli od ritmova,semplova i operativnih sistema... i to ne vazi samo za ovu temu ,nego za mnoge koje pratim,ovaj post ide i u "Sta vam smeta na forumu" ,cisto da bude "on record" ;)
nikola1980
11.09.2012, 15:36
@casper To nije bio smeh iz zlobe nego iz radosti,ako nisi razumeo!!! Ne kapiram tvoj komentar uopste i za tvoju svirao sam pa3x pre ovoga pa sam ga i ja cekao!!! A update KETRONA imam ja iako nije zvanicno izasao na sajtu i on je OS42c,pa se raspitaj da li postoji ili ne!! pozdrav
Dodato:
@vex
Ne bih zeleo da me sada neko opominje da sam of topic,ali jedno pitanje moram da postavim!!! Jel ja kao bivsi imalac te klavijature ne smem ni da se radujem niti da se pojavljujem ovde?!?! I Izvinjavam se sto sam postavio link ponovo nisam stigao da procitam od euforije i hteo sam sto pre da ga podelim sa vama!!
sale_band
11.09.2012, 15:55
Kupio sam pa3x, stize za par dana... Nadam se da nisam pogresio ;)
Nikola ,nije se moj komentar odnosio konkretno samo na tebe,ovo sto sam iskomentarisao je generalna pojava ,samo je sad eskalirala ,pa sam napisao sta mi je na dusi ... Naravno da ti niko ne brani da se radujes ,jbg,text nije ziva rec,vidis da su te i Dell i Casper shvatili isto kao i ja ... Izvini ako si se osetio lose zbog mog komentara.
LM. Da se vratim na temu: Prevesu na srpski sta je novo u novom OS-u (po onome sto pise u PDF-u ) :
Ispravljeni bug-ovi:
- brzi start-up klavijature u slucaju kada ima vise semplova
-master transpose radi i u Chord Sequencer - mode -u
-- ako sam dobro skapirao,sredili su bug da mozemo sada da snimamo na neki style STS koji vucemo iz songbook-a
Novi ritmovi :
Cool Pop
Dj Disco Mix
Spanish Remix
ChaCha Remix
Western Remix
Clean Rock
Stadium Ballad
Rolling Rock
Magic Rock
Johnny Rock
Rock the Clock
Rock Shuffle
Limbo
Bamba
Afro-Cuban Jazz
Ragtime
Burt's Bounce
Weird Movie
Easy Funk
Soul Ballad
Amy Obsession
Drum'n Boogaloo
My Rimshot
Smooth LatinJazz
nove performanse:
Road Piano
Harmonica 2 DNC
Harmonica 3 DNC
JazzGuitar 2 DNC
Violin DNC
Archi & Orch. V.
Soprano Choir
Jazz Cornet DNC
Jazz Cornet 1 FX
Jazz Cornet 2 FX
Muted Trp FX
Miles Trp FX
JazzTrumpet2 DN
Jazz Trbn. 2 DNC
Smooth Band RX
Sax & Brass V.
MorphAttackBras
Jazz Sax 2 DNC
Tenor Sax 2 DNC
Tenor Sax 3 DNC
Alto Sax DNC
SoftLatinSax DNC
Soprano Sax DNC
Tenor Sax 4 DNC
Jazz Baritone RX
Jazz Tenor RX
Super Sax Sect.2
Clarinet 2 DNC
Clarinet 3 DNC
Clarinets & RX
Jazz Flute 2 DNC
Aerosonic
Bengione
Dreaming Coil
My Sequencer
Pisco Pad
Chiff Touch Pad
Step Sequence
Space Trailer
Far memories
novi sound:
Road Piano
Bank: Accordion
Harmonica 2 DNC
Harmonica 3 DNC
Bank: Guitar
Jazz Gtr 2 DNC
Violin DNC
Archi & Orch. V
Soprano Choir
Bright
Bank: Trumpet & Trbn
JazzTrumpet2 DNC
JazzTrumpet3 DNC
Jazz Trb.3 DNC
JazzCornet 2 DNC
Bank: Sax
Jazz Tenor RX
Jazz Sax 3 DNC
Tenor Sax 2 DNC
Tenor Sax 3 DNC
Tenor Sax 4 DNC
Soprano Sax DNC
Alto Sax 2 DNC
SoftLatinSax DNC
JazzBaritone DNC
Real Sax Ens. RX
Breath & Key RX
Bank: Woodwind
Clarinet 2
Clarinet 3 DNC
Jazz Flute 2 DNC
Bank: Synth Pad
Far Memories
Atmoschoir Pad
Step Sequencer
Space Trailer
Chiff Touch Pad
Jurassic Pad
Dronas Pad
Aerosonic
My Sequencer
Tension Scene
Bengione
Pisco Pad
Dreaming Coil
Bank: Synth Lead
Cycle Seq.
Cycle Seq.
Ucitao i sve radi ok!Sad ne mogu da se setim nekih sitnica koje sam primecivao vremenom i zatrebaju mi po jednom u godinu dana ali ono sto je igralo po zivcima je reseno i stabilnije radi klavijatura!Nema onih zakucavanja sekundarnih i slicno nego sve funkcionise kako treba!Sto se novih ritmova tice svidajju mi se dva tri komada a konkretno Cool pop i odma ima namenu za novu od Lexingtona Uvredi me,Magic rock itd . . . boje su odlicne tako da cu veceras da ispitujem stvari polako!Jedino nisam gledao da li su radili neke nove presete na vokalistu jer sam odma ucitao svoj global jbg . . . Ako neko nesto vidi neka javlja :)
Merdzanovic_
11.09.2012, 21:10
Ljudi imam pa3x , ali nemam sredjen vocalist pa tko ima molim vas da mi posaljete :) , hvala unapred !
Ovako, ne mogu da kazem koliko novi OS radi stabilno posle samo par sati koriscenja ,ali mogu da primetim sledece stvari:
- export kompresovanih semplova sada normalno radi (konacno su ovo sredili)
- nema vise laga kada se prvi put pritisnu padovi nakom paljenja
-pucketali su mi neki kompresovani semplovi koji se na kraju sempla vrte u loop,sada se i to vise ne desava
meni mnogo bitna stvar : sa OS-om 1.11 mi se klav. palila za skoro 4 minuta, sada sam merio ,pali se za 1 minut i 25 sekundi, sto je veeeliki napredak (a imam u klavijaturi oko 170-180 MB semplova)
Sto se tice novih stilova i boja sam se razocarao,nista posebno,par stilova nesto vrede (sto je Marko spomenuo) ,ostalo za babe i dede ,za rock 60 ih i 70 ih... Odradjeni su fino duvaci ,a novi padovi su smesni, upotrebljivi za filmsku muziku i zvucne efekte :\
To je onako ,na prvu,a na dalje cemo videti u hodu ;)
Pozz.
Nema sta,sad za sad radi stabilno i nema onog kocenja o kojem smo pricali pa su svi koristili razno razne cake a mislim i da je to inzinjerima bila najteza stavka jbg :)
miki2008
12.09.2012, 03:55
O yesssss.......meni je inace klavijatura radila dobro i pre ovog OS-a jer sam je prethodno zalio pivom...ali sad miislim da treba da radi jos bolje.....Jos nisam probao OS...zaboravio sam strujni kabal za klav.u kafani....sutra odo po njega...:D
pozz.moje zapazanje da brze se pali(load)a i samo otvaranje stylova da je brze.prije nisam imao bas nikakvih problema pa i neznam ima li kakvi poboljsanja..
