Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 18.11.2005, 16:31   #1
zagi
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard ne mogu nikako spojiti pa80 sa pc!

stlno pokusavam ali nikako da uspijem . ima li neko voljan da mi kaze kako se to radi. imam midi kablo i muzicku karticu creative! hvala unaprijed ! pozdrav!
  Reply With Quote
Star 18.11.2005, 18:27   #2
fico
Pravi prijatelj foruma

Registrovan/a dana: 06.05.2004
Mjesto: Slovenija
Downloads: 2743
Uploads: 14
Rekao HVALA: 17
Zahvalili mu 51 puta u 48 Postova
Instrumenti: E-mu X board;Novation SL61 MK II :Weltmiaster Cansone
Interesi: sve po malo
fico befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
fico pošalji poruku preko MSN messengera fico pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

evo zagi reci cu ti ja nisi napisao dali je to midi kabal da ima usb ili djojstik konektor i koju creative cartu imas odnosno koji prikljucki su na njoj i sta hoces da snimas dali midi fajlove ili audio fajlove ako imas kabal midi to usb spojis usb na kompjuter a midi in na kablu spojis na midiout na sintu a midi out na kablu na midi in na sintu kad otvoris sekvencer u kojem ces da snimas imas uvek midi device setup tu mu odaberes da je tvoj midi usb i odma ce ti primati tonove koje budes sviro ako imas midi to djojstik........... ako hoces da snimas audio .........ako,, ako....napisi sta hoces da radis i sa kojim programom i dobijas odgovor i savet vako mogu pisati za citav referat i sam te vise zbuniti pozdrav fico
fico je offline   Reply With Quote
Star 18.11.2005, 19:08   #3
zagi
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

fico evo ovako taj kabal je ovako u kompjuter je petnaest pinski kao onaj za stmpac samo malo manji a u klavijaturu dva petopinska djeka midi in i midi out. a creative kartica ima 4 boje i onaj jedan za midi kablo. samo mi reci sta da pritiskam na klavijaturi a sta na pc? hvala! pozdrav!
  Reply With Quote
Star 18.11.2005, 19:20   #4
zagi
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

i jos nesto ocu da snimam midi. za audio je malo komplikovanije treba ozvuciti prostoriju znaci ocu samo midi. hvala! pozdrav!
  Reply With Quote
Star 18.11.2005, 20:48   #5
fico
Pravi prijatelj foruma

fico pošalji poruku preko MSN messengera fico pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

jos samo napisi koji program imas za snimanje cubase cackevalk pro tools itd fico
Star 18.11.2005, 22:07   #6
laky
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 09.11.2004
Downloads: 543
Uploads: 0
Rekao HVALA: 6
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
laky befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Najcesca greska u ovakvim slucajevima je pogresno spojen midi kabl.Ne mora to biti slucaj kod tebe, ali pokusaj drugacije da spojis.
I kao sto fico rece, koji program koristis?
laky je offline   Reply With Quote
Star 19.11.2005, 13:39   #7
zagi
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

cubase sx2.0
  Reply With Quote
Star 19.11.2005, 16:17   #8
zagi
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

htjeo bih da snimam u cubaseu ili sound forge. samo da mi je spojit posto imam neke svoje pjesme za djecje festivale pa da ne snimam na audio kaseti nego na cd-u. hvala! to mi je hitno. pozdrav!
  Reply With Quote
Star 19.11.2005, 19:42   #9
fico
Pravi prijatelj foruma

Standard

evo ovako posto nisam vec dugo radio midi fajlove moro sam danas instalirati cubase da se podsetim kako ide jer iz glave napamet nisam znao kad si spojio komp i sint kao sto sam ti napiso prije in i out prekrizis kablove upalis cubase da napomenem ovako sam radio ja i funkcionisalo je mozda postoji i neko lakse resenje pa moze da se javi jos neko sa foruma posto mislis praviti midi fajl ides na file new project 16 track midi otvori se prozor gde ces to sejvati i odaberes folder meni je bilo najlakse uvek napraviti ritam to jest bubanj izaberes track 10 i na vrhu u measure barupomaknes strelicu naprimer za 10 taktova tih 10 taktova ce se obojiti u svetlo plavu boju sad u tom svetlo plavom delu dva puta klikni u liniji 10 trake i sa tim si napravio stazu za bubanj kad kliknes na gornju polovinu nje uci ces u edit trake prvo sa leve strane odredi midi in to ce biti u tvom slucaju creative sound blaster mpu401 a za out microsoft gs wavetable sw sad imas odredjen in i out kad kliknes na 10 traku ona se otvori i sa leve strane okomito imas klaviaturu i naslikana je mreza cim dirnes tipke na korgu treba da ti pocnu udarati bubnjevi bubnjeve sam ja upisivao rucno a ti jih i mozes svirati na sint ako su to decije pesme sa nekim laksim ritmom mozes odabrati samo 2 ili 4 takta bubnja koji obiljezis i funkcijom copy paste razsiris ga po zelji koliko taktova ti treba a ako ces bubanj odsvirati klikni u meniju na rec dugme upali click da cujes takt i udri sad je na redu druga traka kliknes na traku broj 1 i proveri opet in i out midi i odredis volume za snagu odredis program za instrument ja sam obicno imao sint na klaviru a u cubase izaberes program sa brojem GM instrument otvoris traku jedan i klikom na rec startujes tu traku cuces takt i kad treba da pocnes svirati ozezi jaro tako ides dalje koliko god instrumena zelis da svira u toj pesmi kad uradis kvantinizaciju trebalo bi da izgleda super prvo ides na file export midi fajl i sejvas ga a ako nisi zavrsio za jedan dan ides save project i nastavi sutra dalje malo sam se previse raspisao nadam se da nece zamjeriti administratori toliko od mene pozdrav fico
Star 19.11.2005, 20:49   #10
zagi
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

fico hvala na objasnjenju . nesto mi nije bilo jasno. gdje se nalazi midi out i midi in da bih namjestio creative sound blaster i za out microsoft gs wavetable sw. sve mi je ostalo jasno bez ovo posto nisam nasao. hvala unaprijed ! i ja mislim da ima laksi nacin ali ni ovaj nije toliko komplikovan. hvala fico. pozdrav!
  Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Oznake
mogu, nikako, pa80, spojiti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 23:28

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije