|
|
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
|
![]()
Pozdrav kolege muzicari! Evo, semplirao sam neki bubanj iz VA serije. Ubacio wav u Tyros, sve na svoje mjesto. E sad, taj bubanj da bude funkcionalan, morao bi se nalaziti u custom voice... Kako da taj kit prebacim u custom voice? Malo me muci stranica 108 u uputstvu: "You cannot create the drum voices by editing the wave data;you can only create them by editing the drum voices in the PRESET drive. You can use the drum voices by replacing them in styles from the channel ON/OFF" (to posljednje mi je jasno). Hvala unaprijed!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 114 puta u 108 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
![]() |
![]()
Nerazumijem te bas u potpunosti ali evo probacu da pomognem.
Wav fajlove prebaciti na USB stick.Kad ubacimo USB stick u T2 onda idemo na VOICE CREATOR. U voices creatoru sledeci korak je:Wave IMPORT Kad otvorimo WAVE IMPORT onda ce nam doci slika od 8 ELEMENATA. Odabrati ELEMENAT na koji cemo uvoditi samplove. Kad smo u ELEMENTU postavicemo START NOTE za prvi sampl(npr C1-za Bas NOGU) Onda idemo na ADD WAVE:Otvorimo to polje i za drum samplove postavicemo FIXED PITCH ON i takodje odredimo VOLUME za taj sampl koji ce doci.(ova podesavanja radimo prije nego sto smo uveli sampl). E sad idemo na:FILE IMPORT i odaberemo u ovom slucaju Bas nogu sa USB-a.Kad markiramo sampl idemo na IMPORT i importujemo ga. Kad smo ga importovali onda idemo na EXECUTE i to je to. Kad uvodimo sledeci sampl onda ce doci i END KEY za prvi i postavicemo naravno na C1 i onda automatski sledeci sampl ide na C#1. Znaci idemo opet isto za svaki sampl dok ne slozimo drum set. Onda ga SEJVAMO u jedan od Custom voices i damo mu ime i to je to. Pri kreiranju Style-a odnosno ritma kod T2 cemo moci odabrati u Style traci 1 CUSTOM VOICE i samim tim i "novi drum set" Ako hocemo da nam svira drum i na TRACK1 i na TRACK2 onda kad napravimo TRACK1 u style creatoru jednostavno im zamjenimo mjesta i u ovom slucaju ce sad drum biti na TRACK2 i tako dobivamo mogucnost da na novu TRACK1 stavimo opet bilo koji samplovani bubanj. Sretno! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
|
![]()
Cekaj malo: ja nisam mogao sejvati file u drum, nego u normal kategoriju koju sistem ne ocitava kod "kreiranja stylova". Pitanje je: kako da sampl "sejvam" u custom voices - drum? Hvala! Kako radi hit-hat na sempliranim bubnjevima?
Promijenjeno od Alen P (26.03.2008 u 18:14 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 114 puta u 108 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
![]() |
![]()
U Custom drum neces moci ni sejvati!
Samplovani drumovi rade samo u NORMAL custom voices! Medjutim sistem itekako ocitava normalne custom voice u Kreiranju styles! Pozdrav! Promijenjeno od tyros2 (26.03.2008 u 21:42 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ok, to razumijem. A dali mogu kod gotovog-tvornickog styla promijeniti bubanj? Kakav je odnos fus-hithat? Pozdrav, hvala!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Pozdrav kolegama tyrosovcima.Ja sam se nasao u istom problemu kako napraviti semlpl bubnja (TVD format).Imam 2 sempla u TVD formatu i postavi cu ih na downloads.Neznam dali se mogu editovati,ako neko uspe neka javi kako.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
|
![]()
TVD? NIje mozda "TVN" format?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Godfather
|
![]()
Ipak je u pitanju TVD.
![]() Tyros Voice Drum ![]()
![]() |
#9 |
Početnik forumacije!
|
![]()
ne TVN format je za solo farbe a TVD je sempl druma i on se ucita direktno u drum banku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ok. Dakle, ja sam semplirao va7 drum i njega mi je "sejvao" kao tvn. Zato ja taj file ne mogu pronaci kad zelim mijenjati drum u stylu. Ili? U cemu grijesim?
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
Favoriti |
Oznake |
drum, kako, kit, tyros2, ubaciti |
|
|