Konacno! ... Pisite impresije ...
Primecen jedan bug koji su bili ispravili sa prvim updateom a sada sa novim ga opet vratili :)) Npr u toku svirke sledecu pesmu hocu da radim iz favorite banke i izaberem Favorite Bank i podesim Favorite5 page3 da bih to posle prebacio jednostavno kada pozovem Favorite banku on me baca gde sam namestio i izadjem na exit!Ako nekim slucajem stisnem bilo sta iz Style Select-a znaci ne moram da menjam ritam nego samo da pritisnem dugmic i kad se vratim ponovo na Favorite banku on me vraca FAVORITE1 i Page 1 . . . Jbg usporava rad kad svira uzivo jer moram posle da stisnem jos dva tri puta displej dok prebacim ritam . . .
Primecen jedan bug koji su bili ispravili sa prvim updateom a sada sa novim ga opet vratili :)) Npr u toku svirke sledecu pesmu hocu da radim iz favorite banke i izaberem Favorite Bank i podesim Favorite5 page3 da bih to posle prebacio jednostavno kada pozovem Favorite banku on me baca gde sam namestio i izadjem na exit!Ako nekim slucajem stisnem bilo sta iz Style Select-a znaci ne moram da menjam ritam nego samo da pritisnem dugmic i kad se vratim ponovo na Favorite banku on me vraca FAVORITE1 i Page 1 . . . Jbg usporava rad kad svira uzivo jer moram posle da stisnem jos dva tri puta displej dok prebacim ritam . . .
E jbg! Ja taman krenuo da vrsim update ... a sad si me malo razocarao ...
ja otkad sam kupio pa3 nisam nista dirao niti mi se pojavio neki bag :) da čuknem u drvo :)
Miki ne moze kod tebe da nema bagova a kod nas da ima?To je siti OS svima samo sto neko izvlaci sve iz klaviajture a neko i neko poznaje sve tajne i uvek otkriva nesto novo a neko ne nego ostaje na isto ;)
Meni ovo dobro radi ,jedino ne radi ako ti je otvorena ta FAV strana i gledas u nju i pri tom pritisnes neki STS baca te na stranu na kojoj se nalazi ritam na kom trenutno sviras. Ako namestis zeljenu FAV banku i stranu i izadjes na EXIT ,mozes slobodno da pritiskas STS ,kad pritisnes opet FAVORITE\USER ,pamti sta si namesitio zadnje - tako radi dobro. A ako si opisao da zelis sa otvorenim FAV da menjas STS- onda vraca na trenutni,tako ne radi.
Uh, najdraze mi je ovo sa 7:53 su spustili na 1:53 dizanje sistema, a iskoristeno mi je 95% memorije ... Inace ako smijem primjetiti, sve radi dosta brze.
Dodato:
Meni ovo dobro radi ,jedino ne radi ako ti je otvorena ta FAV strana i gledas u nju i pri tom pritisnes neki STS baca te na stranu na kojoj se nalazi ritam na kom trenutno sviras. Ako namestis zeljenu FAV banku i stranu i izadjes na EXIT ,mozes slobodno da pritiskas STS ,kad pritisnes opet FAVORITE\USER ,pamti sta si namesitio zadnje - tako radi dobro. A ako si opisao da zelis sa otvorenim FAV da menjas STS- onda vraca na trenutni,tako ne radi.
Mislim da je Marco7 upravu i kod mene isto radi.
Ako izaberes recimo FAV banku 7 stranicu 3, vratis se pomocu exit-a, prebacis na neki drugi STS, ponovo odes na favotite, baci te na FAV banku 1, stranica 1... Ne znam kako kod tebe Vex vraca na zanju postavku?
Kod mene vraca na zadnju postavku,kao sto sam i opisao. Za klavijaturom sam trenutno i probao sam to vise puta ,tako mi je radio OS 1.11 ,tako sad i 1.50 . Jel ste vas dvojica odradili FACTORY RESTORE posle update sistema?
E vidis ja nsiam mislio na STS nego na Style select a to je bilo koji dugmic od ritmova,znaci bilo koja banka :) Jer ja na primer uzmem ritam iz Style Banke Rock npr i odem da pripremim za neku od sledecih pesama recimo Favorite 7 stranica 3 u toj favorite banci i ako u medjuvremenu pritisnem bilo koju drugu banku ritmova bez obzira da li menjam ili ne kad ponovo pritisnem Favorite dugmic on me vraca n Favorite1-Strana1 . . . Nadas se da ste me razumeli!To je isto bilo i na prvom Os 1.00 sako sto je bilo ako pritisnes bilo sta ona ti daje prvu stranu jbg i posle su ispravili ali vidis sada ima se u ovoj verziji potkrala greska :) Evo probaj ovo pa ces da vidis o cemu se radi ;)
Sad razumem, probacu, nisam za klavijaturom... Ako je tako sreca sto ne koristim mnogo fabricka mesta, 3 banke za sada...
Sent from S3
Ja sam sve uradio, naravno i factory restore, ali isto se ponasa kao sto je bilo u OS 1.0. Mislim da su to zaboravili i da cemo brzo cekat OS 1.51 :-(
Pozdrav!
Meni se dogadjaju pomalo cudne stvari sa novim o.s,dok sa starim nisam imao vecih problema sem sto po nekad zaledi na nekoliko sekundi ali i je bilo retko,sada sa novim mi je par puta zaledio za par sati kako radim i jednom mi je poceo sam da prebacuje boje kako otvorim bilo koju performans banku on izabere neku boju i pozove je ,kada sam ugasio kl.vratilo se u normalu,moracu da ga testiram duze vreme da vidim dali ce da pravi jos neke greske ,ako bude pravio bice problem.Ne znam dali je neko imao ovakav problem sa novim o.s?
E ispravljeno je skroo sve :) Evo sad sa svadbe i zadovoljan sam :)) Pre se gubio tempo otcekira kad se stisne na dnu displeja na osnovnoj strani bilo sta(volume,ensemble,mic . . .) a sada ostaje cekiran bilo sta da radis dok ga naravno ti ne otcekiras sam sto je vrlo dobroooooooooooooooooo :) Kada se izabere tekst sa Hd ili Usb ostaje na displeju sve dok ne izaberes drugi ili dok ne izaberes nesto novo iz soongbook-a bez obzira koliko se menjali ritmovi i ostalo sto je isto vrlo dobroooooooooooooooooooooo :) Ima tako jos sitnica vrlo zanimljivih koje su sredjene i vrlo sa zadovoljan ;)
taletdkmk
13.09.2012, 12:47
Ja sam ga testirao sinoc na svirci radi super sve je ok. Pozdrav
Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e using Tapatalk
sale_band
13.09.2012, 14:05
Da li moze USB HD da se koristi na PA3x umesto USB Flash kartice???
Moze,Ali zasto bi to radio?imas sasvim dovoljno mesta I na HD a isto tako na neki veci flash tipa 16 GB....samo bi sebi stvarao dodatni teret za transport!
sale_band
13.09.2012, 15:17
Pa3x 61 nema HD valjda a tek treba da ga dobijem za koji dan...
Imam 600GB USB HD koji mi je radio sa PA800 pa zato pitam...
Hvala!!
Samo ne znam sta ce ti 600gb za klavijaturu????Ja na Hd-u imam zauzeto 2Gb i od toga mi je 1,7Gb muzika koju pustim na svadbama i tegama tog tipa pre svirke i svoj set i 1mb tekstova!Sto se mene tice Hd disk mi nista nije potreban a ni veca USB memorija od 4 Gb . . .
sale_band
13.09.2012, 16:31
Netreba meni 600 GB za klavijaturu ali imam toliki disk :)
Samo me zanimalo dali ce da radi ili ne...
I da radis sa matricama jedan flash ti zavrsi posao....mada ok matori nemoj pogresno da me shvatis nije da te kritikujem nego gledam po sebi da sto manje opreme nosim sa sobom....;)
PA ako ti je to externi USB HDD ,bocni ga spolja na USB pa ces videti dal radi ili ne ;) Trebalo bi da radi ako se napaja samo iz USB-a, a ako koristi i neki adapter za struju ,onda nema smisla ;)
Mare konkretno mislim da mi nije nijednom zakucala niti zaledila i to...a najvise sto mi se svidja u novom OS-u je da se ne odčekira tempo prilikom promene ritma...
taletdkmk
14.09.2012, 02:12
Ja mislim da ne postoi niko kome nije zaledila klavijatura. Primetio sam BUG koi je bio i sa prethodnim OS. Dok sviram chord+memory samo mi se promeni na chord. Pozdrav
meni nijednom nije zaledila da moram da je palim i gasim...mislim boli me uvo...samo kažem šo bi lagao ;)
Miki buraz moj nismo mislili na zakucavanje pa restart nego se desavalo na Pa3x i na Pa3x76 da klavijatura svira normalno i sve ali displej ostane 2-3 sekunde neaktivan i posle proradi sve noramalno!To se javi jednom u deset dana ali se pojavljivalo ali koliko sam mogao da primetim sa novim OS su to resili i nema nikakvog freez-a a resili su dosta sitnica koje su smetale kako u sredjivanju style-a tako i u radu uzivo kao ono sto sam pomenuo oko tekstova i tempa ;)
Ja imam pa3x sad 6 mjeseci i svaki vikend radim na njemu i stvarno mi se nije do sada javila niti jedna jedina greška, zato sam malo skeptičan sa novim Os-om. Nebi htio samo da sad stavim update pa da za vikend ostanem bez klavijature ili nedaj bože da mi se usljed svirke zamrzne.
Najsigurnije ti je da drzis verziju 1.00 dok je god klavijatura kod tebe ;) Jer ja vidim da ti u Record druze nisi nikad usao pa tyi i nikad nije ostao patos zaledjen i sve ostalo sto ideu z greskje sa starim OS!Ostani na prvoj verziji!!!!
Juce mi prvi put zaledila (freeze) klavijatura sa novim OS-om, pa sam morao direktno na dugme On/off. To se desilo dok sam vezbao kuci, ritam boja neka.
E vidis ja nsiam mislio na STS nego na Style select a to je bilo koji dugmic od ritmova,znaci bilo koja banka :) Jer ja na primer uzmem ritam iz Style Banke Rock npr i odem da pripremim za neku od sledecih pesama recimo Favorite 7 stranica 3 u toj favorite banci i ako u medjuvremenu pritisnem bilo koju drugu banku ritmova bez obzira da li menjam ili ne kad ponovo pritisnem Favorite dugmic on me vraca n Favorite1-Strana1 . . . Nadas se da ste me razumeli!To je isto bilo i na prvom Os 1.00 sako sto je bilo ako pritisnes bilo sta ona ti daje prvu stranu jbg i posle su ispravili ali vidis sada ima se u ovoj verziji potkrala greska :) Evo probaj ovo pa ces da vidis o cemu se radi ;)
Probao... Definitivno bug postoji.
splendid
17.09.2012, 13:26
Bogami,nisam još ubacio novi OS ali čitajući vaše postove deluje mi da se nisu nešto pretrgli sa rešavanjem bagova.....što se tiče mog pa3, nikad mi se nije zamrzo displej niti nešto tako......od problema istakao bih to što je kolega taletdkmk rekao za prebacivanje chord+lower na samo chord i to što se nekada prilikom korišćenja STS-ova pojave neke sasvim desete boje od onih memorisanih...ali generalno vokalist je dosta loš i mislio sam da će tu uraditi nekih stvari a ono izgleda ništa.....
Instalirao sam novi OS i neda mi da menjam STS-ove u songbook-u. Nista nisam menjao u podesavanjima sa predhodnog stanja.
Ako nekog zanima sad klavijatura cita i prazne redove u txt -u(songbook) tako da je meni sad cirkus kad upalim tekst a namerno kad sam kucao ostavljao sam prazne redove da bih se lakse pevac snalazio kad cita tekstove preko lap-topa.
U kreiranju textova treba koristiti free program notapad++. S njim je moguće sve radnje i prepravke napraviti u tren oka.
Problem s praznim recima se rješava s plugin-om TextFX. Označi se text, odabete TextFX, pa TextFX Edit i na kraju klikne na Delete Blank Line. Ako se u program pozove 10000 tekstova i pokrene navedena radnja i trenu su izbrisani svi prazni redovi u svim pjesmama.
blackman
17.09.2012, 19:08
pozdrav kolege kako vise citam ove post-ove o pa3x sve su vece sanse da cu odustat od kupovine istog ,po ovome sto pisete pa3x ispada da nije uopste pouzdana klavijatura za tezgu
Nije pouzdana????? Imam Pa3x godinu i 2 meseca . NI JEDNOM me nije izdala ! Naprotiv,preporodjen sam sa pa3x ,to sto se desavaju neke stvari su random slucajevi... ali naravno,za tvoje pare sviraj sta ti mislis da je pouzdanije ;)
ljudi čitjau šta mi ovde pišemo pomisliće da je pa3x kršina na osnovu nekih sitnica :) jedan ortak uzeo sad pa2 kaže isto ma kakav pa3 kao promašaj pun bagova ,kako se brzo prširi tako buva...nemojte se ljudi plašiti pa3 slobodno kupujte :)
sale_band
18.09.2012, 06:58
Ja ga imam 4 dana i super radi :)
I da li ste uspeli makar da preimenujete u songbooku STS. Sve katancice sam izkliktao i nece... Ni kad povucem boju iz performansa i zelim da je zapamtim u STS u nekoj pesmi nece... Hvala...
accordst
18.09.2012, 13:33
Da nemam Pa3x iskreno,čitajući neke postove i ja bi se preplašio u cca 1god. nikad u svirci nije zakazala.Svi koji učitavaju setove sa prethodnih korgova(pa800,pa2x) preporučio bi im da sounde iz starog seta učitaju jedan po jedan a ne zajedno cijeli set i ne bi trebali imati nikakvih problema.Nakon toga više nema potrebe tako nego se učitava (i sprema) kompletan set.Nije nužno da se poslije problemi javljaju ako se učita kompletan set ovako se malo vremena ''izgubi'' ali mislim da je sigurnije.Ja sam tako radio i nikad nikakvih problema sa semplovima.
može biti,al ja sam učitao set odmah od pa1x i to radi bez greške,mislim da global ne bi trebalo vući sa starije klavijature...to ne valja
Nije pouzdana????? Imam Pa3x godinu i 2 meseca . NI JEDNOM me nije izdala ! Naprotiv,preporodjen sam sa pa3x ,to sto se desavaju neke stvari su random slucajevi... ali naravno,za tvoje pare sviraj sta ti mislis da je pouzdanije ;)
Potpisujem!
