|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
|
![]()
Hteo sam da vas pitam, da li znate gde se prave te spravice koje svi koristimo ,tj. iz kojih drzava su njihovi proizvodjaci... Ja recimo imam Rolanda na kojem pise MADE IN ITALY,mada znam da Rolnad nije italijanski. Korg mislim da je Japanski,valjda..... dakle gde se prave ROLAND ,KORG ,YAMAHA , ciji je TECHNICS ,SOLTON ,KETRON....da ne zaboravim GEM...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
poznato mi je da su Pa80 pravljeni u italiji
![]() |
#3 |
Vredan član društva
|
![]()
Roland je Shvabo,a neprave samo klavijature nego i velike stampace,a to sto pise made in italy je zbog djelova i dole ih sastavljaju,to znam kad sam trazio djelove za moj g-800
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 14.10.2007
Downloads: 236
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Pa 800 se pravi u Rumuniji
![]() Sudeci po spoljnom izgledu! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Sto se Rolanda tice zakljucno sa VA serijom su radili Italijani...vise ne...sada ih rade Japanci a sklapaju se kojekuda...
|
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
|
![]()
Za Roland i Korg aranžere znam da se rade u Italiji,a Sempleri se rade u Japanu (Roland i Korg),a za Kurzweill i Yamahu,Ketron za to nisam siguran....al za ovo dvoje jesam.
![]() |
#7 |
KRVAVI
|
![]()
Roland Xp30 Made in Japan,bar je tako kod mene!
![]() |
#8 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Važno je da se zna gdje se toči JELEN PIVO,jelda Neco?
A inače koliko znam Sve te tvrtke na 2-3 godine sele proizvodnje... Evo u mene Extreme Made in Japan a Pa2XPro Made in Italy... I sad haj ga znaj koja je to politika proizvođača...Budite sretni gdje god da ih prave,samo da NIJE Made in China...Ako vam to piše,odljepite onaj natpis KORG i piaće CORG,doljepite natipis CASIO i pisaće KADIO,Za Roland pisaće ROLUND,itd... A inače da potvrdim jednog kolegu za Rolande---Roland je vodeći proizvođač štampaćih mašina koje štancaju velike projekte,npr novine i ostale publikacije...Ne znam samo što ne ulože toliko u razvoj klaviaturi koliko ih u štampaću mašineriju...
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 22.03.2004
Mjesto: BIH-Sarajevo
Downloads: 1063
Uploads: 13
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
Instrumenti: Roland G1000/Korg TR
Interesi: Sviranje
![]() |
![]()
Kako ja znam Korg i Roland su vecinom italijani,a Kurzweil je Njemacki!
![]() |
#10 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Na Korg X5D pise "Made in Europe"
na Yamahi PSR3000 pise "Made in Indonesia". |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |