PDA

Pokaži Full Verziju : KORG PA3X - Oficijalna Diskusija

Strane : 1 2 3 4 [5] 6

Vex
15.01.2013, 00:02
Da, samo njegov Pa3x ima bateriju i memoriju :-D

Sent from S3

MusicAngel
15.01.2013, 03:12
Pozz ljudi
Jel moze neko od vlasnika pa3x da mi pojasni oko efekata na njoj:
Konkretno, cuo sam ili negde procitao da je svih 8 efekata moguce koristiti "po zelji", dakle npr. svih 8 staviti samo na desnu stranu (upper trake). Da li je to tako i ako nije, kako je? Koliko efekata ide na aranzer deo a koliko na desnu?
Fala ;)

Vex
15.01.2013, 03:34
Lose si cuo- lose procitao... 5 efekta za aranzer, 3 za desnu stranu istovremeno ... Ukupno jeste 8 :-D ali nikako nije moguce iskoriscavati efekte namenjene aranzeru za desnu ruku, nikad nije ni bilo moguce.

Sent from S3

sale_band
17.01.2013, 12:18
Da li neko zna kako da u DMX setu na pa3 zaobidjem efekte??

Cim ugasim npr kompresor, ugasi mi se bubanj... Nikako da provalim na koji fazon su uradili "routing"

Hvala

ella 85
17.01.2013, 12:58
Da li neko zna kako da u DMX setu na pa3 zaobidjem efekte??

Cim ugasim npr kompresor, ugasi mi se bubanj... Nikako da provalim na koji fazon su uradili "routing"

Hvala
kad odes na efekte treba da ima opcija nesto kao send to master,nisam to radio na pa3x ali moralo bi biti isto

Milan$
17.01.2013, 13:07
ides menu/mixer tuning/prva stranica/volume-pan, pise ti "dry" i tu ispod na traci za bubnja ukljuci kvacicu..pozz

sale_band
17.01.2013, 15:09
E, hvala ti k'o bratu! To je to... =D>

Milan$
17.01.2013, 17:58
ma ok drug,tu smo da se pomognemo..;)

MusicAngel
22.01.2013, 07:45
Hvala Vex... znam da nije bilo moguce pre, dobro je sada da znam da sam lose cuo, da se ne lozim bezveze :D
E samo mi jos reci, ako nije frka, dakle, 5+3 EFX ukljucujuci mastering efx ili jok? I da, da li ima klasican routing efekata, kao na pa2x ili ima foru sa master efektima kao na Triton Klasiku npr..?

Vex
22.01.2013, 18:29
Maxx audio radi sam za sebe,ne vezano za efekte stila i desne ruke.

By the way, upravo sam otvorio klavijaturu,zamenio CR2032 bateriju (da ,postoji i ta baterija u klavijaturi) i problem sata u klavijaturi je resen ;) :)

Ko ima 5 oktava verziju i dodje do ovog problema, moze probati da otvori samo levu stranicu i da dodje do nje... Ja sa morao da otvaram kao na slici,na 76 key verziji je daleko da se pridje sa te strane.

MusicAngel
24.01.2013, 09:14
E drugari gotovo da je izvesno da cu da pazarim pa3x ovih dana... imam jos poneko pitanje za vlasnike, izvinite ako davim! :)

Sto se tice manual bass-a, da li je popravljen onaj bug koji je bio kod prethodnika da kad se ukljuci, odmah se traka bass-a pojaca na maksimalnih 127?

zoric
24.01.2013, 10:54
Neznam za prethodne modele ali kod mene se to nedesava......

Sent from Galaxy S3 using Tapatalk 2

gogi-japanac
24.01.2013, 11:01
Vex,jel to baterija koja je kao za kompijutere (izgleda kao 20 din u metalu) ?

ps.Hvala ti puno za prethodno objasnjenje.....umalo da prodam svoj pa3x zbog te gluposti.Mislio sam da je neki softverski bug.

Vex
24.01.2013, 11:09
Da Gogi, to je baterija kao ona koja ide na maticnu plocu kompa, sto cuva podešavanja za Bios, pljosnata, metalna, cr2032 ;-)

@ Music Angel : i dalje bass traka ide na 127 i mislim da je to namerno napravljeno;-) to je tako jos od Pa80,da je bug odavno bi nestao;-)

Sent from S3

gogi-japanac
30.01.2013, 19:33
Ovom prilikom bih se jos jednom zahavlio kolegi Vex-u na korisinim informacijama oko baterije i bug-a sa satom.

Malo pre sam uspesno obavio zamenu CR2032 baterije na Pa3x.
Otvorio sam samo levu stranu na klavijaturi i pristupio lezistu za bateriju.
Da bi olaksali rad,okrenite klavijaturu naopacke (postavite je na neku meku podlogu...npr jastuke ili tako nesto kako ne bi ostetili pitch bander,display ili nesto drugo).
Unutar klavijature vas ceka leziste sa CR2032 baterijom koje je indenticno kao na maticnoj ploci na kompijuterima.
PAZNJA:
Nemojte pokusavati dizati metalni pipak sa gornje strane koji potiskuje bateriju u leziste kako bi izvadili bateriju.
Suprotno od metalnog pipka,postoji plasticna kukica koja drzi bateriju u lezistu,te je potrebno da se blago prstom nategne i baterija ce pola vec sama izaci,potom je izvucite najnormalnije.

Kad stavljate novu bateriju,prvo cete staviti deo baterije pod metalni pipak a zatim je blago potisnuti u leziste dok se ne cuje zvuk (Click).To znaci da je upala u leziste i da je plasticna kukica preko nje.
Jos jednom proveriti pod prstima dali dobro stoji u lezistu i to bi bilo to.

Ovo vazi za Pa3x od 61 dirku.

PozzzZ ! ! !

Vex.....svaka ti dala ;)

Vex
30.01.2013, 19:55
Ma nema na cemu Gogi, ja sam bas iz tog razloga okacio informacije na forum jer sam se i ja nervirao, nisam ni ja znao sta je...i rekoh, ovo ce sigurno i drugima kad-tad trebati;-) ja sam pa3x kupio ubrzo kad se pojavila, tako da izvodim zakljucak da ta cr2032 baterija i nije nekog dugog veka:-(

Sent from S3

DaCappo
02.02.2013, 15:51
Ma nema na cemu Gogi, ja sam bas iz tog razloga okacio informacije na forum jer sam se i ja nervirao, nisam ni ja znao sta je...i rekoh, ovo ce sigurno i drugima kad-tad trebati;-) ja sam pa3x kupio ubrzo kad se pojavila, tako da izvodim zakljucak da ta cr2032 baterija i nije nekog dugog veka:-(

Sent from S3

Hvala na svim informacijama, mada je kod mene sve uredu sa satom i postavkama, a nisam ništa mijenjao.
Međutim, ukoliko dođe do problema, sada znam u čemu je kvaka!
Pozdrav svim trojkašima!

zoric
03.02.2013, 14:40
Ja sam kompresovao ceo set,i nisam imao nikakvih problema......set se kompresuje par sati......pokusaj jos jednom pa javi sta se desava.....

MusicAngel
04.02.2013, 00:21
Jel neko radio kompresovanje semplova na pa3x? Ja sam probao i umalo se nisam slogirao kad sam video da je skoro 90% semplova postalo neupotrebljivo: pistanje ili jednostavno nema zvuka... Srecom sam sacuvao set pre toga.. :)
U cemu je fora? Kako ovo odraditi a da sve ostane da radi...

gogi-japanac
04.02.2013, 11:33
MusicAngel

Ne vidim razlog zasto bi ti se to dogodilo ako si pravilno odradio kompresiju semplova.

SOUND
RECORD
MENU (u gornjem desnom uglu ekrana)
Compress All Samples
YES

Sacekaj da se kompresija obavi do kraja,i to mu je to.

NordX
04.02.2013, 14:09
Koja je uloga kompresovanja semplova na Pa3,moze neko da mi objasni.
Hvala.
NordX

Vex
04.02.2013, 14:20
Uloga je vrlo korisna i jednostavna. Pa3x kompresuje semplove BEZ GUBITKA na kvalitetu u odnosu 2:1 ,tako da na primer na 128 mb staju 256 mb kompresovanih semplova, na EXB 256 staju 512 mb kompresovanih ;) To znaci prakticno da mozes u pa3x da ubacis 512 mb semplova.

ella 85
04.02.2013, 21:49
mene zanima ono BEZ GUBITAKA,kako to

Vex
04.02.2013, 23:58
Tako lepo. Korg ima svoj algoritam kompresovanja semplova... Nesto slicno kao kad neku pesmu u. Wav formatu konvertujes na primer u mp3 320kbps,ako se ne varam, razmera je 1:6...i potpisujem da tvoje uvo nece cuti razliku... Tako i ovo...samo kompresuje u razmeri 1:2. Ja svoj set sviram sa kompresovanim semplovima godinu i po dana i ni jednog trenutka nisam primecivao razliku.

Sent from S3

bandza
06.02.2013, 21:42
Ova opcija kompresovanja kod pa3x je super sa novijim O.S.-om.A kompresija nije na fazon mp3-a.Nego na fazon zip ili rar arhiva tako da sve stoji zapakovano
ali ram otpakuje u realnom vremenu posto je to najbrza memorija...tako da sustina je da nema gubitaka na valitetu samo se dobija vise prostora....Pa ko voli moze da kompresuje slobodno.
Dodato:
A kompresovanje raditi samo sa novim operativnim sistemom jer su raniji pravili problem i ne prekidati kompresiju dok ne odradi svoje...

zoric
06.02.2013, 21:55
Ja sam kompresovao semplove i sa starim OS bez ikakvih problema.....

ella 85
06.02.2013, 23:45
Tako lepo. Korg ima svoj algoritam kompresovanja semplova... Nesto slicno kao kad neku pesmu u. Wav formatu konvertujes na primer u mp3 320kbps,ako se ne varam, razmera je 1:6...i potpisujem da tvoje uvo nece cuti razliku... Tako i ovo...samo kompresuje u razmeri 1:2. Ja svoj set sviram sa kompresovanim semplovima godinu i po dana i ni jednog trenutka nisam primecivao razliku.

Sent from S3
nikad ne podcjenjuj necije uho :D:D:D
ipak bi logicno bilo da ce oslabit kvalitet kad ga se kompresuje,sad kolko ce cije uho to osjetit vjerovatno nije upadno,ali kad prokontam onda zasto bi ljudi prelazili sa pa2 na pa3 opet dodje slicno kolko ce to uho primijetit,a navodno je uzimamo sto je malo bolji zvuk,a ako to malo opet kompresujemo bojim se da se ne vratimo na isto
Dodato:
cini mi se da sam negdje procitao da su nekompresovani semplovi u pa3 48khz a kad se kompresuju onda su 44.1 khz,ali ne mogu da nadjem gdje sam to procitao,ako je tako to bi trebalo znacit da su mozda duplo laksi,ili se varam

bandza
07.02.2013, 01:34
Kad se semplovi kompresuju nema gubitaka u audio kvalitetu.Korg je napisao u specifikaciji no loss (nema gubitaka).Sad treba njima poverovati znam da je tesko. Ja sam primetio da nema gubitaka u kvalitetu semplova.A kompresija semplova u pa3x nije neka novotarija u svetu tehnologija i semplera.Cak sad i ne znam sa sigurnoscu reci ali mislim da je ova opcija postojala i pre mp3 kompresije.Uglavnom ne radi se o kompresiji tipa saseci kvalitet zvuka nego se radi o necemu slicnom kao zip arhiva...Spakuj -raspakuj sve to u realnom vremenu se odigrava u ram memoriji. A sto se tice kvaliteta zvuka u odnosu na pa2x...Tu je razlika koja se moze izmeriti s odredjenom aparaturom.A sto se uveta tice ,mislim da je najlakse cuti razliku onima koji su imali pa2x pa kupe pa3x pa odu na svirku.Tu se cuje razlika. A sto se tice digital audio convertera koji se nalazi u pa3x ,tu ima razlike i to je ono jedino sto semplove moze izgurati bolje nego kod nekih drugih modela i firmi.A converter u pa3x je nesto sto je kod nje mozda i najveci adut.Tako da neke iste stvari kod pa2x i pa3x ce u sobi zvucati isto pogotovo na nekom snimku ali na svirci je to nesto totalno drugo.Ja sam imao PA800 i uporedio sam u sobnim uslovima na veliko ozvucenje i primetio da je pa3x malo basovitiji i neku malu razliku u visokima ali sam zaboravio koja je bila ostrija(master EQ off na obe).Ali kad sam otisao na prvu svirku sa istim setom kao na pa800 onda sam se nasao u cudu. Ni dan danas nemam objasnjenje osim toga da razliku u DA_AD converterima ne mozes lako cuti niti oceniti niti se to radi u svim uslovima.Neke stvari ne dolaze do izrazaja u svakakvim uslovima. Ali poenta price je da nema gubitka u audio kvalitetu kad se compresuje i boje tj semplovi mogu samo bolje izlaziti na pa3x nikako gore. Tako da je nepotrebno reci da je Pa3x stepenik gore a ne dole (ogradjujem se po pitanju nekih nestalih funkcija u vocalistu u odnosu na prethodnika).....

