|
|
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 26.05.2006
Downloads: 425
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Pozdrav svima,
Jos jednom sve cestitke organizatorima ovog foruma. Ovo je idealan nacin da se nesto nauci i da se to znanje podijeli sa kolegama. Inace ja sam "priuceni" klavijaturista, nekada sam svirao gitaru (solidno po mom misljenju) ali sam morao, da bih ostao u muzici (jer ne mogu zamisliti zivot bez nje), preci na aranzer, jer ovdje u Kanadi niko nece vise da plati pun bend. Nadam se da ce vam ovaj "mali" uvod objasniti zasto neka moja pitanja izgledaju tako nevjesta pa vas molim da me razumijete. Interesu je me koji je najbolji nacin da se dobije dobar ton na razglasu sa Korgom Pa- serije. mono ili stereo ? (da li koristiti dva kabla) eho da ili ne ? bass, middle, treble (otprilike koliko)? efekti na strani 8 global A i B da ili ne? (obicno mi je A53 a B84 ili tako nesto) Znam da dosta toga zavisi od prostora, broja ljudi, razglasa itd, zanimaju me neka genaralna pravila. Unaprijed hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ha bas tako...kad nesto zatreba onda pitajte na forumu.
Vidim da vi nista nije trebalo skoro 2 godine. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
|
![]()
Valda forum i jest da bi se pomoglo ljudima..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
Registrovan/a dana: 07.06.2005
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 218
Uploads: 5
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 22 puta u 21 Postova
Instrumenti: sa dirkama...
![]() |
![]()
U sustini,generalla pravila kao sto kazes ti nisu potrebna!
Sve ti zavisi od opreme (kompletne),sta posedujes,sta planiras,kakvom se vrstom muzike bavis...ima tu dosta toga sto ti u svirci zavisi da bi postigao dobar drajv,ton,atmosferu...
![]() |
#5 |
Zavisnik od foruma
|
![]()
Pravila nema tu nikakva al drzi se jednog pravila, uvjek vezi aranzer u stereo, na 2 kabla
pusti sta ce ti drugi pricati to su suplje price. Ako ne delis bubnjeve na posebne izlaze onda MORAS biti na STEREO za da imas dobar glas, svaki je ritam radje u stereo da ne sad ulazim u te matematicke i inzinjerske stvari. Al i ne stereo kao sto mnogi rade nego PRAVI STEREO sto znaci 2 kabla u mixer a tamo ta 2 kanala takodje razbaceni skroz levo i desno.
,,ŽIVOT NE TREBA SHVATITI PREOZBILJNO, UOSTALOM TKO SE ŽIV IZ NJEGA IZVUKAO! PAMETNI IMAJU PRAVA DA GOVORE GLUPOSTI, ZA GLUPE JE TO OBAVEZA! BITI PAMETAN MEDJU GLUPIH JE ISTO KAO I BITI ZIV MEDJU MRTVIH!,, |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
pozdrav drugar.....
e ovako...ja sam imo isti problema sa tim pa nevrejdi da nekog pitas posto to sve zavisi skim radis sta sviras koja mix i tako... nego sa pjevacom da sjednete i probate koji efekat najbolje pase...jer kad sam ja radio,zavisi kako koji pjevac dodje,on efekte i kanale sebi na mixeti namjesta ali nikad niko neuzme iste...5.55 ili5.58 ili 2.68 sve zavisi kako je kop ustiman.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Stvarno kod kuće
|
![]() Citat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Drugar foruma
|
![]()
I ja mislim da bi trebalo da se iskoristu svi izlazi kad ih vec ima. Nego ja trenutno radim na pa800 samo sa stereo, ali bi voleo isto da radim sa 4 kabla, vec sam i kupio 4 komada od Marke Proel za 40 €, samo neznam tacno kako da nastelujem klavijaturu, posto hocu isto da koristim vokalistu a i solo sviram po nekad isto na pa800. Eh sta mi je sad najbolja solucija, kako da iskoristim ta 4 kanala? Hvala unapred!
![]() |
#9 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Pazi ovako L i R su ti izlazi na kojima mozes da vuces efekte sa klavijature a 1 i 2 su ti izlazi bez efekata!Steta sto Korg nije ostavio opciju da se mogu razdvojiti L i R kao sto se mogu razdvojiti 1 i 2 ali jbg mozda u nekom sledecem O.S. i to odrade!Kanale odavajs na sledeci nacin GLOBAL pa zatim AUDIO OUTPUTS i videces sve kanale i porazdvajaj ih kako ti odgovara,takodje nasteluj i Seq1 i Seq2 ako pustas midi fajlove Bas ti je uvek na Track 1 a bubanj na Track10 ili audio matrice i podesi tamo drum kategoriju!Ako nesto ne bude funcionisalo kako zelis javi i to cemo srediti!
![]() |
#10 |
Drugar foruma
|
![]()
Ok to znam kako da izmenim to u globalu, nego mozda sam pogresno postavio pitanje, znaci kako da ih razdvojim. L i R ostane normalno, nego sta cu na 1 i 2, dal na 1 da stavim bass ili bubanj a na 2 vokalistu, a effekat za Vokal cu preko mixete nastelit?
![]() |
|
Favoriti |
Oznake |
dobar, dobiti, kako, razglasu, ton |
|
|