|
|
Akordi i partiture Akordi pesama i partiture sa notama |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 11.11.2008
Mjesto: Pancevo
Downloads: 1018
Uploads: 13
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: korg pa 80
![]() |
![]()
Zošto si me majko rodila, lele, le
Cel život ne si me videla. Ti si maško čedo stvorila of lele Ti na drug si radost majko dadila Lele of amam, lele, le, Ti na drug si radost majko darila. Denje noŃe odam, skitam jas, lele, lele, Peam sviram igram I plačam. Tvojot lik go gledam sekoj pat oh lele, lele. Na tebe dolgovi ti vraŃam jas of amam amam, Na tebe dolgovi dolgivi ti vraŃam jas. Heroj bidi mila majko ti, lele, le Sto si sreŃna dzvesta rodila, Jas ke svetam makjo kajo sjaj, of lele Za mojot mila makjo roden kraj Lele of amam, lele le Za mojot mila majko roden kraj. Promijenjeno od gitar (28.01.2014 u 10:59 sati) |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 05.03.2011
Downloads: 121
Uploads: 0
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 37 puta u 27 Postova
![]() |
![]()
D..........A...........G...D...A....D
Zošto si me majko rodila, lele, le A......................G....D Cel život ne si me videla. A.....................G......D.A....D Ti si maško čedo stvorila of lele D......D7......G........Gm....Gm6...D Ti na drug si radost majko dari....la ......A..................D Lele of amam, lele, le, D......D7......G........Gm....Gm6..D Ti na drug si radost majko dari...la. Dodato: D..........A...........G...D...A....D Zošto si me majko rodila, lele, le A......................G....D Cel život ne si me videla. A.....................G......D.A....D Ti si maško čedo stvorila of lele D......D7......G........Gm....Gm6...D Ti na drug si radost majko dari....la ......A..................D Lele of amam, lele, le, D......D7......G........Gm....Gm6..D Ti na drug si radost majko dari...la. Promijenjeno od Gion (21.12.2011 u 10:31 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|