|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 18.10.2007
Mjesto: Munchen
Downloads: 5022
Uploads: 58
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 11 puta u 7 Postova
Instrumenti: Korg Pa3x,76.256 mgb.BB-harmonika
![]() |
![]()
Pozdrav kolege.Interesuje me ,ima li neko note od bilo kojih Vlaski kola?
Pretrazio sam citav net.,sve knjizare,ali nigdje ne mogu da nadjem,ili da li neko zna gdje se mogu nabaviti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Belaj boy
|
![]()
Tesko da ces naci note od vlaskih kola.Ako nemozes da skines,najbolje da ti neko pokaze pa kad ukapiras malo trilere i harmoniju,posle ces moci i sam.Vrlo je bitno i da mnogo slusas tu muziku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.04.2007
Mjesto: Tamo i ovamo
Godina: 43
Downloads: 523
Uploads: 5
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 13 puta u 13 Postova
Instrumenti: Imam svasta
Interesi: Interesovanje za "tete" sa velikim sisama :D
![]() |
![]()
u tema haos
![]() Dodato: dodatak, potrazi na you tube Srdjan Demorivic, Bozinovic, Dukati i videces koliko su to samo razliciti stilovi muzike a svi ovde zivimo zajedno na 50 km i svi se poznajemo odliceno, radimo zajedno, pijemo...toliko o vlaskoj muzici ![]() Promijenjeno od RadeKOKI (05.02.2009 u 17:51 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 16.02.2009
Mjesto: Grabovica / Balingen
Godina: 35
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 51
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Roland XP30/Korg X50
Interesi: Muzika muzika muzika
![]() |
![]()
Buraze i ja mislim da ces mnogo tesko naci Note za vlaskih kola...ja ih skidam ovako..ili ako ne mogu onda preko transcrible...ali ja znam te vlaske trillere..ako neznas te trillere, uspori kolo koliko i nema sanse da ih 100 % skidas....ako ti se svidja neko typicno vlasko kolo mi reci koje..pa cu ti usnimam trilleri usporeno...i u koj deo idu..
pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Donator
|
![]()
Evo da se i ja ubacim. Neznam gde mozes da nadjes te partiture za vlaska kola pa cak i ako nadjes nece ti puno pomoci dok ne pocnes slusati ozbiljnije vlasku muziku. Preslusaj demo snimke ovde dosta ces cuti. Recimo od milanceshow, jevgenijevic a mozes i moje.
![]() |
#6 |
Veliki prijatelj foruma
Registrovan/a dana: 05.03.2009
Mjesto: BEC, Kucevo
Godina: 52
Downloads: 230
Uploads: 24
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 60 puta u 56 Postova
Instrumenti: S910, MU50, W7, JV1010
Interesi: muzika, pc-igrice
![]() |
![]()
sto rece drug rade koki: tema je stvarno haos
![]() da sam ja neki ozbiljniji muzicar mogao bi mnogo da vam ispricam o vlaskim harmonijama ... posto nisam, mogu samo da vam kazem da tu postoje veoma mnogo jel ima i mnogo razlicitih vlaskih stilova ... u svakom delu srbije gde vlasi zive svira se drugi vlaski stil (ako se to tako moze reci) mogu reci da sam slusao skoro sve al porasto sam sa onim stilom koji se kod nas okolina pozarevca, tacnije kucevo - brodica svira ... tu su poceli pre mnogo godina orkestar mileta matusica, znaci njegovi sinovi i sinovi od brace. velizer, velja, brana, dragi itd. matusic. velizer kao harmonikas je imao dosta ucenika koji su njegov stil poboljsali i iz kucevo-stil napravili brodicanski-stil. najbolji primer za brodicanski stil je bojan obradovic. slusajte i sami jedno kolo od bojana obradovica i jedno kolo iz kraja negotina, zajecara, bor itd. ... primetitcete veliku razliku i harmonije i melodije. sto se tice vlaske muzike uopste, tu bi trebalo dugo vreme da se slusa vlaska muzika da bi muzicar imao sluh za nju. trileri ko trileri nisu bas tesko da se nauce, al harmonija nije bas jednostavna. mislim da je neko uspesan u tom smislu kad je u stanju da sam izmisli neko kolo il melodiju. pozdrav svima |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 16.02.2009
Mjesto: Grabovica / Balingen
Godina: 35
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 51
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Roland XP30/Korg X50
Interesi: Muzika muzika muzika
![]() |
![]()
sjajno grandia
![]() pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Hvala svima na iscrpnim odgovorima,malo sam razmisljao i dosao na ovu ideju.
Da li bi neko mogao ko ima aranzer sa sekvencerom,a dobro poznaje vlaske trilere,da odsvira par vlaskih kola ili trilera i da ih postavi u midi formatu,vjerujem da bi pomoglo mnogima sa ovoga sajta,jer bi preko midi formata mogli u nekim muzickim programima da ocitamo notalno kako je to odsvirano i naravno odmah cujemo kako se to svira.Unaprijed zahvaljujem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Vredan član društva
|
![]()
Pa buraz,ja sam ti poslao link sa notnim zapisima za vlaska kola.Ako sviras po notama onda sta ce ti razni demo snimci,sekvenceri,midi...bla,bla.
...cisto da te podsetim da sam ti poslao link sa pravim notnim zapisima koje si trazio po citavom netu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Vredan član društva