|
|
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 14.07.2004
Mjesto: Čakovec, Međimurje
Godina: 43
Downloads: 178
Uploads: 15
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 19 puta u 18 Postova
Instrumenti: Roland G 70, E-A7, Triton LE
![]() |
![]()
Dakle imam g 70 koji je dobio jedno 3 dl finog gemišta... Naravno otišla je matična, sredio sam drugu novu, sve složio, klavijatura radi ali ima jedan sitni problem. Čim pipnem pitch bender odee mi pola tona niže u distonaciju desna ruka odnosno soundovi i nikako da se vrati dok ne ugasim klavijaturu i upalim je ponovo. Pitch bender sam mjenjao, ne pomaže, kalibracija prolazi uredno ali distonacija ostaje.... Ima netko kakav dobar savjet??? ud uopće ide pitch bender, preko čega se kontrolira, predpostavljam da ima nešto prije matične ploče???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
|
![]()
Neznam koji bi ovo mogao biti problem alo mogu dati samo jedan savjet. Kad si vec menjao pitch bender onda proveri prikljucak za njega odnosno ono mjeso gde se prikljucava kabel sa bendera. Mozda on nije uredu pa ti pravi probleme !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
|
![]()
@VA-7
koliko si platio novu matičnu? i mom kolegi je otišla...ali koliko sam čuo ploča je jako skupa.
![]() |
#4 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
U mađarskoj je ploča 790€, ja sam našao u austriji privat od nekog za 440€ čovjeku je ostala jer je krivo naručeno bilo....
@Jovan Jesam, nije do konektora ali sam jučer na netu našao moguće rješenje, navodno bi novi os mogao pomoći jer kalibraciju ne memorira... moram i to probati |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
|
![]()
probaj tamo u postavkama bendera da ubasis ga tj da ga stavis na 0 i sta se vidi sta se onda desava
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Kad ga ugasim ne radi uopće i nema tih problema
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
A kada su ti pali tih 3dl pica, moguce da su pali i na plocicu onu malu od pitch bendera, pa poceo da brljavi, ili unutra ima cak cini mi se potenciometar, pa ako ti je i tu pice otislo, ili ces drugi da nabavljas, ili da probas da ga ocistis nekim sredstvom koji ne nadgriza stampanu plocu....Ja sam svojevremeno u modem od ADSL-a prosuo blizu 1L soka, i to gusti neki Hello cini mi se, nebitno, posle minut tako bas sam ga ostavio da vidim dokle ce da tera, i posle minut ugasio lampice i stao....Otvorio sam ga....Naravno, sve se lepilo, pa sam sa tankim nekim predmetom i blago vlaznom krpicom svuda izmedju lemova obrisao, i posle toga suvom krpicom sve to osusio, i jos malo fenom odozgo....I evo od tad, a proslo je dosta meseci, radi bez greske....
![]() ![]()
[IMG]http://dc613.*******.com/img/_agad48s/s3/0.4491904543559744/Roland_2.jpg[/IMG] Promijenjeno od AcaG600 (15.08.2013 u 14:12 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Probao sam i sa drugim pitchom ali bez uspjeha... osim ako i taj ne radi kako treba jer je izvađen iz također zalijane klavijture ali s druge strane zalijane
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|