|
![]() |
#41 |
Veteran
Registrovan/a dana: 07.06.2005
Mjesto: Pirot
Godina: 54
Downloads: 218
Uploads: 5
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 22 puta u 21 Postova
Instrumenti: sa dirkama...
![]() |
![]()
Beethoven,nesto sam nacuo da si kupio ZX1
![]() Pa kada ce castis, elektrovojsa ti ![]()
![]() |
#42 |
Godfather
|
![]()
I meni se chini, Beethoven...
![]()
![]() |
#43 |
Veteran
Registrovan/a dana: 07.06.2005
Mjesto: Pirot
Godina: 54
Downloads: 218
Uploads: 5
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 22 puta u 21 Postova
Instrumenti: sa dirkama...
![]() |
![]()
Ma Vladane to za njega nije nista (ZX1) pihhhh!!!
On covek napravio pravu "ergelu" EV-ova kod kuce, a beethovene da nabrajam li???
![]() |
#44 |
Godfather
|
![]()
Ma, kazem za gispirin...
Izgleda da stvarno mnogima jeste isto... ![]()
![]() |
#45 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
ma gde nije gresila??? nije u prvom delu strofe i ajd i ovako i onako u ref ali sam kraj strofe ne da nije u tonalitetu nego ...ne znam,prsti glas ko da je ceo dan pila "ladno pivo i otisla da se takmici...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
naravno da je falsirala kad je pevala uzivo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Godfather
|
![]()
Uh...
Ae, ovako... Da vec jednom prekinem da se nerviram... Ovo nije samo jedna stvar u pitanju... Oni koji su zavrshavali kompoziciju su morali da upoznaju sve zive instrumente. Zashto? Zato shto svaki instrument ima prirodan raspon tonova koje moze da izvuche. Mi na elektronici mozemo da izvuchemo mnogo veci raspon, zahvaljujuci tehnici, i zato on ne zvuchi prirodno chak i na malim razlikama. Ono shto je josh bitnije, kod sviranja na aranzeru, je to shto ritam mashina pokushava da poshtuje pravila koja se koriste u komponovanju. Tako da, ako se chuje neki tepih, koji svira G dur akord u chetvorozvuku u osnovnom polozaju, a chetvrti ton, tj ponovljeni G. ispada iz prirodnog opsega instrumenta, aranzeri pokushavaju da to isprave tako shto sviraju ceo akord za oktavu nize. Zato nekada ta razlika od pola tona deluje ogromna na aranzeru. Kod sviranja velikog orkestra je josh gore! Neki instrimenti mogu da odsviraju za oktavu vishe, a da to zvuchi kud i kamo normalno, ali drugi ostaju u oktavi koja je za njih prirodna, i zato sve zvuchi nakaradno. Naravno, kod orkestra ce se tako neshto dogoditi samo ako je dirigent budala, i dozvoli da se tako neshto uradi. Ne postoji dzabe prirodni i originalni tonalitet za svaku kompoziciju. Kada se komponuju pesme, komponuju su teko da su u rasponu glasa pevacha, nisu svi Zdravko Cholic, a ako se tonalitet menja, menja se maksimalno za +-3 polustepena. Retko vishe. Polustepen u pevanju pravi razliku samo ako pevachu fali jedan ton koji ne moze da izvuche, a ne da bi neshto bolje zvuchalo. To je samo za male razlike. Ako pevach ne moze da otpeva iz C kako treba vecinu pesme, Cis mu nece puno znachiti... Moze samo da se desi da ce iz Cis neshto bolje zvuchati ako moze SVE da otpeva dobro iz C, i to je to!
![]() |
#48 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
ma moze da se tonalitet promeni za mnogo vise ,na samo za +-3. recimo kad pevac peva zensku pesmu ili obrnuto,tad ide i za +-4 do 5 polutonova od osnovne verzije kompozicije
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Nishki
|
![]()
Jesi li 100% siguran?
![]() Eto Vaxter je dao jedan iscrpan odgovor,a Tanja Savic je Tanja Savic!!!!! Pozdrav!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Godfather
|
![]()
medino, to je za skoro celu oktavu...
Znash li kolika to razlika moze da bude na nekim instrumentima? Shto se pevanja Tanje Savic tiche, ne bih da pishem o istom... Jedva i da znam ko je dotichna, po glasu. ![]()
![]() |
Favoriti |
Oznake |
fals, kaaakav |
|
|