ella 85
07.02.2013, 12:43
evo sad sam nasao podatak da 48khz izlazi samo na digitalni izlaz spdif,eto i odgovora zasto se ne cuje razlika izmedju kompresovanih i nekompresovanih,na obicne izlaze nema razlike,ja sam trenutno u kupnji novog aranzera pa me sve zanima(i korg i yamaha i ketron),ali ako kupim pa3x onda vjerujem da cu ga spajat na mixer preko digitalnog izlaza i vjerovatno necu kompresovat semplove,a to automatski znaci da mogu imat max256 rama,ali us solo klavijaturu i to mi je puno
Dodato:
naravno to mislim uz pretpostavku da kompresija pravi razliku 48khz i 44.1 khz,kako sam negdje procitao,ali ako to nije slucaj onda bi bilo super

Vex
07.02.2013, 13:04
@ella 85:

Druze, jel ti uzimas klavijaturu za svirku ili za studio??? Ako je za svirku,(pa i za studio cak) ja tebe onda nista ne razumem... Zasto se opterecujes nebitnim stvarima?? Ja imam semplove u 32khz koji rade odlicno i nista time nisu izgubili, iz prostog razloga sto taj vislji frekventni opseg ne utice na neke boje...i da budemo realni, cuces razliku na svirci izmedju 44 i 48k? Ja na monitorima kuci ne cujem razliku izmedju nekompresovanih i kompresovanih semplova - i ne treba da bude razlike, a kamo li na svirci gde je buka i tarapana. Jedino alo ti imas neko super uvo za Ginisa :P onda opravdano :D ako si bas zapeo da presipas iz supljeg u prazno sto bi narod rekao, onda kupi pa2x,uštedećeš pare i imaces max 256 mb nekompresovanih semplova ;-)

Sent from S3

ella 85
07.02.2013, 13:19
ja ako zelim ulozit 3000e u novi aranzer zar nemam pravo raspitat se pa uzet najbolje sto mogu za te pare,imao sam ja pa2,sad sviram pa 800 zbog transporta(pa2 preteska za avion),ako moze pa3 na digitalne izlaze izbacit bolji zvuk zasto to nebi uradio,ako izbaci jos bolji zvuk sa vecom rezolucijom zasto nebi,to je sve pod uslovom ako je bolje,ako nije nikom nista,ako bi isao logikom ne cuje se neka razlika onda bi trebao svirat na pa800 jer ionako 95% publike koja slusa ne cuje razliku na sto god svirao,probao sam ketron audya i razlika je ogromna u odnosu na pa800,nebo i zemlja,ako moze i pa3 da napravi veliku razliku zasto nebi ,vec imam digitalni mixer i mogu ga spojit preko digitalnog izlaza,ali ako vec nema razlike onda je sve to nepotrebno

nesaband
07.02.2013, 13:27
@ella85,Vidim da ovo ne vodi nicemu,jedno je raspitati se a druge je ono sto stvarno ljudsko uho moze da cuje.Ako imas para kupi PA3x i uzivaj pogotovo sto imas digitalni mikser pa eksperimentisi koliko hoces.@Vex je jedan od malobrojnih koji dobro poznaje PA3x kako treba i glupo je da ulazis u neku raspravu sa njim koji ti je dao sve potrebne informacije u vezi tvojih pitanja.

ella 85
07.02.2013, 13:38
ja nisam imao namjeru raspravljat se,zelio sam sto bolje upoznat pa3x prije nego sto bi kupio

nesaband
07.02.2013, 13:42
Pa jesi se bolje upoznao na ovaj nacin?

zoric
07.02.2013, 14:05
Ja bih da se nadovezem na pricu....ako mislis da ces imati bolji sound na Pa3x,moraces da zagrijes stolicu da bi imao mnogo bolji sound od Pa800 ili Pa2x koji vise nemas.....ako ubacis svoj set iz Pa800 veruj mi da neces unaprediti svoj ton bilo da su semplovi kompresovani ili ne......

Dell
07.02.2013, 14:17
Bandza jbt, jel moguce da si ti :D :D :D

bandza
07.02.2013, 16:25
hehehe,moguce je,ustao iz mrtvih.
Sto se tice 48000 i 44100 to bi voleo da vidim gde si procitao i gde ima da pise.
A digitalni izlaz kako i ja negde procitah zaobilazi maxx audio mislim da se onda ne moze koristiti.Drugo kad se koristi digitalni izlaz od klavijature za live svirku ili studio onda se zaobilazi digital to audio converter od pa3x koji inace ubija kako radi.Ovo je prva klavijatura koju imam a na kojoj sam primetio bolji kvalitet izlaznosti semplova u odnosu na neku drugu klavijaturu jer kako sam rekao bitno je imati neke klavijature da bi napravio poredjenje.Pa tako posto sam imao Fantom G i Pa800 onda mogu slobodno reci da jednu boju koju najvise volim ja i primecujem da to nije isto a pored nekog svirackog iskustva i studiskog rada ja ne znam u cemu je fora sem u konverteru,pa tako isto mislim da nije pametno uopste koristiti digital out jer prvo ti treba mixeta sa digital in pa onda da ta mixeta bude opasna i da onda ona odradi bolji posao nego converter klavijature koji je samo za to napravljen.Ali to je velika filozofija sama za sebe.I ne treba zalaziti puno u konvertere,digital out-e,i frekvencije.Sto kaze Vex razlika izmedju 38000 i 44100 nije nikakva ako su u pitanju semplovi koji imaju samo nizi frekventni opseg.A drugo treba razmisliti prvo zasto jos od pa80 postoji fora da ubacis semp[l od 48000 i zasto to jos uvek ima na pa3x.U studiskom radu se snima na 96000kHz da bi se sve to kasnije izbacilo na 44100 sto je CD kvalitet.Tako da je glupo diskutovati sta je to sto se izbacuje na nalog a sta na digital dal je to 48000 ili 44100.A drugo semplovi kad se kompresuju onda ima se ne dira frekvencija u pa3x ona ostaje ne promenjena jer to bi uticalo na kvalitet semplova.A to nije slucaj sa ovom vrstom kompresovanja sto sam vec ranije napisao.I ovo ne treba da bude stavka koja se gleda pri kupovini klavijature vec neke druge stvari tipa kad kompresujes semplove oces sutra moci da ih ucitas u neku drugu klavijaturu ili kako ces ako exportujes ubaciti to ponovo u pa3x ili negde drugde i sl.A sto se tice kvaliteta to je najbolje da se cuje i to direktno na svirci cak ne ni u prodavnici ili kuci.A moj savet svima koji se razmisljaju o kavlitetu sounda i kupovini pa3x je da je kupe jer ako cuju nece se pokajati.

Marco7
07.02.2013, 22:49
E moj Badzo ovde su ''strucnjaci'' ispljuvali Pa3x i pre nego sto je izasao a kad je izasao onda su rekli da je Pa80 babaroga za njega :))

Vex
08.02.2013, 00:00
onda su rekli da je Pa80 babaroga za njega :))

Neki i dalje tako misle :(

bandza
08.02.2013, 00:30
Video sam sve :lol:
Strucnjaci ihihihi.Ljudi moji ja i ne znam koji Korg kad je izasao nije bio bolji od prethodnika.
Ja prvi put kad sam cuo pa3x u kuci kod mene na jako dobru kutiju ja sam rekao da je to smejurija jos sam se smejao kako ni na bubnju nisu nista napravili novo da je gore cak.Au sto pogresih tad,skoro sam sreo tog kolegu i rekao sam kako sam bio glup.
A pa3x sam kupio onako iz hira kao ajde napravice se tu nesto a i da vide gejaci kao da ima crna ,bilo me vise smorilo pa800 koliko god sam bio zadovoljan neugledno izgleda.
Kad sam ja to doneo kuci ja sam poceo da se odusevljavam sa svim i svacim,onda sam video da nema samo ponesto novo nego ima dosta toga novog i u soundu i boje i ritmovi i vocoder kako radi.AL kad odoh na svirku kako mi tek tad nije bilo dobro.Auuu ,odmah sam se izmesta zaljubio.
Svaki segment je toliko dobar da je potreban jedan ceo dan da se nekom prikaze sta to ima sta moze i sta je sve novo.Zato kazem ko god nema pa3x i kaze nesto o tome koliko je to dobro ili bolje ili losije u odnosu na bilo sta taj ne zna koliko gresi.
Ja sam prvi bio malcice u zabludi moram priznati.

branoy
08.02.2013, 01:06
bandza welcom haha, poz bratee moj!! ja ako odradim jedan uskoro materijal uzimam je pa ko je jebe. napravicemo sound haha, ako nebude pila vodu cucu jos tyros 4 i to je to, ketron mi se ne svidja, neki svoj zvuk ima , nije mi balkan. sta znam. a g1000 ne prodajem haha.

bandza
08.02.2013, 01:30
o Branoy...pozz..Naravno da ces da odradis projekat i naravno da ces da kupis pa3x. Za tebe nije Tyros 4 s obzirom da volis da editujes i ceprkas. Ovamo imas bolje opcije za drum editing i sl.Tj za onog ko bi da pravi nesto svoje daleko je pristupacnije to odraditi na pa3x...A i mozemo da se domundjavamo ovako ako uzmes T4 nisi mi vise internet ortak...

Dule Va
08.02.2013, 01:43
Bandzo bas si prava motivacija za kupovinu:D

branoy
08.02.2013, 01:49
hahah znao sam!! to sam ceko!! ajde prvo onda pa3x!! poz brat moj , pc, fejs skype, tam sam po obicaju, kad god sam galami gde sta zapne ,, dok ja ne pokupim pare za njeg hehe,

fica71
08.02.2013, 13:27
Dobro Bane ,ko je taj ko ti je donosio pa-3x kada se pojavio :))),salim se,video sam ja da se ti onda nisi odusevio ali i to smo resili kada si uzeo klavijaturu i video sta sve ona moze.
Kompletna ova diskusija prilicno smara (do 50 i neke strane se samo nagadjalo kakav ce biti pa-3x,kada se pojavio i kada smo neki od nas kupili i poceli da iznosimo svoje realno misljenje i vidjenje klavijature popishani smo od strane pojedinaca koji su samo probali (ili nisu) klavijaturu,tako da sam ja odustao od svih rasprava na ovom forumu i gledam svoja posla) ali uvek pratim ovaj forum jer ovde ima ljudi koji se jako dobro razumeju u pa-3x i ostalu opremu i uvek mozes da procitas nesto korisno sto moze da ti pomogne oko znanja i unapredjenja svoje klavijature.

Vex
08.02.2013, 16:12
Ladno sam uspeo da ugusim PA3X ,zafalila mi polofonija !!! :-O Mesao sam neke farbe i poceo da stuca...Kanta :p

just_be
08.02.2013, 17:51
Isto se meni desava na pa1x, toliko sam je uspio na par ritmova preopteretit da pocne stucati. Jbg nekad previse zahtijevamo od klavijature. Smeće korg :p

xxl
09.02.2013, 18:15
Jel neko radio kompresovanje semplova na pa3x? Ja sam probao i umalo se nisam slogirao kad sam video da je skoro 90% semplova postalo neupotrebljivo: pistanje ili jednostavno nema zvuka... Srecom sam sacuvao set pre toga.. :)
U cemu je fora? Kako ovo odraditi a da sve ostane da radi...
Ja sam kompresovao i nisam primjetio niti kakav problem niti gubitak kvaliteta zvuka

Dule Va
12.03.2013, 19:09
Bilo bi dobro u novom Os omoguciti startovanje ritma i aktiviranje pada istovremeno i recimo povezivanje pada sa odredjenom varijacijom ritma:D

zoric
12.03.2013, 19:17
Zanimljivo... mnogo puta mi ie trebala ta funkcija,ali nikad se nebih setio da to kazem.... :)

Vex
12.03.2013, 20:37
I ja sam razmisljao o tome... Bilo bi dobro namestiti to kao opcija u globalu, pa kome kakp treba.

Sent from S3

zoric
12.03.2013, 21:34
Vex preporuci ovo kolegama iz Korga,tebe slusaju!:)

Vex
12.03.2013, 21:38
Po mom nekom dosadasnjem zapazanju,oni nikad nisu implementirali tako neke vece stvari ,tako da licno mislim da bi pisanje o tome bilo gubljenje vremena :( ali,naravno,nista ne kosta da se spomene ;) cak moram da bacim pogled,mozda je tako nesto neko vec predlozio ;)

Dule Va
13.03.2013, 12:35
Bilo bi korisno da se ta dodatna opcija smesti u pad/assign switch:D
Vex ako imas neke vezice u Korgu zamoli,siguran sam da bi dosta nas tu funkciju koristilo:D

sale_band
21.06.2013, 16:18
Da li neko zna zasto mi je u songbook-u "Harmony control" uvek na "Unchanged" I to zatamnjen I ne reaguje na dodir??

Jel ima nesto sto bi trebalo otkljucati?

rolandx
29.06.2013, 21:38
Slušao sam u petak Pa3x, svirao je dečko sa još jednim gitaristom, pratili su zvezdice granda.. mislim da je Jelena Kostov i oš neki lik... Klavijatura zvuči i složio je čovek , zna kako sprava diše. Što se tiče ritmova pomislio sam da nikada ne bih složio takve univerzalne ritmove i namenske uopšte, ... u smislu da se Drums sekcija nije čula skoro uopšte...jedva.. . Bas je taj koji je zvonio i sve ostalo osim bubnja. Na prelazima se čuo bas slajd.. nisam mogao da provalim koji je set u pitanju, dmx ili beast set... posle dužeg vremena delovalo je skroz OK... Nije da nema drum sekcije već je znatno tiša ali sve zajedno zvuči fenomenalno. Nikako mi nije jasno da u svakom setu koji uglavnom čujem po klavijaturama i na netu drums odbija kamenje od bubrega.... Jasno je da nemože svako napraviti set. Ali kako može da zvuči Pa3x... cuo sam tu noć. Ostalo je sve bilo neozbiljno , šta god da sam čuo...

sale_band
04.07.2013, 16:30
Da li neko zna zasto mi je u songbook-u "Harmony control" uvek na "Unchanged" I to zatamnjen I ne reaguje na dodir??