Potpisujem i ja da PA3 zvuci i radi odlicno i kraj price ali i dalje ne mogu da resim problem sa menjanjem STS-a u songbook-u.
Ponovo sam ucitao novi OS, uradio opet factory restore, u globalu -preferences odstiklirao Factoru and sound Protect, usao sam i u fabricki songbook i ni tu nece da mi promeni boju.
-Kod drugara sto jos nije updatevao OS sam prepisao sve parametre (GLOBAL, LOCK) podesio indenticno i nece.
U performansu radi, zapamti mi boju i sve...ali songbook me ubi... Hvala
Kako ono bese?Kad sam ja ovde pricao koliko je bolji aranzer Pa3x od Pa2xPro mnogo njih me ispljuvalo a sada isti ti koji su pljuvali traze da kupe Pa3x a pricali su da je bolji Pa80???Ljudskoj mizeriji i sujeti nikada kraja majke mi . . .
Ma klasika... Nema tu sta mnogo da se kaze.... Btw... Javlja mi se bug, automatski se pali auto fill kad udjem u songplay mode.
Sent from S3
Ma klasika... Nema tu sta mnogo da se kaze.... Btw... Javlja mi se bug, automatski se pali auto fill kad udjem u songplay mode.
Sent from S3
Ako si mislo kad izadjes iz songplay, ja sam isprobao i ne pali mi se auto fill ...
Dodato:
Kako ono bese?Kad sam ja ovde pricao koliko je bolji aranzer Pa3x od Pa2xPro mnogo njih me ispljuvalo a sada isti ti koji su pljuvali traze da kupe Pa3x a pricali su da je bolji Pa80???Ljudskoj mizeriji i sujeti nikada kraja majke mi . . .
Like!
Ne kad izadjes... U style play si i prebacis na SONG play-pojavi se... Ja ga ugasim, vratim se na style play i opet prebacim na song play - auto fill se sam upali.
Sent from S3
splendid
26.09.2012, 10:05
Slabo koristim song play ali....da nisi slučajno prvu postavku u song play memorisao sa upaljenim auto fill-om...?...
Pozdrav.
Ma ja koristim song play da pustim muziku u pauzi i ni za sta vise... Ne znam dal ima neke veze prva perf.sa song play-om, ali provericu, mozda moze da se snimi to u Globalu... Ali opet se pitam, sta ce auto fill u song play mode-u?? Ne bi trebao uopste da se pali.
Sent from S3
splendid
27.09.2012, 10:37
Moguće da je vezan za performansu....ili je možda vezan za style u toj performansi...probaj pozovi direktno taj style iz perf. pa vidi dal je na njemu podešen.....
Pozdrav kolege,veceras mi se desilo na pa3x da se komplet sve smanjilo,osim mikrofona.odsvirali 2 bloka bilo sve ok,napravili malu pauzu,kad smo poceli poslije pauze,jednostavno nema snage,skroz tiho.tek kad sam ugasio i upalio ponovo radilo je sve opet. Sad dali je do O.S ili nesto drugo vidjecemo?
Da nisi slucajno ukljucio opciju " talk" u vocalistu? To sto si opisao se manifestuje, tj klavijatura je tako ponasa kad je "talk" ukljucen.
Sent from S3
Vex mislim da si u pravu,u pauzi je jedan prijatelj malo pregledavao po klav. pa je vjerovatno i dirao ono sto i ne zna,al covjek uvijek gleda ono naj gore,ovo sa ovim O.S se uvuklo pod kozu.u svakom slucaju hvala ti...kad sam imao Pa800 sam jednom imao isti problem,al hajde se sjeti svega vise
splendid
30.09.2012, 23:56
... Javlja mi se bug, automatski se pali auto fill kad udjem u songplay mode.
Hehe.....evo ga i kod mene auto fill...... :)
Pa kazem ja... i to ga iskljucim,pa prebacim na Style Play,pa kad se vratim na Song Play,auto fill se opet sam upali... Bzvz... A sta ce Auto fill u Song Play??? Nema smisla...Klasican BUG.
Odem ja sinoc na svirku, palim klavijaturu i imam sta da vidim. Ekran se potpuno izmenio. Gore gde je naziv ritma, nista ,ne pise, vamo desno gde su one tri bolje koje cine performans i pad i to sve prazno, dole kada prebacim na sts da biram boju preko ekrana i tu sve prazno, ali zanimljivo je to da ja preko ekrana odaberem sts1 isto kao i ritam i on odreaguje. Tempo kada upalim klavijaturu je 0 i krenem da vrtim tockic on ide123456 itd, ali kada stisnem sift i tempo normalno ubrzava i na dobroj je brzini ritam. Transpose je 0, ali radi, samo ne pokazuje da ga je zamenio, takodje i akord koji drzim. E sada, kada udjem u performans ili u favorit, ekran radi normalno. Kada sam hteo da sacuvam set, i hteo sam neke fabricke banke ritmova da sacuvam, nisam mogao. Moga sam samo set. Klavijatura normalno radi, i imam os1,11. Ne znam da li me je neko razumeo. Moracu da slikam pa da ubacim ovde. Sutra cu da ubacim ovaj novi os pa cemo da vidimo sta je.
sale_band
01.10.2012, 15:21
Pa skini novi OS...
Mladenbp
01.10.2012, 15:26
i kod mene auto fill :/
splendid
02.10.2012, 08:54
Font u lyrics ružan za medalju.... :)
Auto FILL - ipak i kod mene. Jos jedan BUG u songplay modu .... Kada promijenis tempo, recimo usporis MP3, i hoces jednim klikom sa dva tastera za tempo da ga vratis na zadanu vrijednost, 0 bodova - nece.
Pa sto kaze Marko, to je mashina... Ne moze kod jednog da ima, a kod drugog da bug ne postoji...
Sent from S3
taletdkmk
05.10.2012, 10:22
Dali ste primeliti na oficijalnoj strani www.korgpa.com nema resurse za novog O.S. sto mislite, zasto su odstranili za download?
Zato sto su resursi isti kao prethodni. Nista novo nisu dodavali. Ovo sto je izaslo kao novo u OS-u 1.5 je sve uradjeno od postojecih resursa.
Sent from S3
Imaju resursi ovde na sajtu ko zeli da ih skine u paketu sa zadnjim OS ;)
sale_band
06.10.2012, 15:05
Moze li se na pa3 namestiti vocal processor da ostane na odredjenom setingu bez obzira koji performans se selektuje??
