|
![]() |
#1 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 227 puta u 199 Postova
![]() |
![]()
Kao sto naslov kaze,javlja se cudna aktivnost led vu-metara na desnom kanalu,powermikser je u pitanju Wisman PMF800.Jednom prilikom sam primetio da na tom kanalu vumetri uopste ne reaguju,a vec sutradan rade normalno dok je danas bila situacija da su sve led diode na tom kanalu upaljene,mikser radi "normalno",nema suma ili pucketanja,posle izvesnog vremena lampice se gase i na kraju pokazuju aktivnost koja je znatno manja u odnosu na levi kanal.Mikser ce svakako kod majstora ali bi voleo da cujem misljenje strucnih kolega kojih itekako ima ovde.Da li ima veze sto je prikljucen na utikac koji nije suko-nema uzemljenje?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 335 puta u 311 Postova
![]() |
![]()
moje misljenje je da je na tvom mikseru problem to sto je verovatno u klizac usla prasina koja pravi neki bez veze spoj na led diodama i da ti se one zato pale same od sebe.
probaj malo da ga izduvas sa nekim slabijim kompresorom pa vidi da li ce ti se to i dalje desavati. Ja ti ne bih preporucio da koristis kontakt sprej posto smatram da bi ti se ta prasina samo jos vise ulepila u klizacu. Ako to ne uspe onda pravac servis.
![]() |
#3 |
Zaludan vladika
![]() |
![]()
Ne verujem,jer kad bi se na klizacu stvarali bezveze kontakti,to bi rezultovalo pojacavanjem i smanjivanjem tog kanala ili bi se cuo sum odnosno pucketanje prilikom njegovog pomeranja a to ovde nije slucaj.U svakom slucaju hvala na odgovoru druze!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zaludan vladika
![]() |
![]()
Vec sam ocistio ali ne kompresorom jer bi on jos vise nabio prasinu u potenciometar nego usisivacem,medjutim nije do toga jer je mikser relativno nov(1god) a nije mnogo presao
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Ja imam slican problem sa PM1000-1. Samo, meni se desava da mi upali lampice kad je mikser hladan (kad je napolju hladno pa se unese unutra). Upali jedno 5-6 lampica na desnom kanalu i polako tinjaju i ugase se i onda normalno rade. Inace mikser bez problema radi, samo i mene kopka u cemu je problem.
![]() |
#6 |
Zaludan vladika
![]() |
![]()
@skoricnik
Ponekad me mrzi da cekam da se lampice ugase pa ukljucim i iskljucim fantom napajanje i ova pojava prestane ali mi na tom kanalu lampice pokazuju kao da je manja jacina u odnosu na levi.Da li je to i kod tebe slucaj? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Nije, kod mene je normalno. Mozda ti je potenciometar problem, vezano za jacinu, kao da nema istu vrednost.
![]() |
#8 |
Zaludan vladika
![]() |
![]()
Ma jacina je ista onako slusajuci,samo vumetar pokazuje bezveze.
p.s.Ne mogu da verujem da se jos uvek ne javlja neko strucniji od nas dvojice ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zaludan vladika
![]() |
![]()
Jos ne mogu da dodjem na red kod majstora,a u medjuvremenu evo nove informacije.Kad pritisnem taster koji salje signal sa grupisanih izlaza G1/G2 na slusalice,aktivnost led dioda apsolutno prestaje,dakle ne pokazuje nista,a radi normalno tonski(da ne cuje djavo)!
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|