|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 02.08.2008
Downloads: 160
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
Mozete li mi dati poredjenja ove dvije miksete,ili misljenja o jednoj i drugoj?
Ne znam koju da kupim,dobri su komentari za obje,a Yamaha je jeftinija malo... Promijenjeno od Vule (12.03.2010 u 17:23 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 03.05.2008
Downloads: 108
Rekao HVALA: 14
Zahvalili mu 5 puta u 4 Postova
Instrumenti: Harmonika, Glas, Keyboard
![]() |
![]()
Verovatno mislis na Yamahu 5016cf, pošto nema 1016cf
![]() PA12 CP je jači na 8ohm (2x500w), a na 4ohm su iste snage. (oba po 2x500w) Mislim da je cena, ako ne ista, onda vrlo slična, (PA12 CP je 1050e a ova Yamaha isto tako oko 1000e, al' nemoj da me držiš za reč.) - tako da cenu ne bih uzimao kao odlučujući faktor. ![]() Yamaha ima dupli EFX i compressor, a oko 150w snage na 8ohm više na PA12 CP ne verujem da ćeš toliko osetiti (tako da bih ja, lično, malo više bio za Yamahu... ) Opet, A&H je IME. To su profi mixeri... Pričaju naši ljudi da A&H mixeri nisu za narodnjake, mada ja mislim da ni jedan mixer na svetu nije pravljen po uzoru na naše "tehnike" sviranja i pevanja, vibrata u rasponu kvinte i odšrafljenog delay-a - sve može da se podesi, samo treba da se zna... Idi probaj, niko te neće ubediti dok sam ne čuješ oba veruj mi, ja sam se tako raspitivao sto godina, i nikad nisam bio siguran šta da kupim... Oba su mixera DO JAJA, samo potreba, i pomalo ukus odlučuje... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
hvala na savjetu....
tesko da to mogu probati na licu mjesta,jer je potrebno oba miksera dobro "nastimati" da bi se vidjelo koji je bolji,zato pitam za misljenja i iskustva onih koji su ih imali priliku koristiti... mislim da sam procitao negdje da PA 12 - CP nema dupli efekt i da ima lose integrisano pojacalo,pa me to brine... Dodato: Citat:
![]() Promijenjeno od plana (11.03.2010 u 00:50 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
|
![]()
@MusicAngel
PA12 CP je jači na 8ohm (2x500w), a na 4ohm su iste snage. (oba po 2x500w) A koliko je PA12 na 4 ohma? Pozz
![]() |
#5 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 03.05.2008
Downloads: 108
Rekao HVALA: 14
Zahvalili mu 5 puta u 4 Postova
Instrumenti: Harmonika, Glas, Keyboard
![]() |
![]()
@aleksandar72:
PA12 ima pojačalo 2x500w, i ima neki switch koji ga prebacuje na rad na 8 ili na 4ohm, s' tim što je snaga ista u oba slučaja... dakle na 4omh 2x500w ![]() Dodato: @plana PA12 nema dupli FX. Za pojacalo ne znam.. kako misliš loše? Snaga? Pouzdanost? Promijenjeno od MusicAngel (12.03.2010 u 01:20 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
@MusicAngel
negdje sam procitao da su losa integrisana pojacala u njemu...i neki lik(serviser) je izjavio da mu dosta mikseta tog modela dodje na servis...tako nesto!? ja ovo pisem samo na osnovu onoga sto sam procitao na forumu... radio sam na Allen&Heath i odusevljen sam bio,ali eto za ovaj model sam naisao na par losih komentara ![]() Je li to znaci da se na njemu ne moze imati i delay i hall u isto vrijeme.... po meni je to mnogo bitno,posebno za pjevace?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.12.2007
Downloads: 57
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 22 puta u 19 Postova
![]() |
![]()
Pa da pravimo transakciju?
![]() ![]()
Ibro nije htio para, Ibro će vazda bit' fukara,-neki odmah počeše da blate Ibrin lik, al' samo prava raja je znala u čemu je trik: Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je "defakto" umjetnik! Svaćaš??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Odomaćeni član
|
![]()
A&H PA12 vs Yamaha 5016Cf="mrtva trka"!
![]() Najbolje probaj oba dva,pa sam odluci.Najiskrenije, i ja ne bi znao za koj od ova dva powermiksera bih se odlucio! I jedan i drugi imaju strasno dobra predpojacala sa odlicnim HEADROOMom! A&H ima bolje pojacalo i je jednostavniji za rad,ali zato Yamaha "napada" sa odlicnim grafickim ekvilajzerom,kompresorom "on board" i duplim efektom. Kako sto rekoh, mrtva trka! Pozz P.S.Ugradjeni FX procesor kod A&H se moze pomocu softvera editirati,tako da dual FX je moguc.
![]() |
#9 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
I ja sam razmisljao izmedju A&H Pa20 ili Yamahe 5016cf i odlucio se za Yamahu!Probaj oba i najbolje ces oceniti sta ti lezi a u svakom slucaju su oba miksera vrhunska
![]()
![]() |
#10 |
Drugar foruma
|
![]()
Imam A&H i to je fantasticna mikseta....to je moje misljenje..... za yamahu ne znam ..pozz
![]() |
Favoriti |
|
|