Mislim, ostaje seting isti samo se, kad promenim performans, na kratko ugase efekti na mikrofonu....
Zakljucaj u Gobalu da se vocal preset ne menja, jedino tako... Ako sam te dobro razumeo.
Sent from S3
sale_band
06.10.2012, 17:00
Hvala Vex, probacu....
Dodato:
Jos me nesto interesuje...
Dali je PaAs zvuni sistem relevantan za podesavanje levela na PA3X??
Dodato:
Mislim, zvucni sistem, tj. fabricka zvucna kutija koja se kupuje posebno
MusicAngel
18.10.2012, 05:23
E drugari, izvin'te ako skrećem malo s' teme...
Sećam se da je postojala neka inicijativa da se sa Pa3 konvertuje jedan od onih lepih drum kitova za nas, Pa2-ojkaše :)
Pa šta bi sa tim?
Nestala inicijativa? :D
zsimonovic
20.10.2012, 14:19
Sad sam poredio isti set na pa800 i pa3 i mogu reci da pa3 radi konkretnije,zdravije,zrelije.Probao sam bas,kontre,solo boje i mogu reci da se oseca lepa razlika.Pa800 radi mutnije i nekako plasticno,dok pa3 radi bas kako bi trebalo.Znaci stavio sam master eq na pa800 na 0 i na pa3 sam stavio maxx audio na off.E,desilo mi se,pustio sam neki dugacak MP3 fajl,koji traje oko sat ipo na pa3 i posle skoro minut se zaledila klavijatura tako da sam morao da je iskljucim i ponovo upalim.Dirke su tvrde,duboke i teske za neko tehnicko sviranje solo.Brze ucitava set od pa800.Na pa800 set od 64mb ucitava 20-tak minuta a na pa3 5 minuta,sto mi se jako svidja.Malo je ekran tvrdji za menjanje,mora malo da se pritisne dok na pa800 radi lakse,samo se pipne.Vise ram memorije,duplo vise user mesta za solo boje,vise mesta za pravljene ritmove.Mana je i sto efekti ne mogu na izlaze 1,2.Vocalist radi dobro,ritam masina takodje.Malo se teze vide tasteri u mraku nego na pa800 zato sto je crna klavijatura.Izrada i dizajn su ekstra.Uglavnom je ekstra masina,nemam reci!To je neki moj utisak.
Bilo je vec mnogo poredjenja Pa3X sa starijim modelima i ustanovljeno je da su razlike ogromne,kao i mogucnosti u odnosu na stare mofele,ali zapalo mi je za oko da ti set na Pa3x ucitava 5min......to je jako dugo i nebi trebalo da ti se to desava....meni dize sistem za 1:13 sa 128 mb kompresovanih,znaci 256mb.....
Kao prvo, stavi OS 1.5, kao drugo, mnogo ti se dugo pali klavijatura sa samo 64mb semplova, to je zbog starog OS-a, verovatno... Kao trece rade efekti i na 1 i 2 OUT, ALI samo ako efekt tih traka koje saljes na 1-2 stavis na INSERT.
Sent from S3
zsimonovic
20.10.2012, 20:11
Ne,klavijatura se pali za minut ,nego kad hocu da ucitam neki drugi set da preslusam,i ako je veci,npr. 100mb brzo ucita,za 5 minuta,dok pa800 ucitava novi set 20minuta velicine oko 60mb.E to me interesuje oko efekata,hteo bih da stavim na lower neki efekat,moze li to i kako posto vidim da na upp1,2,3 i loweru imaju samo master1,2,3 efekti.A kad udjem u efekte pa na FX B stranicu zatamljen mi je INSERT FX i pise DIS.Kako njega da aktiviram?
Dodato:
Mogu li na lower,na koji bih stavio bas,da posaljem na izlaz 2 i da stavim efekat na njega?To bih uradio u sa upper 3 koji bih koristio za kontre.
Da bi taj efekat aktivirao, moraces da jedan drugi efekat, de-aktiviras. ( Stranica 126 Style Play operating mode manual)
A da saljes bilo sta na Out 1 ili 2, to morace da bude suho. Dakle nemoze se ni jedan efekat ubaciti na out 1 ili 2. Bar koliko ja znam. Ja ponekad BAS isto saljed na out 2. Ali efekte i EQ za njega podesavam na mixeti.
zsimonovic
22.10.2012, 12:51
Desavalo mi se dva puta,kad sam pustio neki MP3 fajl koji traje sat ipo da posle nekog vremena,oko minuta,zaledi klavijatura.Sinoc sam nesto menjao oko styleplay-a,medie i globala i zaledila.Sinoc sam obrisao sve semplove iz klav. i ubacio goran bas multisempl,kompresovao sam ga pa sam posle toga ponovo importovao isti bas,poredio sam kompresovani i ne kompresovani i nisam uocio neki bitan gubitak u kvalitetu zvuka kad se kompresuje sempl.Mozda malcice postoji razlika ali stvarno neznatna.
mario-27
22.10.2012, 16:18
Desavalo mi se dva puta,kad sam pustio neki MP3 fajl koji traje sat ipo da posle nekog vremena,oko minuta,zaledi klavijatura.Sinoc sam nesto menjao oko styleplay-a,medie i globala i zaledila.
Imam Pa1x pro i već neko vrijeme razmišljam o kupovini Pa3. Ali što duže pratim ovu temu i vidim probleme koje imate, nekako nisam više siguran. Baš nije zgodno da se zaledi usred svirke, pa gasi-pali dok ljudi čekaju...
S kojim OS-om se to događa?
Vidis drugar ja imam Pa3x 76 vec duze vreme i nijedan,ali ponavljam,ni jedan jedini put mi klavijatura nije blokirala......napominjem da mi je klavijatura upaljena svaki dan bar 10 sati.....u prolazu kad imam vremena udjem u sobu i cackam nesto.
Kao sto Zoricd kaze, i u mene je u upaljena namanje 3-4 sata dnevno, i do sada, da se kucne u drvo, nijedan takav problem nisam imao.
Ali sa tim receno, ono sto se desavalo @zsimonovic, nisam probavao. Vecina mp3-a sto ja pustam su oko 3-4 minute. Bas cu veceras da probam.
splendid
23.10.2012, 08:50
Pa3x koliko god da se piše o problemima na tezgi sa njom, ti problemi su stvarno retkost i to su pojedinci, mora se uglavnom malo obratiti pažnja prilikom učitavanja raznih setova i smeća za sve serije korg pa, koje kruže po internetu. Nije to nikakva mudrolija samo ne može se downloadovati sve živo sa neta i učitavati sve redom....ima oštećenih setova, globali idu samo na isti tip klavijature, vokalist isto itd.
Postoje problemi u editovanju i u nekom ozbiljnijem radu ali to nije vezano za live svirku koja se svodi na puštanja ritma, sviranja i korišćenja vokalista.
Prema tome, PA3X JE ODLIČNA KLAVIJATURA, NAJNOVIJI I NAJNAPREDNIJI KORGOV ARANŽER ! ! !