Jel ima nesto sto bi trebalo otkljucati?

Ima li neko ko zna u cemu je caka??? Hocu da namestim kad selektujem pesmu u songbook-u da mi odmah podesi I harmony setup, ali ne ide...

Vex
04.07.2013, 16:49
Pogledaću sutra ako ne zaboravim, pa javljam... Ne znam napamet....

Sent from Nexus⁴

sale_band
04.07.2013, 16:57
Hvala unapred

Sent from my HTC One XL using Tapatalk 2

Marco7
04.07.2013, 19:05
Moras u globalu da cekiras da ti se menja Voice harmony preset ali ce ti se tada menjati i kada menjas ritmove!

sale_band
05.07.2013, 11:19
Hmm... To ne valja onda... Hvala na odgovoru

Sent from my HTC One XL using Tapatalk 2

Vex
10.07.2013, 18:06
Novi OS v. 1.62

http://www.korgpa.com/en/support/products/arrangers/pa3x/pa3x-software.html

New Sounds have been added with Operating System 1.62. Full compatibility with Pa900 and Pa600 has been added. Please check the Appendix to see the list of all the added Sounds.

sale_band
10.07.2013, 18:26
Jesi li ubacio? Uvek se plasim da se ne pojavi neki novi bug :)

Vex
10.07.2013, 18:44
Nisam jos, u guzvi sam sada, ali večeras bi trebao sigurno, pa javljam utiske ;-)

Sent from Nexus⁴

tranzit
10.07.2013, 19:22
Uvek se plasim da se ne pojavi neki novi bug :)Sta smo docekali, da se plasimo da napravimo update instrumenta i to update koji proizvodjac postavlja. Tuga i jad... a ljudi dali 3.500 eura za "experimentalni" instrument. Treba obratiti paznju na cinjenicu da su problemi sa operativnim sistemima krenuli sa pojavom sampling aranzera. Yamaha je imala zestoke probleme sa PSR 9000Pro (nije ih nikada rijesila) a i Tyrosi (2; 3; 4) su imali svojih povremenih "labilnosti", Korg sa svakim sampling aranzerom (manje ili vise) a sampion je PA800, Ketron Audyja i nije aranzer, nego gomila bugova u svakom OSu, a Roland... Roland nema sampler, nema bugova. Naravoucenije se namece samo od sebe.

zoric
10.07.2013, 19:38
Opusteno cu da ga ucitam i ako mi pravi probleme vraticu prethodnu verziju.toliko o tome.

Sent from HTC One using Tapatalk 2

Vex
10.07.2013, 20:34
^^^ Upravo tako ;-) uskoro stizem kući pa se bacam na flesovanje :-)

Sent from Nexus⁴

bogy
10.07.2013, 20:42
Kako vidim to su samo par novih Boja u Soundu

zoric
10.07.2013, 20:53
I kompatibilnost sa Pa600,Pa900 sto kaze Vex!:)mada meni to neznaci nista specijalno.....

Vex
11.07.2013, 00:45
Koliko stabilno radi ne mogu da znam ovako na prvu...znacu u ponedeljak,kad zavrsim svirke :)

ali nove boje su ove :

Strings & Vocal :
StrappatoStrings
Synth Pad :
Double Sweep
Next Analog
Warm Buzz
Synth Lead :
Next Dance DNC
Bros Buzz Y+
Next Morph Y+
Trance Filter
Ethnic :
Cavaquinho 3
Bass :
Willy FM Bass
Drum & SFX :
Incipit Noises

korda
12.07.2013, 16:08
Postovanje
Prije mjesec dana sasvim normalno sam ucitao os 1.60,a sinoc ajd da probam ovaj novi,mislim da sam sve uradio kako treba,na kraju kad ubacim usb na displeju pise da nema os na usbeu,a sve sam fino raspakovao ,isto ubacio kao i prije os 1.60,pokusao sam ponovno 1.60 nece mi sad ni taj,isti je odgovor na displeju.Zna li neko u cemu je problem?Usb je u redu klavijatura ga cita,cak sam ga i formatirao ponovno ali nista!:confused:

zoric
12.07.2013, 16:11
Ajde cisto probaj drugi flash da ubacis...stavi OS fajl na drugi flash....

sale_band
12.07.2013, 17:34
Da li si raspakovao .pkg fajl u "root" folder I da li si drzao intro 1 kad si palio klavijaturu?

korda
12.07.2013, 20:42
Drzao sam intro,sve ok,kaze mi da ubacim usb sa os pkg,ali kad to uradim onda kaze,da ne ma na usbeu os,pkg pokusaj ponovno.Ne znam sta znaci u root,raspakovao sam ga normalno,isto kao sto sam i prije radio,uzet cu sutra drugi usb,pa cu da javim da li je uspjelo.Pozdrav i hvala na odgovoru.

zoric
12.07.2013, 20:59
Skini ponovo fajl mozda se desila greska prilikom otpakivanja rar fajla....i naravno novi flash.....mora da radi.

Vex
13.07.2013, 04:09
@korda : root znaci da ne stavljaš OS ni u jedan folder nego da bude u osnovnom direktorijumu same fleske.

Sent from S4

Marco7
13.07.2013, 13:05
Os radi stabilno i bez problema!Nisam hteo da se javljam pre jer nisam mogao da istestiram sve kako treba!Kod kuce sve radnje u Recordu i sa obradom semolova i ostalo je radilo kako treba! Sinoc sam imao radno vece i sint je bio pod pritiskom i dobrim maltretiranjem jedno dobrih 5 sati i sve je radilo ok!Videcemo i veceras sta ce da se desava ;)

korda
13.07.2013, 21:01
Pozdrav!
Rijesio sam problem,kupio novi usb,totalno raspakaovao,izbacio iz foldera i sad je u redu.
Hvala svima koji su se javili da pomognu!:)

Milan$
21.08.2013, 02:41
Pre svega da se pohvalim, iako nije tema za hvaljenje ,al ajde:D, kupio sam juce pa3x 61...elem na njemu je OS 1.5...baterija mu nije zamenjena,iako je spadao u grupu onih kojima bi trebala da je zamenjena, po serijskom broju tj. datumu proizvodnje...elem planiram ovih dana da posaljem bateriju u sky music da bi mi dali novu,ali do tada cu odraditi par svirki,pa na sta da obratim paznju posto je ova starija baterija? da li da je izvadim skoroz da me ne zeza nesto u toku svirke, ili? dalje ima li neke bitnije veze baterija i koja je verzija OS-a na klajvi? ili mogu komotn o da instaliram ovaj ver 1.62? imam jos par pitanjca oko pa3 samo da se setim, za sad me ovo interesuje...hvala i pozz

bogy
21.08.2013, 22:06
Jedino sta ceti biti kad izvadis bateriju da ce ti duze trajeti da startuje klaviatura kad je upalis oko 2-3 min. i mozda da ti se desi da maxx audio ti se vrati na stari plozaj ako nesto promenis

Milan$
22.08.2013, 16:39
ok hvala...a zasto pa3 ovoliko sporo ucitama multisemplove? imam utisak da to radi cak duplo sporije nego sto je to radio pa2...jel to slucaj kod svih ili samo kod mene? pozz i hvala

zoric
22.08.2013, 16:44
Meni je sporo ucitavao multisemplove samo kada memorija vec bude pri kraju.....sada od kada imam exb-256 nemam tih problema....

Sent from Galaxy S4 using Tapatalk 2

Milan$
22.08.2013, 16:59
pa imam jos oko30 mb do kraja,nije bas da je pri kraju, s tim da sam prvo kompresovao 128 mb semplova, pa dobio jos 64 mb slobodnih, i sada kad popunjavam tih 64 slobodnih mb,imam utisak da doooosta sporije ucitava multisemplove nego li pa2....sta ga znam:mad:

zoric
22.08.2013, 17:14
Jesi odradio update.....cak mislim da je I update malo ubrzao ucitavanje?

Milan$
22.08.2013, 17:31
ubacio sam ovaj zadnji os 1.62...nisam radio full reset, tj. o os i resursi,vec samo os...mozda da uradim full reset?

zoric
22.08.2013, 18:56
Mislim da nemoras.....pazi to I nije neki veliki problem,nadam se da ti se nigde nezuri....:)vreme ucitavanja zavisi I od velicine sempla....bilo bi dobro ako imas nekog prijatelja sa Pa3x da proba da ucita isti sempl I da izmeri vreme ucitavanja istog.....eto cisto moj predlog kako bih ja odradio stvar!:)

Vex
22.08.2013, 19:39
ubacio sam ovaj zadnji os 1.62...nisam radio full reset, tj. o os i resursi,vec samo os...mozda da uradim full reset?

Posle učitavanja novog OS-a idi u Media pa Factory reset OBAVEZNO. Tako tek novi OS dolazi u funkciju. Posle vrati svoj set ali preko .SET, ne preko. BKP.

Sent from S⁴ away from home

zsimonovic
23.08.2013, 10:23
Kazu na ovom sajtu da kad oslabi memorijska baterija na ploci da sporije ucitava kod odredjenih serija http://korg.com/services/pa3xbattery/default.asp .Zameni bateriju pa probaj da li ce brze ucitavati.Ili prevod http://translate.google.com/translate?hl=sr&sl=auto&tl=sr&u=http%3A%2F%2Fkorg.com%2Fservices%2Fpa3xbattery%2 Fdefault.asp

Milan$
23.08.2013, 13:03
pazi ucitava on kad se pali skroz normalno, na sporo ucitavanje sam mislio kod ucitavanja mutlisemplova iz nekog drugog seta u moj set, nisam mislio na sporo ucitavanje prilikom startovanja klavijature....probacu i sa resetom koji mi je preporucio Vex...hvala i pozz

zoric
23.08.2013, 16:35
To ces sve da sada da osetis dok ubacujes semplove,kasnije kada napakujes set vise neces ucitavati multisemplove.....na kraju krajeva testiraj sa drugim Pa3x brzinu ucitavanja.

Milan$
24.08.2013, 02:53
a sta znam mozda sam i ja u nekom tripu...nemam neki pa3 bas u blizini da testiram,mada nije ni vazno na kraju krajeva,kad sve sljaka ok...ono sto mi zaista zadaje muke jeste vocalist...ama nikako ne uspevam da podesim mikrofon preko p3...do terci cak nisam nistigao, ne umem da podesim kompresor, imam utisak da on daje tu sintetiku glasu,moze li se compresor skroz iskljuciti iz upotrebe na pa3? cemu sluzi bost na prvoj strani podesavanja vocalista? kako vidim nema low cut,cao sto je imao pa2, i da odredim ispod koliko herza da sece sve na mikrofonu....dalje efekti, ama onaj hall mi nekako zvoni, utopi se glas u njemu, i kao da ponavlja nesto, a kad ga skratim on nestane skroz..."bem li ga,jes da ja ne umem bas oko toga,ali onaj na pa2 sam znao da okrenem uzduz i popreko za pola minuta,da ga podesim kako hoces,ovo vrtim sve vec 2 sata i ne uspeva mi...nekako previse sinteticki, koji god hall,revrb da stavim,odzvanja mi kao da je room...ne kotam, vise cega da mu radim...ajd dajte neke predloge kako iskljuciti compresor za pocetak,ako to moze uopste,ako ne,onda kako ga podesiti najbolje, koji hall koristite? kao sto rekoh do terci jos nisam ni stigao, jer ne mogu sam mikrofon jos uvek da ustelujem da je ok za pevanje, pa tek da pravim terce...moze neka pomoc oko stelovanja ovog cuda? znam da je odlican vocalist, i da bi trebalo da sljaka kao zmaj, ali meni nesto ne ide da ga podesim:confused::mad:

splendid
24.08.2013, 09:25
Ja sam već negde pisao o tome da je, po meni, vokalist mnogo bolje radio na pa2...znam da će me mnogi prozvati jer hvalim stari a kudim novi model ali sama boja mikrofona je na pa3 sintetika...imaš tamo da uključiš lowcut i da mu podešavaš opseg ali i lowcut i kompresor i sve jednostavno radi sintetički i ja za dve godine nisam uspeo da namestim da to radi ako ne bolje onda barem isto kao na pa2...to je, opet, moje lično mišljenje i ne mora značiti da sam u pravu ali bih voleo da me neko razuveri....

Pozdrav.

