Pozdrav svima doslo vreme da se kupi neki dodatni vokoder posto na klavijaturi (Genos) ne mogu da namestim pa sam iscitao sve po forumu ali su starije objave pa me interesuje da li sad ima nesto novije i bolje a da nije skupo ko otrov. Ovaj boss mi covek nahvalio a realno cena od 170e za novu spravu nije losa. Konkretno ne interesuje da li mogu da saljem signal sa midi kanala, npr 8 ako je tamo gitara ili chord 1... I da po tome prate i vocal ide tacno harmonijski. Ili da li moze mozda da po glasu sam ide preciznu tercu (lupam ne znam).. Ili se nekako izabere pocetni akord iz ko ide pesma pa on vozi... Ili moraju da se svi akordi tacno drze levom rukom da bi bio upotrebljiv.
Pozdrav svima. Volio bih da neko malo objasni o ovoj moldurskoj skali ili harmonskom duru ili kako je već ko naziva.. Nisam joj nikad toliko davao značaja jer nisam pretjerano svirao muziku u kojoj je zastupljena i onda čim čujem neki narodnjak na harmonici sa onim klasičnim završetkom Cm-A7-D i pokušam da ispratim na gitari, pogubim se... Još kad se isprepliću durska i moldurska u pjesmi, muke moje Moje pitanje je od koje skale je nastala (izvedena), koji tonovi je čine i koji akordi se grade u toj skali? Neki savjet, male tajne velikih majstora..
Dodato:
Da napomenem, mene zanima ta skala koja završava u kvinti, znači ako je intonacija G, završetak pjesme je Cm-A7-D.. Možda to uopšte nije gore navedena moldurska, možda ima neki drugi naziv..
Pozdrav svima na forumu, trebala bi pomoć oko odabira gitare za sina koji će za godinu dana da krene u srednju muzičku školu. Interesuje me koja bi bila preporuka za neku bolju gitaru. ja sam naišla na sledeći sajt https://www.guitarsalonbelgrade.com na kome sam videla dosta kvalitenih gitara, ali nisam sigurna koju bih odabrala. Sin svira klasičnu gitaru. Koja bi od ponuđenih gitara bila ok za srednju školu, a da ne bude previše skupa?
Prozdrav svima, imam jedan problem koji se desio i na mom i na tudjem ozvucenju. A to je da se u toku svirke desi da se odjednom smanji volumen zvuka ili potpuno stane neko vreme, pa kada se pomeri kabl koji je ubacen u left izlazu u klavijaturi ponovo proradi...
Nisam probao sa drugim kablom jos uvek, jel to do njega? U pitanju je pa 700 kupljen nov pre par meseci.
Pozdrav kolege. Htio bi da pokrenem temu da cujem vasa iskutva,prijedloge,sugestije,misljenja u vezi stavljanja tezgarenja u zakonske okvire.
Sta vi mislite o tome?
U RS se priprema tako nesto. Pa vidjecemo dokle ce to ici i kako ce ici.
Lijepo bi bilo da imamo neka prava a ne samo namete i poreze.
Kada se pogledaju mogućnosti i sve što nudi DGX-670, mora se priznati da je Yamaha opet ponudila best bay u ovom segmentu instrumenata. Namjerno temu stavljam u rubriku aranžera jer ovaj digitalni piano to i jest ali sa 88 Graded Hammer Standard tipkama.
Pozdrav ,
Upravo sam se registrovao i iskren da budem ne znam da li postoji ovakva ili slicna tema a jako malo vremena imam.Ako odgovor mogu da nadjem na nekom drugom mestu dovoljno je d mi kopirate link ovde.Necu biti lenj pogledacu.
Pazario sam Yamahu trbx305.Ovo mi je prva petica ikad i prva aktivna.
Na gitari su 40 i koliko mogu da vidi mrtve.
Ja bih da experimentisem malo.Da probam deblje zice te zice rezlicitih prozivodjaca.
Prvo bih da vidim koja mi debljina odgovara pa ne bih da uzimam preterano skupe zice tipa Dr i elixir ?
Moze li preporuka za neke zice srednje klase ? eto neke koje su se vama pokazale dobro u smislu da ne traju super kratko i da ne zvuce lose.
ako vam nije tesko napisite mi vase misljenje o razlici nikl celik u svakom smislu ?
Pozdrav drustvo, imam jedno pitanje. Hteo bih snimiti nesto iz klavijature direkt u laptop pa me zanima na koji nacin je to najlakse odraditi? Da napomenem da u laptopu imam samo mic in ulaz (nema line in). Da li ce mi taj ulaz odraditi posao, ili da uzmem neku usb zvucnu karticu? Ako je ovo drugo resenje mog problema molim preporuku koju karticu za neke normalne pare? Hvala
Pozdrav svima doslo vreme da se kupi neki dodatni vokoder posto na klavijaturi (Genos) ne mogu da namestim pa sam iscitao sve po forumu ali su starije objave pa me interesuje da li sad ima nesto novije i bolje a da nije skupo ko otrov. Ovaj boss mi...
[dalje]
Prozdrav svima, imam jedan problem koji se desio i na mom i na tudjem ozvucenju. A to je da se u toku svirke desi da se odjednom smanji volumen zvuka ili potpuno stane neko vreme, pa kada se pomeri kabl koji je ubacen u left izlazu u klavijaturi...
[dalje]
Kada se pogledaju mogućnosti i sve što nudi DGX-670, mora se priznati da je Yamaha opet ponudila best bay u ovom segmentu instrumenata. Namjerno temu stavljam u rubriku aranžera jer ovaj digitalni piano to i jest ali sa 88 Graded Hammer Standard...
[dalje]
Pozdrav kolege. Htio bi da pokrenem temu da cujem vasa iskutva,prijedloge,sugestije,misljenja u vezi stavljanja tezgarenja u zakonske okvire.
Sta vi mislite o tome?
U RS se priprema tako nesto. Pa vidjecemo dokle ce to ici i...
[dalje]