Ovo sam morao da napišem velikim slovima kako bi bilo upadljivo ljudima koji se zbog iskustava pojedinih vlasnika pa3 razmišljaju da li je pametno kupiti ovaj aranžer.
Ja imam pa3 duže od godinu dana i nikad ni jedan problem nisam imao sa njim na svirci. Jedini problem koji sam imao jeste kad sam otvarao neki folder u kojem imam ogroman broj .txt fajlova pa se na možda 5-10 sekundi zamrzne displej dok ne otvori taj folder. Taj isti folder u pa2 mi je otvarao minut-dva u toku svirke dok pa1 i nema tu opciju, tako da ne obmanjujemo ljude mišljenjem da je neki prethodni aranžer bolji od trenutnog.....
Na kraju.....da li neko zna neku savremeniju tehničku tj. elektronsku spravu tipa ajfon 4 - 5, samsung galaxy S3, neki auto tipa Mercedes ili neku zmiju od računara a da među vlasnicima tih stvari nema onih koji tu i tamo imaju određene probleme.
sale_band
23.10.2012, 16:58
Ja sam pre neki dan na po tezge ostao bez basa i ritam gitare, samo mi bubnjevi ostali... Morao sam rucno da odsviram bas.
Mislim da sam nesto cacnuo a neznam sta jer posle restarta sve je bilo ok...
Inace, sprava je za 10, radi kao singerica :)
Sale_band , to su nocne more za neke ljude. Dosta puta se to dogodi bas onako kad je atmosfera vruca, pjesma udara, svi na nogama, pa onda gruh! Ode ton, ili mikseta, ili na jednom vjencanju sam bio kad je pola flase Jim Beam-a otislo u srce PA2X-a. Jbg, covjek se usro, ali sta mozes...
Ali dobro se ti snadje sa tim bas-om. :D
Ne vidim sledece ako neko zna mada sam sve pretrazio...
Moze li mp3 da ide na OUT1 ili OUT2,ono sto ja vidim je samo OUT1+2?
Postoji li bar neki EQ za mp3, u songu nista ne radi od efekata?
splendid
25.10.2012, 08:53
Ja sam pre neki dan na po tezge ostao bez basa i ritam gitare, samo mi bubnjevi ostali... Morao sam rucno da odsviram bas.
Mislim da sam nesto cacnuo a neznam sta jer posle restarta sve je bilo ok...
Inace, sprava je za 10, radi kao singerica :)
To se i meni par puta desilo...problem je bio što sam slučajno pritisnuo nešto od "chord scan" dugmića...uf..nije mi bilo sve jedno..... :)
Možda si i ti tako uradio.... :)
Isto mi se desilo par puta. Razlog neznam, znam da nisam nista kliko. Pocne ritam i negde na pola pesme izgubise pratnja, ne reagira na levu ruku i nista ne mozes da napravis dok ne predjes na drugi style.
Jos primetio sam da mi u song book kad pustim neki ritam sto mi je prilagodjen za neku pesmu, volume pr. za bass traku je smanjen od original styla, a snimio sam bez nikakvih drugih promena sem brzina tempa i varijantu za pocetak ili intro.
sale_band
04.11.2012, 03:26
Nasao (novi) bug...
Kad editujem ritam u record mode, sacuvam i izadjem u style play, Lower track mi se "zakuje" i svira neki bezveze akord i ne reaguje na start/stop dugme, gasi se samo na "real time tracks-lower" taster...
Da bih resio, udjem u Sound mode pa se vratim u Style play i onda je sve ok...
nista novo,slicno mi se desavalo i na pa1x,a i na pa2x...
zsimonovic
04.11.2012, 13:09
Moze li mi neko reci,posto sam ucitao u pa3 set,koji je verovatno kompresovan,kada sam ucitao sledeci set a pre toga sam pobrisao sve multisemplove,ostali su semplovi od predhodnog i mesali su se semplovi dok nisam vratio na fabricko stanje,pa me interesuje jel to normalno i gde su ostali ti predhodni semplovi?U semp. info nisu bili isti brojevi gde pise kolika je slobodna memorija i largest ispod,pisalo je nesto -294876324,npr.Kad je pocelo da mesa semplove,uplasih se.Hehe.
<object height="81" width="100%"> <param name="movie" value="https://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ft racks%2F68091199"></param> <param name="allowscriptaccess" value="always"></param> <embed allowscriptaccess="always" height="81" src="https://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ft racks%2F68091199" type="application/x-shockwave-flash" width="100%"></embed> </object> <span><a href="http://soundcloud.com/dacappodesign/malo-moje-pa-trojke">Malo moje Pa trojke ...</a> by <a href="http://soundcloud.com/dacappodesign">dacappodesign</a></span>
Jeste da je ovo tema o pa3x,ali kada bi svi mi sto imamo pa3x kacili demo snimke ovde, nastao bi haos...
Sent from S3
Zamrla je malo, ... pa rekoh ...
A volio bih da malo cujem i ostale, kad se vec nema o cemu diskutovati ...
Dodato:
Nasao (novi) bug...
Kad editujem ritam u record mode, sacuvam i izadjem u style play, Lower track mi se "zakuje" i svira neki bezveze akord i ne reaguje na start/stop dugme, gasi se samo na "real time tracks-lower" taster...
Da bih resio, udjem u Sound mode pa se vratim u Style play i onda je sve ok...
Ne postoji taj bug ... Provjeri ti svoje setove gdje imas bug ... Ja sam svaki dan u Style Edit modu i nikad mi se to nije desilo!
Dodato:
Moze li mi neko reci,posto sam ucitao u pa3 set,koji je verovatno kompresovan,kada sam ucitao sledeci set a pre toga sam pobrisao sve multisemplove,ostali su semplovi od predhodnog i mesali su se semplovi dok nisam vratio na fabricko stanje,pa me interesuje jel to normalno i gde su ostali ti predhodni semplovi?U semp. info nisu bili isti brojevi gde pise kolika je slobodna memorija i largest ispod,pisalo je nesto -294876324,npr.Kad je pocelo da mesa semplove,uplasih se.Hehe.
Nije potrebno brisati multisemplove, upravo je potrebno sve semplove izbrisati ...
zsimonovic
20.11.2012, 19:26
Strasno me nervira kad obelezim voice processoe preset gde menjam terce pa promenim performans,vise nije obelezen tako da kad god hocu da promenim vokal tercu moram prvo da kliknem na to mesto pa tek onda da promenim tercu.Jos mi je ukljucen stalno display hold da bi mi boje bile pri ruci pa kad promenim performans onda moram exit,pa da kliknem na voice processor preset pa tek da promenim tercu,sto oduzima dosta vremena.Dal je to bug?Kad menjam sts-ove onda se to ne desava,to je dobro!A kad obelezim tempo,prilikom promene performance ostaje i dalje obelezen,to je dobro.Samo performanse kada menjam odbelezi mi se voice processor preset.Jel to i kod ostalih slucaj?