Milan$
24.08.2013, 11:39
da,ima low cut kao filter, ali mi se cini da mu je donja granica 160 hz, a trebalo bi mi 80....efekat sam uspeo da prinamestim, ok su efekti,dobar cist reverb,posle malo cackanja,dobrio sam manje-sto sam hteo, i terce kao terce,sve je to sad ok,posle malo duze cackanja( do jedno 6, pola 7 jutros:D),ali boja mikrofona,kako rece ti koelga, cista sintetika, bar ja ne umem toga da se otarasim...cak i kad ugasim efekte,sve filtere,gate, desser, ostane samo compresor i eq,opet je tu ta neka neprirodnost u boji glasa, nema mekoce, ama boji ga nekako cudno, isto kao sto to radi dynacord mixer,kad daje neke cudne low i hi frekfencije mikrofonu i uostalom svim instrumentima,tako i ovaj vocalist, a treba biti neutralan....ne znam,mozda sam ja loodB-),jeste da ima brdo iskoristljivih opcija,ali moje uvo ga ne "mirise"=))...al dobro,idemo dalje...

zoric
24.08.2013, 11:53
Sinoc je poceo da mi otkazuje Pitcher na plus......iznervirao sam se.....nekada radi ,nekada radi do pola tona a nekada neradi ......da li su u pitanju neki federi,neznam na kom principu radi?sta raditi da se popravi?

Ace
24.08.2013, 14:17
Ha, klasicna korgova bolest taj Pitch....
Ako su opet stavljali ribarski konac umesto kvalitetna zica nije cudo da se pokidala delumno ili celosno sa obzirom da je to podvizan element.

zoric
24.08.2013, 15:34
Jel treba novi da se kupi bender ili samo popravka starog?

Ace
24.08.2013, 15:40
Popravka starog. Testiraj prvo da se osiguras da je zaista hardverski kvar. Inace kod dosta od starije serije se desavalo da se zica pokida od spojnica koja ih spaja sa malu plocicu na pitch bendera jer je prostor mal a ti sa pomeranjem bendera optegnes ih, zice su dosta tanke i eto problem. Treba da se zica vrati u spojnicu ili zalemi. Ako si bio malo grub sa pomeranjem onda je to moguci razlog.
Evo izgleda ni kod pa3x nisu nista preuzeli po tom pitanju.

Vex
24.08.2013, 19:18
Milane... Ako ne koristis izlaze 1+2 na klavijaturi, moj ti je savet da se uopste ne patiš-smaraš- igraš sa tim. Lepo pogasi sve te gluposti, stavi EQ na nulu. U routing signala stavi da ti izlaz vokala bude na 1+2 i vrati vokal u mixer i tamo mu daj efekt i low cut, pravi boju... sve što treba i to radi nema greske... Provereno!

Sto se tice bendera... Ja sam ga preventivno kupio unapred i sada mi sedi kuci rezervni pitch baš iz tog razloga, jer sam na pa1x menjao pitch, i tu popravke nije bilo, pojede se plastika i pravac slikanje :-(... Tako da, matori, probaj da ga popraviš, ali vidi da ako možeš negde naručiš drugi... Na žalost, trebaće kad-tad :-(

Sent from S⁴ far away from home

zoric
24.08.2013, 19:40
Hvala matori.... bas sam ga I przio zestoko nije ni cudo da je otisao....da nebude zabune da je sad Korg ova greska....

Ace
24.08.2013, 20:42
Neznam dali se ovaj kvar pojavljao do sad kod cele pa serije (pa50/80, pa500, pa1x su bili najcesci zrtvi mislim).
Ja sam ga pre nekoliko godina na pa500 pokvario bas zbog grubo pomeranje al nisam ga menjao. Bila je jedna zica pokidana (ispala) iz spojnicu. Ja sam spojnicu kompletno izvadio i zalemio zice direktno na onu malu plocicu pa posle oblio ih sa silikonom i vise nema smrt. :D

Milan$
25.08.2013, 05:35
Vex drug, uvek odvajam mic na out 1+2 pa u mixer za poseban kanal, nikad ga ne koristim na L+R....potrebno mi je da sredim vocalist za neke manje svirkice,gde cu da nosim neki mali suvi mixer( koristim aktivne kutije inace), i preko vocalista nastelujem mikorofn sve i cao zdravo,da ne teglim veci mixer,za neke manje varijante,tipa neki manji kafin ili proslava do 20-30 ljudi...to mi je do sad ODLICNO funkcionisalo na pa2,bez greske,i zivot mi je bio laksi (laksi za jedno 15 kg:D), a sad od septembra mi i krece sezona tih nekim manjih svirki,tako da mi ovo bas treba da sredim,a ne ide...terce mi nisu toliko bitne,koliko jeste da pripravim ok efekte(dovoljan mi je samo hall,delay nije nuzan) i boju glasa...e sad, za Gate postoji opcija off, i to je ok, a kako iskljuciti kompresor? desser stavim na 0 i iskljucen je, ali compresor ne mogu da iskljucim nikako...na pa2 je postajala opcija da se iskljuce sve dinamicki alati i ostane samo mikrofon sa efektom bez ikakvih pomagala...na pa3 kako vidim ja te dynamicke alate ne mogu da totalno iskljucim, bar nisam nasao tako nesto za compresor....ajd ako znate sta i kako,javnite...pozz
Dodato:
Vex drug, uvek odvajam mic na out 1+2 pa u mixer na poseban kanal, nikad ga ne koristim na L+R....potrebno mi je da sredim vocalist za neke manje svirkice,gde cu da nosim neki mali suvi mixer bez efekata( koristim aktivne kutije inace), i preko vocalista nastelujem mikorofn sve i cao zdravo,da ne teglim veci mixer,za neke manje varijante,tipa neki manji kafin ili proslava do 20-30 ljudi...to mi je do sad ODLICNO funkcionisalo na pa2,bez greske,i zivot mi je bio laksi (laksi za jedno 15 kg:D), a sad od septembra mi i krece sezona tih nekim manjih svirki,tako da mi ovo bas treba da sredim,a ne ide...terce mi nisu toliko bitne,koliko jeste da pripravim ok efekte(dovoljan mi je samo hall,delay nije nuzan) i boju glasa...e sad, za Gate postoji opcija off, i to je ok, a kako iskljuciti kompresor? desser stavim na 0 i iskljucen je, ali compresor ne mogu da iskljucim nikako...na pa2 je postajala opcija da se iskljuce sve dinamicki alati i ostane samo mikrofon sa efektom bez ikakvih pomagala...na pa3 kako vidim ja te dynamicke alate ne mogu da totalno iskljucim, bar nisam nasao tako nesto za compresor....ajd ako znate sta i kako,javnite...pozz

Vex
25.08.2013, 10:05
Koliko ja secam kompresor moze da se ugasi... Ako se ne snadjes mogu možda u sredu da pogledam kad se vratim sa odmora...

Sent from S⁴ far away from home

Milan$
25.08.2013, 13:15
ajde kad mozes vidi sta gde kako, pa javi,da resim ovo cudo:">

splendid
27.08.2013, 17:59
Mogli smo otvoriti novu temu za podešavanje vokalista na pa3...stvarno su ga zakomplikovali malo i kontam da će se dosta ljudi uputiti i upoznati sa prisutnim raznoraznim parametrima...

Milan$
23.11.2013, 15:21
i ljudi kako ja sad da dodam samo malo halla na dobosu,a ne na celoj ritam sekciji? daklem ako imam compresor za ritam na prvi isert efekat,onda ne mogu i drugi insert efekat da koristim za ritam, pa da na drugom isertu stavim hall i saljeg ga samo na dobos,ali ne moze....stavim hall na mfx 1,dodam u fx send na ritam sekciji,a mulja ceo riam u hallu, iako mi je u sound/drum kit za kick mfx 1 send stavljeno na 0, kao da nema uopste efekta na kick i,i svim elementima je send mfx1 stavljeno na 0,samo sam za snare stavio 64,i pored toga,ceo ritam mulja u hallu...koja fora? kako resiti? hvala i pozz

rolandx
28.02.2014, 20:47
Evo malo za kolege ritmova za Pa3x... namenskih ( verovatno mogu i na ranije serije Pa..........)

http://www.yu-midi.org/forum/downloads.php?do=file&id=17769#axzz2ueAhAg5B

sale_band
08.03.2014, 03:51
Ajde, posto se radi o Pa3x da postavim pitanje ovde... Interesuje me da li je moguce uz pomoc kojekakvih MIDI aplikacija za iPad postaviti SysEx komande samo i iskljucivo za kontrolu vokalista na Pa3x tako da npr. Na ekranu iPada programiram tastere sa nazivima harmonije ("terce") koji ce da prilikom pritiska promeniti samo vokalist seting a da ne utice na ostale parametre u klavijaturi?

Hvala!

tranzit
08.03.2014, 04:36
Iako nisam imao vremena da pogledam, niti znam da li je Korg uopste udostojio korisnike Sys Ex specifikacijom, siguran sam da je moguce. Da li je moguce pronaci Sys Ex podatke, odnosno specifikacije, to ti ne bih smio sa sigurnoscu potvrditi.

sale_band
08.03.2014, 05:00
Hmm... Hvala!!! Ovo bi mi bilo vise nego korisno posto zbog nacina operacije uopst ne koristim vokalist sa Pa3x. Nervira me :)

Vex
08.03.2014, 10:11
Valjda cu kupiti iPad u skorije vreme, pa cu se vise baviti ovom tematikom:-) ako bude moglo to, bice extra, stvarno je malo naporno da se non-stop šalta medju presetima :-(

tranzit
09.03.2014, 04:37
Moze, sigurno moze, juce sam testirao slanje Sys Ex komandi za TC harmonizer na PA3X. Bez ikakvih problema se mogu mijenjati cak i pojedini parametri. Korg naravno, nije nigdje specificirao Sys Ex podatke, ni u manualu, a ni u advanced manualu, niti ih je bilo gdje na netu postavio (kod Yamahe je to sasvim normalno da u manualu stoji kompletan popis svih Sys Ex komandi), medjutim i uprkos tome uspio sam da rijesim problem. Mislim da ce se uskoro (ako budem uhvatio samo malo vremena) pojaviti novi produkt Trans Audia, u vezi sa komandovanjem Harmonizerom putem Midi Commandera za Android, a u isto vrijeme i putem nekog od midi procesora za Windows 7/8/8.1 za Tablete i Laptopove na bazi Windowsa.

sale_band
09.03.2014, 08:18
Koliki je moj procenat za ideju??? ;)

Sent from my HTC One XL using Tapatalk

velja87
09.03.2014, 16:15
@sale band na 4:12
http://www.youtube.com/watch?v=2I7ptG2gNWA

hahahaha :P

tranzit
10.03.2014, 03:05
Koliki je moj procenat za ideju??? Vidis sad i tome jos moram da razmisljam... hahahaha. Dobices svakako besplatan primjerak, a ostalo... nemam pojma... valjda nista vise jer ti ideja i nije nesto originalna =))=))=))=))

sale_band
10.03.2014, 04:42
...Ali je ideja :)

Kako god, bolje ista nago nista ;)

tranzit
10.03.2014, 04:51
Drzim rijec, garant dobijas prvi primjerak Harmony Controllera.

sale_band
10.03.2014, 05:38
Znaci, ja svoju bitku za septembar dobi... :P

tranzit
10.03.2014, 06:10
Bice ranije, cim prvi put odem do studija gdje stoji jedan PA3X koji tamo sluzi za pilot snimke i za snimanje ideja koje dodju iznenadno i "nepozvane", a i za brzo testiranje pjevaca koje prvi put cujem. Koliko se dobro sjecam, nije bilo nesto posebno mnogo kontrola za TC Harmonizer na PA3X. Pogledacu sta je u sustini potrebno i svrsishodno kontrolisati, pa cu to i odraditi na Midi Commanderu. Ne treba pretjerivati sa parametrima jer onda to postaje nepregledno, pa i komplikovano, a samim tim u sustini i slabo upotrebljivo.

Nego velika sreca je da je Korg uopste kod PA3X "dozvolio" promet Sys Ex podataka. To kod PA1X, na primjer, nije uopste bilo moguce, to jest, Sys Ex podaci su bili jednostavno blokirani i Transmit i Receive. Zasto su to tada uradili, mislim da jedino oni znaju, totalna nebuloza.

sale_band
10.03.2014, 06:44
Pa, u sustini je bitno da se neki preset koji je vec uradjen na klavijaturi pozove putem midi kontrolera da se ne mora konstantno ulaziti u onaj bezvezni scroll meni na kom obicno promasim pa selektujem pogresan seting...

tranzit
10.03.2014, 07:41
Moram da pogledam, ne smijem nista napamet da ti obecavam za promjenu Preseta, to jest, sve zavisi od toga da li je Korg prilijepio Sys Ex komandu na tu funkciju. Nadam se da jeste.

casper
18.03.2014, 07:44
Korgov tim uskoro izbacuje nadogranju operativnog sustava za PA3X sa novim zvukovima i perfomansama i mogućnošću povezivanja klavijature s iPad i Android tabletom.

Bravo za Korg. >:D<

nurfet
18.03.2014, 07:45
Bravooo...

Gesendet von meinem iPhone mit Tapatalk

sale_band
18.03.2014, 08:07
Ajd da vidimo i to.
Samo da ne bude da treba iPad app koji nije jeftin...

casper
18.03.2014, 08:12
Rekoše da će i Android "rulati" ...

sale_band
18.03.2014, 08:39
Da, vidio sam, ista stvar :)

zoric
18.03.2014, 11:03
Vrlo brzo ce da I crackuju aplikaciju tako da se ne sekiram....ako nije skupa kupicu je naravno jer volim da imam legalnu aplikaciju koju cesto koristim.

Sent from Galaxy S4 using Tapatalk Pro

milepsr
03.04.2014, 18:34
Kako ste resili problem low cut-a kod vokalista ? (ako ste ga resili) :(
Dodato:
Evo i resenja, kopirao sam iz user manual-a.

