|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 13.09.2007
Downloads: 1072
Uploads: 10
Rekao HVALA: 2
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: G1000
Interesi: Sve sto je vezano za tehniku..
![]() |
![]()
Pozdrav svima
![]() ![]() Nisam jos probao,ali me interesuje ako sredim semplove bubnja u WaveLab-u ili nekom slicnom softweru i onda ih takve ubacim u Korg pa1xpro,da li se sound bubnja mijenja ili ostaje onakav kakav je i bio...znaci gubi li se sta na kvaliteti sempla kada ga ubacim u klavijaturu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
|
![]()
meni ništa ne mijenja kad ih stavljam u stereo signal,al svi bubnjevi koji su mi u klavijaturi stavio sam ih u mono radi RAM-a,tako da mi stane više semplova al time se malo gubi kvalitet.
![]() |
#3 |
Godfather
|
![]()
Kad god sam samplovao bubnjeve samplovao sam ih mono.
Nikad nisam video veliku potrebu da sam sample bude stareo, a zauzima mnogo vishe mesta. Stereo efekat dobijam tako shto u samom ritmu radim paning za odredjeni ton. Mnogo manje prostora zauzima, a radi sasvim fino. MONO se odnosi na sam sample! Boja koja se od njega napravi se pravi da bude polifona. Iako je sample mono, samplerate ne obogaljujem da bih smanjio fajl. Nishta ne kompresujem i sl. Jedina razlika izmedju stereo samplovanja i ovoga je shto sve pushtam po jednom kanalu... Ostalo se ne menja! ![]()
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
lepo si odgovorio e posle toga sledi sminkanje svakog tona
u tom grmu lezi zec pozdrav
![]() |
#5 |
Zavisnik od foruma
|
![]()
Vaxter je vec odgovorio...a sto se tice MONO/STEREO SNARE uvjek snimam stereo
a ostalo MONO pa dalje kad sredis te TOMS i HI HATS onda ih mozes razbacati levo desno. A software nece promeniti glas sve dok je file u WAVE, ako predje u MP3 ili neki drugi compresiran format pa nazad u wave e onda promenice se kvalitet.
,,ŽIVOT NE TREBA SHVATITI PREOZBILJNO, UOSTALOM TKO SE ŽIV IZ NJEGA IZVUKAO! PAMETNI IMAJU PRAVA DA GOVORE GLUPOSTI, ZA GLUPE JE TO OBAVEZA! BITI PAMETAN MEDJU GLUPIH JE ISTO KAO I BITI ZIV MEDJU MRTVIH!,, |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 13.09.2007
Downloads: 1072
Uploads: 10
Rekao HVALA: 2
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: G1000
Interesi: Sve sto je vezano za tehniku..
![]() |
![]()
Oki...hvala vam drugovi
![]() Sta je najbitnije odraditi...Da li se semplovi normalizuju,da li je pozeljno kompresovati,da li staviti efekte Vsti ili koristiti one u aranzeru? EQ otprilike znam.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zavisnik od foruma
|
![]()
Najbolje je sredjivati jacinu zvuka sa Limitere i Compresore a ne Normalizaciju al to
treba znati dobro raditi, normalizacija sjebe zvuk vise nego ostale procese.
,,ŽIVOT NE TREBA SHVATITI PREOZBILJNO, UOSTALOM TKO SE ŽIV IZ NJEGA IZVUKAO! PAMETNI IMAJU PRAVA DA GOVORE GLUPOSTI, ZA GLUPE JE TO OBAVEZA! BITI PAMETAN MEDJU GLUPIH JE ISTO KAO I BITI ZIV MEDJU MRTVIH!,, |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
drums, nedima, sempl |
|
|