Strasno me nervira kad obelezim voice processoe preset gde menjam terce pa promenim performans,vise nije obelezen tako da kad god hocu da promenim vokal tercu moram prvo da kliknem na to mesto pa tek onda da promenim tercu.Jos mi je ukljucen stalno display hold da bi mi boje bile pri ruci pa kad promenim performans onda moram exit,pa da kliknem na voice processor preset pa tek da promenim tercu,sto oduzima dosta vremena.Dal je to bug?Kad menjam sts-ove onda se to ne desava,to je dobro!A kad obelezim tempo,prilikom promene performance ostaje i dalje obelezen,to je dobro.Samo performanse kada menjam odbelezi mi se voice processor preset.Jel to i kod ostalih slucaj?
Nije to bug, to je jednostavno nedostatak, isto i kao kad mijenjas bankove, a onda te vrati na prvi. Treba im pisati o tim stvarima kako bi ih mijenjali u novoj verziji operativnog sistema.
miki2008
26.11.2012, 12:21
Eeeee.... da nesto kazem...Tj. Da podelim jedno iskustvo sa vama...
Nekad sam pisao tome kako mi zaledi display na pola minute ili vise i otkazu neke funkcije na Korg Pa3x....
Vjerovali ili ne taj problem sam resio tako sto sam izvukao ram plocicu iz lezista i ponovo je vratio na njeno mjesto,da li ne legne kako treba ili sta nemam pojma ali izgleda da je do toga...
Upozorenje!!! Ako vec imate problema sa tim i budete to radili prethodno iskljucite napajanje ram modulu, pokraj ram memorije je mali crni prekidac pre nego sto izvadite iskljucite kada vratite ukljucite ponovo......Od tada radi sarvseno bar kod mene....;)
jedno onako na izgled glupo pitanje :) kako da smanjim metronom kad pravim ritam u record-u ? ubija koliko je jak ne cujem od njega sta sviram ...a nigde ne mogu da nadjem opciju da ga smanjim,a jeste mi to veliki problem...
Neverujem da moze da se smanji.....neka me neko ispravi......mada neznam sta ti tu smeta!
Ako ti smeta iskljuci ga i prati lampicu, ionako moras kasnije quantize da uradis.
player1448
02.12.2012, 05:22
jedno onako na izgled glupo pitanje :) kako da smanjim metronom kad pravim ritam u record-u ? ubija koliko je jak ne cujem od njega sta sviram ...a nigde ne mogu da nadjem opciju da ga smanjim,a jeste mi to veliki problem...
u Globalu/Audio setap na stranici gde je Mp3/speakers
sale_band
02.12.2012, 07:53
Koji je fazon sa "lower track"-om u pa3x...
Uvek mi stiji isti a kad promenim, ostaje samo dok se ne ugasi...
Ne menja se ni po ritmu ni po performasu a neznam ni gde da ga sacuvam... :/
Zakljucan ti je lower pod " lock" opcijama u Globalu... Otkljucaj Lower, snimi Global.
Sent from S3
sale_band
02.12.2012, 14:03
Danke very mucho, Vex! ;)
zsimonovic
03.12.2012, 01:07
Kako mogu da smanjim broj preseta na vokalistu,imam 73,a treba da smanjim na 61,tj pobrisem neke.Kako da to odradim?Hvala!
Probacu cim upalim klavijaturu da vidim da li moze i kako moze ,da ne pricam na pamet i ne prisecam sta sam pre radio (ako neko ne da odgovor u medjuvremenu ) ;)
Dodato:
Kako mogu da smanjim broj preseta na vokalistu,imam 73,a treba da smanjim na 61,tj pobrisem neke.Kako da to odradim?Hvala!
MEDIA > ERASE > SYS [KHD_SYSTEM] > OPEN ALL > GLOBAL OPEN > VPRESET.VOC OPEN > i tu izaberes presete koje zelis da obrises.
HINT : ako zelis da obrises vise njih,da se ne smaras jedan po jedan,drzis SHIFT i selektujes ,i na kraju obrises sve od jednom selektovane :) ;)
zsimonovic
03.12.2012, 20:42
Hvala Vex,probacu.Ziv bio 300 godina,bar... ;)
WTF?????
Sa neba pa u rebra !!!!! :D
Novi OS za Pa3x v. 1.60 !!!!
http://www.korgpa.com/en/support/products/arrangers/pa3x/pa3x-software.html
New functions of Pa3X Version 1.6
The following functions are added to Pa3X by upgrading to
Operating System Version 1.6.
Style Play & Song Play Modes See page
Pads stop when pressing them a second time 2
Global Mode
Auto Power Off 3
Split On/Off function assignable to the footswitch 3
Musical Resources
Up to 40 Performances per bank 4
sale_band
19.12.2012, 15:55
A ja bas hteo da im pisem ovo za padove :)) Bas me obradova!
Moracu sutra da iskoristim pre smaka sveta :))))
A ja bas hteo da im pisem ovo za padove :)) Bas me obradova!
Moracu sutra da iskoristim pre smaka sveta :))))
Da ne ispadne da se hvalim :D
ali ja sam im to predlozio za PAD-ove :)
http://www.korgforums.com/forum/phpBB2/viewtopic.php?t=62896&postdays=0&postorder=asc&start=30 zadnji post na 3. strani :)
iako je postojala opcija da se individualni PAD gasi sa opcijom PAD STOP+ PAD ( a za tu opciju sam naknadno saznao :) )
I jesu ispravljeni bugovi svi?
U listi pise ispravljena samo 2 bug-a ... jedan vezan za lyrics a drugi vezan za QT skale... Za ostalo videcemo vremenom sta se desava ;)
splendid
20.12.2012, 12:27
Joj...ajde im piši nek uvedu na one dodeljive prekidače da mož da se pale i gase glasovi u vokalistu pojedinačno.... :)
Splendid, evo vidis, napisano :-) :-D
Sent from S3
splendid
20.12.2012, 14:30
Da...ako razumeju.... :)
Po meni ovo je velik nedostatak....ili....????
Pa neznam koliko je veliki,jer mnogo ljudi cak i nekoristi vokoder na Pa3x.....ali u svakom slucaju bila bi dobra opcija!
Ja licno nisam osetio tu potrebu za tim, ali ne kazem da ne bi bilo korisno;-)
Sent from S3
sale_band
20.12.2012, 17:28
Ovo sa padovima je do jajnika!!!
Ja bih voleo da u recorderu dodaju jos po koju funkciju za editovanje.....npr da mogu da namestim npr bas nogu na 100,i da to kopiram na sve varijacije,prelaze,into,itd......tako sa dobosima itd....to bi mi mnogo pomoglo nivelisanju ritmova,ali to je verovatno nemoguce dodati......
markomuzicar
21.12.2012, 04:24
I konacno user scale na vokalistu,a i za sviranje te famozne terce da mogu da uradim bez semplovanja, drum kitova, kojekakvih enesemble-ova i ostalih buzdevina. Najjednostavniji user scale....da li je moguce da jos to nema! Ili je fora vucarati workstation a pre toga ga kupiti uz aranzer od 3 soma.....:mad:
Posto nisam kuci i ne mogu da cackam zanima me koja je svrha Auto Power off i imaju li kakvi resursi uz novi OS?
Svrha je da ako ti je klavijatura neaktivna 2 sata automatski ce da se ugasi.....odmah sam to odcekirao,ok je funkcija,ali meni je kljava upaljena po celi dan pa kako stignem u intervalima sredjujem i svirkam,pa mi neodgovara svaki cas da se gasi sama od sebe!