There are 3 bands of control:
• Low band shelving
• All band fully parametric peak/dip control
• High band shelving
The 2 “Shelving” EQs boost or cut all frequencies below or above
the the frequencies set by the Low and High controls respec-
tively. These are most like the common Bass and Treble controls
on a stereo system.
The “Parametric” EQ boosts or cuts the frequencies within a
selected band that is defined by a center frequency (lower Mid
knob) and a width control (center Mid knob). For vocals, the
gain of a narrow parametric band is typically reduced to over-
come room or voice resonances and smooth the sound although
experienced users may boost a band felt to be missing in a par-
ticular voice as well.
The 3 Gain (upper) controls allow +/-12 dB of adjustment. The 3
Frequency (lower) controls range from 20 Hz to 20 kHz.
Low Gain
Boosts or cuts the range of frequencies below the frequency set
by the Low Frequency control.
Low Frequency
Allows you to define the frequency range for the low shelf by
choosing the highest frequency below which boosting or cutting
is possible.

Marco7
30.04.2014, 18:32
Pusten novi OS 1.63 u pogon :)

zoric
30.04.2014, 18:52
Ima li izmena nekih bitnijih?

Sent from Galaxy S4 using Tapatalk Pro

ELKO
18.07.2014, 02:21
Pusten novi OS 1.63 u pogon :)

Ima li ikakvih novina u novom OS? Čini mi se da nisu opciono napravili ama baš nikakav pomak. Učitao sam ga prije dva mjeseca i ne vidim nikakvu razliku od prethodnog.

zokabeli
19.07.2014, 00:54
Mislim da Korg nema puno sluha za svoje kupce . Taj OS novi je u najmanju ruku mogao doneti takve promene da pa3x postane pa4x ... ali oni to ne zele nije im u interesu zato ce da nas mame i oklempave sa pa4x. Sramota drugovi iz Korga :(;)

Milan$
19.07.2014, 05:52
Jel ovim zadnjim OS-om 1.63 omoguceno da se preko androida kontrolosu preseti vocalista?

branoy
05.09.2014, 01:18
Pa3X OS 1.63 Released

The new operating system for our flagship arranger. Connect your Pa3X to an iPad or an Android tablet, and enjoy the new exciting Sounds and Performances!

milepsr
05.09.2014, 02:07
Necu nove zvukove i performanse, hocu da se isprave bugovi :mad:

mimiki
05.09.2014, 11:36
instalirao 1.63 cim je izasao,bolje da nisam...glupost..a ovo za android tablete za tekstove su ispalili a najavili još u maju da će izaći :D ,čitao na korgovom forumu kao izvanjavamo se smo ispalili smo vas,kao biće biće ali kad ne znaju :D

rolandx
18.09.2014, 23:12
Iznenadjenjima nikad kraja =))=))=))

Sky Music Obaveštenje (http://skymusiccenter.com/srpski/news_references/pa3x-vazno-obavestenje)

,,Otkrili smo neuobičajen problem na veoma malom broju baterija u oba modela (sa 61 i 76 dirki) PA3X koje moraju da se zamene. U određenim i veoma ekstremnim uslovima, neispravna baterija nije zaštićena od kratkog spoja što daje mogućnost za nastanak problema na PA3X. Zato što je veliki broj baterija OK i zato što su okolnosti usled kojih problemi nastaju veoma retke, naše rutinske kontrole kvaliteta i certifikacija nezavisnih institucija nikada pre tj. do Aprila 2012 godine nije primetila problem sa baterijama. Na žalost, nismo u mogućnosti da lociramo PA3X sa problematičnim baterijama i zbog toga iz preventivnih razloga zahtevamo da se zamene sve baterije na uređajima proizvedenim pre Aprila 2012. Serijski brojevi problematičnih PA3X: Molimo Vas proverite samo poslednje 4 cifre na serijskom broju klavijature koji se nalazi na zadnjoj strani uređaja. Lista serijskih brojeva koji su OK se nalazi na kraju ovog obaveštenja. Serijski broj na PA3X ima više od 4 cifre ali semo poslednje 4 su bitne. Svi PA3X na kojima je baterija zamenjena od strane fabrike ili distributera, imaće na kutiji nalepnicu koja to potvrđuje i izgleda ovako:

Zamena baterije je vrlo laka. PA3X je konstruisan tako da korisnik sam može izvršiti zamenu po instrukcijama u uputstvu za upotrebu na strani 266 ili po instrukcijama u pakovanju nove baterije. Zamenu baterije može izvršiti i ovlašćeni diler ili servis ukoliko to želite. Zamenske baterije isporučujemo distrbuterima sredinom/krajem maja. Preporučujemo, da baterije koje su u PA3X odmah izvadite jer ne utiču na rad Vašeg PA3X. One služe samo da ubrzaju proces podizanja sistema, sa baterijom proces traje manje od jednog minuta dok bez baterije traje 2-3 minuta zavisno od količine instaliranog USER PCM-a. Sve stare, baterije koje ste izvadili iz PA3X moraju se vratiti dileru. Ako Vam Vaš diler obezbedi/pošalje novu bateriju, on ce od Vas tražiti da mu vratite staru bateriju. Molimo Vas učinite to, vratite staru bateriju dileru.

Šta bi trebalo da uradite:

1. Izvadite bateriju iz Vašeg PA3X po instrukicjama iz uputstva za upotrebu.

2. Spremite serijski broj Vašeg uređaja

3. Kontaktirajte službu za korisnike Vašeg dilera ili Vašeg lokalnog distributera. Ako ne znate ko je distributer proverite na : http://www.korg.co.jp/English/Distributors/index.html

4. Vaš distributer možda ima obaveštenje na svom web sajtu sa objašnjenjem kako da se zameni baterija na PA3X, pa proverite njegov sajt prvo.

5. Dogovorite sa Vašim distributerom kako da zamenite staru za novu bateriju.

6. Molim Vas, nemojte zaboraviti da vratite staru bateriju distributeru, ko god da Vam je obezbedio novu bateriju. Iskreno se izvinjavamo zbog potencijalnih neprijatnosti, ali Vas i uveravamo da je verovatnoća da imate neki problem usled problema sa baterijom vrlo mala.

KORG INC Japan"

.
.

instalirao 1.63 cim je izasao,bolje da nisam...glupost..a ovo za android tablete za tekstove su ispalili a najavili još u maju da će izaći :D ,čitao na korgovom forumu kao izvanjavamo se smo ispalili smo vas,kao biće biće ali kad ne znaju :D

,,Korg je ovog meseca objavio poslednju verziju operativnog sistema 1.6. koji u sebi, pored nekih novina sadrži i ispravke određenih bagova.
Style Play & Song Play Mode
Od sada postoji mogućnost zaustavljanja Pad-a dvostrukim pritiskom na Pad taster.
Global Mode
Nova opcija, Auto Power Off , kojom se sprečava bespotrebna potrošnja energije jer se urđaj posle dva sata ne korišćenja sam isključuje.Pored toga, Split On/Off funkcija sada može biti dodeljena footswitch-u.
Performance
U svakoj Performance banci je dodata i peta strana što povećava broj mesta sa 32 na 40.

Link za preuzimanje novog operativnog sistema. (Korg je ovog meseca objavio poslednju verziju operativnog sistema 1.6. koji u sebi, pored nekih novina sadrži i ispravke određenih bagova.
Od sada postoji mogućnost zaustavljanja Pad-a dvostrukim pritiskom na Pad taster.
Global Mode
Nova opcija, Auto Power Off , kojom se sprečava bespotrebna potrošnja energije jer se urđaj posle dva sata ne korišćenja sam isključuje.Pored toga, Split On/Off funkcija sada može biti dodeljena footswitch-u.
Performance
U svakoj Performance banci je dodata i peta strana što povećava broj mesta sa 32 na 40.

[URL="Korg je ovog meseca objavio poslednju verziju operativnog sistema 1.6. koji u sebi, pored nekih novina sadrži i ispravke određenih bagova.
Global Mode
Performance

Link za preuzimanje novog operativnog sistema.
http://www.korgpa.com/en/support/products/arrangers/pa3x/pa3x-software.html)

Ovi počeli kao i toyota. Mi smo super ali dodjite da ispravimo nedostatke i ostarimo zajedno....

Milan$
19.09.2014, 05:04
Malo nisi u toku, ovo sa baterijom je staro skoro 2 godine, samo sto jos stoji to obavestenje, te prve serije pa3x sa losom baterijom su odaaaaaaaaaaaaaaaaaaavno rasprodate, a i baterije zamenjene..

rolandx
19.09.2014, 06:05
Kasnim znači ko muda za veprom...:D. Htedoh nesto cenu da pogledam i vidim u pretrazi obavestenje.... Nisam ranije primetio...

mrkocha
05.10.2014, 15:02
Da ne otvaram novu temu, postavicu pitanje ovde.
Da li u Srbiji ima da se kupi zvucnik za pa3x, mislim na onaj fabricki. I da li neko ima iskustva sa njim, da li vredi to uzimati?

http://www.bavasmusic.com.au/store/images/images_big/KORG_pa3x_OPTIONALSPEAKERS2.jpg

sale_band
05.10.2014, 15:46
Za vezbu je ok, za podesavanje nije baš 100%, dosta laze pogotovo u niskim frekvencijama (bar meni tako deluje u odnosu na Yamaha SH7)

velja87
05.10.2014, 17:05
Bilo je da se kupi po ceni od 45 000 dinara! Za te pare kupi profi studijske slusalice ili bolje studijske monitore i nemas brige.

sale_band
07.10.2014, 08:40
Zdravo!!

Zanima me kako podesavate "manual bas"? Da li je moguce da se jedna boja odredi da uvek bude za rucni bas, tj. da ne bude uvek onaj koji je u samom ritmu??

Vex
07.10.2014, 13:10
Pa ako neces da koristis manual bass iz ritma ,jedino imas opciju da napravis STS postavku da ti bass bude na LOWER,i onda pogasis chord recognition i da koristis tako... Moze i bass u ritmu da se menja,ali po varijacijama,ali onda moras tako i ritam da sredis u style record i original style sounds da ti bude upaljen .

sale_band
12.10.2014, 15:02
Danas sam prvi put imao "glitch" na Pa3x.
Prvo mi se desilo da nije hteo da svira mp3 u song modu iako je svirao normalno sat ranije i tek posle restarta je proradilo.

Druga stvar, na prformasu imam harmoniku na upper 1 i frulu na upper 3 koju palim po potrebi, danas sam primetioda mi lampica na upper 3 ne svetli iako je frulica bila aktivna, kad sam je ugasio i upslio ponovo, lampica se upalila.

Hmm

rolandx
12.10.2014, 16:16
Čoveče, ajd sad ti to objasni ovlašćenim serviserima, da nekad radi a nekad ne radi... :mad: , što je mnogo, mnogo je. Ne mogu da verujem da imaju tako nestabilan operativni sistem. Ispravite me ako grešim ali mislim da Pa2xpro nije imala takvih anomalija... jeste da su joj crkavale lampice ali takvi bagovi i to na aranžeru ,,poslednje generacije" korg-a ... žalosno... :(

branoy
12.10.2014, 20:02
ko kaze baca pa u srednjake hahah, orginal sound kao g1000 , stim znaci da moze zvucati orginal sta god ubacis. evo test, jedan na jedan

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/hsc0C-yRr24?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

sale_band
13.10.2014, 02:40
? Ha?

Vex
13.10.2014, 11:25
Danas sam prvi put imao "glitch" na Pa3x.
Prvo mi se desilo da nije hteo da svira mp3 u song modu iako je svirao normalno sat ranije i tek posle restarta je proradilo.

Druga stvar, na prformasu imam harmoniku na upper 1 i frulu na upper 3 koju palim po potrebi, danas sam primetioda mi lampica na upper 3 ne svetli iako je frulica bila aktivna, kad sam je ugasio i upslio ponovo, lampica se upalila.

Hmm

Taj mp3 bug se meni desava jednom godisnje mozda... Mozda bi se desavao cesce,ali mp3 koristim samo da pustam muziku u pauzi,tako da mozda ja i nisam merodavan kada je ucestalost tog problema u pitanju. A sto se tice lampica,za 3 godine i 3 meseca koliko imam pa3, ni jednom nista slicno.
Pa3 hoce da zaglavi skroz u Style record kad se dosta radi u njemu,inace,na svirci mi nikad nije blokirao za sve ovo vreme, dok su me pa1 i pa2 iznenadili par puta.

Milan$
13.10.2014, 12:18
meni se desava da zabaguje u soonbook-u,kad idem iz pesme u pesmu,i selektujem sledecu,a on samo ukove na ritmu kom sam trenutno,nece da predje u sledeci, a dugme select potamni i ne mozes niti da selektujes opet pesmu niti da je promenis...u pocetku kad mi se to desavalo palio i gasio sam klajvu jer nisam znao kako da je odblokiram, jer zabaguje,taj ritam ide i to je to, ne mogu da ga promenim...onda sam slucajno,kad izadjem iz soongbooka probao da udjem jednom na Rec, i to reaguje, cim udje u recoed mode, ritam staje, odmah izadjem,i sve sljaka ok opet...jbm li da zasto tako,ali eto ume to cesto da mi se desi,doduse samo u soongbook-u, ovako nisam imao nekih koplikacija..

Dell
13.10.2014, 13:30
Stvarno, Branoy, upao si ko niski padobranac u temu :lol: :lol: :lol:

sale_band
13.10.2014, 14:56
I ja samo pustam mp3 u pauzi ali nije nikada pre zezalo.

