|
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Ovo cudo, StageScape M20d od Line 6, je sasvim novo i na najprofesionalnijem nivou. Brdo EQa, dinamickih efekata, send efekata... cak i feedback destroyer. Upravljanje je svedeno na touch display i nekoliko dugmica a i iPadom je moguce kontrolisati sve njegove funkcije. Kvalitet odgovara cijeni (na testu, koji sam radio u jednom sasvim prosjecnom prostoru za live svirke, su mu ocjene uglavnom dobar i vrlo dobar). Ko voli nek' izvoli za 2.300 eura.
Promijenjeno od tranzit (11.07.2012 u 01:00 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 28.05.2008
Mjesto: Preko sedam mora
Downloads: 1025
Uploads: 5
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 62 puta u 54 Postova
Instrumenti: KORG pa50,Futura nordiska piano,Classico gitara,Weltmeister Stella
Interesi: Muzička i video produkcija,razglasi,rasvjeta,stage
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ne znam kako mi je promaknula ova tema. Interesantna i kompaktna stvarčica. Posebno mi se sviđa kako su izveli GUI. Vjerujem i da opravdava svoju cijenu, a isto tako vjerujem da će joj trebati određeno vrijeme da zaživi na balkanu. Samo kad čovjek pomisli da miksetu stavi u torbicu i lagano na svirku. Uf.
Promijenjeno od harepa50 (17.09.2013 u 02:32 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
![]() |
![]()
Trans Audio mixeri su dosta manji i dosta kvalitetniji, doduse sa nesto visom cijenom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 15.08.2006
Downloads: 1068
Uploads: 3
Rekao HVALA: 40
Zahvalili mu 80 puta u 74 Postova
Instrumenti: TYROS5,BEHRINGER X32 PRODUCER,YAMAHA DSR112,JBL 618S XLF,ELECTRO VOICE ZLX12P......ITD...
![]() |
![]()
Kolika je i koja je razlika sto se tice same zvucne slike Stagescape u odnosu na recimo Presonus Studiolive??Kojeg su kvaliteta preamps,cijela dsp sekcija sa efektima???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banovan!
![]() |
![]()
Razlika nije velika ali u svakom slucaju postoji i u korist je Presonusovih predpojacala i efekata. Nije to nista posebno mnogo ali je evidentno. Stagescape svoju cijenu drzi iskljucivo radi sasvim inovativnog izgleda i nacina rada ali sto se tice samog kvaliteta, tu je inferiorniji u odnosu na Presonus. Nesto "tamnija" mikrofonska predpojacala sa izrazenijim nizim srednje-frekventnim opsegom i sa manje prisutnim "air" frekvencijama, za razliku od Presonusovih XMAX predpojacala, koja su odredjenija i konkretnija. Efekti su uglavnom pribliznog kvaliteta, s tim sto Presonus ima bolje dinamicke efekte (kompressor, gate, limiter). Ekvilajzeri se, malte ne, cuju isto, Hall i Delay takodje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|