|
|
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 22.01.2009
Downloads: 100
Uploads: 0
Rekao HVALA: 24
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Kada promenim bas,umesto mega voice stavim neki drugi na prelazu gde ima lisando dolazi do pistanja.Isto tako stil gitara ima neki visoki ton znaci cvili, pisti. Sta treba uraditi???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 56
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]()
Zato što je megavoice posebna tehnologija semplovanja.Možeš zamjeniti u Megavoice enhiser-u(program za postavljanje i uklanjanje megavoice samplova u i iz style-ova)Imaš ga na Yamahinom sajtu i besplatan je.Nadam se da sam pomogao.Pozdrav!
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio makso68 za ovaj koristan post: | drzof (28.11.2014) |
![]() |
#3 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.806 puta u 1.354 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
@makso68 - da, radi se o specifičnom načinu sempliranja i problem se može rješiti s MEGAenhancer-om. Programčić možeš skinuti na webu Yamahe.
Ili malo preciznije da bi se bolje razumjelo. MV soundovi imaju takvu karakteristiku da na tonovima u području F6-C7 imaju specifične samplove kao što je taj clisando koji spominješ. Kada postaviš "običan" na umjesto MV, umjesto slide se čuje "pištaljka" ovog visokog tona. Ovdje sam nešto napisao o tim MV soundovima. Predpostavljam koje je slijedeće pitanje, kako da "obični" sample u sebi ima taj clisando, ili recimo slide? Trebaš iz MV-a "ukrasti" ovaj karakterističan clisando i ugraditi ga u "običan" sound i to na poziciju (G#6 recimo) gdje se nalazio kod MV-a. Promijenjeno od casper (21.11.2014 u 12:16 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | drzof (28.11.2014) |
![]() |
#4 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Skinuo sam program mega enhahcer (midi mega voice cleaner). Stil gitare su u redu na basu nedostaje clisando kao sto ste i objasnili. Kako sada iz MV ugraditi u obican sound, jel se to moze na klavijaturi ili je potreban neki program.??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.09.2007
Downloads: 749
Uploads: 16
Rekao HVALA: 103
Zahvalili mu 63 puta u 60 Postova
Instrumenti: Genos
![]() |
![]()
drzof,
prvo, MEGAEnhancer i ⢠MIDI Mega Voice Cleaner su dva razlicita programa. Prvi sluzi da u njega ubacis Midi fajl i on obicne instrumente 'pretvori' u Mega Voice, po zelji. Npr. obicnu Bass gitaru pretvori u Mega ElectricBass sa svim pratecim zvucima-efektima kao sto su razni Slide-vi, Slap, Harmonici i sl. Drugi program sluzi da ocisti te efekte iz odredjenog kanala i tu onda mozes da stavljas obicne instrumente bez tih tkzv. 'pistanja'. Ako hoces na istom kanalu gde ti se nalazi npr. obican bass, da imas Bass-Slide, najbezbolnije je da u Style Creator>Edit, na mestu gde hoces Slide efekat, ubacis Program Change i Control Change od zeljenog Mega Bassa, i onda ubacis odredjenu notu koja ti daje zeljeni efekat. I onda ti samo na tom mestu svira Mega Bass. Promijenjeno od Bokic (23.11.2014 u 19:15 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Bokic za ovaj koristan post: | drzof (28.11.2014) |
![]() |
#6 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Probacu ovu najbezbolniju metodu samo ako mozete da mi objasnite postupak rada kao i predhodno.Stil gitare sam ocistio al nemogu da ubacim u klavijaturu,pokazuje no specified drive..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]()
Isti je princip kao sto sam ti opisao ovde:
http://www.yu-midi.org/forum/showthr...214#post275214 Samo sto CCh i PCh ne ubacujes na pocetak takta već tamo gde hoćeš određeni efekat. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Bokic za ovaj koristan post: | drzof (28.11.2014) |
![]() |
#8 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
kolio je msb i lsb za bas?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]()
Brate drzof,
i to sam ti objasnio u prosloj temi. Kopirano odande: Ako ne znas gde to da vidis (MSB, LSB,Prog.), idi na: 1.FUNCTION (dugme levo od ekrana) 2.UTILITY 3.CONFIG 2 4.Display Voice Number - Stavi na ON. Kad odes u banke instrumenata vidideces njihov: MSB, LSB, Prog. - tim redom. Evo slike kako to otprilike izgleda. Obrati paznju na prvi Voice-Sparkle Stack i na broj u desnom gornjem uglu zaokruzeno zutom: |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Ok.to razumem.Pokusao sam da promenim etno bas koji se nalazi u custom voice,odnosno da zadrzim mega voice samo na break-u .ali kada promenim vrednosti msb i lsb (basa). Promena ide na ritam 2. Odnosno umesto basa menja se drum kit.Pokusao sam i da na kriticnom tonu promenim vrednosti ali ne prihvata...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|