Ovo sa lampicom sam prvi put primetio

sashaa
16.10.2014, 19:11
Imao sam i ja problem da posle pustanja mp3 pesme blokira klavijatura. Problem sam resio tako sto, kad zavrsim pauzu, u plejer ucitam neki,bilo koji midi fajl. Poenta je u tome da ne ostane mp3 ucitan u plejer. Cini mi se da mu mp3 zauzima previse memorije, procesora ili ne znam cega pa zato baguje.

rolandx
16.10.2014, 19:35
I MP3 pesme moraju imati neki standard... 256 Kb , koliko Hz, ..... Mozda je u tome problem...

splendid
16.10.2014, 22:37
Jel mp3 puštaš sa usb-a ili sa hd na klavijaturi...moguće je da te usb flash zeza....

Pozdrav.

Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока

sale_band
17.10.2014, 03:39
Sa USB-a pustam, isti flash i iste pesme na nhemu vec godinu dana...

Vex
17.10.2014, 06:05
Vreme je da promenis muziku za pauzu :P :D

Sent from S5

sashaa
17.10.2014, 12:08
ja je pustam sa HD

branoy
18.10.2014, 16:02
<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/gcz0Bl8Da8E?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

dodjes na svirku i pokazes ljudima bunjara. i naplatis i za njeg a? ahahha

Vex
18.10.2014, 16:11
Ma ovi stranci vecito nesto glume sa nekim smesnim ritmovima.... Daj nek neko napakuje neku opasnu rokachinu pa neka mi ovako demonstrira... Kad ce vise da se okanu swing,reggae,waltz i ostalih gluposti za koje totalno nije bitno dal je bubanj fabrika ili sample :(

branoy
18.10.2014, 17:05
ma de ba, ovakvi ritmovi se i ne komentarisu hahaha, ja cisto radi vizualizacije!! ne znam jel ovo cak zvuci i gore . nigde ne nadjoh strani set za korga napucan, jedini mi to radimo i okolina. oni to ne jebu dva posto. bio je jedan amerikanac skoro gledao, lik napuco i ritam i glas zvuci ko elvis prisli . al izgubih naziv kako se zvao

Dell
18.10.2014, 19:49
Stranci glume nesto sa nekim smijesnim ritmovima.
Nekako mi ova izjava Vex ne ide uz znanje i kapacitet koji si do sada pokazivao na ovom forumu. Svako svira ono sto se slusa kod njih ili ono sto voli, ako svira iz hobija.
Zamisli kako bi ovaj stranac reagirao da cuje neki nas rumba ritam sa sve tarabukama i sa nekom moss bojom ili neku drajf-dvojku sa sve onom violinom sto imitira vlak...

Vex
18.10.2014, 21:54
Nemam ja protiv, neka svira svako sta voli, nego ti nisi otisao malo u širinu moje poente sta sve moze da se svira... Ne čuh nigde da se neko cima da svira neki tvrdi engleski rock, ili da se cimaju da rade neke rnb novitete, da to puca, da stvarno koriste sprave, da vidimo kako stranci za njihovu muziku pakuju klavijature... Ispada da aranzere tamo uzimaju ljudi iz zajebancije... A stranac bi reagovao (pricam za ovo zadnje sto si napisao) kao sto reagujem i ja, jer i na nasim prostorima cujem uglavnom (lose) satorske setove... Vrlo malo ima pristojnih klubskih setova, ili ne daj boze da naidjem na neki spakovan pop rock set... Jedan u 1000....

Sent from S5

Dell
19.10.2014, 00:29
Zato sto se kod njih jos moze, da se taj njihov recimo tvrdi rock svira sa full bandom, samo mi pakujemo sav orkestar u jedan aranzer, jbg budzet :)

sale_band
22.10.2014, 14:11
"Kod njih" se aranzeri ne ubrajaju u ozbiljne instrumente, i ja ih u tome podrzavam

Vex
22.10.2014, 14:59
Pa dobro, onda ne treba podsmevati i ne prekoravati one koji misle da su aranzeri ozbiljne sprave pa zahtevaju i takvo tretiranje... Ima mnogo ozbiljnih zivih bendova pa u praksi ne zvuče toliko ozbiljno, a o njima se cuti i to je ok jer je zivi bend... A od aranzera se ne sme traziti kvalitet jer to spada u neozbiljno i amaterizam?????

Sent from S5

splendid
22.10.2014, 16:31
Da li je aranžer ozbiljan instrument ili ne na sreću ne diktiramo mi nego tržište i korisnici na tom tržištu pa zbog toga timovi stručnjaka godinama projektuju i usavršavaju ove instrumente pa bi za ovu raspravu mogli otvoriti novu temu...

Pozdrav.

rolandx
27.10.2014, 14:28
Čitao sam postove o štelovanju Pa3x na svirkama... ;) Pa mi je ova sličica sa Danijelom Vranić upala u oko baš zbog klavijaturiste,... ( naravno, ko zna šta šteluje, verovatno nju :-$ ili ko zna šta....) Sve u svemu... muke su to. Izvinjavam se na off topic... ali mi je ipak lepo videti Pa3 i G6... Odlična kombinacija ( slika u sledećem postu... izvinjavam se )

rolandx
27.10.2014, 14:29
..ne okačih sliku ( baš sam zaboravan...)

mimiki
11.11.2014, 15:00
rekao bih da on mikrofon steluje ovde :)

Milan$
13.11.2014, 03:41
znaci mrvica mi fali da ga bacim kroz prozor, al mrvica...mislim na pa3 naravno....Ucitavao juce neke nove setove koje sam pribavio, da vidim ima li sta zanimljivo, aa uvek, ali uvek pre toga, obavezno,znaci obavezno sacuvam svoj set, dakle zadnje stanje....i posle cackanja poo drugim setovima, pustim da se ucitava nazad moj set...i zavrsi on to sve lepo, restartujem ga ja, i kad se upali imam sta da cujem, na 70% semplovanih boja fali po jedan,dva tona ili ti sempla kako god....nema ih...u bubnjevima na pojedinim drum kitovima fali dobos, negde crash, negde prelaz, ali tako po neki deo bubnjeva...sve u svemu fali sto sta...ucitavao jos nekoliko puta ispocetka svoj set i uvek isti problem....inace ceo set mi je compresovan...kad udjem souind/rec u pojedinacne semplove, svi ovi tonovi koje fale su oznaceni bledim slovima, kao nema ih...a do pre 2 sata sve je radilo najnormalnije, svi semplovi tu, nigde nista ne fail ,ama sve ok...ajd ja uzmem neki stariji backup svog seta od pre par meseci,reko aj ucitacu iz njega te boje kojima fali po koji sempl i resena stvar...ALI miline...iz kog god backup-a da sam pokusao da ucitam neku od ith boja, uvek mi je izbacilo da fali nekoliko semplova pa ne moze da zavrsi ucitavanje...Dakle da pojasnim...Uzmem backup svog seta od pre godinu dana, set meseci, pravim ih stalno, nebitno otkad je, i recimo u svom trenutnom setu imam sempl Dynamix Sopran harmonike, koja je do malopre radila skroz normalno, a sad kao sto rekoh pocela da zeza ,fale joj neki tonovi, i pokusam taj isti multisempl da ucitam iz bilo kog svog ranijeg backup-a i on mi izbacuje da u svim tim backup-ovima u stvari fale ti tonovi kojih trenutno nema...ako je to aman moguce? kad sam sa svim tim backupvoima svirao do juce prekjuce, pre 6 meseci, godinu dana, i sve je radilo, jerdan jedini ton nije falio, ama sve je bilo tu, kao i moj trenutni set do malopre, i sad odjednom svi ti tonovi koji fale u poijedinim multisemplovima, kao da nikad nisu ni postojali, tako mi pokazuje klavijatura...jos zesca fora je da, kada odem u sound/rec i nadjem te problematicne tonove koje fale i oznaceni su bledim slovima i obrisem ih, i zatim pokusam da ucitam taj ceo multisempl iz nekog svoj ranije backup-a, on ucita normalno multisempl bez zastajkivanja, i bez onog obavestenja da fali neki ton, naravno bez tog tona...znaci ako me kontate kao da i u tim back-upovima mog seta, ti tonovi nikad rtanije nisu ni postojali, eto tako se ponasa klavijatura...znaci sve zivo sam probao-ucitavao OS, ucitavao resurse, formatirao fles, radio ovo,radio ono, i ama nista ne pomaze, i ne znam sta da mu radim....ti tonovi koji fale i delovi bubnjeva fale i to ti je, i ne mogu da ih ucitam nikako nazad i to ti je...znaci besan sam kao ris, ama tresnucu ga, pa ne mora vise nikad da proradi, kanta jedna limena:mad:

splendid
13.11.2014, 08:39
Ja sam skoro imao sličan problem sa brljanjem semplova...problem mi je bio što je ram memorija iskočila iz ležišta...imaš pločicu jednu manju sa čini mi se dva šrafa sa donje strane...pogledaj da i tebi nije takav problem....

Pozdrav.

sale_band
13.11.2014, 09:07
Ja ubacujdm samo rigmove i boje, nikada set.
Naravno, vecinom ne zvuci, ali za probu na brzaka slozim instrumente u ritmu da cujem koncepciju, ako mi se dopada ostavim s ako ne, brisanje

mimiki
13.11.2014, 11:41
ja sam pokusao jednom da kompresujem set da vidim sta se deseva i prelistao sve zivo i nije bilo sve kako treba neki semplovi su se zeznuli ,nije ih bilo radili bzv...tako da sam odmah izbacio kompresovanje iz opcije..

dmmacak
13.11.2014, 11:42
Ako nije u pitanju ljudski faktor onda je ovo stvarno razocarenje u pax3. Taman sam se odlucio da ga kupim ali ovakvi postovi me odgovaraju...

mimiki
13.11.2014, 11:44
samo nemoj da kompresujes i to je to :) svi hoce da set od 100mb bude 50mb :) ,kompresija moze biti uspesna ali ne uvek iz prvog puta..uvek treba imati stari nekompresovan set..

Milan$
13.11.2014, 12:47
s kompresijom nisam imao problema...proveravao sam i ram,to uvek uradim kad pocnu da brljave semplovi, jer mi se desavalo par puta da krce, a u stvari samo ram ispao iz lezista...ovog puta nioje do ram memorije..

Vex
13.11.2014, 12:48
Ljudi, ne obmanjujte narod... Slobodno kompresujte set. To sto neki tonovi posle prave problem i zuje to je do losih loop start-end markera,samo se srede ti tonovi i to više nikad ne zeza... Samo znate da pljujete, nikako prvo da se unesete u neki "problem". Milane, kao sto ti je Splendid rekao, proveri ram, ima smisla to da gubi malo kontakt neki pin pa zato mlati... Drugo, kad ucitavas tudje setove, ili sta god radis tako veliko, snimi tvoj set i kao set i kao BACKUP... Ja uvek snimim backup zato sto imam dosta ritmova na fabrickim mestima, user i fav sve puno i jedni nacin da snimim sve je backup, a i backup je kao image klavijature, vrati klavijaturu u identično stanje kako si snimio ;-) Treće, ne daj bože, da ti možda hdd nije riknuo pa ti je i set snimljen defektno? Pričam napamet, ali mi to pada na pamet...

Sent from S5

sale_band
13.11.2014, 13:10
Kad smo vec kod loopova, kako da namestim loop na jedan drum element, tacnije drumroll?
U sample editoru mu namestim loop i sacuvam. Radi odlicno, ali kad uvedem u drumkit, loop vise nije tu???

Milan$
13.11.2014, 13:18
Vex, compresovanje sam odradio odavno i bez muke, trajalo je malo duze, ali na kraju sve ok, i to jos pre godinu dana, i do danas nisam imao problema sa setom, ama nikakvih, narocito zbog copresovanja, tu stvarno nisami imao problema...Kao sto napisah, set obavezno ali obavezno cuvam pre svakog ucitavanje nekog novog tudjeg seta, i imam u kompu, bar 5,6 verzija svog seta, jer otprilike na svakih nekoliko meseci sacuvam set i prebacim ga u komp, za slavki slucaj, a opet kazem u klajvi obavezno i uvek sacuvam svoj set pre ucitavanja drugim setova....E sad da budem iskren, BACKUP nisam radio,i to mislim da nemam cak nijedan uradjen, ni u lap topu ni u klajvi...cim resim ovo, odradicu i to...A koristim pa3 61, tako da nemam HDD, vec taj USB...sad moz biti da je on poceo da zeza...kako ga proveriti?
Dodato:
p.s. ram sam proveravao vec dva puta juce, i ocistio modul, prebrisao plocicu rama, vratio nazad na mesto kako treba i idalje je isto...tako da mislim da nije do njega
Dodato:
Jedino tu moze biti, da je eto set sacuvan defektno, da je u toku cuvanja "progutao" neke semplove i cao...ali zasto? to se ranije nije desavalo...i zasto sad ne mogu iz ranijih svojih setova se semplova da ucitam? konfuzno..

Vex
13.11.2014, 13:23
@sale: koliko ja znam, drum loops ne rade u korgu.

Milane,probaj da skines i vratis RAM za pocetak,mozda si slucajno tresnuo klavijaturu pa RAM nije na mestu,mozda je usb OK,to su samo moje predpostavke...A usb mozes da proveris onako,grubo MEDIA> Padajuci meni pa Device Info ,pa ce ti tu reci ako ima nekih bad sektora.

