|
|
Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Downloads: 237
Uploads: 0
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Instalirao sam V-STack,Midi Yoke,Edirol Hyper Canvas i pokusavam da povezem vanBasco sa tim ali ne ide.Kad otvorim V-STack pojave se sledece poruke:
"The Audio Engine could not be started", kad kliknem OK pojavi se: "Audio Engine error:No sound input", kad kliknem OK pojavi se: "Audio Engine error:No sound output", kad kliknem OK otvori V-STack i pojavi se: "Samplerate could not be set. This may be due to the sampleclock being set to external sync" Kad kliknem OK ulazim u V.STack. U njemu podesim Midi IN-Midi Yoke 1, s tim sto sam i u vanBascu stavio Midi OUT-Midi Yoke 1. Kad startujem Midi fajl iz vanBasca u Transport Panelu u V-STacku mi diode trepere na IN,a na OUT nista,tj.nema izlaznog tona. Pomoc! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
|
![]()
Na slici je prikazano kako to radi na mom računalu:
![]() |
#3 |
Veteran
|
![]()
U ovom slučaju umjesto Hyper Canvas-a stavio sam VSC isto tako u VSTi verziji (bio mi je pri ruci),a postupci su sljedeći:
1.Skini ovaj freewavre Midi Audio Cable - http://www.box.net/shared/yqxx5kxhi6 2.U nekom slučaju če ti za taj virtualni kabal doro doči i dodatni Midi portovi, također je free - http://www.box.net/shared/5lgbngbm55 3.Trebat če ti i ovaj program tzv. SAVIHOST koji povezuje npr. vanBasco sa Hyper Canvas-om ili bilokojim drugim VSTi instrumentom - http://www.box.net/shared/g3n960ogfi 4.Preporučio bih ti da tim koracima kako vidiš linkove da tim redosljedom i instaliraš te programe. 5.Kako to sve podesit?? - E ovako: Otvori folder u kojem ti se nalazi npr. Hyper Canvas,otvori SAVIHOST Zip fajl program koji si downloadao iz 3. koraka i iz ZIP datoteke kopiraj SAVIHOST.EXE u folder gdje se nalazi Hyper Canvas.DLL - Promjeni ime programa SAVIHOST u Hyper Canvas (pazi samo da napišeš točan naziv kako se i zove VSTi instrument tj. kako piše ime ispred *.DLL) - Napravi si prečac (shortcut) preimenovanog programa na radnu površinu tzv. DESKTOP - Pokreni program (znači ikona mora izgledat ljubičaste boje...oblik neke kocke) - Potraži na programu u sivom djelu prozora DEVICES pa izaberi MIDI... - Pod Input Port odaberi: MAPLE MIDI IN: Port 1 A na Output Port mora bit *NO MIDI* i Pass Through to Output mora bit bez kvačice,zatim pritisni OK - Otvori vanBasco,otvori mu Setup... i pod Out Device moraš izabrat MAPLE MIDI OUT: Port 1,zatim stisni OK 6.Pokreni bilo koji Midi fajl i trebalo bi sve radit normalno kao kod mene,na slici u gornjem post-u. SRETNO!
Sledeći član vam se zahvalio vingula za ovaj koristan post: | gripen21 (13.11.2016) |
![]() |
#4 |
Veteran
|
![]()
Ja sam umjesto Hyper Canvas stavio VSC....znači postupak za sve slične programe je isti!
Evo i slikovito opisan 5. korak:
Sledeći član vam se zahvalio vingula za ovaj koristan post: | gripen21 (13.11.2016) |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 13.03.2008
Mjesto: Hrvatska
Godina: 43
Downloads: 830
Uploads: 21
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Korg PA800
![]() |
![]()
@vingula vidi se da znaš dosta o ovim programima. Svaka čast.
P.S. Jesu li Motif refill-ovi dobri? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
|
![]()
dobri su Refilli,sve ljepo zvuči...thx još jednom
![]() |
#8 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Bravo majstore,svaka ti cast!Sve sam uradio kako si napisao i dobio sam ton,mada mi ponegde ostanu boje iz prethodnog fajla pa to zvuci lose u sledecem fajlu.Imas li kakvo resenje za to i reci mi koji si dll uzeo iz Rolanda VSC da probam i njega kako zvuci?Kod mene u instalaciji Rolanda VSC ima vise dll-ova.Hvala Ti mnogo za ovaj detaljan odgovor.Ovako treba davati odgovore.Svaka Ti cast jos jednom!Pozdrav!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Veteran
|
![]()
Za VSC ima DX,VSTi, i Stand alone verzija....sad ovisi u kojem folderu si prije instalirao Vst verziju,tako da bi trebalo pist VSC.dll
A za boje što ostanu iz prethodnog faja,mislim da to ovii o VST-i o njihovoj Refresh (Restart) opciji,neki to imaju a neki ne,mada bi trebalo možda pogledat u vanBasco-u dal ima kakva slična opija.
Sledeći član vam se zahvalio vingula za ovaj koristan post: | gripen21 (04.05.2023) |
![]() |
#10 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Ok.Reci mi moze li hypersonic 2 da se poveze sa vanBascom?Hvala!
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
canvas, hyper, vanbasco |
|
|