|
|
Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
|
![]()
" Cool Edit Pro 2.0 "
pozdrav svima!!!! Imaj jedno pitanje za one koji malo bolje barataju programom " cool edit pro 2 " Skinuo sam sebi neke midi fajlove nasih pjesama koje sam " konvertiro" u mp3 format preko jednog super programa.znaci sada su ti midi u pm3 formatu i imaju mnogo bolji zvuk- pitanje je sada,kako koristiti te "midi" u mp3 formatu preko cool edit programa i povisiti ili snizavati intonaciju? hvala za odgovore!
![]() |
#2 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Edo bolje ti je originalne Midi fajlove da malo doradiš (zamjeniš Track-ove)...i onda skineš sebi Van basco i preko njega edituješ tuning i intonacije....Tako rade mnogi "fajlaši" kod nas i mogu ti reći da to kod njih pali...Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Alix je upravu i mozda ja bilo bolje da promenis midi falj, ali mozes da ides na:
Edit Waveform sekcija -Effect-Time/Pitch-Stretch idi na Stretching Mode, kliknuti na Pitch pa onde na strelce da posdignes ili spustis intonacije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
|
![]()
hvala za odgovor
![]()
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Za " Mr Vlad"
mozes li moj jos jednom ali malo detaljnije i poblize objasnit kako da preko edit coola pro 2 mogu mijenjat intonacije na midi fajlu,odnosno, midi fajlu koji je pretvoren u mp3 format? znaci gdje se nalazi ta transpoza? i kako se radi to? pozdrav i hvala ti ![]()
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
|
![]()
mislim da ne moze sa midi faljom.... cool edit nije za to..
poz. Vladan |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 10.08.2005
Mjesto: Danska
Downloads: 4515
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Halo ba ljudi sta radite vi!!!
Kakve savjete dajete covjeku????? Svako stimanje pitcha u wav, aif ili mp3 formatu ce rezultirati gubljenjem kvaliteta samoga fajla. DEFINITIVNO NAJBOLJE RJESENJE je dici ili spustiti preko transpoze funkcije taj midi fajl u nekom od editora (na onu visinu kaj vam treba) i tek onda ga konvertirati u mp3 ili wav fajl. Moje licno mishljenje: ako ce se pustati sa kompa je da se ne kompresuje u mp3 jer i to je gubljenje na kvaliteti. Najbolje je ostaviti ga u sirovom wav formatu. Tu racunajte na otprilike 10 mb po minuti trajanja, ali sa obzirom na danashnje harddiskove od 500 GB ili 1 TB, prostor ne bi trebao biti nikakav problem!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Početnik forumacije!
|
![]()
pozdrav cevap
pa koji onda program postoji preko kojeg big mogao promjenit intonacije i zadrzat u skali koja meni odgovara? hvala Edin
![]() |
#9 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 09.11.2007
Mjesto: SRBIJA
Downloads: 541
Uploads: 4
Rekao HVALA: 1
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: sintisajzer korg
Interesi: muzika
![]() |