|
|
Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 13.05.2010
Mjesto: Chicago, IL
Downloads: 74
Uploads: 14
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Dallape Organtone, Korg Pa700, Yamaha DX-11, Casio CZ-101
![]() |
![]()
Posto planiram da se vratim na klavijature,dosta vremena sam proveo u razmatranju raznih aranzera,i na kraju su mi ova 2 zapala za oko. Situacija je ovakva:
Budzet me ogranicava na novu Yamahu (1350e) ili polovan pa1x (1300-1500e). Yamahu sam probao (sa nekim dodatnim bojama sa USB memorije) i izuzetno mi se dopalo to sto su joj dirke plitke (sto meni izuzetno odgovara,jer sam harmonikas), ritmovi jednom recju ubijaju,a ni boje nisu lose. Cini mi se da bi to moglo fino da se spakuje. Korga nisam ni probao,ni video uzivo,samo cuo neke snimke,koji su stvarno fenomenalni. Pre sam imao PA50 (znam da je sramota porediti ih), i ritam koji je on proizvodio je za mene bio propast! Interesuje me da li je takva situacija i sa pa1x? Opet napominjem,nisam ga cuo uzivo,snimak je ipak nesto drugo... I jos jedna stvar mi se dopala kod Yamahe - skladistenje i direktno pozivanje boja sa USB memorije. Za upotrebu je laksi od starih Nokia 3310 ![]() ![]() ![]() ![]() Znam da sam dosta zahtevan,ali bi mi odgovori na ova pitanja umnogome olaksali izbor,a i kasniji rad. Unapred hvala na odgororima. Pozdrav,Nemanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 06.03.2009
Mjesto: .at
Downloads: 234
Uploads: 12
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 31 puta u 29 Postova
Instrumenti: keyboard
Interesi: Auta i sve oko auta i muzike
![]() |
![]()
Ako vec trazis "lahkocu i jednostavnost" oko sintova laksa je za skontati yamaha...
Sto se zvuka tice dva razlicita svijeta... Obe su profi kljave ali je pa1x dosta bolja klavijatura sto se mogucnosti tice i funkcija... Znaci jednostavno receno ako netrazis perfekciju tj. profesionalnost onda uzmi yamahu, a ako to trazis uzmi pa1x... a najzad pisano je o obe kljave malo prelistaj... sretno u odabiru... Dodato: samo jos da napomenem ovakve teme su suvisne.... zato sto ima dosta pisano o ovim klavijaturama a inace ovakve teme dovode do sukoba izmedju clanova tako da jednostavno koristi pretragu.... Promijenjeno od armin (20.05.2010 u 00:05 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Moj glas (iako sviram yamahu) ipak ide za pa1x. razlozi su dobro poznati. Ja sam cuo za tog korga samo reci hvale, pocev od kvaliteta izrade klavijature pa do cistoce sounda. Zavisi jos i koju vrstu muzike kolega svira. Ako su pretezno narodnjaci u pitanju onda nema dileme, uzmi pa1x i neces se pokajati. Pogotovo sto se na tim psr serijama koje nemaju sempler jako tesko moze neka dobra harmonika izeditovati. Ja se trudim vec veoma dugo na s700 i nikako da dobijem harmoniku koja bi ispunila moje ocekivanje. Dok korg sa druge strane ima strava harmonike i od ROM boja a kamoli sempler. Kod zabavnjaka bi vec moglo biti malo dvoumljenja izmedju ova dva modela...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Hvala na brzim odgovorima.
@armin: Znam da je dosta pisano o ovim klavijaturama,ali nigde nisu direktno uporedjivane,i nigde nisam pronasao odgovore koji bi potkrepili moja pitanja. Izlistao sam dosta stranica koje su produkt opcije "Search" iliti "Suche",pa sam tek onda postavio novu temu. A sto se sukoba tice, pa nije ovo bojno polje,nema razloga za tim. Jednostavno sam pitao odredjena pitanja,ko zna neka odgovori,ko ne zna,hvala mu sto ne pise nista. Jer mislim da su ljudi vise prevazisli postove tipa "Korg zakon!" i tako to. @yamahapassion: Zaboravih da napomenem (prem da nije tesko zakljuciti,jer sam harmonikas ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Onda druze bez razmisljanja korg pa1x. Nadji dobro ocuvanog i nema sanse da se pokajes. To je top masina, i ja planiram kad budem menjao klavijaturu isto da je kupim, bas sam se podrobno raspitivao i po svim podatcima pa1x radi posao neverovatno dobro. Izrada je perfekt, ram jeste manji nego na pa800, ali zato mnogo sigurniji, a ni 32 MB nije za bacanje, moze tu stosta da se ubaci. Sto se tice ritam sekcije tu se takodje ne trebas sekirati to moze da radi savrseno. Normalno da moras malo sesti da je napakujes po tvom ukusu, ali zato ces biti prezadovoljan. Jedan moj drugar je pravio test. Ubacio je iz svog pa80 set u pa1x, i pustio na razglas. kad je cuo kako to sve izlazi iz pa1x, seo je na dupe. kaze da nije mogao da veruje da je tolika razlika. Eto dao sam ti par smernica, a na tebi je da se odlucis. Pozdrav.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 29.03.2007
Mjesto: Beograd
Godina: 38
Downloads: 3442
Rekao HVALA: 41
Zahvalili mu 73 puta u 69 Postova
Instrumenti: Korg PA3X
Interesi: Mene me zanima, gde ima da se kupi jevtina kavurma i cvarci...
![]() |
![]()
Ako se dvoumis samo izmedju ova dva modela, izaberi Korga. Definitivno.
A ako ti se svidja bas Yamaha zbog prostog rada, za taj neki novac mozes da pogledas neki polovan Tyros2, koji bih ja licno izabrao da sam u tvojoj situaciji. Pozdrav... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Pa1x je bolji u ovom poredjenju. I za ove pare ne mozes naci tyros 2 jer da moze ja bih imao dva, to je dezinformacija. Pozdrav.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 29.03.2007
Mjesto: Beograd
Godina: 38
Downloads: 3442
Rekao HVALA: 41
Zahvalili mu 73 puta u 69 Postova
Instrumenti: Korg PA3X
Interesi: Mene me zanima, gde ima da se kupi jevtina kavurma i cvarci...
![]() |
![]()
Izvinjavam se... Za koju stotinu eura vise...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Od ova dva Pa1x je definitivno bolji!
Pre svega imas sempler. A i lako ces je srediti za svirku jer imas dosta toga materijala za korg ![]() Pozdrav i sa srecom u kupovinu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Hvala puno svima na odgovorima! I ja sam od uvek najvise bio za Korga,ali mi je ova Yamaha pomutila misli
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|