|
|
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 24.03.2012
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 6
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
Dobar dan drugari imam pitanje. Kako vuci semplove bubnja na ritam u korg pa500 sa racunara. Ev ja bi volio vuci Juve bubanj na pa500 pa ako neko zna bio bi mu zahvalan da mi to objasni ili napravi neki tutorial. Hvala.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
AJ LAV KORG
Registrovan/a dana: 09.12.2009
Mjesto: Srbija
Godina: 42
Downloads: 940
Uploads: 3
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
![]() |
![]()
da pitam, ti bi hteo da sviraš pa500, a na njegove udarce na drum traku da se čuje semplovan jv bubanj?
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 15.03.2008
Mjesto: Crvenka
Downloads: 1423
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 5 puta u 4 Postova
Instrumenti: Roland G70 SRX01 i Korg Le
Interesi: Muzika
![]() |
![]()
Milism da to mozes pomocu programa Vsempler,samo trebace dosta stelovanja,pa ce ti trebati prosecna muzicka kartica da ti ne bi kasnio zvuk i trebace ti kabal usb to midi. Moj kolega je vukao semplove na korg N364,boje je vukao,bio je zvuk priblizan kao kod mene na Tr-a
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
AJ LAV KORG
Registrovan/a dana: 09.12.2009
Mjesto: Srbija
Godina: 42
Downloads: 940
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
![]() |
![]()
ja koristim za tu namenu netbuk, usb midi kabl ali nikako kinesko đubre koje se prodaje za 15-tak evra, jer retko ko se usrećio i uspeo da podesi, bolje odvoj 40 evra za profi kabl i nećeš imati problema ni sa jednim programom, asio drajveri i kontakt ili vsampler zavisi koji ti je lakši za rukovanje.
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 15.03.2008
Mjesto: Crvenka
Downloads: 1423
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 5 puta u 4 Postova
Instrumenti: Roland G70 SRX01 i Korg Le
Interesi: Muzika
![]() |
![]()
Moj kolega je koristio neku muzicku kartu od 30€ i usb od 15€ i nikakvih problema nije imao,a bar 8-9 meseci je radio na tome,i ti asio drveri su obavezni
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Da ti ja nesto reknem. Prvo je nesto sto me je naucio nas admin Vax, a to je da je "vuci samplove" mnogo seljacki izraz. pravilno je reci slati note, jer nemas privezanu nikakvu frezu za klavijaturu pa da nesto vuces. A drugo je da izbjegavas vsampler jer nema losijeg soft samplera daleko. Skines sebi lijepo kontakt5 i bubnjeve mozes u sf2 formatu. Udjes u Korgu u global i dodjes do midi out settingsa, namjestis recimo na 8. kanal drum i u kontaktu isto tako 8. kanal. Onda udjes u Program mode i tu odaberes neki recimo drum kit koji ti ne treba, pa odes na menu pa na samples i sve parametre brojcane spustis na 0 za svaku notu tj. dirku. Znaci krenes od najdonjeg c i spustas parametre do 0. I tako kad si dobio prazan drumkit, fino write disc i npr. odaberes rumbu i stavis mu na bubanj taj drumkit prazan da ti ne bi u isto vrijeme lupao jv bubanj i ovaj sa korga, a da bi mogao da koristis bas, pratnje i solo sa pa500, a i ostale instrumente mozes tako samplovat.
E sad samo je problem ako imas losu zvucnu, imaces mozda latenciju, koju mozes smanjit tako sto ces smanjit i kvalitetu sampla.
![]() |
#7 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Nema potrebe za takav mukotrpan posao da kreira prazan Drum kit. Jedino sto treba da uradi e dok je u Style Play pritisne Menu - Track Controls i podesiti Type na Drum kanala na External. A to vazi isto i za pa50/80 sa slicnu proceduru (Menu - Track Edit - Internal/External stranica).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 20.02.2012
Mjesto: Wien
Downloads: 482
Uploads: 6
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 23 puta u 23 Postova
Instrumenti: VSTi + Midi keyboard
![]() |
![]()
Kontakt 5, dobra zvucna kartica. Nekakav poseban midi kabl ti i ne treba jer Korg PA500 ima USB midi interface, znaci treba ti obican USB kabl npr. od stampaca.
Bas sam sinoc jednom drugaru nesto sredjivao preko Team Viewera. Ima i video klip, necu ovde da ga postavljam. Ostavicu ti samo link do mog yt kanala. http://www.youtube.com/user/stojanovicsd
![]() |
#9 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Kako namjestiti drum kanal na external?
![]() |
#10 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Pa ides Menu - Track edit i na Internal/External stranicu podeseno ti je za Drum kanal na "Both". Promeni ti na External i to je to.
Postovano sa mobilnog uređaja |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Favoriti |
|
|