Nemaju resursi samo OS!
Sto se tice resursa, ima poboljsanja, ali na prazno:-) Dobili smo petu stranu na performansama... I sad me ta peta strana dok se ne naviknem bas smara i otezava posao... Sinoc na svirci samo vrtim performanse, kao da ne znam gde mi je sta :-(
Sent from S3
sale_band
22.12.2012, 05:33
Predosecam da ce tek da bude poboljsanja na pa3x... Videcemo
zsimonovic
22.12.2012, 13:21
Sto se tice user skala,mogle bi da se prave terce da su stavili opciju da moze da se ukljuci i iskljuci samo na pojedinim upperima.Npr da upper1 da iskljucim skale a na upper2 da ukljucim skalu,a upper 2 da se povisi na transpoze za +3 i uradi user skala.Sitnica je da se to doda a znacilo bi mnogo,jbg.VALJALO BI KA BI NEKO KO IMA VEZU SA KORGOM PISAO DA URADE TO U SLEDECEM OPERATIVNOM SISTEMU,olaksalo bi nam pravljenje terci a bila bi jos mocnija sprava.Isto nisu resili kad se obelezi vocal preset i promeni performance,vise nije obelezen vocal preset. :(
To sada radi, ali sa fixiranim user bojama, ali ima bug koji sam vec prijavio, pa mono boje sa portamentom ne rade dobro.
Sent from S3
Gresis Vex. Portamento radi sa Fixed scale. Legato ne radi.
Mada to mu opet dodje mana....
Ace, na to sam i mislio... Retke su farbe gde se stavlja portamento a ne i legato, bar sto se ove nase muzike tice...tako da, obrni - okreni, razumeli smo se :-)
Sent from S3
Ljudi,kako u style record da namestim da se na istom kanalu u zadnjem taktu promeni recimo gitara,ne moze se upisati program change,jer moguce da nema to u style???
Mozes menjati boje u traci po varijacijama, ali u istoj varijaciji ne mozes. U prvom slucaju samo u style play mora biti cekirano " original style sounds"
Sent from S3
vex sta je to za padove malo preciznije u novom os ? pozz
Sad PAD mozes da gasis pojedinacno na isto dugme na kome si ga upalio... Na primer upalis perkusije na pad1 a na pad3 recimo si upalio pattern gitare... Ako pritisnes pad stop, gase se oba... Sada ako hoces da ugasis na primer gitaru na pad3 a hoces da nastave parkusije na pad1 samo pritisnes pad3 i gitare staju a perkusije nastavljaju... To isto je pre moglo, ali moralo je da se drzi pad stop i dok drzis pad stop da pritisnes pad koji hoces da zaustavis. Ovime je to uprosceno, to je cela prica.
Sent from S3
ohoooo extra:lol: svaka cast vex
Dodato:
ne svidja mi se sto u novom os ne moze da se popravi nista u songbook to su pokvarili ranije je moglo npr..pozoves neku pesmu koju si ubacio i mozes da promenis farbe na sts na svaki sts da stavis razlicitu tercu za vokal i samo ga snimis na write current i on je zapamti tako u songbook-u... sada to ne moze ne znam zasto su to uradili........
Dodato:
ispravka ipak moze :lol::lol::lol: samo mora da se udje u songbook da se ukljuci sts write posto je iskljucen :lol::lol::lol:
miki2008
25.12.2012, 16:27
Ljudi ja imam jedan zajeban bug....Naime uvjek kada ugasim klavijaturu resetuje mi se sat i datum ne mogu da shvatim nikako da li je do bug-a ili neka greska u samom uredjaju ....ima li neko problema sa tim:confused:
To se desava identicno i meni u vezi sata i datuma... Rekao bih da je to bug... Valjda ce se ovi iz Korga oglasiti po tom pitanju.
... I nije to neki "zajeban bug" ... Sreca pa taj sat ne utice na rad klavijature.
Sent from S3
sale_band
25.12.2012, 17:24
Ja jos nikad nisam pogled'o koliko je sati na pa3x... A ni datum...
Zasto ce to uopste na klavijaturi?
Bolje da su ubacili nesto korisnije...
Pa meni je OK...Gledam na svirci koliko je sati :) Onda,ako ne pises datum u imenu seta kad si snimio set ili sta god iz klavijature mozes da vidis po vremenu kad si snimao sta...
Ja momci nemam taj bug sat radi perfektno......cak i na 1.60....celu svirku mi je namesten sat da mu mogu pristupiti jednim dodirom na dugme!
Moze li jedno pitanje uz pokusaj da ne ispadnem glup?:D
Nemam iskustva sa vocalist na korgovima a sad sam ga ukljucio da prima AUX3 signal iz cele miksete naravno sa pevackih mikrofona i sve je super ,blokirao lead i izdvojio out4 na poseban kanal na mikseti..
Ali mi nesto doslo da probam pa sam dodao i gitaru i solo je zvucao super u tercama samo ne znam da li mogu ostetiti korga?Naravno pazim na signal da je u zelenom ali ipak?
Daki,ja sam probao tu neku pricu,i jedini je problem sto ima takoreci vise ulaznih signala,pa je samim tim input u vocalist veci... Mora dosta da se vodi racuna da ne ide prejak signal u klavijaturu ,mada ako krenu vise od dvoje - troje od jednom ,tesko da ces uspeti da odrzis "zeleno" na ulazu ;) E sad...ako se pretera sa ulaznim signalom ,dal ce crci...po logici stvari,verovatno hoce :( samo je pitanje koliko klavijatura moze da izdrzi da prima prejak signal... To nisam experimentisao,niti zelim ;)
Hmmm,nisam mislio stalno,nego ono mozda kolce neko kad ne pevamo ili neki solo ali me buni sto se zove vocalist sto znaci da je za glasove i verovatno je prilagodjeno frekvencijama mikrofona pa ne znam da li frekvencije gitare mogu da ga ostete,naravno ne bih dozvolio da crveni...
NIsam siguran 100% ,ali to sto je vocalist,ne mora da znaci da je samo za glas... Mislim da mozes slobodno da guras i druge instrumente,samo je bitno da ulazi zdrav signal ;)
I kod mene radi sat ... ne treba ga stimat svaki put ...
A jel imas novu zamenjenu bateriju ili staru?
Meni je sat radio ok i sa starom i sa novom baterijom.
TTsparco
09.01.2013, 18:03
Mene do sada super sluzi, uzeo sam verziju koja ima bateriju za memoriju u sebi. Odlicno me sluzi sve na njoj koristim i MAXX EQ, i Microphone preko AUX. Klaviatura je super mala, tako da je lagana za transport. :) :D
cincilator
14.01.2013, 22:09
od svega ovde najvise humora...
poz
sale_band
14.01.2013, 23:46
Mene do sada super sluzi, uzeo sam verziju koja ima bateriju za memoriju u sebi. Odlicno me sluzi sve na njoj koristim i MAXX EQ, i Microphone preko AUX. Klaviatura je super mala, tako da je lagana za transport. :) :D
/:
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.