Ace
13.11.2014, 14:34
@Sale
A sta ce ti loop na drum roll... Pojacaj samo Decay malo vise i eto ti dugacak drum roll.

Milan$
13.11.2014, 14:50
Vex,nisi naknadno sam dodao u prethodnom postu, da sam vec 3 puta vadio ram, ocistio i modul i plocicu ,vratio nazad, i opet isto...tako da nije tu muka

Yikwo
13.11.2014, 17:31
Pa mozda je ram vrisnuo ...
Sad ne razumem se toliko u tehnicke strane klavijature ali to bi bilo jedino logicno ...
Meni se na pa600 desava u retkim slucajevima kada promenim nesto na stylu i klikem write curently style settings, da posle restarta taj isti style pobrljavi sa tempom i da mi drum,bass i sve ostalo u tom track selectu pobrljavi ...jos nisam otkrio razlog...

splendid
13.11.2014, 23:14
C...pre će biti da nešto sa semplovima nije odrađeno po ps-u...ako imaš mogućnosti probaj taj tvoj set na nekom drugom pa3...to će rešiti dilemu da li je do tvoje klavijature ili je do seta...

Milan$
14.11.2014, 01:32
ma na tim istim semplovima sviram vec godinu i nesto, i do sada je sve bilo ok...ama cudesa od problema...jbm li ga

Yikwo
10.03.2016, 17:52
Planiram da kupim Pa3x (vec ga rezervisao) ali imam par pitanja...

Dugo sam se dvoumio izmedju PM 600-3 & ELX 115 i PA3x
I na kraj odlucio da kupim PA3x umesto ozvucenja posto imam neku muzicku liniju koja mi vrsi posao za sada na pa600, pa verujem da ce i na pa3x...ono sto mi najvise fali su efekti za mikrofon pa me to i najvise zanima na PA3x ...

Da li ima reverb i delay dostojan PM-3 i da li je tesko namestiti to ?
Da li moze bezicni mikrofon direktno u pa3x ?
I da li ce sve to da izlazi preko izlaza za slusalice u aux na muzickoj liniji ?

Minicevac
10.03.2016, 17:53
Jeste.

Sent from my iPhone using Tapatalk

dexter
29.03.2016, 09:38
MOzda je već pisano o tome, ima previše postova a malo vremena da ih sve čitam.
Imam pa3x 76, ver OS 1.1.

Da li je neko radio upgrade os na ver 1.62.ili 1.63?
HVala

ella 85
29.03.2016, 10:18
Zar je moguce ovoliko gluposti na pa3 :D

Imam zadnji O.S............vec sam ranije pisao da klavijatura jednostavno nekad zaboravi OTS sound koji sam memorisao i na to mjesto postavi neki drugi po svom slobodnm izboru.......glupost nevidjena za tako skupu klavijaturu koju jos nisu rijesili.

Nova situacija je sledeca........klavijatura nije upaljena bar 7 dana........juce ju upalio i ritam ne radi kako treba........umejsto gitare koju sam radio u gitar mod-u ubacio se neki fabricki brass.......i cak se iskljucio gitar mod.....pa bras lupa u krug neke tonove nigdje veze.

Kad je izasao taj zadnji O.S. ..........vodi li neko racuna o tome........ili su jednostavno napustili sve........mozda zele da nas tjeraju da predjemo na pa4x.......ali to ce se tesko desiti :D

Yikwo
20.04.2016, 23:26
Ljudi stize mi pa3x u ponedeljak :D
Samo jos jedno pitanje...citao sam po nekim temama da je pa3x na pocetku imao latenciju na tc helicon...jel to ispravljeno updateom softweara ?

Sent from my SM-N7505 using Tapatalk

splendid
21.04.2016, 00:44
@ Yikiwo... Ja koristim vokalist na pa3 skoro od osnovnog softvera pa do sadašnjeg 1.63 i iskreno nisam primetio tu latenciju o kojoj svi pričaju....pre mi ta latencija liči na loše podešene parametre u kompresoru i gate-u...ne znam....

@ella 85...1.63 os je zadnji i mislim da je izašao pre dve godine....što bi u prevodu značilo boli ih uvo...taj problem sa sts bi trebalo da nestane kad upališ dugme pored AUTO FILL....mislim da beše STS MODE...

Pozdrav.

Yikwo
21.04.2016, 13:51
Bas vidim dosta kuknjave na tu latenciju...ali to su u principu svi upisi iz 2011-2012 godine, pa zato pitam da li je to softwear-ski ispravljeno...

sale_band
21.04.2016, 14:12
Nikad nisam imao problem sa tim

ffb
21.04.2016, 14:36
Koristio sam vokalist na Pa3 preko 3 godine i nikad nisam imao problema. Sve je radilo prvoklasno.
Ima raznih" specijalnih" stelovanja pa bi tu trebalo traziti greske?

Yikwo
22.04.2016, 17:37
Dosadjujem malo ali sta je tu je...nadam se da cete me razumeti :D

Jel su ok ove memorije
http://www.kupujemprodajem.com/RAM-256MB-za-Korg-Pa3x-Pa2x-M3-NOVO--32620431-oglas.htm?filter_id=70521364

Jel ima neke razlike u originalnoj memoriji i ovoj sa thomann.de

nelica2002
24.04.2016, 10:09
Poz.koristim vokalist direktno iz pax3 i sve je ok osim što mi lampica često ide u naranđasto pa kod jačeg tona i crveno,radi se o kondezatorskom mikrofonu c520,gain ja smanjen do kraja zanima me da li mora biti tako ili je neka greška kod mikrofona i da li to šteti vokalistu,znači kod dinamičkog mikrofona to se ne dešava.

ffb
24.04.2016, 10:43
Pronadji opciju cini mi se u globalu i promjeni iz din. u kon.

Vex
24.04.2016, 22:30
Zar je moguce ovoliko gluposti na pa3 :D

Imam zadnji O.S............vec sam ranije pisao da klavijatura jednostavno nekad zaboravi OTS sound koji sam memorisao i na to mjesto postavi neki drugi po svom slobodnm izboru.......glupost nevidjena za tako skupu klavijaturu koju jos nisu rijesili.

Nova situacija je sledeca........klavijatura nije upaljena bar 7 dana........juce ju upalio i ritam ne radi kako treba........umejsto gitare koju sam radio u gitar mod-u ubacio se neki fabricki brass.......i cak se iskljucio gitar mod.....pa bras lupa u krug neke tonove nigdje veze.

Kad je izasao taj zadnji O.S. ..........vodi li neko racuna o tome........ili su jednostavno napustili sve........mozda zele da nas tjeraju da predjemo na pa4x.......ali to ce se tesko desiti :D

Nemas potrebe da budes tog misljenja, i PA4 ima iste probleme ;)

zox2003
25.04.2016, 01:39
Ne znam o kakvim problemima pričate ... Nikad nikakvih velikih problema nisam imao ni sa PA3 a ni sada sa PA4....

Milan$
25.04.2016, 03:45
meni se sad za,vikend desilo, da.cim sam upalio klavijaturu, oni vumetri za maxx audio zalepili skroz u crveno, i nikakvog zvuka nema, samo se na pocetku cuje neko puckanje i posle apsolutno nikakvog zvuka nema...presekoh se na.sekundu...ali, samo sam iskljucio maxx audio i vrati se sve.u normalu, zvuk je opet.tu...sad taj maxx audio mi cesto pravi probleme zadnje vreme, evo sad je zalepio, ali cesto se desi da uopste.ne.reaguje, palis, ga gasis ga, dodas bass, gain, neke frekfencija i nista ne.reaguje, nekad radi...mada.kolko vidim to je sve zbog baterije.za ram, koja mi je crkla, i zbog nje zeza maxx audio, skoro sam siguran, jer kad idem na onu op iju, da isprazni bateriju pa da.je opet.napuni, tad proradi..nije. eliki defekt :)

Poslato sa G7-L01 uz pomoć Tapatoka

dexter
25.04.2016, 13:04
Latencija na pa3x, u Globalnom podesavanju mikrofona "Voice Processor Setup", u donjem dijelu ekrana izaberite "MIC TONE" zatim imate opcijju "GATE" to ugasite i nema latencije. Bar sam ja tako riješio svoj problem. Ustvari ja sam na pratećim vokalima ostavio samo malo latencije, jer u live svirci bolje zvuci, kada prateći malo kasne, izgleda kao da stvarno neko pjeva :)

nelica2002
25.04.2016, 17:45
ffb, nigdje nisam našao tu opciju prebacivanje iz dinamički u kondezatorski ili si mislio na napajanje 48v bez kog kondezatorski ne funkcionira.

ffb
25.04.2016, 22:31
Probaj, koliko se sjecam to je.

sale_band
29.04.2016, 05:06
Pozz korgovci,

Zanima me da li je moguce generalno smanjiti/pojacati neki style i onda ga memorisati da se sledeci put pali sa tako sacuvanim levelom???

Vux
29.04.2016, 20:43
Mm ja smanjim svaku traku za npr 10% pa snimim, nisam naišao na master volume za svaki ritam pojedinačno

sale_band
30.04.2016, 08:09
Ma kontam da nema tu mogucnost ali bi bilo sasvim logicno, da na kraju ritma postoji "master volume" za kompletan ritam, nesto kao mix tool u Studio One :)

Vux
04.05.2016, 19:21
Bilo bi i više nego potrebno, možda ako odeš u record/edit style nadješ nešto, ja ga na pa500/600 nisam našao

srdjan motif
06.05.2016, 15:51
Nisam hteo otvarati novu temu reko da ne gomilam, hteo sam vas pitati za pomoć dobijam Pa3x u Zamenu polovan naravno e sad nemam iskustva sa bilo kojom Pa serijom. Pa dal bi mogli da mi kazete sta da gledam koje su joj mane tipa displeja I sta već hvala unapred :)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

splendid
06.05.2016, 19:02
Jedino što joj tasteri pucaju....plastike koje stiskaš znaju da puknu i malo upadnu ali mikroprekidači rade....obično na najčešće korištenim dugmadima tipa start/stop....tap....exit....break...i sl.... ostalo nije problematično koliko znam....a što se mene lično tiče ako je u hard case verovatno je putovala avionom pa je tamo tumbano i bacano ko džak krompira najverovatnije...ali opet ne mora da znači...u svakom slučaju odlična sprava.

mimiki
07.05.2016, 02:51
tasteri pucaju na svakoj klavijaturi,a na pa3x su dosta kvalitetni i nisu toliko osetljivi imam ga preko 4 god i nijedan nije stradao a sto se tice truckanja po kolima i avionu ne znam u cemu se pa3 razlikuje od drugim povodom toga pa se to navodi kao mana ,@splendid naveo si totalno relativne stvari...

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Milan$
07.05.2016, 04:36
takodje veliki plus za tastere na pa3...za 4 godine samo su mi dva pukla, a nisu morala ni ona :) ,a mikroprekidaci, kao kad je bila nova, svi i dalje reaguju i na najmanji dodir, sto je stvarno ok, tasteri vrlo kvalitetno uradjeni, jer se secam da su na pa2 bas cesto pucali, i cesto su crkavali mikriprekidaci, pa jos i problem s onim lampicama, na pa3 je sve to na kvalitetnijem nivou..

ffb
07.05.2016, 09:21
Svirao sam Pa3 tri godine i sa tasterima nisam imao problema. Ponekad sam morao na displeju jace stisnuti da primi zadanu komandu. U garantnom roku vrisnula maticna ploca? Bez garancije cijena popravka 800-900 eura. Ostalo ok.

Milan$
07.05.2016, 12:55
mozda bio problem sa onim falicnim baterijama za ram kad je vrisnula maticna?

ffb
07.05.2016, 13:58
Moguce, bateriju sam prije promjenio. Tko ce znati razlog?Pocelo je sve vise i vise da se cuje zujanje.Pokusavao sam sa Di Boxom ali zujanje se culo i dalje. Bio je star 1,5 godinu, za transport kofer, u suhom i toplom lagerovan kada ga nisam koristio. Danas je sve moguce.

ella 85
07.05.2016, 14:05
Svirao sam Pa3 tri godine i sa tasterima nisam imao problema. Ponekad sam morao na displeju jace stisnuti da primi zadanu komandu. U garantnom roku vrisnula maticna ploca? Bez garancije cijena popravka 800-900 eura. Ostalo ok.

Kako se desilo to kad je vrisnula ploca.......jel bilo kakvih simptoma.......ili je od jednom samo skroz stala ?

ffb
07.05.2016, 14:54
Sve je radilo i dalje samo je zujanje(brujanje bilo sve glasnije i glasnije).Prvo mjenjanje kablova,drugi mixer, di- box a brujanje sve glasnije i kako sam vec rekao hvala bogu pod garancijom.Nisam svirao pod satorom na agregat, vec u normalnim salama po Austriji, Svicarskoj i Njemackoj.Promjena ploce odradjena u ovlastenom Korgovom servisu.

srdjan motif
07.05.2016, 21:01
Hvala na savetima :) treba da gledam dal ima to zujanje dugmice I odziv Touchscreena?

