|
|
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#71 |
Švaler Veteran
Registrovan/a dana: 23.07.2007
Mjesto: u blizini
Godina: 57
Downloads: 614
Uploads: 26
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 77 puta u 71 Postova
Instrumenti: Korg PA 500, Korg TR-61
Interesi: muzika, rad na PC
![]() |
![]()
E, prijatelju, lako mi pregledamo kartu našeg Balkana, pa nađemo mjesto koje će otprilike biti svima podjednako blizu.
Pozdrav, Svirko |
![]() |
![]() |
#72 |
Vredan član društva
|
![]()
Hm...
-Nesto razmisljam,-sad za letnji raspust,-kad nema 'skole'... ![]() Tad je meni raspust,-mislio sam bre da organizujemo neku eksurziju,neku smotru muzicara sa YU-midi foruma... 'Ajde,-neka ovo bude nova tema.... ![]() Daj da se skupimo negde,-da sviramo svi zajedno,neke koncerte da pravimo... Bili bi provereno najaci i najpoznatiji... -Svako da spremi po nesto,-i OK... A,-ja bih naravno doneo dosta piva,a i devojaka.. ![]() heheheh... 'Ajde u zdravlje,ziveli !!!
#73 |
Švaler Veteran
![]() |
![]()
Nije loša ideja, jedino što bih, barem ja već na skup došao mrtav pijan
Al znaš kako se ono kaže-bolje biti mrtav pijan nego mrtav trezan! Svirko ŽIVJELI!!! |
![]() |
![]() |
#74 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 03.12.2006
Downloads: 716
Uploads: 7
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 8 puta u 6 Postova
![]() |
![]()
Muzicari koji piju nikad nisu patili od treme (Bora)
|
![]() |
![]() |
#75 |
Švaler Veteran
![]() |
![]()
Kolega,
i da znaš da je to prava istina!! |
![]() |
![]() |
#76 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
moze svirko na pivu...samo neznam gdjecemo???
ocemo li u ruzicu...dam daj...millenium....ma sve jedno...nek se pije....
#77 |
Odomaćeni član
|
![]()
Manite se piva, nije to tema sada ...
![]() FAJLASI: Ljudi koji imaju srece sto me ne poznaju... Toliko sam alergican na doticne likove da to pocinje vec i da me zabrinjava... Nikada, znaci NIKADA ne saljem SMS-ove i ne zovem kada su neke kontakt emisije na TV u pitanju... elem, ne tako davno, bili su "muzicari" na lokalnoj televiziji, sa sve "zivom svirkom" ... A ono IZ AVIONA se vidi da su fajlovi!!! Klavijaturista i basista (?!?!) a klavijaturista peva i "svira", ali tako, da podize svih 10 prstiju sa klavijature u ritmu... basista kao nesto udara po basu, ali to sto on svira ne izlazi nigde... Jos su par puta u nekim forspilima onako lepo zumirali prste klavijaturisti!!!!!!! Pa ono je strasno!! Nisam odoleo pa sam poslao 3 SMS-a sa porukom momcima da SVIRAJU... nisu mi objavili poruke, naravno ![]() Dakle, itekako je sramota pustati fajlove, i to je za svaku osudu! Aranzeristima svaka cast, mada ja ne volim svirku tog tipa. Live bend je po zvuku ipak zakon. Ali aranzer moze da svira samo neko ko ZNA da svira. Meni je lako na solo klavijaturi... kad u nekom delu pesme koju nisam svirao 100 godina nisam 100% siguran, ja ne sviram nista. Ostaju bas, bubanj i gitara. E, aranzerista to sebi ne moze da dozvoli...
#78 | |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.12.2007
Downloads: 57
Uploads: 0
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 22 puta u 19 Postova
![]() |
![]() Citat:
Nekako se osjećam prozvanim baš zbog "Motorole" koju sam uzeo za primjer i za koju "supermoderator" na ovom forumu reče kako je došlo njeno vrijeme, a kako je eto prošlo vrijeme harmonike... ![]() Niti se vadim što ne skidam novitete, niti smatram da je glup onaj ko ih skida, jednostavno to je moja stvar i moj izbor! Pjevači Turbo Folka(mada mi ovaj pojam nije najjasniji) tipa Mile Kitić, Seka Aleksić i dr. razvaljuju na tezgama po Zapadu, nikako na koncertima jer ih i ne održavaju, a najveći razlog je taj što smo mi dotakli kulturno dno, jer pjesme poput "Policijo", "Aspirin", "Impulsi" i sl. su takve nebuloze da nisu vrijedne komentara... O tvrdnji kako je vrijeme harmonike prošlo mislim da zaista nema potrebe raspravljati... Dalje, o kakvim milionima hitova među novim pjesmama ti govoriš??? Ti "hitovi" mahom traju par mjeseci!!! Ko se sada danas sjeća teksta recimo "mega hita" Mahinalno, a bila je popularna prije par mjeseci??? Šta podrazumjeva moderni aranžman? Ritam sekcija-"Tuc, tuc" u tehno ritmu, za solo raznorazne zurle i zavijuše, a foršpili slični kao jaje jajetu... Da zlo bude veće 90% tih pjesama su grčke, turske, arapske obrade! Svaka tebi čast i na svirci i na pjevanju i na tome što se fakultetski obrazuješ i pritom još i radiš, ali tvoji pogledi na muziku su hm, u najmanju ruku diskutabilni...
Ibro nije htio para, Ibro će vazda bit' fukara,-neki odmah počeše da blate Ibrin lik, al' samo prava raja je znala u čemu je trik: Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je "defakto" umjetnik! Svaćaš??? |
|
![]() |
![]() |
#79 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.02.2007
Downloads: 166
Uploads: 0
Rekao HVALA: 16
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
![]() |
![]()
hmmm meni se cini da su ovdje prisutni neki momci sa Odzackih prostora,a ima ih fala Bogu jako dobrih sviraca i pjevaca koje ja dobro poznajem a i oni mene.ajd neka se popije koje pivo u Milenijumu ali tamo u avgustu AKOBOGDA.
|
![]() |
![]() |
#80 |
Švaler Veteran
![]() |
![]()
Kolega Buril,
tvoj odgovor podržavam u potpunosti, i oteo si mi iz usta sve što si napisao. Pjesma uzmimo na primjer, Krčma u planini ili Stade se cvijeće rosom kititi, eee, radi njih i takvih pjesama i dan danas plače i razbijaju flaše i po glavama, ako treba. Za ove današnje, hm, razbije se tu i tamo, ali sve traje par mjeseci. A kolega Jager, avo s obzirom da sam ja iz Hrvatske, pa vjerujem da i neki moji kolege odavde mogu pratit jednu televiziju, lokalnu, na kojoj čovjek ( ima oko 60-tak godina, pa ga jedino radi toga poštivam ) svira, ali DOSLOVCE SVE na fajlove, i čak se ne udostoji dizat ruke, da se vidi da bar neki qrc pritišče. I to sve na jednoj televiziji. Stvarno nam je glazbena scena otišla u qrc. Pozdrav, Svirko |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
fajlasista, uopste |
|
|