|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
|
![]()
Gdje se moze kupiti ili naruciti Floppy pogon za Korg ix300
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Drugar foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
Možeš staviti bilo koji FDD od PC-a. 100 % radi. Ja sam mjenjao FDD na KORG-u N364. Samo sam ga odštekao, stavio novi obični od PC-a i radi normalno. To ti je investicija od kojih 15 €. A pošto je KORG iX300 u biti KORG N364 s ritam mašinom siguran sam da je sve isto i da prolazi. Da se radi o Rolandu G serije, e onda bi imao problema oko nabavke FDD-a za njega, jer klasični flopy s PC-a na Rolandu ne radi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Drugar foruma
|
![]()
Hvala Kreso.
Jedno pitanje dali poznas nekog Galeta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Šerif
![]() |
![]()
Ne poznajem Galeta. Možda pod nekim drugim nadimkom. Znam jednog klavijaturistu pod nadimkom Gala iz Sl. Broda. Sad da li je on taj na kog misliš ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Drugar foruma
|
![]()
Da, da na toga Galeta mislim.
E, Kreso nece ici onaj flopy sa PC-a, to su sasvim drugaciji konektori. Evo recimo slicno kao na X3 24 pinski kabli a na ix300 26 pinski kabli |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
Registrovan/a dana: 07.06.2005
Mjesto: Pirot
Downloads: 218
Uploads: 5
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 22 puta u 21 Postova
Instrumenti: sa dirkama...
![]() |
![]()
Izvinjavam se sto malo skrecem sa teme!
--CRNI4--"Jedno pitanje dali poznas nekog Galeta?" Nije mi jasno tvoje pitanje???? Razgovarali smo na MSN..i ti si se predstavio kao Gale iz sl.broda.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Drugar foruma
|
![]()
Tako je crni4 je Gale iz SL. Broda eto sad svi znaju.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
evo ja cu prvi od tih svih pozdraviti crnog(gale)i zahvaliti mu se ovim putem jos jednom na pomoci oko korgova.A bogami i mnogi ostali bi trebali jer mnogima je dobrodoso onaj njegov sajt sa objasnjenjima kako i sta sa semplovima na PA seriji.Jarane budi pozdravljen iz Salzburga.´a sto nisi dao nik ZORO hahahahhah.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Šerif
![]() |
![]()
Gale, probaj sa starim FDD-om koji se je stavljao na prve 386 iz ranih 90-tih. Oni su kapaciteta 720 Kb. Ali mi nije jasno kako ti ne radi klasični FDD od 1,44 Mb jer barem meni na N364 čita MS-DOS kompatibilne diskete kapaciteta 1,44 Mb, s PCG-ima. I čudno mi je kako u iX300 ide 26 pinski FDD kad je izašao u prodaju poslije N364 8O
KORG X3 je stara kanta i ona nem DOS kompatibilan FDD isto kao i i3. E sad ako je to takav FDD onda češ se namučiti da ga pronađeš jer se više ne proizvode. Ali pokušaj preko oglasnika kupiti neki stari rashodovani komp ili nešto slično Commodore Amigi 500 za kojih 300 - 400 Kn i samo preseliš ili potraži u nekom starom PC servisu ako je ko sačuvao za uspomenu |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
floppy, korg, pitanje, pogona, vezi |
|
|