|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 02.10.2008
Mjesto: Mostar
Downloads: 150
Uploads: 10
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 6 puta u 5 Postova
Instrumenti: Yamaha psr s710 Casio VZ1 Casio CTK731
Interesi: Muzika
![]() |
![]()
Pozdrav.Znam svirati bas ( imam nekakav srednji nivo znanja sto se toga tice)
E sad me zanima kako se svira drajf???? to do sad nije nigdje objasnjeno,gledam snimke al mi nije jasno,koju semu koriste prilikom te vrste sviranja? ako neko zna bilo bi od velike pomoci ja mislim ne samo meni jer ima dosta muzicara koji upravo traze ovakvu temu |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casioonlybest za ovaj koristan post: | joki94 (26.10.2011) |
![]() |
#2 |
Veliki prijatelj foruma
Registrovan/a dana: 05.03.2009
Mjesto: BEC, Kucevo
Godina: 52
Downloads: 230
Uploads: 24
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 60 puta u 56 Postova
Instrumenti: S910, MU50, W7, JV1010
Interesi: muzika, pc-igrice
![]() |
![]() ![]() e pa druze, majstori u tom zanatu kao sto su dalibor/gorila/bobi itd. - jos nisu napisali neku knjigu o "drajf"-u ![]() ostane ti jedino da pratis njihove klipove na jutrube pozdrav
![]() |
#3 |
Vredan član društva
|
![]()
Kolega ja sam skoro svaki dan uz takvu muziku za drajf nema skole trebas da imas osecaj i kao sto je nas kolega vec pomenio youtube i samo skini barem ja mislim tako
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veliki prijatelj foruma
Registrovan/a dana: 05.03.2009
Mjesto: BEC, Kucevo
Godina: 52
Downloads: 230
Uploads: 24
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 60 puta u 56 Postova
Instrumenti: S910, MU50, W7, JV1010
Interesi: muzika, pc-igrice
![]() |
![]()
ma ima skola za sve i svasta pa tako i za drajf
![]() problem je u tome sto se to ne moze objasniti ovako jednostavno, nego to treba neko da ti na licu mesta pokaze i to jos neko koji to ume ... to mi reko jedan mlad decko, koji ima ucenike za takve stvari - a on je sinovac od bajbana ![]() kome je ovo interesantno nek potrazi u jutube "dare se zeza" posto ja ne mogu da ubacim link ...
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
|
![]()
Najbolje je da ti neko pokaze,ko je skroz upucen u to,nema druge.
Tesko ces sta uspeti da uradis sa klipova,jedino da dobijes inspiraciju za vezbanjem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 02.10.2008
Mjesto: Mostar
Downloads: 150
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 6 puta u 5 Postova
Instrumenti: Yamaha psr s710 Casio VZ1 Casio CTK731
Interesi: Muzika
![]() |
![]()
e...al problem je u tome sto ne kuzim ,recimo ako puca dvojku u c duru,primjer,onda koje tonove koristi na lijevoj ruci??? ili ide isto kao kod klasicne dvojke???
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nishki
|
![]()
Koristi osnovne tonove akorda i vodjice.
|
![]() |
![]() |
Ćlan 2 Vam se zahvalio, milanceshow, za koristan post: | casioonlybest (16.11.2010), Sipapa50sd (29.09.2011) |
![]() |
#8 |
Drugar foruma
|
![]()
E odlicno, ja sam htio da dignem temu poput ove, ali nisam znao kako da se izrazim pa bih se prosuo bezveze
![]() Drajf znaci, to bi bilo kao rucno sviranje bassa u nekim kolima i tako tome? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
momci, da skratim... pucanje u prazno. niko vam nece pokazat sheme za ciganski nacin sviranja bas - kontre bez para. evo sheme za c - dur neke standardne
Bb - E - Bb, Ab - D - Ab, F# - C - F#, F - H - F probaj i javi kako ti zvuci ![]()
![]() |
#10 |
Odomaćeni član
|
![]()
To definitivno mora da ti neko pokaze,nema druge,dotad evo ti jedna sema,npr Gm.
Kontra je dupla. bas / desna G / G-B-G F/ G-B-F E /G-B-E ES/ G-B-ES A /A-C-A CIS/ A-CIS-G D / FIS-A-D FIS/ FIS-C-FIS Promijenjeno od aleksandar031 (16.11.2010 u 18:32 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|