Milan$
08.05.2016, 00:18
ma ne, to su nasumicne pojave, generalno nema neke konretne mane na koju bi posebno trebao da obratis paznju, znaci gledas kao i za svwku klwvijaturu, da je sto bolje ocuvana, proveri jel sve funkcionise, jel svira :) u ucitaj neki set da.vidis jel normalno sve radi, znaci manje vise kao sto bi gledao bilo koju klavijaturu da kupujes, kazem nema neke konretne ustaljene mane na koju bi trebalo posebno da obratis paznju, tako da samo je detaljno ispregledaj, procackaj i to je to

splendid
08.05.2016, 04:49
Mikimiki nisu to ne bitne stvari...Za 15tak i kusur godina i dosta korgovih aranžera koji su mi prošli kroz ruke pa3 je prva klavijatura na kojoj mi je pukla neka plastika tastera, ni na jednoj drugoj nikada a ti si jedan od retkih...da ne kažem možda i jedini kome nije pukao ni jedan taster....ko god od mojih prijatelja ima pa3 bar jednu plastiku je krpio...ja sam dve ili tri lepio jer nisam uspeo da nadjem zamenske tako da pa3 definitivno ima problem sa tim plastikama a što se tiče letenja i case-a to je dobronameran savet bez obzira da li se radi o pa3 ili bilo kojoj drugoj klavijaturi i naveo sam da je sprava u svakom slučaju odlična....probleme sa baterijom za sat ili za ram je totalno bezveze uzimati za negativnu stvar jer je baterija potrošna roba....

U svakom slučaju ništa bitno od vitalnih delova nije problematično...tako da ostaje jedino vizuelno stanje da se pogleda...

U svakom slučaju kolegi želim da se ponovi i da zaradi novaca sa pa3 :)

srdjan motif
08.05.2016, 07:37
Hvala puno na savetima u Ponedeljak trebalo bi da stigne pa cu javiti sta sam radio, hvala svima pozzz :)

Dodato:
Nažalost Pa3x bila u loshijem stanju pitch nije radio slajder za volumen je krckao a I estetski nije izgledao bas nesto. Nemogu da shvatim takve ljude kako ne mogu da cuvaju svoj instrument.. Opet hvala na pomoci :) pozzz

Milan$
09.05.2016, 21:50
pa dobro, ako je kostao 1500 e, nije to tako lose :D

srdjan motif
09.05.2016, 22:47
2200 za keš a hteo je mog kronosa X. Mislio sam da radimo glavu za glavu.

iljusin
14.05.2016, 21:23
Nemogu kopirati brisati style,performance,nema padajuceg menija sa strelicom na performancama,a na style daje samo da preimenujem favorite,u cemu je tu fora,ako neko zna verovatno je opscja neka zakljucana u globalu ili kako vec.Nemogu nista da obrisem i da kopiram ni style ni performance.P3x

mimiki
14.05.2016, 23:18
nema to na pa3x ,dok pa900 i te sto su posle izasle klavijature imaju

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

iljusin
16.05.2016, 20:53
Koju ram memoriju za pa3x uzeti od ova dva modela,ili je to svejedno.Imali razlike u kvalitetu u njima,pogledajte slike.

sale_band
18.05.2016, 05:07
Memorija (ako je original Korgova) je ista bez obzira na pakovanje.
Ja imam dve ove u beloj kutiji. Ovu crnu nisam vidjao ranije

rincha
07.03.2017, 13:36
marko, molim te pogledaj hotmail ili mi u pp pusti neki tvoj kontakt, treba mi help oko vokodera za pa3x, vidim da si tata za njega 😀
Dodato:
drugari, moze li pomoc, mogu li nekako da usnimim da mi desna ruka ne bude prejaka, tek sam uzeo klavijaturu i polagano se igram s njom, takodje, imate li neki dobar preset za vokoder, pogasio sam sve njegove "pomoci" tipa compreor, gejt i sl) ali mi i dalje moj stari vokoder na pa800 ubija koliko se bolje cuje?
hvala unapred na pomoci
Dodato:
za desnu ruku, moze li to bez papucice :-)

nemanja 1982
01.04.2017, 19:39
Poz svima. Hocu da kupim PA3x, e sad me zanima za sta mu sluze one baterije sto se menjaju i koliko ih ima, koliko one kostaju?

branoy
02.04.2017, 21:14
iljusin ja imam tu crnu prvu ram, turska 100eu je bila, evo vec treca godina radi max . svirao sam te tri godine sve uslove, vlaga, suince itd sator sala klima, msm sve sto postoji, evo 3 prosle radi i dalje

mimiki
02.04.2017, 22:22
Ja sam pa3ximso pet godina I nikad ja tu bateriju nisam menjao

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Dacho.
11.12.2017, 21:40
Прва два клизача за јачину звука су ми подешена тако да када на десном појачавам тон(десна рука, соло инструменти), јачина звука левог (ритам) се смањује. Да ли то може да се исправи?
И да ли може да се преправи име стила или боје?

nikadvisekorg
12.12.2017, 01:26
Прва два клизача за јачину звука су ми подешена тако да када на десном појачавам тон(десна рука, соло инструменти), јачина звука левог (ритам) се смањује. Да ли то може да се исправи?
И да ли може да се преправи име стила или боје?

Tu gde piše balance slider

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171212/627a266c412188df9b8b833c7e87a99a.jpg

Dacho.
12.12.2017, 20:07
Хвала друже

nemanja 1982
14.12.2017, 12:10
@nikadvisekorg jel moze da se odvoji na jednom slajderu ritam, a na drugom desna ruka, to sam mogao namestiti na PA800 ali na Pa3 ne znam kako. Na pa800 na master volume mi je bio ritam a na balance desna ruka.

Verovatno je moguce i na pa3x ili?

nikadvisekorg
14.12.2017, 18:51
Ne može na ova dva glavna, ali na ostalima ima više mod-a za korišćenje, imaš user varijantu gde na svakom od onih slajdera gde podešavaš jačinu elemenata pratnje podesiš da radi nešto što ti treba. Napisaću detaljno u toku večeri.

Dodato:
@nikadvisekorg jel moze da se odvoji na jednom slajderu ritam, a na drugom desna ruka, to sam mogao namestiti na PA800 ali na Pa3 ne znam kako. Na pa800 na master volume mi je bio ritam a na balance desna ruka.

Verovatno je moguce i na pa3x ili?Evo pogledaj imaš BALANCE SLIDER A i B i u globalu tu gde sam slikao na drugoj slici podesiš šta da ti radi koji klizač/slajder.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171216/a7e8e5ab8418e6dddcf4f0ae033b945c.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20171216/46750825430f49d5ae38fd40a2a24eb3.jpg

Dodato:
Nemam opciju da editujem preko TT....
Sad sam pročitao pažljivo tvoj post, pa naravno da može, glavni MASTER VOLUME ti smanjuje desnu ruku, a BALANCE ti smanjuje pratnju ali pod uslovom da je u globalu ceo araner na OUT 1 i da je balance slajder u globalu na acc/sng volume.

Cegor5
08.01.2018, 23:50
eh kolko su ovi real time klizači korisni u odnosu na le verziju

nemanja 1982
06.03.2018, 19:53
Koju pedalu da kupim za solo boje za pa3x?? Za sta sluzi volume,a za sta expression?

Ritmovi mi rade odlicno,ali su mi problem boje, neke boje su mi odlicne,neke su bas tihe, recimo Piano mi slab. Dok neki strings je preglasan.

Nemam vremena da nivelisem ritmove i boje sa fabrickim.

Postoji li resenje pedalom???

ella 85
07.03.2018, 09:30
Pedala moze da smanjuje boju nize od toga .
Kad pedalu gurnes do kraja ona ce doci do te jacine koja je trenutno.

Moras podesiti snagu i tako sacuvati.

roland84
07.08.2018, 22:26
Pozdrav svima!
Potrebna mi je mala pomoc.Imao sam na pa800 uradjene terce u voice procesoru, i jos dosta dobrih stvari, ali ih nemogu ubaciti u pa3x.Pise da nije pa3x file.Dali moze nekako da se konvertuje?Unapred hvala na odgovoru, i izvinjavam se ako vec ima otvorena slicna tema a nisam video.

toni-bt
14.12.2018, 17:07
Kada upalim klavijaturu korg pa3x61 sve funkcionise samo ekran zaledi nekih 10 tak minuta onda krene i sve radi bez ikakvog problema sve dok je ne ugasim a onda ista prica.ovo mi se desava zadnjih 2 dana do sada nisam imao nikakvih problema a ekran nije ostecen niti ima bar jedan mrtav piksel .uradio sam reset i opet isto.nisam uradio o,s.ako je neko imao ovakav problem ili zna sta bi moglo da bude, molim nek da savet pozzz.

Cegor5
14.12.2018, 18:25
Jel ekran nakon 10 minuta proradi sam od sebe bez da ga kucneš? I kako to misliš zaledi? Jel ne vidiš ništa na njemu ili se zalede slova dok se učitava?
Dodato:
Jel ekran nakon 10 minuta proradi sam od sebe bez da ga kucneš? I kako to misliš zaledi? Jel ne vidiš ništa na njemu ili se zalede slova dok se učitava?
I jel mozes svirati klavijaturu dok ekran ne radi

toni-bt
15.12.2018, 17:34
najpre hvala Cegor5 za to sto si se zainteresovao da ponognes .Kada uklucim klavijaturu sve ima jasno se vidi sve na ekranu kao sto treba samo kada pritisnem touch da pozovem bilo koju funkciju ne reaguje na dodir svi tasteri koji nisu vezani sa touch rade kao sto treba klavijatura svira na pocetni ritam i to sve tako oko 5 -10 minuta onda se sve vrati u normalu pocinje da radi touch i sve to dok ne isklucim.

Cegor5
16.12.2018, 11:35
Jel si prije tog simptoma nešto ubacivao ili nešto uradio s klavijaturom?

Kad kažeš resetirao, misliš stavio klavijaturu na tvorničke postavke?

Ako jesi, probaj ponovno instalirati OS.

Humu
27.04.2020, 10:35
Htio bih od vas kolega čuti objektivan odgovor. Koliko bi bila prosječna realna cijena za polovan pa3x? Uzmimo u obzir da je očuvana, stanje odlično. 61 tipka i 128mb.

Dobio sam jednu ponudu pa je želim razmotriti.

splendid
27.04.2020, 10:48
Otvori oglase i pogledaj cene. Jedno je što ljudi traže da dobiju a drugo jenza koliko para prodaju. To ti je jedino merodavno. Računaj da će neko korigovati cenu i to ti je to. Ovako da pišemo koliko kome vredi džabe jer ti je opet kažem merodavna cena u oglasima. Zbog čega bi ti nešto platio 100 il 200e skuplje nego što tako nešto slično možeš da kupiš u oglasima.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Humu
27.04.2020, 11:02
Sve jasno, slažem se. Ali, veliki je raspon cijena u oglasniku zato pitam. Konkretno sam dobio ponudu 1500e pa me zanimalo vrijedi li tu cijenu po vašem mišljenju?

splendid
27.04.2020, 11:05
Druže kazem ti...otvoriš oglase i pogledaš....ako ih ima za 1200 i 1300e u pristojnom stanju...taj nemož da dobije 1500 verovatno u oglasima nikad. Sa druge strane ako ti želiš da daš 100 ili 200e više a da znaš sta i od koga uzimaš to je tvoja stvar. Ako je stavi u oglase mislim da te novce neće dobiti. Zavisi da li dobijaš još nešto uz klavijaturu osim onog što joj inače pripada. Ako ima torbu opet je to neki plus mada svi uglavnom prodaju sa torbama. Proceni sam za svoje novce.

Dodato:
I kad je veliki raspon cena to je samo ono što ljudi traže...obično se sve prodaje po nižoj ceni od tražene. Vidim po opisima oglasa da ih za 1350e ima u sasvim dobrom stanju...i to će se prodati za 1300e verovatno. Otvori mu oglase i pokaži. Nema razloga da kupiš nešto skuplje za 200e. Cenjkaj se sa argumentovanim cenama po oglasima.

Humu
27.04.2020, 11:25
Ovo je zapravo vrlo vazno i sto sam trazio. 1300 eura je neka realna vrijednost za polovan. Slozit ce se mnogi da za te novce mogu dobiti novu generaciju, ali mislim da bih ovu klavijaturu kupovao iskljucivo zbog kvalitete izrade.

splendid
27.04.2020, 11:47
Kasnije joj promeniš usb flash memoriju i dobiješ hard disk veći od sadašnja 2gb.

cleaner
28.04.2020, 15:14
I kad je veliki raspon cena to je samo ono što ljudi traže...obično se sve prodaje po nižoj ceni od tražene. Vidim po opisima oglasa da ih za 1350e ima u sasvim dobrom stanju...i to će se prodati za 1300e verovatno. Otvori mu oglase i pokaži. Nema razloga da kupiš nešto skuplje za 200e. Cenjkaj se sa argumentovanim cenama po oglasima.

Bravo, svaka rec ti je na mestu.
Ja moj pa3 trenutno ne bih dao ni za 1500 eura ali ako bih odlucio da kupim npr pa4 dao bih je i za 1100-1200 eura.
Najbolje je kupiti od nekoga ko je vec kupio novu klavijaturu jer takvog stara ne zanima vise ma kakva da je. Isto kao i kad kupis novi auto a stari si izgustirao i gledas da ga se otarasis, pogotovo ako si jos i duzan.....
Pa3 je zaista odlicna klavijatura, radi ko singerica i nikad me nije izdala a jos imam staru pa800 kao neku rezervu. Kad kupujes vidi da nadjes neku sa kvalitetno spustenim dirkama jer sa fabrickim ces da se mucis.
Pozdrav i srecno